Ο Άγγελος Κεχαγιάς του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης προετοιμάζεται για πρόκριση και συμμετοχή στο ποδηλατικό Μπρεβέ του 2019 που θα γίνει στη διαδρομή Παρίσι – Βρέστη απόστασης 1.200 χιλιομέτρων

Ο αθλητής ποδηλασίας Άγγελος Κεχαγιάς του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που συμμετέχει στους ποδηλατικούς αγώνες της κατηγορίας Ανδρών, έχει αρχίσει να ασχολείται παράλληλα και να συμμετέχει και σε ποδηλατικές διοργανώσεις μεγάλων αποστάσεων Μπρεβέ. Στα πλαίσια αυτά κατέκτησε το 2016  4 μετάλλια σε ποδηλατικούς αγώνες Μπρεβέ, γεγονός που θέρμανε  περισσότερο το ενδιαφέρον του γι’ αυτούς τους αγώνες. Έτσι αποφάσισε να διεκδικήσει τη συμμετοχή του στην μεγαλύτερη διοργάνωση Μπρεβέ που γίνεται κάθε 4 χρόνια, το προηγούμενο έτος των εκάστοτε Ολυμπιακών Αγώνων. Η τελική μεγάλη ποδηλατική διοργάνωση Μπρεβέ του 2019 θα γίνει στη διαδρομή Παρίσι – Βρέστη  απόστασης 1.200 χιλιομέτρων. Οι αγώνες πρόκρισης για τη συμμετοχή σ’ αυτή θα γίνουν το 2018 και ο Άγγελος Κεχαγιάς προετοιμάζεται εντατικά για να συμμετάσχει σ’ αυτούς και να εξασφαλίσει την πρόκρισή του. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι στις ποδηλατικές εκδηλώσεις Μπρεβέ συμμετέχει και ο επίλεκτος ποδηλάτης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης Νίκος Παπαδάκης.

Σχετικά με την ασχολία και τη συμμετοχή του στους ποδηλατικούς αγώνες Μπρεβέ ο Άγγελος Κεχαγιάς ανέφερε τα εξής :

 

 

Όλα ξεκίνησαν τον Γενάρη του 2016. Είχε test ride η Bianchi και ο φίλος μου ο Στέλιος μου πρότεινε να συμμετάσχω στο Μπρεβέ του Ξυλοκάστρου με το Bianchi Intenso, το οποίο και ευγενώς μου παραχώρησε. Όλα κύλησαν περίφημα. Τότε σκέφτηκα ΤΗΝ πρόκληση. Να συμμετάσχω σε συγκεκριμένα Μπρεβέ ώστε να αποκτήσω τον τίτλο του Super Randonneur. Ο τίτλος αυτός δίνεται από τον οργανισμό Audax Club Parisien σε όσους ολοκληρώνουν συγκεκριμένες αποστάσεις-Μπρεβέ. Επόμενο Μπρεβέ ήταν μέχρι την Πάτρα. Αποστάσεως 400 χλμ. Τα κατάφερα και σε αυτό. Τερμάτισα με καλό χρόνο. Το επόμενο και συνάμα το πιο δύσκολο ήταν το Μπρεβέ μέχρι το Κατάκολο. 600 χλμ!!! Σημειωτέον πως η μεγαλύτερη απόσταση που είχα διανύσει πριν το 2016 ήταν 224 χλμ. Τελικώς, ο οιοσδήποτε φραγμός τίθεται μόνο από το μυαλό…. Τα κατάφερα! 600 χλμ σε 37 ώρες περίπου. Εντός χρόνου. Είχε απομείνει μόνο το 300άρι του Διακοπτού. Σχετικώς εύκολο. Τα κατάφερα. Όταν παρέλαβα το μετάλλιο του Super Randonneur, γύρισε ο γιός μου και μου είπε: “Μπαμπά, το μετάλλιο σημαίνει πως είσαι πολύ καλός ποδηλάτης. -Όχι αγόρι μου. Σημαίνει πως όταν βάζεις κάτι στόχο και ακολουθείς σωστά βήματ α, τα καταφέρνεις.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3306

Αφήστε μια απάντηση