Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας 2020 και των βραβεύσεων των αθλητών (Σταμάτη Κοτζιά, Βασίλη Ντούνη, Λουκά Καταπόδη κ.α.), των αθλητριών και προπονητών των Σωματείων μας ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, για τις σημαντικές διακρίσεις τους το 2019, καθώς και άλλων Ατόμων για τη πολύτιμη προσφορά τους στον αθλητισμό. Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 22/2/2020, ώρα 5.30΄μ.μ., στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων.

Εντυπωσίασε και φέτος η γιορτή της κοπής της πίτας 2020 και των βραβεύσεων των αθλητών (Σταμάτη Κοτζιά, Βασίλη Ντούνη, Λουκά Καταπόδη κ.α.), των αθλητριών και προπονητών των Σωματείων μας ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και ΑΕΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, για τις σημαντικές διακρίσεις τους το 2019, καθώς και άλλων Ατόμων για τη πολύτιμη προσφορά τους στον αθλητισμό. Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 22/2/2020, ώρα 5.30΄μ.μ., στο κατάμεστο (με αθρόα προσέλευση) Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, παρά μάλιστα τις επικρατούσες πολύ κακές καιρικές συνθήκες (τσουχτερό κρύο, δυνατός αέρας και χιονόνερο).

Aθρόα ήταν και πάλι η προσέλευση στην γιορτή εκπροσώπων του Αθλητικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αθλητών και αθλητριών μας από πολλές περιοχές, Προπονητών και Μελών των Σωματείων μας, Γονέων και Φίλων, καθώς και εγνωσμένου κύρους Φίλων του Αθλητισμού, επίλεκτων μελών της Αθλητικής οικογένειας. Μεταξύ αυτών παρευρέθηκαν ο κ. Γεώργιος Αλικάκος, Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και μέλος της Ε.Ο.Ε., ο αιδεσιμολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Κύριλλος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, η κα Φαίη Καλογήρου, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, ως εκπρόσωπος του βραβευόμενου Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, αλλά και ατομικά, ο κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Σύμβουλος και εκπρόσωπος στην εκδήλωση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, ο κ. Φώτης Ρουμελιώτης από τα Ανοικτά Αθλητικά Κέντρα του ΟΠΑΝΔΑ, ως εκπρόσωπος του βραβευόμενου Αντιπροέδρου του ΟΠΑΝΔΑ κ. Γιούρκα Σεϊταρίδη, αλλά και ατομικά, ο κ. Βελισσάριος Τρομπούκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ο κ. Αλέξανδρος Τσιρακίδης, Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, ο κ. Αλέξανδρος Κελόγλου, Αντιπρόεδρος της ΕΠΟΣΚ, ο κ. Μιχαήλ Κοκκίνης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟΣΚ, ο κ. Άρης Λυχναράς, πρώην Αντιπρόεδρος του Πήγασου Κυψέλης, ο κ. Ιωάννης Σιδηρόπουλος, πρώην υπεύθυνος του ΠΚ Ζωοδόχου Πηγής, οι Παραολυμπιονίκες αθλητές Ποδηλασίας Σταμάτιος Κοτζιάς και Ξιφασκίας Βασίλειος Ντούνης, τα Προεδρεία και μέλη των Δ.Σ. των Σωματείων μας (Δ. Λιανός, Γ. Κυριαζής, Αργ. Αργυρίδης, Σπ. Κολαΐτης, Β. Τρομπούκης, Μ.-Σ. Λιανού, Σ. Χρυσομάλλης, Ε. Κακλαμάνος, Μ. Κλειδοπούλου, κ.α.), οι οποίοι επίσης βοήθησαν στις απονομές. Επίσης παρευρέθησαν πολλοί Αθλητές και Αθλήτριές μας με Πανελλήνιες νίκες και μεγάλες επιτυχίες το 2019, οι Προπονητές μας, Γονείς των Αθλητών, Φίλοι των Σωματείων, παλαιοί εξέχοντες αθλητές μας, σημερινοί ενεργοί αθλητές και αθλήτριες από τις ομάδες μας από όλα τα αθλήματα κ.α.

