Κατηγορία: Α.Ο. Αετός Αθηνών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων Πήγασος Κυψέλης και Αετός Αθηνών στις 22/2/2020

Τα Σωματεία μας Πήγασος Κυψέλης και Αετός Αθηνών με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν τους αθλητές και τις αθλήτριές τους, όλων των αθλητικών τμημάτων, τους προπονητές, τους γονείς, τα μέλη μας και τους φίλους μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την ετήσια εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων, που θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 5.15΄ μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου. Για μία ακόμα φορά θα τιμηθούν πολλοί αθλητές και αθλήτριές μας από όλα τα αθλητικά μας τμήματα για τις διακρίσεις τους κατά το έτος 2019, καθώς και προπονητές και παράγοντες για την προσφορά τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4712

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου μας «Α.Ο. Αετός Αθηνών» κ. Ευάγγελος Κακλαμάνος εξελέγη 2ος κατά σειρά στις αρχαιρεσίες που έγιναν στη Tακτική Γ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μο.Π) στις 23/10/2019 για την εκλογή 4 αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. της Ε.Ο.Μο.Π.

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου μας «Α.Ο. Αετός Αθηνών» κ. Ευάγγελος Κακλαμάνος  εξελέγη  2ος  κατά σειρά στις αρχαιρεσίες  που  έγιναν  στη  Tακτική  Γ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (Ε.Ο.Μο.Π) στις 23/10/2019 για την εκλογή 4 αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. της Ε.Ο.Μο.Π. Aποτελεί σημαντική επιτυχία για τον κ. Ευάγγελο Κακλαμάνο η εκλογή του αυτή στην Ε.Ο.Μο.Π., καθώς ο ίδιος είναι έμπειρο διοικητικό στέλεχος του Σωματείου μας  «Α.Ο. Αετός Αθηνών» με διάθεση προσφοράς και στο παρελθόν έχει ξαναασχοληθεί με τα διοικητικά της Ε.Ο.Μο.Π ως μέλος του Δ.Σ. αυτής. Συγχαρητήρια για την εκλογή του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4620

Εντυπωσιάζει η αγάπη των αθλητών Ποδηλασίας του Σωματείου μας για το άθλημα της Ποδηλασίας, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μετακινούνται και αγωνίζονται σε αγώνες Ποδηλασίας που γίνονται σε όλη την Ελλάδα.

Ανασυντάσσεται το ποδηλατικό τμήμα του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών. Μια πρώτη φωτογραφία με τη νέα εμφάνιση της ομάδας. Από αριστερά εικονίζονται οι αθλητές του Α.Ο. Αετός Αθηνών Ηλίας Καψομενάκης, Δημήτρης Αγγελέτος, Στέλιος Τσελεπής, Μάρκος Δρακόπουλος και Άλκης Βασιλειάδης. Δεξιά είναι ο συνοδός Κώστας Βασιλάκης. Μαζί με τους συναθλητές τους Θεόδωρο Ζήκα και Γιώργο Περδίκη αποτελούν τον πυρήνα για το  νέο ξεκίνημα μεγαλύτερης  επαναδραστηριοποίησης της ομάδας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4452

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας 2019 και των βραβεύσεων για το 2018 των Σωματείων μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο 23/2/2019, στο επετειακό έτος 2019 της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση και την έναρξη της αθλητικής λειτουργίας του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης το 1979. Σ’ αυτήν βραβεύθηκαν ο κ. Γεώργιος Αλικάκος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στον Αθλητισμό, η νεανική Ομάδα Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για την άνοδό της το 2018 στην Α΄ Κατηγορία Αττικής, ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, Πρωταθλητής Ελλάδας 2018 και στους δύο αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου, 1ος νικητής Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδηλασίας και νικητής και πάλι και όλων των αγώνων του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Αττικής και των Διασυλλογικών Αγώνων Ποδηλασίας Δρόμου στους οποίους αγωνίσθηκε το 2018, καθώς επίσης βραβεύθηκαν οι αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Βασίλης Ντούνης (Ξιφασκία με Αμαξίδιο), Παναγιώτης Μπάρλας (Στίβος), Μάριος Ψυχάλης (Κολύμβηση) και Δημήτριος Ντόβας (Στίβος και Σκάκι), που αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας 2018 στα αθλήματά τους και πολλοί άλλοι Αθλητές και Αθλήτριές μας και Προπονητές, από όλα τα αθλητικά μας Τμήματα, για τις διακρίσεις τους.

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας και των βραβεύσεων των αθλητών και αθλητριών των Σωματείων μας Α.Ο. και ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, που έγινε το Σάββατο στις 23/2/2019, ώρα 5.15΄μμ. στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, επί των οδών Παπαναστασίου και Σεράφη, δύο οικοδομικά τετράγωνα κάτω από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού (ΗΣΑΠ) Αγίου Νικολάου, παρά μάλιστα τις επικρατούσες πολύ κακές καιρικές συνθήκες (πολύ κρύο, πολύ δυνατός αέρας και συνεχής βροχή ή χιόνια σε αρκετές περιοχές).

Σ’ αυτήν βραβεύθηκαν ο κ. Γεώργιος Αλικάκος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στον Αθλητισμό, η νεανική Ομάδα Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για την άνοδό της το 2018 στην Α΄ Κατηγορία Αττικής, ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, Πρωταθλητής Ελλάδας 2018 και στους δύο αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου, 1ος νικητής Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδηλασίας και νικητής και πάλι και όλων των αγώνων του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής και των Διασυλλογικών Αγώνων Ποδηλασίας Δρόμου στους οποίους αγωνίσθηκε το 2018, καθώς επίσης βραβεύθηκαν οι αθλητές του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Βασίλης Ντούνης (Ξιφασκία με Αμαξίδιο), Παναγιώτης Μπάρλας (Στίβος), Μάριος Ψυχάλης (Κολύμβηση) και Δημήτριος Ντόβας (Στίβος και Σκάκι), που αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδας 2018 στα αθλήματά τους και πολλοί άλλοι Αθλητές και Αθλήτριές μας και Προπονητές, από όλα τα αθλητικά μας Τμήματα, για τις διακρίσεις τους.

Aθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση στην γιορτή εκπροσώπων του Αθλητικού κόσμου, αθλητών και αθλητριών μας από την Αττική, τα Χανιά, τη Κόρινθο και άλλες περιοχές, Προπονητών και Μελών των Σωματείων μας, Γονέων και Φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους Φίλων του Αθλητισμού, επίλεκτων μελών της Ερασιτεχνικής Αθλητικής οικογένειας. Μεταξύ αυτών παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ε.Ο.Ε. κ. Γεώργιος Αλικάκος, ο αιδεσιμολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, ο κ. Βελισσάριος Τρομπούκης, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ο Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, ο κ. Γεώργιος Κλικίζος, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού και του Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού Αττικής, Κριτής Στίβου, ο Συγγραφέας και Προπονητής Σκακιού κ. Νικόλαος Καμπάνης, ο κ. Κων/νος Γκρέκας, Προπονητής του δύο φορές Παραολυμπιονίκη Ποδηλασίας Δρόμου αθλητή μας Σταμάτη Κοτζιά και της Ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης και πρώην Προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδηλασίας Α.μεΑ., ο κ. Στέλιος Τσελεπής, ο κ. Ιωάννης Σιδηρόπουλος, ο κ. Παύλος Μπουλταδάκης, ο Παραολυμπιονίκης  αθλητής μας Ποδηλασίας Σταμάτιος Κοτζιάς, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Αργ. Αργυρίδης, Σ. Δοκιμάκης, Γ. Κυριαζής, Γ. Λιανός, Σπ. Κολαΐτης, Μ. Σ. Λιανού, Μ. Κλειδοπούλου, κ.α.), οι οποίοι επίσης βοήθησαν στις απονομές. Επίσης παρευρέθησαν πολλοί Αθλητές και Αθλήτριές μας με Πανελλήνιες νίκες και μεγάλες επιτυχίες το 2018, οι Προπονητές μας, Γονείς των Αθλητών, Φίλοι των Σωματείων, παλαιοί εξέχοντες αθλητές μας, όπως οι Χρήστος Σκλαβούνος, Γιώργος Λέβας στο Χαντ-μπωλ, Παναγιώτης  Παπαγεωργίου στην Ποδηλασία, σημερινοί ενεργοί αθλητές και αθλήτριες από τις 3 ομάδες μας από όλα τα αθλήματα κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε το Καλωσόρισμα με την Προσφώνηση των προσελθόντων, με επιπλέον ιδιαίτερη αναφορά στον κ. Γεώργιο Αλικάκο, Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ε.Ο.Ε., που μάλιστα όλοι οι προσελθόντες αψήφησαν και ξεπέρασαν τις επικρατούσες πολύ κακές καιρικές συνθήκες για να δώσουν το παρόν στη γιορτή και να την τιμήσουν με την παρουσία τους. Αναφέρθηκε ότι η εφετινή μας γιορτή είναι στο επετειακό έτος 2019 της συμπλήρωσης 40 ετών από την ίδρυση και την έναρξη της αθλητικής λειτουργίας του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης το 1979 με συνεχόμενη και αυξανόμενη μέχρι σήμερα αθλητική δραστηριότητα, πολλές σημαντικές επιτυχίες και διακρίσεις σε πολλά αθλήματα, καθώς και όμορφη αθλητική διαδρομή με πολλές συγκινήσεις. Ο Πρόεδρος του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημ. Λιανός ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους Αθλητές και τις Αθλήτριές μας, τους Προπονητές μας, τα Μέλη μας, τους Γονείς των Αθλητών και τους Φίλους μας για όλη την πολύ όμορφη συμπόρευση για 40 χρόνια και την πολύτιμη βοήθειά τους, που έφεραν πολλές χαρές, μεγάλες αθλητικές επιτυχίες και έντονες συγκινήσεις. Ευχαρίστησε επίσης την Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Κύριλλο για την πολύτιμη ανιδιοτελή βοήθεια στις Ομάδες μας με την παραχώρηση της αίθουσας για την ετήσια εκδήλωση και για τις αθλητικές σκακιστικές μας δραστηριότητες.

