Με 3 νέα μετάλλια των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου AMEA 2019, εκ των οποίων τα 2 χρυσά με τη πρωταθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη και το 1 ασημένιο με το πρωταθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη, επανήλθε η Ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που εφέτος έγινε και πάλι στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης στις 20 και 21/4/2019. Άλλα τόσα μετάλλια ίδιου χρώματος κατέκτησαν οι παραπάνω αθλητές μας στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου “FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP” από τις διακρίσεις τους στους ίδιους αγώνες (ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής) που μέτρησαν ταυτόχρονα και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου.

Με 3 νέα μετάλλια των αθλητών μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου AMEA 2019, εκ των οποίων τα 2 χρυσά με τη πρωταθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία  Αμαριωτάκη και το 1 ασημένιο με το πρωταθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη, επανήλθε η Ομάδα μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου που εφέτος έγινε και πάλι στο αεροδρόμιο Τυμπακίου Ηρακλείου Κρήτης στις 20 και 21/4/2019. Άλλα τόσα μετάλλια ίδιου χρώματος κατέκτησαν οι παραπάνω αθλητές μας στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου “FESTOS EUROPEAN C1 PARACYCLING CUP” από τις διακρίσεις τους στους ίδιους αγώνες (ατομικής Χρονομέτρησης και Αντοχής) που μέτρησαν ταυτόχρονα και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Δρόμου. Παρά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Ομάδα μας, η οποία αναγκάσθηκε τελικά να συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2019 με τους 2 παραπάνω αθλητές μας σε σχέση με τη συμμετοχή 5 αθλητών μας που είχε αρχικά δηλώσει, οι 2 αυτοί αθλητές μας έκαναν κατάθεση ψυχής και κατέκτησαν δίκαια τα 3 αυτά νέα μετάλλια. Έτσι αφενός η Ομάδα μας διπλασίασε  μέχρι τώρα τα μετάλλιά της στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2019, φθάνοντας τα 6 μετάλλια και αφετέρου επανήλθε στις μεγάλες διακρίσεις και στην συνέχιση της υπερδεκαετούς  παράδοσης των διακρίσεών της στο άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Η Πρωταθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη, από τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης η οποία αγωνίστηκε στην κατηγορία C4 γυναικών, έκανε  εντυπωσιακή  εμφάνιση στον  αγώνα της  ατομικής  Χρονομέτρησης 14  χιλιομέτρων  που έγινε το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 και κατέκτησε δίκαια τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο του αγώνα αυτού και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου AMEA και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο FESTOS Ποδηλασίας Δρόμου. Μολονότι μάλιστα κατά τη διάρκεια του αγώνα αυτού επικρατούσε σφοδρότατος άνεμος κατά ριπάς και ταυτόχρονα είχε δημιουργηθεί και επιδεινωνόταν στην αθλήτριά μας πρόβλημα υγείας, που της προκαλούσε έντονο πόνο, παρά ταύτα η αθλήτριά μας κάνοντας κατάθεση ψυχής υπερέβαλε εαυτόν και συνέχισε τον αγώνα κατακτώντας τη μεγάλη αυτή Πανελλήνια και διεθνή ποδηλατική επιτυχία της. Στον αγώνα της αντοχής, που έγινε τη Κυριακή 21 Απριλίου 2019 σε απόσταση 49 χιλιομέτρων, η αθλήτριά μας Καλλιόπη – Στεφανία Αμαριωτάκη αγωνίσθηκε με εντονότερο το πρόβλημα της υγείας της που είχε δημιουργηθεί από τη προηγούμενη ημέρα και με τις ίδιες κακές καιρικές συνθήκες και παρά ταύτα χάρις στη μεγάλη θέληση και αγωνιστικότητά της, τερμάτισε και πάλι τον αγώνα φέρνοντας επιτυχώς το ποδήλατο μέχρι το νήμα του τερματισμού και κατακτώντας τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα αυτό.

Ο  Πρωταθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης, από τα Χανιά, ο οποίος αγωνίστηκε στην κατηγορία C5 ανδρών, στο πρώτο αγώνα της ατομικής Χρονομέτρησης και ενώ ήταν καθαρά στη 2η θέση και πολύ κοντά στο ασημένιο μετάλλιο, έκανε λάθος στη διαδρομή με αποτέλεσμα να ακυρωθεί και να στερηθεί τη μεγάλη διάκριση στον αγώνα αυτό. Στον αγώνα όμως της αντοχής, απόστασης 63 χιλιομέτρων (9 γύροι των 7 χιλιομέτρων), ο Σπύρος Μαρκουλάκης  έδειξε την πολύ μεγάλη αθλητική αξία του και παρά το σφοδρό άνεμο που επικρατούσε ακολούθησε πολύ γρήγορο – ξέφρενο ρυθμό αναπτύσσοντας μεγάλη μέση ωριαία ταχύτητα και κατέκτησε δίκαια και άνετα τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα αυτό και για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο. Ήταν με πολύ μεγάλη διαφορά μπροστά από τους ποδηλάτες που ακολουθούσαν, ενώ ο μοναδικός ποδηλάτης, που ξεχώρισε μπροστά του, είχε ακολουθήσει τα Tandem.

Η Ομάδα μας είχε προετοιμασθεί να συμμετάσχει με 3 ακόμα αθλητές μας που κατοικούν σε Προάστια της Αθήνας και έχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές και διακρίσεις, με κατακτήσεις πάρα πολλών μεταλλίων στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Δρόμου. Επικεφαλής αυτών ήταν ο δύο φορές Ολυμπιονίκης Ποδηλασίας Δρόμου αθλητής μας Σταμάτης Κοτζιάς και επίσης ήταν οι αθλητές μας Νίκος Παπαδάκης και Κώστας Νικολής, οι οποίοι για διαφορετικά προβλήματα που προέκυψαν κυριολεκτικά τις τελευταίες μέρες  και σε συνδυασμό  με το μακρινό τόπο  διεξαγωγής των αγώνων, δεν μπόρεσαν τελικά να συμμετάσχουν στους φετινούς αγώνες της Ποδηλασίας Δρόμου. Έτσι η Ομάδα μας εκπροσωπήθηκε εφέτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου μόνο από τα δύο εν ενεργεία Κρητικόπουλα – αθλητές μας (παλαιότερα είχαμε στην Ομάδα μας περισσότερους Κρητικούς αθλητές), οι οποίοι διεκρίθησαν και εκπροσώπησαν επάξια το Σωματείο μας. Τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4472

Αφήστε μια απάντηση