Κατηγορία: Ποδηλασία

Εντυπωσιάζει η αγάπη των αθλητών Ποδηλασίας του Σωματείου μας για το άθλημα της Ποδηλασίας, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετακινούνται και αγωνίζονται σε αγώνες Ποδηλασίας που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ανασυντάσσεται το ποδηλατικό τμήμα του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών. Μια πρώτη φωτογραφία με τη νέα εμφάνιση της ομάδας. Από αριστερά εικονίζονται οι αθλητές του Α.Ο. Αετός Αθηνών Ηλίας Καψομενάκης, Δημήτρης Αγγελέτος, Στέλιος Τσελεπής, Μάρκος Δρακόπουλος και Άλκης Βασιλειάδης. Δεξιά είναι ο συνοδός Κώστας Βασιλάκης. Μαζί με τους συναθλητές τους Θεόδωρο Ζήκα και Γιώργο Περδίκη αποτελούν τον πυρήνα για το  νέο ξεκίνημα μεγαλύτερης  επαναδραστηριοποίησης της ομάδας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4452

Την 2η θέση στην τελική – συνολική βαθμολογία 5 αγώνων ποδηλασίας του 2018, που διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ, κατέκτησε ο αθλητής Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στη κατηγορία Μάστερς Α. Νέες σημαντικές επιτυχίες πέτυχαν οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος (στη κατηγορία Ανδρών), Ξένος Διονύσης (στη κατηγορία Μάστερς Α), Αναστασόπουλος Μανώλης (στη κατηγορία Μάστερς Β), Ψαρόπουλος Γιάννης και Πιστικός Γιώργος (στη κατηγορία Μάστερς Γ) του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (στη κατηγορία Μάστερς Α) του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών σε ποδηλατικούς αγώνες αναβάσεων στις 16/9/2018 και στις 23/9/2018.

Την 2η θέση στην τελική – συνολική βαθμολογία 5 αγώνων ποδηλασίας του 2018, που διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ, κατέκτησε ο αθλητής Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στη κατηγορία Μάστερς Α. Νέες σημαντικές επιτυχίες πέτυχαν οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος (στη κατηγορία Ανδρών), Ξένος Διονύσης (στη κατηγορία Μάστερς Α), Αναστασόπουλος Μανώλης (στη κατηγορία Μάστερς Β), Ψαρόπουλος Γιάννης και Πιστικός Γιώργος (στη κατηγορία Μάστερς Γ) του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (στη κατηγορία Μάστερς Α) του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών σε ποδηλατικούς αγώνες αναβάσεων στις 16/9/2018 και στις 23/9/2018.

Δεύτερος κυπελλούχος στη συνολική – τελική βαθμολογία 5 ποδηλατικών αγώνων, τους οποίους διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ το 2018, αναδείχθηκε με 87 συνολικά βαθμούς ο εξαίρετος αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών. Στην επιτυχία του αυτή έφθασε, καθώς συμμετείχε και πραγματοποίησε εντυπωσιακές ποδηλατικές εμφανίσεις στον 2ο, στο 3ο και στο 5ο κατά σειρά αγώνα που διοργάνωσε ο Π.Ο. ΖΕΥΣ, στους οποίους συγκέντρωσε 20, 50 και 17 βαθμούς αντίστοιχα στο καθένα από αυτούς και έτσι έφθασε δίκαια στη μεγάλη του διάκριση, τη συνολική συγκέντρωση 87 βαθμών με τους οποίους αναδείχθηκε δεύτερος κυπελλούχος το έτος 2018 στη κατηγορία Μάστερς Α. Στο ποδηλατικό αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης που διοργάνωσε ο Π.Ο. ΖΕΥΣ στις 16/9/2018 στους πρόποδες της Πάρνηθας, ο Αλέξανδρος Γκαλέττι κατέκτησε την 7η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α με χρόνο 33΄ 41΄΄ 26. Στον ίδιο αγώνα και στην ίδια  κατηγορία διακρίθηκε  και ο αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε τη 15η θέση με χρόνο 38΄ 59΄΄ 04. Στον ίδιο αγώνα αγωνίσθηκαν και διακρίθηκαν επίσης ο εξαίρετος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 18η θέση στη κατηγορία Μάστερς Β με χρόνο 35΄ 39΄΄ 32 και οι μαχητικοί αθλητές μας Γιάννης Ψαρόπουλος και Γιώργος Πιστικός, οι οποίοι αγωνίσθηκαν στη κατηγορία Μάστερς Γ και  κατέλαβαν αντίστοιχα την 14η θέση με χρόνο 41΄ 32΄΄ 07 και την 20η θέση με χρόνο 1 ώρα 11΄ 08΄΄ 26, όλοι (πλην του Γκαλέττι) αθλητές του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης.

