Κατηγορία: Εκδηλώσεις

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας 2020 και των βραβεύσεων των αθλητών (Σταμάτη Κοτζιά, Βασίλη Ντούνη, Λουκά Καταπόδη κ.α.), των αθλητριών και προπονητών των Σωματείων μας ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, για τις σημαντικές διακρίσεις τους το 2019, καθώς και άλλων Ατόμων για τη πολύτιμη προσφορά τους στον αθλητισμό. Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 22/2/2020, ώρα 5.30΄μ.μ., στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων.

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας 2020 και των βραβεύσεων των αθλητών (Σταμάτη Κοτζιά, Βασίλη Ντούνη, Λουκά Καταπόδη κ.α.), των αθλητριών και προπονητών των Σωματείων μας ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, για τις σημαντικές διακρίσεις τους το 2019, καθώς και άλλων Ατόμων για τη πολύτιμη προσφορά τους στον αθλητισμό. Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 22/2/2020, ώρα 5.30΄μ.μ., στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, παρά μάλιστα τις επικρατούσες πολύ κακές καιρικές συνθήκες (τσουχτερό κρύο, δυνατός αέρας και χιονόνερο).

Aθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση στην γιορτή εκπροσώπων του Αθλητικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αθλητών και αθλητριών μας από πολλές περιοχές, Προπονητών και Μελών των Σωματείων μας, Γονέων και Φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους Φίλων του Αθλητισμού, επίλεκτων μελών της Αθλητικής οικογένειας. Μεταξύ αυτών παρευρέθηκαν ο κ. Γεώργιος Αλικάκος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ε.Ο.Ε., ο αιδεσιμολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, η κα Φαίη Καλογήρου, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, ως εκπρόσωπος του βραβευόμενου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, αλλά και ατομικά, ο κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Σύμβουλος και εκπρόσωπος στην εκδήλωση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, ο κ. Φώτης Ρουμελιώτης από τα Ανοικτά Αθλητικά Κέντρα του ΟΠΑΝΔΑ, ως εκπρόσωπος του βραβευόμενου Αντιπροέδρου του ΟΠΑΝΔΑ κ. Γιούρκα Σεϊταρίδη, αλλά και ατομικά, ο κ. Βελισσάριος Τρομπούκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ο κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ο κ. Αλέξανδρος Κελόγλου, Αντιπρόεδρος της ΕΠΟΣΚ, ο κ. Μιχαήλ Κοκκίνης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟΣΚ, ο κ. Άρης Λυχναράς, πρώην Αντιπρόεδρος του Πήγασου Κυψέλης, ο κ. Ιωάννης Σιδηρόπουλος, πρώην υπεύθυνος του ΠΚ Ζωοδόχου Πηγής, οι Παραολυμπιονίκες αθλητές Ποδηλασίας Σταμάτιος Κοτζιάς και Ξιφασκίας Βασίλειος Ντούνης, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Γ. Κυριαζής, Αργ. Αργυρίδης, Σπ. Κολαΐτης, Β. Τρομπούκης, Μ.-Σ. Λιανού, Σ. Χρυσομάλλης, Ε. Κακλαμάνος, Μ. Κλειδοπούλου, κ.α.), οι οποίοι επίσης βοήθησαν στις απονομές. Επίσης παρευρέθησαν πολλοί Αθλητές και Αθλήτριές μας με Πανελλήνιες νίκες και μεγάλες επιτυχίες το 2019, οι Προπονητές μας, Γονείς των Αθλητών, Φίλοι των Σωματείων, παλαιοί εξέχοντες αθλητές μας, σημερινοί ενεργοί αθλητές και αθλήτριες από τις ομάδες μας από όλα τα αθλήματα κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημήτριο Λιανό το Καλωσόρισμα με την Προσφώνηση των προσελθόντων, οι οποίοι μάλιστα αψήφησαν και ξεπέρασαν τις επικρατούσες κακές καιρικές συνθήκες για να δώσουν το παρόν στη γιορτή και να την τιμήσουν με την παρουσία τους και έγινε συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια έγινε από τον κ. Δ. Λιανό αναφορά ότι είμαστε ήδη στο ξεκίνημα της 5ης δεκαετίας αθλητικής λειτουργίας, με πολλές διακρίσεις και πολλές επιτυχημένες διοργανώσεις στα προηγούμενα 40 χρόνια. Με Ολυμπιακές διακρίσεις αθλητών μας το 2004 του Ανέστη Λουκά στη Ποδηλασία Πίστας στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας, το 2008 του Σταμάτη Κοτζιά στη Ποδηλασία Δρόμου 6ος στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου και το 2012 ο Σταμάτης Κοτζιάς 8ος στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου και το 2016 του Βασίλη Ντούνη δύο τέταρτες θέσεις μία ατομική στη Σπάθη και μία Ομαδική με την Εθνική μας Ομάδα στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο στο Ρίο Βραζιλίας. Με κατακτήσεις μεταλλίων αθλητών μας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα  της Ποδηλασίας Δρόμου από τον Λουκά Καταπόδη και της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο από τον Βασίλη Ντούνη, που είναι και τα μοναδικά Ελληνικά Μετάλλια μέχρι σήμερα σε αυτά τα Αθλήματα. Με συμμετοχή σ’ αυτά τα 40 και πλέον χρόνια, σε αγώνες μέχρι σήμερα, πάνω από 3.000 αθλητών και αθλητριών μας στα Αθλήματα που καλλιεργούμε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Με επιτυχημένες διοργανώσεις δεκάδων αθλητικών αγώνων από το Σωματείο μας κυρίως στη Ποδηλασία και στο Σκάκι, από τις οποίες ξεχωρίζουν η ετήσια διοργάνωση αγώνα Ποδηλασίας «Ανάβαση  στο  Φλαμπούρι  Πάρνηθας»  στις 28/10 για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, καθώς και αγώνες σκακιστικών Κυπέλλων  με τις ονομασίες «Κύπελλο Χριστουγέννων» και «Θερινό Κύπελλο» για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης έχει διοργανώσει αγώνες και εκτός Αττικής, όπως στη Σάμο, στο Ρέθυμνο και στη Καλαμάτα. Με διακρίσεις επίσης από τη συμμετοχή αθλητών μας σε Εθνικές Ομάδες των Αθλημάτων που καλλιεργούμε, καθώς επίσης με πολλές και μεγάλες διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, στα οποία οι αθλητές και αθλήτριές μας έχουν κατακτήσει πάνω από 200 μετάλλια. Μεταξύ μάλιστα των διακρίσεων είναι και η κατάκτηση και από τις δύο ομάδες μας της 1ης θέσης του Πανελληνίου  Πρωταθλήματος στο  Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών.

Το 2019 μεταξύ των πολλών και πάλι σημαντικών επιτυχιών μας αναφέρουμε ότι  ο Λουκάς Καταπόδης αναδείχθηκε και πάλι Πρωταθλητής Ελλάδας στη Ποδηλασία Δρόμου στη κατηγορία του κερδίζοντας  και πάλι τη 1η θέση σε όλους τους αγώνες που αγωνίσθηκε, καθώς επίσης κατέκτησε με την ίδια φόρα και τη 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας CYCLO CROSS του 2020, που έγινε στις αρχές του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας έτσι το ανεπανάληπτο πολυετές σερί που έχει δημιουργήσει της συνεχούς κατάκτησης της 1ης θέσης σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου που συμμετέχει. Ο Βασίλης Ντούνης κατέκτησε τη 1η θέση στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2019 και επίσης κατέκτησε και πάλι μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του αθλήματος. Ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στο Στίβο, η Κρητικοπούλα αθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στη Ποδηλασία Δρόμου, ενώ πάρα πολλά μετάλλια ακόμα κατέκτησαν και άλλοι αθλητές μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όπως ο Παναγιώτης Μπάρλας, ο Σπύρος Μαρκουλάκης, ο Δημήτρης Ντόβας κ.α. Επίσης διοργανώσαμε και πάλι με επιτυχία αγώνες Ποδηλασίας, την Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ και Σκακιού για μαθητές της Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης και συνεχίζουμε να καλλιεργούμε με επιτυχία περισσότερα αθλήματα.

Δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, είναι από έλλειψη οικονομικής βοήθειας από τη Πολιτεία και το Δήμο και από οικονομικές επιβαρύνσεις που επιβάλλουν αυξανόμενες σταδιακά οι περισσότερες αθλητικές Ομοσπονδίες στα Σωματεία και στους αθλητές, οι οποίες επιβαρύνσεις είναι κατά τη γνώμη μας ασύμβατες με το σκοπό της ανάπτυξης των αθλημάτων που καλλιεργούν τα αθλητικά Σωματεία, τα οποία είναι τα κύτταρα του αθλητισμού που  προσελκύουν και αναδεικνύουν αθλητές, έχοντας τα ίδια πενιχρές οικονομικές δυνατότητες. Μία πάντως από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες η οποία μέχρι σήμερα βοηθά τα αθλητικά σωματεία – μέλη της, χωρίς να τα επιβαρύνει οικονομικά, είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, στην οποία για το λόγο αυτό αξίζει κάθε έπαινος, διότι με αυτό τον τρόπο βοηθά τα σωματεία – μέλη της και ουσιαστικά  την ανεμπόδιστη ανάπτυξη των αθλημάτων που καλλιεργεί.

Θετικό γεγονός είναι η έναρξη καλύτερης συνεργασίας του Πήγασου Κυψέλης με τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων χάρις και στον Αντιπρόεδρο κ. Γιούρκα Σεϊταρίδη που έχει συμβάλει από τη πλευρά του τα μέγιστα στη σωστή πλέον λειτουργία του ΟΠΑΝΔΑ. Ο κ. Λιανός ανέφερε, με την ευκαιρία, ότι δεν είναι απόλυτο ότι οι θέσεις τιμούν τους ανθρώπους, αλλά συμβαίνει συχνά να τιμούνται οι ίδιες οι θέσεις από τους ανθρώπους οι οποίοι τις αναλαμβάνουν και είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα η προσφορά των κ.κ. Πατούλη, Σεϊταρίδη και Θεοδώρου, τους οποίους ο Πήγασος Κυψέλης ευχαριστεί θερμά και έχει αποφασίσει τη βράβευσή τους στην σημερινή γιορτή.

Χωρίς λοιπόν οικονομική βοήθεια της Πολιτείας και του Δήμου, αλλά με σωστή πλέον λειτουργία του ΟΠΑΝΔΑ και επιπλέον με νέα ενεργά μέλη στη Διοίκηση του Σωματείου μας, που το κάνουν πιο δραστήριο και πιο ισχυρό και με τη νέα βοήθεια από το Δήμο, καθώς και τη συνέχιση της πολύτιμης ανιδιοτελούς βοήθειας που μας παρέχει η Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία με τη παραχώρηση αυτής της αίθουσας για την ετήσια εκδήλωση και για αθλητικές σκακιστικές δραστηριότητες, καθώς και με τη βοήθεια των Προπονητών μας, αισιοδοξούμε για ανάλογη συνέχεια. Με την ευκαιρία ευχαριστούμε την Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Κύριλλο για την βοήθειά τους στις Ομάδες μας.

 Στα θετικά, ειδικώτερα για το Ποδηλατικό μας Τμήμα είναι η νέα συνεργασία με την Action Bike του κ. Γιάννη Βασιλειάδη και με την Greek Cultural Vacation για τα δύο επόμενα χρόνια. Επίσης στα θετικά είναι και η ανανέωση της συνεργασίας των προπονητών μας.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι πριν αναλάβει η καινούργια Δημοτική Αρχή, ο Πήγασος Κυψέλης είχε προβληματισθεί έντονα για την αντιμετώπισή του από τη προηγούμενη Αρχή του ΟΠΑΝΔΑ. Και τούτο, επειδή, μεταξύ άλλων, παρά τα επί 3 χρόνια χορηγηθέντα συνεχόμενα παραχωρητήρια, μετά από αιτήσεις μας, για αθλητική δραστηριότητα των ηλικιακών αθλητικών τμημάτων μας Χάντ-μπωλ μικρών ηλικιών  στο γήπεδο Χάντ-μπωλ της πλατείας Λαμπρινής, δεν μας έφερναν τέρματα Χάντ-μπωλ από τον ΟΠΑΝΔΑ, παρά τις οχλήσεις και διαμαρτυρίες μας. Όταν μάλιστα τελικά τα έφεραν, στις αρχές του 2019, τα ξαναπήραν πίσω μέσα σε λίγες μέρες και το καλοκαίρι του 2019 κατήργησαν όχι νόμιμα τις γραμμές και το γήπεδο Χάντ-μπωλ της πλατείας Λαμπρινής, που είναι αναγνωρισμένο γήπεδο Χάντ-μπωλ και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος παλαιότερα έκανε μαθήματα εκμάθησης Χάντ-μπωλ με τον Προπονητή κ. Αλεπουδέα. Η ομάδα μας εκ τούτου υφίσταται ακόμα συνέπειες ποινών από την ΟΧΕ, επειδή δεν μπορεί να κατεβάσει ηλικιακές ομάδες, χωρίς να ευθυνόμαστε. Στο Κλειστό ΜΕΤΣ, που είναι το μόνο Κλειστό Γυμναστήριο της Αθήνας με γήπεδο Χάντ-μπωλ, στο οποίο μέχρι πριν λίγα χρόνια ο ΟΠΑΝΔΑ παραχωρούσε 6 εβδομαδιαίες προπονήσεις για Χάντ-μπωλ, περιόρισε την ομάδα μας που είναι η μόνη που διατηρεί Χάντ-μπωλ στο Δήμο Αθήνας στη Β΄ Εθνική Κατηγορία, στεγαζόμενη σε Γυμναστήριο του Δήμου, να έχει μόνο μία προπόνηση τη βδομάδα και μία άλλη εκ περιτροπής, δηλαδή ανά 15 ημέρες. Με αποτέλεσμα  η ομάδα μας από  την  ανεπαρκή  φυσική  κατάσταση  λόγω των ελάχιστων παραχωρουμένων προπονήσεων από τον ΟΠΑΝΔΑ να  μη μπορεί να  είναι ανταγωνιστική με ομάδες Χάντ-μπωλ άλλων Δήμων και επαρχίας, που έχουν καθημερινές προπονήσεις στα Κλειστά Γυμναστήρια των περιοχών τους. Ακόμα παρά το γεγονός ότι πηγαίναμε στον ΟΠΑΝΔΑ τις προκηρύξεις για υποχρεωτική διεξαγωγή των αγώνων σε Κλειστά Γυμναστήρια για τα τμήματα Παίδων και Εφήβων Μπάσκετ, ο ΟΠΑΝΔΑ παραχωρούσε για άλλες ομάδες Κλειστά Γυμναστήρια για τα τμήματά τους Παίδων και Εφήβων, αλλά όχι στην ομάδα μας που συχνά αναβάλλονταν οι αγώνες λόγω βροχής και ματαιώνονταν οι προπονήσεις και όταν διαμαρτυρόμασταν, έδειχναν ενοχλημένοι. Αυτά όμως πέρασαν, ήταν ένα εφιαλτικό παρελθόν και η ομάδα μας ευχαριστεί και συγχαίρει τη νέα Διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ που νοικοκυρεύει τη λειτουργία του μεγάλου αυτού Οργανισμού, η οποία γίνεται πλέον σωστότερη, όλοι το αντιλαμβανόμαστε αυτό και αυτό μας δυναμώνει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για καλύτερες και περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες.

Στο  σημείο  αυτό  διευκρινίστηκε  ότι,  ούτε στο παρελθόν ούτε  τώρα υπήρχε ή υπάρχει πρόβλημα με το Πολιτιστικό Τμήμα του ΟΠΑΝΔΑ, με το οποίο υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει άριστη συνεργασία και σχέση για την αθλητική μας δραστηριότητα στο άθλημα του Σκακιού και παρέχουμε μετ’ ευχαριστήσεως προπονήσεις Σκακιού σε μικρά παιδιά για την ανάδειξη νέων σκακιστών και σκακιστριών.

Η Ομάδα μας διατηρεί επίσης την ιστοσελίδα www.aopigasos.gr, η οποία ενημερώνεται συνεχώς με τις αθλητικές μας δραστηριότητες. Στην ιστοσελίδα αυτή είναι ανηρτημένο, μεταξύ άλλων και το Λεύκωμα Σκακιού, ένα πολύ ενδιαφέρον και γλαφυρό ημερολογιακό ανάγνωσμα, που είχαν συγγράψει οι Σκακιστές μας πριν 25 και πλέον χρόνια σε τροχιά ανόδου της ομάδας μας για την Α2 Εθνική Κατηγορία Σκακιού, το οποίο αξίζει να διαβάσετε.

Έχουμε αισιοδοξία και καλά σχέδια για την αθλητική μας δραστηριότητα στο τρέχον και τα επόμενα χρόνια.  

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις με στιγμές γεμάτες αναγνώριση αξιών, συγκίνηση και χαρά, καθώς και θερμά χειροκροτήματα για όλους. Πρώτος τιμήθηκε ο Αξιότιμος κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, για την μεγάλη ευαισθησία του και την προσφορά του στον αθλητισμό και στην Ομάδα μας. Την απονομή προς τον κ. Γ. Πατούλη έκανε ο κ. Δ. Λιανός, ο οποίος επαίνεσε και ευχαρίστησε για την προσφορά του τον κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος είναι Άνθρωπος, Άξιος και Αγαπητός, με τεράστια προσφορά από κάθε θέση που έχει αναλάβει. Εκ μέρους του κ. Γ. Πατούλη παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα η κα Φαίη Καλογήρου, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, η οποία παραστάθηκε στην γιορτή και εκπροσώπησε τον κ. Γ. Πατούλη.

Στο χρονικό αυτό σημείο και αφού είχε ολοκληρωθεί στο μεταξύ η απογευματινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, προσήλθε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Κύριλλος και διεκόπη προσωρινά η συνέχιση της διαδικασίας των βραβεύσεων για να γίνει η ιερολογία της εκδήλωσης. Μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώταταο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Κύριλλο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων και η κοπή της Πίτας. Μάλιστα ο Πατήρ Κύριλλος ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι έχει διαπιστώσει την μεγάλη αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας  Πήγασος Κυψέλης για το  Σκάκι σε νεαρούς  Σκακιστές και  Σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό. Συνεχάρη επίσης τους Αθλητές και τα Σωματεία μας για τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες και διακρίσεις των Αθλητών και των Αθλητριών μας.

Ακολούθως συνεχίσθηκαν και πάλι οι βραβεύσεις με την βράβευση του κ. Γιούρκα Σεϊταρίδη, Αντιπροέδρου του ΟΠΑΝΔΑ για την πολύπλευρη προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό. Αναφέρθηκε αφ’ ενός η τεράστια προσφορά του κ. Γιούρκα Σεϊταρίδη που με Ομοψυχία και απόλυτη Ομαδικότητα με τους Έλληνες συναθλητές του στην Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004, Πίστη, Πάθος και Αποφασιστικότητα, αψήφισαν τα «μεγέθη» όπως διαχρονικά γνωρίζουν οι Έλληνες και μας έκαναν υπερήφανους με την κατάκτηση της 1ης θέσης, την ανάρτηση της Γαλανόλευκης Σημαίας με τον Σταυρό στον ψηλότερο Ιστό και την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου. Αφ’ ετέρου η προσφορά του ως Ανθρώπου μέσα από τα σπλάχνα του Αθλητισμού, να  βοηθήσει  σημαντικά από την  πλευρά του,  ως Αντιπρόεδρος  του

ΟΠΑΝΔΑ, στην αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας και του νοικοκυρέματος του ΟΠΑΝΔΑ χάριν του Αθλητισμού. Την βράβευση αυτή έκανε ο κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Σύμβουλος και Εκπρόσωπος στην εκδήλωση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κων/νου Μπακογιάννη, ο οποίος με την παρουσία του επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου για τον Αθλητισμό και την σωστή λειτουργία και βοήθεια του Δήμου Αθήνας. Την αναμνηστική πλακέττα παρέλαβε για τον κ. Γ. Σεϊταρίδη ο κ. Φώτης Ρουμελιώτης, υπεύθυνος των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων του ΟΠΑΝΔΑ, ο οποίος παραβρέθηκε στην γιορτή ατομικά και ως εκπρόσωπος του κ. Σεϊταρίδη. Ο κ. Ρουμελιώτης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της νέας Διοίκησης του ΟΠΑΝΔΑ και της Προέδρου κας Άννας Ροκόφυλλου και του Αντιπροέδρου κ. Σεϊταρίδη για την σωστή λειτουργία του ΟΠΑΝΔΑ και ευχαρίστησε για την απονομή. Το Σωματείο μας ευχαρίστησε και ατομικά τον κ. Φώτη Ρουμελιώτη, επειδή και προσωπικά ο ίδιος λειτουργεί άψογα στα καθήκοντά του, βοηθώντας έτσι τον Αθλητισμό στο Δήμο Αθήνας.

