Κατηγορία: Ποδηλασία Πίστας

Πάρα πολύ σημαντική μεταγραφική ενίσχυση αποτελεί για το Σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ η απόκτηση με ελεύθερη μεταγραφή του Πρωταθλητή Ποδηλασίας στην κατηγορία C5 Θεόδωρου Χριστοδούλου, στην πρόσφατη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2023 της ΕΑΟΜΑμεΑ.

Πάρα πολύ σημαντική μεταγραφική ενίσχυση αποτελεί για το Σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ η απόκτηση με ελεύθερη μεταγραφή του Πρωταθλητή Ποδηλασίας στην κατηγορία C5 Θεόδωρου Χριστοδούλου, στην πρόσφατη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2023 της ΕΑΟΜΑμεΑ. Η μεταγραφή αυτή κάνει ιδιαίτερη αίσθηση εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο Θεόδωρος Χριστοδούλου διαγράφει ήδη πρωταγωνιστική πορεία στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του Αθλήματος της Ποδηλασίας Δρόμου και Πίστας ΑμεΑ στα οποία συμμετέχει τα τελευταία χρόνια.

Ο Θεόδωρος Χριστοδούλου συνεχίζει και μία ακόμα παράδοση Σπουδαίων Αθλητών από την Περιφέρεια που εντάσσονται στο Σωματείο μας και μάλιστα για το άθλημα της Ποδηλασίας, καθώς είναι κάτοικος Μεσολογγίου. Έχουν προηγηθεί, μεταξύ των άλλων Αθλητών μας, ο Παναγιώτης Μπάρλας από την Κόρινθο, ο Κωνσταντίνος – Οδυσσέας Σαββόπουλος από την Πέλλα, ο Κωνσταντίνος Κούτσιας από τα Τρίκαλα, ο Παύλος Ζωνουδάκης από το Σπήλι Ρεθύμνου, η Καλλιόπη Αμαριωτάκη από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ο εν ενεργεία Πρωταθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης από τα Χανιά και πολλοί βέβαια από την Αττική, όπως ο Εμμανουήλ (Μάνος) Καπνόπουλος, ο Γιάννης Δεφίγγος, ο Κωνσταντίνος Νικολής, με κορυφαίο τον δύο φορές Ολυμπιονίκη Αθλητή μας στο Άθλημα της Ποδηλασίας Σταμάτη Κοτζιά, από την Αργυρούπολη, 6ο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και 8ο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Όλοι αυτοί διακρίθηκαν ιδιαίτερα στο αγαπημένο Άθλημα της  Ποδηλασίας, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (ΑμεΑ) της οποίας οι Αθλητές μας έχουν κατακτήσει πάρα πολλές δεκάδες Μεταλλίων και παράλληλα έχουν και πάρα πολλές συμμετοχές και διεθνείς διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας ΑμεΑ.

Είναι τιμή και χαρά για το Σωματείο μας το γεγονός ότι ο Αθλητής Θεόδωρος Χριστοδούλου αποφάσισε να συνεχίσει την αθλητική του δραστηριότητα ως Αθλητής Ποδηλασίας ΑμεΑ στο Σωματείο μας και τον καλωσορίζουμε. Σαν σύντομο ιστορικό αναφέρουμε ότι ο Χριστοδούλου ξεκίνησε την αθλητική του δραστηριότητα ως Ποδηλάτης   ΑμεΑ   στο  Σωματείο   Τάλως   Ηρακλείου  και   την  συνέχισε  μετά  στο

Σωματείο Α.Σ. Καστελάνοι. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε το Σωματείο Α.Σ. Καστελάνοι και προσωπικά τον Πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Καδδά που απεδέχθη την επιθυμία και την αίτηση του επίλεκτου Αθλητή Θεόδωρου Χριστοδούλου για να μεταγραφεί και τον αποδέσμευσε και μπόρεσε  έτσι ο Θεόδωρος Χριστοδούλου να ενταχθεί στο Σωματείο μας και να συνεχίσει σ’ αυτό την αθλητική πρωταγωνιστική του δραστηριότητα στο αγαπημένο του άθλημα της Ποδηλασίας. Στο Άθλημα που το Σωματείο μας έχει την μεγαλύτερη παράδοση και φιλοδοξούμε να την συνεχίσει.

            * Παραθέτουμε  φωτογραφία του Αθλητή μας πλέον Θεόδωρου Χριστοδούλου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5213

Ο διεθνής Χανιώτης αθλητής Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας και πάλι νέες εκπληκτικές εμφανίσεις, κατέκτησε τέσσερα (4) μετάλλια (όλα ασημένια) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2021, που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών (ΟΑΚΑ, Μαρούσι) στις 31/7 και 1/8/2021. Επέτυχε έτσι εκπληκτικό ατομικό ρεκόρ κατάκτησης τεσσάρων μεταλλίων σε μία μόνο διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος και έφθασε ήδη τα έξη (6) μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2021, μαζί με τα 2 μετάλλια που έχει κατακτήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021. Το Σωματείο μας με τα μετάλλια αυτά έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό μεταλλίων δέκα (10) στα μέχρι σήμερα διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2021.

