Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ πρωταγωνίστησαν και πάλι και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΤΡΙΑ (3) ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ (1Χρυσό, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο) στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ 2023 που έγινε στην Θεσσαλονίκη (στο Καυταντζόγλειο Στάδιο) στις11 και 12 Μαΐου 2023, παρά μάλιστα τις πολλές και αντίξοες συνθήκες. Από αυτά 1Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Πρωταθλητής Δημήτριος Ντόβας στο Αγώνισμα Δρόμου 1.500 μ., 1 Ασημένιο κατέκτησε ο Γεώργιος Μπιρμπίλης στο Αγώνισμα Δρόμου 800 μ. και 1 Χάλκινο κατέκτησε η Κυριακή Ισπαχανίδου στο Αγώνισμα Δρόμου 400 μ. Πολύ μεγάλη ήταν και πάλι η συμβολή του έμπειρου Αθλητή μας Σπύρου Γκοτζιά στην κατάκτηση των Μεταλλίων του Δ. Ντόβα και της Κ.Ισπαχανίδου, καθώς αγωνίσθηκε για μία ακόμα φορά με επιτυχία ως GUIDERUNNER των αθλητών μας αυτής της κατηγορίας 11. Με τα τρια (3) Μετάλλια στον Στίβο ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε τα έξι (6) Μετάλλια στα μέχρι τις12/5/2023 διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ πρωταγωνίστησαν και πάλι και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΤΡΙΑ (3) ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ (1 Χρυσό, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο) στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ 2023 που έγινε στην Θεσσαλονίκη (στο Καυταντζόγλειο Στάδιο) στις 11 και 12 Μαΐου 2023, παρά μάλιστα τις πολλές και αντίξοες συνθήκες. Από αυτά 1 Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Πρωταθλητής Δημήτριος Ντόβας στο Αγώνισμα Δρόμου 1.500 μ., 1 Ασημένιο κατέκτησε ο
Γεώργιος Μπιρμπίλης στο Αγώνισμα Δρόμου 800 μ. και 1 Χάλκινο κατέκτησε η Κυριακή Ισπαχανίδου στο Αγώνισμα Δρόμου 400 μ. Πολύ μεγάλη ήταν και πάλι η συμβολή του έμπειρου Αθλητή μας Σπύρου Γκοτζιά στην κατάκτηση των Μεταλλίωντου Δ. Ντόβα και της Κ. Ισπαχανίδου, καθώς αγωνίσθηκε για μία ακόμα φορά με επιτυχία ως GUIDE RUNNER των αθλητών μας αυτής της κατηγορίας 11. Με τα τρια (3) Μετάλλια στον Στίβο ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε τα έξι (6) Μετάλλια στα μέχρι τις 12/5/2023 διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν η Ομάδα μας Στίβου και οι Αθλητές μας και η Αθλήτριά μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2023. Κατ’ αρχήν στερηθήκαμε την συμμετοχή στους Αγώνες του Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2023 του Πρωταθλητή μας Δημήτρη Χατζηφωτίου, εξ αιτίας πρόσφατου τραυματισμού του λίγες μόλις ημέρες πριν τους Αγώνες. Επίσης αντιμετωπίσαμε για πρώτη φορά διάφορα προβλήματα όπως : α) Τα Σωματεία έπρεπε να φροντίσουν εφέτος τα ίδια για τις μετακινήσεις τους και τις διαμονές των αποστολών τους σε Ξενοδοχεία και έτυχε το Ξενοδοχείο που διέμεινε η Αποστολή της Ομάδας μας να μην είναι κοντά στο Στάδιο τέλεσης των Αγώνων. β) Λόγω αλλαγής των Κανονισμών έγιναν υποχρεωτικές συμπτήξεις Αθλητών και Αθλητριών διαφορετικών Κατηγοριών Αναπηρίας, για να καλυφθεί όπου ήταν ανάγκη, το όριο της ελάχιστης συμμετοχής Αθλητών. Αυτό βέβαια απέβαινε σε βάρος Αθλητών με μεγαλύτερη Αναπηρία, όπως οι Αθλητές της κατηγορίας 11 (με Ολική Αναπηρία Όρασης) Ντόβας και Ισπαχανίδου έναντι των Αθλητών της κατηγορίας 12 κλπ. Εξ αιτίας ίσως των προβλημάτων που προέκυψαν από αυτές τις συμπτήξεις Αθλητών διαφορετικών Κατηγοριών Αναπηρίας με τελική στην συνέχεια την ενιαία κοινή κατάταξη και βράβευσή τους, προέκυψαν και άλλα προβλήματα στην ομάδα μας όπως : α) Ο Παραολυμπιονίκης Αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς εξαναγκάσθηκε ν’ αγωνισθεί και στα 3 Αγωνίσματα Δρόμου που είχε δηλωθεί, στα 100 μ., στα 200 μ. και στα 400 μ., μέσα σε 75΄ λεπτά (1 ώρα και 15΄), μετά από όψιμη και αιφνίδια αλλαγή του Αγωνιστικού Προγράμματος και ενώ στο Αρχικό Αγωνιστικό Πρόγραμμα που είχαμε λάβει ήταν ν’ αγωνισθεί γι’ αυτά σε δύο διαφορετικές Αγωνιστικές Περιόδους. Έτσι δεν του δόθηκε η δυνατότητα ανάπαυλας και επαρκούς νέας προετοιμασίας και είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε μετάλλια στα αγωνίσματα αυτά για ελαχιστότατη διαφορά. β) Ο Αθλητής μας Γεώργιος Μπιρμπίλης είχε προσέλθει κανονικά για ν’ αγωνισθεί στα 800 μ., αλλά του ανακοίνωσαν να περιμένει ν’ ακούσει το όνομά του για να εισέλθει στον χώρο κλήσης. Το όνομά του δεν αναφέρθηκε από λάθος των Κριτών και όταν αντιληφθήκαμε και αμέσως διαμαρτυρηθήκαμε για το λάθος τους, διαπίστωσαν και παραδέχθηκαν το λάθος τους και επέτρεψαν στον Αθλητή μας ν’ αγωνισθεί μόνος του για χρόνο σε εμβόλιμη σειρά. Ο Γιώργος έτρεξε μόνος και έφερε τον 2 ο καλύτερο χρόνο κατακτώντας έτσι το Ασημένιο Μετάλλιο, αλλά έμεινε με την πικρία ότι έχασε την ευκαιρία να τρέξει κανονικά στην σειρά του και να διεκδικήσει κι εφέτος το Χρυσό Μετάλλιο με ορατό τον ανταγωνισμό και την απόδοση στον Αγώνα των αντιπάλων του Αθλητών.

