Με χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθη (Sabre) και ασημένιο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας (Epee) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που έγινε στις 16/12/2017 στο κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης», ο διεθνής αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ», ολοκλήρωσε την πιο επιτυχημένη μέχρι τώρα αγωνιστική χρονιά του στο άθλημα αυτό.

Με χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα Σπάθη (Sabre) και ασημένιο μετάλλιο στο Ξίφος Μονομαχίας (Epee) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017 της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που έγινε στις 16/12/2017 στο κλειστό Γυμναστήριο Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης», ο διεθνής αθλητής μας Βασίλης Ντούνης του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ», ολοκλήρωσε την πιο επιτυχημένη μέχρι τώρα αγωνιστική χρονιά του στο άθλημα αυτό. Η κορυφαία πάντως στιγμή του είναι μέχρι τώρα η κατάκτηση από τον Βασίλη Ντούνη του πρώτου Ελληνικού μεταλλίου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ξιφασκίας με Αμαξίδιο, που έγινε στην Ιταλία στις 7 ως 12/11/2017, με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου (3ης θέσης) στο ατομικό αγώνισμα Σπάθης (Sabre).

O Βασίλης ήταν συγκλονιστικός στο Αιγάλεω στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2017. Ιδιαίτερα μάλιστα στο αγώνισμα Σπάθη (Sabre) κατενίκησε με άνεση στους Προκριματικούς Αγώνες όλους τους αντιπάλους του. Το ίδιο έπραξε και στον ημιτελικό, αλλά και στο τελικό όπου νίκησε δίκαια και τον μεταλλιούχο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Βραζιλίας 2016 Π. Τριανταφύλλου με 15 – 9, κατακτώντας έτσι αήττητος την πρώτη  θέση και το χρυσό μετάλλιο. Ο Βασίλης ήταν αποφασιστικός και συναγωνίσθηκε στις κινήσεις του την ταχύτητα του φωτός, αποδεικνύοντας τα πλούσια αθλητικά προσόντα του και την καλή φυσική του κατάσταση. Στο αγώνισμα Ξίφος Μονομαχίας (Epee) ο Βασίλης επίσης πρωταγωνίστησε, φθάνοντας και πάλι στον τελικό με τον διεθνή και έμπειρο Π. Τριανταφύλλου, ο οποίος υπερίσχυσε στο αγώνισμα αυτό του Βασίλη. Ο Βασίλης κατέκτησε σ’ αυτό την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, ανεβάζοντας ακόμα παραπάνω και την ομάδα μας με τα δύο του μετάλλια (χρυσό και ασημένιο) στον Πίνακα κατάκτησης μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα 2017.

Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε τις μεγάλες διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες του Κορωπιώτη πρωταθλητή μας Βασίλη Ντούνη μέσα στο 2017, που είναι οι εξής :

 

  • ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 12/11/2017

3η  ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΠΑΘΗ (Sabre) ΑΤΟΜΙΚΟ

25η θέση στο Epee ατομικό

11η θέση στο Epee ομαδικό

4η θέση στο Sabre ομαδικό

 

  • Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας που διεξήχθη στην Ουγγαρία από 15 έως 20/2/2017

10η θέση στο Sabre ατομικό   

16η θέση στο Epee ατομικό

 

  • Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας που διεξήχθη στην Ιταλία από 17 έως 19/3/2017

10η θέση στο Sabre ατομικό   

6η θέση στο Sabre ομαδικό

17η θέση στο Epee ατομικό

 

  • Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας που διεξήχθη στην Ολλανδία στις 11 έως 15/5/2017

3η  ΘΕΣΗ ΣΤΗ  ΣΠΑΘΗ  (Sabre) ατομικό   

 

  • Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ξιφασκίας που διεξήχθη στην Πολωνία από 29/6 έως 2/7/2017

2η  ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΠΑΘΗ (Sabre) ομαδικό

8η θέση στο Sabre ατομικό   

21η θέση στο Epee ατομικό     

 

  • Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας που διεξήχθη στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 2017

1η  ΘΕΣΗ  ΣΤΗ ΣΠΑΘΗ (Sabre) ΑΤΟΜΙΚΟ   

2η  ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΞΙΦΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΑΣ  (Epee) ΑΤΟΜΙΚΟ 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3674

Αφήστε μια απάντηση