Κατηγορία: Σκάκι

Σημαντική νίκη με 3 – 1 κατέκτησε η Ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί του ισχυρού Α.Ο. Ν. Βύρωνος για το 1ο Ομαδικό Κύπελλο Άνοιξης 2024 (5ος  Γύρος) της 2/6/2024.

Σημαντική νίκη με 3 – 1 κατέκτησε η Ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί του ισχυρού Α.Ο. Ν. Βύρωνος για το 1ο Ομαδικό Κύπελλο Άνοιξης 2024 (5ος  Γύρος) της 2/6/2024.

Οι Σκακιστές μας στον αγώνα αυτό ήταν πιο ισχυροί από τους αντιπάλους τους και νίκησαν δίκαια. Παρά μάλιστα το γεγονός ότι ο Πήγασος παρέταξε αντιπροσωπευτική Ομάδα με απουσία βασικών Σκακιστών του (Παναγ. Ανδριτσόπουλος, Στυλ. Χρυσομάλλης). Στην διοργάνωση αυτή μάλιστα, που έγινε σε 5 Γύρους, έδωσε την ευκαιρία σε νεαρούς Αθλητές – Σκακιστές μας να αγωνισθούν για απόκτηση εμπειριών, πράγμα που βοήθησε στην σκακιστική τους εξέλιξη και έδειξε και τις δυνατότητές τους.

Στον αγώνα αυτόν του Πήγασου με την Ομάδα Σκακιού του Α.Ο. Ν. Βύρωνος, που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας, η Ομάδα μας προηγήθηκε με 2 – 0, με θεαματικές νίκες του φέρελπι Σκακιστή μας Φίλιππου Ρήγκου και του έμπειρου Σκακιστή μας Γιάννη Φίτσιου, μετά από περίτεχνους Σκακιστικούς συνδυασμούς των Σκακιστών μας. Το τελικό σκορ της νίκης με 3 – 1 διαμόρφωσε ο έμπειρος Αθλητής – Σκακιστής μας Παναγιώτης Σιφωνιός, ο οποίος κατατρόπωσε τον αντίπαλό του Σκακιστή, νικώντας τον σε σκακιστική παρτίδα που αποτελεί υπόδειγμα σκακιστικής στρατηγικής εκ μέρους του. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο αντίπαλός του Σκακιστής του πρότεινε δύο φορές ισοπαλία κατά την διάρκεια της παρτίδας, πρόταση όμως που απέρριψε ο Σιφωνιός. Μολονότι μάλιστα με διαμορφωμένο ως τότε το 2 – 0 υπέρ της ομάδας μας, θα εξασφαλιζόταν η νίκη της Ομάδας μας ακόμα και με τυχόν ισοπαλία του.

 Αξίζει ν’ αναφερθεί και ένα πικρό γεγονός για το Σκάκι, που είναι και αντίθετο στους  Κανονισμούς Σκακιού. Την προηγούμενη Κυριακή σε εκτός έδρας αγώνα Σκακιού της Ομάδας μας, διαπιστώθηκε ότι ο αντίπαλος την ημέρα εκείνη του Παναγιώτη Σιφωνιού, αποχώρησε κατά την διάρκεια του αγώνα από τον ευρύτερο αγωνιστικό χώρο, άγνωστο για πού. Και όταν επέστρεψε «βρήκε» κατάλληλες κινήσεις για να νικήσει τον Σιφωνιό. Είναι λυπηρό όμως να συμβαίνουν αυτά στο Σκάκι, το οποίο είναι ευγενές πνευματικό άθλημα και φυσικά  βλάπτεται από τέτοιες παραβατικές και ατιμώρητες συμπεριφορές.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5499

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Σκακιστές του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης απέναντι ισχυρών σκακιστικών αντιπάλων Ομάδων στους αγώνες Σκακιού της 7/4/2024. Περίλαμπρη νίκη –πρόκριση (για τους 32) με 3 –0,5 κατέκτησαν επί του ισχυρού Σ.Ο.Αιγάλεω για το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2024. Για το 1οΟμαδικό Κύπελλο Άνοιξης 2024 ήλθαν ισόπαλοι 2 –2 με τον ισχυρό Πειραϊκό Ο.Σ., χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για μία ακόμα νίκη και ενώ προηγήθηκαν 2 –1.

