Κατηγορία: Ποδηλασία

Νέες σημαντικές διακρίσεις με Μετάλλια και Βάθρο των Αθλητών Ποδηλασίας Γιάννη Ματθαιάσου, Γιώργου Οικονόμου, Λευτέρη Τσαλαμίδα και των άλλων Αθλητών του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στους αγώνες «Αttica Race» της 20 και 21 Απριλίου 2024 και «ΜΤΒ  Πετρούπολη 2024  Vol. 1 XCC» της 28/4/2024.

Νέες σημαντικές διακρίσεις με Μετάλλια και Βάθρο των Αθλητών Ποδηλασίας Γιάννη Ματθαιάσου, Γιώργου Οικονόμου, Λευτέρη Τσαλαμίδα και των άλλων Αθλητών του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στους αγώνες «Αttica Race» της 20 και 21 Απριλίου 2024 και «ΜΤΒ  Πετρούπολη 2024  Vol. 1 XCC» της 28/4/2024.

Στον αγώνα «Αttica Race» που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Απριλίου έλαβαν μέρος επίλεκτοι Αθλητές του συλλόγου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ.

* Το Σάββατο συμμετείχε στο Αγώνισμα  Ατομικής Χρονομέτρησης ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο οποίος κατέκτησε  την 5η θέση.

* Την Κυριακή στον αγώνα Αντοχής στη διαδρομή Ακρόπολη – Σούνιο, με περίπου 200 συμμετοχές Αθλητών, συμμετείχαν από τον σύλλογό μας οι Αθλητές μας ΠΟΛΥΖΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΜΑΤΘΑΙΑΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

* Στην 2η θέση του βάθρου με Ασημένιο Μετάλλιο ανέβηκε ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΤΘΑΙΑΣΟΣ στην κατηγορία του «Master  B1» και κατέκτησε την 6η  θέση της γενικής κατάταξης.

Στην κατηγορία  «Master  Α1» την 4η  θέση κατέκτησε ο Αθλητής του συλλόγου μας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ τερματίζοντας και αυτός στην 8η θέση της γενικής κατάταξης. 

* Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους Αθλητές μας για την συμμετοχή τους και την καλή τους εμφάνιση.    

* Στον αγώνα«ΜΤΒ  Πετρούπολη 2024  Vol. 1 XCC», που έγινε την Κυριακή 28 Απριλίου, συμμετείχαν νεαροί Αθλητές μας της Ακαδημίας Ποδηλασίας Πήγασος.

* Αξίζουν συγχαρητήριαστους νεαρούς Αθλητές μας, Λευτέρη  Τσαλαμίδα που τερμάτισε στην 14η θέση, Σωτήρη Κοκκόση και Γιάννη Κλιούμη, που κατάφεραν να πάρουν εκκίνηση και να τερματίσουν σε έναν αγώνα με πιο απαιτητική και δύσκολη διαδρομή, συγκριτικά με τους προηγούμενους αγώνες που είχαν τρέξει.

Επίσημος Χορηγός του Τμήματος Ποδηλασίας του Σωματείου μας είναι η Action – Bikes Gr   #pegasuscyclingteam, που είναι κοντά στους Αθλητές μας Ποδηλασίας.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τους αγώνες αυτούς.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5483

Πήραν φόρα και συνεχίζουν να διαπρέπουν οι αθλητές Ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, Με την κατάκτηση νέων Μεταλλίων και θέσεων στο Βάθρο των Νικητών των Αγώνων Ποδηλασίας, στους οποίους συμμετέχουν. Με πρωταγωνιστές στο τελευταίο Δίμηνο τους Αθλητές μας Γιάννη Ματθαιάσο (1ος με Χρυσό Μετάλλιο στον Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας της 24/3/2024 στον Γέρακα), Γιώργο Οικονόμου (2ο στους Αγώνες Ανάβασης Υμηττού και Ατομικό της Λιβαδειάς με δύο ακόμα Ασημένια Μετάλλια), Γιώργο Καββαδία και Λευτέρη Τσαλαμίδα, και με συνέχιση της Ανοδικής πορείας της Ομάδας μας Ποδηλασίας. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση και των αθλητών μας Δ. Γκάτση και Μανώλη Κούλη για τον αγώνα της 24/3/2024 Πάτρα – Καλάβρυτα για την Εθνική Επέτειο.

Πήραν φόρα και συνεχίζουν να διαπρέπουν οι αθλητές Ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, Με την κατάκτηση νέων Μεταλλίων και θέσεων στο Βάθρο των Νικητών των Αγώνων Ποδηλασίας, στους οποίους συμμετέχουν. Με πρωταγωνιστές στο τελευταίο Δίμηνο τους Αθλητές μας Γιάννη Ματθαιάσο (1ος με Χρυσό Μετάλλιο στον Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας της 24/3/2024 στον Γέρακα), Γιώργο Οικονόμου (2ο στους Αγώνες Ανάβασης Υμηττού και Ατομικό της Λιβαδειάς με δύο ακόμα Ασημένια Μετάλλια), Γιώργο Καββαδία και Λευτέρη Τσαλαμίδα, και με συνέχιση της Ανοδικής πορείας της Ομάδας μας Ποδηλασίας. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση και των αθλητών μας Δ. Γκάτση και Μανώλη Κούλη για τον αγώνα της 24/3/2024 Πάτρα – Καλάβρυτα για την Εθνική Επέτειο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο επίλεκτος Αθλητής μας Γιάννης Ματθαιάσος πλέον της πρώτης θέσης που επάξια κατέκτησε στην Κατηγορία του (Μάστερ), έκανε και τον τρίτο καλύτερο χρόνο στην ίδια διοργάνωση ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές όλων των Κατηγοριών. Μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί επίλεκτοι αθλητές της Κατηγορίας ΕΛΙΤ  Ανδρών. Ο επίσης επίλεκτος Αθλητής μας Γιώργος Καββαδίας πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση και τερμάτισε στην ίδια διοργάνωση της 24/3/2024, στον Γέρακα, στη τέταρτη θέση της ίδιας Κατηγορίας με εξαιρετικό χρόνο. Πολλά μπράβο αξίζουν και στον Αθλητή μας Σπύρο Λιναρδάκη, ο οποίος συμμετείχε για πρώτη φορά στον Αγώνα αυτό στο άθλημα της Ορεινής Ποδηλασίας και διεκρίθη.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους έμπειρους Αθλητές μας, οι οποίοι, με την αγωνιστικότητά τους και τις διακρίσεις τους, δίνουν το παράδειγμα και το κίνητρο στους νεώτερους Αθλητές μας, να βάλουν αθλητικούς στόχους και να τους πραγματοποιήσουν με υπομονή και συνέπεια στις προπονήσεις. Και να συνεχίσουν την μακρόχρονη παράδοση του Σωματείου μας στην Ποδηλασία για να καμαρώνουμε όλοι μαζί παλαιοί και νέοι.