Ο διεθνής Χανιώτης αθλητής Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας και πάλι νέες εκπληκτικές εμφανίσεις, κατέκτησε τέσσερα (4) μετάλλια (όλα ασημένια) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2021, που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών (ΟΑΚΑ, Μαρούσι) στις 31/7 και 1/8/2021. Επέτυχε έτσι εκπληκτικό ατομικό ρεκόρ κατάκτησης τεσσάρων μεταλλίων σε μία μόνο διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος και έφθασε ήδη τα έξη (6) μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2021, μαζί με τα 2 μετάλλια που έχει κατακτήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021. Το Σωματείο μας με τα μετάλλια αυτά έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό μεταλλίων δέκα (10) στα μέχρι σήμερα διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2021.

Ο αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης είχε προετοιμασθεί κατάλληλα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2021 και είχε και την τεχνική βοήθεια του Προπονητή Παναγιώτη Μαρεντάκη, τον οποίο ευχαριστούμε. Έχει όμως την ατυχία να εξακολουθεί για χρόνια να καθυστερεί η επιβεβλημένη επαναξιολόγησή του για αλλαγή αγωνιστικής κατηγορίας, όπως έχει διαπιστωθεί από κλασιφάϊερ (classifier) της ΕΑΟμΑμεΑ, και εξαναγκάζεται ακούσια να συνεχίζει να συμμετέχει στην δυσκολότερη αγωνιστική κατηγορία C5 με εντονότερο συναγωνισμό, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Σπύρος διακρίνεται και σε αυτήν.

Το Σάββατο 31/7/2021 το πρωΐ ο Σπύρος αγωνίσθηκε στο σπριντ, όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση με χρόνο 15΄΄ και στον αγώνα 1.000μ., όπου κατέκτησε και πάλι την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1΄ 37΄΄ 032 (πρώτος ο Σ. Βαβαρούτσος και τρίτος ο παλιός αθλητής μας Λ. Ανέστης).

Την Κυριακή το πρωΐ 1/8/2021 ο Σπύρος Μαρκουλάκης αγωνίσθηκε στον αγώνα 4000μ. pursuit κόντρα στον έμπειρο αθλητή Λουκά Ανέστη. Ο Σπύρος νίκησε στον αγώνα αυτό επιτυγχάνοντας χρόνο 6΄ 30΄΄ 640 έναντι χρόνου 7΄ 49΄΄ 250 του Λουκά Ανέστη. Τελικά όμως με το χρόνο 6΄ 30΄΄ 640 κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα 4.000μ.  pursuit. Ακολούθησε ο θεαματικός αγώνας SCRATCH, 60 στροφών, απόστασης 15 χιλιομέτρων, με συμμετοχή όλων των αθλητών από όλες τις κατηγορίες. Ο  Σπύρος Μαρκουλάκης στον αγώνα αυτόν αστραποβόλησε και ήταν ο πρωταγωνιστής συνεχώς από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Ήταν συνεχώς μπροστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα δίνοντας ξέφρενο ρυθμό και μεγάλη ταχύτητα στον αγώνα. Μόνο ένας άλλος αθλητής μπόρεσε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του, κάνοντας μικρές «αλλαγές» στις τελευταίες στροφές. Ενώ οι άλλοι αθλητές εγκατέλειψαν, και συνέχισαν οι δυό τους μέχρι τον τερματισμό. Τελικά ο Σπύρος ήλθε δεύτερος μόλις στο σπριντ του τερματισμού, κατακτώντας την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο και στον αγώνα αυτό, στον οποίο έχασε την πρώτη θέση, επειδή κυρίως βιάστηκε και ξεκίνησε πρόωρα το τελικό σπριντ. Ωστόσο με τη νέα αυτή επιτυχία κατοχύρωσε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου και στον αγώνα Para Omnium, με βάση τη συμμετοχή του και τις θέσεις τερματισμού του και στα 4 αγωνίσματα του σπριντ, των 1.000μ., των 4.000μ. pursuit και του SCRATCH. Έτσι έφθασε ο Σπύρος στην νέα μεγάλη του επιτυχία να κατακτήσει για πρώτη φορά 4 μετάλλια στο ίδιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Σπύρο μπράβο, συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία σου.