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Σκακιστές του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης απέναντι ισχυρών σκακιστικών αντιπάλων Ομάδων στους αγώνες Σκακιού της 7/4/2024. Περίλαμπρη νίκη –πρόκριση (για τους 32) με 3 –0,5 κατέκτησαν επί του ισχυρού Σ.Ο. Αιγάλεω για το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2024. Για το 1οΟμαδικό Κύπελλο Άνοιξης 2024 ήλθαν ισόπαλοι 2 –2 με τον ισχυρό Πειραϊκό Ο.Σ., χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για μία ακόμα νίκη και ενώ προηγήθηκαν 2 –1. Οι αγώνες αυτοί έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας. Οι Σκακιστές μας απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι ακολουθούν σταθερά ανοδική πορεία σε ποιοτική σκακιστική απόδοση και σε αριθμητική ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού του τμήματός μας Σκακιού. Στον αγώνα για το Ομαδικό Κύπελλο Αττικής 2024 με τον Σ.Ο. Αιγάλεω ο Σκακιστής μας Παναγιώτης Σιφωνιός, αγωνιζόμενος στην 1ησκακιέρα, κυριάρχησε από την αρχή με περίτεχνους επιθετικούς σκακιστικούς συνδυασμούς επί του αξιόμαχου αντιπάλου του. Έφθασε έτσι εύκολα στην νίκη. Η δεύτερη νίκη ήλθε από τον εξαιρετικό Σκακιστή μας Γιάννη Φίτσιο, χωρίς κόπο, καθώς ο αντίπαλός του δεν προσήλθε τελικά ν’ αγωνισθεί. Η τρίτη νίκη, με τον τρίτο βαθμό, ήλθαν από τον αρχηγό Στέλιο Χρυσομάλλη απέναντι σε ισχυρό αντίπαλο με 1807 Ελληνικό Έλο και ακόμα μεγαλύτερο διεθνές. Ο Στέλιος απέδωσε υπέροχο Σκάκι και δίκαια νίκησε τον ισχυρό αντίπαλό του, αποδεικνύοντας ότι η σημερινή Ομάδα μας Σκακιού ξανακτίζει νέα λαμπρή Σκακιστική Ιστορία. Εξαιρετική ήταν και η απόδοση του Σκακιστή μας Παναγιώτη Ανδριτσόπουλου, που αγωνίσθηκε πάντως με ισχυρό αντίπαλο,ο οποίος έχει1873 Ελληνικό Έλο. Στον αγώνα για το 1οΟμαδικό Κύπελλο Άνοιξης 2024, με τον Πειραϊκό Ο.Σ., πουδιεξήχθηεπίσηςσε4 Σκακιέρες, πρωταγωνίσθησαν κατ’ αρχήν οι νεαροί ταλαντούχοι Σκακιστές μας Ανδρέας Κάντζιος και Φίλιππος Ρήγκος. Ανέλαβαν από την αρχή την πρωτοβουλία και την υπεροχή στις Σκακιστικές Παρτίδες τους και έφθασαν δίκαια στις νίκες επί των αξιόμαχων αντιπάλων τους. Ο μεγάλος άτυχος της ημέρας ήτανο εξαίρετος Σκακιστής μας Αθανάσιος Κουρεμένος, ο οποίος επανήλθε στον αγώνα αυτό στην Ομάδα μας, μετά από δεκαετή περίπου απουσία του στο εξωτερικό. Ο Σκακιστής μας είχε επιτύχει να βρίσκεται στην επίθεση, να έχει αρκετό χρόνο για σκέψη και να απειλεί σκακιστικά, την ίδια στιγμή που ο αντίπαλός του να είχε πολύ μεγάλη πίεση και ταυτόχρονα λίγο υπολειπόμενο για εκείνον χρόνο. Στο σημείο όμως αυτό μία βεβιασμένη κίνηση του Θάνου, πιθανόν από την μακροχρόνια έλλειψη αγώνων, στάθηκε αρκετή για να χάσει την νίκη ή έστω την ισοπαλία ο Σκακιστής μας και να χάσει την νίκη και η Ομάδα μας. Θάνο μην στενοχωριέσαι, Η Ομάδα μας Σκακιού ξαναείναι δυνατή και μας περιμένουν χαμόγελα

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5461

Μεγάλης βαθμολογικής αξίας νίκη κατέκτησε η Ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με 4,5 – 3,5 επί του ισχυρού Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων στον αγώνα Σκακιού της 11/2/2024, στην Γκράβα για το Τοπικό Πρωτάθλημα Σκακιού Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2024.

Μεγάλης βαθμολογικής αξίας νίκη κατέκτησε η Ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με 4,5 – 3,5 επί του ισχυρού Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων στον αγώνα Σκακιού της 11/2/2024, στην Γκράβα για το Τοπικό Πρωτάθλημα Σκακιού Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2024.