 Ακολούθησε η βράβευση στον κ. Παντελή Μανώλογλου για την αφοσίωση και την πολύπλευρη και πολύτιμη  βοήθειά του στον Πήγασο Κυψέλης και κυρίως στο Τμήμα Μπάσκετ, το οποίο με συνεχείς άοκνες προσπάθειές του και μεγάλη δραστηριότητα, αναδιοργάνωσε και ενδυνάμωσε σε νέες στέρεες βάσεις. Την βράβευση έκανε ο Αστυνόμος κ. Νίκος Ζώης. Η βράβευση αυτή απέσπασε εκτεταμένα χειροκροτήματα.

Πολύ σημαντική ήταν και η επομένη βράβευση στον κ. Βασίλη Θεοδώρου, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, για την προσφορά του στον Αθλητισμό και στον Πήγασο Κυψέλης. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο κ. Θεοδώρου έχει αγωνισθεί ως αθλητής στην ομάδα Χάντ-Μπωλ του Πήγασου Κυψέλης.

Η γιορτή συνεχίστηκε με τις βραβεύσεις των αθλητών, των αθλητριών και των προπονητών των Σωματείων.

Βραβεύθηκε με κύπελλο και εφέτος ο δύο φορές (το 2008 και το 2012) Παραολυμπιονίκης στην Ποδηλασία Δρόμου Σταμάτης Κοτζιάς του Πήγασου Κυψέλης για την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019. Αναφέρθηκε ότι το προνόμιο του Σταμάτη Κοτζιά ως Παραολυμπιονίκη για την διάκρισή του με την κατάκτηση της 6ης θέσης στην Ποδηλασία Δρόμου το 2008 στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνο, υλοποιείται  φέτος  το 2020 με τον  διορισμό του στο  Δήμο Νέας  Σμύρνης και αναμένεται γι’ αυτό η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

 Βραβεύθηκε με πλακέττα ο δύο φορές Παραολυμπιονίκης το 2016 (με 2 τέταρτες θέσεις) στο Ρίο Βραζιλίας Βασίλης Ντούνης, στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο, για τις μεγάλες διακρίσεις του στην Ξιφασκία με την Ομάδα  μας. Στον Βασίλη, ο οποίος το 2019 κατέκτησε Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του αθλήματος αυτού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ευχηθήκαμε να κατακτήσει μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο.

Βραβεύθηκε με πλακέττα ο Πρωταθλητής μας Ποδηλασίας Δρόμου Λουκάς Καταπόδης του Πήγασου Κυψέλης, για το γεγονός ότι και το 2019 συνέχισε και πάλι να κατακτά την 1η θέση σε όλα τα Πρωταθλήματα, Πανελλήνια και Τοπικά και τους Αγώνες Ποδηλασίας της κατηγορίας του, στους οποίους συμμετέχει, ένα ρεκόρ ανεπανάληπτο. Ενώ είναι και ο μόνος Έλληνας αθλητής που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου και τον Ιανουάριο του 2020 κατέκτησε και την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας CYCLO CROSS. Το έπαθλο για τον Λουκά παρέλαβε ο συναθλητής του Γιώργος Πιστικός, επειδή ο Λουκάς στις 23/2/2020 επρόκειτο ν’ αγωνισθεί σε ποδηλατικό αγώνα εντός Αθήνας, στον οποίο μάλιστα κατέκτησε και πάλι την 1η θέση στην κατηγορία του.

Βραβεύθηκαν με κύπελλα ο Δημήτρης Ντόβας του Πήγασου Κυψέλης για κατάκτηση μεταλλίων και διακρίσεις στο Στίβο και στο Σκάκι το 2019 και ο Παναγιώτης Μπάρλας του Πήγασου Κυψέλης για κατάκτηση μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2019, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στην γιορτή από τον συναθλητή τους Αλέξη Μανάγια λόγω προβλήματος προσέλευσης κυρίως από τις κακές καιρικές συνθήκες.

 Βραβεύθηκε με Κύπελλο ο Αλέξανδρος Μπούρμπο του Πήγασου Κυψέλης για την πολυετή προσφορά του ως αθλητή της Ομάδας μας Μπάσκετ, παρά την μικρή ηλικία του, ο οποίος διακρίνεται ιδιαίτερα για την μαχητικότητά του, το πάθος του και την αφοσίωσή του στην Ομάδα μας.

Βραβεύθηκε με Κύπελλο ο Σπύρος Γκοτζιάς του Πήγασου Κυψέλης για τις επιτυχίες του το 2019 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου, στο οποίο κατέκτησε και πάλι μετάλλιο και στους αγώνες Τριάθλου. Ο Σπύρος Γκοτζιάς παραμένει στους κορυφαίους αθλητές του Τριάθλου, στο οποίο έχει αγωνισθεί στην Εθνική Ομάδα και έχει σημαντική προσφορά σ’ αυτή. Ακόμα βοηθά και ως συνοδός-αθλητής σε προπονήσεις και αγώνες Δρόμου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου τον αθλητή μας Δημήτρη Ντόβα, που έχει ολική αναπηρία όρασης. Ο Σπύρος χειροκροτήθηκε θερμά.

Βραβεύθηκε επίσης με κύπελλο ο Χρήστος Βερζαμάνης του Πήγασου Κυψέλης για την ραγδαία εξέλιξή του και τις μεγάλες διακρίσεις του το 2019 στην Ποδηλασία DOWNHILL, παρά μάλιστα την μικρή ηλικία του.

Με μετάλλιο και δίπλωμα βραβεύθηκαν οι εξής:

Ο Σωκράτης Βακάλης για τις διακρίσεις που είχε ως αθλητής Μπάσκετ και για την προσφορά του ως προπονητή στο Τμήμα Μπάσκετ Ανδρών του Πήγασου Κυψέλης.

Ο κ. Γιάννης Ξανθάκης, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στο Τμήμα Χάντ-Μπωλ Ανδρών του Πήγασου Κυψέλης, όπου με την ανελλιπή παρουσία του στους αγώνες είναι αγαπημένος από τους αθλητές μας και δίκαια έχει άτυπα τον τίτλο του Προέδρου στο τμήμα αυτό.

Οι Χρήστος Παπαντωνίου και Γιώργος Σάρδης για την προσφορά και τις διακρίσεις τους ως αθλητών στο Τμήμα Χάντ-μπωλ Ανδρών του Πήγασου Κυψέλης.

Οι Στυλιανός Χρυσομάλλης, Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος και Ιωάννης Φίτσιος για την προσφορά τους και τις διακρίσεις τους το 2019 ως αθλητών στο Τμήμα Σκακιού του Πήγασου Κυψέλης.

Οι Μανώλης Αναστασόπουλος, Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, Γιώργος Πιστικός, Αργύρης Τζαννές, Δημήτρης Πούλιας, Διονύσιος Ξένος και Γιάννης Ψαρόπουλος για τις διακρίσεις τους το 2019 ως αθλητών του Πήγασου Κυψέλης στους αγώνες της Ποδηλασίας Δρόμου.

Ο Αστυνομικός κ. Γεώργιος Δοργιάκης για την βοήθειά του στις αθλητικές δραστηριότητες του Πήγασου Κυψέλης.

Οι Ντέϊβιντ Ζατσάϊ, Νικήτας Λαμπρόπουλος, Βασίλειος Κοντογιαννόπουλος, Δημήτριος Γώγος, Εμμανουήλ Παπαρβανίτης, Φλόριαν Λάμε, Ορέστης Κύρκος, Άγγελος Μαλκάϊ, Τίτο Βαλεντίνο, Διονύσιος – Γεώργιος Λάσκαράτος, Έλις Ζατσάϊ, για το ήθος και την αγωνιστικότητά τους ως αθλητών του Τμήματος Μπάσκετ του Πήγασου Κυψέλης το 2019. Και σ’ αυτή τη βράβευση ακολούθησε εκτεταμένο χειροκρότημα.

Ο κ. Ματθαίος Γιώτας, Αστυνομικός, για την πολύτιμη βοήθειά του στην Ασφαλή Διεξαγωγή και επιτυχία του αγώνα ποδηλασίας «Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας» που  διοργάνωσε το Σωματείο μας στις  28/10/2019 για την  Εθνική Επέτειο ΟΧΙ.

Ο Αλέξανδρος Παναγιώτου για τις διακρίσεις του το 2019 ως αθλητής του Πήγασου Κυψέλης στους αγώνες Κολύμβησης.

Ο Μάρκος Δρακόπουλος για την διάκρισή του το 2019 ως αθλητής του Αετού Αθηνών στην Ποδηλασία Δρόμου.

Ο Αργύρης Βασιλόπουλος για τις διακρίσεις του το 2019 ως αθλητής του Πήγασου Κυψέλης, στους αγώνες Μοντέρνου Πεντάθλου.

Επίσης επαινέθηκαν για τις διακρίσεις τους το 2019: Η αθλήτρια ποδηλασίας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη του Πήγασου Κυψέλης με 2 χρυσά μετάλλια στην Ποδηλασία Δρόμου. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης του Πήγασου Κυψέλης με 5 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2019 της Ποδηλασίας Πίστας και Δρόμου και στο Παρατρίαθλο, οι αθλητές Ποδηλασίας Κώστας Ανυφαντής, Χρήστος Τζόλας και Φανούρης Κοντογιωργάκης του Πήγασου Κυψέλης και οι αθλητές Σκακιού Κώστας και Γιάννης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χατζηαντωνάκης, Αλέξανδρος Σαμπαζιώτης, Μάριος Γαστουνιώτης και Άγγελος Τζήμα.

Τις απονομές  έκαναν επίσης μεταξύ  άλλων οι κ.κ. πατήρ Κύριλλος, Β. Τρομπούκης, Αλ. Τσιρακίδης, Αρ. Λυχναράς, Αλ. Κελόγλου, Μιχ. Κοκκίνης, Φ. Ρουμελιώτης, οι Παραολυμπιονίκες Στ. Κοτζιάς και Βασ. Ντούνης, η κα Φαίη Καλογήρου, οι κ.κ. Γ. Κυριαζής, Αρ. Αργυρίδης, Σπ. Κολαΐτης, Π. Μανώλογλου, Γ. Δοργιάκης, Σ. Χρυσομάλλης και μέλη και φίλοι των Σωματείων μα.

Ακολούθησε η εκδήλωση της κοπής της πίτας από τον πατέρα Κύριλλο και τα αναψυκτικά, καθώς και η καθιερωμένη κλήρωση για τον τυχερό που κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Τυχερή εφέτος ήταν μία κοπέλα, η οποία είχε τον τυχερό αριθμό της εφετινής κλήρωσης που ήταν το 99 και αυτή κέρδισε το λαβαράκι του Πήγασου Κυψέλης. Από ολιγωρία της στιγμής δεν κρατήθηκε το όνομά της για να το αναφέρουμε. Αν η ίδια επιθυμεί, ας επικοινωνήσει να μας το πει. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

* Παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4726

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων Πήγασος Κυψέλης και Αετός Αθηνών στις 22/2/2020

Τα Σωματεία μας Πήγασος Κυψέλης και Αετός Αθηνών με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους, όλων των αθλητικών τμημάτων, τους προπονητές, τους γονείς, τα μέλη μας και τους φίλους μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την ετήσια εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων, που θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 5.15΄ μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Για μία ακόμα φορά θα τιμηθούν πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας από όλα τα αθλητικά μας τμήματα για τις διακρίσεις τους κατά το έτος 2019, καθώς και προπονητές και παράγοντες για την προσφορά τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4712

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας 2019 και των βραβεύσεων για το 2018 των Σωματείων μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο 23/2/2019, στο επετειακό έτος 2019 της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση και την έναρξη της αθλητικής λειτουργίας του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης το 1979. Σ’ αυτήν βραβεύθηκαν ο κ. Γεώργιος Αλικάκος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στον Αθλητισμό, η νεανική Ομάδα Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για την άνοδό της το 2018 στην Α΄ Κατηγορία Αττικής, ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, Πρωταθλητής Ελλάδας 2018 και στους δύο αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου, 1ος νικητής Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδηλασίας και νικητής και πάλι και όλων των αγώνων του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Αττικής και των Διασυλλογικών Αγώνων Ποδηλασίας Δρόμου στους οποίους αγωνίσθηκε το 2018, καθώς επίσης βραβεύθηκαν οι αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Βασίλης Ντούνης (Ξιφασκία με Αμαξίδιο), Παναγιώτης Μπάρλας (Στίβος), Μάριος Ψυχάλης (Κολύμβηση) και Δημήτριος Ντόβας (Στίβος και Σκάκι), που αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας 2018 στα αθλήματά τους και πολλοί άλλοι Αθλητές και Αθλήτριές μας και Προπονητές, από όλα τα αθλητικά μας Τμήματα, για τις διακρίσεις τους.

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο στις 23/2/2019, ώρα 5.15΄μμ. στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου, παρά μάλιστα τις επικρατούσες πολύ κακές καιρικές συνθήκες (πολύ κρύο, πολύ δυνατός αέρας και συνεχής βροχή ή χιόνια σε αρκετές περιοχές).

Σ’ αυτήν βραβεύθηκαν ο κ. Γεώργιος Αλικάκος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στον Αθλητισμό, η νεανική Ομάδα Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για την άνοδό της το 2018 στην Α΄ Κατηγορία Αττικής, ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, Πρωταθλητής Ελλάδας 2018 και στους δύο αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου, 1ος νικητής Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδηλασίας και νικητής και πάλι και όλων των αγώνων του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής και των Διασυλλογικών Αγώνων Ποδηλασίας Δρόμου στους οποίους αγωνίσθηκε το 2018, καθώς επίσης βραβεύθηκαν οι αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Βασίλης Ντούνης (Ξιφασκία με Αμαξίδιο), Παναγιώτης Μπάρλας (Στίβος), Μάριος Ψυχάλης (Κολύμβηση) και Δημήτριος Ντόβας (Στίβος και Σκάκι), που αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας 2018 στα αθλήματά τους και πολλοί άλλοι Αθλητές και Αθλήτριές μας και Προπονητές, από όλα τα αθλητικά μας Τμήματα, για τις διακρίσεις τους.

Aθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση στην γιορτή εκπροσώπων του Αθλητικού κόσμου, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τα Χανιά, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, Προπονητών και Μελών των Σωματείων μας, Γονέων και Φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους Φίλων του Αθλητισμού, επίλεκτων μελών της Ερασιτεχνικής Αθλητικής οικογένειας. Μεταξύ αυτών παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ε.Ο.Ε. κ. Γεώργιος Αλικάκος, ο αιδεσιμολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, ο κ. Βελισσάριος Τρομπούκης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ο Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, ο κ. Γεώργιος Κλικίζος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού και του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Αττικής, Κριτής Στίβου, ο Συγγραφέας και Προπονητής Σκακιού κ. Νικόλαος Καμπάνης, ο κ. Κων/νος Γκρέκας, Προπονητής του δύο φορές Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Δρόμου αθλητή μας Σταμάτη Κοτζιά και της Ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης και πρώην Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Α.μεΑ., ο κ. Στέλιος Τσελεπής, ο κ. Ιωάννης Σιδηρόπουλος, ο κ. Παύλος Μπουλταδάκης, ο Παραολυμπιονίκης  αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτιος Κοτζιάς, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Σ. Δοκιμάκης, Γ. Κυριαζής, Γ. Λιανός, Σπ. Κολαΐτης, Μ. Σ. Λιανού, Μ. Κλειδοπούλου, κ.α.), οι οποίοι επίσης βοήθησαν στις απονομές. Επίσης παρευρέθησαν πολλοί Αθλητές και Αθλήτριές μας με Πανελλήνιες νίκες και μεγάλες επιτυχίες το 2018, οι Προπονητές μας, Γονείς των Αθλητών, Φίλοι των Σωματείων, παλαιοί εξέχοντες αθλητές μας, όπως οι Χρήστος Σκλαβούνος, Γιώργος Λέβας στο Χαντ-μπωλ, Παναγιώτης  Παπαγεωργίου στην Ποδηλασία, σημερινοί ενεργοί αθλητές και αθλήτριες από τις 3 ομάδες μας από όλα τα αθλήματα κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε το Καλωσόρισμα με την Προσφώνηση των προσελθόντων, με επιπλέον ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Γεώργιο Αλικάκο, Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ε.Ο.Ε., που μάλιστα όλοι οι προσελθόντες αψήφησαν και ξεπέρασαν τις επικρατούσες πολύ κακές καιρικές συνθήκες για να δώσουν το παρόν στη γιορτή και να την τιμήσουν με την παρουσία τους. Αναφέρθηκε ότι η εφετινή μας γιορτή είναι στο επετειακό έτος 2019 της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση και την έναρξη της αθλητικής λειτουργίας του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης το 1979 με συνεχόμενη και αυξανόμενη μέχρι σήμερα αθλητική δραστηριότητα, πολλές σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις σε πολλά αθλήματα, καθώς και όμορφη αθλητική διαδρομή με πολλές συγκινήσεις. Ο Πρόεδρος του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημ. Λιανός ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους Αθλητές και τις Αθλήτριές μας, τους Προπονητές μας, τα Μέλη μας, τους Γονείς των Αθλητών και τους Φίλους μας για όλη την πολύ όμορφη συμπόρευση για 40 χρόνια και την πολύτιμη βοήθειά τους, που έφεραν πολλές χαρές, μεγάλες αθλητικές επιτυχίες και έντονες συγκινήσεις. Ευχαρίστησε επίσης την Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Κύριλλο για την πολύτιμη ανιδιοτελή βοήθεια στις Ομάδες μας με την παραχώρηση της αίθουσας για την ετήσια εκδήλωση και για τις αθλητικές σκακιστικές μας δραστηριότητες.

Ακολούθως έγινε συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης.