 *  Τη Κυριακή 23/9/2018 διεξήχθη η 4η  Ανάβαση  Φυλής με Πανελλήνια συμμετοχή 174 αθλητών, από τους οποίους τερμάτισαν 158 και διοργανωτή στο Σωματείο ΑΛΦΑ Κ. Στον αγώνα αυτό υπήρξε επίσης ευρεία συμμετοχή αθλητών των Σωματείων μας με σημαντικές διακρίσεις τους. Το καλύτερο χρόνο από τους αθλητές μας έφερε ο εκ των κορυφαίων αθλητών του Σωματείου μας Νικήτας Φράγκος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος αγωνίσθηκε στη κατηγορία Ανδρών στην οποία κατέλαβε τη 16η θέση με χρόνο 51΄ 38΄΄. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μεταξύ των αθλητών μας, κατέλαβε ο εξαίρετος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 11η θέση  στη κατηγορία Μάστερς Β με χρόνο 34΄ 25΄΄. Πολύ καλό χρόνο έφερε και ο επίσης εξαίρετος αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος αγωνίσθηκε στη κατηγορία Μάστερς Α στην οποία κατέλαβε την 12η θέση με χρόνο 35΄ 46΄΄. Στην ίδια κατηγορία αγωνίσθηκε και ο μαχητικός αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο οποίος κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 38΄ 17΄΄.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4012

Κυριάρχησε κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο αγωνιστικό ποδηλατικό τριήμερο 1 – 3/6/2018. Με αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε όλους τους αντίπαλους αθλητές τόσο και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 (1 και 2/6/2018) όσο και στο διεθνή ποδηλατικό αγώνα «Granfondo Ομφάλιος 2018» (3/6/2018) και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και των τριών πολύ σημαντικών αυτών αγώνων. Ανανέωσε έτσι στην πράξη για μία ακόμα χρονιά το δικαίωμα να φορά την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας (αυτή τη φορά του 2018).

Κυριάρχησε κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο αγωνιστικό ποδηλατικό τριήμερο 1 – 3/6/2018. Με αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε όλους τους αντίπαλους αθλητές τόσο και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 (1 και 2/6/2018) όσο και στο διεθνή ποδηλατικό αγώνα «Granfondo Ομφάλιος 2018» (3/6/2018) και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και των τριών πολύ σημαντικών αυτών αγώνων. Ανανέωσε έτσι στην πράξη για μία ακόμα χρονιά το δικαίωμα να φορά την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας (αυτή τη φορά του 2018). Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του εντυπωσιακή για τα Ελληνικά δεδομένα πολύτιμη αθλητική ποδηλατική Ιστορία τεράστιων συνεχόμενων αθλητικών επιτυχιών και να προσφέρει, μεταξύ άλλων, «μεθύσι» υπερηφάνειας και ευτυχίας στο Σωματείο μας για τα εντυπωσιακά και ανεπανάληπτα αθλητικά του επιτεύγματα. Του αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια για τη σιδερένια του θέληση, τους συνεχόμενους αθλητικούς θριάμβους του, την άπειρη αγάπη του και τις θυσίες του στο άθλημα της ποδηλασίας του, τις τεράστιες γνώσεις του στο άθλημα και την αποφασιστικότητά του.

