Κατηγορία: Ποδηλασία Δρόμου

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις ο κορυφαίος Αθλητής Ποδηλασίας ΑμεΑ Θεόδωρος Χριστοδούλου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης θριάμβευσε κατακτώντας με άνεση την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο και στους δύο Αγώνες της κατηγορίας C5 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2024, που έγινε στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης στις 20 και 21 Απριλίου 2024 και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος 2024. Με τα δύο νέα Χρυσά Μετάλλια του Αθλητή μας από το Μεσολόγγι Θεόδωρου Χριστοδούλου, σ’ αυτό το Πρωτάθλημα, ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης διατήρησε για συνεχόμενη χρονιά την Μακρόχρονη Παράδοση που έχει δημιουργήσει στο να κατακτά Μετάλλια με τους Αθλητές του κάθε χρόνο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της Ποδηλασίας ΑμεΑ για περισσότερα από 20 χρόνια και ήδη έχει κατακτήσει διακόσια περίπου Μετάλλια σ’ αυτά μέχρι τώρα. Με δύο επίσης εξαιρετικές εμφανίσεις ο Χανιώτης Αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης κατέκτησε την 4η θέση στους ίδιους αγώνες στην ίδια Κατηγορία C5, χάνοντας οριακά Μετάλλιο.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις ο κορυφαίος Αθλητής Ποδηλασίας ΑμεΑ Θεόδωρος Χριστοδούλου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης θριάμβευσε κατακτώντας με άνεση την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο και στους δύο Αγώνες της κατηγορίας C5 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2024, που έγινε στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης στις 20 και 21 Απριλίου 2024 και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος 2024. Με τα δύο νέα Χρυσά Μετάλλια του Αθλητή μας από το ΜεσολόγγιΘεόδωρου Χριστοδούλου, σ’ αυτό το Πρωτάθλημα, ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης διατήρησε για συνεχόμενη χρονιά την Μακρόχρονη Παράδοση που έχει δημιουργήσει στο να κατακτά Μετάλλια με τους Αθλητές του κάθε χρόνο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της Ποδηλασίας ΑμεΑ για περισσότερα από 20 χρόνια και ήδη έχει κατακτήσει διακόσια περίπου Μετάλλια σ’ αυτά μέχρι τώρα. Με δύο επίσης εξαιρετικές εμφανίσεις ο Χανιώτης Αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης κατέκτησε την 4η θέση στους ίδιους αγώνες στην ίδια Κατηγορία C5, χάνοντας οριακά Μετάλλιο.

Ο  Μεσολογγίτης  Αθλητής μας  Θεόδωρος Χριστοδούλου  έδειξε την  αθλητική ανωτερότητά του και δεν άφησε περιθώρια στους αξιόμαχους αντιπάλους του να τον απειλήσουν. Θριάμβευσε άνετα και δίκαια στην δύσκολη και με μεγάλη συμμετοχή Αθλητών κατηγορία C5, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμος και για διεθνείς διακρίσεις με την Εθνική μας Ομάδα Ποδηλασίας ΑμεΑ. Ο Χανιώτης Αθλητής μας Σπ. Μαρκουλάκης απέδειξε την πολύ μεγάλη αθλητική αξία του και παραμένει το παράπονο στον ίδιο και το Σωματείο μας ότι αδικείται αγωνιζόμενος στην δυσκολότερη κατηγορία C5, αντί της C3 ή το πολύ της C4, που πρέπει να ενταχθεί όπως έχει διαπιστώσει με επανεξέτασή του πριν από λίγα χρόνια ο Γιατρός της ΕΑΟμΑμεΑ κ. Γιώργος Κιρλιγκίτσης. Παραμένει δυστυχώς στην κατηγορία C5 με την αιτιολογία ότι είχε λάβει διεθνή αξιολόγηση γι’ αυτήν και μόνο με νέα διεθνή επαναξιολόγηση (κλασιφικέϊσον) μπορεί να διορθωθεί η αγωνιστική του κατηγορία. Η Ομοσπονδία παρά τα αιτήματα του Σωματείου μας δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον να βοηθήσει στην νέα διεθνή επαναξιολόγησή του και χάθηκε η ευκαιρία για διεθνείς διακρίσεις με αθλητή σαν τον Σπύρο Μαρκουλάκη στην Κατηγορία  C3 ή το πολύ C4, στις οποίες θα ήταν ασυναγώνιστος. Ο Σπύρος έμεινε με το παράπονο, αλλά συνεχίζει την Ποδηλασία από την πολύ μεγάλη αγάπη του στο άθλημα.

Οι δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών ΑμεΑ 2024 έγιναν εντός της εγκατάστασης του αεροδρομίου στο Τυμπάκι Κρήτης με συνολικό μήκος διαδρομής 6,7 χιλιομέτρων.

Ο πρώτος Αγώνας ήταν ο Αγώνας της Ατομικής Χρονομέτρησης. Έγινε το Σάββατο 20/4/2024, σε τρεις γύρους της διαδρομής, με συνολική απόσταση 20,1 χιλιόμετρα και εκκίνηση της Κατηγορίας στις 11.00΄ π.μ.

Η κατάταξη των έξη πρώτων Αθλητών Ανδρών της κατηγορίας C5 στον Αγώνα αυτόν έχει ως εξής :

            C5 (Α) ατομική χρονομέτρηση

            1)   Θεόδωρος Χριστοδούλου  (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 22΄08΄΄ 621

            2)   Αλέξανδρος Θεοδωρίδης  (Καστελλάνοι)  24΄36΄΄ 656

            3)   Σωτήρης  Βαβαρούτσος  (ΠΑΟ  ΑμεΑ)  26΄20΄΄ 460

            4)   Σπύρος Μαρκουλάκης (Πήγασος Κυψέλης) 27΄ 41΄΄ 804

            5)   Δημήτρης Λίτσιος  (Ιωνάς) 30΄ 38΄΄ 742

            6)   Βασίλης Καπασούρης (Καστελλάνοι) 32΄07΄΄ 707

Ο Δεύτερος Αγώνας ήταν ο Αγώνας Αντοχής. Έγινε την Κυριακή 21/4/2024, σε δέκα γύρους της διαδρομής, με συνολική απόσταση 67 χιλιόμετρα και εκκίνηση στις 10.00΄π.μ.

Ο Αθλητής μας Θεόδωρος Χριστοδούλου κάλυψε περίπου 1,5 γύρο διαφορά, γύρω στα 10 χιλιόμετρα μπροστά από τον δεύτερο αθλητή, τερματίζοντας άνετα στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά με χρόνο 1 ώρα 23΄11΄΄ 603. Ο  Αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης ξεχώρισε με έναν άλλον Αθλητή στην μάχη για το Μετάλλιο της τρίτης θέσης, το οποίο έχασε για ελάχιστη διαφορά, φέρνοντας χρόνο 1 ώρα  24΄ 26΄΄ 361.

