Κατηγορία: Στίβος

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ πρωταγωνίστησαν και πάλι και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΤΡΙΑ (3) ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ (1Χρυσό, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο) στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ 2023 που έγινε στην Θεσσαλονίκη (στο Καυταντζόγλειο Στάδιο) στις11 και 12 Μαΐου 2023, παρά μάλιστα τις πολλές και αντίξοες συνθήκες. Από αυτά 1Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Πρωταθλητής Δημήτριος Ντόβας στο Αγώνισμα Δρόμου 1.500 μ., 1 Ασημένιο κατέκτησε ο Γεώργιος Μπιρμπίλης στο Αγώνισμα Δρόμου 800 μ. και 1 Χάλκινο κατέκτησε η Κυριακή Ισπαχανίδου στο Αγώνισμα Δρόμου 400 μ. Πολύ μεγάλη ήταν και πάλι η συμβολή του έμπειρου Αθλητή μας Σπύρου Γκοτζιά στην κατάκτηση των Μεταλλίων του Δ. Ντόβα και της Κ.Ισπαχανίδου, καθώς αγωνίσθηκε για μία ακόμα φορά με επιτυχία ως GUIDERUNNER των αθλητών μας αυτής της κατηγορίας 11. Με τα τρια (3) Μετάλλια στον Στίβο ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε τα έξι (6) Μετάλλια στα μέχρι τις12/5/2023 διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ πρωταγωνίστησαν και πάλι και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΤΡΙΑ (3) ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ (1 Χρυσό, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο) στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ 2023 που έγινε στην Θεσσαλονίκη (στο Καυταντζόγλειο Στάδιο) στις 11 και 12 Μαΐου 2023, παρά μάλιστα τις πολλές και αντίξοες συνθήκες. Από αυτά 1 Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Πρωταθλητής Δημήτριος Ντόβας στο Αγώνισμα Δρόμου 1.500 μ., 1 Ασημένιο κατέκτησε ο
Γεώργιος Μπιρμπίλης στο Αγώνισμα Δρόμου 800 μ. και 1 Χάλκινο κατέκτησε η Κυριακή Ισπαχανίδου στο Αγώνισμα Δρόμου 400 μ. Πολύ μεγάλη ήταν και πάλι η συμβολή του έμπειρου Αθλητή μας Σπύρου Γκοτζιά στην κατάκτηση των Μεταλλίωντου Δ. Ντόβα και της Κ. Ισπαχανίδου, καθώς αγωνίσθηκε για μία ακόμα φορά με επιτυχία ως GUIDE RUNNER των αθλητών μας αυτής της κατηγορίας 11. Με τα τρια (3) Μετάλλια στον Στίβο ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε τα έξι (6) Μετάλλια στα μέχρι τις 12/5/2023 διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν η Ομάδα μας Στίβου και οι Αθλητές μας και η Αθλήτριά μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2023. Κατ’ αρχήν στερηθήκαμε την συμμετοχή στους Αγώνες του Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2023 του Πρωταθλητή μας Δημήτρη Χατζηφωτίου, εξ αιτίας πρόσφατου τραυματισμού του λίγες μόλις ημέρες πριν τους Αγώνες. Επίσης αντιμετωπίσαμε για πρώτη φορά διάφορα προβλήματα όπως : α) Τα Σωματεία έπρεπε να φροντίσουν εφέτος τα ίδια για τις μετακινήσεις τους και τις διαμονές των αποστολών τους σε Ξενοδοχεία και έτυχε το Ξενοδοχείο που διέμεινε η Αποστολή της Ομάδας μας να μην είναι κοντά στο Στάδιο τέλεσης των Αγώνων. β) Λόγω αλλαγής των Κανονισμών έγιναν υποχρεωτικές συμπτήξεις Αθλητών και Αθλητριών διαφορετικών Κατηγοριών Αναπηρίας, για να καλυφθεί όπου ήταν ανάγκη, το όριο της ελάχιστης συμμετοχής Αθλητών. Αυτό βέβαια απέβαινε σε βάρος Αθλητών με μεγαλύτερη Αναπηρία, όπως οι Αθλητές της κατηγορίας 11 (με Ολική Αναπηρία Όρασης) Ντόβας και Ισπαχανίδου έναντι των Αθλητών της κατηγορίας 12 κλπ. Εξ αιτίας ίσως των προβλημάτων που προέκυψαν από αυτές τις συμπτήξεις Αθλητών διαφορετικών Κατηγοριών Αναπηρίας με τελική στην συνέχεια την ενιαία κοινή κατάταξη και βράβευσή τους, προέκυψαν και άλλα προβλήματα στην ομάδα μας όπως : α) Ο Παραολυμπιονίκης Αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς εξαναγκάσθηκε ν’ αγωνισθεί και στα 3 Αγωνίσματα Δρόμου που είχε δηλωθεί, στα 100 μ., στα 200 μ. και στα 400 μ., μέσα σε 75΄ λεπτά (1 ώρα και 15΄), μετά από όψιμη και αιφνίδια αλλαγή του Αγωνιστικού Προγράμματος και ενώ στο Αρχικό Αγωνιστικό Πρόγραμμα που είχαμε λάβει ήταν ν’ αγωνισθεί γι’ αυτά σε δύο διαφορετικές Αγωνιστικές Περιόδους. Έτσι δεν του δόθηκε η δυνατότητα ανάπαυλας και επαρκούς νέας προετοιμασίας και είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε μετάλλια στα αγωνίσματα αυτά για ελαχιστότατη διαφορά. β) Ο Αθλητής μας Γεώργιος Μπιρμπίλης είχε προσέλθει κανονικά για ν’ αγωνισθεί στα 800 μ., αλλά του ανακοίνωσαν να περιμένει ν’ ακούσει το όνομά του για να εισέλθει στον χώρο κλήσης. Το όνομά του δεν αναφέρθηκε από λάθος των Κριτών και όταν αντιληφθήκαμε και αμέσως διαμαρτυρηθήκαμε για το λάθος τους, διαπίστωσαν και παραδέχθηκαν το λάθος τους και επέτρεψαν στον Αθλητή μας ν’ αγωνισθεί μόνος του για χρόνο σε εμβόλιμη σειρά. Ο Γιώργος έτρεξε μόνος και έφερε τον 2 ο καλύτερο χρόνο κατακτώντας έτσι το Ασημένιο Μετάλλιο, αλλά έμεινε με την πικρία ότι έχασε την ευκαιρία να τρέξει κανονικά στην σειρά του και να διεκδικήσει κι εφέτος το Χρυσό Μετάλλιο με ορατό τον ανταγωνισμό και την απόδοση στον Αγώνα των αντιπάλων του Αθλητών.

Επί πλέον αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά και μετά παρέλευση 50 ημερών από το Πρωτάθλημα Στίβου δεν μας έχουν σταλεί μέχρι σήμερα από την Ομοσπονδία τα αποτελέσματα των Αγώνων του Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2023.

Πρέπει πάντως ν’ αναφέρουμε ότι όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό της ΕΑΟΜ ΑμεΑ κατέβαλε με ευγένεια και προθυμία κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία των Αγώνων.

Αγωνιστικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα Μέλη της Αποστολής του Σωματείου μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2023 για την εξαιρετική και αψεγάδιαστη παρουσία τους, την συμμετοχή τους, την αγωνιστικότητά τους και τις διακρίσεις τους και σ’ αυτό το Πρωτάθλημα. Συγχαίρουμε τους Αθλητές μας Δημήτριο
Ντόβα, Γεώργιο Μπιρμπίλη, Σταμάτιο Κοτζιά, Γιάννη Δεφίγγο, την Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου, τον Αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρο Γκοτζιά και τις συνοδούς Κατερίνα Μπιρμπίλη και Λίτσα Δεφίγγου. Θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους.

Με τα τρία (3) Μετάλλια του Στίβου, που κατακτήθηκαν με τις προαναφερθείσες συνθήκες και συνυπολογίζοντας και τα 3 μετάλλια που κατέκτησε η Ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023 ( 2 ο Σπ. Μαρκουλάκης και 1 ο Γιάννης Δεφίγγος), ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε τα έξι (6) Μετάλλια στα μέχρι τις 12/5/2023 Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023. Αναμένονται οι επιδόσεις των Αθλητών και των Αθλητριών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023 της Κολύμβησης, της Τοξοβολίας, της Σκοποβολής και του Σκακιού Τυφλών, για τα οποία προετοιμάζονται οι Αθλητές μας και οι Αθλήτριές μας και έχει προγραμματισθεί η συμμετοχή του Σωματείου μας σ’ αυτά με την προσδοκία κατάκτησης και άλλων Μεταλλίων και σημαντικών διακρίσεων.