Με τις νέες αυτές διακρίσεις και τα 4 νέα μετάλλια του Σπύρου Μαρκουλάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2021, ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε μέχρι σήμερα να έχει κατακτήσει διψήφιο αριθμό μεταλλίων, δέκα (10), στα μέχρι σήμερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του έτους 2021. Εκ των οποίων τα 4 είναι χρυσά με τον αθλητή μας Γιώργο Μπιρμπίλη, που κατέκτησε 2 χρυσά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης (χάνοντας και 1 ακόμα ασημένιο από ακύρωση) και 2 χρυσά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, τα 4 είναι ασημένια με τον αθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας και τα 2 είναι χάλκινα με τον αθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου. Αναμένεται ότι ο αριθμός των μεταλλίων θα αυξηθεί για την ομάδα μας, στα επόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2021, αν και όταν διεξαχθούν.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4908

Νέα μεγαλειώδης εμφάνιση του αθλητή Σπύρου Μαρκουλάκη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης που κατέκτησε και πάλι 3 μετάλλια (2 ασημένια και 1 χάλκινο) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2020 (7 & 8/1/2020).

Νέα μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, που θριάμβευσε και κατέκτησε και πάλι 3 μετάλλια (2 ασημένια και 1 χάλκινο) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2020, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση. Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι, την Τρίτη 7 και την Τετάρτη 8/1/2020. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε το γεγονός ότι  ο αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης  κατοικεί μόνιμα και εργάζεται στα Χανιά, ώστε δεν έχει πρόσβαση και δυνατότητα να προπονείται στη Πίστα πριν τους αγώνες και επιπλέον κάθε φορά έχει να αντιμετωπίσει και τη καταπόνηση από τη μετακίνησή του για τον αγώνα (ακτοπλοϊκώς). Την Τρίτη 7/1/2020 ο Σπύρος αγωνίσθηκε στον αγώνα 1.000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης, στον οποίο κατέλαβε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας C5 με χρόνο 1΄ 43΄΄ 188. Τη Τετάρτη 8/1/2020 έγινε πρώτα ο αγώνας των 4.000 μέτρων, στον οποίο ο Σπύρος μετά από μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση έφερε χρόνο 6΄ 48΄΄ 003 με τον οποίο κατέλαβε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο και στον αγώνα αυτό στη κατηγορία C5. Ακολούθησε ο τελευταίος αγώνας του αγωνιστικού προγράμματος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2020, που ήταν και πάλι  ο αγώνας του Σκρατς (Scratch) απόστασης 15 χιλιομέτρων, δηλαδή 60 στροφών στη Πίστα, στον οποίο για μια ακόμα φορά ο Σπύρος Μαρκουλάκης εντυπωσίασε και κατέκτησε αυτή τη φορά την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην ενοποιημένη με σύμπτυξη κατηγορία C4 και C5. Στους παραπάνω αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας 2020, πολύτιμη ήταν για μια ακόμα φορά η τεχνική βοήθεια στον αθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη του έμπειρου και ικανού προπονητή  Ποδηλασίας της  ομάδας μας  κ. Κωνσταντίνου  Γκρέκα, πρώην προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας ΑμεΑ.

Τα 3 παραπάνω μετάλλια του Σπύρου Μαρκουλάκη είναι και τα πρώτα μετάλλια για το σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια  Πρωταθλήματα  Α.με.Α. 2020,  αυτή μάλιστα τη φορά ήρθαν πολύ πρώιμα, δηλαδή μέσα στις γιορτές και αποτέλεσαν πολύ καλό ποδαρικό για την ομάδα μας.  Βέβαια  έπεται  συνέχεια,  καθώς το  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Ποδηλασίας Πίστας ήταν μόλις το πρώτο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  ΑμεΑ που διεξήχθη το 2020.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4678

Νέα μεγαλειώδης εμφάνιση του αθλητή Σπύρου Μαρκουλάκη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης που κατέκτησε και πάλι 3 μετάλλια (1 ασημένιο και 2 χάλκινα) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2019 (10/2/2019).

Νέα μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, που θριάμβευσε και κατέκτησε και πάλι 3 μετάλλια (1 ασημένιο και 2 χάλκινα) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2019 στην ενοποιημένη εφέτος με σύμπτυξη δύσκολη Κατηγορία C4 και C5, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση. Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι, τη Κυριακή 10/2/2019. Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε το γεγονός ότι  ο αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης  κατοικεί μόνιμα και εργάζεται στα Χανιά, ώστε δεν έχει πρόσβαση και δυνατότητα να προπονείται στη Πίστα πριν τους αγώνες και επιπλέον κάθε φορά έχει να αντιμετωπίσει και τη καταπόνηση από τη μετακίνησή του για τον αγώνα (ακτοπλοϊκώς). Τη Κυριακή 10/2/2019 ο Σπύρος αγωνίσθηκε και στους 3 αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας. Το πρωΐ στον αγώνα 1.000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης, ο Σπύρος κατέλαβε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο της ενοποιημένης με σύμπτυξη κατηγορίας C4 και C5 με χρόνο 1΄ 38΄΄ 362 (καλύτερο από πέρυσι). Το απόγευμα προηγήθηκε για το Σπύρο Μαρκουλάκη ο αγώνας των 4.000 μέτρων στην ενοποιημένη και πάλι με σύμπτυξη κατηγορία C4 και C5, στον οποίο ο Σπύρος μετά από μια ακόμα πολύ καλή εμφάνιση έφερε χρόνο 6΄ 35΄΄ 119 με τον οποίο κατέλαβε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα αυτό. Ακολούθησε σαν ο τελευταίος αγώνας του αγωνιστικού προγράμματος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2019  ο αγώνας του Σκρατς (Scratch) απόστασης 15 χιλιομέτρων, δηλαδή 60 στροφών στη Πίστα, στον οποίο για μια ακόμα φορά ο Σπύρος Μαρκουλάκης εντυπωσίασε και κατέκτησε αυτή τη φορά την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην ενοποιημένη με σύμπτυξη κατηγορία C4 και C5. Στους παραπάνω αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας 2019, πολύτιμη ήταν για μια ακόμα φορά η τεχνική βοήθεια στον αθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη του έμπειρου και ικανού προπονητή  Ποδηλασίας της  ομάδας μας  κ. Κωνσταντίνου  Γκρέκα, πρώην προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας ΑμεΑ.

