Πέντε (5) μετάλλια κατέκτησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 (23 και 24/6/2018), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα τρία (3) είναι χρυσά, εκ των οποίων ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας κατέκτησε τα δύο (2) και ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε το 3ο, έχοντας συνοδό τον Π. Μπάρλα που είχε έτσι συμβολή και σ’ αυτό το μετάλλιο, ενώ δύο (2) μετάλλια (1 ασημένιο και 1 χάλκινο) κατέκτησε και ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς.

Πέντε (5) μετάλλια κατέκτησε η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 (23 και 24/6/2018), μετά από νέα εντυπωσιακή εμφάνιση των αθλητών μας. Από αυτά τα τρία (3) είναι χρυσά, εκ των οποίων ο πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας κατέκτησε τα δύο (2) και ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας κατέκτησε το 3ο, έχοντας συνοδό τον Π. Μπάρλα που είχε έτσι συμβολή και σ’ αυτό το μετάλλιο, ενώ δύο (2) μετάλλια (1 ασημένιο και 1 χάλκινο) κατέκτησε και ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς.

Οι αθλητές μας παρουσιάσθηκαν πανέτοιμοι και στο εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου που έγινε και πάλι στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ, έκαναν για μία ακόμα φορά κατάθεση ψυχής με την ευψυχία και την αγωνιστικότητά τους, εντυπωσίασαν και πανάξια κατέκτησαν 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018. Οι αγώνες Στίβου του Πανελληνίου πρωταθλήματος έγιναν στο κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ στο διήμερο Σάββατο 23/6 και Κυριακή 24/6/2018. Έγιναν και ορισμένες αναγκαστικές αλλαγές στο αγωνιστικό πρόγραμμα εκ του γεγονότος ότι μέσα στο διήμερο των αγώνων έβρεξε κατά διαστήματα και καθώς το κεντρικό Στάδιο είναι ασκέπαστο, έγινε μεταφορά του χρόνου διεξαγωγής ορισμένων αγωνισμάτων. Όλα τα μετάλλια για την ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αγώνες δρόμου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου 2018 οι πρωταθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας (2 χρυσά), Δημήτρης Ντόβας (1 χρυσό) και Σταμάτης Κοτζιάς (1 ασημένιο και 1 χάλκινο). Η ομάδα μας έκανε αισθητότατη και εφέτος την παρουσία της στο πρωτάθλημα Στίβου, διατηρώντας τη σπουδαία παράδοση της κατάκτησης πολλών μεταλλίων στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου που δημιούργησε από πέρσι και απέσπασε τα συγχαρητήρια. Είχε  μάλιστα την ατυχία να στερηθεί τη τελευταία  στιγμή και τη συμμετοχή του πρωταθλητή μας Μάριου – Γεώργιου Ψυχάλη, που ήταν στα φαβορί για τη κατάκτηση 2 ακόμη μεταλλίων, λόγω ανακύψαντος έκτακτου προβλήματος της υγείας του.

Άτυχος ήταν ο Δημήτρης Ντόβας στο αγώνισμα 5.000 μ. της κατηγορίας 11, στο οποίο αγωνίσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23/6/2018 τρέχοντας με συνοδό τον Παναγιώτη Μπάρλα. Μολονότι έφερε στο αγώνισμα αυτό χρόνο 28΄ 30΄΄ 81, που είναι ίδιος με το περσινό χρόνο του στο ίδιο αγώνισμα και με τον οποίο είχε κατακτήσει τη 1η θέση, ήλθε τελικά 4ος εφέτος στο αγώνισμα αυτό με διαφορά μόνο λίγων δευτερολέπτων από τους 2ο και 3ο αθλητές, δηλαδή τα μετάλλια. Είναι δύσκολη όμως η κατηγορία αναπηρίας στην οποία αγωνίζεται ο Δημήτρης Ντόβας, δηλαδή η 11 για αθλητές με ολική τυφλότητα. Είναι πολύ πιθανό ότι, αν μπορούσε να δει τους προπορευόμενους αθλητές, θα είχε τις δυνάμεις να τους φθάσει και να τους προσπεράσει. Τούτο φάνηκε άλλωστε την επόμενη μέρα στον αγώνα των 1.500μ. της κατηγορίας 11, στον οποίο έτρεξε με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα και κατέκτησε με μεγάλη άνεση τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο. Το απόγευμα του Σαββάτου 23/6/2018, ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας έκανε μία ακόμα εντυπωσιακή και συνάμα συγκινητική αγωνιστική εμφάνιση και κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των 200μ. της κατηγορίας 46 με χρόνο 42΄΄ 76. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί το γεγονός ότι ο Παναγιώτης αναγκάσθηκε με βάση το αγωνιστικό πρόγραμμα να τρέξει τον αγώνα αυτό αμέσως μετά τον αγώνα των 5.000μ., στον οποίο είχε αγωνισθεί σαν συνοδός του Δημήτρη Ντόβα και ως εκ τούτου ήταν καταπονημένος. Την ίδια ημέρα αγωνίσθηκε, αμέσως μετά τον αγώνα του Παναγιώτη Μπάρλα και ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, στο αγώνισμα 200μ. της κατηγορίας 36. Ο Σταμάτης έκανε μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση και τρέχοντας δυνατά και γρήγορα κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό.