* Μία πολύ σημαντική είδηση που δεν περνά απαρατήρητη και αφορά την αγωνιστική εξέλιξη του επίλεκτου Αθλητή μας Γιώργου Μπιρμπίλη είναι ένα «μεγάλο» άλμα του στο Άλμα εις Μήκος στην Ημερίδα Στίβου που έγινε στο Σχηματάρι την Πέμπτη 25/5/23, λίγο πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2023. Το συγκεκριμένο άλμα του κρίθηκε άκυρο για ελαχιστότατο όριο, αλλά λόγω της μεγάλης επιδόσεως ζητήθηκε και έγινε η μέτρησή του για την ενημέρωση της
επιδόσεως. Ήταν πράγματι άλμα στα 5 μέτρα, ελάχιστα μικρότερο από το όριο – κριτήριο για την ένταξη και την συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Στίβου ΑμεΑ. Η επίδοση αυτή επιβραβεύει τις μέχρι τώρα συστηματικές προσπάθειες εξέλιξης και διάκρισης του επίλεκτου Αθλητή μας Γιώργου Μπιρμπίλη στο αγαπημένο του αγώνισμα Άλμα εις Μήκος και δημιουργεί την εύλογη πεποίθηση ότι το επίσημο μεγάλο και έγκυρο άλμα του στο Άλμα εις Μήκος δεν είναι μακριά. Στον άξιο αθλητή μας Γιώργο Μπιρμπίλη ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ εύχεται και έχει την προσδοκία ότι θα έχει μία συνέχεια ανάλογη της παράδοσης που δημιούργησαν οι Διεθνείς Αθλητές μας στις Εθνικές Ομάδες ΕΑΟΜΑμεΑ Σταμάτης Κοτζιάς και Λουκάς Ανέστης στην Ποδηλασία και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008, 2012) Βασίλης Ντούνης στην Ξιφασκία και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2016), Σπύρος Μαργέλλος στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Παναγιώτης Μπάρλας και Σπύρος Μαρκουλάκης στην Ποδηλασία, Δημήτρης Ντόβας, Αλέξιος Μανάγιας και Αθηνά Λιβανοπούλου στο Σκάκι Τυφλών και όλοι τους στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα των αθλημάτων τους. Γιώργο Καλή Δύναμη, Καλή Συνέχεια και Καλές Επιτυχίες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5149

Χρυσή σελίδα «έγραψαν» στην Ιστορία του Σωματείου οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ που έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 8 ως 10 Ιουλίου 2022. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις πρωταγωνίστησαν και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΟΚΤΩ (8) ΜΕΤΑΛΛΙΑ ( 3 Χρυσά, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο ), εκ των οποίων από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτριος Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου, 1 Ασημένιο ο Σταμάτης Κοτζιάς και 1 Χάλκινο ο Δημήτρης Χατζηφωτίου. Τεράστια ήταν και η συμβολή σ’ αυτές τις επιτυχίες του αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρου Γκοτζιά. Μάλιστα η Ομάδα μας από ατυχείς συγκυρίες στερήθηκε τελικά διψήφιο αριθμό Μεταλλίων. Τέσσερα (4) μετάλλια κατέκτησαν αγωνιζόμενοι ως GUIDE RUNNER και οι αθλητές μας Σπύρος Γκοτζιάς ( 1 Χρυσό και 2 Ασημένια ) και Γιάννης  Δεφίγγος ( 1 Χρυσό ). Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022.

Χρυσή σελίδα «έγραψαν» στην Ιστορία του Σωματείου οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ που έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 8 ως 10 Ιουλίου 2022. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις πρωταγωνίστησαν και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΟΚΤΩ (8) Μετάλλια ( 3 Χρυσά, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο ), εκ των οποίων από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτριος Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου, 1 Ασημένιο ο Σταμάτης Κοτζιάς και 1 Χάλκινο ο Δημήτρης Χατζηφωτίου. Τεράστια ήταν και η συμβολή σ’ αυτές τις επιτυχίες του αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρου Γκοτζιά. Μάλιστα η Ομάδα μας από ατυχείς συγκυρίες στερήθηκε τελικά διψήφιο αριθμό Μεταλλίων. Τέσσερα (4) μετάλλια κατέκτησαν αγωνιζόμενοι ως GUIDE RUNNER και οι αθλητές μας Σπύρος Γκοτζιάς ( 1 Χρυσό και 2 Ασημένια ) και Γιάννης  Δεφίγγος ( 1 Χρυσό ).

Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022.

Είναι γεγονός πλέον ότι στην μακρόχρονη και μεστή επιτυχιών Ιστορία του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, η αποστολή της Ομάδας μας στο εφετεινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ (2022), ήταν η πιο πολυάριθμη (εννεαμελής), η πιο οργανωμένη και η πιο επιτυχημένη για τον Στίβο με την κατάκτηση των 8 Μεταλλίων. Είχε επικεφαλής τον Πανάξιο και έμπειρο αθλητή μας Σπυρίδωνα Γκοτζιά, GUIDE RUNNE, ο οποίος αγωνίσθηκε σε 3 αγώνες  ως GUIDE RUNNER και είχε ουσιαστική συμμετοχή στην κατάκτηση ενός Χρυσού Μεταλλίου και δύο (2) Ασημένιων στα αγωνίσματα 5.000μ., 1500μ. και 800μ. της κατηγορίας Τ11 (Αθλητών και Αθλητριών με Ολική Αναπηρία Όρασης). Συμμετείχαν επίσης έξι επίλεκτοι αθλητές μας, ο Δημήτρης Ντόβας, ο Γιώργος Μπιρμπίλης, η Κυριακή Ισπαχανίδου, ο Σταμάτης Κοτζιάς, ο Δημήτρης Χατζηφωτίου και ο Γιάννης Δεφίγγος, που όλοι κατέκτησαν επίσης Μετάλλια. Όλοι οι αθλητές μας πραγματοποίησαν θαυμάσιες εμφανίσεις.

Οι τρεις αθλητές μας με τον διψήφιο αριθμό Μεταλλίων (από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο ο καθένας) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2022 είναι οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτρης Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου. Μάλιστα ο Γιώργος Μπιρμπίλης συμπλήρωσε και πάλι εφέτος πέντε (5) Μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του Στίβου και της Κολύμβησης ΑμεΑ 2022, καθώς είχε κατακτήσει και 3 Μετάλλια επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022 (συνολικά 3 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο) και είναι έτσι εφέτος ο πρώτος Αθλητής του Σωματείου μας σε αριθμό κατάκτησης Μεταλλίων στα Πανελλήνιο Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2022. Ο Γιώργος Μπιρμπίλης κατέκτησε με άνεση και μεγάλη διαφορά χρόνου την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον αγώνα 800μ. της κατηγορίας Τ36 με χρόνο 3΄ 01΄΄ 09. Τα υπόλοιπα μετάλλια στον ίδιο αγώνα κατέκτησαν ο δεύτερος αθλητής Παπαδόπουλος Νικόλαος (ΚΟΤΙΝΟΣ) με χρόνο 4΄ 17΄΄ 74 και ο τρίτος αθλητής Μαρκάκης Θεόδωρος (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) με χρόνο 4΄ 22΄΄ 46.

Ο αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης διπλασίασε τα Μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022, με την κατάκτηση της Δεύτερης θέσης και του Ασημένιου Μεταλλίου στο αγώνισμα Μήκος της κατηγορίας Τ36 με Άλμα στα 4,02 μ.

Ο Αθλητής μας Δημήτρης Ντόβας ήταν επίσης εντυπωσιακός. Κατέκτησε επίσης με άνεση και μεγάλη διαφορά χρόνου την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον δύσκολο αγώνα 5000μ. της κατηγορίας Τ11, αγωνιζόμενος μαζί με τον αθλητή μας Σπύρο Γκοτζιά ως GUIDE RUNNER (Πήγασος Κυψέλης) με χρόνο 31΄ 05΄΄ 21. Στην κατάταξη τον ακολούθησαν οι :  Αργυρόπουλος  Γρηγόρης αγωνιζόμενος με την Ντίνα Μαργαρίτη, GUIDE RUNNER του Σωματείου Κλειώ Θεσσαλονίκης, με χρόνο 31΄ 28΄΄ 40 (Ασημένιο Μετάλλιο) και 3) Σταμουλάκης Βασίλειος, αγωνιζόμενος με την Ράκη Αναστασία GUIDE RUNNER του Σωματείου ΑΣΤ.  Ήφαιστος, με χρόνο 41΄ 00΄΄  32 (Χάλκινο Μετάλλιο).