Τα 3 παραπάνω μετάλλια του Σπύρου Μαρκουλάκη είναι και τα πρώτα μετάλλια για το σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.με.Α. 2019  και  βέβαια  έπεται  συνέχεια,  καθώς το  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  Ποδηλασίας Πίστας ήταν το πρώτο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  που διεξήχθη το 2019.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4258

Ικανοποιητική είναι η τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων των αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2018.

Ικανοποιητική είναι η τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων των αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2018. Μάλιστα η συγκομιδή αυτή ήταν τελικά μικρότερη από ορισμένες άτυχες περιστάσεις, όπως το πρόβλημα της συμμετοχής αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, στο οποίο συνήθως κατακτούσαμε περισσότερα μετάλλια, καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Τοξοβολίας.

Τα μετάλλια για τον ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για το 2018 κατέκτησαν οι εξής αθλητές μας :

1) Ο Σπύρος Μαρκουλάκης στη Ποδηλασία Δρόμου κατέκτησε 3 μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 ασημένια (στα 1.000μ. και στα 4.000μ.) και το 1 χάλκινο (στον αγώνα 15.000 χιλιομέτρων σκρατς).

2) Ο Παναγιώτης Μπάρλας στο Στίβο κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια (στα 200μ. και στα 400μ.) και συμμετείχε σαν συνοδός και στη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Ντόβα στα 1.500μ.

3) Ο Σταμάτης Κοτζιάς στο Στίβο κατέκτησε 1 ασημένιο (στα 400μ.) και 1 χάλκινο (στα 200μ.) μετάλλια.

4) Ο  Μάριος Ψυχάλης στη Κολύμβηση κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (στα 50μ. ελεύθερο).

5) Ο Βασίλης Ντούνης στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (στο αγώνισμα ΕΠΕ) και 1 ασημένιο μετάλλιο (στο αγώνισμα Σπάθη).

6) Ο Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε στο Στίβο 1 χρυσό μετάλλιο (στα 1.500μ.) και στο Σκάκι Τυφλών 1 χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά και συνολικά η ομάδα μας κατέκτησε 5 ΧΡΥΣΑ μετάλλια (με τους Μπάρλα 2, Ντούνη, Ψυχάλη και Ντόβα από 1), 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ μετάλλια (με τους Μαρκουλάκη 2, Ντούνη και Κοτζιά από 1) και 3 ΧΑΛΚΙΝΑ μετάλλια (με τους Κοτζιά, Μαρκουλάκη και Ντόβα από 1).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4143

Νέα μεγαλειώδης εμφάνιση του αθλητή Σπύρου Μαρκουλάκη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης που κατέκτησε και πάλι 3 μετάλλια (2 ασημένια και 1 χάλκινο) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2018 (25/2/2018).

