Χρυσή σελίδα «έγραψαν» στην Ιστορία του Σωματείου οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ που έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 8 ως 10 Ιουλίου 2022. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις πρωταγωνίστησαν και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΟΚΤΩ (8) ΜΕΤΑΛΛΙΑ ( 3 Χρυσά, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο ), εκ των οποίων από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτριος Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου, 1 Ασημένιο ο Σταμάτης Κοτζιάς και 1 Χάλκινο ο Δημήτρης Χατζηφωτίου. Τεράστια ήταν και η συμβολή σ’ αυτές τις επιτυχίες του αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρου Γκοτζιά. Μάλιστα η Ομάδα μας από ατυχείς συγκυρίες στερήθηκε τελικά διψήφιο αριθμό Μεταλλίων. Τέσσερα (4) μετάλλια κατέκτησαν αγωνιζόμενοι ως GUIDE RUNNER και οι αθλητές μας Σπύρος Γκοτζιάς ( 1 Χρυσό και 2 Ασημένια ) και Γιάννης  Δεφίγγος ( 1 Χρυσό ). Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022.

Χρυσή σελίδα «έγραψαν» στην Ιστορία του Σωματείου οι επίλεκτοι Αθλητές και η Αθλήτρια Στίβου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΑμεΑ που έγινε στην Θεσσαλονίκη στις 8 ως 10 Ιουλίου 2022. Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις πρωταγωνίστησαν και κατέκτησαν στα αγωνίσματά τους ΟΚΤΩ (8) Μετάλλια ( 3 Χρυσά, 4 Ασημένια και 1 Χάλκινο ), εκ των οποίων από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτριος Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου, 1 Ασημένιο ο Σταμάτης Κοτζιάς και 1 Χάλκινο ο Δημήτρης Χατζηφωτίου. Τεράστια ήταν και η συμβολή σ’ αυτές τις επιτυχίες του αθλητή μας GUIDE RUNNER Σπύρου Γκοτζιά. Μάλιστα η Ομάδα μας από ατυχείς συγκυρίες στερήθηκε τελικά διψήφιο αριθμό Μεταλλίων. Τέσσερα (4) μετάλλια κατέκτησαν αγωνιζόμενοι ως GUIDE RUNNER και οι αθλητές μας Σπύρος Γκοτζιάς ( 1 Χρυσό και 2 Ασημένια ) και Γιάννης  Δεφίγγος ( 1 Χρυσό ).

Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022.

Είναι γεγονός πλέον ότι στην μακρόχρονη και μεστή επιτυχιών Ιστορία του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, η αποστολή της Ομάδας μας στο εφετεινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ (2022), ήταν η πιο πολυάριθμη (εννεαμελής), η πιο οργανωμένη και η πιο επιτυχημένη για τον Στίβο με την κατάκτηση των 8 Μεταλλίων. Είχε επικεφαλής τον Πανάξιο και έμπειρο αθλητή μας Σπυρίδωνα Γκοτζιά, GUIDE RUNNE, ο οποίος αγωνίσθηκε σε 3 αγώνες  ως GUIDE RUNNER και είχε ουσιαστική συμμετοχή στην κατάκτηση ενός Χρυσού Μεταλλίου και δύο (2) Ασημένιων στα αγωνίσματα 5.000μ., 1500μ. και 800μ. της κατηγορίας Τ11 (Αθλητών και Αθλητριών με Ολική Αναπηρία Όρασης). Συμμετείχαν επίσης έξι επίλεκτοι αθλητές μας, ο Δημήτρης Ντόβας, ο Γιώργος Μπιρμπίλης, η Κυριακή Ισπαχανίδου, ο Σταμάτης Κοτζιάς, ο Δημήτρης Χατζηφωτίου και ο Γιάννης Δεφίγγος, που όλοι κατέκτησαν επίσης Μετάλλια. Όλοι οι αθλητές μας πραγματοποίησαν θαυμάσιες εμφανίσεις.