Στην αρχή της εκδήλωσης έγινε από τον Πρόεδρο του Πήγασου Κυψέλης κ. Δημήτριο Λιανό το Καλωσόρισμα με την Προσφώνηση των προσελθόντων, οι οποίοι μάλιστα αψήφησαν και ξεπέρασαν τις επικρατούσες κακές καιρικές συνθήκες για να δώσουν το παρόν στη γιορτή και να την τιμήσουν με την παρουσία τους και έγινε συνοπτική αναφορά του προγράμματος της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια έγινε από τον κ. Δ. Λιανό αναφορά ότι είμαστε ήδη στο ξεκίνημα της 5ης δεκαετίας αθλητικής λειτουργίας, με πολλές διακρίσεις και πολλές επιτυχημένες διοργανώσεις στα προηγούμενα 40 χρόνια. Με Ολυμπιακές διακρίσεις αθλητών μας το 2004 του Ανέστη Λουκά στη Ποδηλασία Πίστας στους Παραολυμπιακούς της Αθήνας, το 2008 του Σταμάτη Κοτζιά στη Ποδηλασία Δρόμου 6ος στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνου και το 2012 ο Σταμάτης Κοτζιάς 8ος στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου και το 2016 του Βασίλη Ντούνη δύο τέταρτες θέσεις μία ατομική στη Σπάθη και μία Ομαδική με την Εθνική μας Ομάδα στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο στο Ρίο Βραζιλίας. Με κατακτήσεις μεταλλίων αθλητών μας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα  της Ποδηλασίας Δρόμου από τον Λουκά Καταπόδη και της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο από τον Βασίλη Ντούνη, που είναι και τα μοναδικά Ελληνικά Μετάλλια μέχρι σήμερα σε αυτά τα Αθλήματα. Με συμμετοχή σ’ αυτά τα 40 και πλέον χρόνια, σε αγώνες μέχρι σήμερα, πάνω από 3.000 αθλητών και αθλητριών μας στα Αθλήματα που καλλιεργούμε σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Με επιτυχημένες διοργανώσεις δεκάδων αθλητικών αγώνων από το Σωματείο μας κυρίως στη Ποδηλασία και στο Σκάκι, από τις οποίες ξεχωρίζουν η ετήσια διοργάνωση αγώνα Ποδηλασίας «Ανάβαση  στο  Φλαμπούρι  Πάρνηθας»  στις 28/10 για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, καθώς και αγώνες σκακιστικών Κυπέλλων  με τις ονομασίες «Κύπελλο Χριστουγέννων» και «Θερινό Κύπελλο» για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης έχει διοργανώσει αγώνες και εκτός Αττικής, όπως στη Σάμο, στο Ρέθυμνο και στη Καλαμάτα. Με διακρίσεις επίσης από τη συμμετοχή αθλητών μας σε Εθνικές Ομάδες των Αθλημάτων που καλλιεργούμε, καθώς επίσης με πολλές και μεγάλες διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, στα οποία οι αθλητές και αθλήτριές μας έχουν κατακτήσει πάνω από 200 μετάλλια. Μεταξύ μάλιστα των διακρίσεων είναι και η κατάκτηση και από τις δύο ομάδες μας της 1ης θέσης του Πανελληνίου  Πρωταθλήματος στο  Χόκεϋ επί Πάγου Γυναικών.

Το 2019 μεταξύ των πολλών και πάλι σημαντικών επιτυχιών μας αναφέρουμε ότι  ο Λουκάς Καταπόδης αναδείχθηκε και πάλι Πρωταθλητής Ελλάδας στη Ποδηλασία Δρόμου στη κατηγορία του κερδίζοντας  και πάλι τη 1η θέση σε όλους τους αγώνες που αγωνίσθηκε, καθώς επίσης κατέκτησε με την ίδια φόρα και τη 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας CYCLO CROSS του 2020, που έγινε στις αρχές του τρέχοντος έτους, συνεχίζοντας έτσι το ανεπανάληπτο πολυετές σερί που έχει δημιουργήσει της συνεχούς κατάκτησης της 1ης θέσης σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας Δρόμου που συμμετέχει. Ο Βασίλης Ντούνης κατέκτησε τη 1η θέση στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2019 και επίσης κατέκτησε και πάλι μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του αθλήματος. Ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στο Στίβο, η Κρητικοπούλα αθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στη Ποδηλασία Δρόμου, ενώ πάρα πολλά μετάλλια ακόμα κατέκτησαν και άλλοι αθλητές μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όπως ο Παναγιώτης Μπάρλας, ο Σπύρος Μαρκουλάκης, ο Δημήτρης Ντόβας κ.α. Επίσης διοργανώσαμε και πάλι με επιτυχία αγώνες Ποδηλασίας, την Ανάβαση στο Φλαμπούρι Πάρνηθας για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ και Σκακιού για μαθητές της Δημοτικής και Μέσης εκπαίδευσης και συνεχίζουμε να καλλιεργούμε με επιτυχία περισσότερα αθλήματα.

Δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, είναι από έλλειψη οικονομικής βοήθειας από τη Πολιτεία και το Δήμο και από οικονομικές επιβαρύνσεις που επιβάλλουν αυξανόμενες σταδιακά οι περισσότερες αθλητικές Ομοσπονδίες στα Σωματεία και στους αθλητές, οι οποίες επιβαρύνσεις είναι κατά τη γνώμη μας ασύμβατες με το σκοπό της ανάπτυξης των αθλημάτων που καλλιεργούν τα αθλητικά Σωματεία, τα οποία είναι τα κύτταρα του αθλητισμού που  προσελκύουν και αναδεικνύουν αθλητές, έχοντας τα ίδια πενιχρές οικονομικές δυνατότητες. Μία πάντως από τις Αθλητικές Ομοσπονδίες η οποία μέχρι σήμερα βοηθά τα αθλητικά σωματεία – μέλη της, χωρίς να τα επιβαρύνει οικονομικά, είναι η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, στην οποία για το λόγο αυτό αξίζει κάθε έπαινος, διότι με αυτό τον τρόπο βοηθά τα σωματεία – μέλη της και ουσιαστικά  την ανεμπόδιστη ανάπτυξη των αθλημάτων που καλλιεργεί.

Θετικό γεγονός είναι η έναρξη καλύτερης συνεργασίας του Πήγασου Κυψέλης με τον ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων χάρις και στον Αντιπρόεδρο κ. Γιούρκα Σεϊταρίδη που έχει συμβάλει από τη πλευρά του τα μέγιστα στη σωστή πλέον λειτουργία του ΟΠΑΝΔΑ. Ο κ. Λιανός ανέφερε, με την ευκαιρία, ότι δεν είναι απόλυτο ότι οι θέσεις τιμούν τους ανθρώπους, αλλά συμβαίνει συχνά να τιμούνται οι ίδιες οι θέσεις από τους ανθρώπους οι οποίοι τις αναλαμβάνουν και είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα η προσφορά των κ.κ. Πατούλη, Σεϊταρίδη και Θεοδώρου, τους οποίους ο Πήγασος Κυψέλης ευχαριστεί θερμά και έχει αποφασίσει τη βράβευσή τους στην σημερινή γιορτή.

Χωρίς λοιπόν οικονομική βοήθεια της Πολιτείας και του Δήμου, αλλά με σωστή πλέον λειτουργία του ΟΠΑΝΔΑ και επιπλέον με νέα ενεργά μέλη στη Διοίκηση του Σωματείου μας, που το κάνουν πιο δραστήριο και πιο ισχυρό και με τη νέα βοήθεια από το Δήμο, καθώς και τη συνέχιση της πολύτιμης ανιδιοτελούς βοήθειας που μας παρέχει η Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία με τη παραχώρηση αυτής της αίθουσας για την ετήσια εκδήλωση και για αθλητικές σκακιστικές δραστηριότητες, καθώς και με τη βοήθεια των Προπονητών μας, αισιοδοξούμε για ανάλογη συνέχεια. Με την ευκαιρία ευχαριστούμε την Ελληνική Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία και τον Αρχιμανδρίτη Πατέρα Κύριλλο για την βοήθειά τους στις Ομάδες μας.