Νέα μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, που θριάμβευσε και κατέκτησε και πάλι 3 μετάλλια (2 ασημένια και 1 χάλκινο) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2018 στη δύσκολη Κατηγορία C5, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση. Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι, τη Κυριακή 25/2/2018. Ήταν ιδιαίτερη χαρά μάλιστα για όλους μας το γεγονός ότι ο Χανιώτης αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης (που κατοικεί μόνιμα και εργάζεται στα Χανιά) μπόρεσε φέτος, λόγω και της σύμπτωσης της διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος Πίστας στην Αθήνα μετά μόλις μια ημέρα μετά την ετήσια γιορτή του σωματείου μας, να παρευρεθεί και να βραβευθεί για τις μεγάλες διακρίσεις του στη ποδηλασία το 2017 (εν όψει της έλευσής του για τους αγώνες της Πίστας). Σε μια λαμπρή, ζεστή και με πολύ κόσμο γιορτή της κοπής πίτας και βραβεύσεων του σωματείου μας που έγινε το Σάββατο 24/2/2018 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, στην οποία ο Σπύρος συναντήθηκε και με όλους τους συναθλητές του στην ομάδα μας και καταχειροκροτήθηκε σε συγκινητική ατμόσφαιρα. Τη Κυριακή 25/2/2018 ο Σπύρος αγωνίσθηκε και στους 3 αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας. Το πρωΐ στον αγώνα 1.000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης, στον οποίο, μολονότι ο Σπύρος αντιμετώπισε μικρό τεχνικό πρόβλημα, κατέλαβε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας C5 στον αγώνα αυτό με χρόνο 1΄ 40΄΄ 101. Γρήγορα ο προπονητής ποδηλασίας της ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης Κώστας Γκρέκας, έμπειρος και κορυφαίος στο χώρο Έλληνας προπονητής ποδηλασίας ΑμεΑ και πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας Ποδηλασίας ΑμεΑ, διαπίστωσε τη λεπτομέρεια που θα βοηθούσε το Σπύρο να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του στη συνέχεια, καθώς δεν κατορθώθηκε νωρίτερα να δει το Σπύρο αγωνιζόμενο ή προπονούμενο με το ποδήλατο Πίστας. Έτσι ο προπονητής Κώστας Γκρέκας φρόντισε και άλλαξε έγκαιρα πριν τους δύο άλλους αγώνες δύο γρανάζια στο ποδήλατο του Σπύρου Μαρκουλάκη, που ήταν πιο κατάλληλα για το Σπύρο και δίνοντας και τις κατάλληλες τεχνικές οδηγίες στο Σπύρο, τον βοήθησε να διεκδικήσει τη πρώτη νίκη στον αγώνα των 4.000 μέτρων, την οποία έχασε με μικρή διαφορά κατακτώντας τη 2η θέση. Η κατάταξη στον αγώνα αυτό της κατηγορίας C5 έχει κατά σειρά ως εξής: 1) Διγενάκης Ελευθέριος (Τάλως Ηαρακλείου) 6΄ 14΄΄ 348, 2) Μαρκουλάκης Σπύρος (ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης) 6΄ 25΄΄ 674, 3) Θεοδωρίδης Αλέξανδρος (Καστελλάνοι) 7΄ 28΄΄ 453, 4) Ανέστης Λουκάς (Φοίνικας) 8΄ 32΄΄ 462. Στον αγώνα του Σκρατς (Scratch) 15 χιλιομέτρων ο Σπύρος Μαρκουλάκης ανέπτυξε όλο το μεγάλο ταλέντο του, ήταν εντυπωσιακός και κατανίκησε όλους τους αντιπάλους του στη κατηγορία C5 τους οποίους προσπέρασε κατά τουλάχιστον μια στροφή της Πίστας, χάνοντας μόνο από τον διεθνή Παπαγγελή που ανήκει σε άλλη κατηγορία, κατακτώντας έτσι τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο και στον αγώνα αυτό.

Το Σωματείο μας εξακολουθεί να πιστεύει απόλυτα ότι ο Σπύρος Μαρκουλάκης είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική ποδηλασία ΑμεΑ, διεθνής από παλαιά και αν επαναξιολογηθεί διεθνώς και καταταγεί, όπως πιστεύουμε, στη Κατηγορία C4, θα προσφέρει πολλές ακόμα διεθνείς διακρίσεις και βαθμούς στη ποδηλασία ΑμεΑ. με περισσότερη προετοιμασία στη Πίστα και διεθνείς συμμετοχές. Υπάρχει κενό από τη κατάταξή του στη Κατηγορία C5 που έγινε στα χαρτιά μετά τη συγχώνευση των παλαιών Κατηγοριών Division και C και ενώ ήταν αξιολογημένος διεθνώς στη Κατηγορία Division 3, βρέθηκε ξαφνικά στη Κατηγορία C5. Το Σωματείο μας είχε ζητήσει από το γιατρό της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Κυρλιγκίτση την επαναξιολόγησή του και μετά από ενδελεχή εξέτασή του, ο κ. Κυρλιγκίτσης τον κατέταξε στη Κατηγορία C4. Ωστόσο για να ισχύσει αυτή η Κατηγορία για το Σπύρο χρειάζεται να υπάρξει νέα διεθνής επαναξιολόγηση, αφού όταν υπάρχει διεθνής αξιολόγηση, υπερισχύει εκείνη, με τη διαφορά όμως ότι ποτέ δεν έγινε διεθνής αξιολόγηση για το Σπύρο για τη Κατηγορία C5 παρά μόνο για τη παλαιά Κατηγορία Division 3. Το Σωματείο μας εμμένει στην άποψη ότι μπορεί να φροντίσει η Ε.Α.Ομ.Α.μεΑ. για τη διεθνή επαναξιολόγηση με φροντίδα της των διεθνών αθλητών μας Σταμάτη Κοτζιά και Σπύρου Μαρκουλάκη, πράγμα που, αν γίνει, θα συνεισφέρει πολλές πρόσθετες διεθνείς διακρίσεις και βαθμούς στην Ελληνική Ποδηλασία Α.με.Α.