Επί πλέον αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά και μετά παρέλευση 50 ημερών από το Πρωτάθλημα Στίβου δεν μας έχουν σταλεί μέχρι σήμερα από την Ομοσπονδία τα αποτελέσματα των Αγώνων του Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2023.

Πρέπει πάντως ν’ αναφέρουμε ότι όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό της ΕΑΟΜ ΑμεΑ κατέβαλε με ευγένεια και προθυμία κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία των Αγώνων.

Αγωνιστικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα Μέλη της Αποστολής του Σωματείου μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2023 για την εξαιρετική και αψεγάδιαστη παρουσία τους, την συμμετοχή τους, την αγωνιστικότητά τους και τις διακρίσεις τους και σ’ αυτό το Πρωτάθλημα. Συγχαίρουμε τους Αθλητές μας Δημήτριο
Ντόβα, Γεώργιο Μπιρμπίλη, Σταμάτιο Κοτζιά, Γιάννη Δεφίγγο, την Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου, τον Αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρο Γκοτζιά και τις συνοδούς Κατερίνα Μπιρμπίλη και Λίτσα Δεφίγγου. Θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους.

Με τα τρία (3) Μετάλλια του Στίβου, που κατακτήθηκαν με τις προαναφερθείσες συνθήκες και συνυπολογίζοντας και τα 3 μετάλλια που κατέκτησε η Ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023 ( 2 ο Σπ. Μαρκουλάκης και 1 ο Γιάννης Δεφίγγος), ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε τα έξι (6) Μετάλλια στα μέχρι τις 12/5/2023 Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023. Αναμένονται οι επιδόσεις των Αθλητών και των Αθλητριών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023 της Κολύμβησης, της Τοξοβολίας, της Σκοποβολής και του Σκακιού Τυφλών, για τα οποία προετοιμάζονται οι Αθλητές μας και οι Αθλήτριές μας και έχει προγραμματισθεί η συμμετοχή του Σωματείου μας σ’ αυτά με την προσδοκία κατάκτησης και άλλων Μεταλλίων και σημαντικών διακρίσεων.

* Μία πολύ σημαντική είδηση που δεν περνά απαρατήρητη και αφορά την αγωνιστική εξέλιξη του επίλεκτου Αθλητή μας Γιώργου Μπιρμπίλη είναι ένα «μεγάλο» άλμα του στο Άλμα εις Μήκος στην Ημερίδα Στίβου που έγινε στο Σχηματάρι την Πέμπτη 25/5/23, λίγο πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2023. Το συγκεκριμένο άλμα του κρίθηκε άκυρο για ελαχιστότατο όριο, αλλά λόγω της μεγάλης επιδόσεως ζητήθηκε και έγινε η μέτρησή του για την ενημέρωση της
επιδόσεως. Ήταν πράγματι άλμα στα 5 μέτρα, ελάχιστα μικρότερο από το όριο – κριτήριο για την ένταξη και την συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Στίβου ΑμεΑ. Η επίδοση αυτή επιβραβεύει τις μέχρι τώρα συστηματικές προσπάθειες εξέλιξης και διάκρισης του επίλεκτου Αθλητή μας Γιώργου Μπιρμπίλη στο αγαπημένο του αγώνισμα Άλμα εις Μήκος και δημιουργεί την εύλογη πεποίθηση ότι το επίσημο μεγάλο και έγκυρο άλμα του στο Άλμα εις Μήκος δεν είναι μακριά. Στον άξιο αθλητή μας Γιώργο Μπιρμπίλη ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ εύχεται και έχει την προσδοκία ότι θα έχει μία συνέχεια ανάλογη της παράδοσης που δημιούργησαν οι Διεθνείς Αθλητές μας στις Εθνικές Ομάδες ΕΑΟΜΑμεΑ Σταμάτης Κοτζιάς και Λουκάς Ανέστης στην Ποδηλασία και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008, 2012) Βασίλης Ντούνης στην Ξιφασκία και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2016), Σπύρος Μαργέλλος στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Παναγιώτης Μπάρλας και Σπύρος Μαρκουλάκης στην Ποδηλασία, Δημήτρης Ντόβας, Αλέξιος Μανάγιας και Αθηνά Λιβανοπούλου στο Σκάκι Τυφλών και όλοι τους στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα των αθλημάτων τους. Γιώργο Καλή Δύναμη, Καλή Συνέχεια και Καλές Επιτυχίες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5149

Αφήστε μια απάντηση