 Στα θετικά, ειδικώτερα για το Ποδηλατικό μας Τμήμα είναι η νέα συνεργασία με την Action Bike του κ. Γιάννη Βασιλειάδη και με την Greek Cultural Vacation για τα δύο επόμενα χρόνια. Επίσης στα θετικά είναι και η ανανέωση της συνεργασίας των προπονητών μας.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι πριν αναλάβει η καινούργια Δημοτική Αρχή, ο Πήγασος Κυψέλης είχε προβληματισθεί έντονα για την αντιμετώπισή του από τη προηγούμενη Αρχή του ΟΠΑΝΔΑ. Και τούτο, επειδή, μεταξύ άλλων, παρά τα επί 3 χρόνια χορηγηθέντα συνεχόμενα παραχωρητήρια, μετά από αιτήσεις μας, για αθλητική δραστηριότητα των ηλικιακών αθλητικών τμημάτων μας Χάντ-μπωλ μικρών ηλικιών  στο γήπεδο Χάντ-μπωλ της πλατείας Λαμπρινής, δεν μας έφερναν τέρματα Χάντ-μπωλ από τον ΟΠΑΝΔΑ, παρά τις οχλήσεις και διαμαρτυρίες μας. Όταν μάλιστα τελικά τα έφεραν, στις αρχές του 2019, τα ξαναπήραν πίσω μέσα σε λίγες μέρες και το καλοκαίρι του 2019 κατήργησαν όχι νόμιμα τις γραμμές και το γήπεδο Χάντ-μπωλ της πλατείας Λαμπρινής, που είναι αναγνωρισμένο γήπεδο Χάντ-μπωλ και από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και από το Δήμο Αθηναίων, ο οποίος παλαιότερα έκανε μαθήματα εκμάθησης Χάντ-μπωλ με τον Προπονητή κ. Αλεπουδέα. Η ομάδα μας εκ τούτου υφίσταται ακόμα συνέπειες ποινών από την ΟΧΕ, επειδή δεν μπορεί να κατεβάσει ηλικιακές ομάδες, χωρίς να ευθυνόμαστε. Στο Κλειστό ΜΕΤΣ, που είναι το μόνο Κλειστό Γυμναστήριο της Αθήνας με γήπεδο Χάντ-μπωλ, στο οποίο μέχρι πριν λίγα χρόνια ο ΟΠΑΝΔΑ παραχωρούσε 6 εβδομαδιαίες προπονήσεις για Χάντ-μπωλ, περιόρισε την ομάδα μας που είναι η μόνη που διατηρεί Χάντ-μπωλ στο Δήμο Αθήνας στη Β΄ Εθνική Κατηγορία, στεγαζόμενη σε Γυμναστήριο του Δήμου, να έχει μόνο μία προπόνηση τη βδομάδα και μία άλλη εκ περιτροπής, δηλαδή ανά 15 ημέρες. Με αποτέλεσμα  η ομάδα μας από  την  ανεπαρκή  φυσική  κατάσταση  λόγω των ελάχιστων παραχωρουμένων προπονήσεων από τον ΟΠΑΝΔΑ να  μη μπορεί να  είναι ανταγωνιστική με ομάδες Χάντ-μπωλ άλλων Δήμων και επαρχίας, που έχουν καθημερινές προπονήσεις στα Κλειστά Γυμναστήρια των περιοχών τους. Ακόμα παρά το γεγονός ότι πηγαίναμε στον ΟΠΑΝΔΑ τις προκηρύξεις για υποχρεωτική διεξαγωγή των αγώνων σε Κλειστά Γυμναστήρια για τα τμήματα Παίδων και Εφήβων Μπάσκετ, ο ΟΠΑΝΔΑ παραχωρούσε για άλλες ομάδες Κλειστά Γυμναστήρια για τα τμήματά τους Παίδων και Εφήβων, αλλά όχι στην ομάδα μας που συχνά αναβάλλονταν οι αγώνες λόγω βροχής και ματαιώνονταν οι προπονήσεις και όταν διαμαρτυρόμασταν, έδειχναν ενοχλημένοι. Αυτά όμως πέρασαν, ήταν ένα εφιαλτικό παρελθόν και η ομάδα μας ευχαριστεί και συγχαίρει τη νέα Διοίκηση του ΟΠΑΝΔΑ που νοικοκυρεύει τη λειτουργία του μεγάλου αυτού Οργανισμού, η οποία γίνεται πλέον σωστότερη, όλοι το αντιλαμβανόμαστε αυτό και αυτό μας δυναμώνει να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για καλύτερες και περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες.

Στο  σημείο  αυτό  διευκρινίστηκε  ότι,  ούτε στο παρελθόν ούτε  τώρα υπήρχε ή υπάρχει πρόβλημα με το Πολιτιστικό Τμήμα του ΟΠΑΝΔΑ, με το οποίο υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει άριστη συνεργασία και σχέση για την αθλητική μας δραστηριότητα στο άθλημα του Σκακιού και παρέχουμε μετ’ ευχαριστήσεως προπονήσεις Σκακιού σε μικρά παιδιά για την ανάδειξη νέων σκακιστών και σκακιστριών.

