Κατηγορία: Α.Σ.Α.ME.Α. Πήγασος Κυψέλης

Οι αθλητές μας Σπύρος Μαρκουλάκης και Γιάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν τα τρία πρώτα Μετάλλια του 2023 για την Ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, που έγινε στη διαδρομή γύρω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στις 29 και 30 Μαρτίου 2023.

Οι αθλητές μας Σπύρος Μαρκουλάκης και Γιάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν τα τρία πρώτα Μετάλλια του 2023 για την Ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, που έγινε στη διαδρομή γύρω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στις 29 και 30 Μαρτίου 2023. Διατήρησαν έτσι την πολυετή παράδοση της Ομάδας μας να διακρίνεται και να κατακτά κάθε χρόνο Μετάλλια στο άθλημα αυτό, στο οποίο οι αθλητές μας έχουν γράψει μεγάλη ιστορία.

Ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης και ο Σπαταναίος αθλητής μας Γιάννης Δεφίγγος έφθασαν δίκαια στις νέες μεγάλες επιτυχίες τους, χάρις στις νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις τους και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, στο οποίο αγωνίσθηκαν εκπροσωπώντας επάξια για μία ακόμα φορά την Ομάδα μας. Πρωταγωνίστησαν και οι δύο και στους δύο αγώνες της Ατομικής Χρονομέτρησης 15 χιλιομέτρων και της Αντοχής 55 χιλιομέτρων και κατέκτησαν και οι δύο την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην Κατηγορία τους στον Αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε στις 29/3/2023. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης στην κατηγορία C5 Ανδρών με χρόνο 29΄ 09΄΄ 227 και ο Γιάννης Δεφίγγος με χρόνο 34΄ 13΄΄ 547 στην κατηγορία ID Ανδρών. Στον αγώνα της Αντοχής που έγινε στις 30/3/2023 ο Σπύρος Μαρκουλάκης πρωταγωνίστησε και πάλι και κατέκτησε εκ νέου την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του C5, τριπλασιάζοντας έτσι τα μετάλλια της Ομάδας μας σ’ αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Δεφίγγος έφθασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο και στον αγώνα αυτό, αφού ήταν στην 3η θέση όταν καλύφθηκαν από προπορευόμενο αθλητή στην διαδρομή και έπρεπε να πάρουν κατάταξη με τη θέση που είχαν τότε όπως είχε αναφερθεί. Ωστόσο έγινε προφορική διευκρίνιση να συνεχίσουν αγωνιζόμενοι στον αγώνα αυτό μέχρι να τερματίσει ο προπορευόμενος αθλητής. Ο Γιάννης μετά από αυτό συνέχισε αλλά ανέκοψε τον ρυθμό του και κατόρθωσε έτσι να τον φθάσει ένας από τους αθλητές που ακολουθούσαν, ώστε ο Γιάννης Δεφίγγος κατέλαβε τελικά την 4η θέση στον αγώνα αυτό.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δύο αθλητές μας για τις νέες αυτές μεγάλες επιτυχίες τους.

* Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2023 που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών στο Μαρούσι στη 1 και στις 2 Απριλίου 2023, αγωνίσθηκε και πάλι και εντυπωσίασε ο Σπύρος Μαρκουλάκης ο οποίος έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει και άλλα μετάλλια, καθώς κατέκτησε την 4η θέση σ’ όλα τα αγωνίσματα, σπριντ, ταχύτητα (χιλιόμετρο), ατομικό πουρσουΐτ (4.000 μ.), Σκρατς, Όμνιουμ. Ωστόσο είναι άδικο να εξακολουθεί να θεωρείται C5 στην κατηγορία. Επειδή είχε λάβει διεθνές κλασιφικέϊσον πριν πολλά χρόνια με την Εθνική Ομάδα, ενώ όπως έχει διαπιστώσει ο γιατρός (κλασιφάϊερ) της ΕΑΟΜΑμεΑ η πραγματική αναπηρία του σήμερα είναι ν’ αγωνίζεται σε άλλη ευκολότερη γι’ αυτόν κατηγορία με αθλητές βαρύτερης δηλαδή αναπηρίας, όπως η δική του, καθώς οι αντίπαλοι αθλητές σε εκείνη είναι πιο αδύνατοι και λιγότεροι σε σχέση με την κατηγορία C5 που εξαναγκάζεται να συνεχίσει να αγωνίζεται άδικα. Αναφέρεται όμως ότι πρέπει για ν’ αλλάξει κατηγορία (δηλαδή στην πραγματική – μάλλον C3, αφού και παλιά ήταν στη κατηγορία 3, τότε στην Η3, πριν γίνει η συγχώνευσή της με την κατηγορία C) να περάσει επαναξιολόγηση κατηγορίας στο εξωτερικό, πράγμα για το οποίο δεν έχει ενδιαφέρον για την ΕΑΟΜΑμεΑ. Στη συγκεκριμένη δηλαδή περίπτωση δεν έχει γίνει δεκτή μέχρι σήμερα η επαναξιολόγηση σε άλλη κατηγορία του Σπύρου Μαρκουλάκη που έχει γίνει και διαπιστωθεί και από το γιατρό κ. Γιώργο Κυρλιγκίτση, επειδή ο Σπύρος είχε διεθνές κλασιφικέϊσον αγωνίζόμενος με την Εθνική μας Ομάδα και αναφέρεται ότι στη περίπτωση διεθνούς κλασιφικέϊσον μόνο με διεθνή επαναξιολόγηση μπορεί να γίνει αλλαγή κατηγορίας. Και με αυτή την αδικία συνεχίζει ο Σπύρος να αγωνίζεται άνισα μέχρι σήμερα στη κατηγορία C5.