Οι τρεις αθλητές μας με τον διψήφιο αριθμό Μεταλλίων (από 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο ο καθένας) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2022 είναι οι Γιώργος Μπιρμπίλης, Δημήτρης Ντόβας και Κυριακή Ισπαχανίδου. Μάλιστα ο Γιώργος Μπιρμπίλης συμπλήρωσε και πάλι εφέτος πέντε (5) Μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του Στίβου και της Κολύμβησης ΑμεΑ 2022, καθώς είχε κατακτήσει και 3 Μετάλλια επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2022 (συνολικά 3 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο) και είναι έτσι εφέτος ο πρώτος Αθλητής του Σωματείου μας σε αριθμό κατάκτησης Μεταλλίων στα Πανελλήνιο Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2022. Ο Γιώργος Μπιρμπίλης κατέκτησε με άνεση και μεγάλη διαφορά χρόνου την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον αγώνα 800μ. της κατηγορίας Τ36 με χρόνο 3΄ 01΄΄ 09. Τα υπόλοιπα μετάλλια στον ίδιο αγώνα κατέκτησαν ο δεύτερος αθλητής Παπαδόπουλος Νικόλαος (ΚΟΤΙΝΟΣ) με χρόνο 4΄ 17΄΄ 74 και ο τρίτος αθλητής Μαρκάκης Θεόδωρος (ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ) με χρόνο 4΄ 22΄΄ 46.

Ο αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης διπλασίασε τα Μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022, με την κατάκτηση της Δεύτερης θέσης και του Ασημένιου Μεταλλίου στο αγώνισμα Μήκος της κατηγορίας Τ36 με Άλμα στα 4,02 μ.

Ο Αθλητής μας Δημήτρης Ντόβας ήταν επίσης εντυπωσιακός. Κατέκτησε επίσης με άνεση και μεγάλη διαφορά χρόνου την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον δύσκολο αγώνα 5000μ. της κατηγορίας Τ11, αγωνιζόμενος μαζί με τον αθλητή μας Σπύρο Γκοτζιά ως GUIDE RUNNER (Πήγασος Κυψέλης) με χρόνο 31΄ 05΄΄ 21. Στην κατάταξη τον ακολούθησαν οι :  Αργυρόπουλος  Γρηγόρης αγωνιζόμενος με την Ντίνα Μαργαρίτη, GUIDE RUNNER του Σωματείου Κλειώ Θεσσαλονίκης, με χρόνο 31΄ 28΄΄ 40 (Ασημένιο Μετάλλιο) και 3) Σταμουλάκης Βασίλειος, αγωνιζόμενος με την Ράκη Αναστασία GUIDE RUNNER του Σωματείου ΑΣΤ.  Ήφαιστος, με χρόνο 41΄ 00΄΄  32 (Χάλκινο Μετάλλιο).

Ο Δημήτρης Ντόβας με μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση διπλασίασε τα Μετάλλια του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022 με την κατάκτηση της Δεύτερης θέσης και του Ασημένιου Μεταλλίου στον αγώνα 1500μ. της Κατηγορίας Τ 11. Η κατάταξη των τριών πρώτων Νικητών στον αγώνα αυτό έχει ως εξής : 1) Χαραλαμπόπουλος Γιάννης (Διαφοροζώ)  7΄ 03΄΄ 34. 2) Ντόβας Δημήτρης (Πήγασος Κυψέλης) με Γκοτζιά Σπυρίδωνα GUIDE RUNNER 8΄ 00΄΄ 97. 3) Αργυρόπουλος  Γρηγόρης με Ντίνα Μαργαρίτη (Κλειώ Θεσσαλονίκης)  8΄ 05΄΄ 05.

Η Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου αγωνίσθηκε επίσης με σθένος και κατέκτησε δύο ακόμα Μετάλλια για την ίδια και την Ομάδα μας. Ένα Χρυσό και ένα Ασημένιο. Πρώτα αγωνίσθηκε στον αγώνα των 800μ. της κατηγορίας Τ11 με τον Σπυρίδωνα Γκοτζιά GUIDE RUNNER. Στον αγώνα αυτό κατέκτησε την Δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο με χρόνο 6΄ 31΄΄ 58 αγωνιζόμενη με τον Σπυρίδωνα Γκοτζιά GUIDE RUNNER. Την πρώτη θέση στον ίδιο αγώνα κατέκτησε η Πασχαλίδου Θεοδώρα του ΑΣΤ Ήφαιστος με τον Μαρκόπουλο Γιώργο GUIDE RUNNER. Η Αθλήτριά μας Κυριακή Ισπαχανίδου κατέκτησε την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στον αγώνα 1500μ. της κατηγορίας Τ11 με χρόνο 12΄ 57΄΄ 38. Στον αγώνα αυτό αγωνίσθηκε με τον αθλητή μας Γιάννη Δεφίγγο GUIDE RUNNER.