Ακολούθως έγινε συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης.

Στα πλαίσια της γενικής αναφοράς της πορείας του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και ειδικώτερα τα τελευταία  χρόνια, αναφέρθηκε από τον κ. Δ. Λιανό, Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης ότι ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός στην αρχαιότητα αναπτύχθηκε μόνο από Έλληνες, αλλά στην ευρύτερη τότε Αρχαία Ελλάδα, που περιελάμβανε πέραν της σημερινής με ολόκληρη την Ήπειρο, την Μακεδονία και τη Θράκη και άλλες περιοχές όπως η Ιωνία  Μ. Ασίας, η Σικελία και η σημερινή Κάτω Ιταλία, η Κύπρος, παραλιακές περιοχές της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Αποτελούσε σημαντικό μέρος της υψηλής Παιδείας και του Πολιτισμού μας. Ήταν επαινετή η διάκριση με ίσους όρους και κανόνες για όλους. Νους υγιής εν σώματι υγιή. Με ηθική επιβράβευση των Νικητών, το στεφάνωμά τους με ένα κλαδί αγριελιάς – κότινο ή στεφάνι δάφνινο και ευρεία κοινωνική αναγνώριση, που ήταν πολυτιμότερα τότε από χρηματική αμοιβή. Με εκεχειρία στη διάρκεια των  αγώνων. Με δυνατότητα συμμετοχής όλων των  Ελλήνων. Εμπεριέχει το Αρχαίο, αλλά αθάνατο Ελληνικό Πνεύμα και τον Πολιτισμό που αναγνωρίζεται σήμερα και τιμάται από όλες τις χώρες της Παγκόσμιας Κοινότητας με την Παρέλαση πάντα Πρώτης της Ελληνικής Σημαίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως έχοντας πηγή τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό και Αθλητισμό και το Πνεύμα του. Βοηθά στην Παιδεία για επίτευξη ιδιαίτερης διάκρισης με πολύ προσπάθεια και ίδιους Κανόνες και ίσους όρους για όλους, στην Υγεία, στην άσκηση – εκγύμναση – δυνάμωμα, στην άμιλλα, στο παιχνίδι –  ψυχαγωγία, στην αποφυγή κακών συνηθειών, όπως ο αλκοολισμός, τα ναρκωτικά και η οκνηρία. Σήμερα ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός στην Πατρίδα μας αποτελεί συνέχεια του Παλαιού, αλλά μένει πλέον σαν άτυπη κληρονομιά στην Ψυχή και στο Πνεύμα μας για Άθληση ανεξάρτητα από οργάνωση Σωματείων και Αθλητικούς Νόμους της εκάστοτε Πολιτειακής κατεύθυνσης. Σημαντικός φορέας στη χώρα μας που τον αναδεικνύει είναι η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία με τον Πρόεδρό της κ. Γιώργο Αλικάκο. Ωστόσο όμως, σήμερα οι συνθήκες είναι αντίξοες για τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό στη Πατρίδα μας. Η Πολιτεία μέχρι και το 2004 εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας συμπαραστάθηκε πολύ στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και στα Σωματεία, με κύριο στόχο την αύξηση των πιθανοτήτων μεγαλύτερης Ελληνικής διάκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Έκτοτε μείωσε σταδιακά την βοήθεια στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει τελείως να βοηθά με οποιονδήποτε τρόπο τα αθλητικά Ερασιτεχνικά Σωματεία, εκτός από μια μικρή βοήθεια για τον αθλητισμό των ΑμεΑ. Από την άλλη πλευρά όμως και παρά την μη βοήθεια, αύξησε τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις των αθλητικών Σωματείων. Παράλληλα μείωσε κατακόρυφα τις επιχορηγήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών, οι οποίες πλέον στη μεγάλη τους πλειοψηφία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως η Ε.Ο.Μοντέρνου Πεντάθλου, μετακυλίουν μεγάλο βάρος των λειτουργικών τους εξόδων σε βάρος των Σωματείων – Μελών τους. Με επιβαρύνσεις των Αθλητικών Σωματείων για συνδρομές, για έκδοση και ανανέωση δελτίων αθλητών, με τα έξοδα τέλεσης των αγώνων, για διαιτητές, κριτές, για μετακινήσεις, που προστίθενται στις δαπάνες  των Σωματείων, για αθλητικές αμφιέσεις, για προπονητές, για αθλητικό υλικό, κλπ. Αναγκαστικά πλέον βοηθούν εκτός από τα Μέλη μας και οι ίδιοι οι Αθλητές μας και οι Γονείς τους,  παρά τις  μεγάλες δυσκολίες  που έχουν  από τις πολύ κακές και δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Αναφέρθηκε ότι για την Πολιτεία υπάρχει βέβαια η κακή οικονομική συγκυρία, αλλά υπάρχει και η τεράστια διαφορά Φιλοσοφίας από όσα  οι πρόγονοί μας πρέσβευαν και  έπρατταν στην Πατρίδα μας στην Αρχαιότητα για τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, με Κατασκευή, μεταξύ των άλλων και κατάλληλων και επαρκών αριθμητικά Σταδίων – Αγωνιστικών Χώρων. Ενδεικτικά  αναφέρθηκε το περιστατικό της χρυσής Ελληνίδας Ολυμπιονίκου το 2016 Κορακάκη, που την ίδια ημέρα που κατακτούσε το Χρυσό Μετάλλιο στην μακρινή Βραζιλία, ένα συνεργείο κατέστρεφε στην Ελλάδα το Προπονητήριο Σκοποβολής που είχε φτιάξει, όπως είχε γίνει γνωστό, ο Πατέρας της και Προπονητής της με δαπάνες του για να προπονείται καθημερινά η Κορακάκη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ελλείψει άλλου αγωνιστικού χώρου. Πράγμα που πίκρανε αφάνταστα την σπουδαία Αθλήτρια. Ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι στην Ποδηλασία Πίστας υπήρχε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ρόδο, ένα μοναδικό Ποδηλατοδρόμιο που είχαν ξεκινήσει να φτιάχνουν οι Ιταλοί για τον στρατιωτικό του Aθλητισμό, όταν κατείχαν τα Δωδεκάνησα. Μετά την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων, περιήλθε και αυτό στη Πατρίδα μας ημιτελές όμως μέχρι τότε και όπως ήταν και γίνονταν σ’ αυτό  κάθε χρόνο, για 35 περίπου χρόνια, οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας. Για να δεχθεί η Δ.Ο.Ε. και να επιλέξει να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, υποχρεωθήκαμε, μεταξύ άλλων, να κατασκευάσουμε και ένα κατάλληλο και σύγχρονο Ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, για τους αγώνες της Ποδηλασίας Πίστας που είναι Ολυμπιακό Άθλημα. Την στιγμή που ήδη από το 1971 η γειτονική Βουλγαρία είχε σε λειτουργία 16 σύγχρονα Ποδηλατοδρόμια, που είχε μάθει και αναφέρει αναλυτικά και γραπτά, σαν αθλητικός δημοσιογράφος τότε στην εφημερίδα «Αθλητική Ηχώ» συνοδεύοντας την Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας στη 1η μεταπολεμική Βαλκανιάδα Ποδηλασίας στο  Προάστιο Συμεώνοβο της Σόφιας. Σε ποιες πόλεις και με πόση περίμετρο το καθένα! 250 μ., 333 και 400 μ. Μολονότι η Βουλγαρία αντιμετώπιζε τότε πολλά προβλήματα, είχε μεγάλες διακρίσεις στον Αθλητισμό. Σήμερα τα Σωματεία και η Ομοσπονδία Ποδηλασίας για να μπουν στο Ποδηλατοδρόμιο για προπονήσεις και αγώνες, πρέπει να πληρώσουν. Ακόμα χειρότερο είναι ότι υπήρξαν πρόσφατα δημοσιεύματα για αγορά αυτού του μοναδικού Ποδηλατοδρόμιου στην Ελλάδα αρχικά από την ΑΕΚ στο Μπάσκετ και μετά από τον Παναθηναϊκό στο Μπάσκετ, με προφανή σκοπό την αγορά και μετατροπή του μοναδικού Ποδηλατοδρομίου στην Ελλάδα σε αγωνιστικό χώρο άλλου αθλήματος. Την ίδια στιγμή ένα άξιο Ελληνόπουλο από τον Βόλο ο Χρήστος Βολυκάκης προηγείται 1ος στην βαθμολογία των Παγκόσμιων Κυπέλλων του αγωνίσματος ΟΜΝΙΟΥΜ Ποδηλασίας Πίστας για την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Ενώ η κατασκευή 2 ή 3 άλλων Ποδηλατοδρομίων έχει σταματήσει ή δεν ξεκίνησε. Το ένα ήταν στα Τρίκαλα και εγκαταλειμμένο σε ημιτελές στάδιο καταστρέφεται.