            * Ο πρώτος αγώνας του αγωνιστικού τριημέρου έγινε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στον Ορχομενό Βοιωτίας και ήταν ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 22,6 χιλιομέτρων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δρόμου 2018 της Κατηγορίας Μάστερ. Έγινε με εκκίνηση (και τερματισμό) τον κόμβο της Επαρχιακής οδού Λειβαδιάς – Κάστρου με την οδό προς Καρυές/Άγιο Δημήτριο και διαδρομή Ορχομενός (κόμβος) – Καρυές (περιφερειακά) – Άγιος Δημήτριος – Καρυές (περιφερειακά) – Ορχομενός (κόμβος) η κάθε μία στροφή απόστασης 11,3 χιλιομ., σε δύο στροφές συνολικής απόστασης 22,6 χιλιομ. με τερματισμό τον Ορχομενό (κόμβος), όπου ήταν και η εκκίνηση. Ο Λουκάς Καταπόδης ήταν για μία ακόμα χρονιά ο ταχύτερος όλων και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Έφερε χρόνο 29΄ 50΄΄, δηλαδή έτρεξε τον αγώνα με μέση ωριαία ταχύτητα 45.452,51 μ. Με αυτόν το χρόνο κέρδισε τόσο την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Μάστερ Β (έναντι χρόνου 30΄ 55΄΄, διαφορά 1΄ και 05΄΄, του δεύτερου αθλητή της κατηγορίας του Ι. Λιονάκη), αλλά και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 των κατηγοριών Μάστερς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση στον ίδιο αγώνα πραγματοποίησε και ο εξαίρετος αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος έφερε χρόνο 35΄ 19΄΄ (μέση ωριαία ταχύτητα 38.395,47 μ.) και κατέλαβε την 10η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ και έχει δημιουργήσει παράδοση μεγάλων διακρίσεων στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.

* Την Κυριακή 2/6/2018 έγινε ο αγώνας Δρόμου Αντοχής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 των κατηγοριών Μάστερς σε απόσταση 112,9 χιλιομέτρων. Ο αγώνας είχε εκκίνηση την πλατεία Ηρώων του Ορχομενού (όπου και ο τερματισμός) και διαδρομή : 28ης Οκτωβρίου, Κωπαΐδος αριστερά, Επαρχιακή οδός Λειβαδιάς – Κάστρου (προς αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ), Στροβίκι, δεξιά παράλληλος Α/Δ ΠΑΘΕ, Δεξιά προς Επαρχιακή οδό Αλιάρτου – Κόκκινου, Αλίαρτος, ΕΟ  Θηβών – Λειβαδιάς, περιφερειακός Λειβαδιάς προς Αράχωβα – Δελφούς, κόμβος με ΕΟ  Λειβαδιάς – Λαμίας (Αρχή σιρκουΐ), δεξιά προς Τζιμαίϊκα και ΙΜ Παναγιάς Λυκουρέση, Χαιρώνεια, δεξιά προς Λειβαδιά, ΕΟ Λειβαδιάς – Λαμίας, ΕΟ  Λειβαδιάς – Άμφισσας (2 στροφές), ΕΟ Λειβαδιάς – Λαμίας, ΣΣ Λειβαδιάς  αριστερά, οδός Λειβαδιάς – Κάστρου (προς Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ), αριστερά Κωπαΐδος (είσοδος Ορχομενού), αριστερά 28ης Οκτωβρίου, τερματισμός.

Στον αγώνα αυτό  αναδείχθηκε  μεγαλόπρεπα  το  ψυχικό  μεγαλείο  του Λουκά.

