Κατηγορία: Σκάκι

Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ με 2 – 1 επί του ισχυρού ΣΜΑΟ Καισαριανής για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Βετεράνων Αττικής 2017 (14/5/2017)

Πολύτιμη εκτός έδρας νίκη κατέκτησε ο Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ επιβληθείς με 2 – 1 επί του ισχυρού ΣΜΑΟ Καισαριανής για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκακιού Βετεράνων Αττικής 2017 στο μεταξύ τους αγώνα που έγινε στις 14/5/2017. Με τη νίκη του αυτή ο Α.Ο. Αετός Αθηνών διατηρήθηκε σε τροχιά μεταλλίων μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Τις νίκες για τον Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών κατέκτησαν ο Γιώργος Γλύπτης και ο Βαγγέλης Κακλαμάνος μετά από δυνατές και θεαματικές σκακιστικές παρτίδες. Ήδη ο Α.Ο. Αετός Αθηνών βρίσκεται στην 4η θέση με 5 βαθμούς, στην οποία είναι ισόβαθμος με τις ισχυρές ομάδες «ΕΟΑΟ ο Φυσιολάτρης Νίκαιας» και «ΣΟ Παγκρατίου», δύο βαθμούς πίσω από την 1η θέση και 1 βαθμό πίσω από τη 3η θέση, που κατέχει ο Πανελλήνιος Γ.Σ. με 6 βαθμούς. Στην τελευταία κρίσιμη αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Α.Ο. Αετός Αθηνών θα διεκδικήσει τη νίκη και το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στην ισχυρή ισόβαθμη ομάδα του ΣΟ Παγκρατίου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3362

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις ο Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών διεκδικεί και φέτος μετάλλιο στο ομαδικό πρωτάθλημα Σκακιού βετεράνων Αττικής 2017

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις ο Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών διεκδικεί και φέτος μετάλλιο στο ομαδικό πρωτάθλημα Σκακιού βετεράνων Αττικής 2017. Οι σκακιστές του Α.Ο. Αετός Αθηνών δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στη προσπάθειά τους να κατακτήσουν και φέτος μετάλλιο στο πρωτάθλημα βετεράνων Αττικής, το οποίο πάντως φέτος είναι ακόμα δυσκολότερο. Στη πρώτη αγωνιστική της 23/4/2017 η ομάδα μας νίκησε εύκολα τον ΕΠΑΣ ΠΕΥΚΗΣ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με 1,5 – 1 με νίκες των σκακιστών μας Αλέξανδρου Μαθιόπουλου και Γιώργου Γλύπτη, μολονότι μάλιστα είχαμε την ατυχία να απουσιάσει ο κορυφαίος σκακιστής μας Μαρτέν λόγω ανακύψαντος προβλήματος από την αλλαγή της ώρας διεξαγωγής του αγώνα. Στο δεύτερο αγώνα της 30/4/2017 η ομάδα μας ηττήθηκε εκτός έδρας από τον ισχυρό Σ.Ο. ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, με 2 – 1 αφού όμως όλοι οι σκακιστές μας διεκδίκησαν μέχρι τέλους τους βαθμούς της νίκης στη σκακιέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη 1η σκακιέρα της αντίπαλης ομάδας αγωνίσθηκε ο Νίκος Σκαλκώτας με ΕΛΟ 2015. Στο 3ο αγώνα της 7/5/2017 η ομάδα μας αντιμετώπισε στα ίσια τη πανίσχυρη σκακιστικά ομάδα ΕΟΑΟ «Ο ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ» με την οποία ήλθε ισόπαλη 1,5 – 1,5. Νίκη για την ομάδα μας κατέκτησε ο Γιώργος Γλύπτης και ισοπαλία ο σκακιστής μας Αλέξανδρος Μαθιόπουλος. Η συνέχεια των αγώνων είναι δύσκολη, αλλά οι σκακιστές μας του Α.Ο. Αετός Αθηνών αισιοδοξούν.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3359

Με νίκη ξεκίνησε η ομάδα σκακιού του Α.Ο. Αετός Αθηνών στο κύπελλο σκακιού βετεράνων 2017 επιβληθείσα του ΕΠΑΣ Πεύκης ο Αριστοτέλης με 1,5 – 1 (23/4/2017)