Στην κατάκτηση των πάρα πολλών δεκάδων Μεταλλίων από το Σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας ΑμεΑ έχουν συμβάλει με τις επιτυχίες τους οι εξής Αθλητές μας : Σταμάτης Κοτζιάς, Ανέστης Λουκάς, Παναγιώτης Μπάρλας, Οδυσσέας – Κων/νος Σαββόπουλος, Σπύρος Μαρκουλάκης, Κων/νος Νικολής, Εμμανουήλ (Μάνος) Καπνόπουλος, Παύλος Ζωνουδάκης, Θεόδωρος Χριστοδούλου, Κούτσιας Κων/νος, Παπαδάκης Νικόλαος, Κων/νος (Κώστας) Μπρερές, Πόπη Αμαριωτάκη, Γιάννης Δεφίγγος, Νίκος Κοντογιάννης. Μάλιστα στην Ποδηλασία ΑμεΑ είχαν συμμετοχή Αθλητές του Σωματείου μας ακόμα και σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ανέστης Λουκάς το 2004 στην Αθήνα. Ο Σταμάτης Κοτζιάς το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο. Επίσης οι Αθλητές μας είχαν πάρα πολλές διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ποδηλασίας ΑμεΑ και άλλους διεθνείς Αγώνες. Είναι Άθλημα με Χρυσές Σελίδες στην Αθλητική Ιστορία του Σωματείου μας. Παρεμπιπτόντως πάντως αναφέρουμε ότι, μέχρι σήμερα το 2024, δεν έχει γίνει ακόμα διορισμός του διακριθέντος Παραολυμπιονίκη Αθλητή μας Σταμάτη Κοτζιά με βάση αφ’ ενός την κατάκτηση από αυτόν της  έκτης (6ης) θέσης στον Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο (κατέκτησε μετά και την 8η θέση στον Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο) και αφ’ ετέρου και σε συνδυασμό με βάση και με τα θεσμοθετημένα προνόμια διορισμού διακριθέντων Παραολυμπιονικών. Χωρίς για τον μη διορισμό του να ευθύνεται ούτε ο ίδιος που έχει ζητήσει τον διορισμό του και πληροί τις προϋποθέσεις, ούτε το Σωματείο μας που ζήτησε και την συνδρομή της αρμόδιας Αθλητικής Ομοσπονδίας, χωρίς όμως ανταπόκριση. Έχει αναφερθεί ότι ο διορισμός του στο Δήμο Νέας Σμύρνης δεν έγινε λόγω έλλειψης κονδυλίων.

*  Παραθέτουμε φωτογραφίες από την συμμετοχή των Επίλεκτων Αθλητών μας

Θ. Χριστοδούλου και Σ. Μαρκουλάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2024 στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης και από την βράβευση του Χριστοδούλου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5471

Οι αθλητές μας Σπύρος Μαρκουλάκης και Γιάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν τα τρία πρώτα Μετάλλια του 2023 για την Ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, που έγινε στη διαδρομή γύρω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στις 29 και 30 Μαρτίου 2023.

Οι αθλητές μας Σπύρος Μαρκουλάκης και Γιάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν τα τρία πρώτα Μετάλλια του 2023 για την Ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, που έγινε στη διαδρομή γύρω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στις 29 και 30 Μαρτίου 2023. Διατήρησαν έτσι την πολυετή παράδοση της Ομάδας μας να διακρίνεται και να κατακτά κάθε χρόνο Μετάλλια στο άθλημα αυτό, στο οποίο οι αθλητές μας έχουν γράψει μεγάλη ιστορία.

Ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης και ο Σπαταναίος αθλητής μας Γιάννης Δεφίγγος έφθασαν δίκαια στις νέες μεγάλες επιτυχίες τους, χάρις στις νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις τους και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, στο οποίο αγωνίσθηκαν εκπροσωπώντας επάξια για μία ακόμα φορά την Ομάδα μας. Πρωταγωνίστησαν και οι δύο και στους δύο αγώνες της Ατομικής Χρονομέτρησης 15 χιλιομέτρων και της Αντοχής 55 χιλιομέτρων και κατέκτησαν και οι δύο την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην Κατηγορία τους στον Αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε στις 29/3/2023. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης στην κατηγορία C5 Ανδρών με χρόνο 29΄ 09΄΄ 227 και ο Γιάννης Δεφίγγος με χρόνο 34΄ 13΄΄ 547 στην κατηγορία ID Ανδρών. Στον αγώνα της Αντοχής που έγινε στις 30/3/2023 ο Σπύρος Μαρκουλάκης πρωταγωνίστησε και πάλι και κατέκτησε εκ νέου την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του C5, τριπλασιάζοντας έτσι τα μετάλλια της Ομάδας μας σ’ αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Δεφίγγος έφθασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο και στον αγώνα αυτό, αφού ήταν στην 3η θέση όταν καλύφθηκαν από προπορευόμενο αθλητή στην διαδρομή και έπρεπε να πάρουν κατάταξη με τη θέση που είχαν τότε όπως είχε αναφερθεί. Ωστόσο έγινε προφορική διευκρίνιση να συνεχίσουν αγωνιζόμενοι στον αγώνα αυτό μέχρι να τερματίσει ο προπορευόμενος αθλητής. Ο Γιάννης μετά από αυτό συνέχισε αλλά ανέκοψε τον ρυθμό του και κατόρθωσε έτσι να τον φθάσει ένας από τους αθλητές που ακολουθούσαν, ώστε ο Γιάννης Δεφίγγος κατέλαβε τελικά την 4η θέση στον αγώνα αυτό.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δύο αθλητές μας για τις νέες αυτές μεγάλες επιτυχίες τους.

* Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2023 που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών στο Μαρούσι στη 1 και στις 2 Απριλίου 2023, αγωνίσθηκε και πάλι και εντυπωσίασε ο Σπύρος Μαρκουλάκης ο οποίος έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει και άλλα μετάλλια, καθώς κατέκτησε την 4η θέση σ’ όλα τα αγωνίσματα, σπριντ, ταχύτητα (χιλιόμετρο), ατομικό πουρσουΐτ (4.000 μ.), Σκρατς, Όμνιουμ. Ωστόσο είναι άδικο να εξακολουθεί να θεωρείται C5 στην κατηγορία. Επειδή είχε λάβει διεθνές κλασιφικέϊσον πριν πολλά χρόνια με την Εθνική Ομάδα, ενώ όπως έχει διαπιστώσει ο γιατρός (κλασιφάϊερ) της ΕΑΟΜΑμεΑ η πραγματική αναπηρία του σήμερα είναι ν’ αγωνίζεται σε άλλη ευκολότερη γι’ αυτόν κατηγορία με αθλητές βαρύτερης δηλαδή αναπηρίας, όπως η δική του, καθώς οι αντίπαλοι αθλητές σε εκείνη είναι πιο αδύνατοι και λιγότεροι σε σχέση με την κατηγορία C5 που εξαναγκάζεται να συνεχίσει να αγωνίζεται άδικα. Αναφέρεται όμως ότι πρέπει για ν’ αλλάξει κατηγορία (δηλαδή στην πραγματική – μάλλον C3, αφού και παλιά ήταν στη κατηγορία 3, τότε στην Η3, πριν γίνει η συγχώνευσή της με την κατηγορία C) να περάσει επαναξιολόγηση κατηγορίας στο εξωτερικό, πράγμα για το οποίο δεν έχει ενδιαφέρον για την ΕΑΟΜΑμεΑ. Στη συγκεκριμένη δηλαδή περίπτωση δεν έχει γίνει δεκτή μέχρι σήμερα η επαναξιολόγηση σε άλλη κατηγορία του Σπύρου Μαρκουλάκη που έχει γίνει και διαπιστωθεί και από το γιατρό κ. Γιώργο Κυρλιγκίτση, επειδή ο Σπύρος είχε διεθνές κλασιφικέϊσον αγωνίζόμενος με την Εθνική μας Ομάδα και αναφέρεται ότι στη περίπτωση διεθνούς κλασιφικέϊσον μόνο με διεθνή επαναξιολόγηση μπορεί να γίνει αλλαγή κατηγορίας. Και με αυτή την αδικία συνεχίζει ο Σπύρος να αγωνίζεται άνισα μέχρι σήμερα στη κατηγορία C5.

* Πέραν και ανεξαρτήτως τούτου υπήρξαν και πολλές διαμαρτυρίες εφέτος από Σωματεία, όπως τον Αρίωνα Χανίων, διότι για πρώτη φορά η ΕΑΟΜΑμεΑ ενημέρωσε τα Σωματεία να ασχοληθούν τα ίδια και να φροντίσουν για τη διαμονή κλπ των αθλητών τους από περιοχές εκτός του Νομού διεξαγωγής των αγώνων και γι’ αυτό μόνο ελάχιστη ενημέρωση έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πριν τους αγώνες. Η ελπίδα είναι να μην επαναληφθεί αυτή η ταλαιπωρία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5139

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές αθλητικές επιτυχίες του Πήγασου Κυψέλης σε όλα τα αθλήματα (11/4/2022)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιτυχίες των αθλητών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης σε όλα τα αθλήματα.

* Με πρώτο σκόρερ τον Νικολάου που πέτυχε 14 τέρματα, ο Πήγασος Κυψέλης πέτυχε πολύ σημαντική νίκη με σκορ 29 – 24 επί του ισχυρού Εσπέρου Καλλιθέας, στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης, που έγινε στο Μετς, καλύπτοντας και την διαφορά των 4 τερμάτων του πρώτου γύρου. Ο Πήγασος στην πρώτη φάση κατέλαβε την δεύτερη θέση στον Όμιλο που συμμετέχει, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, κυρίως από την απουσία βασικών αθλητών του λόγω τραυματισμών. Yπάρχει όμως μεγάλη αισιοδοξία και θέληση στην Ομάδα να καταλάβει και πάλι στην τελική φάση του πρωταθλήματος μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στον αγώνα αυτό είναι οι εξής :

ΠΗΓΑΣΟΣ : Φωτόπουλος, Ζυλί, Ε. Βασιλείου 1, Κοντογιώργος 6, Θ. Βασιλείου 1, Νεοχωρίτης, Δρέλλας 1, Κωνσταντινίδης 1, Σάρδης, Παπαγιαννόπουλος 1, Σκληρός 2, Βασσάλος 1, Πολίτης 1, Νικολάου 14.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : Αντωνιάδης, Αρβανιτίδης 4, Κατσινάρης 6, Τσέλιος 4, Ταυρόπουλος 2, Τοτάζι 3, Πανταζής 5, Παναγόπουλος, Τομπάμπογλου.

­­­­­­­­*  Εντυπωσιακή πρώτη νίκη κατέκτησε σε διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα που έγινε στην Σαλαμίνα ο αθλητής μας ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Γιάννης Ματθαιάσος. Σύντομα θα παραθέσουμε περισσότερα στοιχεία για αυτή την σημαντική επιτυχία του.

* Δύο νέες μεγάλες επιτυχίες κατέκτησε για μία ακόμα φορά ο διεθνής αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2022 που έγινε στις 9 και 10 Απριλίου στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης. Αγωνισθείς  για μία ακόμα φορά στην δύσκολη και  με πολυάριθμη συμμετοχή Κατηγορία C5, αφού η ΕΑΟμΑμεΑ αρνείται επί πολλά χρόνια στο αίτημά μας την επαναξιολόγηση κατηγορίας του αθλητή μας, ο Σπύρος κατέκτησε την 4η θέση τόσο στον αγώνα ατομικής Χρονομέτρησης (3 γύρων) με χρόνο 36΄ 45΄΄ 273, όσο και στον αγώνα αντοχής (11 γύρων) με χρόνο 2ωρ. 17΄ 34΄΄  173.

*  Στις παλιές καλές ημέρες των επιτυχιών επανέρχεται σταθερά το Σκακιστικό τμήμα του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Στον αγώνα της 10/4/2022 με τον ισχυρό Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής  2022 οι σκακιστές μας έφθασαν πολύ κοντά στην νίκη και τελικά όμως πέτυχαν ισοπαλία  4 – 4. Από τις 8 σκακιέρες του αγώνα ήταν εντυπωσιακές οι σκακιστικές παρτίδες και οι νίκες των σκακιστών μας Γιάννη Φίτσιου, Δημήτρη Μητσιώνη, Γιώργου Χατζηαντωνάκη και Ανδρέα Κάντζιου. Ήλθαν μάλιστα μετά από περίτεχνους και εντυπωσιακούς σκακιστικούς συνδυασμούς των σκακιστών μας. Από άτυχη συγκυρία χάθηκε η νίκη στον αγώνα αυτό, καθώς αρκούσε μία ισοπαλία σε τρεις δυνατές και αμφίρροπες παρτίδες των σκακιστών μας Παναγιώτη Ανδριτσόπουλου, Στυλιανού Χρυσομάλλη και Παναγιώτη Ζωγράφου, οι οποίοι αγωνιστικά ήταν τουλάχιστον ισάξιοι των ισχυρών αντιπάλων τους. Ο Πήγασος αναγεννάται και στο Σκάκι και σαν φυσικό επακόλουθο αναμένονται σύντομα οι καλύτερες ημέρες και στο τμήμα αυτό.