* Πέραν και ανεξαρτήτως τούτου υπήρξαν και πολλές διαμαρτυρίες εφέτος από Σωματεία, όπως τον Αρίωνα Χανίων, διότι για πρώτη φορά η ΕΑΟΜΑμεΑ ενημέρωσε τα Σωματεία να ασχοληθούν τα ίδια και να φροντίσουν για τη διαμονή κλπ των αθλητών τους από περιοχές εκτός του Νομού διεξαγωγής των αγώνων και γι’ αυτό μόνο ελάχιστη ενημέρωση έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πριν τους αγώνες. Η ελπίδα είναι να μην επαναληφθεί αυτή η ταλαιπωρία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5139

Δύο νέα μέλη εισήλθαν στο Δ.Σ. του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στις αρχαιρεσίες
της 28/11/2022. Ο δύο φορές παραολυμπιονίκης Σταμάτης Κοτζιάς και η κυρία Ξανθή
Μπιτζίδου. Σύμπνοια και αισιοδοξία στην ομάδα για ανάλογη καλή συνέχεια.

Δύο νέα μέλη εισήλθαν στο Δ.Σ. του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στιςαρχαιρεσίες της 28/11/2022. Ο δύο φορές παραολυμπιονίκης Σταμάτης Κοτζιάς και η κυρία Ξανθή Μπιτζίδου. Σύμπνοια και αισιοδοξία στην ομάδα για ανάλογη καλή
συνέχεια.
Οι αρχαιρεσίες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Επανεξελέγησαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Δημ. Λιανός και τα ήδη υπάρχοντα μέλη Δ.Σ. Μετά την τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου και την εναρμόνισή του με την ισχύουσα νομοθεσία
αυξήθηκε ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. σε επτά (7) συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου. Έτσι προέκυψε η εκλογή των επτά (7) μελών στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι νεοεκλεγέντες Κοτζιάς και Μπιτζίδου. Όλοι στο Πήγασο είναι αισιόδοξοι για ακόμα καλύτερες ημέρες στο Σωματείο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5111

Επιτυχημένη εμφάνιση έκανε ο διεθνής Αθλητής μας Σκακιού Δημήτρης Ντόβας και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων 2022 που έγινε στην Αθήνα, στις 21 – 25/9/2022, συγκεντρώνοντας 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Επιτυχημένη εμφάνιση έκανε ο διεθνής Αθλητής μας Σκακιού Δημήτρης Ντόβας και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων 2022 που έγινε στην Αθήνα, στις 21 – 25/9/2022, συγκεντρώνοντας 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Ο Δημήτρης Ντόβας εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΕΑΟΜΑμεΑ, που διοργανώθηκε και πάλι μετά από χρόνια, λόγω μη διοργάνωσής του από την ΕΑΟΜΑμεΑ τα προηγούμενα χρόνια, σε αντίθεση με τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των άλλων αθλημάτων που έγιναν ανελλιπώς. Στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού της ΕΑΟΜΑμεΑ συμμετείχαν 27 Αθλητές και Αθλήτριες και ο Δ. Ντόβας έχασε Μετάλλιο μόλις στην τελευταία αγωνιστική. Για λόγους κωλυμάτων τους απουσίασαν εφέτος από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού της ΕΑΟΜΑμεΑ οι επίλεκτοι Αθλητές μας Αλέξης Μανάγιας και Αθηνά Λιβανοπούλου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5097

Χρυσή σελίδα «έγραψαν» στην Ιστορία του Σωματείου οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ που έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 8 ως 10 Ιουλίου 2022. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις πρωταγωνίστησαν και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΟΚΤΩ (8) ΜΕΤΑΛΛΙΑ ( 3 Χρυσά, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο ), εκ των οποίων από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτριος Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου, 1 Ασημένιο ο Σταμάτης Κοτζιάς και 1 Χάλκινο ο Δημήτρης Χατζηφωτίου. Τεράστια ήταν και η συμβολή σ’ αυτές τις επιτυχίες του αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρου Γκοτζιά. Μάλιστα η Ομάδα μας από ατυχείς συγκυρίες στερήθηκε τελικά διψήφιο αριθμό Μεταλλίων. Τέσσερα (4) μετάλλια κατέκτησαν αγωνιζόμενοι ως GUIDE RUNNER και οι αθλητές μας Σπύρος Γκοτζιάς ( 1 Χρυσό και 2 Ασημένια ) και Γιάννης  Δεφίγγος ( 1 Χρυσό ). Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022.

Χρυσή σελίδα «έγραψαν» στην Ιστορία του Σωματείου οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ που έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 8 ως 10 Ιουλίου 2022. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις πρωταγωνίστησαν και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΟΚΤΩ (8) Μετάλλια ( 3 Χρυσά, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο ), εκ των οποίων από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτριος Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου, 1 Ασημένιο ο Σταμάτης Κοτζιάς και 1 Χάλκινο ο Δημήτρης Χατζηφωτίου. Τεράστια ήταν και η συμβολή σ’ αυτές τις επιτυχίες του αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρου Γκοτζιά. Μάλιστα η Ομάδα μας από ατυχείς συγκυρίες στερήθηκε τελικά διψήφιο αριθμό Μεταλλίων. Τέσσερα (4) μετάλλια κατέκτησαν αγωνιζόμενοι ως GUIDE RUNNER και οι αθλητές μας Σπύρος Γκοτζιάς ( 1 Χρυσό και 2 Ασημένια ) και Γιάννης  Δεφίγγος ( 1 Χρυσό ).

Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022.