Κατ’ αρχήν πρέπει να τονισθεί ότι υπήρχε μία πρόσθετη σημαντική δυσκολία για όλους τους αθλητές στον αγώνα  αυτό από το γεγονός ότι η εκκίνησή του έγινε στις 2 το μεσημέρι και επικρατούσε αποπνικτική ζέστη. Ωστόσο όμως υπήρξε και ένα πρόσθετο γεγονός που εντυπωσιάζει. Συγκεκριμένα στα πρώτα 10 χιλιόμετρα της διαδρομής ο Λουκάς με το ποδήλατό του μπλέχτηκε σε μία ομαδική τούμπα αρκετών αθλητών, με αποτέλεσμα το γκρουπ των προπορευόμενων αθλητών, που δεν «μπλέχτηκαν» στην ομαδική τούμπα, να συνεχίσει και σχεδόν να εξαφανισθεί. Ο Λουκάς έπαθε, από την ομαδική πτώση, θλαστικά τραύματα στους ραχιαίους, την ποδοκνημική και το κυριώτερο στον αριστερό του πύχη ο οποίος είχε μαζέψει αρκετό οίδημα. Το ποδήλατό του το βρήκε σε μια μαζεμένη μάζα ποδηλάτων. Ο μηχανικός Αυγερινός Κόκλας, που ακολουθούσε τον Λουκά σαν εκπρόσωπος του Σωματείου μας, το έφερε με μεγάλη προσπάθεια σε γρήγορο διάστημα σε μία κατάσταση ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα. Η θέληση και των δύο τους (Λουκά και Αυγερινού) ήταν καθοριστική για τον τελικό θρίαμβο του Λουκά. Ο Λουκάς με την καρδιά και το πείσμα του πρωταθλητή και παρά τις δημιουργηθείσες αντίξοες συνθήκες, υπερέβαλε και τον εαυτό του ακόμα, κυνήγησε και έφθασε το προπορευόμενο γκρουπ και στη συνέχεια μάλιστα «ξεκόλλησε» από αυτό ξεπερνώντας το και τερμάτισε για μία ακόμα φορά μόνος του πρώτος θριαμβευτής όρθιος στο ποδήλατο με τα χέρια σηκωμένα από το τιμόνι του ποδηλάτου του για να πανηγυρίσει την νέα μεγάλη επιτυχία  του. Ο χρόνος του στον αγώνα αυτό είναι 3 ωρ. 06΄ 20΄΄ (μουαγιέν  35.404,18 μ. ανά ώρα) και με αυτόν κατανίκησε όχι μόνο τους αθλητές της κατηγορίας του (Μάστερ Β) στην οποία κατέκτησε για μία ακόμα φορά τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αλλά κατέλαβε και τη πρώτη θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε στον ίδιο αγώνα και ο Βασίλης Μπουρίκας, κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας Μάστερ Α του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος  Κυψέλης, που έφερε χρόνο 3ωρ. 12΄ 03΄΄. Ο Βασίλης πρωταγωνίστησε, ήταν μέσα σε ένα μεγάλο γκρουπ από τα πρώτα, αλλά ίσως, καθώς είναι μαθημένος να επιτυγχάνει πρώτες νίκες, να μη πάλεψε αρκετά στο τελικό σπριντ, ή να μη αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι ήταν κοντά ο τερματισμός. Διότι, ενώ με τον ίδιο ακριβώς χρόνο του Βασίλη (3ωρ. 12΄ 03΄΄) αναδείχθηκε ο 6ος νικητής στην ίδια κατηγορία (Μάστερ Α) που είναι ο Παπαδημητράκης, ο Βασίλης με τον ίδιο χρόνο ήλθε 11ος στην κατηγορία  του,  τερματίζοντας  πάντως  στο  ίδιο  γκρουπ  με τον  6ο  Παπαδημητράκη.

Ωστόσο και αυτή η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί πολύ σημαντική διάκριση για τον ίδιο και το Σωματείο μας.

