Κατηγορία: Παγοδρομίες

Εντατικά συνεχίζεται η προετοιμασία των ομάδων Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες. Στην Ε.Ο.Χιονοδρομίας υπήχθησαν τα αθλήματα των Παγοδρομιών

Εντατικά συνεχίζεται η προετοιμασία των ομάδων Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες, οι οποίες τα τελευταία χρόνια μονοπωλούν τη κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο όμορφο  και  θεαματικό   αυτό  άθλημα.  Των   προπονήσεων  επιμελείται  ο  κορυφαίος

Προπονητής του αθλήματος Χόκεϋ επί Πάγου κ. Μιρέλ. Επικεφαλής των δυο ομάδων που μετέχουν ανελλιπώς στις προπονήσεις είναι από τον Πήγασο Κυψέλης η Ελίνα Γεντέκου, η Σοφία Ιωαννίδου και η Αλεξάνδρα Κόβατς, η οποία πάντως απουσίασε λόγω τραυματισμών από τις τελευταίες προπονήσεις και από τον Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες, συμμετέχουν δε στις προπονήσεις πολλές παλαιές και νέες αθλήτριες των ομάδων μας. Χάρις στις προπονήσεις, υπάρχει συνεχής βελτίωση και είναι βέβαιο ότι οι ομάδες μας θα συνεχίσουν να κρατούν τα πρωτεία στο άθλημα αυτό. Όσες νέες αθλήτριες επιθυμούν μπορούν να επικοινωνήσουν για να ενταχθούν στα προγράμματα προπονήσεων.

Όσον αφορά το Χόκεϋ επί Πάγου και τα υπόλοιπα αθλήματα των Παγοδρομιών, υπήρξε η εξέλιξη της υπαγωγής τους με απόφαση της Πολιτείας στην Ελληνική Ομοσπονδία Χιονοδρομίας. Μετά το θάνατο του Χρήστου Χατζηαθανασίου που για πάρα πολλά χρόνια ήταν ο επιτυχημένος Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών (ΕΟΠΑΓ), υπήρξαν πολλά διοικητικά λάθη της ΕΟΠΑΓ και το τελικό αποτέλεσμα ήταν η υπαγωγή των αθλημάτων των Παγοδρομιών στην ΕΟΧ. Το 2013 δεν έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών και μέσα στο 2014 αναμένεται η πλήρης ενεργοποίησή του από την ΕΟΧ, οπότε θα μπορεί και πάλι ο φίλαθλος κόσμος να θαυμάσει τις ομάδες μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1812

Συνεχίζονται μ’ επιτυχία οι προπονήσεις των ομάδων μας στο Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών

Μετά από μια κακή παρένθεση, που γίνονταν πολύ λίγες προπονήσεις και με μικρή προσέλευση αθλητριών, όλα έχουν αλλάξει θεαματικά προς το πολύ καλύτερο στις ομάδες μας Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες. Είναι μεγάλη πλέον η προσέλευση αθλητριών στις προπονήσεις, με πάρα πολλές νέες αθλήτριες, ποιοτικές και δυνατές προπονήσεις και μεγάλο ενθουσιασμό. Έτσι εύλογα δημιουργείται η πεποίθηση ότι θα είναι εφέτος πληρέστερες, πιο δυνατές, πιο θεαματικές και ποιοτικές οι ομάδες μας Χόκεϋ επί Πάγου, σαφώς δηλαδή καλύτερες όταν γίνουν οι αγώνες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1364

Νέα εποχή στο Χόκεϊ επί Πάγου για τις ομάδες μας. Προπονητής στο Πήγασο Κυψέλης ο κ. Μιρέλ Ντουμιτράκε