Όσον αφορά τη στάση της Δημοτικής Αρχής στην Αθήνα, του ΟΠΑΝΔΑ, ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι είναι αδιάφορη έως αδικαιολόγητα εχθρική προς το Σωματείο μας Πήγασο Κυψέλης, σε αντίθεση με τις Δημοτικές Αρχές άλλων Δήμων, όπως του Δήμου Αμαρουσίου με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη, που αγαπά, φροντίζει και ενισχύει τον Αθλητισμό. Πέραν και του γεγονότος ότι ο Δήμος Αθηναίων ουδεμία επιχορήγηση παρέχει ούτε στέγαση γραφείων, ενδεικτικά ανέφερε και ότι: Στα 7 Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου, από τα οποία μόνο ένα, το ΜΕΤΣ, έχει χάντ-μπωλ, που σημειωτέον είναι Ολυμπιακό Άθλημα, παραχωρεί τώρα μια μόνο ουσιαστική προπόνηση εβδομαδιαίως στην ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και αυτή σε κυλιόμενη συχνά και όχι σταθερή ώρα. Ενώ μέχρι πριν 3 χρόνια παρεχωρούντο κάθε βδομάδα 3 προπονήσεις στην Ομάδα μας χάντ-μπωλ και άλλες 3 στην ομάδα χάντ-μπωλ του Θριάμβου που σταμάτησε να λειτουργεί στο χάντ-μπωλ και δεν υπάρχει άλλη ομάδα χάντ-μπωλ στην Αθήνα, πλην του Πανελληνίου, που στεγάζεται όμως στο γήπεδό του. Η ομάδα μας αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική Κατηγορία Χάντ-μπωλ και στερείται της δυνατότητας επαρκούς αγωνιστικής προετοιμασίας. Επίσης τα 3 τελευταία χρόνια μας παραχωρεί ο ΟΠΑΝΔΑ, στα χαρτιά όμως μόνο, το ανοικτό γήπεδο χάντ-μπωλ της πλατείας Λαμπρινής, όχι όμως στην πραγματικότητα. Διότι ο Δήμος είχε αφαιρέσει και δεν είχε επαναφέρει τα τέρματα χάντ-μπωλ. Τα επανέφεραν εφέτος το 2019, χωρίς όμως δίχτυα και η ομάδα μας υφίσταται δυσμενείς συνέπειες, χωρίς να φταίει, από την Ο.Χ.Ε. Αφαίρεση βαθμών και πρόστιμα λόγω μη συμμετοχής ηλικιακών μας ομάδων χάντ-μπωλ.

Στο Μπάσκετ  παραμένουν  αστέγαστα  όλα τα ανοικτά  γήπεδα  του Δήμου  και δεν μας παραχωρούν Κλειστό για τις Ομάδες μας  Παίδων και  Εφήβων Μπάσκετ, όπως προβλέπει  η  προκήρυξη  των   Πρωταθλημάτων,   που   την  έχουμε  παραδώσει   στον ΟΠΑΝΔΑ και την αγνοούν. Ούτε απαντούν στα έγγραφά μας. Συχνά λόγω βροχής αναβάλλονται αγώνες, ματαιώνονται προπονήσεις και δημιουργούνται προβλήματα, όπως κρυολογήματα αθλητών και άλλα. Μειωμένες είναι και οι ώρες προπόνησης της Ομάδας μας Μπάσκετ Ανδρών. Αυτό, όπως και στο χάντ-μπωλ Ανδρών, συντελεί στην  πλημμελή προετοιμασία και επηρεάζει δυσμενώς τις  αγωνιστικές αθλητικές εμφανίσεις μας των Ομάδων μας Μπάσκετ και Χαντ-μπωλ.

Μόνο στο Σκάκι είναι καλή η λειτουργία του ΟΠΑΝΔΑ, που υπάγεται όμως στο Πολιτιστικό του Τμήμα, το οποίο με την ευκαιρία συγχαίρουμε και ευχαριστούμε για την καλή Συνεργασία.

Μεταξύ άλλων παραπόνων για τον ΟΠΑΝΔΑ ο κ. Δ. Λιανός ανέφερε ότι απερρίφθη και το αίτημα να μας παραχωρηθεί για προπονήσεις και αγώνες Ξιφασκίας μια πολύ μεγάλη αίθουσα στην Γκράβα ή μέρος αυτής, που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για Ξιφασκία, όπου θα μπορούσε να προπονείται  και ο δύο φορές 4ος Παραολυμπιονίκης το 2016 αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο. Όπως μας είπαν χρησιμοποιείται για αποθηκευτικός χώρος

Ολοκληρώνοντας αυτή την αναφορά ο κ. Δ. Λιανός είπε ότι θεωρεί χρήσιμη την αναφορά – ενημέρωση για αυτές τις όχι καλές συνθήκες, διότι η αθλητική διαδρομή στα 40 χρόνια δεν είναι ανέφελη. Σε αντιστάθμισμα όμως υπάρχει μεγάλη αγάπη για τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και την Ομάδα μας των Αθλητών και Αθλητριών μας, των Προπονητών μας, των Μελών μας και των Φίλων μας και συνεχίζουμε δυνατά.

Ακολούθως έγινε από τον κ. Δ. Λιανό η σύντομη αναδρομή των 40 ετών αθλητικής λειτουργίας και πορείας της Ομάδας μας: Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης ιδρύθηκε και ξεκίνησε το 1979 με 4 αθλήματα, Ποδηλασία, Σκάκι, Χειροσφαίριση, Μπάσκετ και ίδρυσε σταδιακά και λειτούργησε και άλλα είτε μέχρι σήμερα, όπως Τρίαθλο, Μοντέρνο Πένταθλο, Ποδόσφαιρο Άμμου, είτε για μεγάλα χρονικά διαστήματα, όπως Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών, Ξιφασκία, Τζούντο, Ιστιοπλοΐα. Στη Ποδηλασία αρκετοί αθλητές μας αγωνίσθηκαν στην Εθνική Ομάδα. Κορυφαία διάκριση είναι το Χάλκινο Μετάλλιο του κορυφαίου διεθνή αθλητή μας Λουκά Καταπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που έγινε πριν 3 χρόνια στην Αυστραλία και είναι το Μόνο μέχρι σήμερα Ελληνικό Μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτού του αθλήματος. Έχουμε κατακτήσει αμέτρητες Πρώτες Νίκες και έχουμε διοργανώσει με επιτυχία πολλές δεκάδες Ποδηλατικών Αγώνων στην Αττική, στη Κρήτη, την Ανάβαση Αρκαδίου και το Γύρο Ρεθύμνου, σιρκουΐ στην Καλαμάτα, το Γύρο Σάμου, τα Παναθήναια στο Αττικό Άλσος και την Ανάβαση Βούλας – Καστελόριζου για περισσότερα χρόνια, τον Γύρο Γαλατσίου κ.α. και διοργανώνουμε κάθε χρόνο την Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ με Πανελλήνια   συμμετοχή. Στο Χάντ-μπωλ αγωνισθήκαμε στο πρώτο Πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Κατηγορίας της ΟΧΕ, με έδρα μας το ανοιχτό τότε γήπεδο χάντ-μπωλ του Πανελληνίου προς την πλευρά της οδού Ευελπίδων, πετύχαμε πριν μερικά χρόνια άνοδο – επάνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία με νίκες της ομάδας μας σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες εντός και εκτός έδρας της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος και των μπαράζ με πρώτο σκόρερ του Πρωταθλήματος τον Νίκο Ψαρρό, που προερχόταν από την ομάδα μας Παίδων της πλατείας Λαμπρινής. Στο Σκάκι η ομάδα μας είχε τις μεγαλύτερες επιτυχίες επί της εποχής του Γιώργου Ατσάλη που δυστυχώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή, έχοντας φθάσει τότε στην Α2 Εθνική κατηγορία, διοργανώνει κάθε χρόνο 2 Μαθητικά τουρνουά με μεγάλη συμμετοχή Σκακιστών και Σκακιστριών και επιτυχία και πέτυχε το 2018 τον άθλο να ανέβει στην Α΄ τοπική κατηγορία με 1 μόνο ενήλικα Σκακιστή, τον Στέλιο Δοκιμάκη και όλους τους άλλους ανήλικους, από τη 3η σκακιέρα και κάτω ηλικίας από 8 ως 15 ετών. Στο Μπάσκετ έχει παράδοση ανάδειξης πολλών καλών αθλητών, μεταξύ των οποίων έχουν μεταγραφεί στο παρελθόν αθλητές μας σε Ομάδες της 1ης και της 2ης Εθνικής κατηγορίας, όπως οι Κωνσταντάρας και Λυμπέρης και βαδίζει με ανανέωση για νέες επιτυχίες. Γίνεται επίσης μεγάλο επιτυχημένο έργο στις κατηγορίες Παίδων και Εφήβων, με αποτέλεσμα στην αγωνιστική περίοδο 2017 – 2018 η ομάδα μας Εφήβων Μπάσκετ να καταλάβει τη 2η θέση ανάμεσα σε ισχυρές ομάδες. Στο Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών έχει πετύχει κατακτήσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στο Τρίαθλο έχει επιτύχει διαχρονικά πολλές πρώτες νίκες με πρόσφατα καλύτερο αθλητή μας τον Σπύρο Γκοτζιά, αλλά και στα άλλα αθλήματα δεν λείπουν οι διακρίσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης από τον Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης βοηθήθηκε η όλη δραστηριοποίηση του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης, που ξεκίνησε όταν αποφάσισε να επανέλθει στην ενεργό αθλητική δραστηριότητα ο Αθλητής μας Ποδηλασίας Ανέστης Λουκάς, σαν αθλητής όμως ΑμεΑ μετά από ένα άτυχο περιστατικό χωρίς ποδήλατο. Μάλιστα ήταν και ο πρώτος Γενικός του Γραμματέας. Έκτοτε ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έχει συμμετάσχει με αθλητές του σε όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Το 2004 στην Αθήνα με τον Λουκά Ανέστη στην Ποδηλασία Πίστας. Το 2008 στο Πεκίνο και το 2012  στο  Λονδίνο  με  τον  Σταμάτη  Κοτζιά  στην  Ποδηλασία  Δρόμου, όπου έχει τις καλύτερες ως τώρα Ελληνικές διακρίσεις σ’ αυτό το άθλημα. 6ος στο Πεκίνο και 8ος στο Λονδίνο. Το 2016 στο Ρίο Βραζιλίας με τον Βασίλη Ντούνη στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο, όπου κατέκτησε 2 τέταρτες νίκες ατομικά στη Σπάθη και ομαδικά στο ΕΠΕ. Ο ίδιος κατέκτησε δύο χρόνια πριν και το μοναδικό ατομικό Ελληνικό Μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτού του αθλήματος, ενώ και άλλοι αθλητές μας αγωνίσθηκαν με τις Εθνικές Ομάδες. Ακόμα ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα πάνω από 200 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της ΕΑΟΜΑμεΑ στα αθλήματα που καλλιεργεί.

