Κατηγορία: Χειροσφαίριση

Με επιτυχίες ( 2 νίκες και 1 ισοπαλία ) συνέχισαν οι ομάδες μας σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στα ομαδικά πρωταθλήματα παίδων σκακιού κάτω των 12 και κάτω των 16 ετών στην 2η αγωνιστική ( 11/11/2018 ).

Με επιτυχίες ( 2 νίκες και 1 ισοπαλία ) συνέχισαν οι ομάδες μας σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στα ομαδικά πρωταθλήματα παίδων σκακιού κάτω των 12 και κάτω των 16 ετών στην 2η αγωνιστική. Οι αγώνες έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60) στις 11/11/2018.

Η ομάδα μας κάτω των 12 ετών παρατάχθηκε με τους Μάριο Γαστουνιώτη, Άγγελο Τζίμα, Ανδρέα Κάντζιο και Αλέξανδρο Σαμπαζιώτη και νίκησε την αντίστοιχη ομάδα του ΑΠΟ Κότινος Χολαργού με 3 – 0,5. Τις νίκες για τον Πήγασο κατέκτησαν ο Μάριος Γαστουνιώτης στη 1η σκακιέρα, χωρίς αγώνα λόγω μη προσέλευσης του αντιπάλου του, ο  Άγγελος Τζίμα και ο Αλέξανδρος Σαμπαζιώτης. Από την αντίπαλη ομάδα που νίκησε μόνο στη 3η σκακιέρα αφαιρέθηκε μισός βαθμός λόγω της μίας κοινής σκακιέρας που είχε (δεν προσήλθε ο αντίπαλος του Γαστουνιώτη).

Η  Α  ομάδα μας κάτω των 16 ετών αντιμετώπισε την αντίστοιχη ισχυρή ομάδα του ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου με την οποία ήλθε ισόπαλη 2 – 2. Η ομάδα μας αυτή παρατάχθηκε με τους Νίκο Τραγουδάρα, Κώστα Καμούδη, Κώστα Παπαδημητρίου και Γιάννη Παπαδημητρίου και το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα προέκυψε από τις ισοπαλίες όλων των σκακιστών μας.

Η  Β ομάδα μας κάτω των 16 ετών αντιμετώπισε την αντίστοιχη αξιόμαχη ομάδα του ΑΠΟ Κότινος Χολαργού την οποία νίκησε με 3 – 1. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οι Μινά Γκομπριάλ και Γιώργος Χατζηαντωνάκης, ενώ ισοπαλίες έφεραν οι Κώστας Αγγελόπουλος και Μαρία – Ελένη Καμούδη.

            Οι αγώνες επισκιάστηκαν με ανησυχία, αναστάτωση και στενοχώρια από ένα αναπάντεχο και άτυχο μη σκακιστικό περιστατικό, 2,5 περίπου ώρες μετά την έναρξή τους, όταν υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο συνοδός της ομάδας ΑΠΟ Αίγλη Παπάγου. Το περιστατικό πάντως αυτό αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία και με τη βοήθεια παρευρισκόμενου γιατρού, ήρθε σχετικά σύντομα το ΕΚΑΒ και οι πληροφορίες είναι ότι, μετά και από τις εξετάσεις που έγιναν, ο άνθρωπος ευτυχώς χαίρει άκρας υγείας.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4131

Ο Α.Ο. Αετός Αθηνών απέσυρε την ομάδα του Χειροσφαίρισης Ανδρών από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας 2013-2014

Οι δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σήμερα δεν άφησαν ανεπηρέαστες τις ομάδες μας. Έτσι μετά από μακρά χρονική διάρκεια διακρίσεων της ομάδας χαντ-μπωλ του Α.Ο. Αετός Αθηνών με επικεφαλής τους προπονητές Γιώργο Νιντερέγγερ, Κώστα Γεμελιάρη και τον αρχηγό Βαγγέλη Παπαϊωάννου, που κορυφώθηκε με τη κατάκτηση του πρωταθλήματος στη περίοδο 2011-2012, το Δ.Σ. της ομάδας αποφάσισε και ενημέρωσε την Ο.Χ.Ε. στις 24/9/2013 (αριθ. πρωτ. ΟΧΕ 1375) ότι αποσύρει την ομάδα χειροσφαίρισης Ανδρών του Α.Ο. Αετός Αθηνών από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014. Αυτό έγινε για δεύτερη συνεχή χρονιά και αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά, είναι πιθανόν ότι το τμήμα χαντ-μπωλ του Α.Ο. Αετός Αθηνών θ’ αποτελέσει παρελθόν.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο που απέστειλε ο Α.Ο. Αετός Αθηνών στην Ο.Χ.Ε. για το θέμα αυτό.

