Κατηγορία: Ξιφασκία με Αμαξίδιο

Δύο μετάλλια κατέκτησε ο διεθνής αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που έγινε στις εγκαταστάσεις της HELLEXPO στις 12/5/2019.

Δύο μετάλλια κατέκτησε ο διεθνής αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που έγινε στις εγκαταστάσεις της HELLEXPO στις 12/5/2019. Ο αθλητής μας εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά με τις εμφανίσεις του και κατέκτησε με άνεση τα 2 αυτά νέα μετάλλια. Συμμετείχε στα δύο από τα τρία αγωνίσματα, της Σπάθης και του Ξίφους Μονομαχίας. Στα αγωνίσματα αυτά πρωταγωνίστησε μαζί με τους δύο άλλους κορυφαίους αθλητές της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο στη χώρα μας, τον Πυλαρινό και τον Τριανταφύλλου και η μεταξύ τους κατάταξη κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Βασίλης Ντούνης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα της Σπάθης και το χάλκινο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας. Συνεχίζει τη προετοιμασία του με εντατικές προπονήσεις, θα αγωνισθεί τις προσεχείς ημέρες στο Παγκόσμιο  Κύπελλο Ξιφασκίας με Αμαξίδιο στο Ρίο Βραζιλίας και τον Ιούλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πολωνίας και υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία ότι θα φέρει νέα μεγάλη διεθνή διάκριση για τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που θα διεξαχθεί στη Κορέα από τις 17 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αθλητής μας Βασίλης Ντούνης είναι ο μόνος μέχρι σήμερα Έλληνας αθλητής που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Ατομικό αγώνισμα (στη Σπάθη) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο και αποτελεί και μεγάλη ελπίδα για νέα διεθνή διάκριση και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, καθώς μάλιστα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016 είχε κατακτήσει δύο τέταρτες θέσεις, στο Ατομικό αγώνισμα Σπάθης και στο ομαδικό ΕΠΕ. Με τα 2 αυτά μετάλλια του Βασίλη Ντούνη η ομάδα μας έχει φθάσει και κατακτήσει μέχρι σήμερα 8 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2019 (3 στη Ποδηλασία Πίστας, 3 στη Ποδηλασία Δρόμου και 2 στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο). Η ομάδα μας προετοιμάζεται επίσης να διεκδικήσει και άλλες διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2019 Κολύμβησης, Παρατριάθλου, Στίβου και Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4486

Εντυπωσιακός ο αθλητής μας Βασίλειος Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο χρονικό διάστημα 10-14/2/2019.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, ο αθλητής μας Βασίλειος Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο χρονικό διάστημα  10-14/2/2019.  Ο Κορωπιώτης αθλητής μας Βασίλης Ντούνης είναι κοινό μυστικό στον αθλητικό χώρο ότι αποτελεί μεγάλη ελπίδα της χώρας μας για μεγάλη διάκριση στους προσεχείς Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα γίνουν στο Τόκυο, στο άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Ήδη ο Βασίλης ξεκίνησε τη πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Βραζιλίας του 2016 με την κατάκτηση 2 τέταρτων θέσεων στο άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, αφενός στο ατομικό αγώνισμα Σπάθης και αφετέρου στο Ομαδικό ΕΠΕ και τώρα πλέον έχει τοποθετηθεί ο πήχης για διάκριση ψηλότερα. Με τη νέα του μεγάλη διεθνή επιτυχία της κατάκτησης της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου, ο Βασίλης Ντούνης άρχισε δυναμικά να συγκεντρώνει τους απαιτούμενους βαθμούς για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Ο Βασίλης διακρίνεται για τη συνέπειά του, το ψυχικό σθένος του, την επιμονή του, την ικανότητά του και τη μεγάλη του μαχητικότητα, ενώ στη προσπάθειά του για διάκριση έχει προπονητή τον Ομοσπονδιακό Τεχνικό κ. Δημήτρη Κάζαγλη. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αφού ο Βασίλης προκρίθηκε στους 32, νίκησε 15 – 8 τον Γάλλο Νομπλέ και προκρίθηκε στα προημιτελικά με τη νίκη του 15 – 11 επί του Γερμανού Σμίντ. Η πρόκρισή του στη τετράδα ήρθε μετά τη νίκη του 15 – 10  επί του Ρώσου Ντρόνωφ, ενώ εξασφάλισε μετάλλιο με τη νίκη του 15 – 11 επί του Ρώσου Σαμπούρωφ. Στον τελικό, ο Ντούνης νίκησε 15 – 8 τον Βρετανό  Γκιλίβερ κατακτώντας έτσι την κορυφή στο Αγώνισμα Σπάθης, όπου συμμετείχαν συνολικά 36 επίλεκτοι οπλομάχοι.