*  Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν για μία ακόμα φορά οι αθλητές ποδηλασίας του Σωματείου μας Δημήτριος Γκάτσης από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και Εμμανουήλ Κούλης από την Πάτρα, αμφότεροι του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που αγωνίσθηκαν στον Επετειακό αγώνα 44ος Γύρος Θυσίας Πάτρα – Καλάβρυτα, που έγινε στις 27/3/2022, για την Εθνική Επέτειο της 25/3/1821, με πολυάριθμη Πανελλήνια συμμετοχή αθλητών. Οι δύο αθλητές μας κατατάχθηκαν στην κατηγορία GRAN – FONDO Ανδρών 45 – 49 και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γκάτσης 25ος με χρόνο 3ωρ. 53΄ 38΄΄ 00 και ο Μανώλης Κούλης 32ος με χρόνο 4ωρ. 30΄ 00΄΄ 53. Σχολιάσθηκε πάντως αρνητικά το γεγονός ότι ακόμα και σε τέτοιο επετειακό αγώνα καταβάλλονται παράβολα για την συμμετοχή των αθλητών, αλλά επίσης και το γεγονός ότι, ενώ με τη ονομασία του αγώνα GRAN – FONDO συμμετέχουν ανάμεικτα και μαζί αθλητές με δελτίο κατηγορίας Ανδρών και αθλητές με δελτίο κατηγορίας Μάστερ με ενιαία μάλιστα βράβευση και κατάταξη, την ίδια όμως στιγμή η μεν συμμετοχή των αθλητών Ανδρών υπολογίζεται στο  δικαίωμα ψήφου  των  Σωματείων, η δε συμμετοχή των αθλητών Μάστερς στον ίδιο αγώνα δεν υπολογίζεται. Με την ενιαία όμως βράβευση και κατάταξη των αθλητών Ανδρών και των αθλητών Μάστερς έχει πάψει πια να έχει έρεισμα η παραπάνω δυσμενής διάκριση σε βάρος των αθλητών Μάστερς για το δικαίωμα ψήφου των Σωματείων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4994

Ο διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, κατέκτησε δύο μετάλλια για την ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021 που έγιναν στο Τυμπάκι στις 15 και 16/5/2021.

Ο διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, κατέκτησε δύο μετάλλια για την ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021 που έγιναν στο Τυμπάκι στις 15 και 16/5/2021. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Χανιώτης αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, κατέκτησε και πάλι τα πρώτα μετάλλια για την ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του έτους 2021, διατηρώντας την μακροχρόνια παράδοση της αδιάκοπης κατάκτησης μεταλλίων από την ομάδα μας στα αθλήματα της Ποδηλασίας. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης διακρίθηκε ιδιαίτερα και εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά. Κατέκτησε με χρόνο 36΄ 32΄΄ 690 την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία C5, στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε το Σάββατο 15/5/2021 εντός της εγκατάστασης του αεροδρομίου Τυμπακίου στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης, σε απόσταση 20,1 χιλιομέτρων (3 γύροι) για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021. Κατέκτησε επίσης και πάλι την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία C5 και στον αγώνα Αντοχής, που έγινε την Κυριακή 16/5/2021 στο ίδιο μέρος (Τυμπάκι), σε απόσταση 73,4 χιλιομέτρων (11 γύροι) για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021, με χρόνο 1 ώρα 47΄ 42΄΄ 763.

 Πρέπει να επισημάνουμε ότι το μόνο θετικό (βοήθημα) για τον Σπύρο ήταν η παρουσία και η τεχνική βοήθεια του προπονητή του Σωματείου μας κ. Κώστα Γκρέκα. Ωστόσο οι επιτυχίες του Σπύρου ήλθαν μετά από πολλές ανυπέρβλητες δυσκολίες γι’ άλλους που ο Σπύρος τις ξεπέρασε στο μέτρο του δυνατού, χάρις στο πάθος του, την αγωνιστικότητά του και  την  αθλητική  αξία του.  Αφού  από αρκετών ετών έχει  διαπιστωθεί ιατρικά ότι πρέπει ν’ αγωνίζεται σε άλλη κατηγορία χειρότερης – μεγαλύτερης αναπηρίας και είναι σαφώς άδικο να εξακολουθεί να συναγωνίζεται ακόμα με αθλητές της κατηγορίας C5 που πλεονεκτούν διότι έχουν καλύτερη κατάσταση αναπηρίας, δηλαδή μικρότερη αναπηρία. Παρά όμως τις από ετών διαπιστώσεις του ιατρικού τιμ της Ομοσπονδίας και τις επισημάνσεις μας και το γεγονός ότι θεωρείται επανεξεταστέα η διεθνής αξιολόγησή του ως ριβιού, εξαναγκάζεται ο αθλητής μας ν’ αγωνίζεται από αρκετών ετών στην λάθος γι’ αυτόν δυσκολότερη κατηγορία C5. Ίσως αν ο προπονητής της Ομοσπονδίας, που είναι από το Ηράκλειο, επεδείκνυε ενδιαφέρον για την διεθνή επαναξιολόγηση του πολύ δυνατού Χανιώτη αθλητή μας Σπύρου Μαρκουλάκη, να τον είχε πολύτιμο αγωνιστικό αθλητή στην Εθνική Ομάδα, στην πραγματική αντίστοιχη αγωνιστική κατηγορία του, μετά από την διεθνή επαναξιολόγησή του. Αφού επί πλέον αντιμετωπίζει από τριμήνου περίπου ανυπέρβλητα εργασιακά προβλήματα, που επηρεάζουν αρνητικά την δυνατότητα της αγωνιστικής προετοιμασίας του. Αφού επί πλέον αναγκάσθηκε να διακόψει τελείως τις προπονήσεις του 10 τουλάχιστον ημέρες  πριν τους αγώνες, λόγω σοβαρής βλάβης του ποδηλάτου του και της αναμονής να έλθουν στα Χανιά τ’ απαιτούμενα ανταλλακτικά για την επισκευή του. Και αφού για μία ακόμα συνεχόμενη χρονιά επικράτησε η απόφαση να ξαναγίνει με την γνωστή τεράστια ταλαιπωρία το Πρωτάθλημα αυτό στο αεροδρόμιο Τυμπακίου του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, με διαμονή των αθλητών και των αποστολών στην …. Χερσόνησο. Δηλαδή με ανάγκη να διανύουν όλοι καθημερινά 200 περίπου χιλιόμετρα για να μεταβούν από την Χερσόνησο στο Τυμπάκι (100 χιλμ) και μετά να επιστρέφουν στην Χερσόνησο (άλλα 100 χιλιόμετρα). Την Παρασκευή 14/5/2021 για προπόνηση, το Σάββατο 15/5/2021 για τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και την Κυριακή 16/5/2021 για τον αγώνα αντοχής. Λες και δεν υπάρχουν καλύτερες λύσεις, όπως όταν γινόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στον ασφαλή περιβάλλοντα χώρο του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά Αττικής, ή στο Παλαιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού (Αττική). Σπύρο θερμότατα συγχαρητήρια γι’ αυτές τις επιτυχίες σου και το γεγονός ότι εκπροσώπησες και πάλι επάξια την ομάδα μας, παρ’ όλα μάλιστα τα παραπάνω προβλήματα τα οποία αντιμετώπισες σωρευτικά.

