Στη κατάμεστη ενοποιημένη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Νοβοτέλ με παρουσία 900 περίπου ατόμων βραβεύθηκαν οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες του Ρίο Βραζιλίας 2016, μεταξύ των οποίων ο πρωταθλητής μας στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης με δυο τέταρτες παραολυμπιακές νίκες (1/2/2017)

Στη κατάμεστη ενοποιημένη μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου Νοβοτέλ με παρουσία 900 περίπου ατόμων βραβεύθηκαν οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες του Ρίο Βραζιλίας 2016, μεταξύ των οποίων ο πρωταθλητής μας στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης με δυο τέταρτες παραολυμπιακές νίκες (1/2/2017). Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την Ε.Α.ΟΜ.Α.με.Α. στο επί της οδού Μιχ. Βόδα 4 ξενοδοχείο Νοβοτέλ Αθηνών για την ετήσια εορτή της κοπής πίτας και βραβεύσεων, που διοργανώνουν οι δύο αυτοί φορείς και εφέτος ήταν αφιερωμένη στη βράβευση των Ελλήνων και των Ελληνίδων Παραολυμπιονικών Αθλητών και Αθλητριών του Ρίο Βραζιλίας 2016. Ο διεθνής αθλητής μας στη Ξιφασκία με Αμαξίδιο Βασίλης Ντούνης κατέκτησε στο Ρίο Βραζιλίας, μετά από άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση την 4η θέση στο Ατομικό Σπάθης Ανδρών Κατηγορίας Α΄, νικώντας και τον αήττητο για χρόνια Κινέζο Πρωταθλητή και επίσης την 4η θέση στο Ομαδικό Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών, στο οποίο αγωνίσθηκε μαζί με τους Γεράσιμο Πυλαρινό – Μαρκαντωνάτο και Παναγιώτη Τριανταφύλλου. Παρευρέθησαν στην εκδήλωση πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της αθλητικής ηγεσίας, κομμάτων από όσα καλούνται, που ίσως από συνήθεια και των περισσοτέρων καναλιών δεν καλούνται αυτά τα χρόνια όλα, τοπικής αυτοδιοίκησης, αθλητικών Ομοσπονδιών, αθλητικών Σωματείων, προπονητές, αθλητές, γονείς και φίλοι του αθλητισμού Α.με.Α. Σημαντική ήταν η παρουσία του πατέρα Κύριλλου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, ο οποίος προσήλθε στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄, ιερολόγησε και ευλόγησε την εκδήλωση και μίλησε σοφά και ζεστά δημιουργώντας μεγάλη θετική αίσθηση. Με προσήλωση και κατάνυξη τον άκουσαν οι προσελθόντες. Είπε μεταξύ άλλων, ότι «κάποιοι από τους αθλητές αντλούν τη δύναμή τους από την Πίστη τους ακόμα και όταν δεν το λένε. Κάποιος που είναι  και  στέκεται ψηλά, είναι  δυνατός  και  συμπαρίσταται».  Πολύ  σημαντική  και αληθινή αναφορά για  όλους μας, στην πίστη μας και στο Θεό.

Από το Σωματείο μας, εκτός από τον αθλητή μας Βασίλη Ντούνη και την οικογένειά του, τον άξιο προπονητή του Δημήτρη Κάζαγλη, Εθνικό Προπονητή της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, παρευρέθησαν και ο Πρόεδρος Δ. Λιανός, η Μαρία – Σοφία Λιανού, ο Παραολυμπιονίκης αθλητής μας Ποδηλασίας Δρόμου στο Πεκίνο 2008 και στο Λονδίνο 2012 Σταμάτης Κοτζιάς, που έχουμε παράπονο για τον τρόπο αποκλεισμού του από το Ρίο Βραζιλίας 2016, οι αθλητές μας Αλέξης Μανάγιας, Κων/νος Νικολής, Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου και η κα Γεωργία Μαυροειδή. Η εκδήλωση ήταν όμορφη και επιτυχημένη για τους αθλητές μας Α.με.Α. που κρατούν ψηλά την Ελληνική Σημαία και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για όλους μας. Θα ήταν πιστεύουμε ακόμα καλύτερη η εκδήλωση, αν στη σημερινή δύσκολη και παρακμιακή για την Πατρίδα μας εποχή καλούνται όλοι ανεξαιρέτως και δεν βοηθά πλέον ο αποκλεισμός από την γιορτή κανενός Έλληνα όπου και αν ανήκει, που μάλιστα εκδηλώνει την αγάπη του στην Ελληνική Σημαία και στη Πατρίδα. Δεν περισσεύει κανένας και δεν είναι φρόνιμη η καλλιέργεια διακρίσεων και διχασμών, αφού είναι γνωστό ότι ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές, όπως είναι και η σημερινή, η αγάπη και η ενότητα είναι αυτά που απαιτούνται για να δυναμώνει η Πατρίδα μας και ν’ αντιμετωπίζει πιο αποτελεσματικά τις δυσκολίες.

Παραθέτουμε φωτογραφία από τη βράβευση του Βασίλη Ντούνη στην εκδήλωση αυτή, για τις δύο τεράστιες διεθνείς επιτυχίες του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3193

Αφήστε μια απάντηση