Νέα μεγαλειώδης εμφάνιση του αθλητή Σπύρου Μαρκουλάκη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης που κατέκτησε και πάλι 3 μετάλλια (2 ασημένια και 1 χάλκινο) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2018 (25/2/2018).

Νέα μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, που θριάμβευσε και κατέκτησε και πάλι 3 μετάλλια (2 ασημένια και 1 χάλκινο) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2018 στη δύσκολη Κατηγορία C5, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση. Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι, τη Κυριακή 25/2/2018. Ήταν ιδιαίτερη χαρά μάλιστα για όλους μας το γεγονός ότι ο Χανιώτης αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης (που κατοικεί μόνιμα και εργάζεται στα Χανιά) μπόρεσε φέτος, λόγω και της σύμπτωσης της διεξαγωγής των αγώνων του Πρωταθλήματος Πίστας στην Αθήνα μετά μόλις μια ημέρα μετά την ετήσια γιορτή του σωματείου μας, να παρευρεθεί και να βραβευθεί για τις μεγάλες διακρίσεις του στη ποδηλασία το 2017 (εν όψει της έλευσής του για τους αγώνες της Πίστας). Σε μια λαμπρή, ζεστή και με πολύ κόσμο γιορτή της κοπής πίτας και βραβεύσεων του σωματείου μας που έγινε το Σάββατο 24/2/2018 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Μάρκου Ευγενικού Κάτω Πατησίων, στην οποία ο Σπύρος συναντήθηκε και με όλους τους συναθλητές του στην ομάδα μας και καταχειροκροτήθηκε σε συγκινητική ατμόσφαιρα. Τη Κυριακή 25/2/2018 ο Σπύρος αγωνίσθηκε και στους 3 αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας. Το πρωΐ στον αγώνα 1.000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης, στον οποίο, μολονότι ο Σπύρος αντιμετώπισε μικρό τεχνικό πρόβλημα, κατέλαβε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας C5 στον αγώνα αυτό με χρόνο 1΄ 40΄΄ 101. Γρήγορα ο προπονητής ποδηλασίας της ομάδας μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης Κώστας Γκρέκας, έμπειρος και κορυφαίος στο χώρο Έλληνας προπονητής ποδηλασίας ΑμεΑ και πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας Ποδηλασίας ΑμεΑ, διαπίστωσε τη λεπτομέρεια που θα βοηθούσε το Σπύρο να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του στη συνέχεια, καθώς δεν κατορθώθηκε νωρίτερα να δει το Σπύρο αγωνιζόμενο ή προπονούμενο με το ποδήλατο Πίστας. Έτσι ο προπονητής Κώστας Γκρέκας φρόντισε και άλλαξε έγκαιρα πριν τους δύο άλλους αγώνες δύο γρανάζια στο ποδήλατο του Σπύρου Μαρκουλάκη, που ήταν πιο κατάλληλα για το Σπύρο και δίνοντας και τις κατάλληλες τεχνικές οδηγίες στο Σπύρο, τον βοήθησε να διεκδικήσει τη πρώτη νίκη στον αγώνα των 4.000 μέτρων, την οποία έχασε με μικρή διαφορά κατακτώντας τη 2η θέση. Η κατάταξη στον αγώνα αυτό της κατηγορίας C5 έχει κατά σειρά ως εξής: 1) Διγενάκης Ελευθέριος (Τάλως Ηαρακλείου) 6΄ 14΄΄ 348, 2) Μαρκουλάκης Σπύρος (ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης) 6΄ 25΄΄ 674, 3) Θεοδωρίδης Αλέξανδρος (Καστελλάνοι) 7΄ 28΄΄ 453, 4) Ανέστης Λουκάς (Φοίνικας) 8΄ 32΄΄ 462. Στον αγώνα του Σκρατς (Scratch) 15 χιλιομέτρων ο Σπύρος Μαρκουλάκης ανέπτυξε όλο το μεγάλο ταλέντο του, ήταν εντυπωσιακός και κατανίκησε όλους τους αντιπάλους του στη κατηγορία C5 τους οποίους προσπέρασε κατά τουλάχιστον μια στροφή της Πίστας, χάνοντας μόνο από τον διεθνή Παπαγγελή που ανήκει σε άλλη κατηγορία, κατακτώντας έτσι τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο και στον αγώνα αυτό.

Το Σωματείο μας εξακολουθεί να πιστεύει απόλυτα ότι ο Σπύρος Μαρκουλάκης είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική ποδηλασία ΑμεΑ, διεθνής από παλαιά και αν επαναξιολογηθεί διεθνώς και καταταγεί, όπως πιστεύουμε, στη Κατηγορία C4, θα προσφέρει πολλές ακόμα διεθνείς διακρίσεις και βαθμούς στη ποδηλασία ΑμεΑ. με περισσότερη προετοιμασία στη Πίστα και διεθνείς συμμετοχές. Υπάρχει κενό από τη κατάταξή του στη Κατηγορία C5 που έγινε στα χαρτιά μετά τη συγχώνευση των παλαιών Κατηγοριών Division και C και ενώ ήταν αξιολογημένος διεθνώς στη Κατηγορία Division 3, βρέθηκε ξαφνικά στη Κατηγορία C5. Το Σωματείο μας είχε ζητήσει από το γιατρό της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Κυρλιγκίτση την επαναξιολόγησή του και μετά από ενδελεχή εξέτασή του, ο κ. Κυρλιγκίτσης τον κατέταξε στη Κατηγορία C4. Ωστόσο για να ισχύσει αυτή η Κατηγορία για το Σπύρο χρειάζεται να υπάρξει νέα διεθνής επαναξιολόγηση, αφού όταν υπάρχει διεθνής αξιολόγηση, υπερισχύει εκείνη, με τη διαφορά όμως ότι ποτέ δεν έγινε διεθνής αξιολόγηση για το Σπύρο για τη Κατηγορία C5 παρά μόνο για τη παλαιά Κατηγορία Division 3. Το Σωματείο μας εμμένει στην άποψη ότι μπορεί να φροντίσει η Ε.Α.Ομ.Α.μεΑ. για τη διεθνή επαναξιολόγηση με φροντίδα της των διεθνών αθλητών μας Σταμάτη Κοτζιά και Σπύρου Μαρκουλάκη, πράγμα που, αν γίνει, θα συνεισφέρει πολλές πρόσθετες διεθνείς διακρίσεις και βαθμούς στην Ελληνική Ποδηλασία Α.με.Α.

Τα 3 παραπάνω μετάλλια του Σπύρου Μαρκουλάκη είναι και τα πρώτα μετάλλια για το σωματείο μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α.με.Α. 2018 και βέβαια έπεται συνέχεια, καθώς το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ήταν το πρώτο που διεξήχθη το 2018.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3745

Αφήστε μια απάντηση