Η Ομάδα μας διατηρεί επίσης την ιστοσελίδα www.aopigasos.gr, η οποία ενημερώνεται συνεχώς με τις αθλητικές μας δραστηριότητες. Στην ιστοσελίδα αυτή είναι ανηρτημένο, μεταξύ άλλων και το Λεύκωμα Σκακιού, ένα πολύ ενδιαφέρον και γλαφυρό ημερολογιακό ανάγνωσμα, που είχαν συγγράψει οι Σκακιστές μας πριν 25 και πλέον χρόνια σε τροχιά ανόδου της ομάδας μας για την Α2 Εθνική Κατηγορία Σκακιού, το οποίο αξίζει να διαβάσετε.

Έχουμε αισιοδοξία και καλά σχέδια για την αθλητική μας δραστηριότητα στο τρέχον και τα επόμενα χρόνια.  

Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις με στιγμές γεμάτες αναγνώριση αξιών, συγκίνηση και χαρά, καθώς και θερμά χειροκροτήματα για όλους. Πρώτος τιμήθηκε ο Αξιότιμος κ. Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, για την μεγάλη ευαισθησία του και την προσφορά του στον αθλητισμό και στην Ομάδα μας. Την απονομή προς τον κ. Γ. Πατούλη έκανε ο κ. Δ. Λιανός, ο οποίος επαίνεσε και ευχαρίστησε για την προσφορά του τον κ. Γ. Πατούλη, ο οποίος είναι Άνθρωπος, Άξιος και Αγαπητός, με τεράστια προσφορά από κάθε θέση που έχει αναλάβει. Εκ μέρους του κ. Γ. Πατούλη παρέλαβε την αναμνηστική πλακέτα η κα Φαίη Καλογήρου, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, η οποία παραστάθηκε στην γιορτή και εκπροσώπησε τον κ. Γ. Πατούλη.

Στο χρονικό αυτό σημείο και αφού είχε ολοκληρωθεί στο μεταξύ η απογευματινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, προσήλθε ο Αρχιμανδρίτης Πατήρ Κύριλλος και διεκόπη προσωρινά η συνέχιση της διαδικασίας των βραβεύσεων για να γίνει η ιερολογία της εκδήλωσης. Μέσα σε γενική κατάνυξη έγινε η ιερολογία και ευλογία της εκδήλωσης των Σωματείων μας από τον αιδεσιμολογιώταταο Αρχιμανδρίτη Πατέρα Κύριλλο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων και η κοπή της Πίτας. Μάλιστα ο Πατήρ Κύριλλος ανέφερε για μία ακόμα φορά ότι έχει διαπιστώσει την μεγάλη αθλητική δραστηριότητα και προσπάθειά μας και το σημαντικό έργο το οποίο γίνεται από την ομάδα μας  Πήγασος Κυψέλης για το  Σκάκι σε νεαρούς  Σκακιστές και  Σκακίστριες στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου, ότι είναι ικανοποιημένος γι’ αυτή την αθλητική δραστηριότητα και ότι θα συνεχίσει να παρέχει τη συνδρομή του και να βοηθά στο αθλητικό έργο της, καθώς είναι για καλό σκοπό. Συνεχάρη επίσης τους Αθλητές και τα Σωματεία μας για τις μεγάλες αθλητικές επιτυχίες και διακρίσεις των Αθλητών και των Αθλητριών μας.

Ακολούθως συνεχίσθηκαν και πάλι οι βραβεύσεις με την βράβευση του κ. Γιούρκα Σεϊταρίδη, Αντιπροέδρου του ΟΠΑΝΔΑ για την πολύπλευρη προσφορά του στον Ελληνικό Αθλητισμό. Αναφέρθηκε αφ’ ενός η τεράστια προσφορά του κ. Γιούρκα Σεϊταρίδη που με Ομοψυχία και απόλυτη Ομαδικότητα με τους Έλληνες συναθλητές του στην Εθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρου του 2004, Πίστη, Πάθος και Αποφασιστικότητα, αψήφισαν τα «μεγέθη» όπως διαχρονικά γνωρίζουν οι Έλληνες και μας έκαναν υπερήφανους με την κατάκτηση της 1ης θέσης, την ανάρτηση της Γαλανόλευκης Σημαίας με τον Σταυρό στον ψηλότερο Ιστό και την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου. Αφ’ ετέρου η προσφορά του ως Ανθρώπου μέσα από τα σπλάχνα του Αθλητισμού, να  βοηθήσει  σημαντικά από την  πλευρά του,  ως Αντιπρόεδρος  του

