Κατηγορία: Α.Σ.Α.ME.Α. Πήγασος Κυψέλης

Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε και πάλι στην Κατηγορία Γυναικών η Κορυφαία Ελληνίδα Αθλήτρια Σκακιού Αθηνά Λιβανοπούλου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ  Πήγασος Κυψέλης, στο Άθλημα του Σκακιού Αθλητών και Αθλητριών με Αναπηρία Όρασης. Η Αθηνά Λιβανοπούλου πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις κατέκτησε δίκαια και με άνεση την Πρώτη θέση, το Χρυσό Μετάλλιο και τον Τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος 2023 στην Κατηγορία Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων του 2023, που έγινε στον Πειραιά στις 20 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου 2023. Με το δικό της Χρυσό Μετάλλιο έφθασε και πάλι σε διψήφιο αριθμό ( 10) ο αριθμός των Μεταλλίων που κατέκτησε εντός του έτους (2023) το Σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της ΕΑΟΜΑμεΑ το 2023.

Πρωταθλήτρια Ελλάδος αναδείχθηκε και πάλι στην Κατηγορία Γυναικών η Κορυφαία Ελληνίδα Αθλήτρια Σκακιού Αθηνά Λιβανοπούλου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ  Πήγασος Κυψέλης, στο Άθλημα του Σκακιού Αθλητών και Αθλητριών με Αναπηρία Όρασης. Η Αθηνά Λιβανοπούλου πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις κατέκτησε δίκαια και με άνεση την Πρώτη θέση, το Χρυσό Μετάλλιο και τον Τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος 2023 στην Κατηγορία Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων του 2023, που έγινε στον Πειραιά στις 20 μέχρι 24 Σεπτεμβρίου 2023. Με το δικό της Χρυσό Μετάλλιο έφθασε και πάλι σε διψήφιο αριθμό ( 10) ο αριθμός των Μεταλλίων που κατέκτησε εντός του έτους (2023) το Σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της ΕΑΟΜΑμεΑ το 2023.

Η  Αθλήτριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου αντιμετώπισε και ξεπέρασε σημαντικές αντιξοότητες στην επιτυχημένη προσπάθειά της να επανέλθει στον Σκακιστικό θρόνο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος και της αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι γεγονός ότι είναι η καλύτερη Σκακίστρια με αρκετές κατακτήσεις του τίτλου της Πρωταθλήτριας Ελλάδος, εφέτος όμως αντιμετώπισε πρόσθετες δυσκολίες. Η προηγούμενη κατάκτηση του τίτλου της Πρωταθλήτριας Ελλάδος Γυναικών από την Αθηνά Λιβανοπούλου έγινε στην Λευκώνα Σερρών το 2017 (στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων του 2017, στις 13 – 17/12/2017). Έκτοτε όμως ορισμένα  Πρωταθλήματα Σκακιού δεν διοργανώθηκαν από την ΕΑΟΜΑμεΑ και σε ορισμένα άλλα δεν μπόρεσε να συμμετάσχει.

Εφέτος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων έγινε σε Ξενοδοχείο του Πειραιά, παρά τις διαμαρτυρίες του Σωματείου μας για τα μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις των Αθλητών και των Αθλητριών. Εν όψει μάλιστα και του γεγονότος ότι στο αγωνιστικό πρόγραμμα ήταν αρκετές οι διπλές αγωνιστικές, δηλαδή πρωΐ και απόγευμα της ίδιας ημέρας και μάλιστα οι Σκακιστές μας Αθηνά Λιβανοπούλου και Δημήτρης Ντόβας, που είχαν δηλωθεί να συμμετάσχουν, έχουν ολική αναπηρία όρασης. Έτσι αναγκάσθηκαν να νοικιάσουν δωμάτια σε άλλο ξενοδοχείο κοντά στον τόπο των αγώνων, με δικές τους δαπάνες, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα. Από την πλευρά της η ΕΑΟΜΑμεΑ δεν φρόντισε ούτε καν να καλύψει με δαπάνες της κάποιο μεταφορικό μέσον (πούλμαν) για την μετακίνηση και επιστροφή όλων των αθλητών και αθλητριών από την Αθήνα στο τόπο της διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος, στον Πειραιά. Πέραν μάλιστα των παραπάνω αναφερομένων, ένας αριθμός Σκακιστών και Σκακιστριών κόλλησε κορωνοϊό από την πρώτη ημέρα των αγώνων εξ αιτίας της χαλαρότητας και της μη λήψης κανενός μέτρου προφύλαξης για τον Κορωνοϊό, στον κλειστό μάλιστα χώρο των αγώνων. Ανάμεσα δυστυχώς σ’ αυτούς διαπιστώθηκε ότι κόλλησαν κορωνοϊό στους αγώνες αυτούς και οι δύο Διεθνείς Αθλητές μας Δημήτριος Ντόβας και Αθηνά Λιβανοπούλου, πράγμα που διαπιστώθηκε και επηρέασε αρνητικά την απόδοσή τους. Όπως άλλωστε και όσων άλλων αθλητών νόσησαν στους αγώνες αυτούς  από κορωνοϊό, εξ αιτίας της έλλειψης μέτρων προφύλαξης. Οι αθλητές και οι αθλήτριες ήταν υποχρεωμένοι ν’ αγωνισθούν με οποιονδήποτε αντίπαλο στο ίδιο τραπεζάκι, ακόμα και αν ο/η αντίπαλος είχε κορωνοϊό. Σ’ αυτό να προσθέσουμε και το γεγονός ότι ο αθλητής μας Δημήτρης Ντόβας αγωνίσθηκε με τα μαύρα πιόνια και στους δύο συνεχόμενους τελευταίους αγώνες του Πρωταθλήματος (6ο και 7ο), που ήταν καθοριστικοί για τα Μετάλλια στην Κατηγορία Ανδρών έχοντας έτσι μειονέκτημα κίνησης, με τους αντιπάλους τους σ’ αυτούς τους δύο αγώνες, να κατακτούν τελικά την πρώτη και την τρίτη θέση. Με όλ’ αυτά ο Δημήτρης Ντόβας δεν κατάφερε εφέτος να κατακτήσει μετάλλιο στο Σκάκι, για να το προσθέσει στην πλούσια συλλογή του των Μεταλλίων που έχει κατακτήσει στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων . Αναφέρουμε επίσης ότι στο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών δεν υπάρχει πρόσθετος χρόνος για κάθε κίνηση, όπως όμως υπάρχει πρόσθετος χρόνος  30΄΄ για  κάθε  κίνηση  γενικά στους  σκακιστικούς  αγώνες  και  μάλιστα  στην συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για σκακιστικούς αγώνες ατόμων με αναπηρία όρασης, που ο υπολειπόμενος χρόνος για την ολοκλήρωση της παρτίδας έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Με το Χρυσό Μετάλλιο της Αθηνάς Λιβανοπούλου στο Σκάκι, το Σωματείο μας έφθασε και πάλι στην κατάκτηση διψήφιου αριθμού Μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και του έτους 2023. Ο Δημήτρης Ντόβας είχε ήδη κατακτήσει το 2023 ένα ακόμα Χρυσό Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2023. Τα υπόλοιπα οκτώ (8) Μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της ΕΑΟΜΑμεΑ του 2023 έχουν κατακτήσει για την Ομάδα μας οι Αθλητές μας Γ. Μπιρμπίλης ( 2 στην Κολύμβηση και 1 στον Στίβο ), Σπ. Μαρκουλάκης ( 2 στην Ποδηλασία Δρόμου ), Ι. Δεφίγγος ( 1 στην Ποδηλασία Δρόμου ) και οι Αθλήτριές μας Κ.  Ισπαχανίδου ( 1 στον Στίβο με τον Σπ. Γκοτζιά ) και Π. Σαρηγιαννίδου ( 1 στην Τοξοβολία ).