Στη διάρκεια αυτών των 40 ετών είχαμε προτείνει από το 1995 την αναβίωση των Παναθηναίων, των επίσης πολύ μεγάλων αγώνων και εορτών της Πατρίδας μας στην Αρχαιότητα, στους οποίους παράλληλα με τους αθλητικούς γίνονταν και μουσικοί αγώνες, λαμπαδηδρομίες και άλλες εκδηλώσεις στην Αρχαία Αθήνα, με πρότασή μας να προΐσταται της Οργανωτικής Επιτροπής ο εκάστοτε Δήμαρχος Αθηναίων και μόνιμος τόπος διεξαγωγής τους να είναι η Πατρίδα μας και ειδικώτερα ο Νομός Αττικής. Η πρότασή μας αυτή, όπως έχει διατυπωθεί από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας, που ήταν τότε και Γεν. Γραμματέας της ΕΠΟΣΚ, με την ευκαιρία του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου 1995 11α Αθήναια Έπαθλο Παναθήναια, αναγράφηκε τότε στο εκδοθέν «μπουλεντίν» των Αγώνων και είναι αναρτημένη από τότε και στην ιστοσελίδα του Σωματείου μας. Σαν βελτιωμένη πρόταση αναφέρουμε να προΐσταται ο εκάστοτε Περιφερειάρχης Αττικής, καθώς μετά τους πανάρχαιους προ αρκετών χιλιάδων ετών αθλητικούς αγώνες Αθήναια, τα Παναθήναια ήλθαν σαν συμπληρωματική συνέχειά τους από τότε που ο Θησέας συνένωσε τους 10 τότε μεγάλους Δήμους της Αρχαίας  Αττικής με την Αθήνα.

Στη  διάρκεια  αυτών των  40 ετών η Ομάδα μας είχε εκδώσει και κυκλοφορήσει δωρεάν το 1987 για μερικά χρόνια και εφημερίδα με τίτλο «Πεταλιές», τον οποίο είχε κατοχυρώσει και στον οποίο ανέφερε τις αθλητικές δραστηριότητές μας.

Στη διάρκεια αυτών των 40 ετών έχουν ενταχθεί και συμμετάσχει με την Ομάδα μας σε αθλητικούς αγώνες πολλοί Αθλητές και Αθλήτριες των οποίων ο αριθμός ανέρχεται σε 2.000 – 3.000 περίπου και πάντοτε η Ομάδα μας στήριξε και στηρίζει την Αθλητική Παιδεία του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού για προσπάθεια διάκρισης με ίδιους και   ίσους   Κανόνες  για όλους στα  πλαίσια  της   Πανάρχαιας  διαχρονικής  ισχύος  Ρήσης  που μεταφράζεται σε «νους υγιής σε υγιές σώμα».

Η Ομάδα μας διατηρεί επίσης την ιστοσελίδα www.aopigasos.gr, η οποία ενημερώνεται συνεχώς με τις αθλητικές μας δραστηριότητες. Στην ιστοσελίδα αυτή είναι ανηρτημένο, μεταξύ άλλων και το Λεύκωμα Σκακιού, ένα πολύ ενδιαφέρον και γλαφυρό ημερολογιακό ανάγνωσμα, που είχαν συγγράψει οι Σκακιστές μας πριν 25 και πλέον χρόνια σε τροχιά ανόδου της ομάδας μας για την Α2 Εθνική Κατηγορία Σκακιού, το οποίο αξίζει να διαβάσετε.

Ειδικώτερα τώρα για το 2018, ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις των 3 Ομάδων μας, ξεχώρισαν: οι πρώτες αποκλειστικά νίκες του κορυφαίου Αθλητή Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πρώτος το 2018 σε όλους τους διεθνείς αγώνες Παγκοσμίων Κυπέλλων Ποδηλασίας που έτρεξε, στους 2 αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας, στους αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος και σε όλους του διασυλλογικούς αγώνες Ποδηλασίας που αγωνίσθηκε το 2018, διευρύνοντας – αυξάνοντας ένα εντυπωσιακό και ανεπανάληπτο ρεκόρ συνεχόμενων πρώτων νικών που δημιούργησε και αυξάνει τα τελευταία χρόνια. Η άνοδος της Ομάδας μας Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στην Α  Κατηγορία και με σύνθεση να έχει μόνο ένα ενήλικα και όλους τους άλλους στις 7 από τις 8 σκακιέρες ανήλικους σκακιστές ακόμα και 8 ετών. Τα 12 μετάλλια του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, εκ των οποίων τα 5 χρυσά. Τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το 2018, τον ετήσιο Πανελλήνιο Διασυλλογικό Ποδηλατικό αγώνα στις 28 Οκτωβρίου στη Πάρνηθα Ανάβαση Φλαμπούρι για την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ και 2 Σκακιστικά Μαθητικά Κύπελλα, το Θερινό και των Χριστουγέννων με νικητές τους σκακιστές μας Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και Νικόλαο Τραγουδάρα και πολλές άλλες διακρίσεις.

Ήδη στην έναρξη του 2019 ο αθλητής του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Βασίλης Ντούνης κατέκτησε προ 10ημέρου το Χρυσό Μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθης του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ξιφασκίας με Αμαξίδιο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προβάλλοντας με αξιώσεις τη διεκδίκηση μεταλλίου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020. Επίσης ο Σπύρος Μαρκουλάκης, αθλητής μας από τα Χανιά  του  ΑΣΑΜΕΑ  Πήγασος  Κυψέλης,  κατέκτησε  για την  ομάδα μας τα 3 πρώτα μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2019, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ, που έγινε στις 10 Φεβρουαρίου  2019 στο Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ.

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις με στιγμές γεμάτες αναγνώρισης αξιών, συγκίνησης και χαράς. Πρώτος τιμήθηκε ο Αξιότιμος κ. Γεώργιος Αλικάκος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ε.Ο.Ε. για την πολυετή και πολύτιμη  προσφορά  του  στον  Αθλητισμό, στον οποίο ο Πρόεδρος του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης απένειμε Λαβαράκι του Σωματείου. Ο κ. Δ. Λιανός επισήμανε τη πολυετή συνεχή πολύτιμη προσφορά του κ. Γ. Αλικάκου στον Αθλητισμό, αρχικά ως αθλητή, μετά ως Πρόεδρος της ΟΧΕ, όπου αγωνίσθηκε και βοήθησε στο ζωντάνεμα και δυνάμωμα του χαντ-μπωλ, με άνοιγμα περισσοτέρων Γυμναστηρίων και με περισσότερες ώρες για το χαντ-μπωλ, στη λειτουργία της κατασκήνωσης του χαντ-μπωλ στην Πεντέλη, στην ίδρυση Σωματείων χαντ-μπωλ σε όλη την Ελλάδα, στην συνέχεια ως Πρόεδρος της Ε.Ο. Μοντέρνου Πεντάθλου, όπου αγωνίσθηκε και βοήθησε επίσης στο ζωντάνεμα και δυνάμωμα και αυτού του αθλήματος και της Ομοσπονδίας και τώρα ως μέλος της ΕΟΕ και Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ. Ο κ. Γ. Αλικάκος ευχαρίστησε, συνεχάρη για το αθλητικό έργο που επιτελείται και συνέστησε όλοι μαζί Αθλητές, Τεχνικοί και Φίλοι να βοηθήσουν τον Πρόεδρο και την Διοίκηση να συνεχίσουν την όμορφη αθλητική τους δραστηριότητα.