Με νίκη ξεκίνησε η ομάδα σκακιού του Α.Ο. Αετός Αθηνών στο κύπελλο σκακιού βετεράνων 2017 επιβληθείσα του ΕΠΑΣ  Πεύκης ο Αριστοτέλης με 1,5 – 1 στον αγώνα της 23/4/2017. Η νίκη μάλιστα αυτή λαμβάνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από το γεγονός ότι λόγω της αλλαγής της ώρας διεξαγωγής του αγώνα, η ομάδα μας κατέβηκε με δύο μόνο σκακιστές στις 3 σκακιέρες ξεκινώντας έτσι με désavantage τον αγώνα. Ωστόσο οι δύο σκακιστές μας που αγωνίσθηκαν, που ήταν ο Αλέξανδρος Μαθιόπουλος και ο εορτάζων την ημέρα του αγώνα Γιώργος Γλύπτης απέδωσαν θαυμάσιες και νικηφόρες σκακιστικές παρτίδες με όμορφες σκακιστικές επινοήσεις και μαχητικότητα και νίκησαν αμφότεροι τους αντιπάλους τους. Έτσι η ομάδα μας ξεκίνησε νικηφόρα τους αγώνες της στο κύπελλο βετεράνων 2017 με σκορ 1,5 – 1 και αισιοδοξεί ότι θα πραγματοποιήσει και φέτος καλή πορεία στο κύπελλο αυτό.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3313

Ισοπαλία 4 – 4 έφερε η σκακιστική ομάδα μας Α.Ο. Αετός Αθηνών με την ισχυρή ομάδα ΠΟΚΕΑΤΕ για το ομαδικό πρωτάθλημα Σκακιού Β΄ κατηγορίας Αττικής 2017 (Β2 Όμιλος) στον αγώνα της 5/1/2017.

Ισοπαλία 4 – 4 έφερε η σκακιστική ομάδα μας Α.Ο. Αετός Αθηνών με την ισχυρή ομάδα ΠΟΚΕΑΤΕ για το ομαδικό πρωτάθλημα Σκακιού Β΄ κατηγορίας Αττικής 2017 (Β2 Όμιλος) στον αγώνα της 5/1/2017. Η ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. Αετός Αθηνών έχει αναδιοργανωθεί και χάρις στις συνεχείς προσπάθειες κυρίως των Ιάκωβου Μαρτέν, Βαγγέλη Κακλαμάνου, Γιάννη Ταγκλή και Γιώργου Γλύπτη, αλλά και του έμπειρου Αλέξανδρου Μαθιόπουλου έχει βελτιωθεί και πάλι αγωνιστικά και τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή. Στον αγώνα με την ισχυρή σκακιστική ομάδα ΠΟΚΕΑΤΕ η ομάδα μας έφθασε κοντά στη νίκη, την οποία έχασε από λεπτομέρειες και η ισοπαλία όμως είναι καλό αποτέλεσμα, που δυσκολεύει τις προσπάθειες της ομάδας ΠΟΚΕΑΤΕ και δείχνει ότι ο Α.Ο. Αετός Αθηνών βρίσκεται σε καλό δρόμο στο άθλημα του Σκακιού. Σημαντική συμβολή έχουν μεταξύ άλλων για ην ομάδα μας και οι σκακιστές Γιώργος Παπαδάκης, Μαρία Γερολυμάτου και Ρωμαίος Τόσκας, ενώ από τον αγώνα με την ομάδα ΠΟΚΕΑΤΕ αισθητή ήταν η απουσία του έμπειρου σκακιστή μας Παντελή Μανιτσάρα. Τις νίκες για τον Α.Ο. Αετός Αθηνών κατέκτησαν στον αγώνα αυτό οι Γιώργος Γλύπτης, Γιάννης Ταγκλής, Μαρία Γερολυμάτου και Ρωμαίος Τόσκας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3204

Eντυπωσίασε η σκακιστική ομάδα του Α.Ο. Αετός Αθηνών στο ομαδικό πρωτάθλημα βετεράνων (άνω των 50) Αττικής 2016, στο οποίο ισοβάθμησε στη τελική κατάταξη στη 2η ως 4η θέση όπου η τελική σειρά προκύπτει με κριτήρια ισοβαθμίας.