Στα πλαίσια της γενικής αναφοράς της πορείας του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και ειδικώτερα τα τελευταία  χρόνια, αναφέρθηκε από τον κ. Δ. Λιανό, Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης ότι ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός στην αρχαιότητα αναπτύχθηκε μόνο από Έλληνες, αλλά στην ευρύτερη τότε Αρχαία Ελλάδα, που περιελάμβανε πέραν της σημερινής με ολόκληρη την Ήπειρο, την Μακεδονία και τη Θράκη και άλλες περιοχές όπως η Ιωνία  Μ. Ασίας, η Σικελία και η σημερινή Κάτω Ιταλία, η Κύπρος, παραλιακές περιοχές της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Αποτελούσε σημαντικό μέρος της υψηλής Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Ήταν επαινετή η διάκριση με ίσους όρους και κανόνες για όλους. Νους υγιής εν σώματι υγιή. Με ηθική επιβράβευση των Νικητών, το στεφάνωμά τους με ένα κλαδί αγριελιάς – κότινο ή στεφάνι δάφνινο και ευρεία κοινωνική αναγνώριση, που ήταν πολυτιμότερα τότε από χρηματική αμοιβή. Με εκεχειρία στη διάρκεια των  αγώνων. Με δυνατότητα συμμετοχής όλων των  Ελλήνων. Εμπεριέχει το Αρχαίο, αλλά αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα και τον Πολιτισμό που αναγνωρίζεται σήμερα και τιμάται από όλες τις χώρες της Παγκόσμιας Κοινότητας με την Παρέλαση πάντα Πρώτης της Ελληνικής Σημαίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως έχοντας πηγή τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και Αθλητισμό και το Πνεύμα του. Βοηθά στην Παιδεία για επίτευξη ιδιαίτερης διάκρισης με πολύ προσπάθεια και ίδιους Κανόνες και ίσους όρους για όλους, στην Υγεία, στην άσκηση – εκγύμναση – δυνάμωμα, στην άμιλλα, στο παιχνίδι –  ψυχαγωγία, στην αποφυγή κακών συνηθειών, όπως ο αλκοολισμός, τα ναρκωτικά και η οκνηρία. Σήμερα ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός στην Πατρίδα μας αποτελεί συνέχεια του Παλαιού, αλλά μένει πλέον σαν άτυπη κληρονομιά στην Ψυχή και στο Πνεύμα μας για Άθληση ανεξάρτητα από οργάνωση Σωματείων και Αθλητικούς Νόμους της εκάστοτε Πολιτειακής κατεύθυνσης. Σημαντικός φορέας στη χώρα μας που τον αναδεικνύει είναι η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία με τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Αλικάκο. Ωστόσο όμως, σήμερα οι συνθήκες είναι αντίξοες για τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό στη Πατρίδα μας. Η Πολιτεία μέχρι και το 2004 εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας συμπαραστάθηκε πολύ στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και στα Σωματεία, με κύριο στόχο την αύξηση των πιθανοτήτων μεγαλύτερης Ελληνικής διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Έκτοτε μείωσε σταδιακά την βοήθεια στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει τελείως να βοηθά με οποιονδήποτε τρόπο τα αθλητικά Ερασιτεχνικά Σωματεία, εκτός από μια μικρή βοήθεια για τον αθλητισμό των ΑμεΑ. Από την άλλη πλευρά όμως και παρά την μη βοήθεια, αύξησε τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις των αθλητικών Σωματείων. Παράλληλα μείωσε κατακόρυφα τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών, οι οποίες πλέον στη μεγάλη τους πλειοψηφία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως η Ε.Ο.Μοντέρνου Πεντάθλου, μετακυλίουν μεγάλο βάρος των λειτουργικών τους εξόδων σε βάρος των Σωματείων – Μελών τους. Με επιβαρύνσεις των Αθλητικών Σωματείων για συνδρομές, για έκδοση και ανανέωση δελτίων αθλητών, με τα έξοδα τέλεσης των αγώνων, για διαιτητές, κριτές, για μετακινήσεις, που προστίθενται στις δαπάνες  των Σωματείων, για αθλητικές αμφιέσεις, για προπονητές, για αθλητικό υλικό, κλπ. Αναγκαστικά πλέον βοηθούν εκτός από τα Μέλη μας και οι ίδιοι οι Αθλητές μας και οι Γονείς τους,  παρά τις  μεγάλες δυσκολίες  που έχουν  από τις πολύ κακές και δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Αναφέρθηκε ότι για την Πολιτεία υπάρχει βέβαια η κακή οικονομική συγκυρία, αλλά υπάρχει και η τεράστια διαφορά Φιλοσοφίας από όσα  οι πρόγονοί μας πρέσβευαν και  έπρατταν στην Πατρίδα μας στην Αρχαιότητα για τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, με Κατασκευή, μεταξύ των άλλων και κατάλληλων και επαρκών αριθμητικά Σταδίων – Αγωνιστικών Χώρων. Ενδεικτικά  αναφέρθηκε το περιστατικό της χρυσής Ελληνίδας Ολυμπιονίκου το 2016 Κορακάκη, που την ίδια ημέρα που κατακτούσε το Χρυσό Μετάλλιο στην μακρινή Βραζιλία, ένα συνεργείο κατέστρεφε στην Ελλάδα το Προπονητήριο Σκοποβολής που είχε φτιάξει, όπως είχε γίνει γνωστό, ο Πατέρας της και Προπονητής της με δαπάνες του για να προπονείται καθημερινά η Κορακάκη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ελλείψει άλλου αγωνιστικού χώρου. Πράγμα που πίκρανε αφάνταστα την σπουδαία Αθλήτρια. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι στην Ποδηλασία Πίστας υπήρχε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο, ένα μοναδικό Ποδηλατοδρόμιο που είχαν ξεκινήσει να φτιάχνουν οι Ιταλοί για τον στρατιωτικό του Aθλητισμό, όταν κατείχαν τα Δωδεκάνησα. Μετά την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων, περιήλθε και αυτό στη Πατρίδα μας ημιτελές όμως μέχρι τότε και όπως ήταν και γίνονταν σ’ αυτό  κάθε χρόνο, για 35 περίπου χρόνια, οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας. Για να δεχθεί η Δ.Ο.Ε. και να επιλέξει να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, υποχρεωθήκαμε, μεταξύ άλλων, να κατασκευάσουμε και ένα κατάλληλο και σύγχρονο Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, για τους αγώνες της Ποδηλασίας Πίστας που είναι Ολυμπιακό Άθλημα. Την στιγμή που ήδη από το 1971 η γειτονική Βουλγαρία είχε σε λειτουργία 16 σύγχρονα Ποδηλατοδρόμια, που είχε μάθει και αναφέρει αναλυτικά και γραπτά, σαν αθλητικός δημοσιογράφος τότε στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» συνοδεύοντας την Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας στη 1η μεταπολεμική Βαλκανιάδα Ποδηλασίας στο  Προάστιο Συμεώνοβο της Σόφιας. Σε ποιες πόλεις και με πόση περίμετρο το καθένα! 250 μ., 333 και 400 μ. Μολονότι η Βουλγαρία αντιμετώπιζε τότε πολλά προβλήματα, είχε μεγάλες διακρίσεις στον Αθλητισμό. Σήμερα τα Σωματεία και η Ομοσπονδία Ποδηλασίας για να μπουν στο Ποδηλατοδρόμιο για προπονήσεις και αγώνες, πρέπει να πληρώσουν. Ακόμα χειρότερο είναι ότι υπήρξαν πρόσφατα δημοσιεύματα για αγορά αυτού του μοναδικού Ποδηλατοδρόμιου στην Ελλάδα αρχικά από την ΑΕΚ στο Μπάσκετ και μετά από τον Παναθηναϊκό στο Μπάσκετ, με προφανή σκοπό την αγορά και μετατροπή του μοναδικού Ποδηλατοδρομίου στην Ελλάδα σε αγωνιστικό χώρο άλλου αθλήματος. Την ίδια στιγμή ένα άξιο Ελληνόπουλο από τον Βόλο ο Χρήστος Βολυκάκης προηγείται 1ος στην βαθμολογία των Παγκόσμιων Κυπέλλων του αγωνίσματος ΟΜΝΙΟΥΜ Ποδηλασίας Πίστας για την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ενώ η κατασκευή 2 ή 3 άλλων Ποδηλατοδρομίων έχει σταματήσει ή δεν ξεκίνησε. Το ένα ήταν στα Τρίκαλα και εγκαταλειμμένο σε ημιτελές στάδιο καταστρέφεται.

Όσον αφορά τη στάση της Δημοτικής Αρχής στην Αθήνα, του ΟΠΑΝΔΑ, ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι είναι αδιάφορη έως αδικαιολόγητα εχθρική προς το Σωματείο μας Πήγασο Κυψέλης, σε αντίθεση με τις Δημοτικές Αρχές άλλων Δήμων, όπως του Δήμου Αμαρουσίου με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη, που αγαπά, φροντίζει και ενισχύει τον Αθλητισμό. Πέραν και του γεγονότος ότι ο Δήμος Αθηναίων ουδεμία επιχορήγηση παρέχει ούτε στέγαση γραφείων, ενδεικτικά ανέφερε και ότι: Στα 7 Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου, από τα οποία μόνο ένα, το ΜΕΤΣ, έχει χάντ-μπωλ, που σημειωτέον είναι Ολυμπιακό Άθλημα, παραχωρεί τώρα μια μόνο ουσιαστική προπόνηση εβδομαδιαίως στην ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και αυτή σε κυλιόμενη συχνά και όχι σταθερή ώρα. Ενώ μέχρι πριν 3 χρόνια παρεχωρούντο κάθε βδομάδα 3 προπονήσεις στην Ομάδα μας χάντ-μπωλ και άλλες 3 στην ομάδα χάντ-μπωλ του Θριάμβου που σταμάτησε να λειτουργεί στο χάντ-μπωλ και δεν υπάρχει άλλη ομάδα χάντ-μπωλ στην Αθήνα, πλην του Πανελληνίου, που στεγάζεται όμως στο γήπεδό του. Η ομάδα μας αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική Κατηγορία Χάντ-μπωλ και στερείται της δυνατότητας επαρκούς αγωνιστικής προετοιμασίας. Επίσης τα 3 τελευταία χρόνια μας παραχωρεί ο ΟΠΑΝΔΑ, στα χαρτιά όμως μόνο, το ανοικτό γήπεδο χάντ-μπωλ της πλατείας Λαμπρινής, όχι όμως στην πραγματικότητα. Διότι ο Δήμος είχε αφαιρέσει και δεν είχε επαναφέρει τα τέρματα χάντ-μπωλ. Τα επανέφεραν εφέτος το 2019, χωρίς όμως δίχτυα και η ομάδα μας υφίσταται δυσμενείς συνέπειες, χωρίς να φταίει, από την Ο.Χ.Ε. Αφαίρεση βαθμών και πρόστιμα λόγω μη συμμετοχής ηλικιακών μας ομάδων χάντ-μπωλ.

Στο Μπάσκετ  παραμένουν  αστέγαστα  όλα τα ανοικτά  γήπεδα  του Δήμου  και δεν μας παραχωρούν Κλειστό για τις Ομάδες μας  Παίδων και  Εφήβων Μπάσκετ, όπως προβλέπει  η  προκήρυξη  των   Πρωταθλημάτων,   που   την  έχουμε  παραδώσει   στον ΟΠΑΝΔΑ και την αγνοούν. Ούτε απαντούν στα έγγραφά μας. Συχνά λόγω βροχής αναβάλλονται αγώνες, ματαιώνονται προπονήσεις και δημιουργούνται προβλήματα, όπως κρυολογήματα αθλητών και άλλα. Μειωμένες είναι και οι ώρες προπόνησης της Ομάδας μας Μπάσκετ Ανδρών. Αυτό, όπως και στο χάντ-μπωλ Ανδρών, συντελεί στην  πλημμελή προετοιμασία και επηρεάζει δυσμενώς τις  αγωνιστικές αθλητικές εμφανίσεις μας των Ομάδων μας Μπάσκετ και Χαντ-μπωλ.

Μόνο στο Σκάκι είναι καλή η λειτουργία του ΟΠΑΝΔΑ, που υπάγεται όμως στο Πολιτιστικό του Τμήμα, το οποίο με την ευκαιρία συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για την καλή Συνεργασία.

Μεταξύ άλλων παραπόνων για τον ΟΠΑΝΔΑ ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι απερρίφθη και το αίτημα να μας παραχωρηθεί για προπονήσεις και αγώνες Ξιφασκίας μια πολύ μεγάλη αίθουσα στην Γκράβα ή μέρος αυτής, που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για Ξιφασκία, όπου θα μπορούσε να προπονείται  και ο δύο φορές 4ος Παραολυμπιονίκης το 2016 αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο. Όπως μας είπαν χρησιμοποιείται για αποθηκευτικός χώρος

Ολοκληρώνοντας αυτή την αναφορά ο κ. Δ. Λιανός είπε ότι θεωρεί χρήσιμη την αναφορά – ενημέρωση για αυτές τις όχι καλές συνθήκες, διότι η αθλητική διαδρομή στα 40 χρόνια δεν είναι ανέφελη. Σε αντιστάθμισμα όμως υπάρχει μεγάλη αγάπη για τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και την Ομάδα μας των Αθλητών και Αθλητριών μας, των Προπονητών μας, των Μελών μας και των Φίλων μας και συνεχίζουμε δυνατά.

Ακολούθως έγινε από τον κ. Δ. Λιανό η σύντομη αναδρομή των 40 ετών αθλητικής λειτουργίας και πορείας της Ομάδας μας: Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης ιδρύθηκε και ξεκίνησε το 1979 με 4 αθλήματα, Ποδηλασία, Σκάκι, Χειροσφαίριση, Μπάσκετ και ίδρυσε σταδιακά και λειτούργησε και άλλα είτε μέχρι σήμερα, όπως Τρίαθλο, Μοντέρνο Πένταθλο, Ποδόσφαιρο Άμμου, είτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών, Ξιφασκία, Τζούντο, Ιστιοπλοΐα. Στη Ποδηλασία αρκετοί αθλητές μας αγωνίσθηκαν στην Εθνική Ομάδα. Κορυφαία διάκριση είναι το Χάλκινο Μετάλλιο του κορυφαίου διεθνή αθλητή μας Λουκά Καταπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που έγινε πριν 3 χρόνια στην Αυστραλία και είναι το Μόνο μέχρι σήμερα Ελληνικό Μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτού του αθλήματος. Έχουμε κατακτήσει αμέτρητες Πρώτες Νίκες και έχουμε διοργανώσει με επιτυχία πολλές δεκάδες Ποδηλατικών Αγώνων στην Αττική, στη Κρήτη, την Ανάβαση Αρκαδίου και το Γύρο Ρεθύμνου, σιρκουΐ στην Καλαμάτα, το Γύρο Σάμου, τα Παναθήναια στο Αττικό Άλσος και την Ανάβαση Βούλας – Καστελόριζου για περισσότερα χρόνια, τον Γύρο Γαλατσίου κ.α. και διοργανώνουμε κάθε χρόνο την Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ με Πανελλήνια   συμμετοχή. Στο Χάντ-μπωλ αγωνισθήκαμε στο πρώτο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας της ΟΧΕ, με έδρα μας το ανοιχτό τότε γήπεδο χάντ-μπωλ του Πανελληνίου προς την πλευρά της οδού Ευελπίδων, πετύχαμε πριν μερικά χρόνια άνοδο – επάνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία με νίκες της ομάδας μας σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες εντός και εκτός έδρας της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος και των μπαράζ με πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος τον Νίκο Ψαρρό, που προερχόταν από την ομάδα μας Παίδων της πλατείας Λαμπρινής. Στο Σκάκι η ομάδα μας είχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες επί της εποχής του Γιώργου Ατσάλη που δυστυχώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή, έχοντας φθάσει τότε στην Α2 Εθνική κατηγορία, διοργανώνει κάθε χρόνο 2 Μαθητικά τουρνουά με μεγάλη συμμετοχή Σκακιστών και Σκακιστριών και επιτυχία και πέτυχε το 2018 τον άθλο να ανέβει στην Α΄ τοπική κατηγορία με 1 μόνο ενήλικα Σκακιστή, τον Στέλιο Δοκιμάκη και όλους τους άλλους ανήλικους, από τη 3η σκακιέρα και κάτω ηλικίας από 8 ως 15 ετών. Στο Μπάσκετ έχει παράδοση ανάδειξης πολλών καλών αθλητών, μεταξύ των οποίων έχουν μεταγραφεί στο παρελθόν αθλητές μας σε Ομάδες της 1ης και της 2ης Εθνικής κατηγορίας, όπως οι Κωνσταντάρας και Λυμπέρης και βαδίζει με ανανέωση για νέες επιτυχίες. Γίνεται επίσης μεγάλο επιτυχημένο έργο στις κατηγορίες Παίδων και Εφήβων, με αποτέλεσμα στην αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 η ομάδα μας Εφήβων Μπάσκετ να καταλάβει τη 2η θέση ανάμεσα σε ισχυρές ομάδες. Στο Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών έχει πετύχει κατακτήσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στο Τρίαθλο έχει επιτύχει διαχρονικά πολλές πρώτες νίκες με πρόσφατα καλύτερο αθλητή μας τον Σπύρο Γκοτζιά, αλλά και στα άλλα αθλήματα δεν λείπουν οι διακρίσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης από τον Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης βοηθήθηκε η όλη δραστηριοποίηση του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, που ξεκίνησε όταν αποφάσισε να επανέλθει στην ενεργό αθλητική δραστηριότητα ο Αθλητής μας Ποδηλασίας Ανέστης Λουκάς, σαν αθλητής όμως ΑμεΑ μετά από ένα άτυχο περιστατικό χωρίς ποδήλατο. Μάλιστα ήταν και ο πρώτος Γενικός του Γραμματέας. Έκτοτε ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έχει συμμετάσχει με αθλητές του σε όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004 στην Αθήνα με τον Λουκά Ανέστη στην Ποδηλασία Πίστας. Το 2008 στο Πεκίνο και το 2012  στο  Λονδίνο  με  τον  Σταμάτη  Κοτζιά  στην  Ποδηλασία  Δρόμου, όπου έχει τις καλύτερες ως τώρα Ελληνικές διακρίσεις σ’ αυτό το άθλημα. 6ος στο Πεκίνο και 8ος στο Λονδίνο. Το 2016 στο Ρίο Βραζιλίας με τον Βασίλη Ντούνη στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο, όπου κατέκτησε 2 τέταρτες νίκες ατομικά στη Σπάθη και ομαδικά στο ΕΠΕ. Ο ίδιος κατέκτησε δύο χρόνια πριν και το μοναδικό ατομικό Ελληνικό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτού του αθλήματος, ενώ και άλλοι αθλητές μας αγωνίσθηκαν με τις Εθνικές Ομάδες. Ακόμα ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα πάνω από 200 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της ΕΑΟΜΑμεΑ στα αθλήματα που καλλιεργεί.

Στη διάρκεια αυτών των 40 ετών είχαμε προτείνει από το 1995 την αναβίωση των Παναθηναίων, των επίσης πολύ μεγάλων αγώνων και εορτών της Πατρίδας μας στην Αρχαιότητα, στους οποίους παράλληλα με τους αθλητικούς γίνονταν και μουσικοί αγώνες, λαμπαδηδρομίες και άλλες εκδηλώσεις στην Αρχαία Αθήνα, με πρότασή μας να προΐσταται της Οργανωτικής Επιτροπής ο εκάστοτε Δήμαρχος Αθηναίων και μόνιμος τόπος διεξαγωγής τους να είναι η Πατρίδα μας και ειδικώτερα ο Νομός Αττικής. Η πρότασή μας αυτή, όπως έχει διατυπωθεί από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, που ήταν τότε και Γεν. Γραμματέας της ΕΠΟΣΚ, με την ευκαιρία του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου 1995 11α Αθήναια Έπαθλο Παναθήναια, αναγράφηκε τότε στο εκδοθέν «μπουλεντίν» των Αγώνων και είναι αναρτημένη από τότε και στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας. Σαν βελτιωμένη πρόταση αναφέρουμε να προΐσταται ο εκάστοτε Περιφερειάρχης Αττικής, καθώς μετά τους πανάρχαιους προ αρκετών χιλιάδων ετών αθλητικούς αγώνες Αθήναια, τα Παναθήναια ήλθαν σαν συμπληρωματική συνέχειά τους από τότε που ο Θησέας συνένωσε τους 10 τότε μεγάλους Δήμους της Αρχαίας  Αττικής με την Αθήνα.

Στη  διάρκεια  αυτών των  40 ετών η Ομάδα μας είχε εκδώσει και κυκλοφορήσει δωρεάν το 1987 για μερικά χρόνια και εφημερίδα με τίτλο «Πεταλιές», τον οποίο είχε κατοχυρώσει και στον οποίο ανέφερε τις αθλητικές δραστηριότητές μας.

Στη διάρκεια αυτών των 40 ετών έχουν ενταχθεί και συμμετάσχει με την Ομάδα μας σε αθλητικούς αγώνες πολλοί Αθλητές και Αθλήτριες των οποίων ο αριθμός ανέρχεται σε 2.000 – 3.000 περίπου και πάντοτε η Ομάδα μας στήριξε και στηρίζει την Αθλητική Παιδεία του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού για προσπάθεια διάκρισης με ίδιους και   ίσους   Κανόνες  για όλους στα  πλαίσια  της   Πανάρχαιας  διαχρονικής  ισχύος  Ρήσης  που μεταφράζεται σε «νους υγιής σε υγιές σώμα».

Η Ομάδα μας διατηρεί επίσης την ιστοσελίδα www.aopigasos.gr, η οποία ενημερώνεται συνεχώς με τις αθλητικές μας δραστηριότητες. Στην ιστοσελίδα αυτή είναι ανηρτημένο, μεταξύ άλλων και το Λεύκωμα Σκακιού, ένα πολύ ενδιαφέρον και γλαφυρό ημερολογιακό ανάγνωσμα, που είχαν συγγράψει οι Σκακιστές μας πριν 25 και πλέον χρόνια σε τροχιά ανόδου της ομάδας μας για την Α2 Εθνική Κατηγορία Σκακιού, το οποίο αξίζει να διαβάσετε.

Ειδικώτερα τώρα για το 2018, ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις των 3 Ομάδων μας, ξεχώρισαν: οι πρώτες αποκλειστικά νίκες του κορυφαίου Αθλητή Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πρώτος το 2018 σε όλους τους διεθνείς αγώνες Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδηλασίας που έτρεξε, στους 2 αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας, στους αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος και σε όλους του διασυλλογικούς αγώνες Ποδηλασίας που αγωνίσθηκε το 2018, διευρύνοντας – αυξάνοντας ένα εντυπωσιακό και ανεπανάληπτο ρεκόρ συνεχόμενων πρώτων νικών που δημιούργησε και αυξάνει τα τελευταία χρόνια. Η άνοδος της Ομάδας μας Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στην Α  Κατηγορία και με σύνθεση να έχει μόνο ένα ενήλικα και όλους τους άλλους στις 7 από τις 8 σκακιέρες ανήλικους σκακιστές ακόμα και 8 ετών. Τα 12 μετάλλια του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα 5 χρυσά. Τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το 2018, τον ετήσιο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Ποδηλατικό αγώνα στις 28 Οκτωβρίου στη Πάρνηθα Ανάβαση Φλαμπούρι για την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ και 2 Σκακιστικά Μαθητικά Κύπελλα, το Θερινό και των Χριστουγέννων με νικητές τους σκακιστές μας Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και Νικόλαο Τραγουδάρα και πολλές άλλες διακρίσεις.