Ο Δημήτρης Ντόβας με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση διπλασίασε τα Μετάλλια του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022 με την κατάκτηση της Δεύτερης θέσης και του Ασημένιου Μεταλλίου στον αγώνα 1500μ. της Κατηγορίας Τ 11. Η κατάταξη των τριών πρώτων Νικητών στον αγώνα αυτό έχει ως εξής : 1) Χαραλαμπόπουλος Γιάννης (Διαφοροζώ)  7΄ 03΄΄ 34. 2) Ντόβας Δημήτρης (Πήγασος Κυψέλης) με Γκοτζιά Σπυρίδωνα GUIDE RUNNER 8΄ 00΄΄ 97. 3) Αργυρόπουλος  Γρηγόρης με Ντίνα Μαργαρίτη (Κλειώ Θεσσαλονίκης)  8΄ 05΄΄ 05.

Η Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου αγωνίσθηκε επίσης με σθένος και κατέκτησε δύο ακόμα Μετάλλια για την ίδια και την Ομάδα μας. Ένα Χρυσό και ένα Ασημένιο. Πρώτα αγωνίσθηκε στον αγώνα των 800μ. της κατηγορίας Τ11 με τον Σπυρίδωνα Γκοτζιά GUIDE RUNNER. Στον αγώνα αυτό κατέκτησε την Δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο με χρόνο 6΄ 31΄΄ 58 αγωνιζόμενη με τον Σπυρίδωνα Γκοτζιά GUIDE RUNNER. Την πρώτη θέση στον ίδιο αγώνα κατέκτησε η Πασχαλίδου Θεοδώρα του ΑΣΤ Ήφαιστος με τον Μαρκόπουλο Γιώργο GUIDE RUNNER. Η Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου κατέκτησε την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον αγώνα 1500μ. της κατηγορίας Τ11 με χρόνο 12΄ 57΄΄ 38. Στον αγώνα αυτό αγωνίσθηκε με τον αθλητή μας Γιάννη Δεφίγγο GUIDE RUNNER.

Στον αγώνα 400μ της κατηγορίας Τ36 οι Αθλητές μας Σταμάτης Κοτζιάς και Δημήτρης Χατζηφωτίου κατέκτησαν τα δύο από τα 3 Μετάλλια. Ο Σταμάτης Κοτζιάς κατέκτησε την Δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο με χρόνο 21΄ 02΄΄ 49 και ο Δημήτρης Χατζηφωτίου κατέκτησε την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο με χρόνο 3΄ 26΄΄ 66. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φίλαθλοι χειροκρότησαν και ενεθάρρυναν τον 3ο νικητή Δημήτρη Χατζηφωτίου στην προσπάθειά του, όταν είδαν να επιδεινώνεται στον αγώνα μετά τα πρώτα 100μ και να τον δυσκολεύει ένας πρόσφατος τραυματισμός του, που τον ανάγκασε να επιβραδύνει πολύ τον ρυθμό του. Παρά το πρόβλημα συνέχισε και τερμάτισε μέσα σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο από αυτή την επιδείνωση του τραυματισμού του ο Δημήτρης Χατζηφωτίου δεν μπόρεσε τελικά να αγωνισθεί στο Τριπλούν στο οποίο διακρίνεται ιδιαίτερα, χάνοντας έτσι ένα θεωρητικά σίγουρα Χρυσό Μετάλλιο και από λάθος των διοργανωτών, που άλλαξαν και μετέφεραν αιφνιδιαστικά σε προηγούμενη αγωνιστική τον αγώνα των 200μ στην κατηγορία Τ36, δεν μπόρεσε ν’ αγωνισθεί σ’ αυτό ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, χάνοντας την ευκαιρία ενός ακόμα Μεταλλίου, καθώς παραδοσιακά κερδίζει Μετάλλια στον αγώνα των 200μ.

Καλή ήταν η εμφάνιση του Αθλητή μας Γιάννη Δεφίγγου στην κατηγορία Τ20. Αγωνίσθηκε στον αγώνα 100 μ. στον οποίο τερμάτισε με χρόνο 17΄΄ 20 και στον  αγώνα 200 μ. στον οποίο τερμάτισε με χρόνο 41΄΄ 45.

Στην Αποστολή της Ομάδας μας Στίβου στη Θεσσαλονίκη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022 συμμετείχαν και βοήθησαν ως Συνοδοί οι κυρίες Κατερίνα Μπιρμπίλη και Λίτσα Δεφίγγου.

Σε όλα τα μέλη της Αποστολής Στίβου του Πήγασου Κυψέλης που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2022, Αθλητές, Αθλήτρια και Συνοδούς, αξίζουν συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις τους, τις επιτυχίες τους, για την κατάκτηση των οκτώ (8) Μεταλλίων και για την εν γένει καλή παρουσία της Ομάδας μας.

* Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022. Εκτός δηλαδή από τα οκτώ (8) Μετάλλια που κατέκτησαν οι Αθλητές μας στο Στίβο το 2022, έχουν ήδη κατακτήσει και τέσσερα (4) ακόμα Μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, εκ των οποίων 2 Χρυσά και 1 Χάλκινο ο Γιώργος Μπιρμπίλης και 1 Ασημένιο η Κυριακή Ισπαχανίδου. Χωρίς να συνυπολογίζονται Μετάλλια του Σωματείου μας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2002 και από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων το 2022, το οποίο θα γίνει τον Σεπτέμβριο 2022.

* Ακολουθούν φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5070

Με δύο νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις ο ταλαντούχος αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε δύο νέα χρυσά μετάλλια και στα αγωνίσματα 400μ. και 800μ. της κατηγορίας 36, του εφετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2021, που έγινε στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης 9, 10 και 11 Ιουλίου 2021. ΄Ετσι ο αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης διπλασίασε τα μετάλλιά του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2021, φθάνοντας εφέτος τα 4, όλα χρυσά, μαζί δηλαδή και με τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2021.

Με δύο νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις ο ταλαντούχος αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε δύο νέα χρυσά μετάλλια και στα αγωνίσματα 400μ. και 800μ. της κατηγορίας 36, του εφετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2021, που έγινε στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης 9, 10 και 11 Ιουλίου 2021. ΄Ετσι ο αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης διπλασίασε τα μετάλλιά του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2021, φθάνοντας εφέτος τα 4, όλα χρυσά, μαζί δηλαδή και με τα δύο χρυσά μετάλλια που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2021.

Ο  Γιώργος Μπιρμπίλης με τις νέες εμφανίσεις του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και της Κολύμβησης και του Στίβου το έτος 2021, παρά μάλιστα τις κρατούσες αντίξοες συνθήκες, απέδειξε ότι είναι από τους σταθερούς σε απόδοση και καλύτερους αθλητές ΑμεΑ οι οποίοι έχουν λατρεία στον αθλητισμό και αγωνιστικές ικανότητες και γι’ αυτό πρωταγωνιστεί και διακρίνεται. Στον αγώνα Δρόμου 800μ. που έγινε το Σάββατο 10/7/2021 το πρωΐ κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2΄ 57΄΄ 62 και στον αγώνα Δρόμου 400μ. που έγινε την ίδια ημέρα Σάββατο 10/7/2021, το απόγευμα, κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1΄ 22΄΄ 05.