ΟΠΑΝΔΑ, στην αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας και του νοικοκυρέματος του ΟΠΑΝΔΑ χάριν του Αθλητισμού. Την βράβευση αυτή έκανε ο κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Σύμβουλος και Εκπρόσωπος στην εκδήλωση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κων/νου Μπακογιάννη, ο οποίος με την παρουσία του επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου για τον Αθλητισμό και την σωστή λειτουργία και βοήθεια του Δήμου Αθήνας. Την αναμνηστική πλακέττα παρέλαβε για τον κ. Γ. Σεϊταρίδη ο κ. Φώτης Ρουμελιώτης, υπεύθυνος των Ανοικτών Αθλητικών Κέντρων του ΟΠΑΝΔΑ, ο οποίος παραβρέθηκε στην γιορτή ατομικά και ως εκπρόσωπος του κ. Σεϊταρίδη. Ο κ. Ρουμελιώτης επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της νέας Διοίκησης του ΟΠΑΝΔΑ και της Προέδρου κας Άννας Ροκόφυλλου και του Αντιπροέδρου κ. Σεϊταρίδη για την σωστή λειτουργία του ΟΠΑΝΔΑ και ευχαρίστησε για την απονομή. Το Σωματείο μας ευχαρίστησε και ατομικά τον κ. Φώτη Ρουμελιώτη, επειδή και προσωπικά ο ίδιος λειτουργεί άψογα στα καθήκοντά του, βοηθώντας έτσι τον Αθλητισμό στο Δήμο Αθήνας.

 Ακολούθησε η βράβευση στον κ. Παντελή Μανώλογλου για την αφοσίωση και την πολύπλευρη και πολύτιμη  βοήθειά του στον Πήγασο Κυψέλης και κυρίως στο Τμήμα Μπάσκετ, το οποίο με συνεχείς άοκνες προσπάθειές του και μεγάλη δραστηριότητα, αναδιοργάνωσε και ενδυνάμωσε σε νέες στέρεες βάσεις. Την βράβευση έκανε ο Αστυνόμος κ. Νίκος Ζώης. Η βράβευση αυτή απέσπασε εκτεταμένα χειροκροτήματα.

Πολύ σημαντική ήταν και η επομένη βράβευση στον κ. Βασίλη Θεοδώρου, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, για την προσφορά του στον Αθλητισμό και στον Πήγασο Κυψέλης. Αναφέρθηκε επίσης ότι ο κ. Θεοδώρου έχει αγωνισθεί ως αθλητής στην ομάδα Χάντ-Μπωλ του Πήγασου Κυψέλης.

Η γιορτή συνεχίστηκε με τις βραβεύσεις των αθλητών, των αθλητριών και των προπονητών των Σωματείων.

Βραβεύθηκε με κύπελλο και εφέτος ο δύο φορές (το 2008 και το 2012) Παραολυμπιονίκης στην Ποδηλασία Δρόμου Σταμάτης Κοτζιάς του Πήγασου Κυψέλης για την κατάκτηση δύο χρυσών μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου 2019. Αναφέρθηκε ότι το προνόμιο του Σταμάτη Κοτζιά ως Παραολυμπιονίκη για την διάκρισή του με την κατάκτηση της 6ης θέσης στην Ποδηλασία Δρόμου το 2008 στους Παραολυμπιακούς του Πεκίνο, υλοποιείται  φέτος  το 2020 με τον  διορισμό του στο  Δήμο Νέας  Σμύρνης και αναμένεται γι’ αυτό η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

 Βραβεύθηκε με πλακέττα ο δύο φορές Παραολυμπιονίκης το 2016 (με 2 τέταρτες θέσεις) στο Ρίο Βραζιλίας Βασίλης Ντούνης, στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο, για τις μεγάλες διακρίσεις του στην Ξιφασκία με την Ομάδα  μας. Στον Βασίλη, ο οποίος το 2019 κατέκτησε Χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του αθλήματος αυτού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ευχηθήκαμε να κατακτήσει μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκυο.