Είναι γεγονός πλέον ότι στην μακρόχρονη και μεστή επιτυχιών Ιστορία του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, η αποστολή της Ομάδας μας στο εφετεινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ (2022), ήταν η πιο πολυάριθμη (εννεαμελής), η πιο οργανωμένη και η πιο επιτυχημένη για τον Στίβο με την κατάκτηση των 8 Μεταλλίων. Είχε επικεφαλής τον Πανάξιο και έμπειρο αθλητή μας Σπυρίδωνα Γκοτζιά, GUIDE RUNNE, ο οποίος αγωνίσθηκε σε 3 αγώνες  ως GUIDE RUNNER και είχε ουσιαστική συμμετοχή στην κατάκτηση ενός Χρυσού Μεταλλίου και δύο (2) Ασημένιων στα αγωνίσματα 5.000μ., 1500μ. και 800μ. της κατηγορίας Τ11 (Αθλητών και Αθλητριών με Ολική Αναπηρία Όρασης). Συμμετείχαν επίσης έξι επίλεκτοι αθλητές μας, ο Δημήτρης Ντόβας, ο Γιώργος Μπιρμπίλης, η Κυριακή Ισπαχανίδου, ο Σταμάτης Κοτζιάς, ο Δημήτρης Χατζηφωτίου και ο Γιάννης Δεφίγγος, που όλοι κατέκτησαν επίσης Μετάλλια. Όλοι οι αθλητές μας πραγματοποίησαν θαυμάσιες εμφανίσεις.

Οι τρεις αθλητές μας με τον διψήφιο αριθμό Μεταλλίων (από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο ο καθένας) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2022 είναι οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτρης Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου. Μάλιστα ο Γιώργος Μπιρμπίλης συμπλήρωσε και πάλι εφέτος πέντε (5) Μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του Στίβου και της Κολύμβησης ΑμεΑ 2022, καθώς είχε κατακτήσει και 3 Μετάλλια επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022 (συνολικά 3 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο) και είναι έτσι εφέτος ο πρώτος Αθλητής του Σωματείου μας σε αριθμό κατάκτησης Μεταλλίων στα Πανελλήνιο Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2022. Ο Γιώργος Μπιρμπίλης κατέκτησε με άνεση και μεγάλη διαφορά χρόνου την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον αγώνα 800μ. της κατηγορίας Τ36 με χρόνο 3΄ 01΄΄ 09. Τα υπόλοιπα μετάλλια στον ίδιο αγώνα κατέκτησαν ο δεύτερος αθλητής Παπαδόπουλος Νικόλαος (ΚΟΤΙΝΟΣ) με χρόνο 4΄ 17΄΄ 74 και ο τρίτος αθλητής Μαρκάκης Θεόδωρος (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) με χρόνο 4΄ 22΄΄ 46.

Ο αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης διπλασίασε τα Μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022, με την κατάκτηση της Δεύτερης θέσης και του Ασημένιου Μεταλλίου στο αγώνισμα Μήκος της κατηγορίας Τ36 με Άλμα στα 4,02 μ.

Ο Αθλητής μας Δημήτρης Ντόβας ήταν επίσης εντυπωσιακός. Κατέκτησε επίσης με άνεση και μεγάλη διαφορά χρόνου την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον δύσκολο αγώνα 5000μ. της κατηγορίας Τ11, αγωνιζόμενος μαζί με τον αθλητή μας Σπύρο Γκοτζιά ως GUIDE RUNNER (Πήγασος Κυψέλης) με χρόνο 31΄ 05΄΄ 21. Στην κατάταξη τον ακολούθησαν οι :  Αργυρόπουλος  Γρηγόρης αγωνιζόμενος με την Ντίνα Μαργαρίτη, GUIDE RUNNER του Σωματείου Κλειώ Θεσσαλονίκης, με χρόνο 31΄ 28΄΄ 40 (Ασημένιο Μετάλλιο) και 3) Σταμουλάκης Βασίλειος, αγωνιζόμενος με την Ράκη Αναστασία GUIDE RUNNER του Σωματείου ΑΣΤ.  Ήφαιστος, με χρόνο 41΄ 00΄΄  32 (Χάλκινο Μετάλλιο).

Ο Δημήτρης Ντόβας με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση διπλασίασε τα Μετάλλια του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022 με την κατάκτηση της Δεύτερης θέσης και του Ασημένιου Μεταλλίου στον αγώνα 1500μ. της Κατηγορίας Τ 11. Η κατάταξη των τριών πρώτων Νικητών στον αγώνα αυτό έχει ως εξής : 1) Χαραλαμπόπουλος Γιάννης (Διαφοροζώ)  7΄ 03΄΄ 34. 2) Ντόβας Δημήτρης (Πήγασος Κυψέλης) με Γκοτζιά Σπυρίδωνα GUIDE RUNNER 8΄ 00΄΄ 97. 3) Αργυρόπουλος  Γρηγόρης με Ντίνα Μαργαρίτη (Κλειώ Θεσσαλονίκης)  8΄ 05΄΄ 05.

Η Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου αγωνίσθηκε επίσης με σθένος και κατέκτησε δύο ακόμα Μετάλλια για την ίδια και την Ομάδα μας. Ένα Χρυσό και ένα Ασημένιο. Πρώτα αγωνίσθηκε στον αγώνα των 800μ. της κατηγορίας Τ11 με τον Σπυρίδωνα Γκοτζιά GUIDE RUNNER. Στον αγώνα αυτό κατέκτησε την Δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο με χρόνο 6΄ 31΄΄ 58 αγωνιζόμενη με τον Σπυρίδωνα Γκοτζιά GUIDE RUNNER. Την πρώτη θέση στον ίδιο αγώνα κατέκτησε η Πασχαλίδου Θεοδώρα του ΑΣΤ Ήφαιστος με τον Μαρκόπουλο Γιώργο GUIDE RUNNER. Η Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου κατέκτησε την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον αγώνα 1500μ. της κατηγορίας Τ11 με χρόνο 12΄ 57΄΄ 38. Στον αγώνα αυτό αγωνίσθηκε με τον αθλητή μας Γιάννη Δεφίγγο GUIDE RUNNER.