Εντυπωσιακή  ήταν  και  η  εμφάνιση  του διαρκώς ανερχόμενου σε απόδοση αθλητή μας Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο ποίος, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν, κατέλαβε με τη μαχητικότητά του την 23η θέση της κατηγορίας Μάστερ Α στον ίδιο αγώνα με χρόνο 3ωρ. 22΄ 28΄΄.

Εξαιρετική ήταν και η αγωνιστική παρουσία στον ίδιο αγώνα των αθλητών μας Χρήστου Τζόλα, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Γιάνννη Ψαρόπουλου, οι οποίοι πάντως στάθηκαν άτυχοι. Μάλιστα ο Χρήστος Τζόλας είχε την πρόσθετη ατυχία να «μπλεχτεί» στην ομαδική πτώση και να πάθει μεγάλες ζημιές το ποδήλατό του.

Αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους αθλητές μας για την εμφάνισή τους, καθώς και στον εκπρόσωπο της ομάδας μας στους δύο αγώνες, μηχανικό Αυγερινό Κόκλα για την πολύτιμη βοήθειά του.

* Στον διεθνή αγώνα ποδηλασίας «Granfondo Ομφάλιος 2018» που έγινε στους Δελφούς την Κυριακή 3/6/2018, αγωνίσθηκε και πάλι και τριπλασίασε τους θριάμβους του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος  και έγινε στην όμορφη διαδρομή Δελφοί, Λιβάδι, Παρνασσός, Πολύδροσο, Αμφίκλεια, Δαύλεια, Διασταύρωση Δίστομο, Δελφοί, συνολικής απόστασης 127 χιλιομέτρων. Ο Λουκάς Καταπόδης, ο οποίος στον αγώνα αυτό αγωνίσθηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας 2018 (που απέκτησε στο τότε προηγούμενο αγωνιστικό διήμερο), με μία ακόμα εκθαμβωτική ποδηλατική εμφάνιση νίκησε και πάλι άνετα τόσο στη κατηγορία του (45 – 49), όπου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο όσο και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών, τερματίζοντας μάλιστα και πάλι μόνος πρώτος, θριαμβευτικά, με μεγάλη διαφορά από όλους τους άλλους αθλητές, ακόμα και της κατηγορίας Ελίτ Ανδρών, με χρόνο 3ωρ. 54΄ 11΄΄. Τριπλασίασε έτσι τις άνετες πρωτιές του σε ένα 3ήμερο αγώνων. Στο τριήμερο δηλαδή αυτών των αγώνων ο Λουκάς νίκησε κατά κράτος όλους τους άλλους αθλητές όλων των κατηγοριών, παρά και το ατύχημά του στον αγώνα της 2/6/2018, επιτυγχάνοντας ένα ακόμα μοναδικό ποδηλατικό άθλο με τρεις συνεχόμενους μεγάλους θριάμβους και στους 3 συνεχόμενους αγώνες μέσα σε 3 μέρες, να προστίθενται στις προηγούμενες νίκες του. Του αξίζουν έπαινος και συγχαρητήρια.

Πολύ μεγάλες διακρίσεις πέτυχαν ακόμα στον ίδιο διεθνή αγώνα οι αθλητές μας Χρήστος Χρόνης και Αλέξανδρος Γκαλέττι. Ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση Χρήστος Χρόνης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης της Ελίτ Ανδρών, αγωνίσθηκε στην δύσκολη ηλικιακή κατηγορία 19 – 29, στην οποία κατέκτησε την 9η θέση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση και πιστοποίησε το μεγάλο του ταλέντο.