            Ακολουθούν  φωτογραφίες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4260

Ικανοποιητική είναι η τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων των αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2018.

Ικανοποιητική είναι η τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων των αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2018. Μάλιστα η συγκομιδή αυτή ήταν τελικά μικρότερη από ορισμένες άτυχες περιστάσεις, όπως το πρόβλημα της συμμετοχής αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, στο οποίο συνήθως κατακτούσαμε περισσότερα μετάλλια, καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Τοξοβολίας.

Τα μετάλλια για τον ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για το 2018 κατέκτησαν οι εξής αθλητές μας :

1) Ο Σπύρος Μαρκουλάκης στη Ποδηλασία Δρόμου κατέκτησε 3 μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 ασημένια (στα 1.000μ. και στα 4.000μ.) και το 1 χάλκινο (στον αγώνα 15.000 χιλιομέτρων σκρατς).

2) Ο Παναγιώτης Μπάρλας στο Στίβο κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια (στα 200μ. και στα 400μ.) και συμμετείχε σαν συνοδός και στη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Ντόβα στα 1.500μ.

3) Ο Σταμάτης Κοτζιάς στο Στίβο κατέκτησε 1 ασημένιο (στα 400μ.) και 1 χάλκινο (στα 200μ.) μετάλλια.

4) Ο  Μάριος Ψυχάλης στη Κολύμβηση κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (στα 50μ. ελεύθερο).

5) Ο Βασίλης Ντούνης στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (στο αγώνισμα ΕΠΕ) και 1 ασημένιο μετάλλιο (στο αγώνισμα Σπάθη).

6) Ο Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε στο Στίβο 1 χρυσό μετάλλιο (στα 1.500μ.) και στο Σκάκι Τυφλών 1 χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά και συνολικά η ομάδα μας κατέκτησε 5 ΧΡΥΣΑ μετάλλια (με τους Μπάρλα 2, Ντούνη, Ψυχάλη και Ντόβα από 1), 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ μετάλλια (με τους Μαρκουλάκη 2, Ντούνη και Κοτζιά από 1) και 3 ΧΑΛΚΙΝΑ μετάλλια (με τους Κοτζιά, Μαρκουλάκη και Ντόβα από 1).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4143

Θριάμβευσε ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2018, που έγινε στην περιοχή Μάτι Αττικής στις 25/11/2018. Μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα ΕΠΕ και την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα Σπάθης.

Θριάμβευσε ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2018, που έγινε στην περιοχή Μάτι Αττικής στις 25/11/2018. Μετά από εντυπωσιακές εμφανίσεις κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα ΕΠΕ και την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό αγώνισμα Σπάθης. Ο αθλητής μας Βασίλης Ντούνης από το Κορωπί, δύο φορές 4ος Παραολυμπιονίκης αθλητής στο Ρίο Βραζιλίας 2016 στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο (και στο ατομικό Σπάθης και στο ομαδικό αγώνισμα) και μεταλλιούχος Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο, πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και πρωταγωνίστησε και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Αντιμετώπισε με επιτυχία τους κορυφαίους αθλητές με μεγάλη εμπειρία και ιστορία στο άθλημα, όπως τους Τριανταφύλλου και Πυλαρινό, τους οποίους νίκησε με εντυπωσιακές εμφανίσεις στο αγώνισμα ΕΠΕ, στο οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησε και στις μάχες για το αγώνισμα της Σπάθης, στο οποίο κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας εφέτος στη μάχη για το χρυσό μετάλλιο αυτού του αγωνίσματος, χάνοντας τη 1η θέση από τον έμπειρο Γεράσιμο Πυλαρινό.