Στον αγώνα 400μ της κατηγορίας Τ36 οι Αθλητές μας Σταμάτης Κοτζιάς και Δημήτρης Χατζηφωτίου κατέκτησαν τα δύο από τα 3 Μετάλλια. Ο Σταμάτης Κοτζιάς κατέκτησε την Δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο με χρόνο 21΄ 02΄΄ 49 και ο Δημήτρης Χατζηφωτίου κατέκτησε την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο με χρόνο 3΄ 26΄΄ 66. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φίλαθλοι χειροκρότησαν και ενεθάρρυναν τον 3ο νικητή Δημήτρη Χατζηφωτίου στην προσπάθειά του, όταν είδαν να επιδεινώνεται στον αγώνα μετά τα πρώτα 100μ και να τον δυσκολεύει ένας πρόσφατος τραυματισμός του, που τον ανάγκασε να επιβραδύνει πολύ τον ρυθμό του. Παρά το πρόβλημα συνέχισε και τερμάτισε μέσα σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο από αυτή την επιδείνωση του τραυματισμού του ο Δημήτρης Χατζηφωτίου δεν μπόρεσε τελικά να αγωνισθεί στο Τριπλούν στο οποίο διακρίνεται ιδιαίτερα, χάνοντας έτσι ένα θεωρητικά σίγουρα Χρυσό Μετάλλιο και από λάθος των διοργανωτών, που άλλαξαν και μετέφεραν αιφνιδιαστικά σε προηγούμενη αγωνιστική τον αγώνα των 200μ στην κατηγορία Τ36, δεν μπόρεσε ν’ αγωνισθεί σ’ αυτό ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, χάνοντας την ευκαιρία ενός ακόμα Μεταλλίου, καθώς παραδοσιακά κερδίζει Μετάλλια στον αγώνα των 200μ.

Καλή ήταν η εμφάνιση του Αθλητή μας Γιάννη Δεφίγγου στην κατηγορία Τ20. Αγωνίσθηκε στον αγώνα 100 μ. στον οποίο τερμάτισε με χρόνο 17΄΄ 20 και στον  αγώνα 200 μ. στον οποίο τερμάτισε με χρόνο 41΄΄ 45.

Στην Αποστολή της Ομάδας μας Στίβου στη Θεσσαλονίκη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022 συμμετείχαν και βοήθησαν ως Συνοδοί οι κυρίες Κατερίνα Μπιρμπίλη και Λίτσα Δεφίγγου.

Σε όλα τα μέλη της Αποστολής Στίβου του Πήγασου Κυψέλης που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2022, Αθλητές, Αθλήτρια και Συνοδούς, αξίζουν συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις τους, τις επιτυχίες τους, για την κατάκτηση των οκτώ (8) Μεταλλίων και για την εν γένει καλή παρουσία της Ομάδας μας.

* Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022. Εκτός δηλαδή από τα οκτώ (8) Μετάλλια που κατέκτησαν οι Αθλητές μας στο Στίβο το 2022, έχουν ήδη κατακτήσει και τέσσερα (4) ακόμα Μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, εκ των οποίων 2 Χρυσά και 1 Χάλκινο ο Γιώργος Μπιρμπίλης και 1 Ασημένιο η Κυριακή Ισπαχανίδου. Χωρίς να συνυπολογίζονται Μετάλλια του Σωματείου μας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2002 και από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων το 2022, το οποίο θα γίνει τον Σεπτέμβριο 2022.

* Ακολουθούν φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5070

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Αθλητή μας Κολύμβησης Γιώργο Μπιρμπίλη (2 χρυσά και 1 χάλκινο) και τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Αθλητών μας Αλέξανδρου Παναγιώτου και Κυριακής Ισπαχανίδου (1 ασημένιο), η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης συνέχισε και εφέτος την παράδοση των μεγάλων διακρίσεων και της κατάκτησης Μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022. Συγκεκριμένα κατακτήσαμε σ’ αυτό 4 Μετάλλια, εκ των οποίων 2 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022 έγινε στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2022 στο Κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ και το παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Καπελλάκης.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Αθλητή μας Κολύμβησης Γιώργο Μπιρμπίλη (2 χρυσά και 1 χάλκινο) και τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Αθλητών μας Αλέξανδρου Παναγιώτου και Κυριακής Ισπαχανίδου (1 ασημένιο), η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης συνέχισε και εφέτος την παράδοση των μεγάλων διακρίσεων και της κατάκτησης Μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022. Συγκεκριμένα κατακτήσαμε σ’ αυτό 4 Μετάλλια, εκ των οποίων 2 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022 έγινε στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2022 στο Κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ και το παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Καπελλάκης.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2022 ο Αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης εντυπωσίασε και ήταν μεγάλος Πρωταγωνιστής. Παρά μάλιστα το γεγονός ότι εφέτος δεν μπόρεσε να έχει προετοιμασθεί ιδιαίτερα για το Πρωτάθλημα Κολύμβησης, αφ’ ενός διότι διεξήχθη πολύ νωρίς στα μέσα του Απριλίου και αφ’ ετέρου διότι έχει δώσει ιδιαίτερη  έμφαση εφέτος στην προετοιμασία του για τον Στίβο, όπου επίσης διακρίνεται. Μάλιστα τα τρία πρώτα Μετάλλια κρίθηκαν στους δύο από τους τρεις αγώνες που αγωνίσθηκε ο Γιώργος Μπιρμπίλης, με διαφορά εκατοστών και μόνο του δευτερολέπτου, δηλαδή με ίδιο βασικό χρόνο και στα λεπτά και στα δευτερόλεπτα. Ειδικώτερα :