Βραβεύθηκε με πλακέττα ο Πρωταθλητής μας Ποδηλασίας Δρόμου Λουκάς Καταπόδης του Πήγασου Κυψέλης, για το γεγονός ότι και το 2019 συνέχισε και πάλι να κατακτά την 1η θέση σε όλα τα Πρωταθλήματα, Πανελλήνια και Τοπικά και τους Αγώνες Ποδηλασίας της κατηγορίας του, στους οποίους συμμετέχει, ένα ρεκόρ ανεπανάληπτο. Ενώ είναι και ο μόνος Έλληνας αθλητής που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου και τον Ιανουάριο του 2020 κατέκτησε και την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας CYCLO CROSS. Το έπαθλο για τον Λουκά παρέλαβε ο συναθλητής του Γιώργος Πιστικός, επειδή ο Λουκάς στις 23/2/2020 επρόκειτο ν’ αγωνισθεί σε ποδηλατικό αγώνα εντός Αθήνας, στον οποίο μάλιστα κατέκτησε και πάλι την 1η θέση στην κατηγορία του.

Βραβεύθηκαν με κύπελλα ο Δημήτρης Ντόβας του Πήγασου Κυψέλης για κατάκτηση μεταλλίων και διακρίσεις στο Στίβο και στο Σκάκι το 2019 και ο Παναγιώτης Μπάρλας του Πήγασου Κυψέλης για κατάκτηση μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου το 2019, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν στην γιορτή από τον συναθλητή τους Αλέξη Μανάγια λόγω προβλήματος προσέλευσης κυρίως από τις κακές καιρικές συνθήκες.

 Βραβεύθηκε με Κύπελλο ο Αλέξανδρος Μπούρμπο του Πήγασου Κυψέλης για την πολυετή προσφορά του ως αθλητή της Ομάδας μας Μπάσκετ, παρά την μικρή ηλικία του, ο οποίος διακρίνεται ιδιαίτερα για την μαχητικότητά του, το πάθος του και την αφοσίωσή του στην Ομάδα μας.

Βραβεύθηκε με Κύπελλο ο Σπύρος Γκοτζιάς του Πήγασου Κυψέλης για τις επιτυχίες του το 2019 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Διάθλου, στο οποίο κατέκτησε και πάλι μετάλλιο και στους αγώνες Τριάθλου. Ο Σπύρος Γκοτζιάς παραμένει στους κορυφαίους αθλητές του Τριάθλου, στο οποίο έχει αγωνισθεί στην Εθνική Ομάδα και έχει σημαντική προσφορά σ’ αυτή. Ακόμα βοηθά και ως συνοδός-αθλητής σε προπονήσεις και αγώνες Δρόμου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου τον αθλητή μας Δημήτρη Ντόβα, που έχει ολική αναπηρία όρασης. Ο Σπύρος χειροκροτήθηκε θερμά.

Βραβεύθηκε επίσης με κύπελλο ο Χρήστος Βερζαμάνης του Πήγασου Κυψέλης για την ραγδαία εξέλιξή του και τις μεγάλες διακρίσεις του το 2019 στην Ποδηλασία DOWNHILL, παρά μάλιστα την μικρή ηλικία του.

Με μετάλλιο και δίπλωμα βραβεύθηκαν οι εξής:

Ο Σωκράτης Βακάλης για τις διακρίσεις που είχε ως αθλητής Μπάσκετ και για την προσφορά του ως προπονητή στο Τμήμα Μπάσκετ Ανδρών του Πήγασου Κυψέλης.

Ο κ. Γιάννης Ξανθάκης, για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στο Τμήμα Χάντ-Μπωλ Ανδρών του Πήγασου Κυψέλης, όπου με την ανελλιπή παρουσία του στους αγώνες είναι αγαπημένος από τους αθλητές μας και δίκαια έχει άτυπα τον τίτλο του Προέδρου στο τμήμα αυτό.

Οι Χρήστος Παπαντωνίου και Γιώργος Σάρδης για την προσφορά και τις διακρίσεις τους ως αθλητών στο Τμήμα Χάντ-μπωλ Ανδρών του Πήγασου Κυψέλης.

Οι Στυλιανός Χρυσομάλλης, Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος και Ιωάννης Φίτσιος για την προσφορά τους και τις διακρίσεις τους το 2019 ως αθλητών στο Τμήμα Σκακιού του Πήγασου Κυψέλης.

Οι Μανώλης Αναστασόπουλος, Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, Γιώργος Πιστικός, Αργύρης Τζαννές, Δημήτρης Πούλιας, Διονύσιος Ξένος και Γιάννης Ψαρόπουλος για τις διακρίσεις τους το 2019 ως αθλητών του Πήγασου Κυψέλης στους αγώνες της Ποδηλασίας Δρόμου.