Ακολούθησε η βράβευση από τον κ. Γεώργιο Αλικάκο των Σκακιστών και των Σκακιστριών της νεανικής σκακιστικής Ομάδας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για την άνοδο της Ομάδας το 2018 στην Α΄ Κατηγορία Σκακιού Αττικής, την κατάκτηση της 5ης θέσης στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων κάτω των 16 ετών και τις ιδιαίτερες διακρίσεις τους στα Μαθητικά Κύπελλα Σκακιού Θερινό και Χριστουγέννων. Βραβεύτηκαν – τιμήθηκαν από 1 μετάλλιο και δίπλωμα καθένας τους οι Σκακιστές Στυλιανός Δοκιμάκης, αρχηγός της Ομάδας Σκακιού, Στυλιανός Χρυσομάλλης και Ιωάννης Φίτσιος, για την συμμετοχή και διάκρισή τους στην άνοδο της Ομάδας μας Σκακιού στην Α΄ Κατηγορία Αττικής, οι Νικόλαος Τραγουδάρας και Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου για την συμμετοχή και διάκρισή τους στην άνοδο στην Α΄ Κατηγορία Σκακιού, στην 5η θέση της ομάδας μας στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Σκακιού κάτω των 16 ετών και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο κύπελλο Χριστουγέννων Σκακιού 2018 ο πρώτος και στο Θερινό Κύπελλο Σκακιού 2018 ο δεύτερος και οι Κωνσταντίνος Καμούδης, Δημήτριος Κάσσιος, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Γεώργιος Χατζηαντωνάκης, Ιωάννης Παπαδημητρίου και Μάριος Γαστουνιώτης για τη συμμετοχή τους και διάκριση στην άνοδο της Ομάδας μας Σκακιού στην Α΄ Κατηγορία Αττικής και στην κατάκτηση της 5ης θέσης της Ομάδας μας στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων Σκακιού κάτω των 16 ετών. Επίσης βραβεύτηκαν – τιμήθηκαν, όπως παραπάνω, η κα Άννη Παπαθεοδώρου για την πολυετή προσφορά της στην Ομάδα μας Σκακιού και για το σπουδαίο και πρωτότυπο Συγγραφικό  της  έργο  και  η  νεαρή  σκακίστριά  μας  Μαρία – Ελένη  Καμούδη  με το σκακιστή μας Μηνά Γκομπριάλ για τη συμμετοχή και διάκρισή τους στην 5η θέση της Ομάδας μας στο Ομαδικό πρωτάθλημα Παίδων Σκακιού κάτω των 16 ετών. Στην αναμνηστική φωτογραφία των βραβευόμενων Σκακιστών και Σκακιστριών μας κλήθηκαν και προσήλθαν και παρευρισκόμενοι γονείς των Σκακιστών μας, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν και συμπαρίστανται στους αγώνες των Σκακιστών μας.

Οι επόμενες δύο βραβεύσεις έγιναν από τον κ. Βελισσάριο Τρομπούκη, Γενικό Γραμματέα της Ε.Ο. Μοντέρνου Πεντάθλου, με έπαθλα προς τον Λουκά Καταπόδη και τον Παναγιώτη Μπάρλα. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Δρόμου Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης αγωνιζόταν το τριήμερο 22 ως 24 Φεβρουαρίου 2019 σε διεθνή αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου στο Λουτράκι, στον οποίο μάλιστα κατέλαβε και πάλι την πρώτη θέση. Έτσι στην γιορτή μας εκπροσωπήθηκε από τον συναθλητή του Κώστα Προκοπίου. Ο Λουκάς βραβεύθηκε διότι, συνεχίζοντας την εντυπωσιακή παράδοση που δημιούργησε τα τελευταία χρόνια, κατέκτησε την 1η θέση σε όλους τους αγώνες της Ποδηλασίας Δρόμου 2018, που αγωνίσθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διεθνείς – Παγκόσμια Κύπελλα, Πανελλήνιο και Τοπικό Πρωτάθλημα και Διασυλλογικούς Αγώνες.

Ο Κορίνθιος Πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (πρωταθλητής Ελλάδας Στίβου 2018) κατέκτησε και το 2018, με την χαρακτηριστική ευψυχία του, 2 ατομικά Χρυσά Μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2018, αλλά και 3ο  Χρυσό Μετάλλιο ως συνοδός του αθλητή μας Δημήτρη Ντόβα στο αγώνισμα των 1500 μέτρων.

Στο χρονικό αυτό σημείο και αφού είχε ολοκληρωθεί στο μεταξύ η απογευματινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, προσήλθε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Κύριλλος και διεκόπη προσωρινά η συνέχιση της διαδικασίας των βραβεύσεων για να γίνει η ιερολογία της εκδήλωσης. Μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Κύριλλο του Ιερού  Ναού  Αγίου  Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων και η κοπή της Πίτας. Μάλιστα ο Πατήρ Κύριλλος ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι έχει διαπιστώσει την μεγάλη αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το Σκάκι σε νεαρούς Σκακιστές και Σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του  και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό. Συνεχάρη επίσης τους Αθλητές και τα Σωματεία μας για τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες και διακρίσεις των  Αθλητών και των Αθλητριών μας.

Ακολούθως συνεχίσθηκαν οι βραβεύσεις στους:

Δημήτριος Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, που κατέκτησε 2 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2018. Χρυσό στο Στίβο, Πρωταθλητής Ελλάδας στα 1500 μ., και χάλκινο στο Σκάκι, ενώ διακρίθηκε και στο διεθνές τουρνουά Σκακιού της Καβάλας. Βραβεύθηκε με έπαθλο.

Σταμάτιος Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις επιτυχίες του στο Στίβο το 2018, όπου κατέκτησε δύο μετάλλια, ασημένιο και χάλκινο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2018. Βραβεύθηκε με έπαθλο. Ο αθλητής μας είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

Πολυζώης Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, για τις επιτυχίες του στην Ποδηλασία Δρόμου το 2018 και ειδικώτερα στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2018. Βραβεύθηκε με έπαθλο.

Ελευθέριος Κορωναίος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για την πολυετή προσφορά του ως αθλητή χειροσφαίρισης και διάκριση στο τμήμα μας χάντ-μπωλ)

Δίπλωμα και  μετάλλιο

Εμμανουήλ Αναστασόπουλος και Διονύσιος Ξένος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τις διακρίσεις τους στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου και στους Διασυλλογικούς Αγώνες Ποδηλασίας 2018)

από 1 μετάλλιο και 1 δίπλωμα

Αλέξανδρος Παναγιώτου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (8η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2018)

Μετάλλιο και δίπλωμα 

Αλέξιος  Μανάγιας  και  Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (4η θέση στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού 2018 της ΕΑΟΜΑμεΑ ο Πρώτος και διάκριση στο διεθνές τουρνουά Σκακιού της Καβάλας 2018 η Δεύτερη)

Από 1 μετάλλιο και 1 δίπλωμα

Αλέξανδρος  Γκαλέττι  του  Α.Ο.  ΑΕΤΟΣ  Αθηνών  (για τις διακρίσεις του με την ομάδα μας το 2018 στη Ποδηλασία Δρόμου). Ο αθλητής μας από την Θήβα εκπροσωπήθηκε στην βράβευση από τον Στέλιο Τσελεπή.

Δίπλωμα και  μετάλλιο

Φανούριος – Παναγιώτης  Κοντογιωργάκης, Κωνσταντίνος Γεωργαντάς και Πέτρος Καρκαλούσος  του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τις διακρίσεις τους στο διεθνή αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας ΜΑΡΑΘΟΝ του 2018 στο Μαραθώνα), Ο αθλητής Φανούριος – Παναγιώτης  Κοντογιωργάκης από την Λέρο εκπροσωπήθηκε στην βράβευση από τον Ηλία Δρακόπουλο.

από  1  δίπλωμα

Βίκτωρ Χουλέβσκι, Βαλεντίνο Τίτο και Έλις Ζατσάϊ του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (προσφορά τους και διάκριση στο τμήμα Παίδων Μπάσκετ του Σωματείου)

από 1 δίπλωμα 

Τις βραβεύσεις – απονομές έκαναν επίσης ο κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, Ειδικός Γραμματέας της ΕΟΠοδηλασίας, ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Κύριλλος, ο κ. Νικόλαος Καμπάνης, Προπονητής Σκακιού με ποικίλο και πλούσιο Συγγραφικό έργο, οι κ.κ. Σταμάτης Κοτζιάς, Παραολυμπιονίκης Ποδηλασίας, Γιώργος Κλικίζος, μέλος Δ.Σ. των Συλλόγων Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού και Συνδέσμου Κριτών Κλασσικού Αθλητισμού, Κριτής Στίβου, οι Προπονητές Κων/νος Γκρέκας και Παύλος Μπουλταδάκης και τα μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας Γιώργος Κυριαζής, Σ. Δοκιμάκης, Γιώργος Λιανός, Αργύρης Αργυρίδης, Σπύρος Κολαΐτης, κ.α.

Αναφέρθηκαν και τιμήθηκαν επίσης και οι εξής, που λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών και της μακρινής απόστασης διαμονής τους  δεν κατάφεραν να προσέλθουν:

Βασίλειος   Ντούνης   του   ΑΣΑΜΕΑ   ΠΗΓΑΣΟΣ   Κυψέλης  (1  χρυσό  και  1 ασημένιο μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με Αμαξίδιο  και 7η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας της  Τιφλίδας)

 Έπαθλο

Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2018). Ο αθλητής μας είναι και υποψήφιος για Δήμαρχος Πεύκης – Λυκόβρυσης στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές.