Τα 3 παραπάνω μετάλλια του Σπύρου Μαρκουλάκη είναι και τα πρώτα μετάλλια για το σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.με.Α. 2018 και βέβαια έπεται συνέχεια, καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ήταν το πρώτο που διεξήχθη το 2018.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3745

Πέντε μετάλλια κατέκτησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με τους αθλητές μας Νίκο Παπαδάκη και Κώστα Κούτσια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2017 που έγινε στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ (4/2/2017)

«Ποδαρικό» καλό με πολλά χαμόγελα έκανε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2017 της Ε.Α.Ομ.Α.με.Α., καθώς στο πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που έγινε εφέτος το Σάββατο 4/2/2017 στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι, για το άθλημα της Ποδηλασίας Πίστας, οι έμπειροι και πολυνίκες αθλητές μας Νίκος Παπαδάκης και Κώστας Κούτσιας εντυπωσίασαν και κατέκτησαν 5 μετάλλια. Τα μετάλλια αυτά, που είναι 3 ασημένια και 2 χάλκινα είναι τα πρώτα του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης για το 2017. Θα μπορούσε μάλιστα να ήταν ακόμα περισσότερα, αν δεν απουσίαζε από το Πρωτάθλημα αυτό ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας C5 αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης, που δεν έχει ακόμα ιαθεί  πλήρως από περσινό  τραυματισμό. Στην καλή  εμφάνιση της  ομάδας μας συνέβαλε κατά πολύ ο έμπειρος προπονητής Κων/νος Γκρέκας, πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Α.με.Α., ο οποίος ανέλαβε από τη 1/2/2017 προπονητής του ποδηλατικού τμήματος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Οι αθλητές μας Κώστας Κούτσιας και Νίκος Παπαδάκης αγωνίσθηκαν και οι δύο στην κατηγορία C4. Ο Νίκος Παπαδάκης κατέκτησε 2 ασημένια μετάλλια και ένα χάλκινο μετάλλιο. Στο αγώνισμα 1.000 μ. Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε το πρωΐ ο Κ. Κούτσιας κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1΄39΄΄ 627 και ο Νίκος Παπαδάκης κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 1΄41΄΄ 714. Το απόγευμα στον πρώτο απογευματινό αγώνα που ήταν τα 4.000 μ. Ατομικής Καταδίωξης αντιστράφηκαν για τους αθλητές μας οι θέσεις τους στο βάθρο των νικητών, καθώς την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής μας Νίκος Παπαδάκης με χρόνο 6΄48΄΄ 772 και τη τρίτη θέση με το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο αθλητής μας Κώστας Κούτσιας με  χρόνο 7΄05΄΄ 413. Και στα δύο αυτά αγωνίσματα την πρώτη θέση κατέκτησε ο φέρελπις αθλητής Παπακυριάκης, που εμφανίσθηκε με πολύ καλή φυσική κατάσταση για την εποχή αυτή αρχές Φεβρουαρίου. Στον τελευταίο αγώνα της ημέρας που ήταν το αγώνισμα Σκρατς απόστασης 15 χιλιομέτρων σε 60 γύρους στην ενοποιημένη κατηγορία C5 και C4 έγινε ένας αγώνας που καθήλωσε τους θεατές του ποδηλατοδρομίου και συγκέντρωσε τα χειροκροτήματά τους. Οι αθλητές μας ακολούθησαν την διαφορετική τακτική που υπέδειξε ο προπονητής και μετά από εντυπωσιακό αγώνα με συνεχείς μεταβολές ο έμπειρος αθλητής μας Νίκος Παπαδάκης κατέκτησε μετά από μεγαλειώδη εμφάνιση τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο χάνοντας μόνο από  ένα αθλητή της κατηγορίας C5 (με μικρότερο πρόβλημα αναπηρίας) και κερδίζοντας όλους τους άλλους αθλητές των κατηγοριών C5 και C4. Αξίζουν συγχαρητήρια και στους δύο αθλητές μας (Ν. Παπαδάκη και Κ. Κούτσια), διότι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και στο προπονητή μας Κ. Γκρέκα διότι καθοδήγησε με επιτυχία τους αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τους αγώνες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3197

18 τα μετάλλια του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης το 2016

* Με τα τρία μετάλλια του αθλητή μας Βασίλη Ντούνη στο άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης είχε και το 2016 μεγάλη συγκομιδή κατάκτησης μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ που έφθασαν συνολικά τα 18. Από αυτά τα 7 είναι χρυσά (ο Παναγιώτης Μπάρλας 2 χρυσά στο Στίβο και 1 στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Κώστας Κούτσιας 2 χρυσά στη Ποδηλασία Δρόμου και ο Σπύρος Μαρκουλάκης 2 χρυσά στη Ποδηλασία Πίστας), τα 5 ασημένια (ο Βασίλης Ντούνης 2 ασημένια στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Παναγιώτης Μπάρλας 1 ασημένιο στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Σπύρος Μαρκουλάκης 1 στη Ποδηλασία Πίστας και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου) και τα 6 χάλκινα (ο Σταμάτης Κοτζιάς 1 χάλκινο στο Στίβο, ο Δημήτρης Ντόβας 1 στο Στίβο, ο Βασίλης Ντούνης 1 στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Κώστας Νικολής 1 στη Κολύμβηση, η Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου 1 στη Τοξοβολία και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου).