            Παρά τις αντιξοότητες το 2023 ήταν μία ακόμα επιτυχημένη χρονιά για το Σωματείο μας στα αθλήματα της ΕΑΟΜΑμεΑ και αξίζουν συγχαρητήρια σ’ όλους τους αθλητές και τις αθλήτριές μας για τις επιτυχίες τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5266

Πάρα πολύ σημαντική μεταγραφική ενίσχυση αποτελεί για το Σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ η απόκτηση με ελεύθερη μεταγραφή του Πρωταθλητή Ποδηλασίας στην κατηγορία C5 Θεόδωρου Χριστοδούλου, στην πρόσφατη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2023 της ΕΑΟΜΑμεΑ.

Πάρα πολύ σημαντική μεταγραφική ενίσχυση αποτελεί για το Σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ η απόκτηση με ελεύθερη μεταγραφή του Πρωταθλητή Ποδηλασίας στην κατηγορία C5 Θεόδωρου Χριστοδούλου, στην πρόσφατη θερινή μεταγραφική περίοδο του 2023 της ΕΑΟΜΑμεΑ. Η μεταγραφή αυτή κάνει ιδιαίτερη αίσθηση εξ αιτίας του γεγονότος ότι ο Θεόδωρος Χριστοδούλου διαγράφει ήδη πρωταγωνιστική πορεία στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του Αθλήματος της Ποδηλασίας Δρόμου και Πίστας ΑμεΑ στα οποία συμμετέχει τα τελευταία χρόνια.

Ο Θεόδωρος Χριστοδούλου συνεχίζει και μία ακόμα παράδοση Σπουδαίων Αθλητών από την Περιφέρεια που εντάσσονται στο Σωματείο μας και μάλιστα για το άθλημα της Ποδηλασίας, καθώς είναι κάτοικος Μεσολογγίου. Έχουν προηγηθεί, μεταξύ των άλλων Αθλητών μας, ο Παναγιώτης Μπάρλας από την Κόρινθο, ο Κωνσταντίνος – Οδυσσέας Σαββόπουλος από την Πέλλα, ο Κωνσταντίνος Κούτσιας από τα Τρίκαλα, ο Παύλος Ζωνουδάκης από το Σπήλι Ρεθύμνου, η Καλλιόπη Αμαριωτάκη από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, ο εν ενεργεία Πρωταθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης από τα Χανιά και πολλοί βέβαια από την Αττική, όπως ο Εμμανουήλ (Μάνος) Καπνόπουλος, ο Γιάννης Δεφίγγος, ο Κωνσταντίνος Νικολής, με κορυφαίο τον δύο φορές Ολυμπιονίκη Αθλητή μας στο Άθλημα της Ποδηλασίας Σταμάτη Κοτζιά, από την Αργυρούπολη, 6ο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και 8ο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Όλοι αυτοί διακρίθηκαν ιδιαίτερα στο αγαπημένο Άθλημα της  Ποδηλασίας, στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (ΑμεΑ) της οποίας οι Αθλητές μας έχουν κατακτήσει πάρα πολλές δεκάδες Μεταλλίων και παράλληλα έχουν και πάρα πολλές συμμετοχές και διεθνείς διακρίσεις με την Εθνική Ομάδα Ποδηλασίας ΑμεΑ.

Είναι τιμή και χαρά για το Σωματείο μας το γεγονός ότι ο Αθλητής Θεόδωρος Χριστοδούλου αποφάσισε να συνεχίσει την αθλητική του δραστηριότητα ως Αθλητής Ποδηλασίας ΑμεΑ στο Σωματείο μας και τον καλωσορίζουμε. Σαν σύντομο ιστορικό αναφέρουμε ότι ο Χριστοδούλου ξεκίνησε την αθλητική του δραστηριότητα ως Ποδηλάτης   ΑμεΑ   στο  Σωματείο   Τάλως   Ηρακλείου  και   την  συνέχισε  μετά  στο

Σωματείο Α.Σ. Καστελάνοι. Επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε το Σωματείο Α.Σ. Καστελάνοι και προσωπικά τον Πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Καδδά που απεδέχθη την επιθυμία και την αίτηση του επίλεκτου Αθλητή Θεόδωρου Χριστοδούλου για να μεταγραφεί και τον αποδέσμευσε και μπόρεσε  έτσι ο Θεόδωρος Χριστοδούλου να ενταχθεί στο Σωματείο μας και να συνεχίσει σ’ αυτό την αθλητική πρωταγωνιστική του δραστηριότητα στο αγαπημένο του άθλημα της Ποδηλασίας. Στο Άθλημα που το Σωματείο μας έχει την μεγαλύτερη παράδοση και φιλοδοξούμε να την συνεχίσει.

            * Παραθέτουμε  φωτογραφία του Αθλητή μας πλέον Θεόδωρου Χριστοδούλου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5213

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Πρωταθλητής Σκοποβολής Βασίλειος Ψυχογιόπουλος του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ, ο οποίος κατέλαβε την 11η θέση στο αγώνισμα Ρ1 με Αεροβόλο Πιστόλι της κατηγορίας SH1 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής ΑμεΑ 2023, που έγινε το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα. 

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Πρωταθλητής Σκοποβολής Βασίλειος Ψυχογιόπουλος του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ, ο οποίος κατέλαβε την 11η θέση στο αγώνισμα Ρ1 με Αεροβόλο Πιστόλι της κατηγορίας SH1 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής  ΑμεΑ  2023,  που  έγινε το Σάββατο 17  Ιουνίου 2023 στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα. Ο Αθλητής μας Βασίλειος Ψυχογιόπουλος απέδειξε με την εμφάνισή του στον αγώνα ότι συνεχίζει να διέρχεται αθλητική ανοδική πορεία και ξεπέρασε στη κατάταξη του αγώνα αρκετούς έμπειρους και άξιους αθλητές Σκοποβολής άλλων Σωματείων. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. 

* Παραθέτουμε φωτογραφία του αθλητή μας Βασίλη Ψυχογιόπουλου από το χώρο διεξαγωγής στο Εθνικό Σκοπευτήριο του Βύρωνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής ΑμεΑ 2023.  

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5156

Διατηρήθηκε και εφέτος η παράδοση του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στην κατάκτηση Μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κολύμβησης ΑμεΑ, με τον Πρωταθλητή μας Γιώργο Μπιρμπίλη, ο οποίος πραγματοποιώντας δύο ακόμα θαυμάσιες εμφανίσεις κατέκτησε και πάλι δύο (2) Μετάλλια στα αγωνίσματα 50μ. ελεύθερο και 100μ. ελεύθερο της κατηγορίας S –10, που αγωνίσθηκε, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2023. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2023 διεξήχθη και εφέτος στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στις 27 και 28 Μαΐου 2023 και σ’ αυτό αγωνίσθηκε επίσης και διακρίθηκε και ο Αθλητής μας Αλέξανδρος Παναγιώτου στην δύσκολη και με πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών κατηγορία S – 14. Ένα ακόμα Μετάλλιο κατέκτησε επίσης και πάλι στην Τοξοβολία και η Πρωταθλήτριά μας Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου, η οποία πρωταγωνίστησε και πάλι στην Τοξοβολία και κατέκτησε την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας ΑμεΑ 2023 που έγινε στο Γυμναστήριο«Ευαγγελία Ψαρρά» του ΟΑΚΑ στις 28/5/2023. Με τα Τρία (3) Μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κολύμβησης και Τοξοβολίας ΑμεΑ 2023 ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε τα εννέα (9) Μετάλλια στα μέχρι τις 28/5/2023Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023 της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.