*  Παραθέτουμε φωτογραφίες από τις βραβεύσεις των Αθλητών μας:

* Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Αθλητές Ποδηλασίας του Σωματείου μας Δημήτρης Γκάτσης και Μανώλης Κούλης στον δύσκολο αγώνα Αντοχής σε ανηφορική διαδρομή απόστασης 80 χιλιομέτρων (Πάτρα – Καλάβρυτα), που διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο Π.Ο. Πατρών στις 24/3/2024 για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης  του 1821. Ο Αγώνας έγινε με Πανελλήνια συμμετοχή και πολύ μεγάλη συμμετοχή Σωματείων και Αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα. Ο Δημήτρης Γκάτσης από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, συμμετέχοντας στην Κατηγορία Μαστερ Γ, πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση τερματίζοντας τον δύσκολο αγώνα μπροστά από πάρα πολλούς Αθλητές με χρόνο 3 ώρες 16΄12΄΄ 93. Ο Μανώλης Κούλης από την Πάτρα, συμμετέχοντας στην Κατηγορία Μάστερ Β, πραγματοποίησε επίσης πολύ καλή εμφάνιση και τερμάτισε τον αγώνα μπροστά από πολλούς Αθλητές με χρόνο 3 ώρες 54΄41΄΄ 47. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5464

Ευπρόσωπη παρουσία με πολλές σημαντικές διακρίσεις πραγματοποίησαν οι Αθλητές Ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στους Αγώνες Ποδηλασίας που έγιναν στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2024 στον Υμηττό, στον Γέρακα, στην Λιβαδειά και στην Λάρισα.

Ευπρόσωπη παρουσία με πολλές σημαντικές διακρίσεις πραγματοποίησαν οι Αθλητές Ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στους Αγώνες Ποδηλασίας που έγιναν στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2024 στον Υμηττό, στον Γέρακα, στην Λιβαδειά και στην Λάρισα.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 το Αθλητικό Σωματείο Αγίας Παρασκευής διοργάνωσε την Πρώτη Ποδηλατική Ανάβαση Υμηττού στον Υμηττό. Με τον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης σε απόσταση 10,6 χιλιομέτρων, με εκκίνηση την διασταύρωση των οδών Κατεχάκη και Εθνικής Αντιστάσεως (είσοδο Καισαριανής) και τερματισμό την κορυφή του Υμηττού, κεραίες. Στον αγώνα αυτό αγωνίστηκε και πρωταγωνίστησε στην κατηγορία του (Μάστερς) ο εξαίρετος Αθλητής μας Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος εντυπωσίασε και κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο Μετάλλιο. Στον ίδιο αγώνα αγωνίσθηκαν και διακρίθηκαν επίσης και οι Αθλητές μας Γιάννης Ματθαιάσος και Σπύρος Λιναρδάκης.

Την επόμενη εβδομάδα (9 και 10/3/2024) έγινε οργασμός συμμετοχών και διακρίσεων των Αθλητών μας Ποδηλασίας. Στην Λάρισα διοργάνωσε ο Π.Γ.Σ. Λάρισας Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής σε απόσταση 101,7 χιλιομέτρων, στον οποίο αγωνίσθηκε ο εξαίρετος Αθλητής μας Γιώργος Καββαδίας. Παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε κατέλαβε την 11η θέση στην Κατηγορία του (Μάστερ) με χρόνο 2 ωρ.  36΄ 22΄΄ 35.

Στο ατομικό Τ.Τ. της Λιβαδειάς, που διοργάνωσε η Π.Ε.Π.Α., αγωνίσθηκε ο εξαίρετος Αθλητής μας Γιώργος Οικονόμου (Μάστερ), ο οποίος πρωταγωνίστησε και πάλι, ανέβηκε στην 2η θέση του podium και κατέκτησε και πάλι το Ασημένιο Μετάλλιο. Στον 1ο Γύρο Λιβαδειάς, Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής, αγωνίσθηκαν και διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι Αθλητές μας Μάστερς Γιάννης Ματθαιάσος, που κατέλαβε την 4η θέση και Γιώργος Οικονόμου, που κατέλαβε την 6η θέση. Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και ο Αθλητής μας  Χρήστος Χατζιδάκης,  ο οποίος  πραγματοποίησε επίσης εξαιρετική εμφάνιση.

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10/3/2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχίες των νεαρών Αθλητών μας Ποδηλασίας (Παίδες, Παμπαίδες, Μίνι) του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, στους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας που διοργάνωσε στον Γέρακα το Αθλητικό Σωματείο ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ.

Πολλά μπράβο στους αθλητές της Ακαδημίας μας, Χάρη Σολωμονίδη και Σωτήρη Κοκκόση για την συμμετοχή τους και την εμφάνισή τους στον αγώνα “MTB ΓΕΡΑΚΑΣ 2024 XCC VoI2”.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει στον εξαίρετο Αθλητή μας Λευτέρη Τσαλαμίδα, που με πολύ υπομονή και συνέπεια στις προπονήσεις του, κατάφερε να βρεθεί στην 9η θέση της κατάταξης και με  μία εξαιρετική εμφάνιση να την κρατήσει μέχρι τον τερματισμό.

Για ακόμα μία φορά η μεγάλη έκπληξη της ημέρας, ήταν ο πολλά υποσχόμενος μικρός μας φίλος Άγγελος, που κατέκτησε την 2η θέση στον αγώνα επίδειξης kid’s.

Πολλά Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους Αθλητές μας για τις επιδόσεις και την προσπάθειά τους, οι οποίοι με την στήριξη του προπονητή τους Μανώλη Αναστασόπουλου καταφέρνουν να πετυχαίνουν τους αθλητικούς στόχους τους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την συμμετοχή των Αθλητών μας στους παραπάνω αγώνες, καθώς και ένα κείμενο από το e-mail «Action – Bikes Gr» για τις συμμετοχές και τις επιδόσεις των Αθλητών μας στην 1η Ανάβαση Υμηττού της 2/3/2024.

” Η 1η ανάβαση 🚲⛰ Υμηττού, το Σάββατο 2 Μαρτίου, είναι ένα γεγονός.

Η ομάδας μας, ο ” ΠΗΓΑΣΟΣ”, σκαρφάλωσε στη 🥈2η θέση του podium με τον Γιώργο Οικονόμου.

Συμμετείχε επίσης από την ομάδα μας Σπύρος Λιναρδάκης και Γιάννης Ματθαιάσος με εξαιρετική εμφάνιση

Πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του το “φρέσκο ” BH Bikes Aerolight που ήταν και το 😍🥰 build της περασμένης εβδομάδας στο Action-Bikes από τα χέρια του Christos Panagakis.

Πάμε γερά! “

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5430

Διακρίσεις και βράβευση του Αθλητή Ποδηλασίας Γιώργου Οικονόμου του Α.Ο. Πήγασος

Ο Αθλητής Ποδηλασίας Γιώργος Οικονόμου του σωματείου μας Α.Ο. Πηγασος, διακρίθηκε στο πρωτάθλημα της ΠΕΠΑ στην κατηγορία Μαστερς Α, παίρνοντας την 5η θέση στη γενική κατάταξη καθώς και την 5η θέση στους αγώνες ατομικής χρονομέτρησης για το έτος 2023. Ο Γιώργος συμμετείχε στους σημαντικούς αγώνες της ΠΕΠΑ:

Γύρος Τρίπολης
Γύρος Νεμέας
Γύρος Χαλκίδας
Σπαρτακιάδα
Ξηροκάμπι
Ανάβαση Κατσιμιδίου
Ανάβαση Μερκούρη

αποσπώντας την 4η θέση στον αγώνα του Ξηροκαμπίου και την 6η θέση στην ανάβαση Μερκούρη.