Ήδη στην έναρξη του 2019 ο αθλητής του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Βασίλης Ντούνης κατέκτησε προ 10ημέρου το Χρυσό Μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προβάλλοντας με αξιώσεις τη διεκδίκηση μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Επίσης ο Σπύρος Μαρκουλάκης, αθλητής μας από τα Χανιά  του  ΑΣΑΜΕΑ  Πήγασος  Κυψέλης,  κατέκτησε  για την  ομάδα μας τα 3 πρώτα μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2019, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ, που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου  2019 στο Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις με στιγμές γεμάτες αναγνώρισης αξιών, συγκίνησης και χαράς. Πρώτος τιμήθηκε ο Αξιότιμος κ. Γεώργιος Αλικάκος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ε.Ο.Ε. για την πολυετή και πολύτιμη  προσφορά  του  στον  Αθλητισμό, στον οποίο ο Πρόεδρος του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης απένειμε Λαβαράκι του Σωματείου. Ο κ. Δ. Λιανός επισήμανε τη πολυετή συνεχή πολύτιμη προσφορά του κ. Γ. Αλικάκου στον Αθλητισμό, αρχικά ως αθλητή, μετά ως Πρόεδρος της ΟΧΕ, όπου αγωνίσθηκε και βοήθησε στο ζωντάνεμα και δυνάμωμα του χαντ-μπωλ, με άνοιγμα περισσοτέρων Γυμναστηρίων και με περισσότερες ώρες για το χαντ-μπωλ, στη λειτουργία της κατασκήνωσης του χαντ-μπωλ στην Πεντέλη, στην ίδρυση Σωματείων χαντ-μπωλ σε όλη την Ελλάδα, στην συνέχεια ως Πρόεδρος της Ε.Ο. Μοντέρνου Πεντάθλου, όπου αγωνίσθηκε και βοήθησε επίσης στο ζωντάνεμα και δυνάμωμα και αυτού του αθλήματος και της Ομοσπονδίας και τώρα ως μέλος της ΕΟΕ και Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ. Ο κ. Γ. Αλικάκος ευχαρίστησε, συνεχάρη για το αθλητικό έργο που επιτελείται και συνέστησε όλοι μαζί Αθλητές, Τεχνικοί και Φίλοι να βοηθήσουν τον Πρόεδρο και την Διοίκηση να συνεχίσουν την όμορφη αθλητική τους δραστηριότητα.

Ακολούθησε η βράβευση από τον κ. Γεώργιο Αλικάκο των Σκακιστών και των Σκακιστριών της νεανικής σκακιστικής Ομάδας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για την άνοδο της Ομάδας το 2018 στην Α΄ Κατηγορία Σκακιού Αττικής, την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων κάτω των 16 ετών και τις ιδιαίτερες διακρίσεις τους στα Μαθητικά Κύπελλα Σκακιού Θερινό και Χριστουγέννων. Βραβεύτηκαν – τιμήθηκαν από 1 μετάλλιο και δίπλωμα καθένας τους οι Σκακιστές Στυλιανός Δοκιμάκης, αρχηγός της Ομάδας Σκακιού, Στυλιανός Χρυσομάλλης και Ιωάννης Φίτσιος, για την συμμετοχή και διάκρισή τους στην άνοδο της Ομάδας μας Σκακιού στην Α΄ Κατηγορία Αττικής, οι Νικόλαος Τραγουδάρας και Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου για την συμμετοχή και διάκρισή τους στην άνοδο στην Α΄ Κατηγορία Σκακιού, στην 5η θέση της ομάδας μας στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Σκακιού κάτω των 16 ετών και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο κύπελλο Χριστουγέννων Σκακιού 2018 ο πρώτος και στο Θερινό Κύπελλο Σκακιού 2018 ο δεύτερος και οι Κωνσταντίνος Καμούδης, Δημήτριος Κάσσιος, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Γεώργιος Χατζηαντωνάκης, Ιωάννης Παπαδημητρίου και Μάριος Γαστουνιώτης για τη συμμετοχή τους και διάκριση στην άνοδο της Ομάδας μας Σκακιού στην Α΄ Κατηγορία Αττικής και στην κατάκτηση της 5ης θέσης της Ομάδας μας στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Σκακιού κάτω των 16 ετών. Επίσης βραβεύτηκαν – τιμήθηκαν, όπως παραπάνω, η κα Άννη Παπαθεοδώρου για την πολυετή προσφορά της στην Ομάδα μας Σκακιού και για το σπουδαίο και πρωτότυπο Συγγραφικό  της  έργο  και  η  νεαρή  σκακίστριά  μας  Μαρία – Ελένη  Καμούδη  με το σκακιστή μας Μηνά Γκομπριάλ για τη συμμετοχή και διάκρισή τους στην 5η θέση της Ομάδας μας στο Ομαδικό πρωτάθλημα Παίδων Σκακιού κάτω των 16 ετών. Στην αναμνηστική φωτογραφία των βραβευόμενων Σκακιστών και Σκακιστριών μας κλήθηκαν και προσήλθαν και παρευρισκόμενοι γονείς των Σκακιστών μας, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν και συμπαρίστανται στους αγώνες των Σκακιστών μας.

Οι επόμενες δύο βραβεύσεις έγιναν από τον κ. Βελισσάριο Τρομπούκη, Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο. Μοντέρνου Πεντάθλου, με έπαθλα προς τον Λουκά Καταπόδη και τον Παναγιώτη Μπάρλα. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Δρόμου Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης αγωνιζόταν το τριήμερο 22 ως 24 Φεβρουαρίου 2019 σε διεθνή αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου στο Λουτράκι, στον οποίο μάλιστα κατέλαβε και πάλι την πρώτη θέση. Έτσι στην γιορτή μας εκπροσωπήθηκε από τον συναθλητή του Κώστα Προκοπίου. Ο Λουκάς βραβεύθηκε διότι, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια, κατέκτησε την 1η θέση σε όλους τους αγώνες της Ποδηλασίας Δρόμου 2018, που αγωνίσθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διεθνείς – Παγκόσμια Κύπελλα, Πανελλήνιο και Τοπικό Πρωτάθλημα και Διασυλλογικούς Αγώνες.

Ο Κορίνθιος Πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (πρωταθλητής Ελλάδας Στίβου 2018) κατέκτησε και το 2018, με την χαρακτηριστική ευψυχία του, 2 ατομικά Χρυσά Μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2018, αλλά και 3ο  Χρυσό Μετάλλιο ως συνοδός του αθλητή μας Δημήτρη Ντόβα στο αγώνισμα των 1500 μέτρων.

Στο χρονικό αυτό σημείο και αφού είχε ολοκληρωθεί στο μεταξύ η απογευματινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, προσήλθε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Κύριλλος και διεκόπη προσωρινά η συνέχιση της διαδικασίας των βραβεύσεων για να γίνει η ιερολογία της εκδήλωσης. Μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Κύριλλο του Ιερού  Ναού  Αγίου  Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων και η κοπή της Πίτας. Μάλιστα ο Πατήρ Κύριλλος ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι έχει διαπιστώσει την μεγάλη αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το Σκάκι σε νεαρούς Σκακιστές και Σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του  και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό. Συνεχάρη επίσης τους Αθλητές και τα Σωματεία μας για τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες και διακρίσεις των  Αθλητών και των Αθλητριών μας.

Ακολούθως συνεχίσθηκαν οι βραβεύσεις στους:

Δημήτριος Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, που κατέκτησε 2 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2018. Χρυσό στο Στίβο, Πρωταθλητής Ελλάδας στα 1500 μ., και χάλκινο στο Σκάκι, ενώ διακρίθηκε και στο διεθνές τουρνουά Σκακιού της Καβάλας. Βραβεύθηκε με έπαθλο.

Σταμάτιος Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις επιτυχίες του στο Στίβο το 2018, όπου κατέκτησε δύο μετάλλια, ασημένιο και χάλκινο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2018. Βραβεύθηκε με έπαθλο. Ο αθλητής μας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

Πολυζώης Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις επιτυχίες του στην Ποδηλασία Δρόμου το 2018 και ειδικώτερα στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2018. Βραβεύθηκε με έπαθλο.

Ελευθέριος Κορωναίος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για την πολυετή προσφορά του ως αθλητή χειροσφαίρισης και διάκριση στο τμήμα μας χάντ-μπωλ)

Δίπλωμα και  μετάλλιο

Εμμανουήλ Αναστασόπουλος και Διονύσιος Ξένος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τις διακρίσεις τους στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου και στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ποδηλασίας 2018)

από 1 μετάλλιο και 1 δίπλωμα

Αλέξανδρος Παναγιώτου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (8η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2018)

Μετάλλιο και δίπλωμα 

Αλέξιος  Μανάγιας  και  Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (4η θέση στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού 2018 της ΕΑΟΜΑμεΑ ο Πρώτος και διάκριση στο διεθνές τουρνουά Σκακιού της Καβάλας 2018 η Δεύτερη)

Από 1 μετάλλιο και 1 δίπλωμα

Αλέξανδρος  Γκαλέττι  του  Α.Ο.  ΑΕΤΟΣ  Αθηνών  (για τις διακρίσεις του με την ομάδα μας το 2018 στη Ποδηλασία Δρόμου). Ο αθλητής μας από την Θήβα εκπροσωπήθηκε στην βράβευση από τον Στέλιο Τσελεπή.

Δίπλωμα και  μετάλλιο

Φανούριος – Παναγιώτης  Κοντογιωργάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς και Πέτρος Καρκαλούσος  του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τις διακρίσεις τους στο διεθνή αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας ΜΑΡΑΘΟΝ του 2018 στο Μαραθώνα), Ο αθλητής Φανούριος – Παναγιώτης  Κοντογιωργάκης από την Λέρο εκπροσωπήθηκε στην βράβευση από τον Ηλία Δρακόπουλο.

από  1  δίπλωμα

Βίκτωρ Χουλέβσκι, Βαλεντίνο Τίτο και Έλις Ζατσάϊ του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (προσφορά τους και διάκριση στο τμήμα Παίδων Μπάσκετ του Σωματείου)

από 1 δίπλωμα 

Τις βραβεύσεις – απονομές έκαναν επίσης ο κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΠοδηλασίας, ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Κύριλλος, ο κ. Νικόλαος Καμπάνης, Προπονητής Σκακιού με ποικίλο και πλούσιο Συγγραφικό έργο, οι κ.κ. Σταμάτης Κοτζιάς, Παραολυμπιονίκης Ποδηλασίας, Γιώργος Κλικίζος, μέλος Δ.Σ. των Συλλόγων Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού και Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού, Κριτής Στίβου, οι Προπονητές Κων/νος Γκρέκας και Παύλος Μπουλταδάκης και τα μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας Γιώργος Κυριαζής, Σ. Δοκιμάκης, Γιώργος Λιανός, Αργύρης Αργυρίδης, Σπύρος Κολαΐτης, κ.α.

Αναφέρθηκαν και τιμήθηκαν επίσης και οι εξής, που λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών και της μακρινής απόστασης διαμονής τους  δεν κατάφεραν να προσέλθουν:

Βασίλειος   Ντούνης   του   ΑΣΑΜΕΑ   ΠΗΓΑΣΟΣ   Κυψέλης  (1  χρυσό  και  1 ασημένιο μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο  και 7η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας της  Τιφλίδας)

 Έπαθλο

Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2018). Ο αθλητής μας είναι και υποψήφιος για Δήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

 Έπαθλο

Αλέξανδρος  Ύμερη   του   Α.Ο.   ΠΗΓΑΣΟΣ   Κυψέλης   (5η   θέση στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας 2018)

Έπαθλο

Χρήστος   Βερζαμάνης  και  Ιωάννης   Καλογεράκης   του   Α.Ο.   ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  (για τις επιτυχίες τους 7η και  8η θέση στο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας 2018)

Από 1 Μετάλλιο και 1 δίπλωμα

Σπυρίδων Γκοτζιάς του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τις επιτυχίες του στο Τρίαθλο το 2018)

Έπαθλο 

Κωνσταντίνος Τσιαφούτης, Προπονητής Μπάσκετ Ανδρών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τη πολυετή προσφορά του στο Τμήμα Μπάσκετ Ανδρών της Ομάδας)

Δίπλωμα και μετάλλιο

Σπύρος  Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  από Χανιά (3 μετάλλια, τα 2 ασημένια και 1 χάλκινο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2018)

Δίπλωμα  

Κωνσταντίνος Ανυφαντής του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης από Κέρκυρα (1η θέση στο Ποδηλατικό Αγώνα Ζαγοροχωρίων 2018)

Δίπλωμα

Χρήστος Χρόνης και Αναστασία Παστουρματζή του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  (για  τις  διακρίσεις  τους  με  την  ομάδα μας στο Τοπικό πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα 2018)

Από 1 Δίπλωμα

Σαμπρίνα Τβις, Αθλήτρια Τριάθλου του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τη κατάκτηση της 1ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω 2018)

Δίπλωμα

Ιωάννης Ψαρόπουλος, Γεώργιος Πιστικός, Χρήστος Τζόλας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τις διακρίσεις τους το 2018 με την ομάδα μας στη  Ποδηλασία Δρόμου), Χριστόδουλος  Καραδήμας,  Αντώνιος  Καραδήμας  του  Α.Ο.  ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τις διακρίσεις τους με την ομάδα μας στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας 2018 κατηγορίας Μίνι)

Από 1 Δίπλωμα   

Γεώργιος  Παυλίδης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τη προσφορά του ως Προπονητής στο τμήμα Μοντέρνου Πεντάθλου της ομάδας)

Δίπλωμα

Ακολούθησε  η  διανομή  της  πίτας   και  τα  αναψυκτικά,  καθώς  και  η   καθιερωμένη κλήρωση για τον τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της Ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν ο Γιώργος Χατζηαντωνάκης, νεαρός αθλητής Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός – σύμπτωση ότι τον τυχερό αριθμό (Νο 59) ανέσυρε ο επίσης νεαρός σκακιστής Δημήτρης Κάσσιος. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4279

Πρόσκληση στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στις 23/2/2019

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4243

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε στις 24/2/2018. Σ’ αυτήν βραβεύθηκαν για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους οι αθλητές μας Βασίλης Ντούνης (ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης) για την τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του της κατάκτησης χάλκινου ατομικού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (του πρώτου Ελληνικού στο άθλημα αυτό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και της ανάδειξής του σε Πρωταθλητή Ελλάδας 2017 στο αγώνισμα της Σπάθης και Λουκάς Καταπόδης (ΑΟ Πήγασου Κυψέλης) για την επίσης τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του να θριαμβεύσει το 2017 με την κατάκτηση της 1ης θέσης και στα τρία Παγκόσμια Κύπελλα – Γύρους της Ποδηλασίας Δρόμου, που έγιναν στα Μεγάλα Νησιά της Μεσογείου (Γύροι Κύπρου, Μάλτας, Ρόδου), καθώς και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Μάστερ. Βραβεύθηκαν επίσης για τις σημαντικές διακρίσεις τους, ατομικές και ομαδικές, πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και προπονητές των Σωματείων μας.

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο στις 24/2/2018, ώρα 5.15΄μμ. στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Σ’ αυτήν βραβεύθηκαν για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους οι αθλητές μας Βασίλης Ντούνης (ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης) για την τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του της κατάκτησης χάλκινου ατομικού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο (του πρώτου Ελληνικού στο άθλημα αυτό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα) και της ανάδειξής του σε Πρωταθλητή Ελλάδας 2017 στο αγώνισμα της Σπάθης και Λουκάς Καταπόδης (ΑΟ Πήγασου Κυψέλης) για την επίσης τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του να θριαμβεύσει το 2017 με την κατάκτηση της 1ης θέσης και στα τρία Παγκόσμια Κύπελλα – Γύρους της Ποδηλασίας Δρόμου, που έγιναν στα Μεγάλα Νησιά της Μεσογείου (Γύροι Κύπρου, Μάλτας, Ρόδου), καθώς και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ. Βραβεύθηκαν επίσης για τις σημαντικές διακρίσεις τους, ατομικές και ομαδικές, πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες, καθώς και προπονητές των Σωματείων μας.

            Aθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση εκπροσώπων του Αθλητικού κόσμου, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τα Χανιά, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, προπονητών και μελών των Σωματείων μας, γονέων και φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους φίλων του αθλητισμού, επίλεκτων μελών της ερασιτεχνικής αθλητικής οικογένειας. Μεταξύ αυτών παρευρέθηκαν ο αιδεσιμολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ο κ. Βελισσάριος Τρομπούκης, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ο Εθνικός Προπονητής της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο κ. Δημήτριος Κάζαγλης, ο πρώην Έφορος των Εθνικών Ομάδων Ποδηλασίας κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, ο κ. Μιχαήλ Κοκκίνης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Σ.Κ., ο κ. Στελ. Τσελεπής, ο κ. Ιωαν. Σιδηρόπουλος, ο Παραολυμπιονίκης  αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτιος Κοτζιάς, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Σ. Δοκιμάκης, Γ. Κυριαζής, Ε. Κακλαμάνος, Γρ. Κοντράρος, Μ.Σ. Λιανού, Μ. Κλειδοπούλου, κ.α.), οι οποίοι επίσης βοήθησαν στις απονομές, πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας με Πανελλήνιες νίκες και μεγάλες επιτυχίες το 2017, οι προπονητές μας, γονείς των αθλητών, φίλοι των Σωματείων κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε το καλωσόρισμα με τη προσφώνηση των προσελθόντων και αναφέρθηκε ότι στη φετινή ετήσια γιορτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και χαρά των Σωματείων μας η παρουσία όλων και ειδικότερα σε σχέση με τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Βασίλη Ντούνη στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο και Λουκά Καταπόδη στη Ποδηλασία Δρόμου, καθώς και τις σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις των υπόλοιπων αθλητών και αθλητριών μας. Ακολούθως έγινε συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια έγινε σύντομη γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στη Πατρίδα μας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και μάλιστα σαν στοιχείο της ταυτότητας και του Πολιτισμού μας. Ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός έχει ανθίσει στη Πατρίδα μας ήδη από πολλές χιλιετηρίδες προ Χριστού, που γινόταν παγκόσμια χρήση της Ελληνικής γλώσσας τουλάχιστον σε όλη τη Μεσόγειο, γλώσσα που ήταν η κορυφαία και πληρέστατη από κάθε πλευρά και αποτέλεσε τη βάση για άλλες γλώσσες, ήταν δε και η γλώσσα του Ευαγγελίου. Σε μια εποχή με υψηλό και προηγμένο Πολιτισμό, με αρχές, αξίες, ιδανικά και άνθιση των επιστημών, όπως ιατρική, φιλοσοφία, νομική, αρχιτεκτονική, αστρονομία, όπως ο Έλληνας Πυθέας από τη Μασσαλία, με συγγραφές, με θέατρα, με υψηλή Παιδεία, στην οποία και σε σχέση με τη γλώσσα πρέπει ν’ ανατρέξει κανείς για τη πραγματική έννοια των λέξεων, αφού στις μεταφράσεις χάθηκε συχνά η πραγματική ερμηνεία τους. Και όλα αυτά τελούσαν σε αρμονία και αλληλουχία μεταξύ τους. Σε αυτές τις συνθήκες ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός ήταν ενταγμένος στα πλαίσια του Πολιτισμού και της Παιδείας. Με κύρια διαχρονικά αξιώματα, μεταξύ άλλων, το «ευ αγωνίζεσθαι», το «νους υγιής εν σώματι υγιή», δηλαδή νους υγιής σε υγιές σώμα, την ηθική, συμβολική και τιμητική βράβευση των νικητών όχι με χρυσό, αλλά με κότινο, δηλαδή με στεφάνι από κλαδί αγριελιάς, ούτε καν ελιάς, με συμβολική κρήμνιση μέρους των τειχών της πόλης τους κατά την υποδοχή τους μετά τη νίκη τους, καθώς εθεωρείτο ότι η πόλη αυτή δεν είχε ανάγκη τειχών για τη προστασία της, εφόσον είχε τέτοιους σπουδαίους άνδρες, καθώς και με εκεχειρία και αποφυγή κάθε εχθροπραξίας κατά τη διάρκεια των αγώνων λόγω της σημαντικότητάς τους. Αγώνες μάλιστα γίνονταν σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και ελάμβαναν την ονομασία τους ανάλογα με το τόπο διεξαγωγής τους. Και όλα αυτά με ίσους και ίδιους κανόνες δίκαιους για όλους τους αγωνιζομένους, που πρωταρχικό στοιχείο για τη νίκη ήταν η μεγάλη τους θέληση και η επίμονη άσκηση για την επίτευξη επιτυχούς αποτελέσματος. Δίδαγμα χρήσιμο και για τον αγώνα της ζωής με κανόνες, μόχθο, ανάπτυξη ικανότητας και προσπάθεια και όχι με επανάπαυση στην τύχη, στη βοήθεια ή ελεημοσύνη άλλων ή στη κλήρωση. Ο Αθλητισμός άλλωστε βοηθά επίσης και στην άσκηση, στην υγεία, στη ψυχαγωγία, στην άμιλλα, στη συνοχή, στην ανάπτυξη της μεγάλης θέλησης, της δύναμης, της υπευθυνότητας, της ευψυχίας, των θυσιών, της αλληλεγγύης, στην αποφυγή της μαλθακής ζωής, που όλα αυτά αποτελούν και σήμερα σωστά πρότυπα και για τον αγώνα της ζωής.