Ο εντυπωσιακός Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών έχει επανέλθει πλέον σε  υψηλά και  πάλι επίπεδα  αγωνιστικής απόδοσης  και κατέκτησε  με άνεση τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του 35 – 39 με πολύ μεγάλη διαφορά μάλιστα από τον τρίτο και τους άλλους αθλητές της κατηγορίας του.
Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές μας για τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες τους.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3931

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο αθλητής ποδηλασίας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών θριάμβευσε κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας Μάστερ Α και την δεύτερη στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στο ποδηλατικό σιρκουΐ 40,8 χιλιομέτρων, που έγινε στην Άμφισσα στις 27/5/2018.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο αθλητής ποδηλασίας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών θριάμβευσε κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας Μάστερ Α και την δεύτερη στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στο ποδηλατικό σιρκουΐ 40,8 χιλιομέτρων, που έγινε στην Άμφισσα στις 27/5/2018. Ο αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι ακολούθησε ξέφρενο ρυθμό με μεγάλη ταχύτητα από το ξεκίνημα του αγώνα και «ξεκόλλησε» από τους άλλους αθλητές, πιστοποιώντας έτσι και την συνεχή ανοδική αγωνιστική του πορεία. Έτσι ήλθε φυσικό αποτέλεσμα η μεγάλη του νίκη με χρόνο μάλιστα 50΄ 01΄΄ έναντι 50΄ 58΄΄ του Ηλία Μπόλη του Π.Ο.Πατρών που ήλθε δεύτερος στην κατηγορία του Μάστερ Α. Μάλιστα έχασε για μόλις 35΄΄ την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών Μάστερ. Είναι πάντως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η μέση ωριαία ταχύτητα (μουαγιέν) που ανέπτυξε στον αγώνα είναι 48,943 χιλιόμετρα με βάση την χιλιομετρική απόσταση του αγώνα (40,8 χιλιομ.) και τον χρόνο που έφερε (50΄ 01΄΄), που είναι πολύ μεγάλη επίδοση. Ο Αλέξανδρος είναι από τους κορυφαίους αθλητές ποδηλασίας, ο καλύτερος εφέτος του Α.Ο. Αετός Αθηνών και αναμένεται ότι θα έχει ακόμα καλύτερη αθλητική συνέχεια.

Τον παραπάνω αγώνα σιρκουΐ διοργάνωσε στην Άμφισσα ο Ποδηλατικός Όμιλος Ζεύς την Κυριακή 27/5/2018 με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Λεωφόρος Σαλώνων). Η κάθε στροφή του σιρκουΐ είχε απόσταση 2,72 χιλιομέτρων και έγιναν συνολικά 15 στροφές – γύροι, συνολικής απόστασης 40,8 χιλιομέτρων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3918

Νέα πρωτιά του διεθνή πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στον ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε το Σάββατο 10/3/2018 στην περιοχή του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά το Σωματείο Ζεύς. Διακρίθηκαν επίσης ιδιαίτερα στον ίδιο αγώνα οι αθλητές μας Βασίλης Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α) και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (6ος στους Μάστερ Α) του Α.Ο. Αετός Αθηνών.

Νέα πρωτιά του διεθνή πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στον ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε το Σάββατο 10/3/2018 στην περιοχή του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά το Σωματείο Ζεύς, με χρόνο 26΄ 33,0΄΄ (1ος στους Μάστερ Β). Διακρίθηκαν επίσης ιδιαίτερα στον ίδιο αγώνα οι αθλητές μας Βασίλης Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α με χρόνο 27΄ 22,1΄΄) και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ με χρόνο 29΄ 28,8΄΄) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (6ος στους Μάστερ Α με χρόνο 29΄ 51,1΄΄) του Α.Ο. Αετός Αθηνών. Οι αθλητές μας ξεκίνησαν δυναμικά και στην εφετινή αγωνιστική περίοδο με την παρουσία και τις διακρίσεις τους στους ποδηλατικούς αγώνες. Ο  Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης διατηρεί και πάλι τα πρωτεία, ενώ σταθερά παραμένει στις μεγάλες διακρίσεις και ο Βασίλης Μπουρίκας. Δυναμικά επανέρχονται στους πρωταγωνιστές ο Πολυζώης Ευαγγελόπουλος και ο Αλέξανδρος Γκαλέττι, ενώ εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζει και ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος στον ίδιο αγώνα κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία Μάστερ Α με χρόνο 31΄ 13,2΄΄. Καλές ήταν οι εμφανίσεις στον ίδιο αγώνα και των αθλητών μας Γιάννη Ψαρόπουλου (15ος στους Μάστερ Γ΄ με χρόνο 34΄ 43,4΄΄) και Γιώργου Πιστικού (17ος στους Μάστερ Γ΄ με χρόνο 40΄ 13,2΄΄).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3877