Λόγω του γεγονότος ότι αφ’ ενός οι αγώνες έγιναν εφέτος μακρυά για την Ομάδα μας που έχει έδρα την Αθήνα, δηλαδή στη Θεσσαλονίκη, αλλά και αφ’ ετέρου της κατάστασης της πανδημίας, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στερήθηκε την συμμετοχή και άλλων αθλητών μας, όπως του Σταμάτη Κοτζιά, του Δημήτρη Ντόβα και του Γιάννη Δεφίγγου, από την αναγκαστική  απουσία των οποίων στερήθηκε και άλλες διακρίσεις και άλλα μετάλλια. Ωστόσο με τα δύο νέα μετάλλια του Γιώργου Μπιρμπίλη στο Στίβο η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη για το 2021 τα 6 μετάλλια στα μέχρι τώρα διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2021, που αναμένεται ν’ αυξηθούν. Θερμά συγχαρητήρια στον αθλητή μας Γιώργο Μπιρμπίλη για τις δύο νέες μεγάλες επιτυχίες του στον Στίβο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4892

Τέσσερα (4) μετάλλια κατέκτησε και πάλι η ομάδα μας ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020 (έγινε στο διάστημα 31/7 ως 2/8/2020 στο ΟΑΚΑ), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα δύο (2) είναι χρυσά και τα δύο (2) χάλκινα. Ο πρωτοαγωνιζόμενος θαυμάσιος αθλητής του Πήγασου Κυψέλης Γιώργος Μπιρμπίλης πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και κατέκτησε με άνεση και τα δύο (2) χρυσά μετάλλια στους αγώνες που συμμετείχε των 200 μ. και των 400 μ. Οι πρωταθλητές μας του Πήγασου Κυψέλης Σταμάτης Κοτζιάς, δύο φορές Παραολυμπιονίκης και Δημήτρης Ντόβας, που αγωνίσθηκε με τον εξαίρετο αθλητή – συνοδό Σπύρο Γκοτζιά, πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και, μολονότι αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα, κατέκτησαν πανάξια από ένα (1) χάλκινο μετάλλιο, ανεβάζοντας σε τέσσερα (4) τα μετάλλια της ομάδας μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020. Σημαντική στις επιτυχίες αυτές ήταν και η συμβολή του προπονητή μας κ. Κώστα Γκρέκα.

Τέσσερα (4) μετάλλια κατέκτησε και πάλι η ομάδα μας ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020 (έγινε στο διάστημα 31/7 ως 2/8/2020 στο ΟΑΚΑ), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα δύο (2) είναι χρυσά και τα δύο (2) χάλκινα. Ο πρωτοαγωνιζόμενος θαυμάσιος αθλητής του Πήγασου Κυψέλης Γιώργος Μπιρμπίλης πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και κατέκτησε με άνεση και τα δύο (2) χρυσά μετάλλια στους αγώνες που συμμετείχε των 200 μ. και των 400 μ. Οι πρωταθλητές μας του Πήγασου Κυψέλης Σταμάτης Κοτζιάς, δύο φορές Παραολυμπιονίκης και Δημήτρης Ντόβας, που αγωνίσθηκε με τον εξαίρετο αθλητή – συνοδό Σπύρο Γκοτζιά, πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις και, μολονότι αντιμετώπιζαν σημαντικά προβλήματα, κατέκτησαν πανάξια από ένα (1) χάλκινο μετάλλιο, ανεβάζοντας σε τέσσερα (4) τα μετάλλια της ομάδας μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020. Σημαντική στις επιτυχίες αυτές ήταν και η συμβολή του προπονητή μας κ. Κώστα Γκρέκα.

Οι αθλητές μας του ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ παρουσιάσθηκαν για μια ακόμα φορά πανέτοιμοι και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020 που έγινε και πάλι στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ. Έκαναν για μία ακόμα φορά κατάθεση ψυχής με την ευψυχία και την αγωνιστικότητά τους, εντυπωσίασαν και πανάξια κατέκτησαν και πάλι 4 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020. Οι αγώνες Στίβου του Πανελληνίου πρωταθλήματος έγιναν στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ στο τριήμερο Παρασκευή 31/7 ως και Κυριακή 2/8/2020. Όλα τα μετάλλια για την ομάδα μας Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αγώνες Δρόμου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2020 οι πρωταθλητές μας Γιώργος Μπιρμπίλης (2 χρυσά), Σταμάτης Κοτζιάς (1 χάλκινο) και Δημήτρης Ντόβας (1 χάλκινο) το Σάββατο 1/8/2020 και την Κυριακή 2/8/2020. Η ομάδα μας έκανε αισθητότατη και εφέτος την παρουσία της στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ, διατηρώντας τη σπουδαία παράδοση της κατάκτησης πολλών Μεταλλίων στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, την οποία έχει δημιουργήσει για πολλά χρόνια και απέσπασε τα συγχαρητήρια.

Το απόγευμα του Σαββάτου 1/8/2020 έγιναν τα αγωνίσματα Δρόμου των 200μ. και των 5.000μ. στα πλαίσια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2020. Στην δύσκολη σειρά των 200 μ. της κατηγορίας 36 αγωνίσθηκαν ταυτόχρονα ο πρωτοαγωνιζόμενος σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης και ο δύο φορές Παραολυμπιονίκης αθλητής μας (στην Ποδηλασία Δρόμου) Σταμάτης Κοτζιάς, με αντιπάλους δυνατούς αθλητές από άλλες ομάδες. Από το ξεκίνημα του αγώνα ξεχώρισαν στις τρεις πρώτες θέσεις για τα μετάλλια και οι δύο αθλητές μας με κυρίαρχο τον Γιώργο Μπιρμπίλη που συνέχισε με δυνατό τρέξιμο μέχρι το νήμα, κερδίζοντας άνετα αι δίκαια την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 34΄ 29΄΄ με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο Παν. Μανέτα του ΑΣΤ  Ήφαιστος και αποδεικνύοντας το μεγάλο ταλέντο του. Δυνατά έτρεξε και ο Σταμάτης Κοτζιάς, που διπλασίασε στον ίδιο αγώνα τα μετάλλια για την ομάδα μας, κατακτώντας με άνεση την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 41΄ 13΄΄, με πολύ μεγάλη διαφορά από τον 4ο αθλητή Θεοδ. Χατζηπαναγιώτη της Αχτίδας Αιγαίου.

Ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να συμμετάσχει στον αγώνα των 5.000μ., της κατηγορίας 11, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα από πρόσφατο τραυματισμό, από τον οποίο δεν είχε ακόμα ιαθεί και ο πόνος και το μελάνωμα στο πόδι εξακολουθούσαν να τον δυσκολεύουν. Ο Δημήτρης Ντόβας όμως είχε και μεγάλη επιθυμία και θέληση να διεκδικήσει μία ακόμα διάκριση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020, στο οποίο έχει δημιουργήσει παράδοση κατάκτησης  μεταλλίων. Και τον βοήθησε και στις προπονήσεις και στον αγώνα ο εξαίρετος και σε ήθος και σε αγωνιστικότητα  αθλητής μας Σπύρος Γκοτζιάς, που ήταν συνοδός του Δ. Ντόβα στον αγώνα. Ήταν ηρωϊκή και επική, άξια θαυμασμού η προσπάθεια του Δημήτρη Ντόβα ν’ αγωνισθεί με αυτές τις συνθήκες και να κατακτήσει μάλιστα την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, με χρόνο 33΄ 05΄΄ 61. Και μπορεί ο χρόνος του να μην ήταν τόσο καλός όσο τις άλλες χρονιές, αφού μάλιστα με τη συνήθη επίδοσή του είχε άνεση να κατακτήσει την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, αλλά με τις συνθήκες που έτρεξε, προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό, ακόμα και η τρίτη θέση είναι μεγάλο επίτευγμα και αξίζουν συγχαρητήρια στους Δημ. Ντόβα και Σπ. Γκοτζιά.

Τη Κυριακή 2/8/2020, στην τελευταία ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2020, επρόκειτο να διεξαχθούν, μεταξύ άλλων, οι αγώνες των 1.500 μ. με την συμμετοχή  του αθλητή μας Δημ. Ντόβα (και του Σπ. Γκοτζιά) και των 400 μ. με την συμμετοχή των αθλητών μας Γ. Μπιρμπίλη και Στ. Κοτζιά. Τελικά ο Δημήτρης Ντόβας δεν μπόρεσε δυστυχώς να ξανααγωνισθεί και στα 1.500 μ., όπου είχε τον καλύτερο χρόνο, διότι υπέστη υποτροπή – επιδείνωση του τραυματισμού του στον αγώνα των 5000 μ. που έγινε την προηγούμενη ημέρα Σάββατο βράδυ.