Ο  Γιώργος  Μπιρμπίλης αγωνίσθηκε  την Παρασκευή  15/4/2022, το απόγευμα, στο αγώνισμα 100μ. Πρόσθιο Ανδρών, στην κατηγορία SB – 9, στο οποίο μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο με χρόνο 1΄ 46΄΄ 84, χάνοντας την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου και στον αγώνα αυτό, εξ αιτίας μικρής καθυστέρησης στην στροφή για την επιστροφή. Η κατάταξη των 6 πρώτων της Κατηγορίας SB – 9 στα 100μ. Πρόσθιο έχει ως εξής : 1) Mωραΐτης Θοδωρής ( ΠΑΟ )  1΄ 46΄΄ 17, 2) Ιωαννίδης Στέφανος ( Θερμαϊκός ) 1΄ 46΄΄ 61, 3) ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ) 1΄ 46΄΄ 84, 4) Οικονόμου Δημήτριος (Μέγνητες) 1΄ 52΄΄ 41, 5) Φιτσανάκης Γεώργιος  ( Τριπτόλεμος ) 1΄ 57΄΄ 96, 6) Πατέρας  Μάρκος  ( Vicart ) 2΄ 03΄΄ 78.

Ο Γιώργος  Μπιρμπίλης με αρχοντική εμφάνιση κυριάρχησε την επόμενη ημέρα και πήρε την ρεβάνς και στους δύο αγώνες του Σαββάτου, κατακτώντας και στους δύο την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο. Το πρωΐ του Σαββάτου 16/4/2022 αγωνίσθηκε και πήρε το Χρυσό Μετάλλιο στα 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ της Κατηγορίας  S – 10. Η κατάταξη των 6 πρώτων στα 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ της Κατηγορίας S – 10 : 1) ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ) 32΄΄ 07, 2) Ιωαννίδης Στέφανος ( Θερμαϊκός )  32΄΄ 20, 3) Μανουηλίδης  Ευάγγελος  ( ΑΣΚΟΤ ) 35΄΄ 35, 4) Μωραΐτης  Θοδωρής  ( ΠΑΟ ) 37΄΄ 18, 5) Δρακόπουλος  Γιώργος  ( ΠΑΟ ) 38΄΄ 17, 6) Δεληγιαννούδης  Κων/νος  (Θερμαϊκός ) 42΄΄ 20.

Το απόγευμα του Σαββάτου 16/4/2022 αγωνίσθηκε και πάλι και ξαναπήρε μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση την πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο και στα 100μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ της Κατηγορίας  S – 10. Η κατάταξη των 6 πρώτων στα 100μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ της κατηγορίας S – 10 : 1) ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ) 1΄ 16΄΄ 06, 2) Μανουηλίδης  Ευάγγελος  ( ΑΣΚΟΤ ) 1΄ 16΄΄ 18, 3) Ιωαννίδης Στέφανος ( Θερμαϊκός ) 1΄ 16΄΄ 72, 4) Μωραΐτης  Θοδωρής  ( ΠΑΟ ) 1΄ 26΄΄ 41, 5) Δρακόπουλος  Γιώργος ( ΠΑΟ ) 1΄ 26΄΄ 71, 6) Δεληγιαννούδης  Κωνσταντίνος  (Θερμαϊκός ) 1΄ 35΄΄ 75.

* Με μία μεγάλη και συγκινητική προσπάθεια η μαχητική αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης αγωνίσθηκε μ’ επιτυχία στον αγώνα 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην δύσκολη κατηγορία S – 11, όπου κατέκτησε την  δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο με χρόνο 2΄ 25΄΄ 05, που ήταν το τέταρτο Μετάλλιο για την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2022. Πρώτη στον αγώνα αυτό ήταν η Εμμανουέλα Μασούρου του Σωματείου Ιωνάς.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε και ο αθλητής Κολύμβησης Αλέξανδρος Παναγιώτου του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, ο οποίος αγωνίσθηκε σε τέσσερα αγωνίσματα στην δύσκολη και με πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών κατηγορία S – 14. Το Σάββατο 16/4/2022 το πρωΐ έφερε χρόνο 42΄΄ 01 στα 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ, με τον οποίο κατέλαβε την 14η θέση σε 33 αθλητές αυτής της Κατηγορίας. Το Σάββατο το απόγευμα κατέλαβε την 13η θέση στον αγώνα 100μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ, με χρόνο 1΄ 46΄΄ 03.

Την Κυριακή 17/4/2022 το απόγευμα αγωνίσθηκε σε δύο συνεχόμενα αγωνίσματα. Πρώτα στα 400μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ της κατηγορίας S – 14, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον αγώνα αυτό με χρόνο 8΄ 52΄΄ 06 και στη συνέχεια αγωνίσθηκε εκ νέου στον αγώνα 200μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ της ίδιας Κατηγορίας, στον οποίο έφερε χρόνο 3΄ 55΄΄ 58, τερματίζοντας δεύτερος στην σειρά του.

Θερμά Συγχαρητήρια στους Αθλητές μας Γιώργο Μπιρμπίλη και Αλέξανδρο Παναγιώτου και στην Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου για την μαχητικότητά τους και τις διακρίσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022, που έγινε στο Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2022.

*  Ακολουθούν φωτογραφίες από τους αγώνες και τις βραβεύσεις των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4998

Συνεχίζονται οι αγωνιστικές αθλητικές επιτυχίες του Πήγασου Κυψέλης σε όλα τα αθλήματα (11/4/2022)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι επιτυχίες των αθλητών του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης σε όλα τα αθλήματα.