Ακολουθούν φωτογραφίες απο τη βράβευσή του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5359

Χαμόγελα αισιοδοξίας έφεραν για το τμήμα Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ οι εμφανίσεις των νεαρών αθλητών μας Ποδηλασίας στους πρώτους αγώνες του 2024, την Κυριακή 4/2/2024 και την Κυριακή 11/2/2024.

Χαμόγελα αισιοδοξίας έφεραν για το τμήμα Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ οι εμφανίσεις των νεαρών αθλητών μας Ποδηλασίας στους πρώτους αγώνες του 2024, την Κυριακή 4/2/2024 και την Κυριακή 11/2/2024. Τα πρώτα χαμόγελα εμφανίσθηκαν στην Ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης από την παρουσία τους και την συμμετοχή τους στον πρώτο κιόλας αγώνα τους Ορεινής Ποδηλασίας ΜΤΒ  Γέρακας 2024 vol 1 του διοργανωτή ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ., την Κυριακή 4/2/2024 στον Γέρακα Αττικής. Χάρις στην αθρόα συμμετοχή νεαρών αθλητών μας, μικρών ηλικιακών κατηγοριών, στην καλή οργάνωση και παρουσία της Ομάδας μας, στην αγωνιστικότητα, στην θέληση, στον ενθουσιασμό και στα προσόντα που εμφάνισαν οι νεαροί αθλητές μας και στο πνεύμα Ομάδας. Κοντά ο προπονητής τους κ. Μανώλης Αναστασόπουλος και οι γονείς τους με συντονίστρια την κα Κική Κονταράτου.

Στην κατηγορία Παμπαίδων χωρίς καμία εμπειρία, έκαναν τα πρώτα τους επίσημα αθλητικά ποδηλατικά βήματα οι αθλητές μας Σωτήρης Κοκκόσης και Στέφανος Χόφμανν. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για την συμμετοχή τους στον πρώτο τους αγώνα.

Ο πρώτος αγώνας του 2024 ήταν για τον Γιάννη Κλιούμη και τον Λευτέρη Τσαλαμίδα που τερμάτισε σε αξιόλογη θέση. Μαζεύοντας εμπειρία και βαθμούς συνεχίζουμε για υψηλότερους στόχους.

Στην κατηγορία Παίδων αγωνίσθηκε ο Χάρης Σολωμονίδης, ένας αθλητής πολλά υποσχόμενος. Με εξαιρετική εκκίνηση ξεκίνησε τον πρώτο του αγώνα, έχοντας την ατυχία να πάθει μηχανική βλάβη από τον πρώτο γύρο. Παρ’ όλα αυτά δεν εγκατέλειψε και κατάφερε να τερματίσει.

Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας ήταν ο μικρός μας φίλος Άγγελος , που κατέλαβε την 3η θέση στον αγώνα επίδειξης kid’s.

Ευχαριστούμε τον Χρήστο Παναγάκη τον μηχανικό της ομάδας, για την πολύτιμη βοήθειά του και φυσικά τον χορηγό μας Action Bikes για την προσφορά της τέντας στον αγώνα και την στήριξή του στην προσπάθειά μας.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που κατάφεραν να πάρουν εκκίνηση και να τερματίσουν ικανοποιητικά σε κατηγορίες με απαιτήσεις.

Στον Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης θεωρούν ότι το 2024 αποτελεί για το τμήμα Ποδηλασίας του Σωματείου σημαντικό σταθμό επανεκκίνησης και πρόσθεσης νέων σελίδων μεγάλων διακρίσεων και επιτυχιών, που θα προστεθούν στην μακρόχρονη ένδοξη ιστορία του. Χρειάζεται πάντως υπομονή και συνέχιση της προσπάθειας των νεαρών αθλητών μας Ποδηλασίας. Με προσήλωση στις προπονήσεις, ενθουσιασμό και ομαδικό πνεύμα. Κοντά τους έχουν πάντως τους μεγαλύτερους στην ηλικία και έμπειρους αθλητές Ποδηλασίας της Ομάδας μας, που συνεχίζουν να εκπροσωπούν επάξια το Σωματείο μας στους αγώνες. Τους αθλητές μας από την Αττική, τον Γιώργο Καββαδία, τον Γιώργο Οικονόμου, τον Γιάννη Ματθαιάσο, τον Σπύρο Γκοτζιά, τον Θεόδωρο Ζήκα, τον Χρήστο Χατζηδάκη, τον Γιάννη Ψαρόπουλο, τον Ανδρέα Πολύζο, τον Σπύρο Λιναρδάκη και άλλους. Αλλά έχουν επίσης και τους εκτός Αττικής Αθλητές μας Ποδηλασίας, τον Δημήτρη Γκάτση από τον Αστακό, την Αναστασία Παστουρματζή και τον Μανώλη Κούλη από την Πάτρα, τον Κώστα Ανυφαντή από την Κέρκυρα κ.α. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ποδηλασίας έχει αρχίσει για  το 2024.

* Αξιόλογη εμφάνιση πραγματοποίησαν στις 11/2/2024 στην Μάνδρα Αττικής οι νεαροί αθλητές μας Λευτέρης Τσαλαμίδας και Χάρης Σολωμονίδης, στον αγώνα για το τοπικό πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας. Παρά μάλιστα τον μεγάλο και έντονο συναγωνισμό και τις δυσκολίες της διαδρομής. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

* Παρατίθενται φωτογραφίες των αθλητών μας από τον αγώνα Ποδηλασίας της 4/2/2024 στο Γέρακα Αττικής.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5355

Η από 2/2/2024 Επιστολή Διαμαρτυρίας του Αθλητικού Σωματείου «Αθλητικός Όμιλος Παραδείσου – Αμαρουσίου» για την «σύγκληση Γ.Σ. αποκλειστικά εξ αποστάσεως» (ηλεκτρονικά) της Ε.Ο.Π. και την (υποχρεωτική) «νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ε.Ο.Π.». Το Σωματείο μας συμμερίζεται όλο το περιεχόμενο αυτής της Επιστολής, συντάσσεται και «συνυπογράφει».