Κατά τ’ άλλα είναι σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι ξεκίνησε επί τέλους και πάλι, έστω και με εμπόδια, η επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα με τήρηση και των κανόνων  υγιεινής. Ο  αθλητισμός συμβάλλει απόλυτα  θετικά τόσο  στη Σωματική  όσο και στην Ψυχική Υγεία. Και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει είτε με Σωματεία, είτε χωρίς Σωματεία (αφού τα αθλητικά Σωματεία ταλαιπωρούνται πολύ από τρίτους είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία, είτε από έλλειψη αγάπης στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, είτε από άλλους λόγους), αλλά πάντως με άθληση, όσο και αν στις ημέρες μας, πέραν της πανδημίας του Κορωνοϊού δοκιμάζεται με αρνητικές συνέπειες το αθλητικό αυτοδιοίκητο, με αθέμιτους περιορισμούς και παρεμβάσεις, παρά και τα διεθνώς κρατούντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξ αιτίας των προβλημάτων της πανδημίας του κορωνοϊού και του μακρινού εκτός Αττικής τόπου διεξαγωγής των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, στερήθηκαν την συμμετοχή τους σ’ αυτούς οι αθλητές μας Στ. Κοτζιάς, Κ. Κούτσιας, Ν. Παπαδάκης, Ι. Δεφίγγος και Π. Αμαριωτάκη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4867

Με 3 νέα μετάλλια των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου AMEA 2019, εκ των οποίων τα 2 χρυσά με τη πρωταθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη και το 1 ασημένιο με το πρωταθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη, επανήλθε η Ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που εφέτος έγινε και πάλι στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης στις 20 και 21/4/2019. Άλλα τόσα μετάλλια ίδιου χρώματος κατέκτησαν οι παραπάνω αθλητές μας στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου “FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP” από τις διακρίσεις τους στους ίδιους αγώνες (ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής) που μέτρησαν ταυτόχρονα και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου.

Με 3 νέα μετάλλια των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου AMEA 2019, εκ των οποίων τα 2 χρυσά με τη πρωταθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία  Αμαριωτάκη και το 1 ασημένιο με το πρωταθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη, επανήλθε η Ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που εφέτος έγινε και πάλι στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης στις 20 και 21/4/2019. Άλλα τόσα μετάλλια ίδιου χρώματος κατέκτησαν οι παραπάνω αθλητές μας στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου “FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP” από τις διακρίσεις τους στους ίδιους αγώνες (ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής) που μέτρησαν ταυτόχρονα και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου. Παρά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Ομάδα μας, η οποία αναγκάσθηκε τελικά να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2019 με τους 2 παραπάνω αθλητές μας σε σχέση με τη συμμετοχή 5 αθλητών μας που είχε αρχικά δηλώσει, οι 2 αυτοί αθλητές μας έκαναν κατάθεση ψυχής και κατέκτησαν δίκαια τα 3 αυτά νέα μετάλλια. Έτσι αφενός η Ομάδα μας διπλασίασε  μέχρι τώρα τα μετάλλιά της στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2019, φθάνοντας τα 6 μετάλλια και αφετέρου επανήλθε στις μεγάλες διακρίσεις και στην συνέχιση της υπερδεκαετούς  παράδοσης των διακρίσεών της στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Η Πρωταθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη, από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης η οποία αγωνίστηκε στην κατηγορία C4 γυναικών, έκανε  εντυπωσιακή  εμφάνιση στον  αγώνα της  ατομικής  Χρονομέτρησης 14  χιλιομέτρων  που έγινε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και κατέκτησε δίκαια τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο του αγώνα αυτού και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου AMEA και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο FESTOS Ποδηλασίας Δρόμου. Μολονότι μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτού επικρατούσε σφοδρότατος άνεμος κατά ριπάς και ταυτόχρονα είχε δημιουργηθεί και επιδεινωνόταν στην αθλήτριά μας πρόβλημα υγείας, που της προκαλούσε έντονο πόνο, παρά ταύτα η αθλήτριά μας κάνοντας κατάθεση ψυχής υπερέβαλε εαυτόν και συνέχισε τον αγώνα κατακτώντας τη μεγάλη αυτή Πανελλήνια και διεθνή ποδηλατική επιτυχία της. Στον αγώνα της αντοχής, που έγινε τη Κυριακή 21 Απριλίου 2019 σε απόσταση 49 χιλιομέτρων, η αθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη αγωνίσθηκε με εντονότερο το πρόβλημα της υγείας της που είχε δημιουργηθεί από τη προηγούμενη ημέρα και με τις ίδιες κακές καιρικές συνθήκες και παρά ταύτα χάρις στη μεγάλη θέληση και αγωνιστικότητά της, τερμάτισε και πάλι τον αγώνα φέρνοντας επιτυχώς το ποδήλατο μέχρι το νήμα του τερματισμού και κατακτώντας τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα αυτό.

Ο  Πρωταθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης, από τα Χανιά, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία C5 ανδρών, στο πρώτο αγώνα της ατομικής Χρονομέτρησης και ενώ ήταν καθαρά στη 2η θέση και πολύ κοντά στο ασημένιο μετάλλιο, έκανε λάθος στη διαδρομή με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και να στερηθεί τη μεγάλη διάκριση στον αγώνα αυτό. Στον αγώνα όμως της αντοχής, απόστασης 63 χιλιομέτρων (9 γύροι των 7 χιλιομέτρων), ο Σπύρος Μαρκουλάκης  έδειξε την πολύ μεγάλη αθλητική αξία του και παρά το σφοδρό άνεμο που επικρατούσε ακολούθησε πολύ γρήγορο – ξέφρενο ρυθμό αναπτύσσοντας μεγάλη μέση ωριαία ταχύτητα και κατέκτησε δίκαια και άνετα τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα αυτό και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο. Ήταν με πολύ μεγάλη διαφορά μπροστά από τους ποδηλάτες που ακολουθούσαν, ενώ ο μοναδικός ποδηλάτης, που ξεχώρισε μπροστά του, είχε ακολουθήσει τα Tandem.