* Με πρώτο σκόρερ τον Νικολάου που πέτυχε 14 τέρματα, ο Πήγασος Κυψέλης πέτυχε πολύ σημαντική νίκη με σκορ 29 – 24 επί του ισχυρού Εσπέρου Καλλιθέας, στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης, που έγινε στο Μετς, καλύπτοντας και την διαφορά των 4 τερμάτων του πρώτου γύρου. Ο Πήγασος στην πρώτη φάση κατέλαβε την δεύτερη θέση στον Όμιλο που συμμετέχει, παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, κυρίως από την απουσία βασικών αθλητών του λόγω τραυματισμών. Yπάρχει όμως μεγάλη αισιοδοξία και θέληση στην Ομάδα να καταλάβει και πάλι στην τελική φάση του πρωταθλήματος μία από τις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων στον αγώνα αυτό είναι οι εξής :

ΠΗΓΑΣΟΣ : Φωτόπουλος, Ζυλί, Ε. Βασιλείου 1, Κοντογιώργος 6, Θ. Βασιλείου 1, Νεοχωρίτης, Δρέλλας 1, Κωνσταντινίδης 1, Σάρδης, Παπαγιαννόπουλος 1, Σκληρός 2, Βασσάλος 1, Πολίτης 1, Νικολάου 14.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ : Αντωνιάδης, Αρβανιτίδης 4, Κατσινάρης 6, Τσέλιος 4, Ταυρόπουλος 2, Τοτάζι 3, Πανταζής 5, Παναγόπουλος, Τομπάμπογλου.

­­­­­­­­*  Εντυπωσιακή πρώτη νίκη κατέκτησε σε διασυλλογικό ποδηλατικό αγώνα που έγινε στην Σαλαμίνα ο αθλητής μας ποδηλασίας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Γιάννης Ματθαιάσος. Σύντομα θα παραθέσουμε περισσότερα στοιχεία για αυτή την σημαντική επιτυχία του.

* Δύο νέες μεγάλες επιτυχίες κατέκτησε για μία ακόμα φορά ο διεθνής αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2022 που έγινε στις 9 και 10 Απριλίου στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης. Αγωνισθείς  για μία ακόμα φορά στην δύσκολη και  με πολυάριθμη συμμετοχή Κατηγορία C5, αφού η ΕΑΟμΑμεΑ αρνείται επί πολλά χρόνια στο αίτημά μας την επαναξιολόγηση κατηγορίας του αθλητή μας, ο Σπύρος κατέκτησε την 4η θέση τόσο στον αγώνα ατομικής Χρονομέτρησης (3 γύρων) με χρόνο 36΄ 45΄΄ 273, όσο και στον αγώνα αντοχής (11 γύρων) με χρόνο 2ωρ. 17΄ 34΄΄  173.

*  Στις παλιές καλές ημέρες των επιτυχιών επανέρχεται σταθερά το Σκακιστικό τμήμα του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Στον αγώνα της 10/4/2022 με τον ισχυρό Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Τοπικής  2022 οι σκακιστές μας έφθασαν πολύ κοντά στην νίκη και τελικά όμως πέτυχαν ισοπαλία  4 – 4. Από τις 8 σκακιέρες του αγώνα ήταν εντυπωσιακές οι σκακιστικές παρτίδες και οι νίκες των σκακιστών μας Γιάννη Φίτσιου, Δημήτρη Μητσιώνη, Γιώργου Χατζηαντωνάκη και Ανδρέα Κάντζιου. Ήλθαν μάλιστα μετά από περίτεχνους και εντυπωσιακούς σκακιστικούς συνδυασμούς των σκακιστών μας. Από άτυχη συγκυρία χάθηκε η νίκη στον αγώνα αυτό, καθώς αρκούσε μία ισοπαλία σε τρεις δυνατές και αμφίρροπες παρτίδες των σκακιστών μας Παναγιώτη Ανδριτσόπουλου, Στυλιανού Χρυσομάλλη και Παναγιώτη Ζωγράφου, οι οποίοι αγωνιστικά ήταν τουλάχιστον ισάξιοι των ισχυρών αντιπάλων τους. Ο Πήγασος αναγεννάται και στο Σκάκι και σαν φυσικό επακόλουθο αναμένονται σύντομα οι καλύτερες ημέρες και στο τμήμα αυτό.

*  Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν για μία ακόμα φορά οι αθλητές ποδηλασίας του Σωματείου μας Δημήτριος Γκάτσης από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας και Εμμανουήλ Κούλης από την Πάτρα, αμφότεροι του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που αγωνίσθηκαν στον Επετειακό αγώνα 44ος Γύρος Θυσίας Πάτρα – Καλάβρυτα, που έγινε στις 27/3/2022, για την Εθνική Επέτειο της 25/3/1821, με πολυάριθμη Πανελλήνια συμμετοχή αθλητών. Οι δύο αθλητές μας κατατάχθηκαν στην κατηγορία GRAN – FONDO Ανδρών 45 – 49 και συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γκάτσης 25ος με χρόνο 3ωρ. 53΄ 38΄΄ 00 και ο Μανώλης Κούλης 32ος με χρόνο 4ωρ. 30΄ 00΄΄ 53. Σχολιάσθηκε πάντως αρνητικά το γεγονός ότι ακόμα και σε τέτοιο επετειακό αγώνα καταβάλλονται παράβολα για την συμμετοχή των αθλητών, αλλά επίσης και το γεγονός ότι, ενώ με τη ονομασία του αγώνα GRAN – FONDO συμμετέχουν ανάμεικτα και μαζί αθλητές με δελτίο κατηγορίας Ανδρών και αθλητές με δελτίο κατηγορίας Μάστερ με ενιαία μάλιστα βράβευση και κατάταξη, την ίδια όμως στιγμή η μεν συμμετοχή των αθλητών Ανδρών υπολογίζεται στο  δικαίωμα ψήφου  των  Σωματείων, η δε συμμετοχή των αθλητών Μάστερς στον ίδιο αγώνα δεν υπολογίζεται. Με την ενιαία όμως βράβευση και κατάταξη των αθλητών Ανδρών και των αθλητών Μάστερς έχει πάψει πια να έχει έρεισμα η παραπάνω δυσμενής διάκριση σε βάρος των αθλητών Μάστερς για το δικαίωμα ψήφου των Σωματείων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4994