Διατηρήθηκε και εφέτος η παράδοση του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στην κατάκτηση Μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κολύμβησης ΑμεΑ, με τον Πρωταθλητή μας Γιώργο Μπιρμπίλη, ο οποίος πραγματοποιώντας δύο ακόμα θαυμάσιες εμφανίσεις κατέκτησε και πάλι δύο (2) Μετάλλια στα αγωνίσματα 50μ. ελεύθερο και 100μ. ελεύθερο της κατηγορίας S – 10, που αγωνίσθηκε, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2023. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2023 διεξήχθη και εφέτος στο Κλειστό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στις 27 και 28 Μαΐου 2023 και σ’ αυτό αγωνίσθηκε επίσης και διακρίθηκε και ο Αθλητής μας Αλέξανδρος Παναγιώτου στην δύσκολη και με πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών κατηγορία S – 14. Ένα ακόμα Μετάλλιο κατέκτησε επίσης και πάλι στην Τοξοβολία και η Πρωταθλήτριά μας Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου, η οποία πρωταγωνίστησε και πάλι στην Τοξοβολία και κατέκτησε την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία Γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας ΑμεΑ 2023 που έγινε στο Γυμναστήριο «Ευαγγελία Ψαρρά» του ΟΑΚΑ στις 28/5/2023. Με τα Τρία (3) Μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κολύμβησης και Τοξοβολίας ΑμεΑ 2023 ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε τα εννέα (9) Μετάλλια στα μέχρι τις 28/5/2023 Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023 της ΕΑΟΜΑμεΑ. 

Ο Αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης, έχοντας μεγάλες αθλητικές ικανότητες, έχει δώσει προτεραιότητα στα αγωνίσματα του Στίβου και ιδιαίτερα στο Άλμα εις Μήκος και δεν πρόλαβε μέχρι τον Μάϊο, που έγιναν οι Αγώνες Κολύμβησης, να κάνει επαρκή προετοιμασία για την Κολύμβηση. Παρά ταύτα, χάρις στην μαχητικότητά του έκανε και πάλι την υπέρβαση απέναντι σε έμπειρους και εγνωσμένης αξίας Αθλητές Κολύμβησης και να κατακτήσει την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο, τόσο στο Αγώνισμα των 50μ. ελεύθερο Κολύμβησης, όσο και στο Αγώνισμα των 100μ. ελεύθερο Κολύμβησης της κατηγορίας S – 10. Στο Αγώνισμα 50μ. ελεύθερο κατέκτησε την τρίτη θέση με χρόνο 31΄΄ 46 (με μικρή μάλιστα βελτίωση του χρόνου του από 31΄΄ 50 το 2022), έναντι χρόνου 27΄΄ 51 του πρώτου νικητή Βασιλειάδη και 28΄΄ 73 του δεύτερου νικητή Γεωργιάδη, μπροστά από τον τέταρτο αθλητή Ιωαννίδη που έφερε χρόνο 31΄΄ 80 και αρκετά μπροστά από επόμενους αθλητές της ίδιας κατηγορίας (Μωραΐτης, Ιακώβου, Δεληγιανούδης κλπ). Στο ίδιο Αγώνισμα συμμετείχε και ο Αθλητής μας Κολύμβησης Αλέξανδρος Παναγιώτου στην κατηγορία S – 14 και έφερε  χρόνο 45΄΄ 38 καταλαμβάνοντας θέση διάκρισης στην κατηγορία του. 

Στο Αγώνισμα 100μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ της κατηγορίας S – 10  ο Αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης κατέκτησε εκ νέου την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο με χρόνο 1΄ 18΄΄ 72 έναντι χρόνου 1΄ 00΄΄ 19 του πρώτου νικητή Βασιλειάδη και χρόνου 1΄ 11΄΄ 71 του δεύτερου νικητή Ιωαννίδη. Τερμάτισε μπροστά από τον 4ο Αθλητή  Μωραΐτη (1΄ 19΄΄ 57) και πέρασε με αρκετή περισσότερη διαφορά τους υπόλοιπους Αθλητές της κατηγορίας του. Στο ίδιο Αγώνισμα των 100μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ο Αθλητής μας Κολύμβησης Αλέξανδρος Παναγιώτου διακρίθηκε ιδιαίτερα στην κατηγορία S – 14 με χρόνο 1΄ 48΄΄ 12. 

* Δυστυχώς τις θέσεις βράβευσης των αθλητών μας στην Κολύμβηση και στην Τοξοβολία τις γνωρίζουμε μόνο από την βράβευσή τους και από την ολιγοδευτερόλεπτη καταχώρηση για την Κολύμβηση των αποτελεσμάτων  κάθε Σειράς 

Αγωνιζομένων στον Ηλεκτρονικό Πίνακα του Κλειστού Κολυμβητηρίου του ΟΑΚΑ. Αφού ένα μήνα μετά την τέλεση και αυτών των Πρωταθλημάτων δεν έχουν σταλεί τα τελικά αναλυτικά αποτελέσματα στο Σωματείο μας από την ΕΑΟΜΑμεΑ. Επιπλέον οι σημειώσεις μας για χρόνους έγιναν με δική μας επιμέλεια και αναζήτηση της κατηγορίας των Αθλητών, διότι στους Αγώνες Κολύμβησης η συγκρότηση των Αθλητών κάθε Αγωνιστικής Σειράς γίνεται όχι με βάση την διαφορετική κατηγορία τους, αλλά με βάση τις πλησιέστερες επιδόσεις τους σε χρόνους. Οι Αθλητές με τους καλύτερους χρόνους (από τους παλαιότερους Αγώνες) αγωνίζονται στην τελευταία Σειρά του Αγωνίσματος και στην πρώτη Σειρά αγωνίζονται οι νέοι Αθλητές και οι Αθλητές με τους χειρότερους χρόνους, ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατηγορία της αναπηρίας τους. 

*  Τα μέχρι και τις 28/5/2023 Μετάλλια της Ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2023 έφθασαν τα ΕΝΝΕΑ (9). Με την προσδοκία ότι θα φθάσουμε και πάλι σε Διψήφιο αριθμό Μεταλλίων στα επόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023 της Σκοποβολής και του Σκακιού Τυφλών, στα οποία προγραμματίζεται η συμμετοχή των Αθλητών μας Βασίλη Ψυχογιόπουλου στην Σκοποβολή, Δημήτρη Ντόβα, Αθηνάς Λιβανοπούλου, Αλέξη Μανάγια και Έλσας Αντωνίου στο Σκάκι Τυφλών.

* Παραθέτουμε φωτογραφίες από την βράβευση του Αθλητή μας Γιώργου Μπιρμπίλη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2023.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5151