Στον τελικό αγώνα των 400 μ. της Κατηγορίας 36, αγωνίσθηκαν και πάλι οι πρωταθλητές μας Γιώργος Μπιρμπίλης και Σταμάτης Κοτζιάς, οι οποίοι και πάλι πρωταγωνίστησαν. Ιδιαίτερα όμως ο θαυμάσιος Γιώργος Μπιρμπίλης, έχοντας πάρει πλέον τον αέρα των αγώνων (μετά τον θρίαμβό του στα 200 μ.), ξεδίπλωσε θαρραλέα τις αγωνιστικές αρετές του και με ολοφάνερη την αγωνιστική του ανωτερότητα «κάλπασε» με άνεση στην δεύτερη συνεχόμενη εντυπωσιακή νίκη του (Πρωταθλητής Ελλάδας και στα 400 μ.) και το δεύτερο χρυσό του μετάλλιο με χρόνο 1΄ 12΄΄ 75 έναντι χρόνου 1΄ 26΄΄ 45 του δεύτερου τερματίσαντος αθλητή Παναγιώτη Μανέτα (του Α.Σ.Τ. Ήφαιστος) και 1΄ 28΄΄ 11 του τριταθλητή  Ιωαν. Δασκαλάκη (του Σπάρτακου). Δυστυχώς από ένα ατύχημά του ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς έχασε την ευκαιρία κατάκτησης και δεύτερου μεταλλίου και περιορίσθηκε στην τέταρτη θέση του αγώνα αυτού με χρόνο 1΄ 32΄΄ 08. Καθώς ο Σταμάτης στραβοπάτησε στο ξεκίνημα του αγώνα, υπέστη μικρή θλάση στο πόδι και ενώ ξεκίνησε σχετικά καλά, είχε την ατυχία από τον πόνο που προκλήθηκε στην διάρκεια του τρεξίματός του, να καθυστερήσει στην συνέχεια με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο αθλητής που ακολουθούσε και να χάσει από αυτή την ατυχία τουλάχιστον την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Ωστόσο όλοι οι αθλητές μας που αγωνίσθηκαν, προσπάθησαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που αγωνίσθηκαν στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020 με την Ομάδα μας και κατάφεραν αυτές τις νέες μεγάλες διακρίσεις τους και την κατάκτηση των μεταλλίων τους.

Με τα 4 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020, η Ομάδα μας Πήγασος Κυψέλης έφθασε ήδη τα 7 μετάλλια στα μέχρι τώρα διεξαχθέντα δύο (2) Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2020, της Ποδηλασίας Πίστας (3) και του Στίβου (4). Σε μία δύσκολη χρονιά που λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού έχουν αναβληθεί μέχρι σήμερα τα υπόλοιπα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όπως ανεβλήθησαν εφέτος και οι  Παραολυμπιακοί Αγώνες.

*  Παραθέτουμε φωτογραφίες από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2020.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4793

Πέντε (5) μετάλλια κατέκτησε και πάλι η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2019 (έγινε στις 13 και 14/7/2019 στο ΟΑΚΑ), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα δύο (2) είναι χρυσά και τα τρία (3) ασημένια. Ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς κατέκτησε τα δύο (2) χρυσά μετάλλια. Ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας κατέκτησε δύο (2) ασημένια μετάλλια και ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε επίσης ασημένιο μετάλλιο, έχοντας συνοδό τον Π. Μπάρλα που είχε έτσι συμβολή και σ’ αυτό το μετάλλιο.

Πέντε (5) μετάλλια κατέκτησε και πάλι η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2019 (13 και 14/7/2019), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα δύο (2) είναι χρυσά και τα τρία (3) ασημένια. Ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς κατέκτησε τα δύο (2) χρυσά μετάλλια. Ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας κατέκτησε δύο (2) ασημένια μετάλλια και ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε επίσης ασημένιο μετάλλιο, έχοντας συνοδό τον Π. Μπάρλα που είχε έτσι συμβολή και σ’ αυτό το μετάλλιο.

Οι αθλητές μας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ παρουσιάσθηκαν για μια ακόμα φορά πανέτοιμοι και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε και πάλι στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ. Έκαναν για μία ακόμα φορά κατάθεση ψυχής με την ευψυχία και την αγωνιστικότητά τους, εντυπωσίασαν και πανάξια κατέκτησαν και πάλι 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2019. Οι αγώνες Στίβου του Πανελληνίου πρωταθλήματος έγιναν στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ στο διήμερο Σάββατο 13/7 και Κυριακή 14/7/2019. Όλα τα μετάλλια για την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αγώνες δρόμου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2019 οι πρωταθλητές μας Σταμάτης Κοτζιάς (2 χρυσά), Παναγιώτης Μπάρλας (2 ασημένια) και Δημήτρης Ντόβας (1 ασημένιο). Η ομάδα μας έκανε αισθητότατη και εφέτος την παρουσία της στο πρωτάθλημα Στίβου, διατηρώντας τη σπουδαία παράδοση της κατάκτησης πολλών μεταλλίων στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου την οποία δημιούργησε τα τελευταία χρόνια και απέσπασε τα συγχαρητήρια.

Στην  πρώτη  αγωνιστική   περίοδο  του   Πανελληνίου  Πρωταθλήματος  Στίβου ΑμεΑ 2019, το Σάββατο το πρωΐ 13/7/2019, έγινε το αγώνισμα των 1.500 μ., στο οποίο μετείχε ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας στην κατηγορία 11 με συνοδό τον επίσης πρωταθλητή μας Παναγιώτη Μπάρλα. Ο Δημήτρης Ντόβας με το συνοδό του Παναγιώτη Μπάρλα κατέκτησαν δίκαια, πανάξια και θριαμβευτικά την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο με το χρόνο 7΄ 13΄΄ 14, με τον οποίο συνέτριψαν κατά 26΄΄ την περσινή τους επίδοση στον ίδιο αγώνα (πέρσι είχαν φέρει χρόνο 7΄ 39΄΄ 70) και ανέβηκαν έτσι στη δεύτερη θέση του βάθρου των νικητών, αφού έτρεξαν όλη την απόσταση πολύ δυνατά και ταυτόχρονα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών. Συγχαρητήρια και στους δύο για την άψογη εμφάνιση και τη θριαμβευτική επιτυχία τους.

 Το απόγευμα του Σαββάτου 13/7/2019 έγιναν τα αγωνίσματα Δρόμου των 200μ. και των 5.000μ. στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής περιόδου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2019. Ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς ήταν πανέτοιμος και εντυπωσίασε με την εμφάνισή του κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 200μ. της κατηγορίας 36, με χρόνο 40΄ 67΄΄, συντρίβοντας την ατομική του επίδοση. Ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας εντυπωσίασε επίσης για μια ακόμα φορά με την εμφάνισή του στο ίδιο αγώνισμα των 200μ. και συνέτριψε επίσης για μια ακόμα φορά κατά 3΄΄ την επίδοσή του στο αγώνισμα αυτό επιτυγχάνοντας χρόνο 39΄ 42΄΄ (το περσινό του ρεκόρ στο αγώνισμα ήταν 42΄ 76΄΄) κατακτώντας έτσι με άνεση και δίκαια την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

Ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας δεν μπόρεσε τελικά να συμμετάσχει στον αγώνα των 5.000μ., καθώς ήταν καταπονημένος από τον πρωϊνό αγώνα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εφέτος συνέπεσαν να διεξαχθούν την  ίδια ημέρα και τα δύο αγωνίσματα των 1.500μ. και των  5.000μ.

 Την  τρίτη αγωνιστική περίοδο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2019, που ήταν τα αγωνίσματα της Κυριακής, το πρωΐ 14/7/2019 οι αθλητές μας είχαν ρεπό.

Τη Κυριακή 14/7/2019, το απόγευμα, στην τέταρτη αγωνιστική περίοδο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2019, οι πρωταθλητές μας Σταμάτης Κοτζιάς και Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ολοκλήρωσαν τις επιτυχημένες και εντυπωσιακές εμφανίσεις τους με τη κατάκτηση 2 ακόμα μεταλλίων, στο αγώνισμα των 400μ. αμφότεροι. Ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς στο αγώνισμα αυτό της κατηγορίας 36 στο οποίο μετά από μια ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση, κατέκτησε και πάλι τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 1΄ 34΄΄ 63 και ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας στο αγώνισμα αυτό της κατηγορίας 46, στο οποίο εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά και κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό, πετυχαίνοντας μάλιστα χρόνο 1΄ 29΄΄ 44, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα αυτό (έναντι του περσινού του χρόνου 1΄ 30΄΄ 08 στον ίδιο αγώνα).  

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που αγωνίσθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2019 με την ομάδα μας και κατάφεραν αυτές τις νέες μεγάλες διακρίσεις τους.

Με τα 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2019, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε ήδη τα 14 μετάλλια στα μέχρι τώρα διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2019 (Ποδηλασίας Πίστας 3, Ποδηλασίας Δρόμου 3, Παρατριάθλου 1, Ξιφασκίας με Αμαξίδιο 2 και Στίβου 5).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4577

Ικανοποιητική είναι η τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων των αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2018.

Ικανοποιητική είναι η τελική συγκομιδή 12 μεταλλίων των αθλητών του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2018. Μάλιστα η συγκομιδή αυτή ήταν τελικά μικρότερη από ορισμένες άτυχες περιστάσεις, όπως το πρόβλημα της συμμετοχής αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, στο οποίο συνήθως κατακτούσαμε περισσότερα μετάλλια, καθώς και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Τοξοβολίας.