Ο Βασίλης για μία ακόμα φορά πιστοποίησε την μεγάλη αθλητική αξία του, την καλή φυσική του κατάσταση και την άρτια προετοιμασία του με τον Ομοσπονδιακό Προπονητή κ. Δημήτρη Κάζαγλη. Η επόμενη μεγάλη αθλητική πρόκληση για τον Βασίλη, στο δρόμο για την πρόκρισή του στην Παραολυμπιάδα του 2020, είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που θα γίνει στην Ιαπωνία στα μέσα Δεκεμβρίου 2018 και υπάρχει αισιοδοξία για νέα σημαντική διεθνή διάκρισή του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4142

Νέα διεθνή διάκριση πέτυχε ο κορυφαίος αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Ατομικό Αγώνισμα Σπάθης του Παγκόσμιου Κύπελλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που έγινε στη Τιφλίδα Γεωργίας στις 10/11/2018.

Νέα διεθνή διάκριση πέτυχε ο κορυφαίος αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Ατομικό Αγώνισμα Σπάθης του Παγκόσμιου Κύπελλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που έγινε στη Τιφλίδα Γεωργίας στις 10/11/2018. Ο Βασίλης Ντούνης, ο οποίος κατέκτησε τη 4η θέση στους Παραολυμπικαούς Αγώνες 2016 του Ρίο Βραζιλίας, τόσο στο Ατομικό Αγώνισμα Σπάθης, όσο και στο Ομαδικό Αγώνισμα ΕΠΕ με την Εθνική Ομάδα ως αθλητής της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, κατέκτησε την 7η θέση στο Ατομικό Αγώνισμα Σπάθης στη Τιφλίδα, δύο μόλις πόντους πίσω από τα μετάλλια. Έτσι, πήρε θέση μέσα στη βαθμολογούμενη πρώτη οκτάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και συγκέντρωσε τους πρώτους βαθμούς πρόκρισης για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, καθώς από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Τιφλίδας Γεωργίας ξεκίνησαν οι βαθμολογούμενοι αγώνες στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο για τη πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Σαν ξεκίνημα λοιπόν είναι πολύ καλή αυτή η διάκριση, που ήλθε παρά τον μεγάλο και έντονο συναγωνισμό και ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι στη συνέχεια θα έλθουν πολύ μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις από το Βασίλη, ο οποίος πρόσφατα κατέκτησε το πρώτο ατομικό Ελληνικό μετάλλιο στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, στο Αγώνισμα της Σπάθης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4130

Έτοιμοι για νέες διακρίσεις και μετάλλια είναι οι αθλητές μας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκακιού Τυφλών (21 – 25/11/2018) και Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (25/11/2018). Ο Βασίλης Ντούνης στο δρόμο και για νέες διεθνείς διακρίσεις στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο.

Έτοιμοι για νέες διακρίσεις και μετάλλια είναι οι αθλητές μας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκακιού Τυφλών (21 – 25/11/2018) και Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (25/11/2018). Ο Βασίλης Ντούνης στο δρόμο και για νέες διεθνείς διακρίσεις στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο. Εφέτος και τα δύο αυτά Πανελλήνια Πρωταθλήματα θα γίνουν λίγο νωρίτερα, καθώς συνήθως διεξάγονται τον μήνα Δεκέμβριο. Οι αθλητές μας πάντως είναι πανέτοιμοι και υπάρχει εύλογη αισιοδοξία ότι θα προσθέσουν και νέα μετάλλια στην πλούσια συλλογή τους. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού 2018 θα ξεκινήσει πρώτο, διότι θ’ αρχίσει την Τετάρτη 21/11/2018, θα γίνει με το Ελβετικό σύστημα 7 γύρων και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 25/11/2018, με τόπο της διεξαγωγής του τις Σέρρες. Η  ομάδα μας θα εκπροσωπηθεί σ’ αυτό από την αθλήτριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου, κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια και πρωταθλήτρια Ελλάδας και το 2018 στο Σκάκι Τυφλών και τους διεθνείς αθλητές μας Δημήτριο Ντόβα και Αλέξιο Μανάγια. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο θα γίνει στην περιοχή Μάτι στις 25/11/2018. Η ομάδα μας θα εκπροσωπηθεί και πάλι σ’ αυτό από τον Παραολυμπιονίκη αθλητή μας Βασίλη Ντούνη.