Στη τρίτη αγωνιστική περίοδο, που έγινε τη Κυριακή 24/6/2018 το πρωΐ, αγωνίσθηκε ο πρωταθλητής μας Δημήτρης Ντόβας για πρώτη φορά στο αγώνισμα των 1.500μ. της κατηγορίας 11, με συνοδό και πάλι τον πρωταθλητή μας Παναγιώτη Μπάρλα. Στον αγώνα αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι έγινε «πάντρεμα ψυχών» των δύο πρωταθλητών μας που και οι δύο έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τη μεγάλη ευψυχία τους. Γεγονός είναι ότι ο Δημήτρης Ντόβας, πεισμωμένος ίσως από τη μη κατάκτηση μεταλλίου τη προηγούμενη μέρα, ανέπτυξε από το ξεκίνημα ήδη του αγώνα αυτού ιλιγγιώδη ταχύτητα και συνεχίζοντας έτσι δυνατά με το συνοδό του Παναγιώτη Μπάρλα, κατέκτησε με μεγάλη άνεση και μεγάλη διαφορά από τους αντιπάλους του τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα αυτό με τον πάρα πολύ καλό χρόνο 7΄ 39΄΄ 70. Οι αντίπαλοί του αθλητές που συμπλήρωσαν τη τριάδα των νικητών, τερμάτισαν με μεγάλη διαφορά πίσω του και συγκεκριμένα ο 2ος Νίκος Αργυρός του Ηφαίστου με χρόνο 8΄ 36΄΄ 14 και ο 3ος Χαράλαμπος Τοκατλίδης του Πυρσού με χρόνο 8΄ 59΄΄ 34. Ο Δημήτρης Ντόβας με το συνοδό του Παναγιώτη Μπάρλα κατέκτησαν δίκαια, πανάξια και θριαμβευτικά την πρώτη θέση με το χρόνο 7΄ 39΄΄ 70 και ανέβηκαν έτσι στη πρώτη θέση του βάθρου των νικητών, αφού έτρεξαν όλη την απόσταση πολύ δυνατά και ταυτόχρονα μέσα στα πλαίσια των κανονισμών. Συγχαρητήρια και στους δύο για την εμφάνιση και τη θριαμβευτική νίκη τους.

Τη Κυριακή 24/6/2018, το απόγευμα, στην τέταρτη αγωνιστική περίοδο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, οι πρωταθλητές μας Παναγιώτης Μπάρλας και Σταμάτης Κοτζιάς του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ολοκλήρωσαν τις επιτυχημένες και εντυπωσιακές εμφανίσεις τους με τη κατάκτηση 2 ακόμα μεταλλίων. Πρώτος αγωνίσθηκε ο πρωταθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς στο αγώνισμα των 400μ. της κατηγορίας 36 στο οποίο μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση, κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1΄ 33΄΄ 55. Ακολούθησε το αγώνισμα των 400μ. της κατηγορίας 46, στο οποίο αγωνίσθηκε ο Κορίνθιος πρωταθλητής μας Παναγιώτης Μπάρλας. Ο Παναγιώτης εντυπωσίασε για μία ακόμη φορά και κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό, πετυχαίνοντας μάλιστα χρόνο 1΄ 30΄΄ 08, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ στο αγώνισμα αυτό.  

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας που αγωνίσθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018 με την ομάδα μας και κατάφεραν αυτές τις μεγάλες διακρίσεις τους.

Με τα 5 μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018, η ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε ήδη τα 9 μετάλλια στα μέχρι τώρα διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2018 (Ποδηλασίας Πίστας 3, Κολύμβησης 1 και Στίβου 5).

*  Παραθέτουμε φωτογραφίες από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2018.

dav

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3947

Αφήστε μια απάντηση