«Α.Ο. ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ                                                                                                                  Αθήνα      18/9/2013

                                                                                                                                                                      Π Ρ Ο Σ

Αρ. πρωτ.:     384                                                                                                                                   ΤΗΝ    Ο.Χ.Ε.

            1._ Σας ενημερώνουμε με την παρούσα ότι το Δ.Σ. του Σωματείου μας, αφού εξέτασε τις διαμορφωθείσες συνθήκες στο άθλημα της Χειροσφαίρισης (χαντ-μπωλ), αποφάσισε και αποσύρει την ομάδα μας Χειροσφαίρισης από το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας της αγωνιστικής περιόδου 2013 – 2014.

            2._ Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε λόγω κυρίως της επιδεινωθείσας κακής οικονομικής συγκυρίας, αφού αφ’ ενός ουδεμία οικονομική επιχορήγηση ή ενίσχυση λαμβάνει το σωματείο μας οποθενδήποτε και αφ’ ετέρου έχει επιβαρυνθεί τούτο επιπρόσθετα και κατά πολύ και με το σύνολο των δαπανών διεξαγωγής αγώνων (διαιτητών, γιατρού, σημειωτή, χρονομέτρη κλπ), την ίδια στιγμή που έχει περιορισθεί η οικονομική δυνατότητα των μελών μας και υπάρχει έτσι οικονομική αδυναμία για την συντήρηση του τμήματος. Επίσης και λόγω της έλλειψης γηπέδου για τη λειτουργία ηλικιακών τμημάτων χαντ-μπωλ μικρών ηλικιών, την στιγμή που η Ο.Χ.Ε. επιβάλλει ποινές στα σωματεία που δεν καλλιεργούν ομάδες Χειροσφαίρισης μικρών ηλικιών. Ελπίζουμε στο μέλλον να ενεργοποιήσουμε και πάλι το τμήμα μας Χειροσφαίρισης, αν βελτιωθούν οι συνθήκες και υπάρξει δυνατότητα.

            Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                    Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ»

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1552

Ανεστάλη η λειτουργιά του τμήματος Χειροσφαίρισης του Α.Ο. Αετός Αθηνών για την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013

Με απόφαση του Δ.Σ. του Σωματείου ανεστάλη η λειτουργία του τμήματος Χειροσφαίρισης του Α.Ο. Αετός Αθηνών για την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013. Η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν η ανακοίνωση της Ο.Χ.Ε. ότι λόγω της «δραματικής μείωσης του προϋπολογισμού της» οι ομάδες θα επιβαρύνονται οι ίδιες και με τις αμοιβές των διαιτητών των εντός έδρας αγώνων, επιβάρυνση που προστέθηκε στην χιονοστιβάδα των τεράστιων προβλημάτων οικονομικής φύσεως και έλλειψης γηπέδων. Είναι γνωστό εξ άλλου ότι η Πολιτεία (Γ.Γ.Α.) έχει σταματήσει τελείως οποιαδήποτε επιχορήγηση προς τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία και η ομάδα μας δεν έχει κανένα χορηγό ή οικονομικό συμπαραστάτη, πλην των μελών της, τα οποία όμως αδυνατούν τελείως να καλύψουν και αυτό το πρόσθετο βάρος. Για το νέο πρόσθετο πρόβλημα της αμοιβής των διαιτητών ενημερώθηκαν ο προπονητής κ. Κ. Γεμελιάρης και στη συνέχεια από αυτόν οι αθλητές Χειροσφαίρισης, οι οποίοι μέσω του αθλητή Πανανή γνωστοποίησαν την απόφαση και αίτημά τους, αφού υπάρχει αυτό το πρόβλημα, ν’ ανασταλεί για την περίοδο 2012-2013 η δραστηριότητα του τμήματος Χειροσφαίρισης του Σωματείου για να μπορέσουν οι αθλητές ν’ αγωνισθούν εφέτος σ’ άλλα Σωματεία. Την  απόφαση αυτή των αθλητών επιβεβαίωσαν και ο προπονητής κ. Κ. Γεμελιάρης και ο μέχρι πέρσι αρχηγός του τμήματος κ. Ευάγγελος Παπαϊωάννου, ο οποίος είχε βοηθήσει ποικιλότροπα κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο στην κάλυψη των περισσοτέρων αναγκών του τμήματος και είχε συμβάλει στην πανηγυρική κατάκτηση του πρωταθλήματος Α΄ ΕΣΧΑ Ανδρών από τον Αετό Αθηνών και την άνοδο έτσι στην Β΄ Εθνική, γεγονός για το οποίο η Διοίκηση του Αετού τον ευχαριστεί. Εφέτος όμως ο κ. Παπαϊωάννου ζήτησε και μεταγράφηκε στη Κηφισιά, αδυνατώντας να συνεχίσει την περσινή του βοήθεια, ενώ πέραν των άλλων προβλημάτων προέκυψε και η πρόσθετη επιβάρυνση με τις αμοιβές των διαιτητών. Έτσι μετά και από την παραπάνω απόφαση – πρόταση των αθλητών της ομάδας, δεν υπήρχε πλέον καμία άλλη δυνατή εναλλακτική λύση και το Δ.Σ. αποφάσισε με μεγάλη λύπη την αναστολή της δραστηριότητας του τμήματος Χαντ-Μπωλ για την  περίοδο 2012-2013  και την  αποστολή  γι’ αυτό ενημερωτικής επιστολής στην ΟΧΕ με κοινοποίηση στη Πολιτεία και στο Δήμο. Παραθέτουμε το περιεχόμενο της εν λόγω επιστολής που απέστειλε το Σωματείο μας.