Στο Σωματείο μας «Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης» παραλάβαμε την ανωτέρω αναφερομένη Επιστολή Διαμαρτυρίας που απευθύνεται προς την Ε.Ο.Ποδηλασίας, Πρόεδρο – Μέλη Δ.Σ., με κοινοποίηση στα Σωματεία – Μέλη της Ε.Ο.Π. Παραθέτουμε στην συνέχεια αυτούσιο το κείμενο της εν λόγω Επιστολής, επειδή καλούνται όσα Σωματεία συμμερίζονται τ’ αναφερόμενα σ’ αυτήν επιχειρήματα (θέσεις) και τους προβληματισμούς για την πορεία και την λειτουργία του αθλήματος (ποδηλασίας) να την συνυπογράψουν. Διαβάσαμε με προσοχή την Επιστολή αυτή. Πέραν και ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι το Σωματείο μας «Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης» αμφισβητεί δια του Προέδρου του Δημ. Λιανού την καταλληλότητά και την σκοπιμότητα των συγκεκριμένων παραπάνω πρακτικών της Ε.Ο.Π., ασφαλώς και συμμεριζόμαστε και συνυπογράφουμε όλο το περιεχόμενο της παραπάνω Επιστολής του Σωματείου «Αθλητικός  Όμιλος Παραδείσου – Αμαρουσίου», όπως μας προτάθηκε μ’ αυτήν. Στα πλαίσια άλλωστε και της εξ αποστάσεως κριτικής που εισάγεται (ηλεκτρονικά) από την ίδια την σημερινή Διοίκηση της Ε.Ο.Π, αυταρχικά, χωρίς αποχρώντα λόγο, σε βάρος των Σωματείων – Μελών, χωρίς μάλιστα να συντρέχουν σήμερα οι προ τριετίας έκτακτες συνθήκες λόγω Κορωνοϊού. Καθώς μάλιστα είναι ιδιαίτερα σημαντική, έως απαραίτητη, η δημόσια συνεδρίαση (δια ζώσης με φυσική παρουσία των εκπροσώπων των Σωματείων – Μελών), όσον αφορά την ετήσια σύγκληση του Ανωτάτου Οργάνου της Ομοσπονδίας, που είναι η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.) των Σωματείων – Μελών της ΕΟΠ (εν προκειμένω). Με την συμμετοχή τόσο των εκπροσώπων των Σωματείων – Μελών με δικαίωμα ψήφου, εχόντων δικαίωμα ψήφου και λόγου, όσο και των εκπροσώπων των Σωματείων –Μελών με δικαίωμα συμμετοχής, εχόντων μόνο δικαίωμα λόγου. Ιδιαιτέρως μάλιστα και πολύ περισσότερο όταν στα θέματα της ημερήσια διάταξης της Γ.Σ. προς συζήτηση και ψήφιση εγκρίσεως ή μη, περιλαμβάνονται ο Ετήσιος Διοικητικός Απολογισμός και ο Ετήσιος Οικονομικός Απολογισμός της ΕΟΠ, που εισάγονται υποχρεωτικά προς έγκριση ή μη στην Γ.Σ. και είναι αναπόφευκτη η ανάγκη ελεύθερης κριτικής. Ως εκ τούτου είναι φανερό κατά την άποψή μας ότι η επιχειρουμένη πρακτική της Διοίκησης της ΕΟΠ να ορίσει και μάλιστα υποχρεωτική και αποκλειστική την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως (χωρίς φυσική παρουσία) σύγκληση της ετήσιας μάλιστα απολογιστικής Γ.Σ. για την συζήτηση και έγκριση ή μη του «έργου» του Δ.Σ., εισάγει, πέραν των άλλων, απαράδεκτο κατά την άποψή μας είδος περιορισμών ή και «φίμωσης» της ελεύθερης κριτικής των Σωματείων – Μελών ενώπιον του Ανωτάτου και Κυρίαρχου Οργάνου της Ομοσπονδίας που είναι η Γ.Σ. Με απόφαση  ήσσονος οργάνου (Δ.Σ.) για την διαδικασία ενώπιον του Ανωτάτου Οργάνου  που είναι η Γ.Σ.

Όσον αφορά την «νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ε.Ο.Π.» (ως αποκλειστική!!! και υποχρεωτική!!!), αρνούμενης της Ε.Ο.Π. μη νόμιμα και αυταρχικά την αποδοχή επικοινωνίας μαζί της στα Σωματεία – Μέλη της, είτε δια ζώσης απ’ ευθείας με κατάθεση στο πρωτόκολλό της, είτε ταχυδρομικά απλά ή συστημένα, ή με FAX ή με e-mail, της ελεύθερης επιλογής των Σωματείων – Μελών της, για την έκδοση δελτίων αθλητών τους και άλλα θέματα, είναι επίσης πρακτικά, μη κατάλληλη, μη νόμιμη και απαράδεκτη. Διότι οδηγεί σε άνευ λόγου νεοφανή και συνεχώς αυξανόμενη καταταλαιπώρηση των Σωματείων – Μελών της και επί πλέον σε συνεχώς αυξανόμενες επιβαρύνσεις τους, οικονομικές και άλλες, γνωστές στους ασχολούμενους στον χώρο του Ελληνικού Ερασιτεχνικού Αθλητισμού. Άλλωστε σχετική πρόσφατη αναφορά υπάρχει ήδη για το θέμα αυτό και στο σάϊτ του Σωματείου μας και αντίστοιχη αναλυτικότερη αναφορά υπάρχει και στην αναφερόμενη Επιστολή του Α.Ο. Παραδείσου – Αμαρουσίου. Εξ άλλου μόνο με την αυτούσια κατάθεση των αιτήσεων έκδοσης δελτίων, στις οποίες περιέχονται οι πρωτότυπες υπογραφές και σφραγίδες, διασφαλίζεται πλήρως η γνησιότητά τους.

Είναι εύλογο το ερώτημα αν η Αθλητική Ηγεσία είναι ενήμερη και επιδεικνύει Ανοχή σε τέτοιου είδους Πρακτικές ή ακόμα και αν τυχόν τις υιοθετεί, οι οποίες οδηγούν σταδιακά στην συρρίκνωση και εν τέλει στην εξαφάνιση του μέχρι πριν από λίγα χρόνια ανθούντος Ελληνικού Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Παραθέτουμε αυτούσιο το περιεχόμενο της παραπάνω Επιστολής του Αθλητικού Σωματείου «Αθλητικός  Όμιλος Παραδείσου – Αμαρουσίου» :

«ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΕΩΣ  1958

Μαρούσι,  2  Φεβρουαρίου  2024

αρ.  πρωτ.  3

Προς : ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

            Πρόεδρο – Μέλη  Δ.Σ.

Κοιν. : Σωματεία – μέλη Ε.Ο.Π.

                  ΘΕΜΑ : Επιστολή διαμαρτυρίας για εξ αποστάσεως Γ.Σ. και

                                             νέα ψηφιακή πλατφόρμα Ε.Ο.Π.       

            Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

            με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε καταρχήν, την έντονη αντίθεσή μας στην επαναλαμβανόμενη πρακτική του προεδρείου και της πλειοψηφίας εδώ και 4 χρόνια, περί συγκλήσεων Γ.Σ. αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως.

            Από τον Οκτώβριο του 2019 έχει να πραγματοποιηθεί Γ.Σ. με φυσική παρουσία εκπροσώπων των σωματείων, με αποτέλεσμα τη διαρκή λειτουργική και πρακτική υποβάθμιση του ανώτατου οργάνου της Ομοσπονδίας, όπως είναι η Γενική Συνέλευση των Σωματείων. Και αν κατά τα έτη 2020 και 2021, μπορεί κανείς να επικαλεστεί τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες από την πανδημία, δυστυχώς από το 2022 και έπειτα, η παρούσα διοίκηση έχει προχωρήσει σε παγίωση των «βολικών» συνεδριάσεων Γ.Σ. εξ’ αποστάσεως.

            Συνεδριάσεις, κατά την άποψή μας. «άχρωμες», «άοσμες» και «ανώδυνες», με τους εκπροσώπους των σωματείων αποκομμένους μεταξύ τους, χωρίς ουσιαστική επικοινωνία, χωρίς διαβουλεύσεις, χωρίς κριτική και διαφωνίες, χωρίς ζωντανή ανταλλαγή απόψεων μέσα και έξω από τη Γ.Σ., παρά με αποσπασματικούς μονολόγους των 3 και 5 λεπτών του καθενός στην κάμερα. Κατά αυτό τον τρόπο, το ανώτατο όργανο της  βούλησης  των  σωματείων,  μεταβάλλεται  σταδιακά  σε  απλό  και  απαθή παρατηρητή των τεκταινομένων στο άθλημα πίσω από μία οθόνη υπολογιστή.