Η Ομάδα μας είχε προετοιμασθεί να συμμετάσχει με 3 ακόμα αθλητές μας που κατοικούν σε Προάστια της Αθήνας και έχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις, με κατακτήσεις πάρα πολλών μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Δρόμου. Επικεφαλής αυτών ήταν ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας Δρόμου αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς και επίσης ήταν οι αθλητές μας Νίκος Παπαδάκης και Κώστας Νικολής, οι οποίοι για διαφορετικά προβλήματα που προέκυψαν κυριολεκτικά τις τελευταίες μέρες  και σε συνδυασμό  με το μακρινό τόπο  διεξαγωγής των αγώνων, δεν μπόρεσαν τελικά να συμμετάσχουν στους φετινούς αγώνες της Ποδηλασίας Δρόμου. Έτσι η Ομάδα μας εκπροσωπήθηκε εφέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου μόνο από τα δύο εν ενεργεία Κρητικόπουλα – αθλητές μας (παλαιότερα είχαμε στην Ομάδα μας περισσότερους Κρητικούς αθλητές), οι οποίοι διεκρίθησαν και εκπροσώπησαν επάξια το Σωματείο μας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4472

Ικανοποιητική είναι η τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων των αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2018.

Ικανοποιητική είναι η τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων των αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2018. Μάλιστα η συγκομιδή αυτή ήταν τελικά μικρότερη από ορισμένες άτυχες περιστάσεις, όπως το πρόβλημα της συμμετοχής αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, στο οποίο συνήθως κατακτούσαμε περισσότερα μετάλλια, καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Τοξοβολίας.

Τα μετάλλια για τον ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για το 2018 κατέκτησαν οι εξής αθλητές μας :

1) Ο Σπύρος Μαρκουλάκης στη Ποδηλασία Δρόμου κατέκτησε 3 μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 ασημένια (στα 1.000μ. και στα 4.000μ.) και το 1 χάλκινο (στον αγώνα 15.000 χιλιομέτρων σκρατς).

2) Ο Παναγιώτης Μπάρλας στο Στίβο κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια (στα 200μ. και στα 400μ.) και συμμετείχε σαν συνοδός και στη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Ντόβα στα 1.500μ.

3) Ο Σταμάτης Κοτζιάς στο Στίβο κατέκτησε 1 ασημένιο (στα 400μ.) και 1 χάλκινο (στα 200μ.) μετάλλια.

4) Ο  Μάριος Ψυχάλης στη Κολύμβηση κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (στα 50μ. ελεύθερο).

5) Ο Βασίλης Ντούνης στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (στο αγώνισμα ΕΠΕ) και 1 ασημένιο μετάλλιο (στο αγώνισμα Σπάθη).

6) Ο Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε στο Στίβο 1 χρυσό μετάλλιο (στα 1.500μ.) και στο Σκάκι Τυφλών 1 χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά και συνολικά η ομάδα μας κατέκτησε 5 ΧΡΥΣΑ μετάλλια (με τους Μπάρλα 2, Ντούνη, Ψυχάλη και Ντόβα από 1), 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ μετάλλια (με τους Μαρκουλάκη 2, Ντούνη και Κοτζιά από 1) και 3 ΧΑΛΚΙΝΑ μετάλλια (με τους Κοτζιά, Μαρκουλάκη και Ντόβα από 1).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4143

Κανένα μετάλλιο δεν πήρε εφέτος ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2018, που έγινε στις 28 και 29/4/2018 στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης.

Αυτό και αν είναι είδηση. Κακή μεν, αλλά είδηση που κάνει εντύπωση. Μετά λοιπόν από 15 συνεχόμενα χρόνια στα οποία συνεχώς ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης πρωταγωνιστούσε πάντοτε στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα αυτού του αθλήματος, κατακτώντας κάθε χρόνο πολλά μετάλλια και στο σύνολό τους αμέτρητες δεκάδες μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ, εφέτος δεν κατέκτησε κανένα μετάλλιο σ’ αυτό το πρωτάθλημα. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα μας ήταν «ετοιμοπόλεμη» και φέτος, καθώς παραμένει από τις ισχυρές ομάδες αυτού του αθλήματος και έξι αθλητές μας ποδηλασίας είχαν προετοιμασθεί κατάλληλα για να πρωταγωνιστήσουν και να κατακτήσουν μετάλλια. Ωστόσο, μολονότι έγκαιρα είχαμε επισημάνει το τεράστιο πρόβλημα για το άθλημα αυτό από το μακρινό τόπο της διεξαγωγής του, δεν εισακουσθήκαμε από την Ομοσπονδία. Καθώς η Ομοσπονδία επιμένει σε μία αντιαναπτυξιακή τακτική για τη Ποδηλασία, να διεξάγει δηλαδή τα τελευταία χρόνια συνεχώς τους αγώνες της Ποδηλασίας Δρόμου σε απώτατο άκρο της νότιας Κρήτης και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Τυμπακίου Κρήτης. Πρέπει δηλαδή οι αθλητές, οι προπονητές και οι συνοδοί των ομάδων να ξεκινήσουν δύο τουλάχιστον μέρες πριν τους αγώνες, ή ακόμα και τρεις, αφού αρκετοί αθλητές έρχονται από τη Ρόδο, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο και από αλλού. Στη συνέχεια να μεταβούν στο λιμάνι του Πειραιά μεταφέροντας και τα πάσης φύσεως ποδήλατα (tandem, χειρήλατα, τρίκυκλα κλπ). Στη συνέχεια να μετακινηθούν με πλοίο από το Πειραιά στο Ηράκλειο Κρήτης, στο οποίο φθάνουν την άλλη μέρα. Από το Ηράκλειο Κρήτης, που είναι στο βόρειο μέρος της, να μεταβούν οδικώς ανέβα κατέβα βουνό και με πολλές στροφές στα Μάταλα της νότιας Κρήτης και από εκεί για τις επόμενες δύο ημέρες των αγώνων να πηγαίνουν και να επιστρέφουν οδικώς σε άλλη περιοχή για τους αγώνες κάθε μέρα στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης και να επιστρέφουν μετά τους αγώνες στα Μάταλα για τη διαμονή τους. Σαν Σωματείο έχουμε θέσει το θέμα στην Ομοσπονδία, εάν και κατά πόσο έχει γι’ αυτήν προέχουσα θέση ή όχι η ανάπτυξη του αθλήματος, χωρίς όμως να λάβουμε σαφή απάντηση. Το βέβαιο είναι ότι σε τόσο πολύ απόμακρη περιοχή είναι ιδιαίτερα πολύ δύσκολη η συμμετοχή αθλητών και ιδιαίτερα ΑμεΑ αθλητών  ποδηλασίας.  Είναι  χαρακτηριστικό  το γεγονός ότι το Σωματείο μας είχε και πάλι έξι αθλητές μάχιμους να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα αυτό από τους οποίους οι πέντε δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν κυρίως λόγω του απομακρυσμένου τόπου διεξαγωγής των αγώνων, του μεγάλου χρονικού διαστήματος που απαιτείται για τις συγκεκριμένες μετακινήσεις καθώς και της δυσκολίας τους γι’ αυτές τις μετακινήσεις, σε συνδυασμό με την αδυναμία τους να απουσιάσουν και καθημερινές από τις εργασίες τους, τις σπουδές τους κλπ. Αν λοιπόν αυτή η καταδικαστική τακτική για την ανάπτυξη του αθλήματος παραμείνει και τα επόμενα χρόνια με τόπο διεξαγωγής το ίδιο μέρος, ανάπτυξη στον ορίζοντα δεν φαίνεται για τη Ποδηλασία Δρόμου. Από τους έξι αθλητές μας λοιπόν μόνο ένας μπόρεσε να μεταβεί στους αγώνες, ο Χανιώτης Σπύρος Μαρκουλάκης. Και εκεί όμως τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα. Υπήρχε τελείως ανεπαρκής σήμανση από την είσοδο του αεροδρομίου μέχρι την αφετηρία των αγώνων και πολλά αυτοκίνητα των ομάδων γύριζαν γύρω γύρω για να βρουν την αφετηρία, το δε μπέρδεμα γινόταν και κατά την αποχώρησή τους για να βρουν την έξοδο από το αεροδρόμιο. Ωστόσο δεν ήταν επαρκής ούτε η σήμανση στη διαδρομή του αγώνα με αποτέλεσμα στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης ο αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης να πάρει δύο φορές λάθος διαδρομή που τον καθυστέρησε σημαντικά και τον απογοήτευσε, τη στιγμή μάλιστα που ήταν από τα φαβορί για τα μετάλλια. Το «κερασάκι στη τούρτα» για τον αθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη, πρώην διεθνή, που ήρθε να προστεθεί στην απογοήτευσή του από τα παραπάνω αναφερόμενα, ήταν να υποστεί μηχανική βλάβη το ποδήλατό του στον αγώνα αντοχής και να αναγκασθεί να εγκαταλείψει για πρώτη φορά στη ποδηλατική του ιστορία και να χάσει το σίγουρο γι’ αυτόν μετάλλιο πάλι για πρώτη φορά στη ποδηλατική του ιστορία. Στην ιστορία της ομάδας μας υπάρχουν καλές και πολύ καλές στιγμές, όπως υπάρχουν και κακές στιγμές. Αυτή λοιπόν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2018 ήταν πράγματι πολύ κακή στιγμή για την ομάδα μας και οι συνθήκες που αναφέρουμε παραπάνω ήταν αυτές που συνετέλεσαν σ’ αυτό το δυσάρεστο αποτέλεσμα. Σ’ αυτές τις αντίξοες για το σωματείο μας συνθήκες η ομάδα μας θα συνεχίσει τις προσπάθειές της στο αγαπημένο της άθλημα της Ποδηλασίας. Οι υπεύθυνοι του αθλήματος ας αναλογιστούν τα άτοπα των επιλογών τους όσον αφορά την ανάπτυξη του αθλήματος.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3904