Ο Αστυνομικός κ. Γεώργιος Δοργιάκης για την βοήθειά του στις αθλητικές δραστηριότητες του Πήγασου Κυψέλης.

Οι Ντέϊβιντ Ζατσάϊ, Νικήτας Λαμπρόπουλος, Βασίλειος Κοντογιαννόπουλος, Δημήτριος Γώγος, Εμμανουήλ Παπαρβανίτης, Φλόριαν Λάμε, Ορέστης Κύρκος, Άγγελος Μαλκάϊ, Τίτο Βαλεντίνο, Διονύσιος – Γεώργιος Λάσκαράτος, Έλις Ζατσάϊ, για το ήθος και την αγωνιστικότητά τους ως αθλητών του Τμήματος Μπάσκετ του Πήγασου Κυψέλης το 2019. Και σ’ αυτή τη βράβευση ακολούθησε εκτεταμένο χειροκρότημα.

Ο κ. Ματθαίος Γιώτας, Αστυνομικός, για την πολύτιμη βοήθειά του στην Ασφαλή Διεξαγωγή και επιτυχία του αγώνα ποδηλασίας «Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας» που  διοργάνωσε το Σωματείο μας στις  28/10/2019 για την  Εθνική Επέτειο ΟΧΙ.

Ο Αλέξανδρος Παναγιώτου για τις διακρίσεις του το 2019 ως αθλητής του Πήγασου Κυψέλης στους αγώνες Κολύμβησης.

Ο Μάρκος Δρακόπουλος για την διάκρισή του το 2019 ως αθλητής του Αετού Αθηνών στην Ποδηλασία Δρόμου.

Ο Αργύρης Βασιλόπουλος για τις διακρίσεις του το 2019 ως αθλητής του Πήγασου Κυψέλης, στους αγώνες Μοντέρνου Πεντάθλου.

Επίσης επαινέθηκαν για τις διακρίσεις τους το 2019: Η αθλήτρια ποδηλασίας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη του Πήγασου Κυψέλης με 2 χρυσά μετάλλια στην Ποδηλασία Δρόμου. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης του Πήγασου Κυψέλης με 5 μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2019 της Ποδηλασίας Πίστας και Δρόμου και στο Παρατρίαθλο, οι αθλητές Ποδηλασίας Κώστας Ανυφαντής, Χρήστος Τζόλας και Φανούρης Κοντογιωργάκης του Πήγασου Κυψέλης και οι αθλητές Σκακιού Κώστας και Γιάννης Παπαδημητρίου, Γιώργος Χατζηαντωνάκης, Αλέξανδρος Σαμπαζιώτης, Μάριος Γαστουνιώτης και Άγγελος Τζήμα.

Τις απονομές  έκαναν επίσης μεταξύ  άλλων οι κ.κ. πατήρ Κύριλλος, Β. Τρομπούκης, Αλ. Τσιρακίδης, Αρ. Λυχναράς, Αλ. Κελόγλου, Μιχ. Κοκκίνης, Φ. Ρουμελιώτης, οι Παραολυμπιονίκες Στ. Κοτζιάς και Βασ. Ντούνης, η κα Φαίη Καλογήρου, οι κ.κ. Γ. Κυριαζής, Αρ. Αργυρίδης, Σπ. Κολαΐτης, Π. Μανώλογλου, Γ. Δοργιάκης, Σ. Χρυσομάλλης και μέλη και φίλοι των Σωματείων μα.

Ακολούθησε η εκδήλωση της κοπής της πίτας από τον πατέρα Κύριλλο και τα αναψυκτικά, καθώς και η καθιερωμένη κλήρωση για τον τυχερό που κέρδισε το λαβαράκι της ομάδας. Τυχερή εφέτος ήταν μία κοπέλα, η οποία είχε τον τυχερό αριθμό της εφετινής κλήρωσης που ήταν το 99 και αυτή κέρδισε το λαβαράκι του Πήγασου Κυψέλης. Από ολιγωρία της στιγμής δεν κρατήθηκε το όνομά της για να το αναφέρουμε. Αν η ίδια επιθυμεί, ας επικοινωνήσει να μας το πει. Η γιορτή έληξε με πλατιά χαμόγελα όλων.

* Παρατίθενται φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4726

Αφήστε μια απάντηση