Από το ξεκίνημα κιόλας έγιναν πολύ δυνατές, ενδιαφέρουσες και θεαματικές σκακιστικές παρτίδες με περίτεχνους σκακιστικούς συνδυασμούς και στις οκτώ σκακιέρες του αγώνα. Η εξέλιξη το σκορ ήταν συγκλονιστική και συνετέλεσε να κορυφωθεί το ενδιαφέρον και να διατηρηθεί έτσι αμείωτο μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα στη πρώτη σκακιέρα, στην οποία αγωνίσθηκε ο Σκακιστής μας Παναγιώτης Σιφωνιός. Στο μεταξύ είχαν ολοκληρωθεί οι αγώνες σε όλες τις υπόλοιπες σκακιέρες και το ως τότε διαμορφωμένο σκορ ήταν ισόπαλο 3,5 – 3,5.

Πρώτος ολοκλήρωσε την σκακιστική παρτίδα του με άνετη νίκη ο Σκακιστής μας Γιάννης Φίτσιος στην τρίτη Σκακιέρα. Νίκη με όμορφες σκακιστικές επινοήσεις και περίτεχνους συνδυασμούς, που διαμόρφωσε το 1 – 0. Ακολούθησαν δύο νίκες μετά από όμορφες σκακιστικές παρτίδες της Σκακίστριάς μας κυρίας Άννης Παπαθεοδώρου στην Γυναικεία Σκακιέρα και του νεαρού Σκακιστή μας Ανδρέα Κάντζιου στην Παιδική Σκακιέρα, που σε συνδυασμό με ήττα νεαρού σκακιστή μας στην 7η σκακιέρα διαμόρφωσαν το σκορ σε 3-1 υπέρ της ομάδας μας. Μία ισοπαλία του έμπειρου Σκακιστή μας Κώστα Παπακυριακόπουλου στην 4η Σκακιέρα με ισχυρό αντίπαλο διαμόρφωσε το ως τότε σκορ σε 3,5 – 1,5 υπέρ της Ομάδας μας. Ακολούθησε μικρό χαλάρωμα των Σκακιστών μας στις Σκακιέρες 2η και 5η με ήττες, που διαμόρφωσαν προσωρινά το ως τότε σκορ στο ισόπαλο 3,5 – 3,5. Στο σημείο αυτό ο Αρχηγός της Ομάδας μας στον αγώνα αυτό Παναγιώτης Σιφωνιός, που  ήταν ο μόνος που συνέχιζε ν’ αγωνίζεται, ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του. Ήταν σαφώς καλύτερος και δεν άφησε περιθώρια αντίστασης στον πολύ καλό πάντως αντίπαλό του, γνωρίζοντας ότι με το  αποτέλεσμα του αγώνα του  διαμόρφωνε  το τελικό σκορ. Νίκησε  δίκαια  και καθαρά και μαζί με την δική του νίκη νίκησε και η Ομάδα μας συγκεντρώνοντας το νικηφόρο αποτέλεσμα 4,5 – 3,5. Το οποίο είναι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας για την Ομάδα (μέχρι τον επόμενο αγώνα της) για την συνέχεια του Πρωταθλήματος Σκακιού.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Σκακιστές μας και τις Σκακίστριές μας που αγωνίσθηκαν, για την προσήλωση, την αγωνιστικότητά τους και την μεγάλη επιτυχία τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5356

Με δεύτερη συνεχόμενη νίκη η Ομάδα μας Σκακιού Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί Ομάδας του ισχυρού Π.Σ. Περιστερίου στις 26/11/2023 στην Γκράβα με 3,5 – 2, ανέβηκε περισσότερο στην βαθμολογία του Ομαδικού Κυπέλλου Αττικής «Λ. Δρεπανιώτης».

Με δεύτερη συνεχόμενη νίκη η Ομάδα μας Σκακιού Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης επί Ομάδας του ισχυρού Π.Σ. Περιστερίου στις 26/11/2023 στην Γκράβα με 3,5 – 2, ανέβηκε περισσότερο στην βαθμολογία του Ομαδικού Κυπέλλου Αττικής «Λ. Δρεπανιώτης».