            Όσο για το επιχείρημα περί αποφυγής οικονομικής επιβάρυνσης των σωματείων με την αποστολή εκπροσώπου από διάφορες γωνιές της χώρας στις Γ.Σ., καλό θα ήταν να είχατε διαμαρτυρηθεί όταν έπρεπε, κατά της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπου επέβαλε οι εκπρόσωποι των σωματείων στις Γ.Σ. να είναι υποχρεωτικά και μέλη του Δ.Σ. του σωματείου. Αλλά και αυτό, όπως και όλα τα άλλα, που έχει επιβάλλει η Πολιτεία και δυσχεραίνουν τη λειτουργία των σωματείων, τα δέχεστε παθητικά χωρίς καμία διαμαρτυρία.

            Επίσης, οι Γ.Σ. θα μπορούσαν να διεξάγονται, αν βέβαια το θέλατε πραγματικά και σε «υβριδική» μορφή, με φυσική παρουσία των εκπροσώπων που μπορούν να παρευρεθούν και ταυτόχρονα εξ’ αποστάσεως μέσω οθόνης για όσους αδυνατούν να παρακολουθήσουν από κοντά.

            Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη Γ.Σ. το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, η οποία τυγχάνει να συμπίπτει και με την εκδήλωση βράβευσης της Ε.Ο.Π. των κορυφαίων αθλητών/τριών για το 2023, θα μπορούσατε να είχατε προβλέψει μάλιστα, με την ευκαιρία της παρουσίας των εκπροσώπων των σωματείων στις βραβεύσεις, για τη μετακίνηση των οποίων δίνετε και οικονομική ενίσχυση, την παρουσία τους δια ζώσης λίγες ώρες πριν και στη Γ.Σ.

            Κατά δεύτερον, σε μία εποχή όπου τα ερασιτεχνικά σωματεία ταλαιπωρούνται και επιβαρύνονται γραφειοκρατικά, οικονομικά, λογιστικά και νομικά, σε πολύ μεγάλο βαθμό κάθε χρόνο, εξ’ αιτίας του ηλεκτρονικού μητρώου σωματείων της Γ.Γ.Α. και των συνεχών πρόσθετων υποχρεώσεων που επιβάλλει στη λειτουργία τους η Πολιτεία, το οποίο σημειωτέον μετά από 4 χρόνια λειτουργίας δεν έχει αποκτήσει ακόμη καμία διαλειτουργικότητα, με αποτέλεσμα τα σωματείο μας, να υποχρεώνονται κάθε φορά να αποστέλλουν ξανά και ξανά τα ίδια στοιχεία και σε όλους τους λοιπούς φορείς, όπως : Ομοσπονδίες, Περιφέρειες, Δήμους κλπ., δημιουργήσατε και εσείς ξεχωριστή ψηφιακή πλατφόρμα της Ε.Ο.Π., όπου απαιτείτε εκ νέου καταχώρηση στοιχείων. Γιατί…; Άραγε σε πόσες ψηφιακές πλατφόρμες θα πρέπει να εγγράφεται ένα σωματείο, που καλλιεργεί πλήθος αθλημάτων…;

Πέραν της εύλογης απορίας για τη χρησιμότητά της, εφόσον όλα τα στοιχεία των ενεργών σωματείων είναι ήδη καταχωρημένα στο μητρώο σωματείων τς Γ.Γ.Α., επιβαρύνετε  ακόμη  περισσότερο  γραφειοκρατικά  το  σύνολο  των  σωματείων με την «υποχρεωτική εγγραφή» στην ψηφιακή πλατφόρμα σας, διότι αλλιώς λέτε δεν θα μπορούν να εκδοθούν δελτία αθλητή για το 2024, απόφαση η οποία εκτός των άλλων είναι παντελώς αυθαίρετη και καταχρηστική από μέρους σας.

Όσον αφορά το επιχείρημά σας περί απλοποίησης και επιτάχυνσης της διαδικασίας έκδοσης των δελτίων αθλητών στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΟΠ, η πρώτη μας επαφή μέχρι στιγμής, όπως και άλλων σωματείων, με τα οποία έχουμε επικοινωνήσει για το θέμα, είναι ότι η πλατφόρμα είναι πολυδαίδαλη, καθόλου, λειτουργική, χωρίς ξεκάθαρα βήματα, με διάσπαρτα και μπερδεμένα πεδία, διπλές και τριπλές λίστες αθλητών κ.α. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η μη δυνατότητα υποβολής αίτησης έκδοσης νέου δελτίου σε μικρούς μαθητές κάτω των 15 ετών, χωρίς καταχώρηση προσωπικού  ΑΦΜ.

Κοινώς, με την «πλατφόρμα» σας αυξήσατε την πολυπλοκότητα της όλης διαδικασίας, προσθέσατε πολλά επιπλέον «βήματα», ενώ στο τέλος μεταφέρατε τη γραφειοκρατική και γραμματειακή δουλειά από την Ομοσπονδία στα σωματεία.

Για τους προαναφερθέντες λόγους και για όσο διαρκούν αυτές οι συνθήκες στο άθλημά μας και στη λειτουργία της Ε.Ο.Π., καλούμε όσα σωματεία συμμερίζονται τα παραπάνω επιχειρήματα και τους προβληματισμούς μας για την πορεία και λειτουργία του αθλήματος, να συνυπογράψουν την παρούσα επιστολή».

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5352

Συνεχίζονται και για όλο το 2023 οι σημαντικές διακρίσεις των αθλητών Ποδηλασίαςτου Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης σ’ όλη την Ελλάδα. Ο ΓιώργοςΚαββαδίας στην Κάτω Τιθορέα ( 2 ος ), ο Κώστας Ανυφαντής στην Ανάβαση Μιτσικέλι( 4 ος ), ο Δημήτρης Γκάτσης στην Ανάβαση Βλοχού ( 5 ος ) και στον αγώνα 143χιλιομέτρων Ποδηλασίας Δρόμου στην Ορεινή Ολυμπία ( προσομείωσης ΕλληνικούΕτάπ του Γύρου Γαλλίας ) ( 15 ος ) και ο Λευτέρης Τσαλαμίδας στον αγώνα του Α.Ο.Παραδείσου ( της 24/9/2023 με χρόνο 23΄ 10΄΄ )

