Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις ο κορυφαίος Αθλητής Ποδηλασίας ΑμεΑ Θεόδωρος Χριστοδούλου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης θριάμβευσε κατακτώντας με άνεση την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο και στους δύο Αγώνες της κατηγορίας C5 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2024, που έγινε στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης στις 20 και 21 Απριλίου 2024 και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος 2024. Με τα δύο νέα Χρυσά Μετάλλια του Αθλητή μας από το Μεσολόγγι Θεόδωρου Χριστοδούλου, σ’ αυτό το Πρωτάθλημα, ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης διατήρησε για συνεχόμενη χρονιά την Μακρόχρονη Παράδοση που έχει δημιουργήσει στο να κατακτά Μετάλλια με τους Αθλητές του κάθε χρόνο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της Ποδηλασίας ΑμεΑ για περισσότερα από 20 χρόνια και ήδη έχει κατακτήσει διακόσια περίπου Μετάλλια σ’ αυτά μέχρι τώρα. Με δύο επίσης εξαιρετικές εμφανίσεις ο Χανιώτης Αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης κατέκτησε την 4η θέση στους ίδιους αγώνες στην ίδια Κατηγορία C5, χάνοντας οριακά Μετάλλιο.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις ο κορυφαίος Αθλητής Ποδηλασίας ΑμεΑ Θεόδωρος Χριστοδούλου του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης θριάμβευσε κατακτώντας με άνεση την Πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο και στους δύο Αγώνες της κατηγορίας C5 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2024, που έγινε στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης στις 20 και 21 Απριλίου 2024 και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος 2024. Με τα δύο νέα Χρυσά Μετάλλια του Αθλητή μας από το ΜεσολόγγιΘεόδωρου Χριστοδούλου, σ’ αυτό το Πρωτάθλημα, ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης διατήρησε για συνεχόμενη χρονιά την Μακρόχρονη Παράδοση που έχει δημιουργήσει στο να κατακτά Μετάλλια με τους Αθλητές του κάθε χρόνο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της Ποδηλασίας ΑμεΑ για περισσότερα από 20 χρόνια και ήδη έχει κατακτήσει διακόσια περίπου Μετάλλια σ’ αυτά μέχρι τώρα. Με δύο επίσης εξαιρετικές εμφανίσεις ο Χανιώτης Αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης κατέκτησε την 4η θέση στους ίδιους αγώνες στην ίδια Κατηγορία C5, χάνοντας οριακά Μετάλλιο.

Ο  Μεσολογγίτης  Αθλητής μας  Θεόδωρος Χριστοδούλου  έδειξε την  αθλητική ανωτερότητά του και δεν άφησε περιθώρια στους αξιόμαχους αντιπάλους του να τον απειλήσουν. Θριάμβευσε άνετα και δίκαια στην δύσκολη και με μεγάλη συμμετοχή Αθλητών κατηγορία C5, αποδεικνύοντας ότι είναι έτοιμος και για διεθνείς διακρίσεις με την Εθνική μας Ομάδα Ποδηλασίας ΑμεΑ. Ο Χανιώτης Αθλητής μας Σπ. Μαρκουλάκης απέδειξε την πολύ μεγάλη αθλητική αξία του και παραμένει το παράπονο στον ίδιο και το Σωματείο μας ότι αδικείται αγωνιζόμενος στην δυσκολότερη κατηγορία C5, αντί της C3 ή το πολύ της C4, που πρέπει να ενταχθεί όπως έχει διαπιστώσει με επανεξέτασή του πριν από λίγα χρόνια ο Γιατρός της ΕΑΟμΑμεΑ κ. Γιώργος Κιρλιγκίτσης. Παραμένει δυστυχώς στην κατηγορία C5 με την αιτιολογία ότι είχε λάβει διεθνή αξιολόγηση γι’ αυτήν και μόνο με νέα διεθνή επαναξιολόγηση (κλασιφικέϊσον) μπορεί να διορθωθεί η αγωνιστική του κατηγορία. Η Ομοσπονδία παρά τα αιτήματα του Σωματείου μας δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον να βοηθήσει στην νέα διεθνή επαναξιολόγησή του και χάθηκε η ευκαιρία για διεθνείς διακρίσεις με αθλητή σαν τον Σπύρο Μαρκουλάκη στην Κατηγορία  C3 ή το πολύ C4, στις οποίες θα ήταν ασυναγώνιστος. Ο Σπύρος έμεινε με το παράπονο, αλλά συνεχίζει την Ποδηλασία από την πολύ μεγάλη αγάπη του στο άθλημα.

Οι δύο αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών ΑμεΑ 2024 έγιναν εντός της εγκατάστασης του αεροδρομίου στο Τυμπάκι Κρήτης με συνολικό μήκος διαδρομής 6,7 χιλιομέτρων.