Μεταξύ των τελούμενων αρχαίων αγώνων, ήταν τα Αθήναια και Παναθήναια, που είχαν ξεκινήσει και τελούνταν στην Αττική πολλές χιλιετηρίδες ήδη π.Χ. και υπάρχει αναφορά – πρόταση του σωματείου μας από το 1995 για την αναβίωσή τους, που έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του σωματείου μας.

Πρέπει να διαχωριστεί ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός που αποτελεί συνέχεια του παλαιού, ο οποίος ήταν ενταγμένος στα πλαίσια του Πολιτισμού και της Παιδείας, από τον επαγγελματικό ο οποίος έχει ενταχθεί στο τομέα του θεάματος, του σόου, ξεφεύγοντας όμως αρκετά από αρχές και αξίες, με αποτέλεσμα στη περίπτωση του τελευταίου να υπάρχει εμπορευματοποίηση και παρεκτροπές. Χαρακτηριστικό της αποδοχής της προεξέχουσας θέσης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στο Παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα είναι το γεγονός ότι η παγκόσμια κοινότητα αποδέχεται σε ένδειξη αναγνώρισης της Πατρίδας μας, ως κοιτίδας του πνεύματος του Αθλητισμού και των αθλητικών αγώνων, να παρελαύνει πρώτη κάθε φορά η Ελληνική Αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους λόγω της διαφορετικότητας της γιορτής του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού, δεν συμμετέχουν επαγγελματίες αθλητές, όπως π.χ. στο άθλημα του Ποδοσφαίρου.

Στην εποχή μας η σημερινή οικονομική κατάσταση της διακοπής επιχορήγησης των Αθλητικών Σωματείων και των περικοπών των επιχορηγήσεων των Αθλητικών Ομοσπονδιών έχει συντελέσει να καλύπτουν πλέον κυρίως οι ίδιοι οι αθλητές τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι όλο, των δαπανών άθλησής τους, με αφιλοκερδή συμπαράσταση των προπονητών τους και μέσα στα πλαίσια του δυνατού η συμπαράσταση των μελών των Σωματείων μας και των γονέων των αθλητών, όπως συμβαίνει και στα άλλα Αθλητικά Σωματεία, που βοηθούν να υπάρχει Αθλητισμός Ερασιτεχνικός και μάλιστα εύρωστος και υγιής παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Από όλα τα παραπάνω είναι φανερό ότι η αγάπη και η ενασχόληση με τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό αποτελεί διαχρονικά στοιχείο της ταυτότητας και του Πολιτισμού μας, για το οποίο πρέπει να είμαστε σεμνοί, αλλά αξίζει να είμαστε υπερήφανοι. Καθώς μάλιστα στη σημερινή παρακμιακή εποχή ο Ερασιτεχνικός  Αθλητισμός εξακολουθεί να παραμένει όρθιος στη Πατρίδα μας, παρά μάλιστα τις εν γένει αντίξοες συνθήκες.

Στη προσπάθεια αυτή έχουμε τη μεγάλη βοήθεια και συμπαράσταση της Ελληνικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, η οποία, μολονότι βάλλεται άδικα, δυναμώνει, παρηγορεί και βοηθά την Πατρίδα μας να ξεπεράσει μία ακόμα πολύ δύσκολη και κακή για αυτήν εποχή. Διότι επί πλέον η Πίστη και η αγάπη που είναι τα κυρίαρχα γνωρίσματά της δημιουργούν υγιή αντισώματα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα στον άνθρωπο, στην επιτυχή αντιμετώπιση των επιβαρυμένων δεινών και κακών της εποχής. Εμείς την ευχαριστούμε και πάλι, επειδή, παρά τις δυσκολίες της και ανεξάρτητα από το γενικότερο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της, μας παραχωρεί ανιδιοτελώς το χώρο για την εκδήλωση αυτή, αλλά και για σημαντικές αθλητικές σκακιστικές δραστηριότητες. Άλλωστε ανέκαθεν ο κλήρος βοηθούσε στη Πατρίδα μας σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Ακολούθως έγινε συνοπτική γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας και των διακρίσεων των Σωματείων μας και των αθλητών και των αθλητριών μας το 2017, από το Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημήτριο Λιανό. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι το 2017 ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης διοργάνωσε τουρνουά Σκακιού με μεγάλη επιτυχία, και τη Ποδηλατική Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, ενώ και τα 3 σωματεία μας συνδιοργάνωσαν τη γιορτή της κοπής πίτας και βραβεύσεων. Οι 3 ομάδες μας συμμετείχαν στους αγώνες και στα πρωταθλήματα των αθλημάτων που καλλιεργούν, με πολλές σημαντικές διακρίσεις. Ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης είχε πλούσια συγκομιδή 22 μεταλλίων στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ΑμεΑ 2017, Στίβου, Ποδηλασίας Πίστας και Δρόμου, Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων και Τοξοβολίας, από τα οποία τα 5 ήταν χρυσά, με τους Παναγιώτη Μπάρλα (2), Βασίλη Ντούνη, Δημήτρη Ντόβα και Αθηνά Λιβανοπούλου, 10 ασημένια και 7 χάλκινα. Ο διεθνής αθλητής της ομάδας Βασίλης Ντούνης κατέκτησε το 1ο ελληνικό χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης είχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη Ποδηλασία Δρόμου, στο Σκάκι, στο Μπάσκετ Εφήβων και στο Τρίαθλο, καθώς και στο Χάντ-μπωλ στο οποίο συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Στη Ποδηλασία Δρόμου με το κορυφαίο αθλητή μας Λουκά Καταπόδη να θριαμβεύει με τη κατάκτηση της 1ης θέσης σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδηλασίας Δρόμου 2017 των μεγάλων νησιών της Μεσογείου, Κύπρου, Μάλτας και Ρόδου και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Επίσης με πολλές νίκες και διακρίσεις όλων των αθλητών μας σε όλα τα επιμέρους αθλήματα της Ποδηλασίας και κυρίως των Νικήτα Φράγκου, ο οποίος θριάμβευσε στο Ποδηλατικό Γύρο Κρήτης και στις αναβάσεις Φλαμπουρίου Πάρνηθας και Κιθαιρώνα και Βασίλη Μπουρίκα, με πολλές διακρίσεις σε Ποδηλατικούς αγώνες. Στο Σκάκι που επιτελείται μεγάλο αναπτυξιακό έργο από το Στέλιο Δοκιμάκη με πολλές διακρίσεις των νεαρών σκακιστών μας όπου κι αν συμμετέχουν, κυριότερη διάκριση ήταν η κατάκτηση της 4ης θέσης στο Ομαδικό πρωτάθλημα Αττικής κάτω των 12 ετών, μεταξύ 51 κορυφαίων ομάδων και η διεκδίκηση ανόδου κατηγορίας της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Αττικής (την οποία τελικά ολοκλήρωσε και πέτυχε μετά τη γιορτή μας στους αγώνες της 25/2/2018 και 4/3/2018). Στο Μπάσκετ κυρίως η άνοδος ουσιαστικά κατηγορίας της ομάδας μας Εφήβων, αφού δημιουργήθηκε και νέα κατηγορία από την οποία ανέβηκε, και η διεκδίκηση ανόδου κατηγορίας της ομάδας μας Ανδρών. Στο Τρίαθλο η κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών από το Σπύρο Γκοτζιά. Στον Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών κυρίως οι διακρίσεις της ομάδας Σκακιού στο πρωτάθλημα βετεράνων και η δραστηριοποίηση του Ποδηλατικού τμήματος με τη διοργάνωση αγώνων Cyclocross στις περιοχές Παπάγου και Ν. Φιλαδέλφειας. Η αθλητική δραστηριότητα των Σωματείων μας συνεχίζεται και το 2018 και πιστεύουμε στη συνέχιση των διακρίσεων και των επιτυχιών των αθλητών και των ομάδων μας. Στο σημείο αυτό μάλιστα επαινέθηκαν οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι προπονητές και τα μέλη των Διοικήσεων και των τριών Σωματείων μας για τη καλή συνεργασία και την προσφορά τους.

Στη συνέχεια και μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Κύριλλο του Ιερού  Ναού  Αγίου  Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων. Μάλιστα ο πατήρ Κύριλλος ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι έχει διαπιστώσει την μεγάλη αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το Σκάκι σε νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του  και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό. Ιδιαίτερα όμως εφέτος συνεχάρη τους αθλητές και τα σωματεία μας για τις πράγματι τεράστιες και εντυπωσιακές διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Β. Ντούνη και Λ. Καταπόδη, καθώς και τις επιτυχίες και διακρίσεις και των άλλων αθλητών και αθλητριών. Ακολούθως και προφανώς χαριτολογώντας ζήτησε από τον εκπρόσωπο του Σωματείου «να απολογηθεί» γιατί κάθε χρόνο βραβεύονται περισσότεροι αθλητές. Και εκείνος, προφανώς χαριτολογώντας επίσης, έδειξε προς τους αθλητές στην αίθουσα και απάντησε «Πάτερ, δεν φταίω εγώ, αυτοί φταίνε που κάθε χρόνο επιτυγχάνουν περισσότερες διακρίσεις».

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις με στιγμές γεμάτες συγκίνηση και χαρά. Έγιναν με αναμνηστικά έπαθλα, κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα. Ξεκίνησαν με τη βράβευση του Κορωπιώτη Παραολυμπιονίκη αθλητή μας Βασίλειου Ντούνη του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, με έπαθλο και του προπονητή του Δημήτριου Κάζαγλη (που είναι και ο Εθνικός προπονητής του αθλήματος της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο), με δίπλωμα, για τη τεράστια διεθνή επιτυχία του Βασίλη να κατακτήσει τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2017 (που ήταν και το 1ο Ελληνικό ατομικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του αθλήματος αυτού) και να αναδειχθεί Πρωταθλητής Ελλάδος 2017.

Ακολούθησε η βράβευση με έπαθλο του διεθνή Πατρινού κορυφαίου πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις επίσης τεράστιες διεθνείς επιτυχίες του να θριαμβεύσει στα Παγκόσμια Κύπελλα Ποδηλασίας Δρόμου των μεγάλων Νησιών της Μεσογείου, που έγιναν το 2017, με τη κατάκτηση σε όλα της 1ης  θέσης στους διεθνείς Γύρους Κύπρου, Μάλτας και  Ρόδου, καθώς επίσης και για τη κατάκτηση της 1ης θέσης και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ 2017. Για το Λουκά παραδόθηκε επίσης και το έπαθλο της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. για την ανάδειξή του ως πρώτου αθλητή της κατηγορίας του.

Βραβεύθηκαν – τιμήθηκαν επίσης με έπαθλα οι εξής :

Ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπαρλας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, ο οποίος με τη γνωστή ευψυχία του αναδείχθηκε και πάλι Πρωταθλητής Ελλάδος Στίβου 2017 στα 200 μ. και στα 400 μ., κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια.

Ο Τριπολίτης πρωταθλητής μας Νικήτας Φράγκος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τους θριάμβους του σε ποδηλατικούς γύρους και αγώνες του 2017 και ειδικότερα για τη κατάκτηση της 1ης θέσης στο Ποδηλατικό Γύρο Κρήτης και στις Ποδηλατικές αναβάσεις Φλαμπουρίου Πάρνηθας και Κιθαιρώνα. Ο Νικήτας, ο οποίος  θα ενισχύσει την ομάδα μας ποδηλασίας το 2018 στη Κατηγορία Ανδρών, βοήθησε και κατέκτησε η ομάδα μας και τη 1η θέση στην ομαδική κατάταξη της ποδηλατικής ανάβασης Φλαμπουρίου Πάρνηθας στις 28/10/2017 μαζί με τους αθλητές μας Βασίλη Μπουρίκα και Χρήστο Παπαντωνίου. Επίσης παραδόθηκε για το Νικήτα και το έπαθλο – μετάλλιο που αθλοθέτησε γι’ αυτόν η Ε.ΠΟ.Σ.Κ., για τις διακρίσεις του το 2017.

Οι   αθλητές της  Ομάδας  μας  Σκακιού  Παίδων κάτω  των  12  ετών  Νικόλαος Τραγουδάρας, Ιωάννης Παπαδημητρίου, Δημήτριος Κάσσιος και Μάριος Γαστουνιώτης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, με  διπλώματα και μετάλλια και ο Προπονητής τους Στέλιος Δοκιμάκης, με έπαινο, για τη κατάκτηση της 4ης θέσης στο ομαδικό πρωτάθλημα κάτω των 12 ετών ανάμεσα σε 51 κορυφαίες ομάδες και τις πολλαπλές σκακιστικές διακρίσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι καθυστέρησαν να έλθουν στη γιορτή, επειδή συμμετείχαν σε σκακιστικά τουρνουά, από τα οποία όμως έφθασαν στη γιορτή όλοι με μετάλλια.

Οι αθλητές της Ομάδας μας Μπάσκετ Εφήβων Κωνσταντίνος – Αθανάσιος Λυκοκάπης, Δημήτριος Μαυροειδής, Αλέξανδρος Μπούρμπο, Ντέϊβιντ Ζατσάϊ, Πάουλο Ταχίρα, Δημήτριος Βουρνάς, Αλέξανδρος Μόρσυ, Πέτρος Μολώνης, Κυριάκος Πιερρουτσάκος, Λεωνίδας Βασιλόπουλος, Σαφέτ Βίτο, Παναγιώτης Κούτρας, Λουκάς Κόκας, Ιωάννης Κάζος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με            μετάλλια και διπλώματα  και ο προπονητής τους Παντελής Μανώλογλου με δίπλωμα για τη διάκριση της επίτευξης ανόδου κατηγορίας στο πρωτάθλημα εφήβων μπάσκετ.

Ο πρωταθλητής μας Ποδηλασίας Βασίλειος Μπουρίκας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με έπαθλο για τις μεγάλες νίκες του και τις διακρίσεις του στους αγώνες και στα πρωταθλήματα ποδηλασίας 2017. Για το Βασίλη παραδόθηκε επίσης και το έπαθλο που αθλοθέτησε γι’ αυτόν η Ε.ΠΟ.Σ.Κ. ως κορυφαίου αθλητή της κατηγορίας του.

Τα έπαθλα για τους αθλητές μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη, Νικήτα Φράγκο και Βασίλη Μπουρίκα, παρέλαβαν οι συναθλητές τους Χρήστος Χρόνης και Χρήστος Παπαντωνίου για να τους τα παραδώσουν, επειδή οι παραπάνω αθλητές μας απουσίαζαν λόγω της συμμετοχής τους σε αγώνες. Μάλιστα ο Λουκάς Καταπόδης την ίδια ημέρα της γιορτής μας κέρδισε τη 1η θέση στο Ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που έγινε στο Λουτράκι.

Ο πρωταθλητής μας Δημήτριος Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με έπαθλο, για την ανάδειξή του σε πρωταθλητή Ελλάδος Στίβου 2017, με τη κατάκτηση της 1ης θέσης και του χρυσού μεταλλίου στον αγώνα 5.000 μ. και ο συνοδός του Σπύρος Γκοτζιάς με έπαινο (ο Δημήτρης Ντόβας έχει αναπηρία τυφλότητας).

Η πρωταθλήτριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με έπαθλο, για την ανάδειξή της σε πρωταθλήτρια Ελλάδος Σκακιού Τυφλών 2017.

Βραβεύθηκαν  επίσης   με  μετάλλιο  και   δίπλωμα  για  διακρίσεις  το  2017  οι κατωτέρω αθλητές και αθλήτριές μας.

Η αθλήτριά μας Αναστασία Καταπόδη – Παστουρματζή του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για την εντυπωσιακή εμφάνισή της και τη διάκρισή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας 2017.

Ο αθλητής μας Νικόλαος Παπαδάκης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του και τις διακρίσεις του με τη κατάκτηση 3 μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2017 και ο Προπονητής Ποδηλασίας του Σωματείου μας και πρώην Εθνικός Προπονητής κ. Κωνσταντίνος Γκρέκας με δίπλωμα. Λόγω απουσίας του Νίκου από ανωτέρα βία, τα έπαθλά του παρέλαβε για να του παραδώσει ο εκπρόσωπός του κ. Νίκος Καραδήμας, πατέρας δύο νεαρών φερέλπιδων ποδηλατών μας .

Ο διεθνής πρωταθλητής μας Τριάθλου Σπυρίδων Γκοτζιάς του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη κατάκτηση της 2ης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τριάθλου Ανδρών 2017.

Ο εκ των κορυφαίων σκακιστών μας Νικόλαος Τραγουδάρας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο τουρνουά Σκακιού Νέων 2017 του Σωματείου μας και τη συγκέντρωση των περισσοτέρων βαθμών με 6 νίκες σε 7 αγώνες στο Ομαδικό πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας Αττικής 2017.

Ο Χανιώτης πρωταθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη κατάκτηση 2 ασημένιων μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου 2017. Μάλιστα είχαμε τη χαρά εφέτος να είναι παρών ο Σπύρος στη γιορτή και να παραλάβει ο ίδιος τα βραβεία του, μολονότι είναι μόνιμος κάτοικος Χανίων, καθώς εφέτος είχε έλθει και βρισκόταν στην Αθήνα για να συμμετάσχει την επομένη μέρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας 2018, στο οποίο μάλιστα κατέκτησε και τα 3 μετάλλια.

Ο αθλητής μας Κωνσταντίνος Νικολής του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τη κατάκτηση 2 ασημένιων μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου.

Ο αθλητής μας Ιωάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τη κατάκτηση 2 χάλκινων μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου.

Ο αθλητής μας Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης  του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  για τη κατάκτηση 2 μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  Στίβου.

Ο δύο φορές Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτιος Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τη κατάκτηση 2 μεταλλίων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  Στίβου.

Η πρωταθλήτριά μας Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  για τη κατάκτηση μεταλλίου στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Τοξοβολίας 2017. Ακόμα βραβεύθηκαν με δίπλωμα  οι προπονητές της Κλέμη Διαμαντοπούλου και Άρης Κόμης

Ο εκ των κορυφαίων αθλητών μας Ποδηλασίας Δρόμου της Κατηγορίας Ανδρών Χρήστος Χρόνης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Ανδρών. 

Ο εκ των κορυφαίων αθλητών μας Ποδηλασίας Δρόμου Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Μάστερ. 

Ο πρωταθλητής Ποδηλασίας Downhill του Σωματείου μας Αλέξανδρος  Ύμερη του  Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Downhill.

Ο αθλητής μας Βασίλειος Τσούμας του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία  Πίστας.

Ο παλαιότερος εν ενεργεία αθλητής μας Γεώργιος Πιστικός του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Μάστερ  Γ το 2017, αλλά  και για τη προσφορά τους την ομάδα μας  Χάντ-μπωλ παλαιότερα, στην οποία ήταν βασικός τερματοφύλακας. Ο Γιώργος έλαβε μετάλλια και για τα δύο αθλήματα.

Ο αθλητής μας Χριστόδουλος Καραδήμας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του  στη Ποδηλασία  Δρόμου Μίνι  Μεγάλα αγόρια.

Ο αθλητής μας Αντώνιος Καραδήμας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις διακρίσεις του στη ποδηλασία Δρόμου Μίνι  Μικρά αγόρια.

Ο διεθνής αθλητής μας Σκακιού Αλέξανδρος Μανάγιας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη διάκρισή του  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων.

Ο αθλητής μας Καλαθοσφαίρισης Δημήτριος Παπαευαγγέλου  του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη προσφορά και διακρίσεις ως βασικός αθλητής στην Ομάδα μας Μπάσκετ Ανδρών, στην οποία επίσης είναι αρχηγός μας. Ακόμα βραβεύθηκε με δίπλωμα ο προπονητής της ομάδας Μπάσκετ Ανδρών Κωνσταντίνος Τσιαφούτης.