Συνεχίζονται και για όλο το 2023 οι σημαντικές διακρίσεις των αθλητών
Ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης σ’ όλη την Ελλάδα. Ο
Γιώργος Καββαδίας στην Κάτω Τιθορέα ( 2 ος ), ο Κώστας Ανυφαντής στην Ανάβαση
Μιτσικέλι ( 4 ος ), ο Δημήτρης Γκάτσης στην Ανάβαση Βλοχού ( 5 ος ) και στον αγώνα
143 χιλιομέτρων Ποδηλασίας Δρόμου στην Ορεινή Ολυμπία ( προσομείωσης
Ελληνικού Ετάπ του Γύρου Γαλλίας ) ( 15 ος ) και ο Λευτέρης Τσαλαμίδας στον αγώνα
του Α.Ο. Παραδείσου ( της 24/9/2023 με χρόνο 23΄ 10΄΄ )
Ο κορυφαίος αθλητής του Σωματείου μας στην Ορεινή Ποδηλασία Γιώργος
Καββαδίας συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να πρωταγωνιστεί σε όλο το 2023, σε όλους
τους αγώνες που συμμετέχει. Στον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας που διοργάνωσε ο
Σύλλογος ΣΥΦ.Α.ΓΕ την Κυριακή 17/9/2023 στην περιοχή του Δήμου Αμφίκλειας –
Ελάτειας, με εκκίνηση και τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Κάτω Τιθορέας, σε
απόσταση 43 χιλιομέτρων, ο αθλητής μας Γ. Καββαδίας πραγματοποιώντας μια ακόμα
εντυπωσιακή εμφάνιση οδηγήθηκε στην νέα μεγάλη επιτυχία του, κατακτώντας την
δεύτερη θέση. Ο αγώνας αυτός διεξήχθη με καλές καιρικές συνθήκες με αφετηρία και
τερματισμό την Κεντρική Πλατεία της Κάτω Τιθορέας. Η διαδρομή του αγώνα ήταν :
Η εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της Κάτω Τιθορέας, στη συνέχεια πάνω από την
αερογέφυρα και από εκεί μέσα από χωματόδρομο προς την Αγία Παρασκευή, μέσω
χωματόδρομου και μονοπατιών προς την Αγία Μαρίνα, στη συνέχεια από την Αγ.
Μαρίνα την ανωφέρεια προς τη θέση Χουμπάου και από εκεί μέσω χωματόδρομου
στην Ιερά Μονή Παναγίας. Στη συνέχεια σε άσφαλτο και παλιό μονοπάτι προς την
Αγία Μαρίνα, ύστερα στην Τιθορέα και από εκεί μέσω χωματόδρομου στην Κάτω
Τιθορέα όπου και ο τερματισμός.

Ο Γιώργος αγωνίσθηκε εξαιρετικά και στον αγώνα αυτό και έφθασε δίκαια στην
νέα μεγάλη επιτυχία του, ξεπερνώντας με άνεση πολλούς επίλεκτους αθλητές άλλων
Ομάδων.

 • Ο Κερκυραίος επίλεκτος αθλητής μας Κώστας Ανυφαντής συμμετείχε και με
  μια ακόμα θαυμάσια εμφάνιση πρωταγωνίστησε στην 16 η Ποδηλατική Ανάβαση
  Μιτσικέλι που έγινε στην 1/10/2023, στην οποία κατέλαβε την 4 η θέση.
 • Ο επίλεκτος αθλητής μας από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης
  Γκάτσης, συμμετείχε και διακρίθηκε ιδιαίτερα σε δύο ακόμα αγώνες Ποδηλασίας
  Δρόμου. Αφ’ ενός στην Ανάβαση Βλοχού Αιτωλοακαρνανίας, που διοργάνωσε ο Γ.Σ.
  Αγρινίου, στην οποία ο αθλητής μας κατέλαβε την 5 η θέση. Αφ’ ετέρου στον αγώνα
  απόστασης 143 χιλιομέτρων που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΕΥΖΕΙΝ στην Ορεινή
  Ολυμπία ( ως προσομοίωση Ελληνικού Ετάπ στον Γύρο Γαλλίας ), με υψομετρικά
  2.500 μ. Στον αγώνα αυτό συμμετείχαν επίλεκτοι αθλητές ποδηλασίας, Έλληνες και
  ξένοι και ο αθλητής μας Δ. Γκάτσης κατέλαβε την επίζηλη 15 η θέση μεταξύ 50
  επίλεκτων συμμετεχόντων Αθλητών.
 • Ο φέρελπις νεαρός Αθλητής μας Λευτέρης Τσιλιμίδας συμμετείχε και
  διακρίθηκε ιδιαίτερα, για μια ακόμα φορά, στον αγώνα Ποδηλασίας που διοργάνωσε ο
  Α.Ο. Παράδεισος στο Μαρούσι στην 24/9/2023, επιτυγχάνοντας χρόνο 23΄ 10΄΄.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους παραπάνω αθλητές μας, αλλά και σε όλους
τους άλλους αθλητές και τις αθλήτριες του Σωματείου μας, που συνεχίζουν να
επιτυγχάνουν μεγάλες διακρίσεις για την Ομάδα μας στο αγαπημένο άθλημα της
Ποδηλασίας.

 • Ακολουθούν φωτογραφίες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5262

Αισιοδοξία και προσδοκία ότι γλυκοχαράζει επανεκκίνηση σε Νέα Ποδηλατική Άνοιξη για νέες σημαντικές διακρίσεις του Ιστορικού Ποδηλατικού Τμήματος του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης πηγάζουν από τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις των Νεαρών αθλητών μας Ποδηλασίας το 2023 (των κατηγοριών Μίνι Μεγάλα και Μικρά και Παμπαίδων) με αποκορύφωμα την κατάκτηση από τον Ταλαντούχο Αθλητή μας Λευτέρη Τσαλαμίδα θέσης στο βάθρο των νικητών και των δύο Αγώνων του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής στην κατηγορία Μίνι Μεγάλα. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Αθλητή μας Χρήστου – Κωνσταντίνου Παυλάκου, που αγωνίσθηκε στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης της Κατηγορίας Παμπαίδων. Οι Αγώνες έγιναν την Κυριακή 18/6/2023 στην περιμετρική διαδρομή της Λίμνης στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά Αττικής.

Αισιοδοξία και προσδοκία ότι γλυκοχαράζει επανεκκίνηση σε Νέα Ποδηλατική Άνοιξη για νέες σημαντικές διακρίσεις του Ιστορικού Ποδηλατικού Τμήματος του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης πηγάζουν από τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις των Νεαρών αθλητών μας Ποδηλασίας το 2023 (των κατηγοριών Μίνι Μεγάλα και Μικρά και Παμπαίδων) με αποκορύφωμα την κατάκτηση από τον Ταλαντούχο Αθλητή μας Λευτέρη Τσαλαμίδα θέσης στο βάθρο των νικητών και των δύο Αγώνων του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής στην κατηγορία Μίνι Μεγάλα. Εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση του Αθλητή μας Χρήστου – Κωνσταντίνου Παυλάκου, που αγωνίσθηκε στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης της Κατηγορίας Παμπαίδων. Οι Αγώνες έγιναν την Κυριακή 18/6/2023 στην περιμετρική διαδρομή της Λίμνης στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά Αττικής.