Εντυπωσίασε και φέτος η σκακιστική ομάδα του Α.Ο. Αετός Αθηνών στο ομαδικό πρωτάθλημα βετεράνων (άνω των 50) Αττικής 2016, στο οποίο ισοβάθμησε στη τελική κατάταξη  στην 2η ως 4η θέση όπου η τελική σειρά προκύπτει με κριτήρια ισοβαθμίας. Η ομάδα μας έχει δημιουργήσει παράδοση διακρίσεων σε αυτό το πρωτάθλημα και συγκροτήθηκε φέτος από τους Αλέκο Μαθιόπουλο, Παντελή Μανιτσάρα, Γιώργο Γλύπτη, Βαγγέλη Κακλαμάνο και Γιώργο Παπαδάκη. Αν μάλιστα η ομάδα μας κατέβαινε πλήρης σε όλους τους αγώνες (σε ορισμένους αγώνες απουσίασε λόγω κωλύματος ο Αλέκος Μαθιόπουλος, ο οποίος αγωνίσθηκε στη 1η σκακιέρα), θεωρείται βέβαιο ότι θα κατελάμβανε ακόμα καλύτερη θέση στη τελική κατάταξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικότερες επιτυχίες της ομάδας μας στο εφετινό πρωτάθλημα ήταν οι νίκες επί των αξιόμαχων ομάδων Πανελληνίου Γ.Σ. στις 15/5/2016 και Σ.Ο. Ικαρίας στις 5/6/2016, αμφότερες με σκορ 2 – 1. Πρωτεργάτες της μεγάλης δραστηριότητας της σκακιστικής ομάδας του Α.Ο. Αετός Αθηνών είναι ο Γενικός Γραμματέας του σωματείου Βαγγέλης Κακλαμάνος και οι Γιάννης Ταγκλής, Παντελής Μανιτσάρας, Ιάκωβος Μαρτέν και Γιώργος Γλύπτης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2876

Μεγάλη επιτυχία του Α.Ο. Αετός Αθηνών που νίκησε για το Κύπελλο Σκακιού βετεράνων Αττικής 2016 τον ισχυρό Πανελλήνιο Γ.Σ. με 2 – 1.

Μετά από εντυπωσιακές σκακιστικές εμφανίσεις οι βετεράνοι σκακιστές του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών με επικεφαλής τον επανεμφανισθέντα Αλέξανδρο Μαθιόπουλο νίκησαν τον ισχυρό Πανελλήνιο Γ.Σ. με 2 – 1 για το Κύπελλο Σκακιού βετεράνων Αττικής 2016, στο 2ο γύρο που έγινε στην αίθουσα Σκακιού του Πανελληνίου Γ.Σ. στις 15/5/2016. Για τον Α.Ο. Αετός Αθηνών τις νίκες κατέκτησαν οι Αλέξανδρος Μαθιόπουλος και Γιώργος Γλύπτης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2846

Άνετη νίκη του Α.Ο. Αετός Αθηνών επί του Ο.Σ. Πόρτο Ράφτη Μαρκόπουλο με σκορ 5,5 – 2 για το Πρωτάθλημα Σκακιού Β΄ Τοπικής Αττικής 2016

Άνετη νίκη πέτυχαν οι σκακιστές του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών επί του Ο.Σ. Πόρτο Ράφτη Μαρκόπουλο με σκορ 5,5 – 2 σε αγώνα που έγινε στις 7/2/2016 για το Πρωτάθλημα Σκακιού Β΄ Τοπικής Αττικής 2016. Οι σκακιστές του Αετού απέδωσαν θεαματικό σκάκι και η νίκη τους ήταν δίκαιη και εύκολη. Τις νίκες για τον Αετό κατέκτησαν οι Ιάκωβος Μαρτέν, Παντελής Μανιτσάρας, Γιάννης Ταγκλής, Γιώργος Γλύπτης, Γιώργος Παπαδάκης και Ηλίας Τσακμάκης, ενώ μισός πόντος αφαιρέθηκε από την ομάδα από έκτακτη απουσία αθλητού της από αιφνίδιο κώλυμα. Διαιτήτευσε ο έμπειρος κ. Βαγγέλης Κακλαμάνος.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2682

Μεγάλη νίκη του Α.Ο. Αετός Αθηνών επί του ισχυρού Σ.Ο. Αθηνών με 5 – 3 στο ξεκίνημα του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Β΄ Τοπικής Αττικής 2016 (Β2 Όμιλος) που έγινε στις 17/1/2016.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι σκακιστές της ομάδας μας Α.Ο. Αετός Αθηνών επιτυγχάνοντας μεγάλη νίκη επί του ισχυρού Σ.Ο. Αθηνών με 5 – 3 στο ξεκίνημα του Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού Β΄ Τοπικής Αττικής 2016 (Β2 Όμιλος) που έγινε στις 17/1/2016. Η νίκη αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία από το γεγονός ότι απουσίασαν βασικοί σκακιστές του Α.Ο. Αετού από τον αγώνα αυτό, όπως οι Πατακιάς και Μανθόπουλος και ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για ανάλογη συνέχεια. Τις νίκες για τον Α.Ο. Αετός Αθηνών κατέκτησαν οι Ιάκωβος Μαρτέν, Παντελής Μανιτσάρας, Βαγγέλης Κακλαμάνος, Ηλίας Τσακμάκης, ενώ ισοπαλία πέτυχαν οι Γιώργος Γλύπτης και Γιώργος Παπαδάκης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2645

