Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης – Περιγραφή Αθλητικού Ομίλου

Ο Πήγασος Κυψέλης είναι αμιγώς ερασιτεχνικό αθλητικό Σωματείο, και μάλιστα ένα από τα 5 μεγαλύτερα της Αθήνας από απόψεως μεγάλου αριθμού καλλιεργούμενων αθλημάτων. Ιδρύθηκε στις αρχές του 1979 και έχει από τότε για δεκαετίες πλέον έχει μεγάλη αθλητική δραστηριότητα. Καλλιεργεί με συνέπεια και αγάπη τα αθλήματα της Ποδηλασίας Δρόμου, Πίστας, Ορεινής, ΒΜΧ, της Καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ), της Χειροσφαίρισης (Handball), του Σκακιού, της Ξιφασκίας, του Τριάθλου, του Ποδοσφαίρου Άμμου (Beach-Soccer), των Παγοδρομιών (Χόκεϊ επί Πάγου και Καλλιτεχνικό Πατινάζ) και του Μοντέρνου Πεντάθλου.

Ο Πήγασος Κυψέλης έχει στις τάξεις του αθλητές και αθλήτριες κυρίως από την Αθήνα, αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας και συμμετέχει στα Πρωταθλήματα. Έχει περί τους 800 ενεργούς σήμερα αθλητές και αθλήτριες στα αθλήματα που καλλιεργεί, (Τμήματα Ανδρών και Γυναικών, Masters, καθώς και αθλητικής υποδομής τμήματα Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, Μίνι, Ακαδημίες κλπ). Ενδιαφέρεται και φροντίζει και με τους προπονητές του των διαφόρων αθλημάτων για την αθλητική ανάπτυξη, εκγύμναση, προετοιμασία και μάθηση στα αθλήματα που καλλιεργεί, τη συμμετοχή στους αγώνες και τα πρωταθλήματα, τη διάδοση του αθλητισμού και τη συμπαράσταση στους αθλούμενους και αθλούμενες.

Διοργανώνει κάθε χρόνο με επιτυχία ποδηλατικούς και άλλους αθλητικούς αγώνες και αθλητικές εκδηλώσεις (Τουρνουά Σκακιού, Μπάσκετ, Γιορτή κλπ) με πλέον παραδοσιακό την ετήσια ποδηλατική Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας, με Πανελλήνια συμμετοχή, για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ», στις 28 Οκτωβρίου.

Πολλοί αθλητές του Πήγασου Κυψέλης έχουν συμμετάσχει στις Εθνικές Ομάδες κυρίως στα αθλήματα της Ποδηλασίας (Καταπόδης Λουκάς, Καταπόδης Φάνης, Φωτεινός Γιάννης, Φίλος Αντώνης, Δημητράντζος, Πολίτης, Νίνης, Ορφανίδης, Γερολυμάτος κ.ά.). Οι μεγαλύτερες διακρίσεις που έχει επιτύχει ομαδικά κατά άθλημα είναι η πρώτη θέση στα 100 χιλμ. ομαδικής χρονομέτρησης ποδηλασίας δρόμου ανδρών στο τοπικό πρωτάθλημα Αττικής, η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας Handball (στο πρώτο επίσημο που είχε γίνει), και πρόσφατα στην Α2 Εθνική Κατηγορία, η συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Σκακιού και στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας ΕΣΚΑ ανδρών στο Μπάσκετ, η κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί Πάγου Γυναικών το 2010 και το 2012, ενώ στο Τρίαθλο η καλύτερη θέση ήταν ατομικά η 1η θέση του Σπύρου Γκοτζιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Aquathlon 2011 και ακολούθως η δεύτερη δύο φορές με το Παναγιώτη Κελόγλου και το Θωμά Κυριάκη. Ιστορική, πλέον, για το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες είναι η ανεπανάληπτη επιτυχία του τμήματος Χειροσφαίρισης Ανδρών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, στην Αγωνιστική Περίοδο 2008-2009, οπότε επέτυχε τη νίκη σε όλους τους αγώνες που έδωσε για το Πρωτάθλημα και το Μπαράζ εντός και εκτός έδρας, με άνετες μάλιστα σε σκορ νίκες και στους 21 συνολικά αγώνες και επανήλθε έτσι πανηγυρικά στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Αρκετά μέλη του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν και συμμετέχουν και σήμερα σε διοικήσεις και επιτροπές Αθλητικών Ομοσπονδιών και Ενώσεων, βοηθώντας στην λειτουργία του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

(ενημέρωση: Ιανουάριος 2014)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?page_id=20

Αφήστε μια απάντηση