Ήδη αρκετοί νεαροί αθλητές μας ξεκίνησαν να αθλούνται στην Ποδηλασία και να συμμετέχουν στην Ομάδα μας το έτος 2023, όπως ο Λευτέρης Τσαλαμίδας, ο Χρήστος – Κων/νος Παυλάκος, ο Ιωάννης Κλιούμης, ο Ευστάθιος Κοντογιωργάκης (κατηγοριών Μίνι Μεγάλα και Μικρά και Παμπαίδες), και άλλοι, συνεπικουρούμενοι από μεγαλύτερους αθλητές μας και από τον εξαιρετικό Προπονητή τους κ. Μανώλη Αναστασόπουλο. Τα πρώτα «δείγματα γραφής» είναι πολύ ενθαρρυντικά, επειδή οι νεαροί Αθλητές μας αγαπούν την Ποδηλασία, έχουν τα αθλητικά προσόντα, έχουν θέληση, ενθουσιασμό και προσπαθούν να εξελιχθούν αθλητικά, έχουν επί πλέον την συνεχή Τεχνική Καθοδήγηση, Επίβλεψη και Συμβουλές του Προπονητή κ. Μανώλη Αναστασόπουλου και χρειάζονται πλέον Αγώνες, Εμπειρίες και Χιλιόμετρα. Θυμόμαστε και κάνουμε και κάποιες συγκρίσεις με αντίστοιχες «φουρνιές» νεαρών αθλητών  μας  από  το  απώτατο  ένδοξο   Αθλητικό   Ιστορικό   στην   Ποδηλασία  του  Σωματείου μας, που έφεραν πάρα πολύ μεγάλες ποδηλατικές διακρίσεις και διαχρονικές επιτυχίες.  Όπως  οι  Γιάννης  Φωτεινός,  Γρηγόριος  Πολίτης,  Παναγιώτης  Παπαγεωργίου, Αδελφοί   Κωνσταντέλοι,  Παντελής   Μανδώνας,  Θεόδωρος  Καρούτζος,   Αντώνης  Λιανός, ο ανίκητος Αντώνης Φίλος, οι Θεοχάρης Τσιάντος Χρήστος Φίλος, Κάντας, Δημητράντζος και πολλοί άλλοι.

Οι νέοι παραπάνω Αθλητές μας υπέγραψαν τα πρώτα τους Αθλητικά Δελτία στην Ομάδα μας μέσα στο 2023 και ήδη έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές στους Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας και Ποδηλασίας Δρόμου. Ο Λευτέρης Τσαλαμίδας πραγματοποίησε την πρώτη του μόλις συμμετοχή στην Ποδηλασία Δρόμου στον Διασυλλογικό Αγώνα Δρόμου Σιρκουΐ  CRITERIUM  1ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΣΙΡΚΟΥ΄Ι΄ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που διοργάνωσε ο ΠΑΣ ΕΡΜΗΣ στις 10/6/2023 στον παράδρομο της Αττικής Οδού στο Άνω Χαλάνδρι. Στον αγώνα αυτό μάλιστα πρωταγωνίστησε και από απειρία έχασε πλασσάρισμα σε καλή θέση. Στην Δεύτερη εμφάνιση και συμμετοχή του ανέβηκε στο βάθρο των νικητών. Ήταν στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής 2023 για τις κατηγορίες μικρών ηλικιών, που έγινε στις 18/6/2023. Προηγήθηκε (στις 11.00΄ π.μ.) ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης που για την Ηλικιακή Κατηγορία του Λευτέρη Τσαλαμίδα, τα Μίνι Μεγάλα, έγινε σε απόσταση 5 χιλιομέτρων. Ο Λευτέρης εντυπωσίασε και μολονότι ήταν ακόμα νέος και άγνωστος, κατέκτησε την 6η θέση στον Αγώνα αυτό και ανέβηκε έτσι στο Βάθρο των Νικητών. Για την επιτυχία του αυτή πέρασε και έφερε καλύτερο χρόνο από πολλούς άλλους γνωστούς, άξιους και έμπειρους Αθλητές. Ακολούθησε την ίδια ημέρα (18/6/2023) στις 15.40΄ και ο δεύτερος αγώνας Δρόμου (CRITERIUM) της Κατηγορίας Μίνι Μεγάλα, στην ίδια διαδρομή σε απόσταση 15 χιλιομέτρων (3 στροφές). Ο Λευτέρης ξεπερνώντας το αρχικό άγχος και αγωνιζόμενος με μεγαλύτερη θέληση και ενθουσιασμό βελτίωσε περισσότερο την απόδοση του, κατέκτησε την 5η θέση στην κατάταξη του Αγώνα και καλύτερη θέση στο Βάθρο των Νικητών. Διακρίθηκε επίσης ιδιαίτερα στο ίδιο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής 2023 και ο νεαρός Αθλητής μας Χρήστος – Κωνσταντίνος Παυλάκος ο οποίος αγωνίσθηκε στο αγώνισμα Ατομικής Χρονομέτρησης της Κατηγορίας Παμπαίδων. Τους αξίζουν συγχαρητήρια και τους ευχόμαστε να έχουν καλή συνέχεια.

Μέχρι σήμερα δεν μας έχουν σταλεί στο Σωματείο μας τα αποτελέσματα των Αγώνων αυτών του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της 18/6/2023 από την ΤΕΠΑ, για να έχουμε τους χρόνους και τα ονοματεπώνυμα των άλλων Αθλητών. Οι θέσεις όμως του Λευτέρη Τσαλαμίδα έχουν ανακοινωθεί επίσημα με την βράβευσή του.

Για τον Λευτέρη και τους άλλους Αθλητές μας Ποδηλασίας αναφέρουμε ότι δεν είναι εύκολη η διάκριση. Διότι απαιτεί επίμονη, συνεχή και συνεπή προπόνηση, κατάλληλη προετοιμασία, θέληση, γνώση, τακτική και εμπειρία. Ακόμα όμως δυσκολότερη είναι η διατήρηση σε υψηλή σταθερή θέση διακρίσεων που απαιτεί αδιάκοπες και συνεχείς θυσίες. Απλώς η Ποδηλασία είναι πανέμορφο Άθλημα και αξίζουν οι θυσίες γι’ αυτό. Πάντα όμως με μεγάλη προσοχή και ποτέ σε βάρος των μαθημάτων για τους νεαρούς μαθητές Αθλητές και Αθλήτριες.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από ποδηλατικούς αγώνες με την συμμετοχή νεαρών αθλητών ποδηλασίας του σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης.

Στις 18/6/2023 στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στο Σχοινιά

Στις 10/6/2023 στο Ποδηλατικό Γύρο Χαλανδρίου

Στις 28/5/2023 στον Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας στο Γέρακα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5167

Σημαντικές επιτυχίες των αθλητών μας Ποδηλασίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ( Μάΐος 2023 ). Πρωτιά του αθλητή μας Γεωργίου – Αλέξανδρου Καββαδία στον Ποδηλατικό αγώνα της Πετρούπολης της 7/5/2023.

