Σε πολύ όμορφη γιορτή βράβευσης της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στις 25/11/2016 τιμήθηκε ο αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης για τον τεράστιο άθλο του της κατάκτησης μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016 που έγινε στο Περθ Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο 2016.

Πάρα πολύ όμορφη, ζεστή και επιτυχημένη ήταν η γιορτή βράβευσης του Λουκά Καταπόδη, την οποία διοργάνωσε η εταιρεία PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και στην οποία τιμήθηκε με τον καλύτερο τρόπο και πολλές συγχαρητήριες ευχές ο Λουκάς Καταπόδης, διεθνής αθλητής ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, για τον τεράστιο άθλο του της κατάκτησης χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016, που έγινε στο Περθ Αυστραλίας στις αρχές Σεπτεμβρίου 2016. Στην γιορτή αυτή που έγινε στις εγκαταστάσεις της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στην οδό Τατοΐου 45, Αχαρναί, την Παρασκευή 25/11/2016, παραβρέθηκε αρκετός κόσμος. Μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. κ. Νικόλαος Γεωργίου, που πρωτoστάτησε στη διοργάνωσή της, ο κ. Αθανάσιος Τερζης από την Διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, με πολυετή επιτυχημένη θητεία στην Προεδρεία αυτής, ο οποίος είναι και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ως εκλεγμένος εκπρόσωπος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, εκπρόσωποι ποδηλατικών τμημάτων Αθλητικών Σωματείων ο κ. Δημήτρης Καραμπέρος της ΑΕΚ, ο κ. Θανάσης Περίδης του Παναθηναϊκού, ο κ. Ανδρέας Σπανουδάκης του Α.Ο. Παραδείσου, ο κ. Τάσος Τζερμπίδης που συνέβαλε στην οργάνωση και επιτυχία της εκδήλωσης, ο κ. Μάγκλαρης, ο κ. Φύτρος, η σύζυγος του Λουκά Καταπόδη Αναστασία Καταπόδη – Παστουρματζή, παλαιά πρωταθλήτρια Ελλάδας στην ποδηλασία, μαζί με τις κορούλες τους, αρκετοί αθλητές και φίλοι της ποδηλασίας και στελέχη της PPG ΕΛΛΑΣ. Από το Δ.Σ. του Σωματείου μας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Λιανός, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιώργος Κυριαζής  και ο κ. Κώστας Παπακυριακόπουλος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PPG κ. Νίκος Γεωργίου αναφέρθηκε στη στήριξη της εταιρείας PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στον αθλητισμό και στον Λουκά Καταπόδη, που είναι από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές της ερασιτεχνικής ποδηλασίας,  και τον  οποίο συνεχάρη και  βράβευσε με ένα όμορφο  έπαθλο ποδηλάτη, έχοντας στην ρόδα του το σήμα της PPG για την τεράστια επιτυχία του. Επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη και επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της PPG ΕΛΛΑΣ και στο γεγονός ότι στο τομέα της (των χρωμάτων) είχε ποσοστιαία την μεγαλύτερη ανάπτυξη στο τελευταίο έτος μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Τέλος επαίνεσε και βράβευσε με παραχώρηση ποδηλάτου εργαζόμενο της PPG ΕΛΛΑΣ για τον εργασιακό ζήλο του και την επιτυχία του να αυξήσει σημαντικά το κύκλο των δραστηριοτήτων του στην PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Ο Λουκάς Καταπόδης εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την PPG ΕΛΛΑΣ και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής κ. Νίκο Γεωργίου να καλύψει μέρος των εξόδων της μετακίνησης και συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου της Αυστραλίας, αποκαλύπτοντας ότι μέχρι 10 περίπου μέρες πριν τους αγώνες ήταν αβέβαιη η συμμετοχή του σ’ αυτό λόγω των απαιτούμενων υψηλού κόστους δαπανών, μολονότι είχε προετοιμαστεί για τους αγώνες. Αναφέρθηκε συνοπτικά στις δυσκολίες αυτής της συμμετοχής, καθώς μετέβη εκεί τις τελευταίες ημέρες, χωρίς προπονητή ή συνοδό για βοήθεια στον αγώνα, χωρίς να γνωρίζει τη διαδρομή και μη γνωρίζοντας τις τοποθεσίες των αγώνων και πως θα μετακινείτο. Οι δυσκολίες ξεπεράστηκαν αφ’ ενός με την οικονομική συμβολή της PPG ΕΛΛΑΣ, την οποία με τη σειρά του ευχαρίστησε και βράβευσε με πλακέτα για τη βοήθειά της τον κ. Νικόλαο Γεωργίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής και αφ’ ετέρου με την θέληση και την αποφασιστικότητά του και τις σωστές επιλογές του στον πολύ δύσκολο αγώνα της αντοχής. Αναφέρθηκε επίσης με καλά λόγια για την συνεργασία του με το Σωματείο μας και ευχαρίστησε τους κ.κ. Μάγκλαρη και Φύτρο για τη βοήθειά που του παρέχουν και τη συνεργασία τους.

