Κατηγορία: Παγοδρομίες

Mε επικεφαλής τον Λουκά Καταπόδη οι αθλητές μας Ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης πρωταγωνίστησαν και κατέλαβαν 5 θέσεις στο βάθρο των νικητών στο αγώνισμα 17 χιλιομέτρων Ατομικής Χρονομέτρησης του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής που εφέτος έγινε στο Ύπατο Βοιωτίας στις 11/5/2019. Ανεβλήθη ο αγώνας Αντοχής του ίδιου Πρωταθλήματος λόγω μη εξασφάλισης αδείας.

Mε επικεφαλής τον Λουκά Καταπόδη οι αθλητές μας Ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης πρωταγωνίστησαν και κατέλαβαν 5 θέσεις στο βάθρο των νικητών στο αγώνισμα 17 χιλιομέτρων Ατομικής Χρονομέτρησης του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής που εφέτος έγινε στο Ύπατο Βοιωτίας στις 11/5/2019. Ανεβλήθη ο αγώνας Αντοχής του ίδιου  Πρωταθλήματος  που  επρόκειτο  να  γίνει  στις  12/5/2019  λόγω  μη εξασφάλισης αδείας. Για τη διεξαγωγή του αγώνα στο Ύπατο Βοιωτίας, τη στιγμή που αφορά το Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Αττικής, υπήρξαν πολλά παράπονα και δυσμενή σχόλια. Ήλθε μάλιστα σαν συνέχεια του Τοπικού Πρωταθλήματος Ορεινής Ποδηλασίας που έγινε στην Εύβοια. Δεν είναι ορθό να καταδικάζονται οι αθλητές και τα Σωματεία της Αττικής να ταλαιπωρούνται και να ξοδεύονται σε τόσο μακρινές μετακινήσεις τη στιγμή που υπάρχουν πρόσφορες και δοκιμασμένες διαδρομές, όπως στο Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά και στο Μαρκόπουλο στο δρόμο προς τον Ιππόδρομο. Όσον αφορά τις διακρίσεις των αθλητών μας, ο Λουκάς Κατάπόδης για μια ακόμα φορά πρωταγωνίστησε και έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα στο Τοπικό Πρωτάθλημα Αττικής 2019 με τη κατάκτηση της 2ης θέσης με ελαχιστότατη διαφορά από τη πρώτη θέση της κατηγορίας του Μάστερ Β. Αναμένεται ότι στο δεύτερο αγώνα της Αντοχής για το Τοπικό Πρωτάθλημα Αττικής 2019 θα υπερκαλύψει αυτή τη διαφορά. Ο Λουκάς κατέκτησε έτσι το ασημένιο μετάλλιο στη κατηγορία του σε αυτό το αγώνισμα «πληρώνοντας» τη ταλαιπωρία του να έλθει αυθημερόν οδηγώντας από τη Πάτρα μέχρι τη Βοιωτία για τον αγώνα αυτό, ενώ είχε προγραμματίσει να έλθει από τη προηγούμενη μέρα, αν δεν γινόταν αναβολή τη τελευταία στιγμή του αγώνα Αντοχής. Εξαιρετικές όμως ήταν και οι επιδόσεις και των άλλων αθλητών και αθλητριών μας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών. Ειδικώτερα η Αναστασία Παστουρματζή – Καταπόδη κατέκτησε τη 4η θέση στη κατηγορία Γυναικών, ο Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος κατέκτησε τη 4η θέση στη κατηγορία Μάστερ Γ, ο Διονύσης Ξένος κατέκτησε την 6η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α και ο Γιάννης Ψαρόπουλος κατέκτησε την 6η θέση στη κατηγορία Μάστερ Γ. Πολύ καλή ήταν επίσης και η εμφάνιση και η κατάταξη του αθλητή μας Κώστα Προκοπίου, που αγωνίσθηκε στη δύσκολη κατηγορία Μάστερ Β.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4487

Έγινε η κλήρωση και αρχίζει στις 17/11/2018 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης 2018 – 2019 στο οποίο αγωνίζεται η Ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης.