Εξακολουθούν να διαπρέπουν οι Αθλητές Ποδηλασίας του Σωματείου μας σε όλους τους αγώνες που συμμετέχουν.
 • Στους αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου που έγιναν στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής το Σάββατο 13 Μαΐου 2023 για την Ατομική Χρονομέτρηση, απόστασης 23.680 μ. και στην Τανάγρα την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 για την Αντοχή, διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι επίλεκτοι αθλητές μας Αναστασία Παστουρματζή και Γιάννης Ματθαιάσος.
  Η Αναστασία Παστουρματζή, που έχει διατελέσει Πρωταθλήτρια Ελλάδος και έχει διατηρήσει την αγωνιστικότητά της, συμμετείχε στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης της κατηγορίας Γυναικών ΕΛΙΤ στην οποία κατέκτησε την έκτη θέση με χρόνο 47΄ 46΄΄ 054.
  Ο Γιάννης Ματθαιάσος συμμετείχε στον αγώνα Αντοχής των κατηγοριών Μάστερ στον οποίο πρωταγωνίστησε και τερμάτισε την μεγάλη και δύσκολη διαδρομή του αγώνα με χρόνο 2 ωρ. 27΄΄ 89. Δυστυχώς η λειτουργούσα ΤΕΠΑ, η οποία ζητεί και λαμβάνει παράβολο για την συμμετοχή των αθλητών στο Πρωτάθλημα, δεν έχει μέχρι σήμερα στείλει την ξεχωριστή ανά κατηγορία Μάστερ κατάταξη του κάθε αθλητή, για να γνωρίζουμε την σειρά κατάταξης του Γιάννη Ματθαιάσου στη κατηγορία του.
 • Θριάμβευσε ο επίλεκτος Αθλητής μας Μάστερ Γιώργος – Αλέξανδρος Καββαδίας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον ποδηλατικό αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας που διοργάνωσε στις 7 Μαΐου 2023 στην Πετρούπολη ο Σύλλογος ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ. Κατέκτησε άνετα την Πρώτη θέση στην κατηγορία του Μάστερ Α και βραβεύθηκε γι’ αυτήν αποδεικνύοντας ότι συνεχίζει να διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Δυστυχώς όμως, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ. λαμβάνει παράβολα για την συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες ποδηλασίας, δεν μας έχει αποστείλει μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα του αγώνα. Ακολουθούν φωτογραφίες από τον αγώνα αυτό και την βράβευση του αθλητή μας.
 • Τρεις επίλεκτοι αθλητές μας Μάστερ συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον διασυλλογικό Ποδηλατικό αγώνα δρόμου Αντοχής που διοργάνωσε ο Γ.Ο. Λαμίας «Αθανάσιος Διάκος» στις 7/5/2023 στην Λαμία με την ονομασία «Ποδηλατικός Γύρος Λαμίας» στην μνήμη του επί σειρά ετών Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Απόστολου Γιαννέλου, που διετέλεσε και Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Π. Ο αγώνας αυτός έγινε στη διαδρομή Λαμία, προς Θερμοπύλες, προς Μπράλο, επιστροφή προς Μοσχοχώρι, αριστερά προς Γοργοπόταμο, Φραντζή, Λ. Υπάτης, Λιανοκλάδι, επιστροφή τερματισμό στη Λαμία. Απόσταση της διαδρομής 81,3 χιλμ. Οι αθλητές του Σωματείου μας που συμμετείχαν στον Ποδηλατικό Γύρο Λαμίας της 7/5/2023, ο οποίος έγινε με πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών και σωματείων, είναι : o Γιάννης Ματθαιάσος που είχε τον καλύτερο χρόνο μεταξύ των αθλητών μας 2 ώρες 28΄ 09΄΄ 19 και αγωνίσθηκε στην κατηγορία Μάστερ Β (16). Ο Γιώργος Οικονόμου που έφερε επίσης πολύ καλό χρόνο 2 ώρες 40΄ 23΄΄ 93 και αγωνίσθηκε στην κατηγορία Μάστερ Α (8ος). Ο επίσης επίλεκτος αθλητής μας Δημήτρης Γκάτσης που μετακινήθηκε στην Λαμία για ν’ αγωνισθεί από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, όπου κατοικεί και διακρίθηκε επίσης φέρνοντας πολύ καλό χρόνο 2 ώρ. 46΄ 12΄΄ 43, αγωνίσθηκε στην κατηγορία Μάστερ Γ (17). Πρέπει ν’ αναφερθεί ότι οι αθλητές μας εκτός από τις δυσκολίες του πολύ όμορφου πάντως αγώνα, είχαν ν’ αντιμετωπίσουν και την κόπωση από την μετακίνησή τους στην Λαμία, οι δύο πρώτοι από την Αθήνα και ο τρίτος από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας.
 • Στον ποδηλατικό αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας του ΣΥ.ΦΑ.ΓΕ. που θα γίνει στις 28/5/2023 στον Γέρακα, θα πάρουν το αθλητικό τους «βάπτισμα» στην Ποδηλασία οι νεαροί αθλητές μας Ελευθέριος Τσαλαμίδας, Ιωάννης Κλιούμης (Μίνι Μεγάλα) και Χρήστος Κων/νου Παυλάκος (Παμπαίδες), οι οποίοι προετοιμάζονται με τον προπονητή μας κ. Μανώλη Αναστασόπουλο. Καλή τους επιτυχία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5142

Εντυπωσίασε με την εμφάνισή του ο αθλητής μας Γεώργιος – Αλέξανδρος Καββαδίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας που έγινε με πανελλήνια συμμετοχή στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής το Σάββατο 28/1/2023.

Εντυπωσίασε με την εμφάνισή του ο αθλητής μας Γεώργιος – Αλέξανδρος Καββαδίας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας που έγινε με πανελλήνια συμμετοχή στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής το Σάββατο 28/1/2023. Ο αθλητής μας διέρχεται ανοδική αγωνιστική περίοδο και το απέδειξε στον αγώνα αυτό στον οποίο πρωταγωνίστησε.

Ο αγώνας αυτός, τον οποίο συνδιοργάνωσαν η Ε.Ο.Ποδηλασίας με την Α.Ε.Κ., δυστυχώς έμεινε με τις εντυπώσεις μίας πρόχειρης και κακής διοργάνωσης. Αφού μάλιστα έγινε σε μία επικίνδυνη διαδρομή στην οποία σημειωτέον συμμετείχαν και ανήλικοι αθλητές, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματισμοί αθλητών. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι κοντά στο χώρο της εκκίνησης είχε διαμορφωθεί μία πάρα πολύ κλειστή στροφή για τον αγώνα προς την ολοκλήρωση της οποίας υπήρχε ένα δένδρο στο οποίο περνούσαν ξυστά τρέχοντας οι αθλητές. Παρά όμως τη προχειρότητα και την επικινδυνότητα της διαδρομής, συμμετείχαν πολλοί αθλητές διακατεχόμενοι από το πάθος της συμμετοχής τους σε αγώνες, χωρίς αυτό όμως να δικαιολογεί τη προχειρότητα της διοργάνωσης. Πάντως ο αθλητής μας Γεώργιος – Αλέξανδρος Καββαδίας που είναι έμπειρος, προσεκτικός και ικανότατος, διακρίθηκε από την αρχή του προκριματικού αγώνα, που ανακοινώθηκε κατά τροποποίηση της προκήρυξης με αιτιολογία τη μεγάλη συμμετοχή των αθλητών, με αποτέλεσμα να προκριθεί και ν’ αγωνισθεί και στο τελικό αγώνα. Στο τελικό αγώνα διακρίθηκε ιδιαίτερα και πάλι μεταξύ των πρώτων αθλητών, αλλά δυστυχώς από ολιγωρία της Ε.Ο.Π. δεν έχουν αποσταλεί μέχρι και σήμερα από την διοργανώτρια Ε.Ο.Π. τα αποτελέσματα του αγώνα για να γνωρίζουμε τη θέση και το χρόνο του αθλητή μας. Σε κάθε περίπτωση το Σωματείο μας συγχαίρει τον αθλητή μας Γεώργιο – Αλέξανδρο Καββαδία για την εμφάνισή του και τη μαχητικότητά του στον αγώνα αυτό.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5133