Τα μετάλλια για τον ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για το 2018 κατέκτησαν οι εξής αθλητές μας :

1) Ο Σπύρος Μαρκουλάκης στη Ποδηλασία Δρόμου κατέκτησε 3 μετάλλια, εκ των οποίων τα 2 ασημένια (στα 1.000μ. και στα 4.000μ.) και το 1 χάλκινο (στον αγώνα 15.000 χιλιομέτρων σκρατς).

2) Ο Παναγιώτης Μπάρλας στο Στίβο κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια (στα 200μ. και στα 400μ.) και συμμετείχε σαν συνοδός και στη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Ντόβα στα 1.500μ.

3) Ο Σταμάτης Κοτζιάς στο Στίβο κατέκτησε 1 ασημένιο (στα 400μ.) και 1 χάλκινο (στα 200μ.) μετάλλια.

4) Ο  Μάριος Ψυχάλης στη Κολύμβηση κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (στα 50μ. ελεύθερο).

5) Ο Βασίλης Ντούνης στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο (στο αγώνισμα ΕΠΕ) και 1 ασημένιο μετάλλιο (στο αγώνισμα Σπάθη).

6) Ο Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε στο Στίβο 1 χρυσό μετάλλιο (στα 1.500μ.) και στο Σκάκι Τυφλών 1 χάλκινο μετάλλιο.

Αναλυτικά και συνολικά η ομάδα μας κατέκτησε 5 ΧΡΥΣΑ μετάλλια (με τους Μπάρλα 2, Ντούνη, Ψυχάλη και Ντόβα από 1), 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ μετάλλια (με τους Μαρκουλάκη 2, Ντούνη και Κοτζιά από 1) και 3 ΧΑΛΚΙΝΑ μετάλλια (με τους Κοτζιά, Μαρκουλάκη και Ντόβα από 1).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4143

Πέντε (5) μετάλλια κατέκτησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 (23 και 24/6/2018), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα τρία (3) είναι χρυσά, εκ των οποίων ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας κατέκτησε τα δύο (2) και ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε το 3ο, έχοντας συνοδό τον Π. Μπάρλα που είχε έτσι συμβολή και σ’ αυτό το μετάλλιο, ενώ δύο (2) μετάλλια (1 ασημένιο και 1 χάλκινο) κατέκτησε και ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς.

Πέντε (5) μετάλλια κατέκτησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 (23 και 24/6/2018), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα τρία (3) είναι χρυσά, εκ των οποίων ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας κατέκτησε τα δύο (2) και ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε το 3ο, έχοντας συνοδό τον Π. Μπάρλα που είχε έτσι συμβολή και σ’ αυτό το μετάλλιο, ενώ δύο (2) μετάλλια (1 ασημένιο και 1 χάλκινο) κατέκτησε και ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς.

Οι αθλητές μας παρουσιάσθηκαν πανέτοιμοι και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε και πάλι στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ, έκαναν για μία ακόμα φορά κατάθεση ψυχής με την ευψυχία και την αγωνιστικότητά τους, εντυπωσίασαν και πανάξια κατέκτησαν 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018. Οι αγώνες Στίβου του Πανελληνίου πρωταθλήματος έγιναν στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ στο διήμερο Σάββατο 23/6 και Κυριακή 24/6/2018. Έγιναν και ορισμένες αναγκαστικές αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα εκ του γεγονότος ότι μέσα στο διήμερο των αγώνων έβρεξε κατά διαστήματα και καθώς το κεντρικό Στάδιο είναι ασκέπαστο, έγινε μεταφορά του χρόνου διεξαγωγής ορισμένων αγωνισμάτων. Όλα τα μετάλλια για την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αγώνες δρόμου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου 2018 οι πρωταθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας (2 χρυσά), Δημήτρης Ντόβας (1 χρυσό) και Σταμάτης Κοτζιάς (1 ασημένιο και 1 χάλκινο). Η ομάδα μας έκανε αισθητότατη και εφέτος την παρουσία της στο πρωτάθλημα Στίβου, διατηρώντας τη σπουδαία παράδοση της κατάκτησης πολλών μεταλλίων στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου που δημιούργησε από πέρσι και απέσπασε τα συγχαρητήρια. Είχε  μάλιστα την ατυχία να στερηθεί τη τελευταία  στιγμή και τη συμμετοχή του πρωταθλητή μας Μάριου – Γεώργιου Ψυχάλη, που ήταν στα φαβορί για τη κατάκτηση 2 ακόμη μεταλλίων, λόγω ανακύψαντος έκτακτου προβλήματος της υγείας του.

Άτυχος ήταν ο Δημήτρης Ντόβας στο αγώνισμα 5.000 μ. της κατηγορίας 11, στο οποίο αγωνίσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23/6/2018 τρέχοντας με συνοδό τον Παναγιώτη Μπάρλα. Μολονότι έφερε στο αγώνισμα αυτό χρόνο 28΄ 30΄΄ 81, που είναι ίδιος με το περσινό χρόνο του στο ίδιο αγώνισμα και με τον οποίο είχε κατακτήσει τη 1η θέση, ήλθε τελικά 4ος εφέτος στο αγώνισμα αυτό με διαφορά μόνο λίγων δευτερολέπτων από τους 2ο και 3ο αθλητές, δηλαδή τα μετάλλια. Είναι δύσκολη όμως η κατηγορία αναπηρίας στην οποία αγωνίζεται ο Δημήτρης Ντόβας, δηλαδή η 11 για αθλητές με ολική τυφλότητα. Είναι πολύ πιθανό ότι, αν μπορούσε να δει τους προπορευόμενους αθλητές, θα είχε τις δυνάμεις να τους φθάσει και να τους προσπεράσει. Τούτο φάνηκε άλλωστε την επόμενη μέρα στον αγώνα των 1.500μ. της κατηγορίας 11, στον οποίο έτρεξε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και κατέκτησε με μεγάλη άνεση τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο. Το απόγευμα του Σαββάτου 23/6/2018, ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας έκανε μία ακόμα εντυπωσιακή και συνάμα συγκινητική αγωνιστική εμφάνιση και κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 200μ. της κατηγορίας 46 με χρόνο 42΄΄ 76. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Παναγιώτης αναγκάσθηκε με βάση το αγωνιστικό πρόγραμμα να τρέξει τον αγώνα αυτό αμέσως μετά τον αγώνα των 5.000μ., στον οποίο είχε αγωνισθεί σαν συνοδός του Δημήτρη Ντόβα και ως εκ τούτου ήταν καταπονημένος. Την ίδια ημέρα αγωνίσθηκε, αμέσως μετά τον αγώνα του Παναγιώτη Μπάρλα και ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, στο αγώνισμα 200μ. της κατηγορίας 36. Ο Σταμάτης έκανε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση και τρέχοντας δυνατά και γρήγορα κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό.

Στη τρίτη αγωνιστική περίοδο, που έγινε τη Κυριακή 24/6/2018 το πρωΐ, αγωνίσθηκε ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 1.500μ. της κατηγορίας 11, με συνοδό και πάλι τον πρωταθλητή μας Παναγιώτη Μπάρλα. Στον αγώνα αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έγινε «πάντρεμα ψυχών» των δύο πρωταθλητών μας που και οι δύο έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη ευψυχία τους. Γεγονός είναι ότι ο Δημήτρης Ντόβας, πεισμωμένος ίσως από τη μη κατάκτηση μεταλλίου τη προηγούμενη μέρα, ανέπτυξε από το ξεκίνημα ήδη του αγώνα αυτού ιλιγγιώδη ταχύτητα και συνεχίζοντας έτσι δυνατά με το συνοδό του Παναγιώτη Μπάρλα, κατέκτησε με μεγάλη άνεση και μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα αυτό με τον πάρα πολύ καλό χρόνο 7΄ 39΄΄ 70. Οι αντίπαλοί του αθλητές που συμπλήρωσαν τη τριάδα των νικητών, τερμάτισαν με μεγάλη διαφορά πίσω του και συγκεκριμένα ο 2ος Νίκος Αργυρός του Ηφαίστου με χρόνο 8΄ 36΄΄ 14 και ο 3ος Χαράλαμπος Τοκατλίδης του Πυρσού με χρόνο 8΄ 59΄΄ 34. Ο Δημήτρης Ντόβας με το συνοδό του Παναγιώτη Μπάρλα κατέκτησαν δίκαια, πανάξια και θριαμβευτικά την πρώτη θέση με το χρόνο 7΄ 39΄΄ 70 και ανέβηκαν έτσι στη πρώτη θέση του βάθρου των νικητών, αφού έτρεξαν όλη την απόσταση πολύ δυνατά και ταυτόχρονα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών. Συγχαρητήρια και στους δύο για την εμφάνιση και τη θριαμβευτική νίκη τους.