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ πρωταγωνίστησαν και πάλι και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΤΡΙΑ (3) ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ (1Χρυσό, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο) στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ 2023 που έγινε στην Θεσσαλονίκη (στο Καυταντζόγλειο Στάδιο) στις11 και 12 Μαΐου 2023, παρά μάλιστα τις πολλές και αντίξοες συνθήκες. Από αυτά 1Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Πρωταθλητής Δημήτριος Ντόβας στο Αγώνισμα Δρόμου 1.500 μ., 1 Ασημένιο κατέκτησε ο Γεώργιος Μπιρμπίλης στο Αγώνισμα Δρόμου 800 μ. και 1 Χάλκινο κατέκτησε η Κυριακή Ισπαχανίδου στο Αγώνισμα Δρόμου 400 μ. Πολύ μεγάλη ήταν και πάλι η συμβολή του έμπειρου Αθλητή μας Σπύρου Γκοτζιά στην κατάκτηση των Μεταλλίων του Δ. Ντόβα και της Κ.Ισπαχανίδου, καθώς αγωνίσθηκε για μία ακόμα φορά με επιτυχία ως GUIDERUNNER των αθλητών μας αυτής της κατηγορίας 11. Με τα τρια (3) Μετάλλια στον Στίβο ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε τα έξι (6) Μετάλλια στα μέχρι τις12/5/2023 διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ πρωταγωνίστησαν και πάλι και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΤΡΙΑ (3) ΝΕΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ (1 Χρυσό, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο) στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ 2023 που έγινε στην Θεσσαλονίκη (στο Καυταντζόγλειο Στάδιο) στις 11 και 12 Μαΐου 2023, παρά μάλιστα τις πολλές και αντίξοες συνθήκες. Από αυτά 1 Χρυσό Μετάλλιο κατέκτησε ο Πρωταθλητής Δημήτριος Ντόβας στο Αγώνισμα Δρόμου 1.500 μ., 1 Ασημένιο κατέκτησε ο
Γεώργιος Μπιρμπίλης στο Αγώνισμα Δρόμου 800 μ. και 1 Χάλκινο κατέκτησε η Κυριακή Ισπαχανίδου στο Αγώνισμα Δρόμου 400 μ. Πολύ μεγάλη ήταν και πάλι η συμβολή του έμπειρου Αθλητή μας Σπύρου Γκοτζιά στην κατάκτηση των Μεταλλίωντου Δ. Ντόβα και της Κ. Ισπαχανίδου, καθώς αγωνίσθηκε για μία ακόμα φορά με επιτυχία ως GUIDE RUNNER των αθλητών μας αυτής της κατηγορίας 11. Με τα τρια (3) Μετάλλια στον Στίβο ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε τα έξι (6) Μετάλλια στα μέχρι τις 12/5/2023 διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετώπισαν η Ομάδα μας Στίβου και οι Αθλητές μας και η Αθλήτριά μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2023. Κατ’ αρχήν στερηθήκαμε την συμμετοχή στους Αγώνες του Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2023 του Πρωταθλητή μας Δημήτρη Χατζηφωτίου, εξ αιτίας πρόσφατου τραυματισμού του λίγες μόλις ημέρες πριν τους Αγώνες. Επίσης αντιμετωπίσαμε για πρώτη φορά διάφορα προβλήματα όπως : α) Τα Σωματεία έπρεπε να φροντίσουν εφέτος τα ίδια για τις μετακινήσεις τους και τις διαμονές των αποστολών τους σε Ξενοδοχεία και έτυχε το Ξενοδοχείο που διέμεινε η Αποστολή της Ομάδας μας να μην είναι κοντά στο Στάδιο τέλεσης των Αγώνων. β) Λόγω αλλαγής των Κανονισμών έγιναν υποχρεωτικές συμπτήξεις Αθλητών και Αθλητριών διαφορετικών Κατηγοριών Αναπηρίας, για να καλυφθεί όπου ήταν ανάγκη, το όριο της ελάχιστης συμμετοχής Αθλητών. Αυτό βέβαια απέβαινε σε βάρος Αθλητών με μεγαλύτερη Αναπηρία, όπως οι Αθλητές της κατηγορίας 11 (με Ολική Αναπηρία Όρασης) Ντόβας και Ισπαχανίδου έναντι των Αθλητών της κατηγορίας 12 κλπ. Εξ αιτίας ίσως των προβλημάτων που προέκυψαν από αυτές τις συμπτήξεις Αθλητών διαφορετικών Κατηγοριών Αναπηρίας με τελική στην συνέχεια την ενιαία κοινή κατάταξη και βράβευσή τους, προέκυψαν και άλλα προβλήματα στην ομάδα μας όπως : α) Ο Παραολυμπιονίκης Αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς εξαναγκάσθηκε ν’ αγωνισθεί και στα 3 Αγωνίσματα Δρόμου που είχε δηλωθεί, στα 100 μ., στα 200 μ. και στα 400 μ., μέσα σε 75΄ λεπτά (1 ώρα και 15΄), μετά από όψιμη και αιφνίδια αλλαγή του Αγωνιστικού Προγράμματος και ενώ στο Αρχικό Αγωνιστικό Πρόγραμμα που είχαμε λάβει ήταν ν’ αγωνισθεί γι’ αυτά σε δύο διαφορετικές Αγωνιστικές Περιόδους. Έτσι δεν του δόθηκε η δυνατότητα ανάπαυλας και επαρκούς νέας προετοιμασίας και είναι χαρακτηριστικό ότι έχασε μετάλλια στα αγωνίσματα αυτά για ελαχιστότατη διαφορά. β) Ο Αθλητής μας Γεώργιος Μπιρμπίλης είχε προσέλθει κανονικά για ν’ αγωνισθεί στα 800 μ., αλλά του ανακοίνωσαν να περιμένει ν’ ακούσει το όνομά του για να εισέλθει στον χώρο κλήσης. Το όνομά του δεν αναφέρθηκε από λάθος των Κριτών και όταν αντιληφθήκαμε και αμέσως διαμαρτυρηθήκαμε για το λάθος τους, διαπίστωσαν και παραδέχθηκαν το λάθος τους και επέτρεψαν στον Αθλητή μας ν’ αγωνισθεί μόνος του για χρόνο σε εμβόλιμη σειρά. Ο Γιώργος έτρεξε μόνος και έφερε τον 2 ο καλύτερο χρόνο κατακτώντας έτσι το Ασημένιο Μετάλλιο, αλλά έμεινε με την πικρία ότι έχασε την ευκαιρία να τρέξει κανονικά στην σειρά του και να διεκδικήσει κι εφέτος το Χρυσό Μετάλλιο με ορατό τον ανταγωνισμό και την απόδοση στον Αγώνα των αντιπάλων του Αθλητών.

Επί πλέον αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά και μετά παρέλευση 50 ημερών από το Πρωτάθλημα Στίβου δεν μας έχουν σταλεί μέχρι σήμερα από την Ομοσπονδία τα αποτελέσματα των Αγώνων του Πρωταθλήματος Στίβου ΑμεΑ 2023.

Πρέπει πάντως ν’ αναφέρουμε ότι όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό της ΕΑΟΜ ΑμεΑ κατέβαλε με ευγένεια και προθυμία κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία των Αγώνων.

Αγωνιστικά αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα Μέλη της Αποστολής του Σωματείου μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2023 για την εξαιρετική και αψεγάδιαστη παρουσία τους, την συμμετοχή τους, την αγωνιστικότητά τους και τις διακρίσεις τους και σ’ αυτό το Πρωτάθλημα. Συγχαίρουμε τους Αθλητές μας Δημήτριο
Ντόβα, Γεώργιο Μπιρμπίλη, Σταμάτιο Κοτζιά, Γιάννη Δεφίγγο, την Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου, τον Αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρο Γκοτζιά και τις συνοδούς Κατερίνα Μπιρμπίλη και Λίτσα Δεφίγγου. Θερμά συγχαρητήρια σ’ όλους.

Με τα τρία (3) Μετάλλια του Στίβου, που κατακτήθηκαν με τις προαναφερθείσες συνθήκες και συνυπολογίζοντας και τα 3 μετάλλια που κατέκτησε η Ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023 ( 2 ο Σπ. Μαρκουλάκης και 1 ο Γιάννης Δεφίγγος), ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε τα έξι (6) Μετάλλια στα μέχρι τις 12/5/2023 Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023. Αναμένονται οι επιδόσεις των Αθλητών και των Αθλητριών μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023 της Κολύμβησης, της Τοξοβολίας, της Σκοποβολής και του Σκακιού Τυφλών, για τα οποία προετοιμάζονται οι Αθλητές μας και οι Αθλήτριές μας και έχει προγραμματισθεί η συμμετοχή του Σωματείου μας σ’ αυτά με την προσδοκία κατάκτησης και άλλων Μεταλλίων και σημαντικών διακρίσεων.