Νέα εποχή αρχίζει για τις ομάδες μας Χόκεϊ επί Πάγου Γυναικών, τον Α.Ο. Πήγασο Κυψέλης και τον Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες. Με απόφαση του Δ.Σ. του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης προπονητής στην ομάδα Χόκεϊ επί Πάγου Γυναικών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης ανέλαβε ο καταξιωμένος προπονητής του αθλήματος κ. Μιρέλ Ντουμιτράκε, ενώ προπονητής στην αντίστοιχη ομάδα Γυναικών του Α.Ο. Αετός Αθηνών – Αμαζόνες παραμένει ο επίσης καταξιωμένος προπονητής του αθλήματος κ. Γιώτης Ευκαρπίδης, ο οποίος μέχρι πρόσφατα βοηθούσε και στο Πήγασο. Έτσι οι δύο κορυφαίες ελληνικές γυναικείες ομάδες Χόκεϊ επί Πάγου που εναλλάσσονται στη κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος του αθλήματος αυτού, θα έχουν στο εξής προπονητές τους δύο κορυφαίους έλληνες προπονητές στο Χόκεϊ επί Πάγου και αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο η ανταγωνιστικότητά τους.

* Οι προπονήσεις στο Χόκεϊ επί Πάγου έχουν αρχίσει και συνεχίζονται στο Παγοδρόμιο Αθηνών επί της Λεωφόρου Πειραιώς. Όσες αθλήτριες επιθυμούν να ενταχθούν σε μια από τις δύο ομάδες μας, μπορούν να επικοινωνήσουν στη παρούσα ιστοσελίδα μας.

*  Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών ενημέρωσε τα Σωματεία ότι το νέο πανελλήνιο πρωτάθλημα Χόκεϊ επί Πάγου θα αρχίσει στις 17 Δεκεμβρίου 2012, κατά πάσα δε πιθανότητα το πρωτάθλημα των Γυναικών θα αρχίσει τον Ιανουάριο  2013. Κατά πληροφορίες στο πρωτάθλημα των Γυναικών θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά και μια ή δύο ομάδες από τη Βόρεια Ελλάδα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1198

Απεβίωσε ο Χρήστος Χατζηαθανασίου, Πρόεδρος της Ε.Ο. Παγοδρομιών. Τεράστιο το πλήγμα για τα αθλήματα των Παγοδρομιών

Συγκλόνισε τον αθλητικό κόσμο ο ξαφνικός θάνατος του Χρήστου Χατζηαθανασίου, ο οποίος επί πολλά συναπτά έτη ήταν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Παγοδρομιών και μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο Χρήστος Χατζηαθανασίου ήταν ο κορυφαίος παράγοντας στα αθλήματα των παγοδρομιών και η ψυχή των χειμερινών αθλημάτων των παγοδρομιών. Έφυγε με το μεγάλο παράπονο της διαχρονικά άδικης συμπεριφοράς της Πολιτείας απέναντι στην Ελληνική Ομοσπονδία Παγοδρομιών και στις δραστηριότητές της και παρά ταύτα χάρη στη μεγάλη προσωπική αγάπη που είχε για τα αθλήματα των παγοδρομιών και τις μεγάλες προσωπικές θυσίες του μπόρεσε με αντίξοες συνθήκες να κρατά ψηλά τον πήχη στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, έχοντας βέβαια τη συμπαράσταση των πιστών συνεργατών του. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Πολιτεία αντιμετώπισε με αρνητικό τρόπο την οικονομική συμβολή της στις αθλητικές δραστηριότητες της Ομοσπονδίας, όπως Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Εθνικές Ομάδες κλπ, πράγμα που του προξενούσε μεγάλη θλίψη. Η κηδεία του έγινε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 στο Νεκροταφείο Νίκαιας, με πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί εξέχοντες αθλητικοί παράγοντες, τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο Πρόεδρος της οποίας κ. Καπράλος εξεφώνησε και επικήδειο, τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ο. Παγοδρομιών, προπονητές, αθλητές και άλλοι. Στον κόσμο του αθλητισμού και ιδιαίτερα των παγοδρομιών ο Χρήστος Χατζηαθανασίου θα μείνει για πάντα αξέχαστος για τη μεγάλη προσφορά του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=588