Περηφάνεια στον Πήγασο Κυψέλης για τη συνέχιση της αδιάκοπης παράδοσης συμμετοχής και διακρίσεων των αθλητών μας σε Ολυμπιάδες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Τιμώμενοι εφέτος οι αθλητές μας Σκακιού Δημήτριος Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας, που αγωνίσθηκαν βασικοί στην τετραμελή Εθνική Ομάδα Ελλάδος στην Ολυμπιάδα Σκακιού Αθλητών με Αναπηρία Όρασης 2021 που έγινε στη Ρόδο (16/10/2021 – 27/10/2021).

Περηφάνεια στον Πήγασο Κυψέλης για τη συνέχιση της αδιάκοπης παράδοσης συμμετοχής και διακρίσεων των αθλητών μας σε Ολυμπιάδες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Τιμώμενοι εφέτος οι αθλητές μας Σκακιού Δημήτριος Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας, που αγωνίσθηκαν βασικοί στην τετραμελή Εθνική Ομάδα Ελλάδος στην Ολυμπιάδα Σκακιού Αθλητών με Αναπηρία Όρασης 2021 που έγινε στη Ρόδο (16/10/2021 – 27/10/2021). Ο Δημήτριος Ντόβας και ο Αλέξης Μανάγιας κέρδισαν «με το σπαθί τους» την συμμετοχή τους στην Εθνική μας Ομάδα Σκακιού, με βάση το κριτήριο της κατάταξής τους στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού της ΕΑΟμΑμεΑ, στο οποίο είχαν εκπροσωπήσει επάξια  για μία ακόμα φορά το Σωματείο μας μαζί με την επίσης κορυφαία αθλήτριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου, με τις εντυπωσιακές και πάλι εμφανίσεις τους. Χάρις στην εξαιρετική Σκακιστική Ικανότητά τους έχουν αγωνισθεί και άλλες φορές με την Εθνική Ομάδα Ελλάδος σε Ολυμπιάδες Σκακιού Ατόμων με Αναπηρία όρασης και πάντοτε πρωταγωνιστούν με την μαχητικότητά τους και την σκακιστική τους ικανότητα. Στην τελευταία Ολυμπιάδα Σκακιού 2021 που έγινε στη Ρόδο, συνέβαλαν στην ευπρόσωπη παρουσία της Εθνικής μας Ομάδας και σε επιτυχημένες εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η θριαμβευτική νίκη της Εθνικής μας Ομάδας επί της αντίστοιχης Εθνικής Ομάδας του Καναδά, με σκορ  3 – 1.

Είναι σημαντικό για τον Πήγασο Κυψέλης να διατηρεί την μακροχρόνια παράδοση κορυφαίων διακρίσεων των Αθλητών μας σε πολλά αθλήματα. Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές και οι διακρίσεις Αθλητών μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Όπως η 9η θέση του Ανέστη Λουκά στην Ποδηλασία Πίστας στην Παρολυμπιάδα της Αθήνας το 2004, η 6η θέση του  Σταμάτη Κοτζιά στην  Ποδηλασία Δρόμου στην Παραολυμπιάδα  του Πεκίνο το 2008 και η 8η θέση του ίδιου  στην  αντίστοιχη του Λονδίνο  το 2012, η  4η θέση  του Βασίλη Ντούνη στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο στην Παραολυμπιάδα του Ρίο Βραζιλίας το 2016 και η 3η θέση με το χάλκινο μετάλλιο του Λουκά Καταπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών που έγινε πριν 4 χρόνια στην Αυστραλία και είναι διαχρονικά το μοναδικό μέχρι σήμερα Ελληνικό Μετάλλιο στην Ποδηλασία Δρόμου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Δεν υπολείπονται οι Αθλητές μας και σε άλλες μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, όπως η κατάκτηση της 1ης θέσης σε πολλούς διεθνείς Ποδηλατικούς Γύρους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό από τον αθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη και οι κορυφαίες διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα από τους αθλητές μας Σταμάτη Κοτζιά, Βασίλη Ντούνη, Λουκά Καταπόδη, Παναγιώτη Μπάρλα, Σπύρο Μαργέλλο κ.α. Με εκατοντάδες νίκες και μετάλλια επίσης πολλών Αθλητών μας και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα πολλών αθλημάτων. Και αισιοδοξούμε γι’ ανάλογη συνέχεια, παρά τις αντιξοότητες.