Η νεαρή αθλήτριά μας  Χριστίνα Φούλη του  Α.Ο.  ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης, για τη κατάκτηση της  2ης  θέσης  στο  Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα  νεανίδων του Μοντέρνου Πεντάθλου και τις διακρίσεις της στο άθλημα αυτό.

Βραβεύσεις με διπλώματα απονεμήθηκαν για τους εξής:

Φανούρης – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης, αθλητής Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη διάκρισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας  Μάραθον. 

Γεώργιος Σάρδης, αθλητής χειροσφαίρισης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης,  για τις διακρίσεις και τη προσφορά του στην ομάδα μας χάντ-μπωλ.

Άγγελος Κεχαγιάς, αθλητής Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις  διακρίσεις του στη Ποδηλασία  Πίστας.

Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, αθλητής  Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για τις διακρίσεις του στην Ορεινή ποδηλασία.  

Δανάη  Ψαροπούλου, αθλήτρια Ποδηλασίας του  Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης, για τη διάκρισή της στο τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δρόμου Μίνι Μικρά κορίτσια.

Αλέξανδρος Παναγιώτου, αθλητής Κολύμβησης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τη διάκρισή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2017.

Κυριάκος  Μπουγάς, αθλητής Μοντέρνου Πεντάθλου του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών,  για τη  κατάκτηση της  2ης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων του Μοντέρνου Πεντάθλου και τις διακρίσεις του στο άθλημα αυτό.

Ακόμα βραβεύθηκαν με δίπλωμα και οι προπονητές των Σωματείων μας για τη προσφορά τους : Ο Γεώργιος Παυλίδης στο Μοντέρνο Πένταθλο, ο Στέφανος Καραλής στο Χάντ-μπολ και η Μαρία Πορφυριάδου.

Σημειώνεται ότι δυστυχώς το τμήμα Χάντ-μπωλ αναγκάσθηκε ν’ απουσιάσει από τη γιορτή, επειδή την ίδια ώρα της εκδήλωσης η ομάδα μας Χάντ-μπωλ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης έδινε σημαντικό αγώνα στο γήπεδο Μετς για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας.

Τις απονομές έκαναν επίσης μεταξύ άλλων και οι κ.κ. πατήρ Κύριλλος, Β. Τρομπούκης, Δ. Κάζαγλης, Αλ. Τσιρακίδης, Μιχ. Κοκκίνης, Στ. Κοτζιάς, Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Γ. Κυριαζής, Σ. Δοκιμάκης, Β. Κακλαμάνος, Π. Μπάρλας, Γ. Κοντράρος, Αντ. Ζατσάϊ και μέλη και φίλοι του Σωματείου μας.

Ακολούθησε  η εκδήλωση  της κοπής  της πίτας από  το πατέρα  Κύριλλο και  τα αναψυκτικά, καθώς και η καθιερωμένη κλήρωση για το τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν ο Γιάννης Δεφίγγος, αθλητής Ποδηλασίας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, ο οποίος κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

   * Παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3764

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στις 24/2/2018

Τα Σωματεία μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους, όλων των αθλητικών τμημάτων, τους προπονητές, τους γονείς, τα μέλη μας και τους φίλους μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την ετήσια εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων, που θα γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Σάββατο και ώρα 5.15΄ μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Για μία ακόμα φορά θα τιμηθούν πολλοί διακριθέντες αθλητές και αθλήτριές μας κατά το έτος 2017. Φέτος θα βραβευθούν ο Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης για την τεράστια κορυφαία διεθνή επιτυχία του της κατάκτησης χάλκινου ατομικού μεταλλίου (του πρώτου Ελληνικού) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017 και Πρωταθλητή Ελλάδος 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, ο Λουκάς Καταπόδης για το θρίαμβό του σε Διεθνείς Ποδηλατικούς Γύρους και Αγώνες στο εξωτερικό και στη Πατρίδα μας και Πρωταθλητής Ελλάδας 2017, ο Νικήτας Φράγκος για τους θριάμβους του σε Ποδηλατικούς Γύρους και Αγώνες στη Πατρίδα μας, οι Πρωταθλητές Ελλάδος Παναγιώτης Μπάρλας (στίβο), Δημήτρης Ντόβας (στίβο) και Αθηνά Λιβανοπούλου (Σκάκι Τυφλών) και πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριές μας και προπονητές, από όλα τα αθλητικά μας τμήματα για τις διακρίσεις τους.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3733

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε στις 18/2/2017, στην οποία βραβεύθηκαν για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους οι αθλητές μας Λουκάς Καταπόδης (Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης) για τη κατάκτηση τεράστιων επιτυχιών με κορυφαία το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016 στον αγώνα αντοχής και Βασίλης Ντούνης (ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης) για τις επίσης μεγάλες επιτυχίες του με κορυφαίες τις κατακτήσεις 2 τέταρτων θέσεων στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016 και πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες των Σωματείων μας.

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο στις 18/2/2017, ώρα 5.30΄ μ.μ. στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από το Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Σε αυτήν βραβεύθηκαν, μεταξύ άλλων και πρώτοι – πρώτοι για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες τους οι αθλητές μας Λουκάς Καταπόδης (του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης) για τη κατάκτηση τεράστιων επιτυχιών με κορυφαία το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016 στον αγώνα αντοχής και Βασίλης Ντούνης (του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης) για τις επίσης μεγάλες επιτυχίες του με κορυφαίες τις κατακτήσεις 2 τέταρτων θέσεων στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016.

Αθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση εκπροσώπων του Αθλητικού κόσμου, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τη Πάτρα, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, προπονητών και μελών των Σωματείων μας, γονέων και φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους φίλων του αθλητισμού. Μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν ο αιδεσιμολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ο κ. Άρης Κόμης από τη Ξιφασκία και τη Τοξοβολία, ο κ. Κ. Παπακυριακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Σ.Κ., ο προπονητής χειροσφαίρισης κ. Στεφ. Καραλής, ο κ. Στελ. Τσελεπής, ο κ. Αν. Τζερμπίδης, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Σ. Δοκιμάκης, Γ. Κυριαζής, Ε. Κακλαμάνος, Κ. Παπακυριακόπουλος, Μ. Κλειδοπούλου, Δ. Μητσιώνης κ.α.), οι οποίοι έκαναν και τις απονομές μαζί με τον 3ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή Ποδηλασίας 2016 Λουκά Καταπόδη και τον Παραολυμπιονίκη αθλητή μας Ποδηλασίας Σταμάτη Κοτζιά, πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας με μεγάλες επιτυχίες και με Πανελλήνιες νίκες το 2016, οι προπονητές μας, γονείς των αθλητών, φίλοι των Σωματείων κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε το καλωσόρισμα με την προσφώνηση των προσελθόντων και με έμφαση στο γεγονός ότι στη φετινή ετήσια γιορτή είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή και χαρά μας η παρουσία όλων ιδιαίτερα φέτος και ειδικότερα με τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Λ. Καταπόδη και Β. Ντούνη. Ακολούθως έγινε η συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης. Στη συνέχεια και μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώτατο Αρχιμανδρίτη πατέρα Κύριλλο του Ιερού  Ναού  Αγίου  Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων. Μάλιστα ο πατήρ Κύριλλος ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι έχει διαπιστώσει την μεγάλη αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το Σκάκι σε νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του  και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό. Ιδιαίτερα όμως εφέτος συγχαίρει τους αθλητές και τα σωματεία μας για τις πράγματι τεράστιες και εντυπωσιακές διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Λ. Καταπόδη και Β. Ντούνη.

Στη συνέχεια έγινε συνοπτική γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού στη Πατρίδα μας. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι η Πολιτεία αδυνατεί να τον βοηθήσει ουσιαστικά και αντίθετα υπάρχουν συνεχώς μεγαλύτερα προβλήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στα ερασιτεχνικά σωματεία. Αφ’ ενός λόγω της μετακύλισης από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες όλων σχεδόν των οικονομικών βαρών διεξαγωγής των αγώνων στις ομάδες και τους αθλητές, εξ αιτίας των συνεχώς μειούμενων προϋπολογισμών των Αθλητικών Ομοσπονδιών και της συνεχιζόμενης επιβάρυνσής τους με τις πάγιες ανελαστικές δαπάνες (προσωπικό, ενοίκια κλπ) σε συνδυασμό με τη μη επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας και αφ’ ετέρου λόγω της φτωχοποίησης των περισσοτέρων, μεταξύ των οποίων μέλη μας και αθλητές μας, λόγω μειωμένων εισοδημάτων τους ή μηδενισμού αυτών (από ανεργία).

Παρά ταύτα στη σημερινή παρακμιακή εποχή δύο πυλώνες παραμένουν όρθιοι στην Πατρίδα μας και αυτοί είναι αφ’ ενός ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και αφ’ ετέρου η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός διατηρεί τις ίδιες αρχές και αξίες που έχουν ξεκινήσει πριν από 8.000 περίπου χρόνια π.Χ. στη Πατρίδα μας, στην οποία γίνονταν από την αρχαιότητα αθλητικές και ταυτόχρονα πολιτιστικές εκδηλώσεις σε πολλές περιφέρειές της και οι αρχές και οι αξίες αυτές έχουν αναγνωρισθεί παγκοσμίως με την Ελληνική σημαία να παρελαύνει πρώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στη Πατρίδα μας γίνεται προσπάθεια, ευτυχώς χωρίς επιτυχία, για την υποβάθμιση των αρχών και των αξιών αυτών. Το αξίωμα «νους υγιής εν σώματι υγιή», η καθιέρωση ίδιων και ίσων για όλους τους αγωνιζομένους κανόνων διεξαγωγής των αγώνων, δηλαδή η πλήρης αξιοκρατία και η αναγνώριση, η αποδοχή, η εκτίμηση, ο θαυμασμός και ο σεβασμός στους νικητές που κάποτε γίνονταν και με συμβολικό γκρέμισμα μέρους των τειχών της πόλης τους για την υποδοχή τους ως νικητών, καθώς για την επικράτηση και τη νίκη τους τα απαιτούμενα στοιχεία ήταν η δύναμη, η πάρα πολύ μεγάλη θέληση, η πάρα πολύ προπόνηση, άσκηση, μόχθος και προετοιμασία, η γενναιότητα, η υπευθυνότητα, οι θυσίες, η υγιεινή ζωή, η ευψυχία και η στέρηση της μαλθακής ζωής, αποτελούν και σήμερα σωστά πρότυπα. Αφού η Πολιτεία με τέτοιους άξιους άνδρες δεν είχε ανάγκη των τειχών για τη προστασία της και την ελευθερία της, τούτο δε σήμερα έχει αντιστοιχία στο άνοιγμα των τειχών της καρδιάς μας να υποδεχόμαστε ήρωες αθλητές, όπως ο Λουκάς Καταπόδης και ο Βασίλης Ντούνης, αθλητές μας, που με εντελώς αντίξοες γι’ αυτούς συνθήκες τιμούν και ανεβάζουν στον ιστό την Ελληνική σημαία σε μακρινά μέρη. Οι συνειδητοί Έλληνες παραμένουν θεματοφύλακες αυτών των αξιών, αρχών και του θαυμαστού πολιτισμού μας, της ηθικής και των παραδόσεων. Επίσης έγινε αναφορά σε συζητήσεις που ακούστηκαν για μετατροπή του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου ΟΑΚΑ σε άλλη χρήση, λέγοντας ότι δεν είναι σωστό να γίνεται τέτοια συζήτηση. Καθώς μάλιστα το Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ, που στέγασε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, είναι το μόνο στην Ελλάδα για την Ποδηλασία Πίστας, η οποία είναι Ολυμπιακό Άθλημα και χάρις σ’ αυτό έχει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις η χώρα μας, ενώ έχει στεγάσει και Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Ποδηλασίας Πίστας. Είναι εξ άλλου χαρακτηριστική η σύγκριση π.χ. με την Βουλγαρία που ήδη από το 1971 είχε 16 σύγχρονα Ποδηλατοδρόμια σ’ όλη τη Βουλγαρία, ενώ η Ελλάδα είχε μόνο ένα, αυτό στη Ρόδο, που είχαν ξεκινήσει να το φτιάχνουν οι Ιταλοί, όταν κατείχαν τα Δωδεκάνησα και με την ενσωμάτωσή τους στην μητέρα Ελλάδα παρέμεινε έκτοτε ημιτελές μέχρι και σήμερα. Ο δεύτερος πυλώνας είναι η Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, η οποία, μολονότι βάλλεται άδικα, δυναμώνει, παρηγορεί και βοηθά την Πατρίδα μας να ξεπεράσει μία ακόμα πολύ δύσκολη και κακή για αυτήν εποχή. Διότι επί πλέον η Πίστη και η αγάπη που είναι τα κυρίαρχα γνωρίσματά της δημιουργούν υγιή αντισώματα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα στον άνθρωπο, στην επιτυχή αντιμετώπιση των επιβαρυμένων δεινών και κακών της εποχής. Εμείς την ευχαριστούμε, επειδή, παρά τις δυσκολίες της και ανεξάρτητα από το γενικότερο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο της, μας παραχωρεί ανιδιοτελώς το χώρο για την εκδήλωση αυτή, αλλά και για σημαντικές αθλητικές σκακιστικές δραστηριότητες.

Ακολούθως έγινε συνοπτική γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας και των διακρίσεων των Σωματείων μας και των αθλητών μας το 2016, από τον Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημήτριο Λιανό. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι αγωνιστικά για τον Ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, που είναι η παγκόσμια κοιτίδα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και θεματοφύλακας των αξιών και ιδανικών αυτού, το 2016 ήταν πολύ σημαντικό έτος, ιδιαίτερα με τα πολλά μετάλλια που κατέκτησαν οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήταν επίσης και για τα Σωματεία μας, για τα οποία αναφέρθηκε στη συνέχεια και έγιναν και οι σχετικές βραβεύσεις, ιδιαίτερα όμως για τις τεράστιες διεθνείς επιτυχίες των αθλητών μας Λουκά Καταπόδη και Βασίλη Ντούνη, με κορυφαίες την κατάκτηση από τον πρώτο χάλκινου μεταλλίου στον αγώνα αντοχής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016 και την κατάκτηση δύο τέταρτων θέσεων (ατομικής και ομαδικής) από τον δεύτερο στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο.

Ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης κατέκτησε μέσα στο 2016 την 3η θέση με χάλκινο μετάλλιο στην αντοχή και την 5η στην ατομική χρονομέτρηση μεταξύ των κορυφαίων Ερασιτεχνών ποδηλατών από όλο τον κόσμο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Ποδηλασίας  Δρόμου  Ερασιτεχνών, που έγινε στο Περθ της Αυστραλίας και το μετάλλιο αυτό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αποτελεί την μεγαλύτερη Ελληνική επιτυχία στην Ποδηλασία Δρόμου τα τελευταία 50 χρόνια. Ο Λουκάς Καταπόδης όμως τα «πήρε όλα» το 2016, αφού πρώτευσε στο Γύρο Κύπρου και στο Γύρο Ρόδου με συμμετοχή πολλών κορυφαίων ξένων ποδηλατών, αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην Ποδηλασία Δρόμου και στα δύο αγωνίσματα και κατέκτησε την πρώτη θέση και σε πολλούς άλλους αγώνες.

Ο Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης κατέκτησε την 4η θέση στη Σπάθη Α΄ Κατηγορίας στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο ατομικά χάνοντας από απειρία ή ατυχία το χρυσό ή ασημένιο μετάλλιο, αφού είχε νικήσει και αποκλείσει τον αήττητο στα τελευταία χρόνια Κινέζο χρυσό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου και επίσης την 4η θέση ομαδικά στο Ξίφος Μονομαχίας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016, την 2η θέση στο ομαδικό Σπάθης του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος και κατέκτησε για πρώτη φορά τρία (3) μετάλλια στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Στην αντίστοιχη γιορτή μας στις αρχές του 2016 το έπαθλο – βραβείο προς τον Β. Ντούνη είχε γραμμένη τη φράση «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ 2016». Οι επιτυχίες αυτές του Β. Ντούνη προστίθενται στην παράδοση που ξεκίνησε ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς στους Παραολυμπιακούς Αγώνες με την 6η θέση στο Πεκίνο 2008 και την 8η θέση στο Λονδίνο 2012 στην Ποδηλασία Δρόμου.

Ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης σάρωσε και πάλι στην κατάκτηση μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ με 18 μετάλλια στο 2016, εκ των οποίων τα 7 είναι χρυσά (ο Παναγιώτης Μπάρλας 2 χρυσά στο Στίβο και 1 στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Κώστας Κούτσιας 2 χρυσά στη Ποδηλασία Δρόμου και ο Σπύρος Μαρκουλάκης 2 χρυσά στη Ποδηλασία Πίστας), τα 5 ασημένια (ο Βασίλης Ντούνης 2 ασημένια στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Παναγιώτης Μπάρλας  1 ασημένιο στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Σπύρος Μαρκουλάκης 1 στη Ποδηλασία Πίστας και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου), τα 6 χάλκινα (ο Σταμάτης Κοτζιάς 1 χάλκινο στο Στίβο, ο Δημήτρης  Ντόβας 1 στο Στίβο, ο Βασίλης Ντούνης 1 στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Κώστας Νικολής 1 στη Κολύμβηση, η Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου 1 στη Τοξοβολία και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου).

Μάλιστα η ομάδα μας είναι βέβαιο ότι θα κατακτούσε και άλλα μετάλλια το 2016, εάν  δεν άλλαζε ο τρόπος διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών 2016 και μπορούσαν να συμμετάσχουν οι αθλητές  και η αθλήτριά μας  Σκακιού, οι οποίοι πάντα κατακτούν μετάλλια σε αυτό το πρωτάθλημα, εάν διεξαγόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στο οποίο έχουμε επίλεκτους αθλητές και αν δεν συνέβαιναν πολλές μαζεμένες ατυχίες που στέρησαν τη συμμετοχή επίλεκτων αθλητών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2016.

Ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης διοργάνωσε και πάλι με μεγάλη επιτυχία στις 28 Οκτωβρίου τον ετήσιο Διασυλλογικό Ποδηλατικό Αγώνα με Πανελλήνια συμμετοχή «Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας» για την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Διοργάνωσε επίσης με επιτυχία τρία (3) τουρνουά σκακιού για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το ένα σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ, το δεύτερο με τη συνεργασία της ομάδας κατοίκων Κυψέλης, και το τρίτο με τη βοήθεια του Πατέρα Κύριλλου του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων. Στα δύο πρώτευσε ο σκακιστής μας Στέλιος Χρυσομάλλης και στο τρίτο ο σκακιστής μας Γιάννης Παπαδημητρίου. Σαρωτικές και «μεθυστικές» ήταν οι μεγάλες επιτυχίες, νίκες και διακρίσεις των αθλητών και αθλητριών του τμήματος Ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης στα Πανελλήνια και στα Τοπικά Πρωταθλήματα, στους διεθνείς και στους διασυλλογικούς αγώνες Ποδηλασίας, ιδιαίτερα του Δρόμου αλλά και του Downhill και της Πίστας σε όλη σχεδόν την Ελλάδα με πολλά μετάλλια και νίκες ατομικά και ομαδικά. Ξεχώρισαν ιδιαίτερα οι αθλητές μας Λουκάς Καταπόδης, Βασίλης Μπουρίκας, Νικήτας Φράγκος, Ζώης Ευαγγελόπουλος, Μιχάλης Στάθης, Αλέξανδρος Ύμερη, Φάνης Κυδώνης, Χρήστος Χρόνης, Γιάννης Αυγουστής, Μανώλης Αναστασόπουλος, Χρήστος Τζόλας, Χρήστος Παπαντωνίου, Ελευθερία Μανδάνη, Διονύσης Ξένος, Ανδρέας Γεωργίου, οι Ξερικός, Κούλης, Καραμάνη, Παστουρματζή, Γεωργαντάς, Σακάλογλου, Φ. Καταπόδης, Καρκαλούσος, Καμπαναράκης, Τσιότσιος, Μπαρκαγιάννης, Τζαννές, Ψαρόπουλος, Πιστικός, Παλληκαρίδης, Ντότσικας, Περδίκης, κ.α. Έγινε επίσης αναφορά με ευχαριστίες στην εταιρεία P.P.G. ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και στον κ. Κων/νο Βεντούρη για τη πολύτιμη στήριξή τους στο ποδηλατικό τμήμα του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, που συμβάλλει σε σημαντικό μέρος στη νέα πολύ όμορφη αθλητική αμφίεση της ομάδας μας Ποδηλασίας για τα έτη 2017, 2018. Επιτυχία είναι επίσης για την ομάδα μας ότι πρωταγωνιστεί με αξιώσεις και στο τμήμα μπάσκετ, όπου διεκδικεί την άνοδο Κατηγορίας διατηρώντας παράλληλα και αγωνιστικά τμήματα εφήβων και παίδων, αλλά και το γεγονός ότι εφέτος συμμετείχε και πάλι στο  Πρωτάθλημα της Β΄  Εθνικής  Κατηγορίας  Χαντ-μπωλ στο  οποίο  έδωσε δυνατές μάχες.