Μάλιστα η ομάδα μας είναι βέβαιο ότι θα κατακτούσε και άλλα μετάλλια το 2016, εάν δεν άλλαζε ο τρόπος διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών 2016 και μπορούσαν να συμμετάσχουν οι αθλητές και η αθλήτριά μας σκακιού, οι οποίοι πάντα κατακτούν μετάλλια σε αυτό το πρωτάθλημα, εάν διεξαγόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στο οποίο έχουμε επίλεκτους αθλητές και αν δεν συνέβαιναν πολλές μαζεμένες ατυχίες που στέρησαν τη συμμετοχή επίλεκτων αθλητών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2016 (στη Ποδηλασία Δρόμου του Σπύρου Μαρκουλάκη λόγω τραυματισμού, του Σταμάτη Κοτζιά λόγω επαγγελματικού κωλύματος, του Κώστα Νικολή λόγω απουσίας στο εξωτερικό, του Νίκου Μούνδρου λόγω άλλων σοβαρών υποχρεώσεων, στο Στίβο του Κώστα Κούτσια λόγω καταστροφής του τεχνητού μέλους για τους αγώνες κ.α.)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3115

Μεγαλειώδης εμφάνιση του αθλητή Σπύρου Μαρκουλάκη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης που κατέκτησε 2 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2016

Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, που θριάμβευσε και κατέκτησε 2 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2016, στη δύσκολη Κατηγορία C5, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση. Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι, το Σάββατο 6/2/2016. Το πρωΐ στον αγώνα 1.000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης ο Σπύρος είχε τεχνικό πρόβλημα με τα πετάλια του ποδηλάτου του που τον δυσκόλεψαν και περιορίστηκε στη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα αυτό, στον οποίο πρώτευσε ο Αλ. Θεοδωρίδης του Σπάρτακου. Το απόγευμα ο Σπύρος Μαρκουλάκης ανέπτυξε όλο το μεγάλο ταλέντο του, μετά δε και την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος ήταν εντυπωσιακός στον αγώνα 4.000 μέτρα ατομικής καταδίωξης, στον οποίο κατέκτησε άνετα τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 6΄ 26΄΄ 266, προσπερνώντας μάλιστα τον μαχητικό και ταλαντούχο Θεοδωρίδη, ο οποίος κατετάγη 2ος. Στη συνέχεια και μια περίπου ώρα μετά αγωνίσθηκε στον αγώνα Σκρατς (Scratch) σε απόσταση 15 χιλιομέτρων 60 στροφών στον οποίο και πάλι ήταν εντυπωσιακός, προσπέρασε τους άλλους ποδηλάτες και με πολύ δυνατό τρέξιμο υπερκάλυψε κατά 2 γύρους στα μέσα περίπου του αγώνα τον μαχητικό και ταλαντούχο Θεοδωρίδη του Σπάρτακου και κατέκτησε έτσι και πάλι δίκαια τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα αυτό.

Το Σωματείο μας πιστεύει απόλυτα ότι ο Σπύρος Μαρκουλάκης είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική ποδηλασία ΑμεΑ, διεθνής από παλαιά και αν επαναξιολογηθεί διεθνώς και καταταγεί, όπως πιστεύουμε, στη Κατηγορία C4, θα προσφέρει πολλές ακόμα διεθνείς διακρίσεις και βαθμούς στη ποδηλασία ΑμεΑ. Υπάρχει κενό από τη κατάταξή του στη Κατηγορία C5 που έγινε στα χαρτιά μετά τη συγχώνευση των παλαιών Κατηγοριών Division και C και ενώ ήταν αξιολογημένος διεθνώς στη Κατηγορία Division 3, βρέθηκε ξαφνικά στη Κατηγορία C5. Το Σωματείο μας είχε ζητήσει από το γιατρό της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Κυρλιγκίτση την επαναξιολόγησή του και μετά από ενδελεχή εξέτασή του, ο κ. Κυρλιγκίτσης τον κατέταξε στη Κατηγορία C4. Ωστόσο για να ισχύσει αυτή η Κατηγορία για το Σπύρο χρειάζεται να υπάρξει νέα διεθνής επαναξιολόγηση, αφού όταν υπάρχει διεθνής αξιολόγηση, υπερισχύει εκείνη, με τη διαφορά όμως ότι ποτέ δεν έγινε διεθνής αξιολόγηση για το Σπύρο για τη Κατηγορία C5 παρά μόνο για τη παλαιά Κατηγορία Division 3. Το Σωματείο μας εμμένει στο να επανυποβάλλει αιτήματα στην Ε.Α.Ομ.Α.μεΑ. για τη διεθνή επαναξιολόγηση με φροντίδα της των διεθνών αθλητών μας Σταμάτη Κοτζιά και Σπύρου Μαρκουλάκη, πράγμα που, αν γίνει, θα συνεισφέρει πολλές πρόσθετες διεθνείς διακρίσεις και βαθμούς στην Ελληνική Ποδηλασία Α,μεΑ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις βραβεύσεις του Σπύρου Μαρκουλάκη.