Τους βαθμούς για την Ομάδα μας Α.Ο.  ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησαν με νίκες οι Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος, Παναγιώτης Σιφωνιός και Γιάννης Φίτσιος και με ισοπαλία ο Πάυλος Γκολογάννης. Ιδιαίτερα εντυπωσίασαν στις σκακιστικές παρτίδες τους οι Παναγιώτης Σιφωνιός και Γιάννης Φίτσιος, που πραγματοποίησαν περίτεχνους σκακιστικούς συνδυασμούς. Ιδιαίτερα μαχητικοί πάντως ήταν στις σκακιστικές παρτίδες τους και οι νεαροί αθλητές – σκακιστές μας Ανδρέας Κάντζιος και Δημήτριος Σάμπος.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5302

Με ευρείας έκτασης διαφορά στο σκορ νίκησε με 5 – 1 εκτός έδρας η Ομάδα μας Σκακιού τον Σ.Ο. Καλλιθέας στις 19/11/2023 για το Ομαδικό Κύπελλο Σκακιού Αττικής «Δρεπανιώτης» 2023.

Με ευρείας έκτασης διαφορά στο σκορ νίκησε με 5 – 1 εκτός έδρας η Ομάδα μας Σκακιού τον Σ.Ο. Καλλιθέας  στις 19/11/2023 για το Ομαδικό Κύπελλο Σκακιού Αττικής «Δρεπανιώτης» 2023.

Η Ομάδα μας Σκακιού συμμετέχει στην διοργάνωση αυτή με ανανεωμένη και εναλλασσόμενη κάθε φορά σύνθεση, στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας της για το προσεχές πρωτάθλημα Αττικής. Στο συγκεκριμένο αγώνα που έδωσε με Ομάδα του Ιστορικού Ισχυρού Σκακιστικού Συλλόγου Σ.Ο. Καλλιθέας, οι Σκακιστές του Πήγασου Κυψέλης διέπρεψαν κατακτώντας πέντε  νίκες στις 6 συνολικά σκακιέρες του αγώνα. Τις νίκες για τον Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον αγώνα της 19/11/2023 με τον Σ.Ο. Καλλιθέας κατέκτησαν οι Σκακιστές μας  Παναγιώτης  Ανδριτσόπουλος, Παναγιώτης Σιφωνιός, Κώστας Παπακυριακόπουλος, Ανδρέας Κάντζιος και Παύλος Γκολογιάννης. Ο αρχηγός και ψυχή της Ομάδας μας Σκακιού Στέλιος Χρυσομάλλης ήταν παρών στον αγώνα, αλλά δεν συμμετείχε σ’ αυτόν για να δώσει την ευκαιρία της συμμετοχής στον αγώνα σε περισσότερους νέους Σκακιστές της Ομάδας μας. Οι νίκες των Σκακιστών μας επιτεύχθηκαν μετά από όμορφες σκακιστικές παρτίδες και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5269

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 18/6/2023 και το έκτο (6ο) Θερινό Μαθητικό Τουρνουά Σκακιού (Ράπιντ) του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ. Ο χώρος της διεξαγωγής ήταν και πάλι το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Ταϋγέτου 60. Οι 19 Σκακιστές και Σκακίστριές μας που συμμετείχαν σ’ αυτό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πολλές αξιόλογες σκακιστικές παρτίδες. Πρώτος των πρώτων κατατάχθηκε ο Κωνσταντίνος Μαλλιαρός με 5 βαθμούς, ενώ στην Κατηγορία Γυμνασίων ακολούθησαν ο Άγγελος Τζίμα με 5 βαθμούς στην δεύτερη θέση και ο Χρήστος Γαλάνης με 4 βαθμούς στην τρίτη. Αντίστοιχη δυναμική υπήρξε και στην Κατηγορία των Δημοτικών, καθώς μάλιστα οι νεαροί Σκακιστές και Σκακίστριες αντιμετώπισαν έμπειρους σκακιστές. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Βασίλης Ψυχογιός με 4 βαθμούς ενώ ακολούθησαν με 3 βαθμούς η Ντηπιτσίδου Ναταλία, ο Έρικ Αζεμάι και ο Αντώνης Αναγνωστόπουλος.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 18/6/2023 και το έκτο (6ο) Θερινό Μαθητικό Τουρνουά Σκακιού (Ράπιντ) του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ. Ο χώρος της διεξαγωγής ήταν και πάλι το Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Ταϋγέτου 60. Οι 19 Σκακιστές και Σκακίστριές μας που συμμετείχαν σ’ αυτό έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πολλές αξιόλογες σκακιστικές παρτίδες. Πρώτος των πρώτων κατατάχθηκε ο Κωνσταντίνος Μαλλιαρός με 5 βαθμούς, ενώ στην Κατηγορία Γυμνασίων ακολούθησαν ο Άγγελος Τζίμα με 5 βαθμούς στην δεύτερη θέση και ο Χρήστος Γαλάνης με 4 βαθμούς στην τρίτη. Αντίστοιχη δυναμική υπήρξε και στην Κατηγορία των Δημοτικών, καθώς μάλιστα οι νεαροί Σκακιστές και Σκακίστριες αντιμετώπισαν έμπειρους σκακιστές. Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Βασίλης Ψυχογιός με 4 βαθμούς ενώ ακολούθησαν με 3 βαθμούς η Ντηπιτσίδου Ναταλία, ο Έρικ Αζεμάι και ο Αντώνης Αναγνωστόπουλος.