6 μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές Κωνσταντίνος Νικολής (2 ασημένια), Σπύρος Μαρκουλάκης (1 ασημένιο, 1 χάλκινο) και Γιάννης Δεφίγγος (2 χάλκινα) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α. 2017 που έγινε στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης στις 6 και 7/5/2017.

Ικανοποιητική ήταν η συγκομιδή μεταλλίων των αθλητών της ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α. 2017 που έγινε στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Κρήτης στις 6 και 7/5/2017, με τρία ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια. Η τελική όμως γεύση ήταν γλυκόπικρη. Οι λόγοι του τελευταίου είναι δύο. Αφ’ ενός είναι η πρώτη χρονιά μετά από πάρα πολλά χρόνια που η ομάδα μας έχοντας πλούσια παράδοση πάρα πολλών ετών να κατακτά πάντοτε χρυσά μετάλλια (με τον δις Παραολυμπιονίκη Κοτζιά, τους Μπάρλα, Κούτσια, Μαρκουλάκη, Ζωνουδάκη, Σαββόπουλο, Νικολή  κ.α.) και πάρα πολλά στο σύνολο ειδικά στη Ποδηλασία Δρόμου, δεν κατέκτησε φέτος στη ποδηλασία ούτε ένα χρυσό μετάλλιο. Αφ’ ετέρου είχε μικρή συμμετοχή τριών μόνο αθλητών (Μαρκουλάκης, Νικολής, Δεφίγγος) λόγω κυρίως της απουσίας εφέτος για διαφορετικούς λόγους κορυφαίων αθλητών μας (Κοτζιάς, Μπάρλας, Κούτσιας, Παπαδάκης και τη τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και Μούνδρος), από τους οποίους αναμένονταν μετά βεβαιότητας χρυσά και άλλα μετάλλια. Σημαντικός πάντως λόγος των εκτεταμένων απουσιών των αθλητών μας είναι η διεξαγωγή για μία ακόμα φορά του Πανελληνίου πρωταθλήματος στο μακρινό Τυμπάκι. Αναστάτωση έχει προκληθεί ακόμα στην ομάδα μας από την τελική απόφαση του Ροδίτη αθλητή μας Νίκου Μούνδρου να μη συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, ενώ ήδη είχαν εκδοθεί και τα εισιτήρια για τη συμμετοχή του.

Αγωνιστικά ο Κωνσταντίνος Νικολής κατέκτησε μετά από θαυμάσιες εμφανίσεις 2 ασημένια μετάλλια στη κατηγορία Ν.Α., το πρώτο στην ατομική χρονομέτρηση με χρόνο 12΄ 56΄΄ 824 και το δεύτερο στον αγώνα αντοχής. Και στους δύο αυτούς αγώνες πρώτευσε ο Ροδίτης Μιχάλης Τριομάτης που έχει προπονητή το κ. Σπύρο Τάντη, με δεύτερο τον αθλητή μας Κωνσταντίνο Νικολή. Στην ίδια κατηγορία ο εξελισσόμενος αθλητής μας Γιάννης Δεφίγγος κατέκτησε και στους δύο αγώνες τη 3η θέση και τα αντίστοιχα χάλκινα μετάλλια, επιτυγχάνοντας στην ατομική χρονομέτρηση χρόνο 14΄ 00΄΄ 885,  έναντι  χρόνου 14΄ 14΄΄ 285  του  τέταρτου  αθλητή  στη  κατάταξη Νίκου Παραδομενάκη του Άρη Χανίων.

