Νέα συνεχόμενη πρωτιά κατέκτησε ο Πρωταθλητής Ελλάδας Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Διασυλλογικό Ποδηλατικό αγώνα 76 χιλιομέτρων «8ος δρόμος Φωτιάς» που έγινε στη Ζαχάρω Ηλείας στη 1/7/2018. Την ίδια ημέρα εντυπωσίασε και ο εξαίρετος Κερκυραίος αθλητής μας Κώστας Ανυφαντής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση στη κατηγορία του (50 +) στον 1ο ποδηλατικό αγώνα 70,5 χιλιομέτρων που διοργάνωσε στα Ζαγοροχώρια ο τοπικός Δήμος στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου.

Με μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση ο Πρωταθλητής Ελλάδας Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συνέχισε το αδιάκοπο σερί του της κατάκτησης της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου σε όλους τους αγώνες της ποδηλασίας Δρόμου, με την νέα συνεχόμενη πρωτιά την οποία κατέκτησε στο Διασυλλογικό Ποδηλατικό αγώνα 76 χιλιομέτρων «8ος δρόμος Φωτιάς», που έγινε στη Ζαχάρω Ηλείας στη 1/7/2018. Την ίδια ημέρα εντυπωσίασε και ο εξαίρετος Κερκυραίος αθλητής μας Κώστας Ανυφαντής του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος κατέλαβε την 6η θέση στη κατηγορία του (50 +) στον επετειακό 1ο ποδηλατικό αγώνα 70,5 χιλιομέτρων που διοργάνωσε στα Ζαγοροχώρια ο τοπικός Δήμος ο Δήμος στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου, με μεγάλη συμμετοχή (άνω των 70) αθλητών ποδηλασίας.

Το ποδηλατικό αγώνα «8ος δρόμος της Φωτιάς» διοργάνωσε στη Ζαχάρω ο Φιλαθλητικός Όμιλος Πύργου με εκκίνηση και τερματισμό δίπλα από το γυμνάσιο Ζαχάρως. Η διαδρομή του αγώνα ήταν με κατεύθυνση προς τη παραλία της Ζαχάρως, προς το στάδιο της Ζαχάρως, στη συνέχεια μέσω της πόλης και της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς τον Μπισχινόκαμπο, το παραλιακό χωριό του Κακοβάτου, στροφή αριστερά, Εθνική Οδός με κατεύθυνση προς τη Ζαχάρω, χωριό Αρήνη (26ο χιλμ.), στη συνέχεια ανηφορικά προς τη Μηλέα (32ο χιλμ.), το Χρυσοχώρι, το Παλαιοχώρι, με συνέχιση της ανηφορικής διαδρομής, τη Μάκιστο και την Αρτέμιδα (40ο – 43ο χιλμ.), το χωριό Σμέρνα (48ο χιλμ.) όπου είναι το υψηλότερο σημείο της διαδρομής, στη συνέχεια κατηφορικά, το Ξηροχώρι, στροφή δεξιά (59ο χιλμ.), στη συνέχεια τη θέση «Κλειδί», τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα, την Εθνική Οδό (66ο χιλμ.), ανατολικά προς την Ζαχάρω  μέχρι το  στάδιο (72ο χιλμ.), στροφή  δεξιά προς  τη παραλία,  παραλιακός δρόμος, τερματισμός δίπλα από το γυμνάσιο Ζαχάρως (76 χιλμ.).

Ο αγώνας αυτός είχε 1.000 μ. υψομετρικά και για τον πρωταθλητή μας Λουκά Καταπόδη ήταν ένα σημαντικό «αγωνιστικό ξύπνημα» πριν τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου της Ιταλίας που θα γίνει από 6 ως 8 Ιουλίου 2018 και αποτελεί το τελευταίο ενδιάμεσο σταθμό προετοιμασίας του Λουκά Καταπόδη, πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2018. Ο Λουκάς, ο οποίος πέτυχε μία ακόμα εύκολη νίκη, εξακολουθεί να γυμνάζεται συστηματικά και εντατικά για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών 2018, που θα γίνει στο Varese της Ιταλίας στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2018 και στο οποίο έχει ήδη προκριθεί. Εκεί, ο Λουκάς, ο οποίος είναι ο μόνος Έλληνας ποδηλάτης που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, θα προσπαθήσει να διπλασιάσει τα μετάλλιά του και της Πατρίδας μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου. Οι ευχές όλων μας τον συνοδεύουν.

*  Μεγάλη ήταν η διάκριση και του Κερκυραίου αθλητή μας ποδηλασίας Κώστα Ανυφαντή του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που την ίδια ημέρα (1/7/2018) αγωνίσθηκε στο πρώτο ποδηλατικό αγώνα του Δήμου Ζαγορίου, ο οποίος έγινε σε απόσταση 70,5 χιλιομέτρων. Υπήρξε μεγάλη προσέλευση αθλητών ποδηλασίας. Η διαδρομή έγινε  μέσα σε υπέροχο καταπράσινο φυσικό τοπίο με υψομετρικές εναλλαγές, απαιτητικές ανηφορικές και κατηφορικές κλίσεις, που βοήθησαν να γίνει ένας δυνατός και θεαματικός ποδηλατικός αγώνας. Ο Κώστας Ανυφαντής έδειξε τις θαυμαστές ποδηλατικές του ικανότητες και τερμάτισε τον δύσκολο αυτό αγώνα των 70,5 χιλιομέτρων, κατακτώντας άξια και δίκαια τη θέση αυτή (6η) μέσα στη πρώτη εξάδα των νικητών του αγώνα. Καλή συνέχεια Κώστα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3957

Αφήστε μια απάντηση