Επιτυχημένες οι εμφανίσεις των αθλητών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στο ποδηλατικό αγώνα «56η Ανάβαση Πάρνηθας» που διοργάνωσε ο ΣΠΑ Ερμής Μαρκοπούλου στις 29/10/2017

Επιτυχημένες ήταν οι εμφανίσεις των αθλητών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στο ποδηλατικό αγώνα «56η Ανάβαση Πάρνηθας» που διοργάνωσε ο ΣΠΑ Ερμής Μαρκοπούλου στις 29/10/2017. Τις ομάδες μας εκπροσώπησαν στον αγώνα αυτό οι αθλητές μας Μανώλης Αναστασόπουλος, Χρήστος Χρόνης, Γιάννης Αυγουστής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και ο Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών. Στο παραδοσιακό αγώνα του Ερμή που έγινε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ήταν πολύ μεγάλη η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα και ίσως να επιτεύχθηκε και ρεκόρ συμμετοχών. Το καλύτερο χρόνο από τους αθλητές μας έφερε ο Χρήστος Χρόνης, ο οποίος με 47΄ 29΄΄ κατετάγη 39ος στη κατηγορία Ανδρών. Ο Μανώλης Αναστασόπουλος με χρόνο 47΄ 55΄΄ κατετάγη 17ος στη κατηγορία Μάστερ Β, ο Αλέξανδρος Γκαλέττι με χρόνο 51΄ 48΄΄ κατετάγη 11ος στη κατηγορία Μάστερ Α, ενώ με ικανοποιητικό χρόνο τερμάτισε και ο αθλητής μας Γιάννης Αυγουστής.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3622

Καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές μας Ελευθερία Μανδάνη και Χρήστος Χρόνης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και ο Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στη ποδηλατική «Ανάβαση Κονδύλι» (15/10/2017)

Καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές μας Ελευθερία Μανδάνη και Χρήστος Χρόνης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και ο Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στη ποδηλατική «Ανάβαση Κονδύλι» που διοργάνωσε η ΑΕΚ στις 15/10/2017. Οι αθλητές  μας διακρίθηκαν για την αγωνιστικότητά τους. Η Ελευθερία Μανδάνη κατέλαβε την 9η θέση στη κατηγορία Γυναικών με χρόνο 41΄ 48΄΄. Ο Χρήστος Χρόνης αγωνίσθηκε στη κατηγορία Ανδρών και έφερε τον πολύ καλό χρόνο 29΄ 35΄΄ και ο Αλέξανδρος Γκαλέττι αγωνίσθηκε στη κατηγορία Μάστερ και έφερε χρόνο 31΄ 09΄΄.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3562

Την 8η θέση κατέλαβε ο επίλεκτος αθλητής Ποδηλασίας Αλέξανδρος Γκαλέτι στην πρώτη του εμφάνιση ως αθλητής του Α.Ο. Αετού Αθηνών στον αγώνα 5ος Ποδηλατικός Γύρος Ολυμπιακού Χωριού (Αχαρνές) που έγινε στις 16/7/2017.