Ο πρώτος Αγώνας ήταν ο Αγώνας της Ατομικής Χρονομέτρησης. Έγινε το Σάββατο 20/4/2024, σε τρεις γύρους της διαδρομής, με συνολική απόσταση 20,1 χιλιόμετρα και εκκίνηση της Κατηγορίας στις 11.00΄ π.μ.

Η κατάταξη των έξη πρώτων Αθλητών Ανδρών της κατηγορίας C5 στον Αγώνα αυτόν έχει ως εξής :

            C5 (Α) ατομική χρονομέτρηση

            1)   Θεόδωρος Χριστοδούλου  (ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 22΄08΄΄ 621

            2)   Αλέξανδρος Θεοδωρίδης  (Καστελλάνοι)  24΄36΄΄ 656

            3)   Σωτήρης  Βαβαρούτσος  (ΠΑΟ  ΑμεΑ)  26΄20΄΄ 460

            4)   Σπύρος Μαρκουλάκης (Πήγασος Κυψέλης) 27΄ 41΄΄ 804

            5)   Δημήτρης Λίτσιος  (Ιωνάς) 30΄ 38΄΄ 742

            6)   Βασίλης Καπασούρης (Καστελλάνοι) 32΄07΄΄ 707

Ο Δεύτερος Αγώνας ήταν ο Αγώνας Αντοχής. Έγινε την Κυριακή 21/4/2024, σε δέκα γύρους της διαδρομής, με συνολική απόσταση 67 χιλιόμετρα και εκκίνηση στις 10.00΄π.μ.

Ο Αθλητής μας Θεόδωρος Χριστοδούλου κάλυψε περίπου 1,5 γύρο διαφορά, γύρω στα 10 χιλιόμετρα μπροστά από τον δεύτερο αθλητή, τερματίζοντας άνετα στην πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά με χρόνο 1 ώρα 23΄11΄΄ 603. Ο  Αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης ξεχώρισε με έναν άλλον Αθλητή στην μάχη για το Μετάλλιο της τρίτης θέσης, το οποίο έχασε για ελάχιστη διαφορά, φέρνοντας χρόνο 1 ώρα  24΄ 26΄΄ 361.

Στην κατάκτηση των πάρα πολλών δεκάδων Μεταλλίων από το Σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα μέχρι τώρα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας ΑμεΑ έχουν συμβάλει με τις επιτυχίες τους οι εξής Αθλητές μας : Σταμάτης Κοτζιάς, Ανέστης Λουκάς, Παναγιώτης Μπάρλας, Οδυσσέας – Κων/νος Σαββόπουλος, Σπύρος Μαρκουλάκης, Κων/νος Νικολής, Εμμανουήλ (Μάνος) Καπνόπουλος, Παύλος Ζωνουδάκης, Θεόδωρος Χριστοδούλου, Κούτσιας Κων/νος, Παπαδάκης Νικόλαος, Κων/νος (Κώστας) Μπρερές, Πόπη Αμαριωτάκη, Γιάννης Δεφίγγος, Νίκος Κοντογιάννης. Μάλιστα στην Ποδηλασία ΑμεΑ είχαν συμμετοχή Αθλητές του Σωματείου μας ακόμα και σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ο Ανέστης Λουκάς το 2004 στην Αθήνα. Ο Σταμάτης Κοτζιάς το 2008 στο Πεκίνο και το 2012 στο Λονδίνο. Επίσης οι Αθλητές μας είχαν πάρα πολλές διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις σε Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Ποδηλασίας ΑμεΑ και άλλους διεθνείς Αγώνες. Είναι Άθλημα με Χρυσές Σελίδες στην Αθλητική Ιστορία του Σωματείου μας. Παρεμπιπτόντως πάντως αναφέρουμε ότι, μέχρι σήμερα το 2024, δεν έχει γίνει ακόμα διορισμός του διακριθέντος Παραολυμπιονίκη Αθλητή μας Σταμάτη Κοτζιά με βάση αφ’ ενός την κατάκτηση από αυτόν της  έκτης (6ης) θέσης στον Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο (κατέκτησε μετά και την 8η θέση στον Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο) και αφ’ ετέρου και σε συνδυασμό με βάση και με τα θεσμοθετημένα προνόμια διορισμού διακριθέντων Παραολυμπιονικών. Χωρίς για τον μη διορισμό του να ευθύνεται ούτε ο ίδιος που έχει ζητήσει τον διορισμό του και πληροί τις προϋποθέσεις, ούτε το Σωματείο μας που ζήτησε και την συνδρομή της αρμόδιας Αθλητικής Ομοσπονδίας, χωρίς όμως ανταπόκριση. Έχει αναφερθεί ότι ο διορισμός του στο Δήμο Νέας Σμύρνης δεν έγινε λόγω έλλειψης κονδυλίων.

*  Παραθέτουμε φωτογραφίες από την συμμετοχή των Επίλεκτων Αθλητών μας

Θ. Χριστοδούλου και Σ. Μαρκουλάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου ΑμεΑ 2024 στο Τυμπάκι Ηρακλείου Κρήτης και από την βράβευση του Χριστοδούλου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5471

Αφήστε μια απάντηση