* Μία πολύ σημαντική είδηση που δεν περνά απαρατήρητη και αφορά την αγωνιστική εξέλιξη του επίλεκτου Αθλητή μας Γιώργου Μπιρμπίλη είναι ένα «μεγάλο» άλμα του στο Άλμα εις Μήκος στην Ημερίδα Στίβου που έγινε στο Σχηματάρι την Πέμπτη 25/5/23, λίγο πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2023. Το συγκεκριμένο άλμα του κρίθηκε άκυρο για ελαχιστότατο όριο, αλλά λόγω της μεγάλης επιδόσεως ζητήθηκε και έγινε η μέτρησή του για την ενημέρωση της
επιδόσεως. Ήταν πράγματι άλμα στα 5 μέτρα, ελάχιστα μικρότερο από το όριο – κριτήριο για την ένταξη και την συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα Στίβου ΑμεΑ. Η επίδοση αυτή επιβραβεύει τις μέχρι τώρα συστηματικές προσπάθειες εξέλιξης και διάκρισης του επίλεκτου Αθλητή μας Γιώργου Μπιρμπίλη στο αγαπημένο του αγώνισμα Άλμα εις Μήκος και δημιουργεί την εύλογη πεποίθηση ότι το επίσημο μεγάλο και έγκυρο άλμα του στο Άλμα εις Μήκος δεν είναι μακριά. Στον άξιο αθλητή μας Γιώργο Μπιρμπίλη ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ εύχεται και έχει την προσδοκία ότι θα έχει μία συνέχεια ανάλογη της παράδοσης που δημιούργησαν οι Διεθνείς Αθλητές μας στις Εθνικές Ομάδες ΕΑΟΜΑμεΑ Σταμάτης Κοτζιάς και Λουκάς Ανέστης στην Ποδηλασία και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2004, 2008, 2012) Βασίλης Ντούνης στην Ξιφασκία και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (2016), Σπύρος Μαργέλλος στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Παναγιώτης Μπάρλας και Σπύρος Μαρκουλάκης στην Ποδηλασία, Δημήτρης Ντόβας, Αλέξιος Μανάγιας και Αθηνά Λιβανοπούλου στο Σκάκι Τυφλών και όλοι τους στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα των αθλημάτων τους. Γιώργο Καλή Δύναμη, Καλή Συνέχεια και Καλές Επιτυχίες.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5149

Οι αθλητές μας Σπύρος Μαρκουλάκης και Γιάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν τα τρία πρώτα Μετάλλια του 2023 για την Ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, που έγινε στη διαδρομή γύρω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στις 29 και 30 Μαρτίου 2023.

Οι αθλητές μας Σπύρος Μαρκουλάκης και Γιάννης Δεφίγγος του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν τα τρία πρώτα Μετάλλια του 2023 για την Ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2023, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, που έγινε στη διαδρομή γύρω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά στις 29 και 30 Μαρτίου 2023. Διατήρησαν έτσι την πολυετή παράδοση της Ομάδας μας να διακρίνεται και να κατακτά κάθε χρόνο Μετάλλια στο άθλημα αυτό, στο οποίο οι αθλητές μας έχουν γράψει μεγάλη ιστορία.

Ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης και ο Σπαταναίος αθλητής μας Γιάννης Δεφίγγος έφθασαν δίκαια στις νέες μεγάλες επιτυχίες τους, χάρις στις νέες εντυπωσιακές εμφανίσεις τους και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2023, στο οποίο αγωνίσθηκαν εκπροσωπώντας επάξια για μία ακόμα φορά την Ομάδα μας. Πρωταγωνίστησαν και οι δύο και στους δύο αγώνες της Ατομικής Χρονομέτρησης 15 χιλιομέτρων και της Αντοχής 55 χιλιομέτρων και κατέκτησαν και οι δύο την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην Κατηγορία τους στον Αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε στις 29/3/2023. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης στην κατηγορία C5 Ανδρών με χρόνο 29΄ 09΄΄ 227 και ο Γιάννης Δεφίγγος με χρόνο 34΄ 13΄΄ 547 στην κατηγορία ID Ανδρών. Στον αγώνα της Αντοχής που έγινε στις 30/3/2023 ο Σπύρος Μαρκουλάκης πρωταγωνίστησε και πάλι και κατέκτησε εκ νέου την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του C5, τριπλασιάζοντας έτσι τα μετάλλια της Ομάδας μας σ’ αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Δεφίγγος έφθασε πολύ κοντά στο να κατακτήσει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο και στον αγώνα αυτό, αφού ήταν στην 3η θέση όταν καλύφθηκαν από προπορευόμενο αθλητή στην διαδρομή και έπρεπε να πάρουν κατάταξη με τη θέση που είχαν τότε όπως είχε αναφερθεί. Ωστόσο έγινε προφορική διευκρίνιση να συνεχίσουν αγωνιζόμενοι στον αγώνα αυτό μέχρι να τερματίσει ο προπορευόμενος αθλητής. Ο Γιάννης μετά από αυτό συνέχισε αλλά ανέκοψε τον ρυθμό του και κατόρθωσε έτσι να τον φθάσει ένας από τους αθλητές που ακολουθούσαν, ώστε ο Γιάννης Δεφίγγος κατέλαβε τελικά την 4η θέση στον αγώνα αυτό.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους δύο αθλητές μας για τις νέες αυτές μεγάλες επιτυχίες τους.

* Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2023 που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών στο Μαρούσι στη 1 και στις 2 Απριλίου 2023, αγωνίσθηκε και πάλι και εντυπωσίασε ο Σπύρος Μαρκουλάκης ο οποίος έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει και άλλα μετάλλια, καθώς κατέκτησε την 4η θέση σ’ όλα τα αγωνίσματα, σπριντ, ταχύτητα (χιλιόμετρο), ατομικό πουρσουΐτ (4.000 μ.), Σκρατς, Όμνιουμ. Ωστόσο είναι άδικο να εξακολουθεί να θεωρείται C5 στην κατηγορία. Επειδή είχε λάβει διεθνές κλασιφικέϊσον πριν πολλά χρόνια με την Εθνική Ομάδα, ενώ όπως έχει διαπιστώσει ο γιατρός (κλασιφάϊερ) της ΕΑΟΜΑμεΑ η πραγματική αναπηρία του σήμερα είναι ν’ αγωνίζεται σε άλλη ευκολότερη γι’ αυτόν κατηγορία με αθλητές βαρύτερης δηλαδή αναπηρίας, όπως η δική του, καθώς οι αντίπαλοι αθλητές σε εκείνη είναι πιο αδύνατοι και λιγότεροι σε σχέση με την κατηγορία C5 που εξαναγκάζεται να συνεχίσει να αγωνίζεται άδικα. Αναφέρεται όμως ότι πρέπει για ν’ αλλάξει κατηγορία (δηλαδή στην πραγματική – μάλλον C3, αφού και παλιά ήταν στη κατηγορία 3, τότε στην Η3, πριν γίνει η συγχώνευσή της με την κατηγορία C) να περάσει επαναξιολόγηση κατηγορίας στο εξωτερικό, πράγμα για το οποίο δεν έχει ενδιαφέρον για την ΕΑΟΜΑμεΑ. Στη συγκεκριμένη δηλαδή περίπτωση δεν έχει γίνει δεκτή μέχρι σήμερα η επαναξιολόγηση σε άλλη κατηγορία του Σπύρου Μαρκουλάκη που έχει γίνει και διαπιστωθεί και από το γιατρό κ. Γιώργο Κυρλιγκίτση, επειδή ο Σπύρος είχε διεθνές κλασιφικέϊσον αγωνίζόμενος με την Εθνική μας Ομάδα και αναφέρεται ότι στη περίπτωση διεθνούς κλασιφικέϊσον μόνο με διεθνή επαναξιολόγηση μπορεί να γίνει αλλαγή κατηγορίας. Και με αυτή την αδικία συνεχίζει ο Σπύρος να αγωνίζεται άνισα μέχρι σήμερα στη κατηγορία C5.

