Κατηγορία: Επιτραπέζια Αντισφαίριση

Ανεβλήθη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ λόγω των έκτακτων γεγονότων

Με ανακοίνωσή της η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.Ομ.Α.μεΑ.) ενημέρωσε τα Σωματεία – μέλη της ότι λόγω των έκτακτων γεγονότων και των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων των αγροτών στο τέλος της εβδομάδας έκρινε σκόπιμο να μεταθέσει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ΑμεΑ σε μεταγενέστερη ημερομηνία για την αποφυγή κινδύνου μη ασφαλούς μετάβασης των αποστολών στους αγώνες. Έτσι ανεβλήθησαν οι αγώνες αυτού του Πρωταθλήματος που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 13/2/2016 στον Άλιμο και στο οποίο η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έχει δηλώσει συμμετοχή με το κορυφαίο Έλληνα αθλητή αυτού του αθλήματος και διεθνή αθλητή μας Σπύρο Μαργέλλο που θα είναι φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, όταν τελικά διεξαχθεί αυτό το Πρωτάθλημα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2683

Δεύτερος με ασημένιο μετάλλιο ο Σπύρος Μαργέλος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Ένα ακόμα μετάλλιο κατέκτησε ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης για το 2013 με το πρωταθλητή Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης διεθνή αθλητή του Σωματείου μας Σπύρο Μαργέλο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2013, που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 25/5/2013. Ο διεθνής αθλητής μας νίκησε εύκολα όλους τους άλλους αντιπάλους του για να κατακτήσει τελικά τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο,  χάνοντας τη 1η  θέση και το χρυσό μετάλλιο  στις λεπτομέρειες της αμφίρροπης αναμέτρησης με τον επίσης καλό αθλητή Τέλογλου. Αξιοσημείωτο των αγώνων πιγκ – πογκ είναι ότι δεν έγιναν αγώνες openγια το Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης 2013.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1490

Δύο νέα μετάλλια κατέκτησε ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης με το Σπύρο Μαργέλλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Δύο νέα μετάλλια κατέκτησε και εφέτος ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης με το Σπύρο Μαργέλλο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  στις 5/5/2012. Ο αθλητής μας πραγματοποίησε για μια ακόμα φορά εντυπωσιακή εμφάνιση και κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα  Open T6 ως Τ10, καθώς και τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στη κατηγορία Τ10. Και οι δύο διοργανώσεις έγιναν την ίδια ημέρα με μικρή διαφορά ώρας και ήταν εμφανές το γεγονός ότι η κόπωση από τους αγώνες της Κατηγορίας Open, στους οποίους ο αθλητής μας επικράτησε του αθλητή Τέλογλου, τον επηρέασαν ώστε να χάσει τη 1η θέση από τον ίδιο αθλητή στους αγώνες της Κατηγορίας Τ10.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1010

Αναστολή των Αγωνιστικών Εκδηλώσεων της Ε.Α.Ομ. Α.με.Α

Στη συγκέντρωση που έγινε τη Τρίτη 20/9/2011 των Αθηναϊκών Σωματείων Α.με.Α. με πρόσκληση και πρόταση της Ομοσπονδίας, ανακοινώθηκε η δεινή οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας, αφού μετά τη μείωση του προϋπολογισμού της για το 2011 γνωστοποιήθηκε και η περικοπή του κατά το ήμισυ. Έτσι αποφασίστηκε η αναστολή όλων των υπόλοιπων αγωνιστικών εκδηλώσεων του 2011 στο εσωτερικό και το εξωτερικό, λόγω της οικονομικής αδυναμίας, παρά το γεγονός ότι αυτό θα συνεπάγεται και μείωση των θέσεων πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επίσης αποφασίστηκε να γίνουν κινητοποιήσεις προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει σε ικανοποιητικό τουλάχιστον επίπεδο ο αγωνιστικός αθλητισμός των Α.με.Α. Ιδιαίτερη σημασία για την ομάδα μας Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. Πήγασος Κυψέλης έχει και η αναστολή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας, στο οποίο παραδοσιακά η ομάδα μας κατακτά πολλά μετάλλια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=533

Ο Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. Πήγασος Κυψέλης έφτασε τα 25 μετάλλια μέσα στο 2011 και συνέτριψε το ετήσιο ρεκόρ μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Ο Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. Πήγασος Κυψέλης με τα 18 μετάλλια που κατέκτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Α.Μ.Ε.Α. 2011 συμπλήρωσε τα 25 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.Μ.Ε.Α. 2011 μέσα στον ίδιο χρόνο (2011) και συνέτριψε έτσι το παλαιό ετήσιο ρεκόρ που κατείχε με 19 μετάλλια στον ίδιο χρόνο. Μάλιστα αναμένεται ότι το ρεκόρ αυτό θα αυξηθεί, αν τελικά διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας στο οποίο πάντοτε ο Πήγασος κατακτά μετάλλια. Είναι όμως αμφίβολο αν θα διεξαχθεί τελικά αυτό το Πρωτάθλημα λόγω των νέων μεγάλων και δραματικών περικοπών της επιχορήγησης της Ομοσπονδίας από την Πολιτεία.  Εκτός από τα 18 μετάλλια της Ποδηλασίας Δρόμου ο Πήγασος κατέκτησε μέσα στο 2011 2 μετάλλια στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση (1 χρυσό και ένα ασημένιο), 2 μετάλλια στο Σκάκι Τυφλών (1 χρυσό και 1 ασημένιο), 2 μετάλλια στην Κολύμβηση και ένα χρυσό μετάλλιο στη Τοξοβολία, ενώ είχε και δύο δεύτερες θέσεις στον στίβο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=505

Ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Σπύρος Μαργέλλος του Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. Πήγασου Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης

Τα δύο πρώτα μετάλλια για το 2011 στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα κατέκτησε ο Α.Σ.Α.Μ.Ε.Α. Πήγασος Κυψέλης με τον κορυφαίο σήμερα Έλληνα αθλητή στην επιτραπέζια αντισφαίριση Σπύρο Μαργέλλο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (19/2/2011). Ο Σπύρος Μαργέλλος με το θαυμάσιο παιχνίδι του έδειξε την ανωτερότητά του και σε έξι συνεχόμενους αγώνες στα τρία νικηφόρα σετ στις Κατηγορίες Open και TT10, που διήρκεσαν τρεις ώρες, κατέκτησε ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο. Στην κατηγορία Open αφού πέτυχε δύο συνεχόμενες προκρίσεις σε αγώνες νοκ-άουτ με 3-0 σετ και αγωνίστηκε στον τελικό με το Λάζαρο Τέλογλου του ΠΑΣΚΑ, τον οποίο νίκησε με 3-1 σετ, κατακτώντας την πρώτη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Στην κατηγορία ΤΤ10 νίκησε εύκολα με 3-0 σετ τον Βασίλη Σφυρή της ΑΡΓΩ και το Θεόδωρο Χωραφιάρη του Σπάρτακου. Στον τρίτο αγώνα με το Λάζαρο Τέλογλου προηγήθηκε με 2-1 σετ, αλλά λόγω κόπωσης από τους συνεχόμενες αγώνες ηττήθηκε τελικά με 3-2, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=255