*   Ήδη ο αθλητής μας Βασίλης Ντούνης έχει αναχωρήσει και συμμετέχει με την Εθνική Ομάδα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του αθλήματος, που γίνεται στην Γεωργία και, μόλις επιστρέψει, θα αγωνισθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μάλιστα από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο αρχίζει η συγκέντρωση βαθμών – πόντων για την πρόκριση της συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο. Ο Βασίλης Ντούνης στην πρώτη του συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο Βραζιλίας 2016 κατέκτησε την 4η θέση και στο ατομικό της Σπάθης και  στο Ομαδικό με την Εθνική Ομάδα Ξιφασκίας. Εύλογα πλέον προσπαθεί με αξιώσεις για τη νέα πρόκριση με τελικό σκοπό την κατάκτηση μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο με την Εθνική μας Ομάδα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4056

Με χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθη (Sabre) και ασημένιο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας (Epee) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που έγινε στις 16/12/2017 στο κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης», ο διεθνής αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ», ολοκλήρωσε την πιο επιτυχημένη μέχρι τώρα αγωνιστική χρονιά του στο άθλημα αυτό.

Με χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθη (Sabre) και ασημένιο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας (Epee) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που έγινε στις 16/12/2017 στο κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης», ο διεθνής αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ», ολοκλήρωσε την πιο επιτυχημένη μέχρι τώρα αγωνιστική χρονιά του στο άθλημα αυτό. Η κορυφαία πάντως στιγμή του είναι μέχρι τώρα η κατάκτηση από τον Βασίλη Ντούνη του πρώτου Ελληνικού μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που έγινε στην Ιταλία στις 7 ως 12/11/2017, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (3ης θέσης) στο ατομικό αγώνισμα Σπάθης (Sabre).

O Βασίλης ήταν συγκλονιστικός στο Αιγάλεω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017. Ιδιαίτερα μάλιστα στο αγώνισμα Σπάθη (Sabre) κατενίκησε με άνεση στους Προκριματικούς Αγώνες όλους τους αντιπάλους του. Το ίδιο έπραξε και στον ημιτελικό, αλλά και στο τελικό όπου νίκησε δίκαια και τον μεταλλιούχο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016 Π. Τριανταφύλλου με 15 – 9, κατακτώντας έτσι αήττητος την πρώτη  θέση και το χρυσό μετάλλιο. Ο Βασίλης ήταν αποφασιστικός και συναγωνίσθηκε στις κινήσεις του την ταχύτητα του φωτός, αποδεικνύοντας τα πλούσια αθλητικά προσόντα του και την καλή φυσική του κατάσταση. Στο αγώνισμα Ξίφος Μονομαχίας (Epee) ο Βασίλης επίσης πρωταγωνίστησε, φθάνοντας και πάλι στον τελικό με τον διεθνή και έμπειρο Π. Τριανταφύλλου, ο οποίος υπερίσχυσε στο αγώνισμα αυτό του Βασίλη. Ο Βασίλης κατέκτησε σ’ αυτό την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, ανεβάζοντας ακόμα παραπάνω και την ομάδα μας με τα δύο του μετάλλια (χρυσό και ασημένιο) στον Πίνακα κατάκτησης μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2017.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε τις μεγάλες διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες του Κορωπιώτη πρωταθλητή μας Βασίλη Ντούνη μέσα στο 2017, που είναι οι εξής :

 

  • ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 12/11/2017

3η  ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΠΑΘΗ (Sabre) ΑΤΟΜΙΚΟ

25η θέση στο Epee ατομικό

11η θέση στο Epee ομαδικό

4η θέση στο Sabre ομαδικό

 

  • Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας που διεξήχθη στην Ουγγαρία από 15 έως 20/2/2017

10η θέση στο Sabre ατομικό   

16η θέση στο Epee ατομικό

 

  • Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας που διεξήχθη στην Ιταλία από 17 έως 19/3/2017

10η θέση στο Sabre ατομικό   

6η θέση στο Sabre ομαδικό

17η θέση στο Epee ατομικό

 

  • Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας που διεξήχθη στην Ολλανδία στις 11 έως 15/5/2017

3η  ΘΕΣΗ ΣΤΗ  ΣΠΑΘΗ  (Sabre) ατομικό   

 

  • Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας που διεξήχθη στην Πολωνία από 29/6 έως 2/7/2017

2η  ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΠΑΘΗ (Sabre) ομαδικό

8η θέση στο Sabre ατομικό   

21η θέση στο Epee ατομικό     

 

  • Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας που διεξήχθη στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 2017

1η  ΘΕΣΗ  ΣΤΗ ΣΠΑΘΗ (Sabre) ΑΤΟΜΙΚΟ   

2η  ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ  (Epee) ΑΤΟΜΙΚΟ 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3674

Έτοιμοι για νέες διακρίσεις οι διεθνείς αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (16/12/2017) και του Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων (13-17/12/2017)

Έτοιμοι είναι για νέες διακρίσεις οι διεθνείς αθλητές (με τις Εθνικές Ελληνικές Ομάδες) του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο που θα γίνει στις 16/12/2017 και του Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων που θα γίνει στις 13-17/12/2017.

*  Ο δύο φορές 4ος Παραολυμπιονίκης (στο Ρίο Βραζιλίας το 2016) στο άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο διεθνής αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης θα εκπροσωπήσει και φέτος το Σωματείο μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αυτού του αθλήματος που θα γίνει στο Αιγάλεω Αττικής στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σταύρος Βενέτης» το Σάββατο 16/12/2017. Ο Βασίλης θα συμμετάσχει στο αγώνισμα Σπάθη (Sabre) Α Κατηγορίας και στο αγώνισμα Ξίφος Μονομαχίας (Epee) Α Κατηγορίας, στα οποία αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει για μία ακόμα φορά μετάλλια. Εφέτος μάλιστα ο Κορωπιώτης αθλητής μας είναι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που κατέκτησε ατομικό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο και αυτό έγινε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017.

* Οι διεθνείς αθλητές μας Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας και η διεθνής αθλήτριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, οι οποίοι έχουν κατακτήσει όλοι τους αρκετά μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του αθλήματος του Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων θα εκπροσωπήσουν εφέτος το Σωματείο μας στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αυτού του αθλήματος που θα γίνει στη περιοχή Λευκώνα Σερρών από τη Τετάρτη 13/12/2017 μέχρι και τη Κυριακή 17/12/2017. Οι παραπάνω σκακιστές και σκακίστρια της ομάδας μας έχουν προετοιμασθεί κατάλληλα για το πρωτάθλημα και αναμένεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν και θα επιτύχουν για μία ακόμα φορά σημαντικές διακρίσεις για τους ίδιους και την ομάδα μας στο αγαπημένο τους άθλημα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3659

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΟΥΝΗΣ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ, ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΠΑΘΗΣ Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΣΤΙΣ 8/11/2017. ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (11/11/2017) ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΟΥΝΗ, ΠΥΛΑΡΙΝΟ ΚΑΙ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ.

Τεράστια διεθνής επιτυχία για τα Ελληνικά Σπαθιά είναι η κατάκτηση για πρώτη φορά Ελληνικού μεταλλίου από τον Βασίλη Ντούνη σε ατομικό αγώνισμα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ξιφασκίας με αμαξίδιο, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτού του αθλήματος που έγινε στη Ρώμη στις 8/11/2017.

Ο Βασίλης Ντούνης του σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης αγωνιζόμενος με την Εθνική μας Ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης Α’ Κατηγορίας, ενώ ο εξαίρετος με μεγάλη ιστορία στο άθλημα Γεράσιμος Πυλαρινός-Μαρκαντωνάτος ήλθε 8ος στο ίδιο αγώνισμα της ίδιας κατηγορίας!