* Πέραν και ανεξαρτήτως τούτου υπήρξαν και πολλές διαμαρτυρίες εφέτος από Σωματεία, όπως τον Αρίωνα Χανίων, διότι για πρώτη φορά η ΕΑΟΜΑμεΑ ενημέρωσε τα Σωματεία να ασχοληθούν τα ίδια και να φροντίσουν για τη διαμονή κλπ των αθλητών τους από περιοχές εκτός του Νομού διεξαγωγής των αγώνων και γι’ αυτό μόνο ελάχιστη ενημέρωση έγινε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα πριν τους αγώνες. Η ελπίδα είναι να μην επαναληφθεί αυτή η ταλαιπωρία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5139

Δύο νέα μέλη εισήλθαν στο Δ.Σ. του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στις αρχαιρεσίες
της 28/11/2022. Ο δύο φορές παραολυμπιονίκης Σταμάτης Κοτζιάς και η κυρία Ξανθή
Μπιτζίδου. Σύμπνοια και αισιοδοξία στην ομάδα για ανάλογη καλή συνέχεια.

Δύο νέα μέλη εισήλθαν στο Δ.Σ. του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στιςαρχαιρεσίες της 28/11/2022. Ο δύο φορές παραολυμπιονίκης Σταμάτης Κοτζιάς και η κυρία Ξανθή Μπιτζίδου. Σύμπνοια και αισιοδοξία στην ομάδα για ανάλογη καλή
συνέχεια.
Οι αρχαιρεσίες έγιναν σε πολύ καλό κλίμα. Επανεξελέγησαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Δημ. Λιανός και τα ήδη υπάρχοντα μέλη Δ.Σ. Μετά την τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου και την εναρμόνισή του με την ισχύουσα νομοθεσία
αυξήθηκε ο αριθμός των μελών του Δ.Σ. σε επτά (7) συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου. Έτσι προέκυψε η εκλογή των επτά (7) μελών στην οποία συμπεριλαμβάνονται και οι νεοεκλεγέντες Κοτζιάς και Μπιτζίδου. Όλοι στο Πήγασο είναι αισιόδοξοι για ακόμα καλύτερες ημέρες στο Σωματείο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5111

Επιτυχημένη εμφάνιση έκανε ο διεθνής Αθλητής μας Σκακιού Δημήτρης Ντόβας και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων 2022 που έγινε στην Αθήνα, στις 21 – 25/9/2022, συγκεντρώνοντας 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Επιτυχημένη εμφάνιση έκανε ο διεθνής Αθλητής μας Σκακιού Δημήτρης Ντόβας και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων 2022 που έγινε στην Αθήνα, στις 21 – 25/9/2022, συγκεντρώνοντας 4,5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Ο Δημήτρης Ντόβας εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της ΕΑΟΜΑμεΑ, που διοργανώθηκε και πάλι μετά από χρόνια, λόγω μη διοργάνωσής του από την ΕΑΟΜΑμεΑ τα προηγούμενα χρόνια, σε αντίθεση με τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα των άλλων αθλημάτων που έγιναν ανελλιπώς. Στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού της ΕΑΟΜΑμεΑ συμμετείχαν 27 Αθλητές και Αθλήτριες και ο Δ. Ντόβας έχασε Μετάλλιο μόλις στην τελευταία αγωνιστική. Για λόγους κωλυμάτων τους απουσίασαν εφέτος από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού της ΕΑΟΜΑμεΑ οι επίλεκτοι Αθλητές μας Αλέξης Μανάγιας και Αθηνά Λιβανοπούλου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5097

Χρυσή σελίδα «έγραψαν» στην Ιστορία του Σωματείου οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ που έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 8 ως 10 Ιουλίου 2022. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις πρωταγωνίστησαν και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΟΚΤΩ (8) ΜΕΤΑΛΛΙΑ ( 3 Χρυσά, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο ), εκ των οποίων από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτριος Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου, 1 Ασημένιο ο Σταμάτης Κοτζιάς και 1 Χάλκινο ο Δημήτρης Χατζηφωτίου. Τεράστια ήταν και η συμβολή σ’ αυτές τις επιτυχίες του αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρου Γκοτζιά. Μάλιστα η Ομάδα μας από ατυχείς συγκυρίες στερήθηκε τελικά διψήφιο αριθμό Μεταλλίων. Τέσσερα (4) μετάλλια κατέκτησαν αγωνιζόμενοι ως GUIDE RUNNER και οι αθλητές μας Σπύρος Γκοτζιάς ( 1 Χρυσό και 2 Ασημένια ) και Γιάννης  Δεφίγγος ( 1 Χρυσό ). Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022.

Χρυσή σελίδα «έγραψαν» στην Ιστορία του Σωματείου οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ που έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 8 ως 10 Ιουλίου 2022. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις πρωταγωνίστησαν και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΟΚΤΩ (8) Μετάλλια ( 3 Χρυσά, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο ), εκ των οποίων από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτριος Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου, 1 Ασημένιο ο Σταμάτης Κοτζιάς και 1 Χάλκινο ο Δημήτρης Χατζηφωτίου. Τεράστια ήταν και η συμβολή σ’ αυτές τις επιτυχίες του αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρου Γκοτζιά. Μάλιστα η Ομάδα μας από ατυχείς συγκυρίες στερήθηκε τελικά διψήφιο αριθμό Μεταλλίων. Τέσσερα (4) μετάλλια κατέκτησαν αγωνιζόμενοι ως GUIDE RUNNER και οι αθλητές μας Σπύρος Γκοτζιάς ( 1 Χρυσό και 2 Ασημένια ) και Γιάννης  Δεφίγγος ( 1 Χρυσό ).

Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022.

Είναι γεγονός πλέον ότι στην μακρόχρονη και μεστή επιτυχιών Ιστορία του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, η αποστολή της Ομάδας μας στο εφετεινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ (2022), ήταν η πιο πολυάριθμη (εννεαμελής), η πιο οργανωμένη και η πιο επιτυχημένη για τον Στίβο με την κατάκτηση των 8 Μεταλλίων. Είχε επικεφαλής τον Πανάξιο και έμπειρο αθλητή μας Σπυρίδωνα Γκοτζιά, GUIDE RUNNE, ο οποίος αγωνίσθηκε σε 3 αγώνες  ως GUIDE RUNNER και είχε ουσιαστική συμμετοχή στην κατάκτηση ενός Χρυσού Μεταλλίου και δύο (2) Ασημένιων στα αγωνίσματα 5.000μ., 1500μ. και 800μ. της κατηγορίας Τ11 (Αθλητών και Αθλητριών με Ολική Αναπηρία Όρασης). Συμμετείχαν επίσης έξι επίλεκτοι αθλητές μας, ο Δημήτρης Ντόβας, ο Γιώργος Μπιρμπίλης, η Κυριακή Ισπαχανίδου, ο Σταμάτης Κοτζιάς, ο Δημήτρης Χατζηφωτίου και ο Γιάννης Δεφίγγος, που όλοι κατέκτησαν επίσης Μετάλλια. Όλοι οι αθλητές μας πραγματοποίησαν θαυμάσιες εμφανίσεις.