Την 8η θέση κατέλαβε ο επίλεκτος αθλητής Ποδηλασίας Αλέξανδρος Γκαλέτι στην πρώτη του εμφάνιση ως αθλητής του Α.Ο. Αετού Αθηνών στον αγώνα 5ος Ποδηλατικός Γύρος Ολυμπιακού Χωριού (Αχαρνές) που έγινε στις 16/7/2017. Ο Αλέξανδρος Γκαλέτι που αποκτήθηκε από το Σωματείο μας Α.Ο. Αετός Αθηνών με μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό Α.Ο., είναι επίλεκτος ποδηλάτης, που όμως εφέτος λόγω σπουδών στο εξωτερικό δεν μπόρεσε να συμμετάσχει νωρίτερα σε άλλο αγώνα μέσα στο 2017 και έτσι έκανε το «ντεμπούτο» του το 2017 στον 5ο Ποδηλατικό Γύρο του Ολυμπιακού Χωριού που διοργάνωσε η προηγούμενη ομάδα του Παναθηναϊκός Α.Ο. Στον αγώνα αυτό που έγινε σε συνολική απόσταση 28,9 χιλιομέτρων ( 5 γύροι των 5,7 χιλιομέτρων κάθε γύρος ) ο Αλέξανδρος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία ΟΡΕΝ με χρόνο 44΄ 30΄΄. Καθώς μάλιστα είναι ως γνωστόν έμπειρος και επίλεκτος αθλητής ποδηλασίας, αναμένεται σχετικά σύντομα πλέον να επανέλθει στην καλύτερη φυσική του κατάσταση, μετά την γενομένη ήδη επάνοδό του στην αγωνιστική δραστηριότητα και να φέρει έτσι σημαντικές διακρίσεις για τον ίδιο και την ομάδα μας Α.Ο. Αετός Αθηνών.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3501

Στις 12/2/2017 διοργανώνει ο Α.Ο. Αετός Αθηνών στο Άλσος Οδυσσέα Ελύτη του Δήμου Παπάγου ποδηλατικό Αγώνα Cyclocross Διασυλλογικό και Όπεν

Η επαναδραστηριοποίηση του ποδηλατικού τμήματος του Σωματείου μας Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών ξεκινά με την επίσημη διοργάνωση ποδηλατικού αγώνα, που θα είναι ο πρώτος που διοργανώνει η ομάδα μας μετά από πολλά χρόνια. Ο αγώνας αυτός θα γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2017, στο Άλσος Οδυσσέα Ελύτη, οδός Κύπρου, του Δήμου Παπάγου και θα είναι αγώνας Ποδηλασίας Cyclocross διασυλλογικός Ανδρών/ Μάστερς και κατηγοριών  όπεν, σύμφωνα με την παρακάτω προκήρυξη.

Προκήρυξη ghost lab

 


 

Στο μεταξύ εγκρίθηκαν οι μεταγραφές στον Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών των αθλητών Ποδηλασίας Αλέξανδρου Γκαλέττι από τον Παναθηναϊκό Α.Ο., Θεμοστοκλή Αντωνιάδη και Βασίλη Τσούμα από τον Πανερυθραϊκό Α.Ο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3167

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χρήστος Πιταράς του Α.Ο. Αετός Αθηνών στο τοπικό πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Αττικής που έγινε στη Μάνδρα Αττικής στις 23/4/2016

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χρήστος Πιταράς του Α.Ο. Αετός Αθηνών στο τοπικό πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας Αττικής που έγινε στη Μάνδρα Αττικής (στη περιοχή Άγιος Γεώργιος Κιάφας) το Σάββατο στις 23/4/2016. Ο αθλητής του σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών πραγματοποίησε το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα ποδηλασίας στον αγώνα αυτό, αγωνίσθηκε στη κατηγορία Μίνι μικρά και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, διότι τερμάτισε με καλή επίδοση και ήταν ιδιαίτερα  μαχητικός, μολονότι μάλιστα αντιμετώπισε και τεχνικό πρόβλημα από τη δυσκολία της διαδρομής.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2821