Τη Κυριακή 24/6/2018, το απόγευμα, στην τέταρτη αγωνιστική περίοδο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, οι πρωταθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας και Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ολοκλήρωσαν τις επιτυχημένες και εντυπωσιακές εμφανίσεις τους με τη κατάκτηση 2 ακόμα μεταλλίων. Πρώτος αγωνίσθηκε ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς στο αγώνισμα των 400μ. της κατηγορίας 36 στο οποίο μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1΄ 33΄΄ 55. Ακολούθησε το αγώνισμα των 400μ. της κατηγορίας 46, στο οποίο αγωνίσθηκε ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας. Ο Παναγιώτης εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά και κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό, πετυχαίνοντας μάλιστα χρόνο 1΄ 30΄΄ 08, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα αυτό.  

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που αγωνίσθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 με την ομάδα μας και κατάφεραν αυτές τις μεγάλες διακρίσεις τους.

Με τα 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε ήδη τα 9 μετάλλια στα μέχρι τώρα διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2018 (Ποδηλασίας Πίστας 3, Κολύμβησης 1 και Στίβου 5).

*  Παραθέτουμε φωτογραφίες από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018.

dav

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3947

Ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων πραγματοποίησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2017 (26 και 27/5/2017), με την κατάκτηση σ’ αυτό 7 μεταλλίων (3 χρυσά, 3 ασημένια και 1 χάλκινο) με τους πρωταθλητές μας Π. Μπάρλα, Δ. Ντόβα, Μ.-Γ. Ψυχάλη και Σ. Κοτζιά.

Ρεκόρ συγκομιδής μεταλλίων πραγματοποίησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2017 (26 και 27/5/2017), με την κατάκτηση σ’ αυτό 7 μεταλλίων (3 χρυσά, 3 ασημένια και 1 χάλκινο) με τους πρωταθλητές μας Π. Μπάρλα, Δ. Ντόβα, Μ.-Γ. Ψυχάλη και Σ. Κοτζιά.

Οι αθλητές μας παρουσιάσθηκαν πανέτοιμοι στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, έκαναν κατάθεση ψυχής με την ευψυχία και την αγωνιστικότητά τους, εντυπωσίασαν και πανάξια πέτυχαν αυτό το ρεκόρ της κατάκτησης 7 μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ομάδα μας Στίβου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης κατέκτησε το 2017 τα περισσότερα μετάλλια ακόμα και από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου (στο οποίο το 2017 κατακτήσαμε 6 μετάλλια), αλλά επίσης και το γεγονός ότι τα 3 χρυσά μετάλλια στο στίβο είναι τα πρώτα χρυσά μετάλλια εφέτος για την ομάδα μας. Οι αγώνες Στίβου του πρωταθλήματος έγιναν και εφέτος στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ και σε βοηθητικό του ΟΑΚΑ έγιναν αγωνίσματα ρίψεων στο διήμερο Παρασκευής 26/5 και Σαββάτου 27/5/2017, ενώ λόγω βροχής ανεβλήθησαν οι αγώνες της Κυριακής 28/5/2017. Τα μετάλλια για την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αγώνες δρόμου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου οι πρωταθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας (2 χρυσά), Δημήτρης Ντόβας (1 χρυσό), Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης (2 ασημένια) και Σταμάτης Κοτζιάς (1 ασημένιο και 1 χάλκινο). Η ομάδα μας έκανε εφέτος αισθητότατη την παρουσία της στο πρωτάθλημα Στίβου και απέσπασε τα συγχαρητήρια .

Το «ποδαρικό» στα μετάλλια και μάλιστα με πρώτη θέση και «χρυσό» έκανε ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας στο αγώνισμα 5.000 μ. της κατηγορίας 11, τρέχοντας με συνοδό τον Σπύρο Γκοτζιά. Κατέκτησαν στη πρώτη μέρα των αγώνων, την Παρασκευή 26/5/2017, την πρώτη θέση με χρόνο 28΄ 30΄΄ και ανέβηκαν στη πρώτη θέση του  βάθρου  των νικητών πανάξια,  αφού έτρεξαν  όλη την απόσταση  δυνατά και ταυτόχρονα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών για σωστό και έγκυρο τρέξιμο. Υπήρξε άλλος αθλητής που τερμάτισε πριν τον Ντόβα, αλλά σωστά ακυρώθηκε, αφού ο συνοδός του προπορευόταν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και μάλιστα στο τερματισμό πέρασε ο συνοδός του στο τερματισμό πιο μπροστά, μπροστά μάλιστα στους Κριτές αφίξεων και με καταγραφή και στο φίνι – φίνις, ώστε ορθά ακυρώθηκε. Η επιτυχία του Δημήτρη Ντόβα είναι πολύ μεγάλη και επιτεύχθηκε χάρις στην ευψυχία του, αλλά και χάρις στην βοήθεια του συνοδού Σπύρου Γκοτζιά (πρωταθλητή του Τριάθλου), που προσφέρθηκε και βοήθησε να κάνουν μαζί με τον Ντόβα αρκετές προπονήσεις πριν τον αγώνα και τον ευχαριστούμε. Συγχαρητήρια και στους δύο για την εμφάνιση και τη νίκη τους που άνοιξε τον δρόμο και για τα μετάλλια των άλλων αθλητών μας. Ικανοποιητική εμφάνιση έκανε το Σάββατο και ο αθλητής μας Γιάννης Δεφίγγος στον αγώνα 100 μ. της κατηγορίας 20, με χρόνο 18΄ 30΄΄.

Το Σάββατο 27/5/2017 οι αθλητές μας σάρωσαν στα μετάλλια (6 στο σύνολο). Ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν πρωταθλητής Ελλάδας Ποδηλασίας Δρόμου στη κατηγορία C5 και διεθνής στο άθλημα αυτό, αποχώρησε από την Ποδηλασία λόγω τραυματισμού και αφιερώθηκε πλέον στον στίβο όπου επίσης διαπρέπει, ενισχύοντας πλέον σ’ αυτό το άθλημα την ομάδα μας. Ο Παναγιώτης αγωνίσθηκε σαν πρωταθλητής με την γνωστή ευψυχία του στα αγωνίσματα 200 μ. και 400 μ. στα οποία κατέκτησε και στα 2 την πρώτη θέση και τα χρυσά μετάλλια στην κατηγορία 46. Στα 200 μ. έφερε χρόνο 41΄΄ 75 και στα 400 μ. έφερε χρόνο 1΄ 30΄΄ 70.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης και ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, κατακτώντας και αυτός δύο μετάλλια στα ίδια αγωνίσματα (200 μ. και 400 μ.). Ο Σταμάτης είναι ο κορυφαίος διαχρονικά Έλληνας  αθλητής στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ με τις δύο μεγαλύτερες Ελληνικές Παραολυμπιακές διακρίσεις στο άθλημα αυτό (6ος στο Πεκίνο 2008 και 8ος στο Λονδίνο 2012), αλλά δεν κατορθώθηκε  τα δύο τελευταία χρόνια να ενισχύσει την ποδηλατική ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου και ενισχύει την ομάδα μας Στίβου με μεγάλη επιτυχία. Είναι γνωστή άλλωστε η ευψυχία και το αγωνιστικό σθένος του Σταμάτη και φυσικό αποτέλεσμα ήταν να διακριθεί και να κατακτήσει μετάλλια ο Σταμάτης και στα δύο αγωνίσματα που συμμετείχε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου  2017  στην  κατηγορία  36.  Στα  200 μ. κατέκτησε την  3η  θέση  και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 38΄ 54 και στα 400 μ. κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1΄ 29΄΄ 55. Η μεγάλη πάντως αγάπη του Σταμάτη εξακολουθεί να είναι το άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου, στο οποίο ο Σταμάτης εξακολουθεί ν’ αποτελεί το μεγάλο  κεφάλαιο της Ελληνικής Ποδηλασίας για διάκριση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Θα πρέπει όμως ο Σταμάτης να ξεπεράσει τις πικρίες του σ’ αυτό και κυρίως ν’ αποδεχθεί την ύπαρξη αντίξοων συνθηκών και την μεγάλη προπονητική δουλειά και τις πολλές θυσίες, στις οποίες πρέπει να προβεί για να μπορέσει να δρέψει και πάλι μεγάλους θριάμβους Παραολυμπιακών διακρίσεων για την Ελληνική Ποδηλασία. Αν κατανοήσει τα παραπάνω και αποφασίσει να παλέψει δυνατά για το σκοπό αυτό, έχει σίγουρα και τη μεγάλη αγωνιστική αξία και την ηλικία που επιτρέπει να επιτύχει και πάλι κορυφαίες διακρίσεις. Την ψυχή του πρωταθλητή ο Σταμάτης αποδεικνύει περίτρανα ότι την έχει όπου και να αγωνίζεται.