Σημαντικές επιτυχίες είχαν το 2016 και οι  ομάδες μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στα πρωταθλήματα σκακιού, με επιτυχημένη ανανέωση και ισχυροποίηση, ενώ μεγάλες διακρίσεις επέτυχε και η ομάδα μας Τριάθλου ιδιαίτερα με την κατάκτηση από τον αθλητή του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης Παναγιώτη Δημόπουλο, της τέταρτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2016 και ο Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στην ποδηλασία με τον Χρήστο Πιτταρά. Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι αθλητές των Σωματείων μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών και στο Μοντέρνο Πένταθλο. Η αθλητική δραστηριότητα συνεχίζεται και το 2017 και πιστεύουμε στη συνέχιση των διακρίσεων και των επιτυχιών των αθλητών και των ομάδων μας. Στο σημείο αυτό μάλιστα επαινέθηκαν οι αθλητές, οι αθλήτριες, οι προπονητές και τα μέλη των Διοικήσεων και των τριών Σωματείων μας για τη καλή συνεργασία και την προσφορά τους, με την πρόσθετη αναφορά ότι οι ομάδες μας έχουν πλαισιωθεί και από νέα άξια μέλη.

Οι βραβεύσεις ήταν στιγμές γεμάτες συγκίνηση και χαρά και έγιναν με αναμνηστικά έπαθλα, κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα. Ξεκίνησαν με τη βράβευση του διεθνή Πατρινού αθλητή μας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, για τις τεράστιες επιτυχίες του που αναφέρθηκαν παραπάνω. Ο Λουκάς αναφέρθηκε για τις αθλητικές επιτυχίες στα σημαντικά εφόδια της Πίστης, της θέλησης, της προσπάθειας και των θυσιών που βοηθούν να ξεπεραστούν τεράστιες δυσκολίες. Όπως ο ίδιος που μετέβη μόνος του, χωρίς συνοδό, προπονητή, μηχανικό, στην μακρινή Αυστραλία και αγωνίσθηκε σε άγνωστη γι’ αυτόν διαδρομή με εφόδια τα παραπάνω. Αναφέρθηκε επίσης στη καλή σχέση του με την ομάδα μας και ευχαρίστησε τους χορηγούς, που κάλυψαν μέρος των σημαντικών εξόδων της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Την βράβευση έκανε ο Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, ο οποίος σημειώνουμε ότι είναι, μεταξύ άλλων, Δρ. Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου B.I.U. Μαδρίτης και έχει συγγράψει και διανείμει δωρεάν σημαντικό βοήθημα για την παιδαγωγική αξία του Σκακιού.

Ακολούθησε η βράβευση προς τον Παραολυμπιονίκη το 2016 Κορωπιώτη αθλητή μας Βασίλη Ντούνη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Άρη Κόμη της Ξιφασκίας, καθώς την ημέρα της εκδήλωσης (18/2/2017) αγωνιζόταν ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας με Αμαξίδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Έγγερ  Ουγγαρίας.

Βραβεύτηκαν – τιμήθηκαν επίσης οι :

 • Κων/νος Βεντούρης και ο Νίκος Γεωργίου ως Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της P.P.G. ΕΛΛΑΣ Α.Ε., αμφότεροι για την στήριξή τους στο Ποδηλατικό τμήμα του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Τα βραβεία παρέλαβαν οι εκπρόσωποί τους στην εκδήλωση Ζώης  Ευαγγελόπουλος και Τάσος Τζερμπίδης, αντίστοιχα.
 • Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης για την κατάκτηση 3 χρυσών και ενός ασημένιου μεταλλίου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου και Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2016.
 • Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης ιδιαίτερα για την κατάκτηση της 3ης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου κατηγορίας Μάστερ. Επίσης εκφράσθηκαν οι ευχαριστίες του Σωματείου για την πολύπλευρη βοήθειά του.
 • Βασίλης Μπουρίκας του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, Πρωταθλητής Αττικής Ποδηλασίας Δρόμου, 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ 2016 και πολυνίκης ποδηλασίας 2016.
 • Νικήτας Φράγκος του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, 5η  θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016 και πολυνίκης ποδηλασίας 2016.
 • Βασίλης Μπουρίκας και ο Ν. Φράγκος απουσίαζαν για τη συμμετοχή τους σε αγώνες ποδηλασίας (ο Ν. Φράγκος από την Τρίπολη για συμμετοχή σε αγώνα της Κρήτης) και τα βραβεία τους παρέλαβε ο Σπ. Τσελεπής.

Ακολούθησε μία ξεχωριστή τιμητική βράβευση με διπλώματα  αναμνηστικά προς τους αθλητές μας Λουκά Καταπόδη, Παναγιώτη Μπάρλα και Σταμάτη Κοτζιά για τα σπουδαία αθλητικά επιτεύγματά τους που κατέκτησαν παρά τις πολλαπλά εντελώς αντίξοες γι’ αυτούς συνθήκες, χάρις στα υψηλά ψυχικά τους εφόδια και την τιτάνια προσπάθειά τους. Στα διπλώματά τους αναγράφεται η μαντινάδα «Πολλοί μαζεύουν τα φτερά στην πρώτη ψιχαλίδα και λίγοι πετούν χωρίς φτερά μέσα στην καταιγίδα» και είναι απολύτως εύλογο σε ποια κατηγορία ανήκουν. Αναφέρθηκε η σύντομη ιστορία – αιτιολογία αυτής της βράβευσης του καθενός, καθώς και του Β. Ντούνη που απουσίαζε από την εκδήλωση δικαιολογημένα λόγω της συμμετοχής του με την Εθνική Ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Έγγερ Ουγγαρίας. Είμαστε  υπερήφανοι, επειδή οι  παραπάνω αθλητές είναι στην ομάδα μας, όπως άλλωστε και  για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες των Σωματείων μας.

Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα δόθηκαν στους εξής:

 • Δημήτριος Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Ένα χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Α.με.Α. 2016.
 • Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Ένα χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Α.με.Α. 2016.
 • Στέλιος Χρυσομάλλης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Κατάκτηση της 1ης θέσης της γενικής βαθμολογίας σε δύο τουρνουά Σκακιού.
 • Παναγιώτης Δημόπουλος του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Κατάκτηση της 4ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου 2016.
 • Ελευθερία Μανδάνη του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Κορυφαία αθλήτρια Ποδηλασίας του Σωματείου με διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016.
 • Ευθύμιος Κουλούρης και Γιώργος Σάρδης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Για την πολυετή προσφορά τους στο χάντ-μπωλ και στην ομάδα μας χάντ-μπωλ Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, ως αθλητές της.
 • Γιάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Κατέκτησε 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.με.Α. 2016.
 • Κώστας Νικολής του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Κατέκτησε 1 χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Α.με.Α. 2016.
 • Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Κατέκτησε 1 χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Α.με.Α. 2016.
 • Χρήστος Χρόνης και Γιάννης Αυγουστής του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Για τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στην Ποδηλασία Δρόμου και Πίστας Κατηγορίας Ανδρών το 2016.
 • Ευγενία Καραμάνη και Αναστασία Παστουρματζή του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Για τις επιτυχημένες εμφανίσεις τους στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Γυναικών 2016.
 • Γιάννης Παπαδημητρίου του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Κατάκτηση της 1ης  θέσης στη γενική βαθμολογία τουρνουά Σκακιού.
 • Αλέξανδρος Μπούρμπος  του Α.Ο. Πήγασου  Κυψέλης. Για  την προσφορά  του ως αθλητής στα Τμήματα μπάσκετ Ανδρών και Εφήβων.
 • Αλέξανδρος Ύμερη του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Για τις διακρίσεις του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Downhill και στην Ορεινή Ποδηλασία.
 • Χριστόδουλος και Αντώνης Καραδήμας, του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης. Καλύτεροι αθλητές του Σωματείου στην κατηγορία Μίνι της Ποδηλασίας Δρόμου το 2016.
 • Πιτταράς του Α.Ο. Αετού Αθηνών. Καλύτερος αθλητής Ποδηλασίας του Αετού Αθηνών το 2016.
 • Ντέϊβιντ, για την προσφορά του στο μπάσκετ.

* Ακόμα επαινούμε τους αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, Σπύρο Μαρκουλάκη από τα Χανιά για τη κατάκτηση 2 χρυσών και 1 ασημένιου μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας Α.με.Α. 2016 και Κώστα Κούτσια από τα Τρίκαλα για τη κατάκτηση 2 χρυσών μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016. Και όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες των ομάδων μας για τη μαχητικότητά τους και τη συμμετοχή τους στους αγώνες των ομάδων μας.

Τις απονομές έκαναν επίσης μεταξύ άλλων και οι κ.κ. πατήρ Κύριλλος, Δ. Λιανός, Λ. Καταπόδης, Άρης Κόμης, Στ. Κοτζιάς, Αργ. Αργυρίδης, Γ. Κυριαζής, Σ. Δοκιμάκης, Β. Κακλαμάνος, Μ.Σ. Λιανού, Κ. Παπακυριακόπουλος, Ζ. Ευαγγελόπουλος, Σ. Καραλής, Σ. Τσελεπής, Δ. Μητσιώνης, Τ. Τζερμπίδης, Γ. Χατζηδάκης κ.α.

Ακολούθησε  η εκδήλωση  της κοπής  της πίτας από  το πατέρα  Κύριλλο και  τα αναψυκτικά, καθώς και η καθιερωμένη κλήρωση για το τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της  ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν ο νεαρός ταλαντούχος σκακιστής του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης Γιάννης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

* Παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3217

Σε πολύ όμορφη γιορτή βράβευσης της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στις 25/11/2016 τιμήθηκε ο αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης για τον τεράστιο άθλο του της κατάκτησης μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016 που έγινε στο Περθ Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο 2016.

Πάρα πολύ όμορφη, ζεστή και επιτυχημένη ήταν η γιορτή βράβευσης του Λουκά Καταπόδη, την οποία διοργάνωσε η εταιρεία PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και στην οποία τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο και πολλές συγχαρητήριες ευχές ο Λουκάς Καταπόδης, διεθνής αθλητής ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, για τον τεράστιο άθλο του της κατάκτησης χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016, που έγινε στο Περθ Αυστραλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016. Στην γιορτή αυτή που έγινε στις εγκαταστάσεις της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στην οδό Τατοΐου 45, Αχαρναί, την Παρασκευή 25/11/2016, παραβρέθηκε αρκετός κόσμος. Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. κ. Νικόλαος Γεωργίου, που πρωτoστάτησε στη διοργάνωσή της, ο κ. Αθανάσιος Τερζης από την Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με πολυετή επιτυχημένη θητεία στην Προεδρεία αυτής, ο οποίος είναι και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως εκλεγμένος εκπρόσωπος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, εκπρόσωποι ποδηλατικών τμημάτων Αθλητικών Σωματείων ο κ. Δημήτρης Καραμπέρος της ΑΕΚ, ο κ. Θανάσης Περίδης του Παναθηναϊκού, ο κ. Ανδρέας Σπανουδάκης του Α.Ο. Παραδείσου, ο κ. Τάσος Τζερμπίδης που συνέβαλε στην οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης, ο κ. Μάγκλαρης, ο κ. Φύτρος, η σύζυγος του Λουκά Καταπόδη Αναστασία Καταπόδη – Παστουρματζή, παλαιά πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ποδηλασία, μαζί με τις κορούλες τους, αρκετοί αθλητές και φίλοι της ποδηλασίας και στελέχη της PPG ΕΛΛΑΣ. Από το Δ.Σ. του Σωματείου μας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Λιανός, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιώργος Κυριαζής  και ο κ. Κώστας Παπακυριακόπουλος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PPG κ. Νίκος Γεωργίου αναφέρθηκε στη στήριξη της εταιρείας PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στον αθλητισμό και στον Λουκά Καταπόδη, που είναι από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές της ερασιτεχνικής ποδηλασίας,  και τον  οποίο συνεχάρη και  βράβευσε με ένα όμορφο  έπαθλο ποδηλάτη, έχοντας στην ρόδα του το σήμα της PPG για την τεράστια επιτυχία του. Επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη και επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της PPG ΕΛΛΑΣ και στο γεγονός ότι στο τομέα της (των χρωμάτων) είχε ποσοστιαία την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο τελευταίο έτος μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Τέλος επαίνεσε και βράβευσε με παραχώρηση ποδηλάτου εργαζόμενο της PPG ΕΛΛΑΣ για τον εργασιακό ζήλο του και την επιτυχία του να αυξήσει σημαντικά το κύκλο των δραστηριοτήτων του στην PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Ο Λουκάς Καταπόδης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την PPG ΕΛΛΑΣ και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κ. Νίκο Γεωργίου να καλύψει μέρος των εξόδων της μετακίνησης και συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου της Αυστραλίας, αποκαλύπτοντας ότι μέχρι 10 περίπου μέρες πριν τους αγώνες ήταν αβέβαιη η συμμετοχή του σ’ αυτό λόγω των απαιτούμενων υψηλού κόστους δαπανών, μολονότι είχε προετοιμαστεί για τους αγώνες. Αναφέρθηκε συνοπτικά στις δυσκολίες αυτής της συμμετοχής, καθώς μετέβη εκεί τις τελευταίες ημέρες, χωρίς προπονητή ή συνοδό για βοήθεια στον αγώνα, χωρίς να γνωρίζει τη διαδρομή και μη γνωρίζοντας τις τοποθεσίες των αγώνων και πως θα μετακινείτο. Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν αφ’ ενός με την οικονομική συμβολή της PPG ΕΛΛΑΣ, την οποία με τη σειρά του ευχαρίστησε και βράβευσε με πλακέτα για τη βοήθειά της τον κ. Νικόλαο Γεωργίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής και αφ’ ετέρου με την θέληση και την αποφασιστικότητά του και τις σωστές επιλογές του στον πολύ δύσκολο αγώνα της αντοχής. Αναφέρθηκε επίσης με καλά λόγια για την συνεργασία του με το Σωματείο μας και ευχαρίστησε τους κ.κ. Μάγκλαρη και Φύτρο για τη βοήθειά που του παρέχουν και τη συνεργασία τους.

Ο κ. Νίκος Γεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PPG ΕΛΛΑΣ απένειμε πλακέτα στον κ. Αθανάσιο Τερζή, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠ, τέως Πρόεδρό της και μέλος της Ε.Ο.Ε. Ανέφερε ότι η PPG ΕΛΛΑΣ συμπαρίσταται στη Ποδηλασία και στη προσπάθεια του Λουκά Καταπόδη για διεθνή διάκριση στη Ποδηλασία και συνεχάρη τον κ. Αθ. Τερζή και την ΕΟΠ ευχόμενος καλή ευόδωση των προσπαθειών της ΕΟΠ. Ο κ. Αθαν. Τερζής ανέφερε ότι αξίζουν συγχαρητήρια  στο Λουκά Καταπόδη για τη μεγάλη διεθνή επιτυχία του και στην PPG ΕΛΛΑΣ, καθώς στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και στις σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν για επιτυχημένη διεθνώς αθλητική δραστηριότητα είναι πολύτιμη κάθε οικονομική βοήθεια και γι’ αυτό συγχαίρει τη PPG ΕΛΛΑΣ για τη βοήθειά της.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Δημήτριος Λιανός ανέφερε για το Σωματείο μας ότι ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία PPG  ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και είμαστε ευγνώμονες για την οικονομική κάλυψη μέρους των σημαντικών εξόδων της συμμετοχής/μετάβασης – διαμονής κ.λ.π. του αθλητή μας Λουκά Καταπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών, που έγινε στο Περθ Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο 2016. Σ’ αυτό ο Λουκάς αγωνίσθηκε με φανέλα Εθνικής Ομάδας και PPG και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα αντοχής 163 χιλιομέτρων, στον οποίο συμμετείχαν 180 κορυφαίοι ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο και την 5η στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Οι επιτυχίες μάλιστα αυτές του Λουκά Καταπόδη είναι οι μεγαλύτερες Ελληνικές επιτυχίες στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου, σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων του αθλήματος αυτού, τουλάχιστον τα 50 τελευταία χρόνια και σημαντικό μερίδιο από αυτή την τεράστια Ελληνική αθλητική επιτυχία ανήκει στην PPG ΕΛΛΑΣ, χωρίς την οικονομική βοήθεια της οποίας δεν θα καθίστατο δυνατή η συμμετοχή του Λουκά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου 2016 της Αυστραλίας.

Ο Λουκάς Καταπόδης γεννήθηκε και μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια στη Λευκάδα και μετά στην Πάτρα, έχοντας αφ’ ενός συνεχή από τα πρώτα παιδικά του χρόνια αθλητική άσκηση και σκληραγώγηση και αφ’ ετέρου μεγάλη αγάπη, επιθυμία και πάθος να διακριθεί στο άθλημα της ποδηλασίας.

Το επίτευγμα του Λουκά Καταπόδη να κατακτήσει μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι τεράστιο, αφού απαιτούσε για διάκριση καθημερινές εντατικές προπονήσεις άνω των 100 χιλιομ. ημερησίως με οποιεσδήποτε μάλιστα ακόμα και αντίξοες καιρικές συνθήκες και με μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες του Λουκά, ακόμα και για αυξημένη διατροφή που απαιτείται για την καύση περισσότερων θερμίδων στην επίπονη προπόνησή του. Προσπάθειες και θυσίες υπεράνθρωπες που απαιτούσαν πάρα πολύ θέληση που ο Λουκάς την έχει. Χωρίς όμως την οικονομική βοήθεια της PPG ΕΛΛΑΣ ήταν αδύνατο να μπορέσει να ανταπεξέλθει και στο σύνολο των αεροπορικών εισιτηρίων και των λοιπών εξόδων ξενοδοχείων, διαμονής κλπ για το μακρινό ταξίδι της μετάβασης – διαμονής στην Αυστραλία και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  και  έτσι  το  όνειρο  αυτό  υλοποιήθηκε τελικά  με τη  βοήθεια  της  PPG  ΕΛΛΑΣ.

Ο Λουκάς Καταπόδης είναι μακράν ο κορυφαίος σήμερα Έλληνας ποδηλάτης όλων των Ερασιτεχνικών κατηγοριών Μάστερς, Πρωταθλητής Ελλάδας Μάστερς το 2016 και στα δύο αγωνίσματα, θριαμβευτής με 1η θέση στα Παγκόσμια Κύπελλα Γύρος Κύπρου 2016, Γύρος Ρόδου 2016 και με πολλές άλλες μεγάλες επιτυχίες σε όλες τις συμμετοχές του στους αγώνες ποδηλασίας.

Το χάλκινο μετάλλιο του Λουκά Καταπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016 της Αυστραλίας είναι η μεγαλύτερη Ελληνική επιτυχία στην ποδηλασία Δρόμου τα τελευταία 50 χρόνια και είμαστε περήφανοι, επειδή είναι αθλητής του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης.

Αθλητής του Πήγασου Κυψέλης είναι και ο Σταμάτης Κοτζιάς, που πέτυχε επίσης τις μεγαλύτερες Ελληνικές διακρίσεις στην Ποδηλασία Δρόμου των ΑμεΑ αθλητών με την κατάκτηση της 6ης θέσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2008 και της 8ης θέσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, για τον οποίο επίσης είμαστε περήφανοι. Πιστεύουμε μάλιστα ότι και στο Ρίο, αν προκρινόταν ο Σταμάτης θα σημείωνε και πάλι μεγάλη διεθνή επιτυχία. Αυτό δεν έγινε, διότι, ενώ προσφέρθηκε ο Σταμάτης με θυσίες και δαπάνες δικές του να μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας 2016 της Γερμανίας, όπου θα συγκέντρωνε τους πόντους πρόκρισης, όπως πιστεύουμε, για τη συμμετοχή του και σ’ αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δεν ενημερώθηκε έγκαιρα από την Ε.Α.Ομ.Α.με.Α. για να υποβάλει εμπρόθεσμα δήλωση συμμετοχής. Ωστόσο καμαρώνουμε διότι ο Σταμάτης και οι συναθλητές του στον ΑΣΑΜΕΑ Πήγασο Κυψέλης έχουν δημιουργήσει παράδοση και κατακτούν κάθε χρόνο πολλά μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας ΑμεΑ.