Έγινε η κλήρωση και αρχίζει στις 17/11/2018 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης 2018 – 2019 στο οποίο αγωνίζεται η Ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Το Σωματείο μας είχε υποβάλει εγκαίρως αίτημα στην Ο.Χ.Ε. να ενταχθεί στον Β΄ υποόμιλο του 1ου Ομίλου, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό. Με την κλήρωση που έγινε στη συνέχεια εντάχθηκε στον Α΄ οποόμιλο, ο οποίος τελικά είναι δυσκολότερος και περιλαμβάνει την ομάδα μας, τον Αθηναϊκό Βύρωνα, την Ακαδημία Πάτρας, την Προοδευτική Αγρινίου, την ΑΕΚ Βύρωνα, τον Έσπερο Καλλιθέας και τον  Πολυνίκη  Ναυπλίου. Πρόσθετες δυσκολίες για την ομάδα μας είναι η ακατανόητη στάση του ΟΠΑΝ. Δήμου Αθηναίων που παραχωρεί με το σταγονόμετρο ανεπαρκείς ώρες προπόνησης στην ομάδα μας στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ, μολονότι μάλιστα η ομάδα μας αγωνίζεται στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Συγκεκριμένα ο ΟΠΑΝΔΑ παραχωρεί εβδομαδιαίως στην ομάδα μας χαντ-μπωλ μόνο μία σταθερή προπόνηση την Πέμπτη και μία κυλιόμενη (περίπου  εναλλάξ) τη Δευτέρα. Αυτές μάλιστα είναι και οι μοναδικές ώρες που παραχωρεί ο ΟΠΑΝΔΑ για προπονήσεις στο άθλημα της χειροσφαίρισης, καθώς σε όλα τα άλλα Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου Αθηναίων φιλοξενούνται αποκλειστικά τα αθλήματα του Μπάσκετ και του Βόλλεϋ και στο ΜΕΤΣ (στο οποίο υπάρχει και δεύτερο Κλειστό Γυμναστήριο) υπάρχει για το χαντ-μπωλ μόνο η ομάδα μας. Όσον αφορά πάντως το αγωνιστικό μέρος η ομάδα μας είναι εφέτος ενισχυμένη στο χαντ-μπωλ, την σκυτάλη της προετοιμασίας και της τεχνικής καθοδήγησης ανέλαβε ο δραστήριος κ. Σπύρος Κολαΐτης και οι αθλητές μας έχουν εμφανώς μεγαλύτερη συνέπεια. Έτσι υπάρχει η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει εφέτος μία αθλητική πορεία για την ομάδα μας χαντ-μπωλ τουλάχιστον καλύτερη από την περσινή αγωνιστική περίοδο. Σε κάθε περίπτωση μας προβληματίζει η άκρως εχθρική συμπεριφορά του ΟΠΑΝΔΑ απέναντι στην ομάδα μας, η οποία έχει μακρόχρονη και επιτυχημένη παρουσία στο πρωτάθλημα χειροσφαίρισης, ήδη από το πρώτο έτος, δηλαδή το 1979, που αγωνίσθηκε στο πρώτο διοργανωθέν πρωτάθλημα χαντ-μπωλ στην Α΄ Εθνική Κατηγορία. Και ενώ μέχρι πριν 3 χρόνια είχαμε 3 τακτικές  εβδομαδιαίες  προπονήσεις  στο  ΚΛΕΙΣΤΟ  ΜΕΤΣ  (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή) και υπήρχε τότε και η ομάδα του Θριάμβου στο  χαντ-μπωλ  που  είχε  άλλες τόσες  προπονήσεις, τώρα  που  σταμάτησε να λειτουργεί  το χαντ-μπωλ του Θριάμβου, αντί να μας αυξήσουν τις ώρες προπόνησης, μας τις έχουν λιγοστέψει. Καταδικάζουν έτσι το Σωματείο μας σε ανεπαρκή αγωνιστική προετοιμασία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4054

Πρόσκληση των αθλητριών Χόκεϋ επί Πάγου του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Εγκρίθηκε η εγγραφή της ομάδας στην Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας

* Μετά την ανάκληση από τη Γ.Γ.Α. της Αθλητικής Αναγνώρισης της Ε.Ο.Παγοδρομιών και την υπαγωγή των αθλημάτων των Παγοδρομιών στην Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας, ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης είχε υποβάλει αίτηση στην τελευταία για την εγγραφή της σ’ αυτή και η Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας με το έγγραφό της Α.Π. 1813 της 4/11/2014 προς τον Α.Ο. Πήγασο Κυψέλης γνωστοποίησε ότι έκανε δεκτή αυτή την αίτηση με απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Ο.Χ. στη συνεδρίασή του της 31/10/2014.
* Μετά από τη παραπάνω εξέλιξη ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης προσκαλεί όλες τις αθλήτριές του παλαιές και νέες του τμήματος Χόκεϋ επί Πάγου να επικοινωνήσουν με τον κ. Δημήτρη Λιανό για να υπογράψουν τις αιτήσεις για την έκδοση των νέων δελτίων τους στην Ε.Ο.Χ., προκειμένου η ομάδα μας να είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατόν να συμμετάσχει στους αγώνες του αθλήματος που θα επιδιωχθεί να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν μετά από μια περίοδο αδράνειας της Ε.Ο.ΠΑΓ. τα τελευταία χρόνια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2268