Επιστολή

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=1166

Δελτίο Τύπου ΕΣΧΑ 20/3/2012 για τον Πρωταθλητή Α.Ο. Αετός Αθηνών

Το από 20/3/2012 Δελτίο Τύπου της ΕΣΧΑ με την τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΕΣΧΑ.Ανδρών και όλα τα αποτελέσματα των αγώνων του Πρωταθλήματος 2011-2012.

Πρωταθλητής αναδείχθηκε η ομάδα μας Α.Ο(. Αετός Αθηνών, η οποία επάξια προήχθη να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική Κατηγορία.

(κάντε κλικ στις εικόνες για να τις δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=949

Ο Α.Ο. Αετός Αθηνών ανήλθε και τυπικά στη Β΄ Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης, κερδίζοντας εκτός έδρας στη Σαλαμίνα τον τοπικό Γ.Σ. Σαλαμίνας με σκορ 29-17

Με μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη εκτός έδρας μέσα στη Σαλαμίνα επί του τοπικού Γ.Σ. Σαλαμίνας με σκορ 29-17 (10/3/2012) ο Α.Ο. Αετός Αθηνών ολοκλήρωσε τους αγώνες του στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Ε.Σ.Χ.Α. και προήχθη να αγωνιστεί στη Β΄ Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Η άνοδος πανηγυρίστηκε για μία ακόμα φορά και ήταν άνετη και δίκαιη, αφού η ομάδα του Αετού ήταν εμφανώς καλύτερη από τις υπόλοιπες ομάδες και δικαιώθηκαν οι προσπάθειες των αθλητών της και του προπονητή της, Κώστα Γεμελιάρη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=920

Ο Α.Ο. Αετός Αθηνών οριστικοποίησε την άνοδό του στη Β΄ Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης με θριαμβευτική νίκη 39 – 19 επί του Π.Α.Ο. ΘΡΙΑΜΒΟΣ στη προτελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος

Από τον αγώνα με τον Π.Α.Ο. ΘΡΙΑΜΒΟΣ που έγινε στο ΜΕΤΣ (4/3/2012) για τη προτελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος, ο Α.Ο. Αετός Αθηνών οριστικοποίησε την άνοδό του στη Β΄ Εθνική Κατηγορία Ανδρών Χειροσφαίρισης, στην οποία θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του. Αφού μετά από θαυμάσια εμφάνιση νίκησε με θριαμβευτικό σκορ 39 – 19 τον Π.Α.Ο. ΘΡΙΑΜΒΟΣ και αποσπάστηκε με διαφορά 4 βαθμών στη βαθμολογία από τον 2ο στη βαθμολογία Α.Ο. Πολιτείας, διαφορά που μαθηματικά δεν μπορεί πλέον να καλυφθεί, αφού απομένει πλέον μόνο ένας αγώνας. Ο Α.Ο. Αετός Αθηνών είχε μια πολύ καλή αγωνιστική χρονιά στο Χαντ-Μπωλ, έκανε θαυμάσιες εμφανίσεις, ήταν η καλύτερη ομάδα στη κατηγορία του εφέτος και δίκαια κατέκτησε τη 1η θέση και την άνοδο στη Β΄ Εθνική Κατηγορία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=901

Ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Πολιτεία 25 – 23 ο Α.Ο. Αετός Αθηνών, πανηγύρισε όμως την άνοδό του στη Β΄ Εθνική Κατηγορία

Σε αγώνα γκραν γκινιόλ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Α.Ο. Αετός Αθηνών ηττήθηκε στη Πολιτεία από τον τοπικό Α.Ο. Πολιτείας 25 -23 (19.2.2012) χωρίς αυτό να τον εμποδίσει να πανηγυρίσει την άνοδο. Οι αθλητές των 2 ομάδων αγωνίσθηκαν με πάθος, όμως οι γηπεδούχοι παρουσίασαν υπέρμετρη σκληρότητα στο παιγνίδι τους με σχετική ανοχή των διαιτητών και εύνοια στο γηπεδούχο, αφού έδειξαν περισσότερα δίλεπτα στον Αετό. Από τον Αετό δεν χρησιμοποιήθηκε  ανεξήγητα ο παρευρισκόμενος Βαγγέλης Παπαϊωάννου που είναι η ψυχή της ομάδας και θα ήταν πολύτιμη η συμμετοχή του για τη νίκη. Κατά τα άλλα δεν υστέρησε κανείς αθλητής του, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του προπονητή της ομάδας Κώστα Γεμελιάρη που μετά τη λήξη του αγώνα άνοιξε σαμπάνια στα αποδυτήρια για τον εορτασμό της ανόδου της ομάδας για πρώτη φορά στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Απομένουν τώρα δύο μόνο αγωνιστικές για τη λήξη του Πρωταθλήματος και την οριστικοποίηση και μαθηματικά της ανόδου με τις ομάδες Α.Ο. Θρίαμβος και Γ.Σ. Σαλαμίνας. Η συνάντηση με το Γ.Σ. Σαλαμίνας θα γίνει στη Σαλαμίνα. Χρειάζεται προσοχή και σ’ αυτούς τους αγώνες, αλλά αναμένεται ότι εκτός απροόπτου θα έρθει η νίκη για τον Αετό και στους δύο αυτούς αγώνες. Η μόνη πικρή γεύση που μένει στον Αετό είναι η απώλεια της ευκαιρίας να κατακτήσει μόνο με νίκες το Πρωτάθλημα, κάτι που ως τώρα έχει πετύχει μόνο ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης.

Φωτογραφίες από τον αγώνα:

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=848

Νέες νίκες των ομάδων μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στα Πρωταθλήματα Χαντ-Μπωλ. Ο Α.Ο. Αετός Αθηνών ανήλθε στη Β΄ Εθνική Κατηγορία

Νέες νίκες πέτυχαν στα Πρωταθλήματα Χειροσφαίρισης οι ομάδες μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στο Μετς (12.2.2012).