Στη δύσκολη κατηγορία C5 ο έμπειρος αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις και κατέκτησε με άνεση τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα αντοχής, ενώ στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης έχασε το ασημένιο μετάλλιο μόνο για 1,5 δευτερόλεπτο διαφορά, αφού πέτυχε χρόνο 23΄ 41΄΄ 154 που του έδωσε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο, έναντι χρόνου 23΄ 39΄΄ 632 του δεύτερου αθλητή στην ατομική χρονομέτρηση Σωτήρη Βαβαρούτσου. Και στους δύο αγώνες της κατηγορίας C5 πρώτευσε ο Ελευθέριος Διγενάκης. Αξίζει να σημειωθεί βεβαίως ότι μέχρι τώρα πρωταγωνιστούσε στη κατηγορία C5 ο αθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας, ο οποίος φέτος απουσίασε λόγω τραυματισμού. Και οι τρεις αθλητές πάντως της ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης που συμμετείχαν στο φετινό πρωτάθλημα, πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις και διατήρησαν τη θετική παράδοση της κατάκτησης κάθε χρόνο από το Σωματείο μας πολλών μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3353

Ο Άγγελος Κεχαγιάς του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης προετοιμάζεται για πρόκριση και συμμετοχή στο ποδηλατικό Μπρεβέ του 2019 που θα γίνει στη διαδρομή Παρίσι – Βρέστη απόστασης 1.200 χιλιομέτρων

Ο αθλητής ποδηλασίας Άγγελος Κεχαγιάς του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που συμμετέχει στους ποδηλατικούς αγώνες της κατηγορίας Ανδρών, έχει αρχίσει να ασχολείται παράλληλα και να συμμετέχει και σε ποδηλατικές διοργανώσεις μεγάλων αποστάσεων Μπρεβέ. Στα πλαίσια αυτά κατέκτησε το 2016  4 μετάλλια σε ποδηλατικούς αγώνες Μπρεβέ, γεγονός που θέρμανε  περισσότερο το ενδιαφέρον του γι’ αυτούς τους αγώνες. Έτσι αποφάσισε να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην μεγαλύτερη διοργάνωση Μπρεβέ που γίνεται κάθε 4 χρόνια, το προηγούμενο έτος των εκάστοτε Ολυμπιακών Αγώνων. Η τελική μεγάλη ποδηλατική διοργάνωση Μπρεβέ του 2019 θα γίνει στη διαδρομή Παρίσι – Βρέστη  απόστασης 1.200 χιλιομέτρων. Οι αγώνες πρόκρισης για τη συμμετοχή σ’ αυτή θα γίνουν το 2018 και ο Άγγελος Κεχαγιάς προετοιμάζεται εντατικά για να συμμετάσχει σ’ αυτούς και να εξασφαλίσει την πρόκρισή του. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στις ποδηλατικές εκδηλώσεις Μπρεβέ συμμετέχει και ο επίλεκτος ποδηλάτης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Νίκος Παπαδάκης.

Σχετικά με την ασχολία και τη συμμετοχή του στους ποδηλατικούς αγώνες Μπρεβέ ο Άγγελος Κεχαγιάς ανέφερε τα εξής :

 

 

Όλα ξεκίνησαν τον Γενάρη του 2016. Είχε test ride η Bianchi και ο φίλος μου ο Στέλιος μου πρότεινε να συμμετάσχω στο Μπρεβέ του Ξυλοκάστρου με το Bianchi Intenso, το οποίο και ευγενώς μου παραχώρησε. Όλα κύλησαν περίφημα. Τότε σκέφτηκα ΤΗΝ πρόκληση. Να συμμετάσχω σε συγκεκριμένα Μπρεβέ ώστε να αποκτήσω τον τίτλο του Super Randonneur. Ο τίτλος αυτός δίνεται από τον οργανισμό Audax Club Parisien σε όσους ολοκληρώνουν συγκεκριμένες αποστάσεις-Μπρεβέ. Επόμενο Μπρεβέ ήταν μέχρι την Πάτρα. Αποστάσεως 400 χλμ. Τα κατάφερα και σε αυτό. Τερμάτισα με καλό χρόνο. Το επόμενο και συνάμα το πιο δύσκολο ήταν το Μπρεβέ μέχρι το Κατάκολο. 600 χλμ!!! Σημειωτέον πως η μεγαλύτερη απόσταση που είχα διανύσει πριν το 2016 ήταν 224 χλμ. Τελικώς, ο οιοσδήποτε φραγμός τίθεται μόνο από το μυαλό…. Τα κατάφερα! 600 χλμ σε 37 ώρες περίπου. Εντός χρόνου. Είχε απομείνει μόνο το 300άρι του Διακοπτού. Σχετικώς εύκολο. Τα κατάφερα. Όταν παρέλαβα το μετάλλιο του Super Randonneur, γύρισε ο γιός μου και μου είπε: “Μπαμπά, το μετάλλιο σημαίνει πως είσαι πολύ καλός ποδηλάτης. -Όχι αγόρι μου. Σημαίνει πως όταν βάζεις κάτι στόχο και ακολουθείς σωστά βήματ α, τα καταφέρνεις.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3306

18 τα μετάλλια του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης το 2016

* Με τα τρία μετάλλια του αθλητή μας Βασίλη Ντούνη στο άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης είχε και το 2016 μεγάλη συγκομιδή κατάκτησης μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ που έφθασαν συνολικά τα 18. Από αυτά τα 7 είναι χρυσά (ο Παναγιώτης Μπάρλας 2 χρυσά στο Στίβο και 1 στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Κώστας Κούτσιας 2 χρυσά στη Ποδηλασία Δρόμου και ο Σπύρος Μαρκουλάκης 2 χρυσά στη Ποδηλασία Πίστας), τα 5 ασημένια (ο Βασίλης Ντούνης 2 ασημένια στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Παναγιώτης Μπάρλας 1 ασημένιο στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Σπύρος Μαρκουλάκης 1 στη Ποδηλασία Πίστας και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου) και τα 6 χάλκινα (ο Σταμάτης Κοτζιάς 1 χάλκινο στο Στίβο, ο Δημήτρης Ντόβας 1 στο Στίβο, ο Βασίλης Ντούνης 1 στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Κώστας Νικολής 1 στη Κολύμβηση, η Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου 1 στη Τοξοβολία και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου).

Μάλιστα η ομάδα μας είναι βέβαιο ότι θα κατακτούσε και άλλα μετάλλια το 2016, εάν δεν άλλαζε ο τρόπος διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών 2016 και μπορούσαν να συμμετάσχουν οι αθλητές και η αθλήτριά μας σκακιού, οι οποίοι πάντα κατακτούν μετάλλια σε αυτό το πρωτάθλημα, εάν διεξαγόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στο οποίο έχουμε επίλεκτους αθλητές και αν δεν συνέβαιναν πολλές μαζεμένες ατυχίες που στέρησαν τη συμμετοχή επίλεκτων αθλητών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2016 (στη Ποδηλασία Δρόμου του Σπύρου Μαρκουλάκη λόγω τραυματισμού, του Σταμάτη Κοτζιά λόγω επαγγελματικού κωλύματος, του Κώστα Νικολή λόγω απουσίας στο εξωτερικό, του Νίκου Μούνδρου λόγω άλλων σοβαρών υποχρεώσεων, στο Στίβο του Κώστα Κούτσια λόγω καταστροφής του τεχνητού μέλους για τους αγώνες κ.α.)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3115