Στην κατηγορία των Κοριτσιών μας πρώτη αναδείχθηκε η Ντηπιτσίδου Ναταλία και ακολούθησαν η Μυρτώ Γκιώνη και η Αγγελική Ντάνου στην δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σκακιστών μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε Σκακιστικό Τουρνουά και φαίνεται μέσα από τις ποιοτικές Σκακιστικές αναμετρήσεις, την συγκέντρωση και την ψυχραιμία που έδειξαν, ότι το μέλλον τους είναι λαμπρό!

Ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ευχαριστεί θερμά για την διεξαγωγή του τουρνουά την κα Πέννυ Αγγελακοπούλου που στηρίζει αυτήν την προσπάθεια του Συλλόγου μας από την πρώτη μέρα, τον κ. Αλέξανδρο  Ρούτσι που ήταν ο επικεφαλής διαιτητής, καθώς και τους βοηθούς διαιτητή Γιάννη Φίτσιο και Στέλιο Χρυσομάλλη, οι οποίοι αποτελούν και την Ψυχή δραστηριοποίησης του Σκακιστικού μας Τμήματος.

Στον χώρο του Σκακιστικού Τουρνουά παρευρέθη ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Λιανός, ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Κυριαζής, ο κ. Παντελής και οι γονείς των νεαρών Σκακιστών μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους και όλες που προαναφέρθηκαν, καθώς και τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους να συμμετέχουν και να αλληλεπιδρούν με τέτοιου είδους πνευματικά αθλήματα. Ιδιαίτερα τους νεαρούς Σκακιστές και τις νεαρές Σκακίστριες για την μαχητικότητά τους και την τήρηση της άψογης διεξαγωγής των Αγώνων Σκακιού, σε όλη την διάρκεια των Αγώνων, με βάση τους Κανονισμούς, καθώς και τους Γονείς τους που συνέβαλαν στην τήρηση της Τάξης και της Ομαλής Διεξαγωγής των Αγώνων. Αναφέρουμε με αλφαβητική σειρά όλους τους Σκακιστές και τις Σκακίστριες που συμμετείχαν στο 6ο  Θερινό Μαθητικό Τουρνουά Σκακιού του Σωματείου μας και την τάξη φοίτησής τους.

Α/ΑΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΤΑΞΗ
1ΑΖΕΜΑΪ  ΕΡΙΚΣΤ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
2ΑΛΚΕΤ  ΣΕΤΑΪΒ   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
3ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣΕ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
4ΓΑΛΑΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣΓ   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
5ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΗΣΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
6ΓΚΙΩΝΗ  ΜΥΡΤΩΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
7ΓΚΡΕΜΠΙ  ΑΓΓΕΛΟΣΓ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
8ΓΟΥΣΙΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
9ΚΑΛΑΦΑΤΣΗΣ  ΠΕΤΡΟΣΒ   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
10ΚΑΛΦΑΣ  ΣΩΤΗΡΗΣΒ   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
11ΚΑΝΤΖΙΟΣ  ΑΝΔΡΕΑΣΒ   ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
12ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
13ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΒ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
14ΜΙΧΑΣ   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
15ΝΤΑΝΟΥ  ΑΓΓΕΛΙΚΗΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
16ΝΤΗΠΙΤΣΙΔΟΥ   ΝΑΤΑΛΙΑΒ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
17ΤΖΙΜΑ  ΑΓΓΕΛΟΣΓ  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
18ΧΑΣΙΑΚΟΣ   ΑΝΔΡΕΑΣΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
19ΨΥΧΟΓΙΟΣ  ΒΑΣΙΛΗΣΣΤ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Παραθέτουμε φωτογραφίες από το έκτο (6ο) Θερινό Μαθητικό Τουρνουά Σκακιού

Ράπιντ του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης που έγινε στις 18/6/2023.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5214

Νέα θριαμβευτική νίκη της ομάδας μας Σκακιού Ανδρών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με σκορ 7 – 1 επί της αξιόμαχης ομάδας Α.Ο. Νέοι Βύρωνος στον αγώνα που έγινε στις 12/2/2023 στη ΓΚΡΑΒΑ για το Ομαδικό Πρωτάθλημα της Β1 Τοπικής Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2023

Νέα θριαμβευτική νίκη της ομάδας μας Σκακιού Ανδρών του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης με σκορ 7 – 1 επί της αξιόμαχης ομάδας Α.Ο. Νέοι Βύρωνος στον αγώνα που έγινε στις 12/2/2023 στη ΓΚΡΑΒΑ για το Ομαδικό Πρωτάθλημα της Β1 Τοπικής Κατηγορίας Σκακιού Αττικής 2023. Η νέα αυτή νίκη ήταν η δεύτερη συνεχόμενη για την Ομάδα μας στους δύο (2) πρώτους αγώνες του εφετεινού Πρωταθλήματος.