Με νέα θριαμβευτική νίκη 6 – 0 ο Α.Ο. Αετός Αθηνών διεκδικεί τη 1η θέση στο διασυλλογικό Κύπελλο Σκακιού Σπ. Μπίκος 2015

Αναγεννημένος στο Σκάκι ο Α.Ο. Αετός Αθηνών συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και προελαύνει στο διασυλλογικό Κύπελλο Σκακιού Σπ. Μπίκος 2015. Αυτή τη φορά θριάμβευσε με το απόλυτο σκορ 6 – 0 επί του αξιόμαχου ΣΜΑΟ Καισαριανής, καθώς οι σκακιστές του νίκησαν όλοι τους αντιπάλους τους. Ο Α.Ο. Αετός Αθηνών παρετάχθη πλήρης στον αγώνα αυτό με τους Χρήστο Πατακιά, Ιάκωβο Μαρτέν, Παντελή Μανιτσάρα, Θεόδωρο Ρουσσέτη, Γιάννη Ταγκλή και Ηλία Τσακμάκη. Με τη νέα αυτή συνεχόμενη νίκη του είναι πλέον σε τροχιά διεκδίκησης της πρώτης θέσης, η τελική όμως κατάταξη θα κριθεί στις δύο τελευταίες αγωνιστικές του Κυπέλλου Σπ. Μπίκος 2015.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2583

Πρωταγωνιστεί ο Α.Ο. Αετός Αθηνών στο διασυλλογικό Κύπελλο Σκακιού ΣΠ. ΜΠΙΚΟΣ (Γ Όμιλος) 2016

Αναγεννημένος παρουσιάζεται στο Τμήμα Σκακιού ο Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος χάρις στη προσπάθεια των Βαγγέλη Κακλαμάνου, Γιάννη Ταγκλή και Ιάκωβου Μαρτέν και την αγωνιστική συνέπεια και προσπάθεια όλων των σκακιστών του πρωταγωνιστεί στο διασυλλογικό Κύπελλο Σκακιού ΣΠ. ΜΠΙΚΟΣ (Γ Όμιλος) 2016.

* Στη 1/11/2015 όλοι οι σκακιστές του Αετού Αθηνών πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση, νίκησαν όλοι και πέτυχαν το απόλυτο νικηφόρο αποτέλεσμα 6 – 0 επί της ομάδας ΑΠΟ Κότινος Χολαργού Γ, σε αγώνα που έγινε στο Πανελλήνιο ΓΣ.

Για τον Α.Ο. Αετός Αθηνών αγωνίστηκαν οι Ιάκωβος Μαρτέν, Παντελής Μανιτσάρας, Γιώργος Γλύπτης, Γιάννης Ταγκλής, Βαγγέλης Κακλαμάνος και Ηλίας Τσακμάκης και νίκησαν όλοι.

* Στις 8/11/2015 ο Α.Ο. Αετός Αθηνών αγωνίσθηκε εκτός έδρας στη Λέσχη Αρμενίων αθλητών με την ισχυρή ομάδα Ένωση Αρμενίων αθλητών και από καθαρή ατυχία έχασε την ευκαιρία να πάρει θετικό αποτέλεσμα, χάνοντας τελικά 3 – 2,5, επειδή από έκτακτο πρόβλημα που παρουσιάσθηκε δεν προσήλθε τελικά ν’ αγωνισθεί ο σκακιστής του Γιώργος Παπαδάκης και γι’ αυτό το λόγο εκτός από την ήττα χωρίς αγώνα στη σκακιέρα αυτή, του αφαιρέθηκε και 0,5 βαθμός λόγω της κενής σκακιέρας (του Γ. Παπαδάκη).

Τις νίκες στον αγώνα αυτό για τον Αετό Αθηνών κατέκτησαν οι Ιάκωβος Μαρτέν, Παντελής Μανιτσάρας και Ηλίας Τσακμάκης.

* Στις 22/11/2015 οι σκακιστές του Α.Ο. Αετός Αθηνών κατενίκησαν εκτός έδρας στη

Νέα Φιλαδέλφεια τον αξιόμαχο Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας. Μάλιστα στον αγώνα αυτό ο Α.Ο. Αετός Αθηνών παρατάχθηκε με πληρέστερη και ισχυρότερη σύνθεση και οι σκακιστές του απέδωσαν θεαματικές σκακιστικές παρτίδες. Για τον Α.Ο. Αετός Αθηνών τις νίκες κατέκτησαν οι Χρήστος Πατακιάς, Ιάκωβος Μαρτέν, Παντελής Μανιτσάρας και Θεόδωρος Ρουσέτης, ενώ ισοπαλία πέτυχε ο Γιάννης Τσαγκούλης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2575