 Έπαθλο

Αλέξανδρος  Ύμερη   του   Α.Ο.   ΠΗΓΑΣΟΣ   Κυψέλης   (5η   θέση στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας 2018)

Έπαθλο

Χρήστος   Βερζαμάνης  και  Ιωάννης   Καλογεράκης   του   Α.Ο.   ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  (για τις επιτυχίες τους 7η και  8η θέση στο Πανελλήνιο  Πρωτάθλημα Κατάβασης Ορεινής Ποδηλασίας 2018)

Από 1 Μετάλλιο και 1 δίπλωμα

Σπυρίδων Γκοτζιάς του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τις επιτυχίες του στο Τρίαθλο το 2018)

Έπαθλο 

Κωνσταντίνος Τσιαφούτης, Προπονητής Μπάσκετ Ανδρών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τη πολυετή προσφορά του στο Τμήμα Μπάσκετ Ανδρών της Ομάδας)

Δίπλωμα και μετάλλιο

Σπύρος  Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  από Χανιά (3 μετάλλια, τα 2 ασημένια και 1 χάλκινο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2018)

Δίπλωμα  

Κωνσταντίνος Ανυφαντής του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης από Κέρκυρα (1η θέση στο Ποδηλατικό Αγώνα Ζαγοροχωρίων 2018)

Δίπλωμα

Χρήστος Χρόνης και Αναστασία Παστουρματζή του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης  (για  τις  διακρίσεις  τους  με  την  ομάδα μας στο Τοπικό πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα 2018)

Από 1 Δίπλωμα

Σαμπρίνα Τβις, Αθλήτρια Τριάθλου του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τη κατάκτηση της 1ης θέσης στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Κω 2018)

Δίπλωμα

Ιωάννης Ψαρόπουλος, Γεώργιος Πιστικός, Χρήστος Τζόλας του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τις διακρίσεις τους το 2018 με την ομάδα μας στη  Ποδηλασία Δρόμου), Χριστόδουλος  Καραδήμας,  Αντώνιος  Καραδήμας  του  Α.Ο.  ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τις διακρίσεις τους με την ομάδα μας στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας 2018 κατηγορίας Μίνι)

Από 1 Δίπλωμα   

Γεώργιος  Παυλίδης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης (για τη προσφορά του ως Προπονητής στο τμήμα Μοντέρνου Πεντάθλου της ομάδας)

Δίπλωμα

Ακολούθησε  η  διανομή  της  πίτας   και  τα  αναψυκτικά,  καθώς  και  η   καθιερωμένη κλήρωση για τον τυχερό της γιορτής που κέρδισε το λαβαράκι της Ομάδας. Τυχερός εφέτος ήταν ο Γιώργος Χατζηαντωνάκης, νεαρός αθλητής Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας του. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός – σύμπτωση ότι τον τυχερό αριθμό (Νο 59) ανέσυρε ο επίσης νεαρός σκακιστής Δημήτρης Κάσσιος. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4279

Πρόσκληση στην εορταστική εκδήλωση της κοπής πίτας και βραβεύσεων των αθλητικών Σωματείων Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στις 23/2/2019

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4243

Με επιτυχίες ( 2 νίκες και 1 ισοπαλία ) συνέχισαν οι ομάδες μας σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στα ομαδικά πρωταθλήματα παίδων σκακιού κάτω των 12 και κάτω των 16 ετών στην 2η αγωνιστική ( 11/11/2018 ).

Με επιτυχίες ( 2 νίκες και 1 ισοπαλία ) συνέχισαν οι ομάδες μας σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στα ομαδικά πρωταθλήματα παίδων σκακιού κάτω των 12 και κάτω των 16 ετών στην 2η αγωνιστική. Οι αγώνες έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60) στις 11/11/2018.

Η ομάδα μας κάτω των 12 ετών παρατάχθηκε με τους Μάριο Γαστουνιώτη, Άγγελο Τζίμα, Ανδρέα Κάντζιο και Αλέξανδρο Σαμπαζιώτη και νίκησε την αντίστοιχη ομάδα του ΑΠΟ Κότινος Χολαργού με 3 – 0,5. Τις νίκες για τον Πήγασο κατέκτησαν ο Μάριος Γαστουνιώτης στη 1η σκακιέρα, χωρίς αγώνα λόγω μη προσέλευσης του αντιπάλου του, ο  Άγγελος Τζίμα και ο Αλέξανδρος Σαμπαζιώτης. Από την αντίπαλη ομάδα που νίκησε μόνο στη 3η σκακιέρα αφαιρέθηκε μισός βαθμός λόγω της μίας κοινής σκακιέρας που είχε (δεν προσήλθε ο αντίπαλος του Γαστουνιώτη).

Η  Α  ομάδα μας κάτω των 16 ετών αντιμετώπισε την αντίστοιχη ισχυρή ομάδα του ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου με την οποία ήλθε ισόπαλη 2 – 2. Η ομάδα μας αυτή παρατάχθηκε με τους Νίκο Τραγουδάρα, Κώστα Καμούδη, Κώστα Παπαδημητρίου και Γιάννη Παπαδημητρίου και το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα προέκυψε από τις ισοπαλίες όλων των σκακιστών μας.

Η  Β ομάδα μας κάτω των 16 ετών αντιμετώπισε την αντίστοιχη αξιόμαχη ομάδα του ΑΠΟ Κότινος Χολαργού την οποία νίκησε με 3 – 1. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οι Μινά Γκομπριάλ και Γιώργος Χατζηαντωνάκης, ενώ ισοπαλίες έφεραν οι Κώστας Αγγελόπουλος και Μαρία – Ελένη Καμούδη.

            Οι αγώνες επισκιάστηκαν με ανησυχία, αναστάτωση και στενοχώρια από ένα αναπάντεχο και άτυχο μη σκακιστικό περιστατικό, 2,5 περίπου ώρες μετά την έναρξή τους, όταν υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο συνοδός της ομάδας ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου. Το περιστατικό πάντως αυτό αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία και με τη βοήθεια παρευρισκόμενου γιατρού, ήρθε σχετικά σύντομα το ΕΚΑΒ και οι πληροφορίες είναι ότι, μετά και από τις εξετάσεις που έγιναν, ο άνθρωπος ευτυχώς χαίρει άκρας υγείας.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4131

Την 2η θέση στην τελική – συνολική βαθμολογία 5 αγώνων ποδηλασίας του 2018, που διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ, κατέκτησε ο αθλητής Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στη κατηγορία Μάστερς Α. Νέες σημαντικές επιτυχίες πέτυχαν οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος (στη κατηγορία Ανδρών), Ξένος Διονύσης (στη κατηγορία Μάστερς Α), Αναστασόπουλος Μανώλης (στη κατηγορία Μάστερς Β), Ψαρόπουλος Γιάννης και Πιστικός Γιώργος (στη κατηγορία Μάστερς Γ) του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (στη κατηγορία Μάστερς Α) του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών σε ποδηλατικούς αγώνες αναβάσεων στις 16/9/2018 και στις 23/9/2018.

Την 2η θέση στην τελική – συνολική βαθμολογία 5 αγώνων ποδηλασίας του 2018, που διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ, κατέκτησε ο αθλητής Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών στη κατηγορία Μάστερς Α. Νέες σημαντικές επιτυχίες πέτυχαν οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος (στη κατηγορία Ανδρών), Ξένος Διονύσης (στη κατηγορία Μάστερς Α), Αναστασόπουλος Μανώλης (στη κατηγορία Μάστερς Β), Ψαρόπουλος Γιάννης και Πιστικός Γιώργος (στη κατηγορία Μάστερς Γ) του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (στη κατηγορία Μάστερς Α) του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών σε ποδηλατικούς αγώνες αναβάσεων στις 16/9/2018 και στις 23/9/2018.

Δεύτερος κυπελλούχος στη συνολική – τελική βαθμολογία 5 ποδηλατικών αγώνων, τους οποίους διοργάνωσε το Σωματείο Π.Ο. ΖΕΥΣ το 2018, αναδείχθηκε με 87 συνολικά βαθμούς ο εξαίρετος αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών. Στην επιτυχία του αυτή έφθασε, καθώς συμμετείχε και πραγματοποίησε εντυπωσιακές ποδηλατικές εμφανίσεις στον 2ο, στο 3ο και στο 5ο κατά σειρά αγώνα που διοργάνωσε ο Π.Ο. ΖΕΥΣ, στους οποίους συγκέντρωσε 20, 50 και 17 βαθμούς αντίστοιχα στο καθένα από αυτούς και έτσι έφθασε δίκαια στη μεγάλη του διάκριση, τη συνολική συγκέντρωση 87 βαθμών με τους οποίους αναδείχθηκε δεύτερος κυπελλούχος το έτος 2018 στη κατηγορία Μάστερς Α. Στο ποδηλατικό αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης που διοργάνωσε ο Π.Ο. ΖΕΥΣ στις 16/9/2018 στους πρόποδες της Πάρνηθας, ο Αλέξανδρος Γκαλέττι κατέκτησε την 7η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α με χρόνο 33΄ 41΄΄ 26. Στον ίδιο αγώνα και στην ίδια  κατηγορία διακρίθηκε  και ο αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε τη 15η θέση με χρόνο 38΄ 59΄΄ 04. Στον ίδιο αγώνα αγωνίσθηκαν και διακρίθηκαν επίσης ο εξαίρετος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 18η θέση στη κατηγορία Μάστερς Β με χρόνο 35΄ 39΄΄ 32 και οι μαχητικοί αθλητές μας Γιάννης Ψαρόπουλος και Γιώργος Πιστικός, οι οποίοι αγωνίσθηκαν στη κατηγορία Μάστερς Γ και  κατέλαβαν αντίστοιχα την 14η θέση με χρόνο 41΄ 32΄΄ 07 και την 20η θέση με χρόνο 1 ώρα 11΄ 08΄΄ 26, όλοι (πλην του Γκαλέττι) αθλητές του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ  Κυψέλης.