Παρά τη μαχητικότητα των σκακιστών της αντίπαλης ομάδας Α.Ο. Νέοι Βύρωνος, οι σκακιστές του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης για μία ακόμα φορά επινόησαν και πραγματοποίησαν υπέροχους και περίτεχνους σκακιστικούς συνδυασμούς χωρίς ν’ αφήσουν περιθώρια επιτυχούς αμυντικής αντίδρασης στους αντιπάλους τους σκακιστές. Η ομάδα μας διακρίθηκε ιδιαίτερα και διατήρησε το αήττητο και στις οκτώ (8) σκακιέρες, συμπεριλαμβανομένων και των αναπτυξιακών. Το μόνο που κατάφεραν οι σκακιστές του Α.Ο. Νέοι Βύρωνος, που επέδειξαν μεγάλη μαχητικότητα, ήταν να καταφέρουν να αποσπάσουν ισοπαλίες στις δύο (2) πρώτες σκακιέρες από τους εξαιρετικούς σκακιστές μας Παναγιώτη Ανδριτσόπουλο και Στυλιανό Χρυσομάλλη με τους οποίους αγωνίσθηκαν οι δύο δυνατότεροι σκακιστές του Α.Ο. Νέοι Βύρωνος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει στο ελάχιστο ότι υστέρησαν σε απόδοση οι σκακιστές μας Ανδριτσόπουλος και Χρυσομάλλης. Οι υπόλοιποι σκακιστές μας που αγωνίσθηκαν στον αγώνα αυτό, απέδωσαν καταιγιστικό σκάκι απέναντι στους αντιπάλους τους και κατέκτησαν όλοι τη νίκη στις σκακιέρες τους. Συγκεκριμένα αγωνίσθηκαν και νίκησαν κατά σειρά σκακιέρας ο Γιάννης Φίτσιος, ο Παναγιώτης Σιφωνιός, ο Κώστας Παπακυριακόπουλος, ο Δημήτρης Μητσιώνης, ο Ανδρέας Κάτζιος και ο Χρήστος Γαλάνης. Σε όλους τους σκακιστές μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την αγωνιστικότητά τους, την εμφάνισή τους και το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5134

Με το «δεξί» ξεκίνησε στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής Σκακιού 2023 η Ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, νικώντας άνετα με το ευρύ σκορ 5 – 2 την αξιόμαχη Ομάδα ΟΠΑ Αγία Παρασκευή στον πρώτο αγώνα του εφετεινού Πρωταθλήματος Σκακιού που έγινε στις 29/1/2023, στην Γκράβα.

Με το «δεξί» ξεκίνησε στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής Σκακιού 2023 η Ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, νικώντας άνετα με το ευρύ σκορ 5 – 2 την αξιόμαχη Ομάδα ΟΠΑ Αγία Παρασκευή στον πρώτο αγώνα του εφετεινού Πρωταθλήματος Σκακιού που έγινε στις 29/1/2023, στην Γκράβα.

Το ελπιδοφόρο αυτό και νικηφόρο για την Ομάδα μας αποτέλεσμα ήταν απόλυτα δίκαιο και ήλθε με πέντε νίκες των Σκακιστών μας στις πέντε πρώτες Σκακιέρες του αγώνα. Σ’ αυτές συμμετείχαν οι Σκακιστές μας Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος, Στυλιανός Χρυσομάλλης, Γιάννης Φίτσιος, Παναγιώτης Σιφωνιός και Κώστας Παπακυριακόπουλος. Μάλιστα εντυπωσίασαν ιδιαίτερα στις νικηφόρες σκακιστικές παρτίδες τους οι εξαιρετικοί Σκακιστές μας Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος, Στυλιανός Χρυσομάλλης και Παναγιώτης Σιφωνιός, οι οποίοι επινόησαν και πραγματοποίησαν υπέροχους και περίτεχνους σκακιστικούς συνδυασμούς χωρίς ν’ αφήσουν περιθώρια επιτυχούς αμυντικής αντίδρασης στους αντιπάλους τους Σκακιστές.