 Στην φωτογραφία εικονίζονται οι Αθλητές μας Σκακιού Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας, τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα από αριστερά, σε αγώνα με την Εθνική μας Ομάδα Σκακιού στην Ολυμπιάδα Σκακιού Αθλητών με Αναπηρία Όρασης 2021, που έγινε στη Ρόδο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4949

Περηφάνια στον ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟ Κυψέλης από τη συμμετοχή των αθλητών μας Δημήτρη Ντόβα και Αλέξη Μανάγια στη βασική τετραμελή Εθνική Ομάδα Σκακιού που συμμετέχει στην Ολυμπιάδα Σκακιού αθλητών με αναπηρία όρασης, η οποία διεξάγεται αυτή τη βδομάδα στη Ρόδο

3ος από αριστερά ο αθλητής μας Δημήτρης Ντόβας και 4ος από αριστερά ο αθλητής μας Αλέξανδρος Μανάγιας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4932

Με την επιτυχημένη εμφάνιση του αθλητή μας Βασίλη Ψυχογιόπουλου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ Σκοποβολής του 2021, που έγινε στις 9/10/2021 στην Ελευσίνα, ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης εγκαινίασε τις συμμετοχές του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του αθλήματος της Σκοποβολής.

Με την επιτυχημένη εμφάνιση του αθλητή μας Βασίλη Ψυχογιόπουλου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ Σκοποβολής του 2021, που έγινε στις 9/10/2021 στην Ελευσίνα, ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης εγκαινίασε τις συμμετοχές του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του αθλήματος της Σκοποβολής. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής 2021 για Αεροβόλα έγινε στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Ελευσίνας.

 Ο αθλητής μας Βασίλης Ψυχογιόπουλος αγωνίσθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στο αγώνισμα Αεροβόλο Πιστόλι (Ρ1) στην Κατηγορία SH1 Ανδρών. Έχοντας κάνει επαρκή αγωνιστική προετοιμασία με τον άξιο προπονητή του κ. Θεόδωρο Κοτταρά και επιδεικνύοντας ψυχραιμία, προσοχή και συγκέντρωση προς τον στόχο κατέλαβε την πολύ καλή 6η θέση στον ημιτελικό του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, δίνοντας μεγάλη ικανοποίηση στην ομάδα μας. Σε αυτή την πρώτη συμμετοχή του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασου Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής, με την οποία εγκαινίασε την συμμετοχή του στο άθλημα αυτό. Η ικανοποίηση αυτή δεν μετριάσθηκε από το γεγονός ότι για δύο μόλις θέσεις ο αθλητής μας έχασε στην ευκαιρία ν’ αγωνισθεί και στον τελικό του αθλήματος. Θερμά συγχαρητήρια στον Βασίλη Ψυχογιόπουλο για την επιτυχία του.

*  Παρατίθενται φωτογραφίες από την συμμετοχή του αθλητή μας Βασίλη Ψυχογιόπουλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής 2021.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4924

Για νέες επιτυχίες με την Εθνική μας Ομάδα Σκακιού Αθλητών με αναπηρία όρασης προετοιμάζονται οι κορυφαίοι Αθλητές μας Σκακιού Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, που θ’ αγωνισθούν με την Εθνική Ομάδα στην 16η Ολυμπιάδα Σκακιού για Αθλητές με αναπηρία όρασης, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, στην Ρόδο, στο χρονικό διάστημα 16 – 27 Οκτωβρίου 2021.

Για νέες επιτυχίες με την Εθνική μας Ομάδα Σκακιού Αθλητών με αναπηρία όρασης προετοιμάζονται οι κορυφαίοι Αθλητές μας Σκακιού Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ, που θ’ αγωνισθούν με την Εθνική Ομάδα στην 16η Ολυμπιάδα Σκακιού για Αθλητές με αναπηρία όρασης, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, στην Ρόδο, στο χρονικό διάστημα 16 – 27 Οκτωβρίου 2021.  

Για μία ακόμα φορά αθλητές του Πήγασου Κυψέλης θα αγωνισθούν με την Εθνική Ομάδα της Πατρίδας μας σε Αθλητικούς Αγώνες του πιο υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες, οι Ολυμπιάδες και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Αυτή τη φορά θ’ αγωνισθούν δύο τουλάχιστον αθλητές μας στην 5μελή Εθνική Ομάδα Ελλάδος που θα συμμετάσχει στην 16η Ολυμπιάδα Σκακιού για Αθλητές με Αναπηρία Όρασης, η οποία θα γίνει στην Ρόδο, στο χρονικό διάστημα 16 ως 27 Οκτωβρίου 2021. Ήδη έχουν προκριθεί πανηγυρικά ν’ αγωνισθούν και πάλι με την πενταμελή Εθνική μας Ομάδα οι κορυφαίοι διεθνείς Αθλητές Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ, με βάση τις επιτυχίες τους στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Αθλητών Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων που έγινε το 2018. Οι ίδιοι έμπειροι αθλητές μας έχουν αγωνισθεί με επιτυχία με την Εθνική μας Ομάδα και στην Ολυμπιάδα Σκακιού που είχε γίνει στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και σε άλλες Ολυμπιάδες Σκακιού παλαιότερα με την Εθνική μας Ομάδα και σε άλλους διεθνείς αγώνες Σκακιού και υπάρχει αισιοδοξία ότι και αυτή τη φορά θα μας κάνουν περήφανους. Γι’ αυτό άλλωστε εντείνουν οι Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας εντείνουν την προετοιμασία τους. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχει τελικά με την 5μελή Εθνική μας Ομάδα στη 16η Ολυμπιάδα Σκακιού και η πολλάκις Πρωταθλήτρια Ελλάδος αυτού του αθλήματος στην Κατηγορία Γυναικών Αθηνά Λιβανοπούλου. Αθλήτρια επίσης του Σωματείου μας  ΑΣΑΜΕΑ  Πήγασος  Κυψέλης, η οποία είχε ατυχία το 2018, αλλά τα έτη 2019 και 2020 δεν έγινε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού της ΕΑΟΜΑμεΑ. Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα και στους Αθλητές μας στην 16η  Ολυμπιάδα Σκακιού 2021, αθλητών με αναπηρία όρασης, που θα γίνει στην Ρόδο, στις 16 ως 27 Οκτωβρίου 2021. 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4914