 *  Τη Κυριακή 23/9/2018 διεξήχθη η 4η  Ανάβαση  Φυλής με Πανελλήνια συμμετοχή 174 αθλητών, από τους οποίους τερμάτισαν 158 και διοργανωτή στο Σωματείο ΑΛΦΑ Κ. Στον αγώνα αυτό υπήρξε επίσης ευρεία συμμετοχή αθλητών των Σωματείων μας με σημαντικές διακρίσεις τους. Το καλύτερο χρόνο από τους αθλητές μας έφερε ο εκ των κορυφαίων αθλητών του Σωματείου μας Νικήτας Φράγκος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος αγωνίσθηκε στη κατηγορία Ανδρών στην οποία κατέλαβε τη 16η θέση με χρόνο 51΄ 38΄΄. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μεταξύ των αθλητών μας, κατέλαβε ο εξαίρετος αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 11η θέση  στη κατηγορία Μάστερς Β με χρόνο 34΄ 25΄΄. Πολύ καλό χρόνο έφερε και ο επίσης εξαίρετος αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος αγωνίσθηκε στη κατηγορία Μάστερς Α στην οποία κατέλαβε την 12η θέση με χρόνο 35΄ 46΄΄. Στην ίδια κατηγορία αγωνίσθηκε και ο μαχητικός αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο οποίος κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 38΄ 17΄΄.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4012

Κυριάρχησε κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο αγωνιστικό ποδηλατικό τριήμερο 1 – 3/6/2018. Με αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε όλους τους αντίπαλους αθλητές τόσο και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 (1 και 2/6/2018) όσο και στο διεθνή ποδηλατικό αγώνα «Granfondo Ομφάλιος 2018» (3/6/2018) και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και των τριών πολύ σημαντικών αυτών αγώνων. Ανανέωσε έτσι στην πράξη για μία ακόμα χρονιά το δικαίωμα να φορά την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας (αυτή τη φορά του 2018).

Κυριάρχησε κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας ποδηλάτης Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο αγωνιστικό ποδηλατικό τριήμερο 1 – 3/6/2018. Με αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε όλους τους αντίπαλους αθλητές τόσο και στους δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 (1 και 2/6/2018) όσο και στο διεθνή ποδηλατικό αγώνα «Granfondo Ομφάλιος 2018» (3/6/2018) και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του όσο και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών και των τριών πολύ σημαντικών αυτών αγώνων. Ανανέωσε έτσι στην πράξη για μία ακόμα χρονιά το δικαίωμα να φορά την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας (αυτή τη φορά του 2018). Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του εντυπωσιακή για τα Ελληνικά δεδομένα πολύτιμη αθλητική ποδηλατική Ιστορία τεράστιων συνεχόμενων αθλητικών επιτυχιών και να προσφέρει, μεταξύ άλλων, «μεθύσι» υπερηφάνειας και ευτυχίας στο Σωματείο μας για τα εντυπωσιακά και ανεπανάληπτα αθλητικά του επιτεύγματα. Του αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια για τη σιδερένια του θέληση, τους συνεχόμενους αθλητικούς θριάμβους του, την άπειρη αγάπη του και τις θυσίες του στο άθλημα της ποδηλασίας του, τις τεράστιες γνώσεις του στο άθλημα και την αποφασιστικότητά του.

            * Ο πρώτος αγώνας του αγωνιστικού τριημέρου έγινε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στον Ορχομενό Βοιωτίας και ήταν ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης 22,6 χιλιομέτρων για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας  Δρόμου 2018 της Κατηγορίας Μάστερ. Έγινε με εκκίνηση (και τερματισμό) τον κόμβο της Επαρχιακής οδού Λειβαδιάς – Κάστρου με την οδό προς Καρυές/Άγιο Δημήτριο και διαδρομή Ορχομενός (κόμβος) – Καρυές (περιφερειακά) – Άγιος Δημήτριος – Καρυές (περιφερειακά) – Ορχομενός (κόμβος) η κάθε μία στροφή απόστασης 11,3 χιλιομ., σε δύο στροφές συνολικής απόστασης 22,6 χιλιομ. με τερματισμό τον Ορχομενό (κόμβος), όπου ήταν και η εκκίνηση. Ο Λουκάς Καταπόδης ήταν για μία ακόμα χρονιά ο ταχύτερος όλων και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στο αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης για έβδομη συνεχόμενη χρονιά. Έφερε χρόνο 29΄ 50΄΄, δηλαδή έτρεξε τον αγώνα με μέση ωριαία ταχύτητα 45.452,51 μ. Με αυτόν το χρόνο κέρδισε τόσο την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Μάστερ Β (έναντι χρόνου 30΄ 55΄΄, διαφορά 1΄ και 05΄΄, του δεύτερου αθλητή της κατηγορίας του Ι. Λιονάκη), αλλά και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 των κατηγοριών Μάστερς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση στον ίδιο αγώνα πραγματοποίησε και ο εξαίρετος αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος έφερε χρόνο 35΄ 19΄΄ (μέση ωριαία ταχύτητα 38.395,47 μ.) και κατέλαβε την 10η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ και έχει δημιουργήσει παράδοση μεγάλων διακρίσεων στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης.

* Την Κυριακή 2/6/2018 έγινε ο αγώνας Δρόμου Αντοχής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2018 των κατηγοριών Μάστερς σε απόσταση 112,9 χιλιομέτρων. Ο αγώνας είχε εκκίνηση την πλατεία Ηρώων του Ορχομενού (όπου και ο τερματισμός) και διαδρομή : 28ης Οκτωβρίου, Κωπαΐδος αριστερά, Επαρχιακή οδός Λειβαδιάς – Κάστρου (προς αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ), Στροβίκι, δεξιά παράλληλος Α/Δ ΠΑΘΕ, Δεξιά προς Επαρχιακή οδό Αλιάρτου – Κόκκινου, Αλίαρτος, ΕΟ  Θηβών – Λειβαδιάς, περιφερειακός Λειβαδιάς προς Αράχωβα – Δελφούς, κόμβος με ΕΟ  Λειβαδιάς – Λαμίας (Αρχή σιρκουΐ), δεξιά προς Τζιμαίϊκα και ΙΜ Παναγιάς Λυκουρέση, Χαιρώνεια, δεξιά προς Λειβαδιά, ΕΟ Λειβαδιάς – Λαμίας, ΕΟ  Λειβαδιάς – Άμφισσας (2 στροφές), ΕΟ Λειβαδιάς – Λαμίας, ΣΣ Λειβαδιάς  αριστερά, οδός Λειβαδιάς – Κάστρου (προς Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ), αριστερά Κωπαΐδος (είσοδος Ορχομενού), αριστερά 28ης Οκτωβρίου, τερματισμός.

Στον αγώνα αυτό  αναδείχθηκε  μεγαλόπρεπα  το  ψυχικό  μεγαλείο  του Λουκά.

Κατ’ αρχήν πρέπει να τονισθεί ότι υπήρχε μία πρόσθετη σημαντική δυσκολία για όλους τους αθλητές στον αγώνα  αυτό από το γεγονός ότι η εκκίνησή του έγινε στις 2 το μεσημέρι και επικρατούσε αποπνικτική ζέστη. Ωστόσο όμως υπήρξε και ένα πρόσθετο γεγονός που εντυπωσιάζει. Συγκεκριμένα στα πρώτα 10 χιλιόμετρα της διαδρομής ο Λουκάς με το ποδήλατό του μπλέχτηκε σε μία ομαδική τούμπα αρκετών αθλητών, με αποτέλεσμα το γκρουπ των προπορευόμενων αθλητών, που δεν «μπλέχτηκαν» στην ομαδική τούμπα, να συνεχίσει και σχεδόν να εξαφανισθεί. Ο Λουκάς έπαθε, από την ομαδική πτώση, θλαστικά τραύματα στους ραχιαίους, την ποδοκνημική και το κυριώτερο στον αριστερό του πύχη ο οποίος είχε μαζέψει αρκετό οίδημα. Το ποδήλατό του το βρήκε σε μια μαζεμένη μάζα ποδηλάτων. Ο μηχανικός Αυγερινός Κόκλας, που ακολουθούσε τον Λουκά σαν εκπρόσωπος του Σωματείου μας, το έφερε με μεγάλη προσπάθεια σε γρήγορο διάστημα σε μία κατάσταση ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα. Η θέληση και των δύο τους (Λουκά και Αυγερινού) ήταν καθοριστική για τον τελικό θρίαμβο του Λουκά. Ο Λουκάς με την καρδιά και το πείσμα του πρωταθλητή και παρά τις δημιουργηθείσες αντίξοες συνθήκες, υπερέβαλε και τον εαυτό του ακόμα, κυνήγησε και έφθασε το προπορευόμενο γκρουπ και στη συνέχεια μάλιστα «ξεκόλλησε» από αυτό ξεπερνώντας το και τερμάτισε για μία ακόμα φορά μόνος του πρώτος θριαμβευτής όρθιος στο ποδήλατο με τα χέρια σηκωμένα από το τιμόνι του ποδηλάτου του για να πανηγυρίσει την νέα μεγάλη επιτυχία  του. Ο χρόνος του στον αγώνα αυτό είναι 3 ωρ. 06΄ 20΄΄ (μουαγιέν  35.404,18 μ. ανά ώρα) και με αυτόν κατανίκησε όχι μόνο τους αθλητές της κατηγορίας του (Μάστερ Β) στην οποία κατέκτησε για μία ακόμα φορά τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αλλά κατέλαβε και τη πρώτη θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε στον ίδιο αγώνα και ο Βασίλης Μπουρίκας, κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας Μάστερ Α του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος  Κυψέλης, που έφερε χρόνο 3ωρ. 12΄ 03΄΄. Ο Βασίλης πρωταγωνίστησε, ήταν μέσα σε ένα μεγάλο γκρουπ από τα πρώτα, αλλά ίσως, καθώς είναι μαθημένος να επιτυγχάνει πρώτες νίκες, να μη πάλεψε αρκετά στο τελικό σπριντ, ή να μη αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι ήταν κοντά ο τερματισμός. Διότι, ενώ με τον ίδιο ακριβώς χρόνο του Βασίλη (3ωρ. 12΄ 03΄΄) αναδείχθηκε ο 6ος νικητής στην ίδια κατηγορία (Μάστερ Α) που είναι ο Παπαδημητράκης, ο Βασίλης με τον ίδιο χρόνο ήλθε 11ος στην κατηγορία  του,  τερματίζοντας  πάντως  στο  ίδιο  γκρουπ  με τον  6ο  Παπαδημητράκη.