Οι Σκακιστές μας ήταν παρόντες και μαχητικοί στο πρώτο αγώνα του Πρωταθλήματος 2023. Κανένας δεν υστέρησε. Μετά τον κ. Στέλιο Δοκιμάκη που είχε αναδιοργανώσει μ’ επιτυχία το Σκακιστικό μας Τμήμα, αλλά έχει πλέον μεταβεί στην Κρήτη, ο κ. Στέλιος Χρυσομάλλης έχει αναλάβει τις περισσότερες φροντίδες του Σκακιστικού μας Τμήματος, τις οποίες διεκπεραιώνει με απόλυτη επιτυχία, υπομονή και επιμονή, έχοντας και την ομοψυχία και την συμπαράσταση όλων των Σκακιστών μας. Η Ομάδα μας Σκακιού έχει καλή οργάνωση, επιτυχίες, ομόνοια, ενθουσιασμό, αγάπη και μαζί με το ελπιδοφόρο ξεκίνημα ανέβηκε και ο πήχυς των φιλοδοξιών. Αχνοφέγγει ότι κάπου εδώ αρχίζει πλέον ένα νέο και πάλι μεγάλο ξεκίνημα για επάνοδο στις λαμπρότερες ημέρες της ένδοξης Σκακιστικής μας Ιστορίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στον Στέλιο Χρυσομάλλη και σε όλους τους Σκακιστές μας. Καλή Συνέχεια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5121

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές αθλητικές επιτυχίες του Πήγασου Κυψέλης σε όλα τα αθλήματα (11/4/2022)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιτυχίες των αθλητών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης σε όλα τα αθλήματα.

* Με πρώτο σκόρερ τον Νικολάου που πέτυχε 14 τέρματα, ο Πήγασος Κυψέλης πέτυχε πολύ σημαντική νίκη με σκορ 29 – 24 επί του ισχυρού Εσπέρου Καλλιθέας, στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης, που έγινε στο Μετς, καλύπτοντας και την διαφορά των 4 τερμάτων του πρώτου γύρου. Ο Πήγασος στην πρώτη φάση κατέλαβε την δεύτερη θέση στον Όμιλο που συμμετέχει, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, κυρίως από την απουσία βασικών αθλητών του λόγω τραυματισμών. Yπάρχει όμως μεγάλη αισιοδοξία και θέληση στην Ομάδα να καταλάβει και πάλι στην τελική φάση του πρωταθλήματος μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στον αγώνα αυτό είναι οι εξής :

ΠΗΓΑΣΟΣ : Φωτόπουλος, Ζυλί, Ε. Βασιλείου 1, Κοντογιώργος 6, Θ. Βασιλείου 1, Νεοχωρίτης, Δρέλλας 1, Κωνσταντινίδης 1, Σάρδης, Παπαγιαννόπουλος 1, Σκληρός 2, Βασσάλος 1, Πολίτης 1, Νικολάου 14.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : Αντωνιάδης, Αρβανιτίδης 4, Κατσινάρης 6, Τσέλιος 4, Ταυρόπουλος 2, Τοτάζι 3, Πανταζής 5, Παναγόπουλος, Τομπάμπογλου.

­­­­­­­­*  Εντυπωσιακή πρώτη νίκη κατέκτησε σε διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα που έγινε στην Σαλαμίνα ο αθλητής μας ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Γιάννης Ματθαιάσος. Σύντομα θα παραθέσουμε περισσότερα στοιχεία για αυτή την σημαντική επιτυχία του.

* Δύο νέες μεγάλες επιτυχίες κατέκτησε για μία ακόμα φορά ο διεθνής αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2022 που έγινε στις 9 και 10 Απριλίου στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης. Αγωνισθείς  για μία ακόμα φορά στην δύσκολη και  με πολυάριθμη συμμετοχή Κατηγορία C5, αφού η ΕΑΟμΑμεΑ αρνείται επί πολλά χρόνια στο αίτημά μας την επαναξιολόγηση κατηγορίας του αθλητή μας, ο Σπύρος κατέκτησε την 4η θέση τόσο στον αγώνα ατομικής Χρονομέτρησης (3 γύρων) με χρόνο 36΄ 45΄΄ 273, όσο και στον αγώνα αντοχής (11 γύρων) με χρόνο 2ωρ. 17΄ 34΄΄  173.