Οι τρεις αθλητές μας με τον διψήφιο αριθμό Μεταλλίων (από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο ο καθένας) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2022 είναι οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτρης Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου. Μάλιστα ο Γιώργος Μπιρμπίλης συμπλήρωσε και πάλι εφέτος πέντε (5) Μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του Στίβου και της Κολύμβησης ΑμεΑ 2022, καθώς είχε κατακτήσει και 3 Μετάλλια επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022 (συνολικά 3 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο) και είναι έτσι εφέτος ο πρώτος Αθλητής του Σωματείου μας σε αριθμό κατάκτησης Μεταλλίων στα Πανελλήνιο Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2022. Ο Γιώργος Μπιρμπίλης κατέκτησε με άνεση και μεγάλη διαφορά χρόνου την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον αγώνα 800μ. της κατηγορίας Τ36 με χρόνο 3΄ 01΄΄ 09. Τα υπόλοιπα μετάλλια στον ίδιο αγώνα κατέκτησαν ο δεύτερος αθλητής Παπαδόπουλος Νικόλαος (ΚΟΤΙΝΟΣ) με χρόνο 4΄ 17΄΄ 74 και ο τρίτος αθλητής Μαρκάκης Θεόδωρος (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) με χρόνο 4΄ 22΄΄ 46.

Ο αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης διπλασίασε τα Μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022, με την κατάκτηση της Δεύτερης θέσης και του Ασημένιου Μεταλλίου στο αγώνισμα Μήκος της κατηγορίας Τ36 με Άλμα στα 4,02 μ.

Ο Αθλητής μας Δημήτρης Ντόβας ήταν επίσης εντυπωσιακός. Κατέκτησε επίσης με άνεση και μεγάλη διαφορά χρόνου την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον δύσκολο αγώνα 5000μ. της κατηγορίας Τ11, αγωνιζόμενος μαζί με τον αθλητή μας Σπύρο Γκοτζιά ως GUIDE RUNNER (Πήγασος Κυψέλης) με χρόνο 31΄ 05΄΄ 21. Στην κατάταξη τον ακολούθησαν οι :  Αργυρόπουλος  Γρηγόρης αγωνιζόμενος με την Ντίνα Μαργαρίτη, GUIDE RUNNER του Σωματείου Κλειώ Θεσσαλονίκης, με χρόνο 31΄ 28΄΄ 40 (Ασημένιο Μετάλλιο) και 3) Σταμουλάκης Βασίλειος, αγωνιζόμενος με την Ράκη Αναστασία GUIDE RUNNER του Σωματείου ΑΣΤ.  Ήφαιστος, με χρόνο 41΄ 00΄΄  32 (Χάλκινο Μετάλλιο).

Ο Δημήτρης Ντόβας με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση διπλασίασε τα Μετάλλια του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022 με την κατάκτηση της Δεύτερης θέσης και του Ασημένιου Μεταλλίου στον αγώνα 1500μ. της Κατηγορίας Τ 11. Η κατάταξη των τριών πρώτων Νικητών στον αγώνα αυτό έχει ως εξής : 1) Χαραλαμπόπουλος Γιάννης (Διαφοροζώ)  7΄ 03΄΄ 34. 2) Ντόβας Δημήτρης (Πήγασος Κυψέλης) με Γκοτζιά Σπυρίδωνα GUIDE RUNNER 8΄ 00΄΄ 97. 3) Αργυρόπουλος  Γρηγόρης με Ντίνα Μαργαρίτη (Κλειώ Θεσσαλονίκης)  8΄ 05΄΄ 05.

Η Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου αγωνίσθηκε επίσης με σθένος και κατέκτησε δύο ακόμα Μετάλλια για την ίδια και την Ομάδα μας. Ένα Χρυσό και ένα Ασημένιο. Πρώτα αγωνίσθηκε στον αγώνα των 800μ. της κατηγορίας Τ11 με τον Σπυρίδωνα Γκοτζιά GUIDE RUNNER. Στον αγώνα αυτό κατέκτησε την Δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο με χρόνο 6΄ 31΄΄ 58 αγωνιζόμενη με τον Σπυρίδωνα Γκοτζιά GUIDE RUNNER. Την πρώτη θέση στον ίδιο αγώνα κατέκτησε η Πασχαλίδου Θεοδώρα του ΑΣΤ Ήφαιστος με τον Μαρκόπουλο Γιώργο GUIDE RUNNER. Η Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου κατέκτησε την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον αγώνα 1500μ. της κατηγορίας Τ11 με χρόνο 12΄ 57΄΄ 38. Στον αγώνα αυτό αγωνίσθηκε με τον αθλητή μας Γιάννη Δεφίγγο GUIDE RUNNER.

Στον αγώνα 400μ της κατηγορίας Τ36 οι Αθλητές μας Σταμάτης Κοτζιάς και Δημήτρης Χατζηφωτίου κατέκτησαν τα δύο από τα 3 Μετάλλια. Ο Σταμάτης Κοτζιάς κατέκτησε την Δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο με χρόνο 21΄ 02΄΄ 49 και ο Δημήτρης Χατζηφωτίου κατέκτησε την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο με χρόνο 3΄ 26΄΄ 66. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φίλαθλοι χειροκρότησαν και ενεθάρρυναν τον 3ο νικητή Δημήτρη Χατζηφωτίου στην προσπάθειά του, όταν είδαν να επιδεινώνεται στον αγώνα μετά τα πρώτα 100μ και να τον δυσκολεύει ένας πρόσφατος τραυματισμός του, που τον ανάγκασε να επιβραδύνει πολύ τον ρυθμό του. Παρά το πρόβλημα συνέχισε και τερμάτισε μέσα σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο από αυτή την επιδείνωση του τραυματισμού του ο Δημήτρης Χατζηφωτίου δεν μπόρεσε τελικά να αγωνισθεί στο Τριπλούν στο οποίο διακρίνεται ιδιαίτερα, χάνοντας έτσι ένα θεωρητικά σίγουρα Χρυσό Μετάλλιο και από λάθος των διοργανωτών, που άλλαξαν και μετέφεραν αιφνιδιαστικά σε προηγούμενη αγωνιστική τον αγώνα των 200μ στην κατηγορία Τ36, δεν μπόρεσε ν’ αγωνισθεί σ’ αυτό ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, χάνοντας την ευκαιρία ενός ακόμα Μεταλλίου, καθώς παραδοσιακά κερδίζει Μετάλλια στον αγώνα των 200μ.

Καλή ήταν η εμφάνιση του Αθλητή μας Γιάννη Δεφίγγου στην κατηγορία Τ20. Αγωνίσθηκε στον αγώνα 100 μ. στον οποίο τερμάτισε με χρόνο 17΄΄ 20 και στον  αγώνα 200 μ. στον οποίο τερμάτισε με χρόνο 41΄΄ 45.

Στην Αποστολή της Ομάδας μας Στίβου στη Θεσσαλονίκη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022 συμμετείχαν και βοήθησαν ως Συνοδοί οι κυρίες Κατερίνα Μπιρμπίλη και Λίτσα Δεφίγγου.

Σε όλα τα μέλη της Αποστολής Στίβου του Πήγασου Κυψέλης που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2022, Αθλητές, Αθλήτρια και Συνοδούς, αξίζουν συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις τους, τις επιτυχίες τους, για την κατάκτηση των οκτώ (8) Μεταλλίων και για την εν γένει καλή παρουσία της Ομάδας μας.

* Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022. Εκτός δηλαδή από τα οκτώ (8) Μετάλλια που κατέκτησαν οι Αθλητές μας στο Στίβο το 2022, έχουν ήδη κατακτήσει και τέσσερα (4) ακόμα Μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, εκ των οποίων 2 Χρυσά και 1 Χάλκινο ο Γιώργος Μπιρμπίλης και 1 Ασημένιο η Κυριακή Ισπαχανίδου. Χωρίς να συνυπολογίζονται Μετάλλια του Σωματείου μας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2002 και από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων το 2022, το οποίο θα γίνει τον Σεπτέμβριο 2022.