Η ευχάριστη έκπληξη για την ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2017 είναι ο νέος αθλητής του Σωματείου μας Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης, ο οποίος αγωνίσθηκε με επιτυχία στην κατηγορία 43 στα αγωνίσματα 200 μ. και 400 μ. Ο Μάριος, παρά την απειρία του, καθώς για πρώτη φορά αγωνίσθηκε σε επίσημους αγώνες Πρωταθλήματος της Ε.Α.Ομ.Α.με.Α., επέδειξε υψηλό ψυχικό σθένος και απαράμιλλη μαχητικότητα και κατέκτησε  τη δεύτερη θέση και τα αντίστοιχα ασημένια μετάλλια της κατηγορίας του στα αγωνίσματα αυτά. Ίσως μάλιστα σε μελλοντική επαναξιολόγηση κατηγορίας για το στίβο να καταταγεί σε άλλη προσήκουσα κατηγορία αντί της 43. Η δεύτερη πάντως θέση αποτελεί μεγάλη επιτυχία και για τους δύο αγώνες. Για τον Μάριο, που επιδίδεται και διακρίνεται κυρίως στο άθλημα της Κολύμβησης, αναμένουμε με ενδιαφέρον το ερχόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2017 που θα γίνει από τις 30/6 ως 2/7/2017 στο Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ, στο οποίο θ’ αγωνισθεί με την ομάδα μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που αγωνίσθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2017 με την ομάδα μας και κατάφεραν αυτές τις μεγάλες διακρίσεις τους.

Με τα 7 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2017, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε ήδη τα 18 μετάλλια στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2017 (Ποδηλασίας Πίστας 5, Ποδηλασίας Δρόμου 6 και Στίβου 7). Στο επόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017, της Κολύμβησης, η ομάδα μας αναμένεται   να  εκπροσωπηθεί  από  τους  αθλητές  μας  Αλ.  Παναγιώτου,  Μαρ.  –  Γ. Ψυχάλη, Δ. Ντόβα και Κων. Νικολή, οι οποίοι θα επιτύχουν νέες διακρίσεις.

 

Αριστερά με τη κίτρινη φανέλα ο συνοδός Σπύρος Γκοτζιάς και δεξιά ο Πρωταθλητής Ελλάδος 2017 στο αγώνισμα 5.000μ Δημήτρης Ντόβας του σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης. Από αριστερά προς δεξιά: Παναγιώτης Μπάρλας, Σταμάτης Κοτζιάς και Μάριος Ψυχάλης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3417

Η ομάδα Στίβου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης είναι έτοιμη για νέες διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2017 που θα διεξαχθεί στο Στίβο του ΟΑΚΑ (κεντρικό γήπεδο) στις 26 – 28/5/2017.

Η ομάδα Στίβου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης είναι έτοιμη για νέες διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2017 που θα διεξαχθεί στο Στίβο του ΟΑΚΑ (κεντρικό γήπεδο) στις 26 – 28/5/2017. Οι αθλητές που θα αγωνισθούν με την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου είναι οι Γιάννης Δεφίγγος, Δημήτρης Ντόβας με τον Σπύρο Γκοτζιά, Σταμάτης Κοτζιάς, Παναγιώτης Μπάρλας και Μάριος Ψυχάλης. Την Παρασκευή  26/5/2017  θα  αγωνισθούν  από την  ομάδα  μας  ο Γιάννης  Δεφίγγος  στη κατηγορία 20, στον αγώνα 100 μ., νωρίς το απόγευμα και πιο αργά ο Δημήτρης Ντόβας στην κατηγορία 11, με συνοδό τον Σπύρο Γκοτζιά, στον αγώνα 5.000 μ.

Το Σάββατο 27/5/2017 θα γίνει νωρίς το απόγευμα το αγώνισμα 200 μ., στο οποίο θ’ αγωνισθούν οι αθλητές μας Γιάννης Δεφίγγος στην κατηγορία 20, ο Σταμάτης Κοτζιάς στην κατηγορία 36, Ο Παναγιώτης Μπάρλας στην κατηγορία 46 και ο νέος αθλητής μας Μάριος Ψυχάλης στην κατηγορία 43.

Στη συνέχεια θα διεξαχθεί την ίδια μέρα Σάββατο 27/5/2017 το απόγευμα και ο αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου των 400 μ. Σ’ αυτόν θα αγωνισθούν οι αθλητές μας Σταμάτης Κοτζιάς, Παναγιώτης Μπάρλας και Μάριος Ψυχάλης, σε ξεχωριστά βέβαια γκρουπ , διεκδικώντας με αξιώσεις νέες μεγάλες επιτυχίες, διακρίσεις και μετάλλια για την ομάδα μας. Οι αθλητές μας έχουν προετοιμασθεί κατάλληλα για τους αγώνες αυτούς και αισιοδοξούμε για νέες επιτυχίες και μετάλλια.

Σημειώνουμε ότι μέχρι τώρα οι αθλητές της ομάδας μας έχουν κατακτήσει μέσα στο 2017  11 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Πίστας (5) και Δρόμου (6). Θα διεξαχθεί τώρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και στο χρονικό διάστημα 30/6/2017 ως 2/7/2017 θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2017, στο οποίο και πάλι η ομάδα μας θα έχει ευπρόσωπη παρουσία. Στα δύο αυτά πρωταθλήματα η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης διεκδικεί νέες σημαντικές διακρίσεις και μετάλλια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3406

18 τα μετάλλια του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης το 2016

* Με τα τρία μετάλλια του αθλητή μας Βασίλη Ντούνη στο άθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης είχε και το 2016 μεγάλη συγκομιδή κατάκτησης μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ που έφθασαν συνολικά τα 18. Από αυτά τα 7 είναι χρυσά (ο Παναγιώτης Μπάρλας 2 χρυσά στο Στίβο και 1 στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Κώστας Κούτσιας 2 χρυσά στη Ποδηλασία Δρόμου και ο Σπύρος Μαρκουλάκης 2 χρυσά στη Ποδηλασία Πίστας), τα 5 ασημένια (ο Βασίλης Ντούνης 2 ασημένια στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Παναγιώτης Μπάρλας 1 ασημένιο στη Ποδηλασία Δρόμου, ο Σπύρος Μαρκουλάκης 1 στη Ποδηλασία Πίστας και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου) και τα 6 χάλκινα (ο Σταμάτης Κοτζιάς 1 χάλκινο στο Στίβο, ο Δημήτρης Ντόβας 1 στο Στίβο, ο Βασίλης Ντούνης 1 στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο, ο Κώστας Νικολής 1 στη Κολύμβηση, η Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου 1 στη Τοξοβολία και ο Γιάννης Δεφίγγος 1 στη Ποδηλασία Δρόμου).

Μάλιστα η ομάδα μας είναι βέβαιο ότι θα κατακτούσε και άλλα μετάλλια το 2016, εάν δεν άλλαζε ο τρόπος διεξαγωγής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκακιού Τυφλών 2016 και μπορούσαν να συμμετάσχουν οι αθλητές και η αθλήτριά μας σκακιού, οι οποίοι πάντα κατακτούν μετάλλια σε αυτό το πρωτάθλημα, εάν διεξαγόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τριάθλου στο οποίο έχουμε επίλεκτους αθλητές και αν δεν συνέβαιναν πολλές μαζεμένες ατυχίες που στέρησαν τη συμμετοχή επίλεκτων αθλητών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2016 (στη Ποδηλασία Δρόμου του Σπύρου Μαρκουλάκη λόγω τραυματισμού, του Σταμάτη Κοτζιά λόγω επαγγελματικού κωλύματος, του Κώστα Νικολή λόγω απουσίας στο εξωτερικό, του Νίκου Μούνδρου λόγω άλλων σοβαρών υποχρεώσεων, στο Στίβο του Κώστα Κούτσια λόγω καταστροφής του τεχνητού μέλους για τους αγώνες κ.α.)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3115