*  Στις παλιές καλές ημέρες των επιτυχιών επανέρχεται σταθερά το Σκακιστικό τμήμα του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Στον αγώνα της 10/4/2022 με τον ισχυρό Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής  2022 οι σκακιστές μας έφθασαν πολύ κοντά στην νίκη και τελικά όμως πέτυχαν ισοπαλία  4 – 4. Από τις 8 σκακιέρες του αγώνα ήταν εντυπωσιακές οι σκακιστικές παρτίδες και οι νίκες των σκακιστών μας Γιάννη Φίτσιου, Δημήτρη Μητσιώνη, Γιώργου Χατζηαντωνάκη και Ανδρέα Κάντζιου. Ήλθαν μάλιστα μετά από περίτεχνους και εντυπωσιακούς σκακιστικούς συνδυασμούς των σκακιστών μας. Από άτυχη συγκυρία χάθηκε η νίκη στον αγώνα αυτό, καθώς αρκούσε μία ισοπαλία σε τρεις δυνατές και αμφίρροπες παρτίδες των σκακιστών μας Παναγιώτη Ανδριτσόπουλου, Στυλιανού Χρυσομάλλη και Παναγιώτη Ζωγράφου, οι οποίοι αγωνιστικά ήταν τουλάχιστον ισάξιοι των ισχυρών αντιπάλων τους. Ο Πήγασος αναγεννάται και στο Σκάκι και σαν φυσικό επακόλουθο αναμένονται σύντομα οι καλύτερες ημέρες και στο τμήμα αυτό.

*  Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν για μία ακόμα φορά οι αθλητές ποδηλασίας του Σωματείου μας Δημήτριος Γκάτσης από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και Εμμανουήλ Κούλης από την Πάτρα, αμφότεροι του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που αγωνίσθηκαν στον Επετειακό αγώνα 44ος Γύρος Θυσίας Πάτρα – Καλάβρυτα, που έγινε στις 27/3/2022, για την Εθνική Επέτειο της 25/3/1821, με πολυάριθμη Πανελλήνια συμμετοχή αθλητών. Οι δύο αθλητές μας κατατάχθηκαν στην κατηγορία GRAN – FONDO Ανδρών 45 – 49 και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γκάτσης 25ος με χρόνο 3ωρ. 53΄ 38΄΄ 00 και ο Μανώλης Κούλης 32ος με χρόνο 4ωρ. 30΄ 00΄΄ 53. Σχολιάσθηκε πάντως αρνητικά το γεγονός ότι ακόμα και σε τέτοιο επετειακό αγώνα καταβάλλονται παράβολα για την συμμετοχή των αθλητών, αλλά επίσης και το γεγονός ότι, ενώ με τη ονομασία του αγώνα GRAN – FONDO συμμετέχουν ανάμεικτα και μαζί αθλητές με δελτίο κατηγορίας Ανδρών και αθλητές με δελτίο κατηγορίας Μάστερ με ενιαία μάλιστα βράβευση και κατάταξη, την ίδια όμως στιγμή η μεν συμμετοχή των αθλητών Ανδρών υπολογίζεται στο  δικαίωμα ψήφου  των  Σωματείων, η δε συμμετοχή των αθλητών Μάστερς στον ίδιο αγώνα δεν υπολογίζεται. Με την ενιαία όμως βράβευση και κατάταξη των αθλητών Ανδρών και των αθλητών Μάστερς έχει πάψει πια να έχει έρεισμα η παραπάνω δυσμενής διάκριση σε βάρος των αθλητών Μάστερς για το δικαίωμα ψήφου των Σωματείων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4994

Ισόπαλος 4 – 4 έληξε ο αγώνας Σκακιού Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ – Α.Γ.Σ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ  της 20/2/2022 για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2022

Ισόπαλος 4 – 4 έληξε ο αγώνας Σκακιού Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ – Α.Γ.Σ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ  της 20/2/2022 για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής Αττικής 2022. Παρά την απουσία βασικών Σκακιστών μας, έγιναν δυνατές και αμφίρροπες σκακιστικές μάχες και ο Πήγασος ήταν πιο δυνατός. Ωστόσο το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα επιβράβευσε την μαχητικότητα των σκακιστών και των δύο ομάδων. Ο Πήγασος, που  ήταν καλύτερος στις ανδρικές σκακιέρες, κέρδισε τους βαθμούς με νίκες των Σκακιστών μας Παναγιώτη Ανδριτσόπουλου, Στέλιου Χρυσομάλλη και Γιάννη Φίτσιου, στην 2η, την 3η και την 5η σκακιέρα αντίστοιχα και με ισοπαλίες των Σκακιστών μας Σταύρου Κενδριστάκη στην 1η σκακιέρα και Δημήτρη Μητσιώνη στην 6η σκακιέρα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4982