WP_20160206_19_05_35_Pro - Copy WP_20160206_19_07_04_Pro - Copy WP_20160206_19_07_18_Pro

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2671

Μεγαλειώδης εμφάνιση με τρεις πρώτες θέσεις και τρία χρυσά μετάλλια του διεθνή αθλητή μας Σπύρου Μαρκουλάκη του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΥ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Α.μεΑ. 2015

Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο κορυφαίος αθλητής Ποδηλασίας Πίστας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και διεθνής ποδηλάτης μας Σπύρος Μαρκουλάκης από τα Χανιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2015, που έγινε το Σάββατο 7/2/2015 στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στο Μαρούσι. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης, παρά το γεγονός ότι είχε μικροτραυματισμό κατά τη διάρκεια των αγώνων, ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και θριαμβευτής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πίστας 2015, καθώς εντυπωσίασε και θριάμβευσε, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση με πολύ καλούς χρόνους και στους τρεις αγώνες 1.000 μ., 4.000 μ. ατομική καταδίωξη και SCRATCH  15 χλμ. (60 στροφές), στην κατηγορία C5.

Έτσι κατέκτησε και τα τρία χρυσά μετάλλια, βοηθώντας την ομάδα του να ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.με.Α. 2015 με τρία χρυσά μετάλλια.

Η καλή μέρα φάνηκε από το πρωί του Σαββάτου, οπότε ο Σπύρος Μαρουλάκης κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα 1.000 μ. με χρόνο 1΄ 39΄΄ 550 έναντι 1΄41΄΄ 796 του δεύτερου Λουκά Ανέστη του Φοίνικα, διεθνή αθλητή και παλαιού ποδηλάτη της ομάδας μας.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου αγώνα 4.000 μ. ατομικής καταδίωξης ο Σπύρος Μαρκουλάκης υπέστη πτώση από ατύχημα στο πρώτο βιράζ με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του. Ωστόσο μετά από σύντομες ιατρικές φροντίδες και αλλαγή γραναζιού με ρόδα στο ποδήλατο, πήρε επανεκκίνηση και μάλιστα πέτυχε εκπληκτικό χρόνο 6΄ 41΄΄ 596 κερδίζοντας άνετα την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο έναντι χρόνου 7΄ 41΄΄ 600 του δεύτερου και πάλι Ανέστη Λουκά.

 Στο αγώνισμα SCRATCH, αποστάσεως 15 χιλιομέτρων, 60 γύρων του Ποδηλατοδρομίου, ο Σπύρος Μαρκουλάκης ήταν εντυπωσιακός και μαζί απολαυστικός. Μετά από ένα δεύτερο μικροατύχημα που τον καθυστέρησε, ξεδίπλωσε γρήγορα το πλούσιο ταλέντο του σε συνδυασμό και με την πολύ καλή φυσική του κατάσταση  και αναπτύσσοντας  ξέφρενο «τέμπο»  «κάλυψε»  γρήγορα κατά  3 μάλιστα

στροφές τον προπορευόμενο αθλητή, ο οποίος σύντομα εγκατέλειψε τον αγώνα, ενώ ο Σπύρος συνέχισε πολύ δυνατά και κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με τον πολύ καλό χρόνο 26΄ 45΄΄.

Στη μεγάλη επιτυχία του Σπύρου Μαρκουλάκη συνέβαλε τα μέγιστα ο προπονητής – συνοδός του Γιώργος Τζωρτζάκης.

Αξιοσημείωτο των αγώνων ήταν η πολύ καλή εμφάνιση στο TANDEM Ανδρών των διεθνών αθλητών Θανάση Μπαράκα και Κώστα Τρουλινού, που κυριάρχησαν και κατέκτησαν την πρώτη θέση στα 200 μ. σπριντ με 11΄΄ 350 και στα 1.000 μ. με 1΄10΄΄ 337, που είναι χρόνοι υψηλού επιπέδου για διεθνείς διακρίσεις.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.μεΑ. 2015 θα γίνει στο Τυμπάκι Νομού Ηρακλείου Κρήτης στις 9 και 10 Μαΐου 2015. Σ’ αυτό η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης θα συμμετάσχει και πάλι με την πλήρη ποδηλατική της ομάδα και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, αφού ήδη προετοιμάζεται κατάλληλα γι’ αυτό.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2352