Ο κ. Νίκος Γεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PPG ΕΛΛΑΣ απένειμε πλακέτα στον κ. Αθανάσιο Τερζή, μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΠ, τέως Πρόεδρό της και μέλος της Ε.Ο.Ε. Ανέφερε ότι η PPG ΕΛΛΑΣ συμπαρίσταται στη Ποδηλασία και στη προσπάθεια του Λουκά Καταπόδη για διεθνή διάκριση στη Ποδηλασία και συνεχάρη τον κ. Αθ. Τερζή και την ΕΟΠ ευχόμενος καλή ευόδωση των προσπαθειών της ΕΟΠ. Ο κ. Αθαν. Τερζής ανέφερε ότι αξίζουν συγχαρητήρια  στο Λουκά Καταπόδη για τη μεγάλη διεθνή επιτυχία του και στην PPG ΕΛΛΑΣ, καθώς στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και στις σημαντικές ανάγκες που υπάρχουν για επιτυχημένη διεθνώς αθλητική δραστηριότητα είναι πολύτιμη κάθε οικονομική βοήθεια και γι’ αυτό συγχαίρει τη PPG ΕΛΛΑΣ για τη βοήθειά της.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Δημήτριος Λιανός ανέφερε για το Σωματείο μας ότι ευχαριστούμε θερμά την εταιρεία PPG  ΕΛΛΑΣ Α.Ε. και είμαστε ευγνώμονες για την οικονομική κάλυψη μέρους των σημαντικών εξόδων της συμμετοχής/μετάβασης – διαμονής κ.λ.π. του αθλητή μας Λουκά Καταπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών, που έγινε στο Περθ Αυστραλίας τον Σεπτέμβριο 2016. Σ’ αυτό ο Λουκάς αγωνίσθηκε με φανέλα Εθνικής Ομάδας και PPG και κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα αντοχής 163 χιλιομέτρων, στον οποίο συμμετείχαν 180 κορυφαίοι ποδηλάτες απ’ όλο τον κόσμο και την 5η στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Οι επιτυχίες μάλιστα αυτές του Λουκά Καταπόδη είναι οι μεγαλύτερες Ελληνικές επιτυχίες στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου, σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων και Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων του αθλήματος αυτού, τουλάχιστον τα 50 τελευταία χρόνια και σημαντικό μερίδιο από αυτή την τεράστια Ελληνική αθλητική επιτυχία ανήκει στην PPG ΕΛΛΑΣ, χωρίς την οικονομική βοήθεια της οποίας δεν θα καθίστατο δυνατή η συμμετοχή του Λουκά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας Δρόμου 2016 της Αυστραλίας.

Ο Λουκάς Καταπόδης γεννήθηκε και μεγάλωσε τα πρώτα χρόνια στη Λευκάδα και μετά στην Πάτρα, έχοντας αφ’ ενός συνεχή από τα πρώτα παιδικά του χρόνια αθλητική άσκηση και σκληραγώγηση και αφ’ ετέρου μεγάλη αγάπη, επιθυμία και πάθος να διακριθεί στο άθλημα της ποδηλασίας.

Το επίτευγμα του Λουκά Καταπόδη να κατακτήσει μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι τεράστιο, αφού απαιτούσε για διάκριση καθημερινές εντατικές προπονήσεις άνω των 100 χιλιομ. ημερησίως με οποιεσδήποτε μάλιστα ακόμα και αντίξοες καιρικές συνθήκες και με μεγάλες προσωπικές και οικονομικές θυσίες του Λουκά, ακόμα και για αυξημένη διατροφή που απαιτείται για την καύση περισσότερων θερμίδων στην επίπονη προπόνησή του. Προσπάθειες και θυσίες υπεράνθρωπες που απαιτούσαν πάρα πολύ θέληση που ο Λουκάς την έχει. Χωρίς όμως την οικονομική βοήθεια της PPG ΕΛΛΑΣ ήταν αδύνατο να μπορέσει να ανταπεξέλθει και στο σύνολο των αεροπορικών εισιτηρίων και των λοιπών εξόδων ξενοδοχείων, διαμονής κλπ για το μακρινό ταξίδι της μετάβασης – διαμονής στην Αυστραλία και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  και  έτσι  το  όνειρο  αυτό  υλοποιήθηκε τελικά  με τη  βοήθεια  της  PPG  ΕΛΛΑΣ.