* Ακολουθούν φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5070

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Αθλητή μας Κολύμβησης Γιώργο Μπιρμπίλη (2 χρυσά και 1 χάλκινο) και τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Αθλητών μας Αλέξανδρου Παναγιώτου και Κυριακής Ισπαχανίδου (1 ασημένιο), η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης συνέχισε και εφέτος την παράδοση των μεγάλων διακρίσεων και της κατάκτησης Μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022. Συγκεκριμένα κατακτήσαμε σ’ αυτό 4 Μετάλλια, εκ των οποίων 2 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022 έγινε στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2022 στο Κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ και το παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Καπελλάκης.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Αθλητή μας Κολύμβησης Γιώργο Μπιρμπίλη (2 χρυσά και 1 χάλκινο) και τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Αθλητών μας Αλέξανδρου Παναγιώτου και Κυριακής Ισπαχανίδου (1 ασημένιο), η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης συνέχισε και εφέτος την παράδοση των μεγάλων διακρίσεων και της κατάκτησης Μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022. Συγκεκριμένα κατακτήσαμε σ’ αυτό 4 Μετάλλια, εκ των οποίων 2 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022 έγινε στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2022 στο Κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ και το παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιος Καπελλάκης.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2022 ο Αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης εντυπωσίασε και ήταν μεγάλος Πρωταγωνιστής. Παρά μάλιστα το γεγονός ότι εφέτος δεν μπόρεσε να έχει προετοιμασθεί ιδιαίτερα για το Πρωτάθλημα Κολύμβησης, αφ’ ενός διότι διεξήχθη πολύ νωρίς στα μέσα του Απριλίου και αφ’ ετέρου διότι έχει δώσει ιδιαίτερη  έμφαση εφέτος στην προετοιμασία του για τον Στίβο, όπου επίσης διακρίνεται. Μάλιστα τα τρία πρώτα Μετάλλια κρίθηκαν στους δύο από τους τρεις αγώνες που αγωνίσθηκε ο Γιώργος Μπιρμπίλης, με διαφορά εκατοστών και μόνο του δευτερολέπτου, δηλαδή με ίδιο βασικό χρόνο και στα λεπτά και στα δευτερόλεπτα. Ειδικώτερα :

Ο  Γιώργος  Μπιρμπίλης αγωνίσθηκε  την Παρασκευή  15/4/2022, το απόγευμα, στο αγώνισμα 100μ. Πρόσθιο Ανδρών, στην κατηγορία SB – 9, στο οποίο μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο με χρόνο 1΄ 46΄΄ 84, χάνοντας την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου και στον αγώνα αυτό, εξ αιτίας μικρής καθυστέρησης στην στροφή για την επιστροφή. Η κατάταξη των 6 πρώτων της Κατηγορίας SB – 9 στα 100μ. Πρόσθιο έχει ως εξής : 1) Mωραΐτης Θοδωρής ( ΠΑΟ )  1΄ 46΄΄ 17, 2) Ιωαννίδης Στέφανος ( Θερμαϊκός ) 1΄ 46΄΄ 61, 3) ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ) 1΄ 46΄΄ 84, 4) Οικονόμου Δημήτριος (Μέγνητες) 1΄ 52΄΄ 41, 5) Φιτσανάκης Γεώργιος  ( Τριπτόλεμος ) 1΄ 57΄΄ 96, 6) Πατέρας  Μάρκος  ( Vicart ) 2΄ 03΄΄ 78.

Ο Γιώργος  Μπιρμπίλης με αρχοντική εμφάνιση κυριάρχησε την επόμενη ημέρα και πήρε την ρεβάνς και στους δύο αγώνες του Σαββάτου, κατακτώντας και στους δύο την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο. Το πρωΐ του Σαββάτου 16/4/2022 αγωνίσθηκε και πήρε το Χρυσό Μετάλλιο στα 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ της Κατηγορίας  S – 10. Η κατάταξη των 6 πρώτων στα 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ της Κατηγορίας S – 10 : 1) ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ) 32΄΄ 07, 2) Ιωαννίδης Στέφανος ( Θερμαϊκός )  32΄΄ 20, 3) Μανουηλίδης  Ευάγγελος  ( ΑΣΚΟΤ ) 35΄΄ 35, 4) Μωραΐτης  Θοδωρής  ( ΠΑΟ ) 37΄΄ 18, 5) Δρακόπουλος  Γιώργος  ( ΠΑΟ ) 38΄΄ 17, 6) Δεληγιαννούδης  Κων/νος  (Θερμαϊκός ) 42΄΄ 20.

Το απόγευμα του Σαββάτου 16/4/2022 αγωνίσθηκε και πάλι και ξαναπήρε μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση την πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο και στα 100μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ της Κατηγορίας  S – 10. Η κατάταξη των 6 πρώτων στα 100μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ της κατηγορίας S – 10 : 1) ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ( Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ) 1΄ 16΄΄ 06, 2) Μανουηλίδης  Ευάγγελος  ( ΑΣΚΟΤ ) 1΄ 16΄΄ 18, 3) Ιωαννίδης Στέφανος ( Θερμαϊκός ) 1΄ 16΄΄ 72, 4) Μωραΐτης  Θοδωρής  ( ΠΑΟ ) 1΄ 26΄΄ 41, 5) Δρακόπουλος  Γιώργος ( ΠΑΟ ) 1΄ 26΄΄ 71, 6) Δεληγιαννούδης  Κωνσταντίνος  (Θερμαϊκός ) 1΄ 35΄΄ 75.

* Με μία μεγάλη και συγκινητική προσπάθεια η μαχητική αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης αγωνίσθηκε μ’ επιτυχία στον αγώνα 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ στην δύσκολη κατηγορία S – 11, όπου κατέκτησε την  δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο με χρόνο 2΄ 25΄΄ 05, που ήταν το τέταρτο Μετάλλιο για την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2022. Πρώτη στον αγώνα αυτό ήταν η Εμμανουέλα Μασούρου του Σωματείου Ιωνάς.

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησε και ο αθλητής Κολύμβησης Αλέξανδρος Παναγιώτου του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, ο οποίος αγωνίσθηκε σε τέσσερα αγωνίσματα στην δύσκολη και με πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών κατηγορία S – 14. Το Σάββατο 16/4/2022 το πρωΐ έφερε χρόνο 42΄΄ 01 στα 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ, με τον οποίο κατέλαβε την 14η θέση σε 33 αθλητές αυτής της Κατηγορίας. Το Σάββατο το απόγευμα κατέλαβε την 13η θέση στον αγώνα 100μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ, με χρόνο 1΄ 46΄΄ 03.

Την Κυριακή 17/4/2022 το απόγευμα αγωνίσθηκε σε δύο συνεχόμενα αγωνίσματα. Πρώτα στα 400μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ της κατηγορίας S – 14, καταλαμβάνοντας την 5η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στον αγώνα αυτό με χρόνο 8΄ 52΄΄ 06 και στη συνέχεια αγωνίσθηκε εκ νέου στον αγώνα 200μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΝΔΡΩΝ της ίδιας Κατηγορίας, στον οποίο έφερε χρόνο 3΄ 55΄΄ 58, τερματίζοντας δεύτερος στην σειρά του.

Θερμά Συγχαρητήρια στους Αθλητές μας Γιώργο Μπιρμπίλη και Αλέξανδρο Παναγιώτου και στην Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου για την μαχητικότητά τους και τις διακρίσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022, που έγινε στο Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2022.

*  Ακολουθούν φωτογραφίες από τους αγώνες και τις βραβεύσεις των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4998