Η τεράστια αυτή διεθνής επιτυχία του Κορωπιώτη κορυφαίου αθλητή μας Βασίλη Ντούνη έρχεται σε συνέχεια των δύο τέταρτων νικών (σε ατομικό και ομαδικό) που κατέκτησε ο Βασίλης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας το 2016, στο αγαπημένο του άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Αυτή τη φορά συνετέλεσε να αναρτηθεί η Ελληνική Σημαία μας κατά τη βράβευση των νικητών του αθλήματος. Η επιτυχία αυτή του Βασίλη που ήρθε μετά από δυνατούς αγώνες με ισχυρούς αντιπάλους αποδεικνύει και επιβραβεύει τις μεγάλες θυσίες του και την άρτια προετοιμασία του, αλλά και τις ικανότητές του.

Ο Βασίλης Ντούνης σημείωσε στο δρόμο για το βάθρο τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες στη φάση των ομίλων. Στη φάση των «32» νίκησε 15-10 τον Ιάπωνα Ναόκι Γιάσου και στη φάση των «16» νίκησε 15-9 το Γερμανό Μόρις Σμιντ. Στα προημιτελικά βγήκε νικητής από τον ελληνικό εμφύλιο με το Γεράσιμο Πυλαρινό με 15-10, αλλά στα ημιτελικά ηττήθηκε 15-11 από τον Ούγγρο Ρίτσαρντ Όσβατ, που βρίσκεται σταθερά στα μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και έχει κατακτήσει 3 μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες .

Η Έφη Βλάμη ήταν 10η στο Ξίφος Ασκήσεως Α` κατηγορίας και η Κέλλυ Λουφάκη κατετάγη 11η στη Σπάθη Κατηγορίας Β.

Το χάλκινο μετάλλιο αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία σε ατομικό επίπεδο για τα Ελληνικά Σπαθιά, μετά από το ασημένιο μετάλλιο του Πάνου Τριανταφύλλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί επίσης η κατάκτηση της 4ης θέσης από την Εθνική μας Ομάδα στο Ομαδικό του ίδιου αγωνίσματος αυτού του Πρωταθλήματος. Η Εθνική μας Ομάδα αγωνίστηκε με τους Βασίλη Ντούνη, Γεράσιμο Πυλαρινό- Μαρκαντωνάτο και  Πάνο Τριανταφύλλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτάσει η Εθνική μας στη μεγάλη αυτή επιτυχία επέτυχε ιστορικό θρίαμβο επί της ισχυρής Εθνικής Ομάδας του Καναδά, την οποία συνέτριψε με σκορ 45-22 και έχασε από την Εθνική Ομάδα της Ιταλίας με 45-38, η οποία αναδείχτηκε τελικά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Ομοσπονδιακό Προπονητή κο Δημήτρη Κάζαγλη για την εκπληκτική δουλειά που προσφέρει καθώς και σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας, που έχουν χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια!

Συγχαίρουμε τον Βασίλη και του ευχόμαστε ολόψυχα ανάλογες συνέχειες!!!

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3638

Στη κατάμεστη ενοποιημένη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Νοβοτέλ με παρουσία 900 περίπου ατόμων βραβεύθηκαν οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες του Ρίο Βραζιλίας 2016, μεταξύ των οποίων ο πρωταθλητής μας στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης με δυο τέταρτες παραολυμπιακές νίκες (1/2/2017)