Ο Λουκάς Καταπόδης είναι μακράν ο κορυφαίος σήμερα Έλληνας ποδηλάτης όλων των Ερασιτεχνικών κατηγοριών Μάστερς, Πρωταθλητής Ελλάδας Μάστερς το 2016 και στα δύο αγωνίσματα, θριαμβευτής με 1η θέση στα Παγκόσμια Κύπελλα Γύρος Κύπρου 2016, Γύρος Ρόδου 2016 και με πολλές άλλες μεγάλες επιτυχίες σε όλες τις συμμετοχές του στους αγώνες ποδηλασίας.

Το χάλκινο μετάλλιο του Λουκά Καταπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2016 της Αυστραλίας είναι η μεγαλύτερη Ελληνική επιτυχία στην ποδηλασία Δρόμου τα τελευταία 50 χρόνια και είμαστε περήφανοι, επειδή είναι αθλητής του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης.

Αθλητής του Πήγασου Κυψέλης είναι και ο Σταμάτης Κοτζιάς, που πέτυχε επίσης τις μεγαλύτερες Ελληνικές διακρίσεις στην Ποδηλασία Δρόμου των ΑμεΑ αθλητών με την κατάκτηση της 6ης θέσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου 2008 και της 8ης θέσης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου 2012, για τον οποίο επίσης είμαστε περήφανοι. Πιστεύουμε μάλιστα ότι και στο Ρίο, αν προκρινόταν ο Σταμάτης θα σημείωνε και πάλι μεγάλη διεθνή επιτυχία. Αυτό δεν έγινε, διότι, ενώ προσφέρθηκε ο Σταμάτης με θυσίες και δαπάνες δικές του να μεταβεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας 2016 της Γερμανίας, όπου θα συγκέντρωνε τους πόντους πρόκρισης, όπως πιστεύουμε, για τη συμμετοχή του και σ’ αυτούς τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, δεν ενημερώθηκε έγκαιρα από την Ε.Α.Ομ.Α.με.Α. για να υποβάλει εμπρόθεσμα δήλωση συμμετοχής. Ωστόσο καμαρώνουμε διότι ο Σταμάτης και οι συναθλητές του στον ΑΣΑΜΕΑ Πήγασο Κυψέλης έχουν δημιουργήσει παράδοση και κατακτούν κάθε χρόνο πολλά μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας ΑμεΑ.

Ευχαρίστησε και πάλι θερμά την εταιρεία PPG ΕΛΛΑΣ που βοήθησε και μπορέσαμε να υλοποιηθεί το όνειρο της συμμετοχής του και της κατάκτησης του μεταλλίου από τον Λουκά Καταπόδη για τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2016 της Αυστραλίας. Ανέφερε ότι είναι αξιόπιστη, δυναμική, και αναπτυσσόμενη εταιρεία, που πρέπει να την προτιμάμε, αφού μάλιστα απέδειξε ότι έχει παράλληλα μεγάλη κοινωνική ευαισθησία και βοηθά στον Ελληνικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, στο δύσκολο άθλημα της  Ποδηλασίας Δρόμου.

Ευχαρίστησε και  συνεχάρη  ιδιαίτερα  τον Λουκά  Καταπόδη  για την τεράστια επιτυχία  της  κατάκτησης  του  μεταλλίου  στο  Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα  Ποδηλασίας 2016.

Συμβολικά παρέδωσε ένα λαβαράκι του Σωματείου μας και πλακέτα στον εκπρόσωπο της εταιρείας PPG ΕΛΛΑΣ κ. Νίκο Γεωργίου, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο αυτής μαζί με τις ευχαριστίες του Σωματείου μας.

Στην όμορφη και επιτυχημένη εκδήλωση της PPG ΕΛΛΑΣ Α.Ε. της γιορτής βράβευσης του Λουκά Καταπόδη είχε οργανωθεί και «μπουφές» για τους καλεσμένους. Όλοι συνεχάρησαν τον Λουκά Καταπόδη για την τεράστια διεθνή επιτυχία του και τους κ.κ. Νικ. Γεωργίου και Τάσο Τζερμπίδη εκπρόσωπο της εταιρίας αθλητικών ρούχων Zaes για την μεγάλη επιτυχία της όμορφης εκδήλωσης.

dsc_9194 dsc_9197-2 dsc_9214 dsc_9218 dsc_9235 dsc_9323 dsc_9325

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3080

Αφήστε μια απάντηση