Ευχαρίστησε και πάλι θερμά την εταιρεία PPG ΕΛΛΑΣ που βοήθησε και μπορέσαμε να υλοποιηθεί το όνειρο της συμμετοχής του και της κατάκτησης του μεταλλίου από τον Λουκά Καταπόδη για τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016 της Αυστραλίας. Ανέφερε ότι είναι αξιόπιστη, δυναμική, και αναπτυσσόμενη εταιρεία, που πρέπει να την προτιμάμε, αφού μάλιστα απέδειξε ότι έχει παράλληλα μεγάλη κοινωνική ευαισθησία και βοηθά στον Ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, στο δύσκολο άθλημα της  Ποδηλασίας Δρόμου.

Ευχαρίστησε και  συνεχάρη  ιδιαίτερα  τον Λουκά  Καταπόδη  για την τεράστια επιτυχία  της  κατάκτησης  του  μεταλλίου  στο  Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα  Ποδηλασίας 2016.

Συμβολικά παρέδωσε ένα λαβαράκι του Σωματείου μας και πλακέτα στον εκπρόσωπο της εταιρείας PPG ΕΛΛΑΣ κ. Νίκο Γεωργίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής μαζί με τις ευχαριστίες του Σωματείου μας.

Στην όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. της γιορτής βράβευσης του Λουκά Καταπόδη είχε οργανωθεί και «μπουφές» για τους καλεσμένους. Όλοι συνεχάρησαν τον Λουκά Καταπόδη για την τεράστια διεθνή επιτυχία του και τους κ.κ. Νικ. Γεωργίου και Τάσο Τζερμπίδη εκπρόσωπο της εταιρίας αθλητικών ρούχων Zaes για την μεγάλη επιτυχία της όμορφης εκδήλωσης.

dsc_9194 dsc_9197-2 dsc_9214 dsc_9218 dsc_9235 dsc_9323 dsc_9325

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3080

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας που έγινε στις 20/2/2016

Εντυπωσιακή ήταν και εφέτος η ετήσια γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των σωματείων μας Α.Ο. και Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο 20/2/2016, ώρα 5.30΄ μ.μ. στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Κάτω Πατησίων, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από το Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Αθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση εκπροσώπων Αθλητικών Ομοσπονδιών, Αθλητικών Ενώσεων, Σωματείων, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, προπονητών και μελών των Σωματείων μας, γονέων και φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους φίλων του αθλητισμού. Μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν ο αιδεσιμολογιότατος πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ο κ. Αθανάσιος Τερζής, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Νικόλαος Λέμης, Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Κέντρου, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ομάδα κατοίκων Κυψέλης με επικεφαλής την κα Άννη Παπαθεοδώρου, ο κ. Άρης Κόμης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, η κα Κλέμη Διαμαντοπούλου, προπονήτρια Τοξοβολίας, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Γ. Λιανός, Γ. Κυριαζής, Ε. Κακλαμάνος, Γ. Κοντράρος, Κ. Παπακυριακόπουλος, Μ.Σ. Λιανού, Μ. Κλειδοπούλου, Σ. Δοκιμάκης κ.α.), οι οποίοι έκαναν και τις απονομές, ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτης Κοτζιάς, ο διεθνής αθλητής μας Βασίλειος Ντούνης, που κατέκτησε μέσα στο 2015 χρυσό και χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας με συμμετοχή το 2015 στις Εθνικές ομάδες και με Πανελλήνιες νίκες, οι προπονητές μας, γονείς των αθλητών, φίλοι των Σωματείων κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε το καλωσόρισμα με την προσφώνηση των προσελθόντων και ακολούθως έγινε η συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης. Στη συνέχεια και μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Κύριλλο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Κάτω Πατησίων, ο οποίος μάλιστα ανέφερε ότι έχει διαπιστώσει την αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας για το Σκάκι σε νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό.

Ακολούθως έγινε συνοπτική γενική αναφορά – ενημέρωση της πορείας του αθλητισμού στην πατρίδα μας και της πορείας και των διακρίσεων των Σωματείων μας και των αθλητών μας το 2015, από τον Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημήτριο Λιανό. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι το 2015 ήταν ένα σημαντικό έτος, τόσο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και μάλιστα τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, που είναι η παγκόσμια κοιτίδα του ερασιτεχνικού αθλητισμού και θεματοφύλακας των αξιών και ιδανικών αυτού, όσο και για τα Σωματεία μας, για τα οποία αναφέρθηκε στη συνέχεια και έγιναν και οι σχετικές βραβεύσεις.

Το 2016 θα είναι ακόμα πιο σημαντικό έτος και για τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό και για τα Σωματεία μας. Ο ελληνικός ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν είναι σημερινός, ούτε χθεσινός, είναι από πολύ παλαιά χρόνια, πολλές χιλιετηρίδες πριν, με αρχές και αξίες που αποτελούν μέρος του θαυμαστού πολιτισμού μας. Αναφέρθηκε συνοπτικά στο γνωστό νους υγιής εν σώματι υγιή, καθώς το κυριότερο μέσο για την επιτυχία σ’ αυτόν είναι η εκγύμναση και η αθλητική δραστηριότητα και άσκηση, αλλά και στο συμβολικό γκρέμισμα μέρους των τειχών από χιλιετηρίδες πριν στη πατρίδα μας για την υποδοχή των Ολυμπιονικών στις πόλεις τους, οι οποίες θεωρείτο ότι δεν είχαν ανάγκη άλλων προστατευτικών μέτρων, αφού είχαν αυτά τα άξια τέκνα τους. Επίσης και στο γεγονός ότι πάντοτε η αθλητική διάκριση ήταν συνυφασμένη με την θέληση, την αξία, τη προπόνηση, το μόχθο και την αθλητική επικράτηση με ίσους κανόνες για τους αγωνιζόμενους, δηλαδή με πλήρη αξιοκρατία και γι’ αυτό οι αθλητές απολάμβαναν της αποδοχής, του σεβασμού και του θαυμασμού όλων. Μάλιστα η αγάπη και η ενασχόληση με τον αθλητισμό διατηρήθηκαν στη πατρίδα μας σε όλα τα χρόνια της ιστορίας της, ακόμα και στα πιο δύσκολα, ακόμα και χωρίς πολιτειακή οργάνωση, από την έμφυτη αγάπη και την ενασχόληση των ελληνοπαίδων στο τρέξιμο, στη πάλη, στις ρίψεις και στις λοιπές αθλητικές δραστηριότητες, ακόμα και ως παιχνίδι και αυτό δεν μπορεί να σβήσει ποτέ. Είναι ξεκάθαρο ότι οι παρακμιακές εικόνες που αντικρίζουμε, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, ο οποίος βοηθά με τις αρχές του και τους κανόνες του στην εντιμότητα και στη διαφύλαξη των υψηλών ηθικών αξιών και ιδανικών και στα σωστά πρότυπα.

Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παρέχει επίσης πρόσθετη σημαντική ουσιαστική εκπαίδευση, αφού καθιστά φανερό ότι για την όποια αθλητική επιτυχία απαιτείται θέληση, υπευθυνότητα, προπόνηση, αγώνας, προσπάθεια, μόχθος, προσήλωση και τήρηση κανόνων, στοιχεία τα οποία απαιτούνται για επιτυχίες και στον αγώνα της ζωής. Παράλληλα βοηθά στη καλή υγεία, στην ευψυχία που βοηθά και στη δημιουργία ελεύθερων ανθρώπων, στο δυνάμωμα, στη σωματική ευεξία, στη ψυχαγωγία – παιγνίδι, στη κοινωνικότητα, στην ευπρέπεια και στην αποφυγή της ενασχόλησης με βλαβερές συνήθειες.

Εφέτος είναι χρονιά Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Βραζιλίας και όπως πάντα η Ελληνική Σημαία θα παρελάσει πρώτη με την Εθνική Ομάδα μας στη τελετή έναρξης και λήξης, στην έμπρακτη παντοτινή αναγνώριση για τη συμβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και Αθλητισμού στην ανθρωπότητα.

Για τα Σωματεία μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών το 2015 ήταν γεμάτο σημαντικές δραστηριότητες και διακρίσεις και αναφέρθηκε στις σημαντικότερες.

Ο Κορωπιώτης αθλητής Βασίλειος Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, έχοντας ανοδική αθλητική εξέλιξη, κατέκτησε χρυσό και ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο και έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016, με ελπίδες διάκρισης, συνεχίζοντας τη παράδοση που έχει δημιουργήσει για το Σωματείο μας ο Σταμάτης Κοτζιάς στη Ποδηλασία Δρόμου με δύο Παραολυμπιακές νίκες, την 6η στο Πεκίνο 2008 και την 8η στο Λονδίνο 2012.

Ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε την 11η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που έγινε στη Δανία, με έντονο συναγωνισμό εκατοντάδων κορυφαίων ποδηλατών από όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ κατέκτησε και πάλι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη δύσκολη και με πολυπληθέστατη συμμετοχή Κατηγορία των Masters, στην οποία είναι ο κορυφαίος αθλητής.

Ο Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε και πάλι δύο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ και εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί χάρις στη τεράστια προσπάθειά του και στην υποδειγματική αθλητική και υγιεινή ζωή και διατροφή του.

Ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης σάρωσε και πάλι στη κατάκτηση μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ με 19 μετάλλια στο 2015, εκ των οποίων 7 χρυσά, 8 ασημένια και 4 χάλκινα. Τα χρυσά κατέκτησαν 3 ο Σπύρος Μαρκουλάκης στη Ποδηλασία Πίστας, 2 ο Παναγιώτης Μπάρλας στη Ποδηλασία Δρόμου και από 1 ο Σταμάτης Κοτζιάς στη Ποδηλασία Δρόμου και ο Κώστας Κούτσιας στο Στίβο. Ασημένια μετάλλια κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Νικολής 2, ο Σταμάτης Κοτζιάς 1 και ο Κωνσταντίνος Σαββόπουλος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Αλέξανδρος Παναγιώτου στη Κολύμβηση, ο Αλέξιος Μανάγιας στο Σκάκι Τυφλών, ο Βασίλειος Ντούνης στη Ξιφασκία με αμαξίδιο στο Ξίφος Μονομαχίας και η Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου στη Τοξοβολία. Χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές μας Βασίλειος Ντούνης στη Ξιφασκία με αμαξίδιο στη Σπάθη, ο Δημήτριος Ντόβας στο Σκάκι Τυφλών, ο Αλέξανδρος Παναγιώτου στη Κολύμβηση και ο Σπύρος Μαρκουλάκης στη Ποδηλασία Δρόμου.

Ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης διοργάνωσε και πάλι με μεγάλη επιτυχία στις 28 Οκτωβρίου τον ετήσιο Διασυλλογικό Ποδηλατικό Αγώνα με Πανελλήνια συμμετοχή «Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας» για την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Διοργάνωσε επίσης με επιτυχία τουρνουά σκακιού για μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την ονομασία Κύπελλο Χριστουγέννων στη Γκράβα στις 27/12 σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ με τη συμμετοχή 41 σκακιστών και σκακιστριών που προπονούνται στην ομάδα μας και στις αρχές του τρέχοντος έτους νέο τουρνουά σκακιού με την ονομασία Κύπελλο Πρωτοχρονιάς με τη συνεργασία της ομάδας κατοίκων Κυψέλης, στο οποίο συμμετείχαν 21 σκακιστές και σκακίστριες που προκρίθηκαν από το προηγούμενο Κύπελλο. Επιτυχία είναι επίσης για την ομάδα μας ότι πρωταγωνιστεί με αξιώσεις και στο τμήμα μπάσκετ, όπου διεκδικεί την άνοδο Κατηγορίας, αλλά και το γεγονός ότι εφέτος συμμετέχει και πάλι στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χαντ-μπωλ στο οποίο δίνει δυνατές μάχες, επιθυμώντας να ξαναζήσει στιγμές όπως τότε που αγωνίσθηκε στην Α΄ Εθνική πριν 37 χρόνια και στην Α2 Εθνική πριν 4 χρόνια ανεβαίνοντας μάλιστα σ’ αυτή μόνο με νίκες ρεκόρ για το άθλημα του χάντ – μπωλ.

Σημαντικές επιτυχίες έχουν οι ομάδες μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στα πρωταθλήματα σκακιού, ενώ μεγάλες διακρίσεις επέτυχε και η ομάδα μας Τριάθλου με τους αθλητές της Σπύρο Κοτζιά και Παναγιώτη Δημόπουλο, που πρωταγωνιστούν στο άθλημα αυτό. Στο τμήμα Ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ήταν πολλές οι διακρίσεις των αθλητών μας με νίκες ατομικές και ομαδικές, όπου ξεχώρισαν ιδιαίτερα ο αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, ο Νικήτας Φράγκος, οι Γιώργος Νίνης, Ανδρέας Μπαζάρογλου, Ανδρέας Γεωργίου, Βασίλης Μπουρίκας, Γιάννης Αυγουστής, Χρήστος Χρόνης, Αλέξανδρος Ύμερη, Βασίλης Κοτσογλανίδης, Φάνης Κυδώνης, Θεόδωρος Γρηγοριάδης κ.α. Σημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι αθλητές των Σωματείων μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών και στο Μοντέρνο Πένταθλο.

Για το 2016 ευελπιστούμε σε μεγάλες και πάλι διακρίσεις των ομάδων μας, σε μεγάλη διάκριση του Βασίλη Ντούνη στο Ρίο Βραζιλίας και σε άνοδο Κατηγορίας των αθλητικών μας τμημάτων. Σε κάθε περίπτωση, καθώς το αθλητικό έργο και η προσπάθεια συνεχίζονται, είναι φυσικό επακόλουθο να ακολουθήσει η ευόδωση των αθλητικών προσπαθειών.

Αισθανόμαστε ευγνώμονες για την ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, την οποία ευχαριστούμε, διότι στην εξαιρετικά δύσκολη εποχή για τη πατρίδα μας είναι ο φορέας, που όπως πάντα συμπαρίσταται και είναι αρωγός σε όλους χωρίς κανένα αντάλλαγμα και προσφέρει όσο μπορεί και στις αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητές μας. Μάλιστα στα πλαίσια αυτά παρεχώρησε το χώρο για την εκδήλωση της γιορτής μας, στην οποία βοήθησε ενεργά, όπως επίσης βοηθάει και το σωματείο μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με τη παραχώρηση του χώρου αυτού του Πνευματικού Κέντρου για την αθλητική σκακιστική του δραστηριότητα. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ήδη από τις σκακιστικές προπονήσεις σε αυτό το Πνευματικό Κέντρο, αλλά και στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας που παραχωρεί ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων για το σκοπό αυτό, έχουν ενταχθεί στην ομάδα μας και συμμετέχουν με επιτυχία σε επίσημους αγώνες της, καθώς και σε σχολικά πρωταθλήματα 50 περίπου νεαροί εξελισσόμενοι σκακιστές και σκακίστριες μικρών ηλικιών. Πέραν όμως αυτών πρέπει ν’ αναφερθεί ότι η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία στα δύσκολα σημερινά χρόνια στα οποία εμφανώς και αδίκως βάλλεται, ανεξάρτητα από το ότι αυτό την ενδυναμώνει, βοηθά ακόμα περισσότερο, διότι η πίστη και η αγάπη που είναι τα κυρίαρχα γνωρίσματά της δημιουργούν υγιή αντισώματα και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα στον άνθρωπο, στην επιτυχή αντιμετώπιση των επιβαρυμένων δεινών και κακών της εποχής. Το Ιερό Ευαγγέλιο έχει γραφεί στην ελληνική γλώσσα, το γνήσιο κείμενο είναι στην ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία, που κρατά ψηλά το θρησκευτικό φρόνημα στους Ιερούς Ναούς και όχι στους περιπλανώμενους διαβολείς αυτού και της θρησκείας μας. Για το λόγο αυτό ευχαριστούμε και πάλι τον πατέρα Κύριλλο για τη πολύτιμη συμβολή του ίδιου και της Ελληνικής Ορθόδοξης Χριστιανικής εκκλησίας τόσο στο αθλητικό έργο μας, όσο και για το συνολικό έργο της που μαζί με την ενασχόληση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό μόνο καλά έχουν να προσφέρουν.

            Οι βραβεύσεις ήταν στιγμές γεμάτες συγκίνηση και χαρά και έγιναν με αναμνηστικά έπαθλα, κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα. Ξεκίνησαν με τη βράβευση του διεθνή αθλητή Βασιλείου Ντούνη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, ο οποίος αγωνιζόμενος με την Εθνική Ομάδα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο κατέκτησε το 2015 ένα χρυσό και δύο χάλκινα μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο. Χαρακτηριστικό των προσδοκιών μας, των επιθυμιών και των ευχών μας είναι η εγγραφή στο έπαθλό του της φράσης «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΡΙΟ 2016». Τη βράβευση έκανε ο κ. Αθανάσιος Τερζής, Πρόεδρος της ΕΟΠοδηλασίας και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος εξήρε και επαίνεσε το αθλητικό έργο και τις προσπάθειες των Σωματείων μας.

Βραβεύθηκαν επίσης:

Ο Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Πρωταθλητής Ελλάδος Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2015 και στην Ατομική Χρονομέτρηση και στην Αντοχή.

Ο Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, Πρωταθλητής Ελλάδος Ποδηλασίας Δρόμου 2015 στην Ατομική Χρονομέτρηση.

Ο Κωνσταντίνος Παπακυριακόπουλος για την μεγάλη προσφορά του στο Τμήμα Σκακιού, στο οποίο με τη συμβολή του έχουν δραστηριοποιηθεί 40 περίπου νέοι σκακιστές και σκακίστριες.

Έπαθλα και κύπελλα δόθηκαν επίσης για τους Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, πρωταθλητή Ελλάδος Ποδηλασίας Δρόμου Κατηγορίας Masters και

11ο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, Γεώργιο Σάρδη, για τη προσφορά του στο χάντ-μπωλ και Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο για τη προσφορά του στο μπάσκετ.

Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα δόθηκαν στους εξής:

Αλέξης Μανάγιας (ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού ΑμεΑ)

Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου (ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας ΑμεΑ)

Κωνσταντίνος Νικολής (ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας ΑμεΑ)

Παναγιώτης Δημόπουλος (χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου)

Στέλιος Χρυσομάλλης (1η θέση στα τουρνουά Σκακιού των εορτών και στη Γενική κατάταξη)

Ανδρέας Γεωργίου (καλύτερος αθλητής σωματείου Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών)

Αλέξανδρος Ύμερη (καλύτερος αθλητής σωματείου Ποδηλασίας Downhill Ανδρών)

Βασίλης Κοτσογλανίδης (καλύτερος αθλητής σωματείου Ποδηλασίας Πίστας Ανδρών)

Βασίλης Μπουρίκας (2ος γενικής βαθμολογίας Masters Α)

Ρωμανός Κουμνιώτης (τμήμα εφήβων μπάσκετ)

Νικόλαος Πρέγκα (τμήμα παίδων μπάσκετ)

Γιώργος Πιστικός, Άγγελος Κεχαγιάς, Στέλιος Δοκιμάκης (για τη βοήθειά τους στη διοργάνωση του Ποδηλατικού αγώνα της 28/10/2015)

Γιάννης Δεφίγγος (στίβος)

Αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα δόθηκαν επίσης για τους εξής:

Κώστας Κούτσιας (χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ)

Αλέξανδρος Παναγιώτου (ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ)

Δημήτριος Ντόβας (χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού ΑμεΑ)

Νικήτας Φράγκος (1ος γενικής βαθμολογίας Masters B)

Γιώργος Νίνης  (1ος γενικής βαθμολογίας Masters Α)

Αριστόδημος Κωστόπουλος (τμήμα Μπάσκετ παίδων)

Θεόδωρος Γρηγοριάδης (καλύτερος αθλητής Ποδηλασίας μίνι)

και για αθλητές του Μοντέρνου Πεντάθλου.

Τις απονομές έκαναν επίσης μεταξύ άλλων και οι κ.κ. Δ. Λιανός, Ν. Λέμης, πατήρ Κύριλλος, Στ. Κοτζιάς, Αργ. Αργυρίδης, Γ. Λιανός, Γ. Κυριαζής, Σ. Δοκιμάκης, Α. Παπαθεοδώρου, Κλ. Διαμαντοπούλου κ.α.

Ακολούθησε η εκδήλωση της κοπής της πίτας από το πατέρα Κύριλλο και τα αναψυκτικά, καθώς και η καθιερωμένη κλήρωση για το τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν η κα Ιωάννα Αυγουστίδου, σύζυγος του πρώην Γενικού Γραμματέα του Α.Ο. Αετός Αθηνών κ. Βασίλη Αυγουστίδη, η οποία κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Δύο ακόμα άτομα κέρδισαν μικρά αναμνηστικά δωράκια. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

   * Παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2702

(Χωρίς τίτλο)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2686