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ

Μετά από το θάνατο του αείμνηστου Προέδρου της Ε.Ο.ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΩΝ Χρήσου Χατζηαθανασίου και την πληθώρα προβλημάτων που προέκυψαν στην ΕΟΠΑΓ με αποτέλεσμα την διακοπή της λειτουργίας της, η καλλιέργεια των αθλημάτων των Παγοδρομιών περιήλθε με Υπουργική Απόφαση στην Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας, η οποία με έγγραφό της στα Σωματεία ενημέρωσε ότι τροποποίησε ανάλογα το Καταστατικό της και άρχισε να δραστηριοποιείται σ’ αυτά. Ήδη η ομάδα μας η οποία δραστηριοποιείται σ’ αυτά και ιδιαίτερα στο Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών, στο οποίο έχει κατακτήσει τίτλους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και μάλιστα των τελευταίων ετών πλην της τελευταίας διετίας που η ΕΟΠΑΓ δεν διοργάνωσε αγώνες πρωταθλήματος Γυναικών, υπέβαλε αίτηση και τα δικαιολογητικά έγγραφα για την ένταξή της στην ΕΟΧ. Παράλληλα αγωνιστικά προγραμμάτισε την επανέναρξη των προπονήσεων με τον προπονητή κ. Μιρέλ και οι φίλαθλοί μας αναμένεται να χαρούν και πάλι με τις εμφανίσεις και τις διακρίσεις της ομάδας μας Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών, στην οποία μετέχουν οι έμπειρες Ιωαννίδου, Γεντέκου, Κόβατς, Σαρρή και αρκετές νέες αθλήτριές μας. Με την ευκαιρία η ομάδα μας προσκαλεί όλες τις παλαιότερες αθλήτριές μας που επιθυμούν να επανέλθουν στην ενεργό αθλητική δραστηριότητα, αλλά και όσες άλλες αθλήτριες επιθυμούν να ενταχθούν στην ομάδα μας να επικοινωνήσουν με τον προπονητή κ. Μιρέλ ή και μέσω της ιστοσελίδας της ομάδας μας να ενημερωθούν για περισσότερες λεπτομέρειες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2205

Εντατικά συνεχίζεται η προετοιμασία των ομάδων Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες. Στην Ε.Ο.Χιονοδρομίας υπήχθησαν τα αθλήματα των Παγοδρομιών

Εντατικά συνεχίζεται η προετοιμασία των ομάδων Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν τη κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο όμορφο  και  θεαματικό   αυτό  άθλημα.  Των   προπονήσεων  επιμελείται  ο  κορυφαίος

Προπονητής του αθλήματος Χόκεϋ επί Πάγου κ. Μιρέλ. Επικεφαλής των δυο ομάδων που μετέχουν ανελλιπώς στις προπονήσεις είναι από τον Πήγασο Κυψέλης η Ελίνα Γεντέκου, η Σοφία Ιωαννίδου και η Αλεξάνδρα Κόβατς, η οποία πάντως απουσίασε λόγω τραυματισμών από τις τελευταίες προπονήσεις και από τον Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες, συμμετέχουν δε στις προπονήσεις πολλές παλαιές και νέες αθλήτριες των ομάδων μας. Χάρις στις προπονήσεις, υπάρχει συνεχής βελτίωση και είναι βέβαιο ότι οι ομάδες μας θα συνεχίσουν να κρατούν τα πρωτεία στο άθλημα αυτό. Όσες νέες αθλήτριες επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν για να ενταχθούν στα προγράμματα προπονήσεων.

Όσον αφορά το Χόκεϋ επί Πάγου και τα υπόλοιπα αθλήματα των Παγοδρομιών, υπήρξε η εξέλιξη της υπαγωγής τους με απόφαση της Πολιτείας στην Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας. Μετά το θάνατο του Χρήστου Χατζηαθανασίου που για πάρα πολλά χρόνια ήταν ο επιτυχημένος Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών (ΕΟΠΑΓ), υπήρξαν πολλά διοικητικά λάθη της ΕΟΠΑΓ και το τελικό αποτέλεσμα ήταν η υπαγωγή των αθλημάτων των Παγοδρομιών στην ΕΟΧ. Το 2013 δεν έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών και μέσα στο 2014 αναμένεται η πλήρης ενεργοποίησή του από την ΕΟΧ, οπότε θα μπορεί και πάλι ο φίλαθλος κόσμος να θαυμάσει τις ομάδες μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1812

Συνεχίζονται μ’ επιτυχία οι προπονήσεις των ομάδων μας στο Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών

Μετά από μια κακή παρένθεση, που γίνονταν πολύ λίγες προπονήσεις και με μικρή προσέλευση αθλητριών, όλα έχουν αλλάξει θεαματικά προς το πολύ καλύτερο στις ομάδες μας Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες. Είναι μεγάλη πλέον η προσέλευση αθλητριών στις προπονήσεις, με πάρα πολλές νέες αθλήτριες, ποιοτικές και δυνατές προπονήσεις και μεγάλο ενθουσιασμό. Έτσι εύλογα δημιουργείται η πεποίθηση ότι θα είναι εφέτος πληρέστερες, πιο δυνατές, πιο θεαματικές και ποιοτικές οι ομάδες μας Χόκεϋ επί Πάγου, σαφώς δηλαδή καλύτερες όταν γίνουν οι αγώνες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1364

Νέα εποχή στο Χόκεϊ επί Πάγου για τις ομάδες μας. Προπονητής στο Πήγασο Κυψέλης ο κ. Μιρέλ Ντουμιτράκε

Νέα εποχή αρχίζει για τις ομάδες μας Χόκεϊ επί Πάγου Γυναικών, τον Α.Ο. Πήγασο Κυψέλης και τον Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες. Με απόφαση του Δ.Σ. του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης προπονητής στην ομάδα Χόκεϊ επί Πάγου Γυναικών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης ανέλαβε ο καταξιωμένος προπονητής του αθλήματος κ. Μιρέλ Ντουμιτράκε, ενώ προπονητής στην αντίστοιχη ομάδα Γυναικών του Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες παραμένει ο επίσης καταξιωμένος προπονητής του αθλήματος κ. Γιώτης Ευκαρπίδης, ο οποίος μέχρι πρόσφατα βοηθούσε και στο Πήγασο. Έτσι οι δύο κορυφαίες ελληνικές γυναικείες ομάδες Χόκεϊ επί Πάγου που εναλλάσσονται στη κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του αθλήματος αυτού, θα έχουν στο εξής προπονητές τους δύο κορυφαίους έλληνες προπονητές στο Χόκεϊ επί Πάγου και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο η ανταγωνιστικότητά τους.

* Οι προπονήσεις στο Χόκεϊ επί Πάγου έχουν αρχίσει και συνεχίζονται στο Παγοδρόμιο Αθηνών επί της Λεωφόρου Πειραιώς. Όσες αθλήτριες επιθυμούν να ενταχθούν σε μια από τις δύο ομάδες μας, μπορούν να επικοινωνήσουν στη παρούσα ιστοσελίδα μας.

*  Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών ενημέρωσε τα Σωματεία ότι το νέο πανελλήνιο πρωτάθλημα Χόκεϊ επί Πάγου θα αρχίσει στις 17 Δεκεμβρίου 2012, κατά πάσα δε πιθανότητα το πρωτάθλημα των Γυναικών θα αρχίσει τον Ιανουάριο  2013. Κατά πληροφορίες στο πρωτάθλημα των Γυναικών θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά και μια ή δύο ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1198

Απεβίωσε ο Χρήστος Χατζηαθανασίου, Πρόεδρος της Ε.Ο. Παγοδρομιών. Τεράστιο το πλήγμα για τα αθλήματα των Παγοδρομιών

Συγκλόνισε τον αθλητικό κόσμο ο ξαφνικός θάνατος του Χρήστου Χατζηαθανασίου, ο οποίος επί πολλά συναπτά έτη ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών και μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Χρήστος Χατζηαθανασίου ήταν ο κορυφαίος παράγοντας στα αθλήματα των παγοδρομιών και η ψυχή των χειμερινών αθλημάτων των παγοδρομιών. Έφυγε με το μεγάλο παράπονο της διαχρονικά άδικης συμπεριφοράς της Πολιτείας απέναντι στην Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών και στις δραστηριότητές της και παρά ταύτα χάρη στη μεγάλη προσωπική αγάπη που είχε για τα αθλήματα των παγοδρομιών και τις μεγάλες προσωπικές θυσίες του μπόρεσε με αντίξοες συνθήκες να κρατά ψηλά τον πήχη στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, έχοντας βέβαια τη συμπαράσταση των πιστών συνεργατών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πολιτεία αντιμετώπισε με αρνητικό τρόπο την οικονομική συμβολή της στις αθλητικές δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, όπως Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Εθνικές Ομάδες κλπ, πράγμα που του προξενούσε μεγάλη θλίψη. Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 στο Νεκροταφείο Νίκαιας, με πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί εξέχοντες αθλητικοί παράγοντες, τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της οποίας κ. Καπράλος εξεφώνησε και επικήδειο, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο. Παγοδρομιών, προπονητές, αθλητές και άλλοι. Στον κόσμο του αθλητισμού και ιδιαίτερα των παγοδρομιών ο Χρήστος Χατζηαθανασίου θα μείνει για πάντα αξέχαστος για τη μεγάλη προσφορά του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=588