Στον αγώνα 400μ της κατηγορίας Τ36 οι Αθλητές μας Σταμάτης Κοτζιάς και Δημήτρης Χατζηφωτίου κατέκτησαν τα δύο από τα 3 Μετάλλια. Ο Σταμάτης Κοτζιάς κατέκτησε την Δεύτερη θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο με χρόνο 21΄ 02΄΄ 49 και ο Δημήτρης Χατζηφωτίου κατέκτησε την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο με χρόνο 3΄ 26΄΄ 66. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φίλαθλοι χειροκρότησαν και ενεθάρρυναν τον 3ο νικητή Δημήτρη Χατζηφωτίου στην προσπάθειά του, όταν είδαν να επιδεινώνεται στον αγώνα μετά τα πρώτα 100μ και να τον δυσκολεύει ένας πρόσφατος τραυματισμός του, που τον ανάγκασε να επιβραδύνει πολύ τον ρυθμό του. Παρά το πρόβλημα συνέχισε και τερμάτισε μέσα σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο από αυτή την επιδείνωση του τραυματισμού του ο Δημήτρης Χατζηφωτίου δεν μπόρεσε τελικά να αγωνισθεί στο Τριπλούν στο οποίο διακρίνεται ιδιαίτερα, χάνοντας έτσι ένα θεωρητικά σίγουρα Χρυσό Μετάλλιο και από λάθος των διοργανωτών, που άλλαξαν και μετέφεραν αιφνιδιαστικά σε προηγούμενη αγωνιστική τον αγώνα των 200μ στην κατηγορία Τ36, δεν μπόρεσε ν’ αγωνισθεί σ’ αυτό ο αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς, χάνοντας την ευκαιρία ενός ακόμα Μεταλλίου, καθώς παραδοσιακά κερδίζει Μετάλλια στον αγώνα των 200μ.

Καλή ήταν η εμφάνιση του Αθλητή μας Γιάννη Δεφίγγου στην κατηγορία Τ20. Αγωνίσθηκε στον αγώνα 100 μ. στον οποίο τερμάτισε με χρόνο 17΄΄ 20 και στον  αγώνα 200 μ. στον οποίο τερμάτισε με χρόνο 41΄΄ 45.

Στην Αποστολή της Ομάδας μας Στίβου στη Θεσσαλονίκη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022 συμμετείχαν και βοήθησαν ως Συνοδοί οι κυρίες Κατερίνα Μπιρμπίλη και Λίτσα Δεφίγγου.

Σε όλα τα μέλη της Αποστολής Στίβου του Πήγασου Κυψέλης που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου ΑμεΑ 2022, Αθλητές, Αθλήτρια και Συνοδούς, αξίζουν συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις τους, τις επιτυχίες τους, για την κατάκτηση των οκτώ (8) Μεταλλίων και για την εν γένει καλή παρουσία της Ομάδας μας.

* Με τα οκτώ (8) Μετάλλια του Στίβου ο ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό των δώδεκα (12) Μεταλλίων στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ το 2022. Εκτός δηλαδή από τα οκτώ (8) Μετάλλια που κατέκτησαν οι Αθλητές μας στο Στίβο το 2022, έχουν ήδη κατακτήσει και τέσσερα (4) ακόμα Μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, εκ των οποίων 2 Χρυσά και 1 Χάλκινο ο Γιώργος Μπιρμπίλης και 1 Ασημένιο η Κυριακή Ισπαχανίδου. Χωρίς να συνυπολογίζονται Μετάλλια του Σωματείου μας από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας 2002 και από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων το 2022, το οποίο θα γίνει τον Σεπτέμβριο 2022.

* Ακολουθούν φωτογραφίες από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2022.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5070

Αφήστε μια απάντηση