Στη κατάμεστη ενοποιημένη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Νοβοτέλ με παρουσία 900 περίπου ατόμων βραβεύθηκαν οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες του Ρίο Βραζιλίας 2016, μεταξύ των οποίων ο πρωταθλητής μας στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης με δυο τέταρτες παραολυμπιακές νίκες (1/2/2017). Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Ε.Α.ΟΜ.Α.με.Α. στο επί της οδού Μιχ. Βόδα 4 ξενοδοχείο Νοβοτέλ Αθηνών για την ετήσια εορτή της κοπής πίτας και βραβεύσεων, που διοργανώνουν οι δύο αυτοί φορείς και εφέτος ήταν αφιερωμένη στη βράβευση των Ελλήνων και των Ελληνίδων Παραολυμπιονικών Αθλητών και Αθλητριών του Ρίο Βραζιλίας 2016. Ο διεθνής αθλητής μας στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο Βασίλης Ντούνης κατέκτησε στο Ρίο Βραζιλίας, μετά από άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση την 4η θέση στο Ατομικό Σπάθης Ανδρών Κατηγορίας Α΄, νικώντας και τον αήττητο για χρόνια Κινέζο Πρωταθλητή και επίσης την 4η θέση στο Ομαδικό Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών, στο οποίο αγωνίσθηκε μαζί με τους Γεράσιμο Πυλαρινό – Μαρκαντωνάτο και Παναγιώτη Τριανταφύλλου. Παρευρέθησαν στην εκδήλωση πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της αθλητικής ηγεσίας, κομμάτων από όσα καλούνται, που ίσως από συνήθεια και των περισσοτέρων καναλιών δεν καλούνται αυτά τα χρόνια όλα, τοπικής αυτοδιοίκησης, αθλητικών Ομοσπονδιών, αθλητικών Σωματείων, προπονητές, αθλητές, γονείς και φίλοι του αθλητισμού Α.με.Α. Σημαντική ήταν η παρουσία του πατέρα Κύριλλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, ο οποίος προσήλθε στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄, ιερολόγησε και ευλόγησε την εκδήλωση και μίλησε σοφά και ζεστά δημιουργώντας μεγάλη θετική αίσθηση. Με προσήλωση και κατάνυξη τον άκουσαν οι προσελθόντες. Είπε μεταξύ άλλων, ότι «κάποιοι από τους αθλητές αντλούν τη δύναμή τους από την Πίστη τους ακόμα και όταν δεν το λένε. Κάποιος που είναι  και  στέκεται ψηλά, είναι  δυνατός  και  συμπαρίσταται».  Πολύ  σημαντική  και αληθινή αναφορά για  όλους μας, στην πίστη μας και στο Θεό.

Από το Σωματείο μας, εκτός από τον αθλητή μας Βασίλη Ντούνη και την οικογένειά του, τον άξιο προπονητή του Δημήτρη Κάζαγλη, Εθνικό Προπονητή της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, παρευρέθησαν και ο Πρόεδρος Δ. Λιανός, η Μαρία – Σοφία Λιανού, ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Ποδηλασίας Δρόμου στο Πεκίνο 2008 και στο Λονδίνο 2012 Σταμάτης Κοτζιάς, που έχουμε παράπονο για τον τρόπο αποκλεισμού του από το Ρίο Βραζιλίας 2016, οι αθλητές μας Αλέξης Μανάγιας, Κων/νος Νικολής, Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου και η κα Γεωργία Μαυροειδή. Η εκδήλωση ήταν όμορφη και επιτυχημένη για τους αθλητές μας Α.με.Α. που κρατούν ψηλά την Ελληνική Σημαία και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Θα ήταν πιστεύουμε ακόμα καλύτερη η εκδήλωση, αν στη σημερινή δύσκολη και παρακμιακή για την Πατρίδα μας εποχή καλούνται όλοι ανεξαιρέτως και δεν βοηθά πλέον ο αποκλεισμός από την γιορτή κανενός Έλληνα όπου και αν ανήκει, που μάλιστα εκδηλώνει την αγάπη του στην Ελληνική Σημαία και στη Πατρίδα. Δεν περισσεύει κανένας και δεν είναι φρόνιμη η καλλιέργεια διακρίσεων και διχασμών, αφού είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές, όπως είναι και η σημερινή, η αγάπη και η ενότητα είναι αυτά που απαιτούνται για να δυναμώνει η Πατρίδα μας και ν’ αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τις δυσκολίες.

Παραθέτουμε φωτογραφία από τη βράβευση του Βασίλη Ντούνη στην εκδήλωση αυτή, για τις δύο τεράστιες διεθνείς επιτυχίες του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3193