  • Η νίκη του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης ήταν άκοπη, διότι η αντίπαλη ομάδα Αετός Ρίου που είναι ουραγός της βαθμολογίας, δεν κατήλθε ν’ αγωνισθεί και ο αγώνας κατακυρώθηκε υπέρ του με σκορ 10 – 0 . Έτσι στους δύο αγώνες του πρωταθλήματος που απομένουν, με την ομάδα Αλκυών Δρεπάνου στο Ναύπλιο και με το Καματερό στο Μετς, θα διεκδικήσει τη μία από τις 2 πρώτες θέσεις που οδηγούν στους αγώνες μπαράζ με τις 2 πρώτες ομάδες του άλλου ομίλου για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Στον άλλο αγώνα του Ομίλου μεταξύ των δύο συνδιεκδικητών ανόδου Καματερό – Αλκυών Δρεπάνου, το Καματερό επικράτησε με σκορ 29 – 21.
  • Συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές εμφανίσεις στο εφετινό πρωτάθλημα ο Α.Ο. Αετός Αθηνών νίκησε εύκολα και τον ισχυρό ΓΣ Κηφισιάς με σκορ 28 – 16 και εξασφάλισε ουσιαστικά τη 1η θέση της βαθμολογίας και την άνοδό του στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Καθώς παραμένει μόνος πρώτος και αήττητος, απομένουν μόνο 3 ακόμα αγώνες και ο 2ος στη βαθμολογία Α.Ο. Πολιτείας  ηττήθηκε στη Σαλαμίνα από το τοπικό Α.Ο. Τελαμών με σκορ 21 – 19, ώστε η μεταξύ τους διαφορά αυξήθηκε σε 4 βαθμούς. Με εξαίρεση τον εκτός έδρας αγώνα με τον Α.Ο. Πολιτείας, δεν αναμένεται ότι ο Αετός θα δυσκολευτεί ιδιαίτερα στους αγώνες του με τον ΓΣ Σαλαμίνας και τον ΠΑΟ Θρίαμβος. Ωστόσο παραμένει στοίχημα στην ομάδα να κερδίσει και εκτός έδρας τον Α.Ο. Πολιτείας για να επιτύχει να ολοκληρώσει όλους τους αγώνες του Πρωταθλήματος μόνο με νίκες, κάτι που μέχρι σήμερα έχει επιτύχει σε όλα τα Πρωταθλήματα Χειροσφαίρισης που γίνονται στη χώρα μας μόνο ο Α.Ο. Πήγασος  Κυψέλης. Ο  αγώνας Α.Ο. Πολιτείας – Α.Ο. Αετός Αθηνών  θα γίνει τη προσεχή Κυριακή το απόγευμα στη Νέα Πολιτεία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=832

Με νέες εκτός έδρας νίκες ανόδου συνέχισαν οι ομάδες μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών στα πρωταθλήματα Χειροσφαίρισης

Με νέα νίκη εκτός έδρας συνέχισε στο Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Χειροσφαίρισης ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, νικώντας αυτή τη φορά μέσα στη Μυτιλήνη τον τοπικό Α.Ο. Αίαντα Μυτιλήνης 27 – 25 (ημίχρονο 14 – 11 υπέρ του Πήγασου). Οι αθλητές του Πήγασου ήταν καλύτεροι και προηγούντο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και η νίκη τους ήταν δίκαιη σε ένα γήπεδο κατάμεστο από φίλαθλους της τοπικής ομάδας και παρά μάλιστα το πάθος και την υπέρμετρη δύναμη των αθλητών της τοπικής ομάδος. Έτσι παραμένει από τα φαβορί για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Με νέα συνεχόμενη νίκη συνέχισε το σερί νικών του ο Α.Ο. Αετός Αθηνών στο Πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας ΕΣΧΑ. Αυτή τη φορά νίκησε εκτός έδρας τα Ιλίσια, τον σκληροτράχηλο Α.Ο. Ηλυσιακός με σκορ 25 – 17. Η νίκη του ήταν εύκολη και δίκαιη και δείχνει τη μεγάλη ποιοτική διαφορά που έχει εφέτος ο Αετός Αθηνών από τις άλλες  ομάδες της κατηγορίας του. Παραμένει μόνος πρώτος και αήττητος και ο μόνος δύσκολος αγώνας που απομένει είναι με τον Α.Ο. Πολιτείας εκτός έδρας, ο οποίος είναι 2ος στη βαθμολογία και ο μεταξύ τους αγώνας θα έχει το χαρακτήρα του ντέρμπυ. Οι υπόλοιποι αγώνες του Αετού είναι με τον Γ.Σ. Κηφισιάς και τον Α.Ο. Θρίαμβο εντός έδρας και με τον Γ.Σ. Σαλαμίνας εκτός έδρας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=824

Ρεπό είχαν οι ομάδες μας Χαντ – Μπωλ

Ρεπό είχαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι ομάδες μας Χαντ – Μπωλ Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και Α.Ο. Αετός Αθηνών, οι οποίες πάντως διεκδικούν την άνοδό τους στις μεγαλύτερες κατηγορίες (Α2 Εθνική Κατηγορία και Β΄ Κατηγορία αντίστοιχα).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=814