Ωστόσο και αυτή η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποτελεί πολύ σημαντική διάκριση για τον ίδιο και το Σωματείο μας.

Εντυπωσιακή  ήταν  και  η  εμφάνιση  του διαρκώς ανερχόμενου σε απόδοση αθλητή μας Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο ποίος, παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που επικράτησαν, κατέλαβε με τη μαχητικότητά του την 23η θέση της κατηγορίας Μάστερ Α στον ίδιο αγώνα με χρόνο 3ωρ. 22΄ 28΄΄.

Εξαιρετική ήταν και η αγωνιστική παρουσία στον ίδιο αγώνα των αθλητών μας Χρήστου Τζόλα, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Γιάνννη Ψαρόπουλου, οι οποίοι πάντως στάθηκαν άτυχοι. Μάλιστα ο Χρήστος Τζόλας είχε την πρόσθετη ατυχία να «μπλεχτεί» στην ομαδική πτώση και να πάθει μεγάλες ζημιές το ποδήλατό του.

Αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους αθλητές μας για την εμφάνισή τους, καθώς και στον εκπρόσωπο της ομάδας μας στους δύο αγώνες, μηχανικό Αυγερινό Κόκλα για την πολύτιμη βοήθειά του.

* Στον διεθνή αγώνα ποδηλασίας «Granfondo Ομφάλιος 2018» που έγινε στους Δελφούς την Κυριακή 3/6/2018, αγωνίσθηκε και πάλι και τριπλασίασε τους θριάμβους του ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος  και έγινε στην όμορφη διαδρομή Δελφοί, Λιβάδι, Παρνασσός, Πολύδροσο, Αμφίκλεια, Δαύλεια, Διασταύρωση Δίστομο, Δελφοί, συνολικής απόστασης 127 χιλιομέτρων. Ο Λουκάς Καταπόδης, ο οποίος στον αγώνα αυτό αγωνίσθηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας 2018 (που απέκτησε στο τότε προηγούμενο αγωνιστικό διήμερο), με μία ακόμα εκθαμβωτική ποδηλατική εμφάνιση νίκησε και πάλι άνετα τόσο στη κατηγορία του (45 – 49), όπου κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο όσο και στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών, τερματίζοντας μάλιστα και πάλι μόνος πρώτος, θριαμβευτικά, με μεγάλη διαφορά από όλους τους άλλους αθλητές, ακόμα και της κατηγορίας Ελίτ Ανδρών, με χρόνο 3ωρ. 54΄ 11΄΄. Τριπλασίασε έτσι τις άνετες πρωτιές του σε ένα 3ήμερο αγώνων. Στο τριήμερο δηλαδή αυτών των αγώνων ο Λουκάς νίκησε κατά κράτος όλους τους άλλους αθλητές όλων των κατηγοριών, παρά και το ατύχημά του στον αγώνα της 2/6/2018, επιτυγχάνοντας ένα ακόμα μοναδικό ποδηλατικό άθλο με τρεις συνεχόμενους μεγάλους θριάμβους και στους 3 συνεχόμενους αγώνες μέσα σε 3 μέρες, να προστίθενται στις προηγούμενες νίκες του. Του αξίζουν έπαινος και συγχαρητήρια.

Πολύ μεγάλες διακρίσεις πέτυχαν ακόμα στον ίδιο διεθνή αγώνα οι αθλητές μας Χρήστος Χρόνης και Αλέξανδρος Γκαλέττι. Ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση Χρήστος Χρόνης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης της Ελίτ Ανδρών, αγωνίσθηκε στην δύσκολη ηλικιακή κατηγορία 19 – 29, στην οποία κατέκτησε την 9η θέση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση και πιστοποίησε το μεγάλο του ταλέντο.

Ο εντυπωσιακός Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών έχει επανέλθει πλέον σε  υψηλά και  πάλι επίπεδα  αγωνιστικής απόδοσης  και κατέκτησε  με άνεση τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία του 35 – 39 με πολύ μεγάλη διαφορά μάλιστα από τον τρίτο και τους άλλους αθλητές της κατηγορίας του.
Συγχαίρουμε όλους τους αθλητές μας για τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες τους.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3931

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο αθλητής ποδηλασίας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών θριάμβευσε κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας Μάστερ Α και την δεύτερη στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στο ποδηλατικό σιρκουΐ 40,8 χιλιομέτρων, που έγινε στην Άμφισσα στις 27/5/2018.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο αθλητής ποδηλασίας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών θριάμβευσε κατακτώντας την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο της κατηγορίας Μάστερ Α και την δεύτερη στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερ στο ποδηλατικό σιρκουΐ 40,8 χιλιομέτρων, που έγινε στην Άμφισσα στις 27/5/2018. Ο αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι ακολούθησε ξέφρενο ρυθμό με μεγάλη ταχύτητα από το ξεκίνημα του αγώνα και «ξεκόλλησε» από τους άλλους αθλητές, πιστοποιώντας έτσι και την συνεχή ανοδική αγωνιστική του πορεία. Έτσι ήλθε φυσικό αποτέλεσμα η μεγάλη του νίκη με χρόνο μάλιστα 50΄ 01΄΄ έναντι 50΄ 58΄΄ του Ηλία Μπόλη του Π.Ο.Πατρών που ήλθε δεύτερος στην κατηγορία του Μάστερ Α. Μάλιστα έχασε για μόλις 35΄΄ την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης όλων των κατηγοριών Μάστερ. Είναι πάντως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η μέση ωριαία ταχύτητα (μουαγιέν) που ανέπτυξε στον αγώνα είναι 48,943 χιλιόμετρα με βάση την χιλιομετρική απόσταση του αγώνα (40,8 χιλιομ.) και τον χρόνο που έφερε (50΄ 01΄΄), που είναι πολύ μεγάλη επίδοση. Ο Αλέξανδρος είναι από τους κορυφαίους αθλητές ποδηλασίας, ο καλύτερος εφέτος του Α.Ο. Αετός Αθηνών και αναμένεται ότι θα έχει ακόμα καλύτερη αθλητική συνέχεια.

Τον παραπάνω αγώνα σιρκουΐ διοργάνωσε στην Άμφισσα ο Ποδηλατικός Όμιλος Ζεύς την Κυριακή 27/5/2018 με εκκίνηση και τερματισμό στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Λεωφόρος Σαλώνων). Η κάθε στροφή του σιρκουΐ είχε απόσταση 2,72 χιλιομέτρων και έγιναν συνολικά 15 στροφές – γύροι, συνολικής απόστασης 40,8 χιλιομέτρων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3918

Νέα πρωτιά του διεθνή πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στον ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε το Σάββατο 10/3/2018 στην περιοχή του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά το Σωματείο Ζεύς. Διακρίθηκαν επίσης ιδιαίτερα στον ίδιο αγώνα οι αθλητές μας Βασίλης Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α) και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (6ος στους Μάστερ Α) του Α.Ο. Αετός Αθηνών.

Νέα πρωτιά του διεθνή πρωταθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και στον ποδηλατικό αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που διοργάνωσε το Σάββατο 10/3/2018 στην περιοχή του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά το Σωματείο Ζεύς, με χρόνο 26΄ 33,0΄΄ (1ος στους Μάστερ Β). Διακρίθηκαν επίσης ιδιαίτερα στον ίδιο αγώνα οι αθλητές μας Βασίλης Μπουρίκας (3ος στους Μάστερ Α με χρόνο 27΄ 22,1΄΄) και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος (5ος στους Μάστερ Γ με χρόνο 29΄ 28,8΄΄) του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Αλέξανδρος Γκαλέττι (6ος στους Μάστερ Α με χρόνο 29΄ 51,1΄΄) του Α.Ο. Αετός Αθηνών. Οι αθλητές μας ξεκίνησαν δυναμικά και στην εφετινή αγωνιστική περίοδο με την παρουσία και τις διακρίσεις τους στους ποδηλατικούς αγώνες. Ο  Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης διατηρεί και πάλι τα πρωτεία, ενώ σταθερά παραμένει στις μεγάλες διακρίσεις και ο Βασίλης Μπουρίκας. Δυναμικά επανέρχονται στους πρωταγωνιστές ο Πολυζώης Ευαγγελόπουλος και ο Αλέξανδρος Γκαλέττι, ενώ εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζει και ο διαρκώς ανερχόμενος σε απόδοση αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος στον ίδιο αγώνα κατέλαβε την 8η θέση στην κατηγορία Μάστερ Α με χρόνο 31΄ 13,2΄΄. Καλές ήταν οι εμφανίσεις στον ίδιο αγώνα και των αθλητών μας Γιάννη Ψαρόπουλου (15ος στους Μάστερ Γ΄ με χρόνο 34΄ 43,4΄΄) και Γιώργου Πιστικού (17ος στους Μάστερ Γ΄ με χρόνο 40΄ 13,2΄΄).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3877