Μεγαλειώδης εμφάνιση του αθλητή Σπύρου Μαρκουλάκη του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης που κατέκτησε 2 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2016

Μεγαλειώδη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Χανιώτης διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, που θριάμβευσε και κατέκτησε 2 χρυσά και 1 ασημένιο μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2016, στη δύσκολη Κατηγορία C5, πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση. Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος διεξήχθησαν στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι, το Σάββατο 6/2/2016. Το πρωΐ στον αγώνα 1.000 μέτρα ατομικής χρονομέτρησης ο Σπύρος είχε τεχνικό πρόβλημα με τα πετάλια του ποδηλάτου του που τον δυσκόλεψαν και περιορίστηκε στη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα αυτό, στον οποίο πρώτευσε ο Αλ. Θεοδωρίδης του Σπάρτακου. Το απόγευμα ο Σπύρος Μαρκουλάκης ανέπτυξε όλο το μεγάλο ταλέντο του, μετά δε και την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος ήταν εντυπωσιακός στον αγώνα 4.000 μέτρα ατομικής καταδίωξης, στον οποίο κατέκτησε άνετα τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 6΄ 26΄΄ 266, προσπερνώντας μάλιστα τον μαχητικό και ταλαντούχο Θεοδωρίδη, ο οποίος κατετάγη 2ος. Στη συνέχεια και μια περίπου ώρα μετά αγωνίσθηκε στον αγώνα Σκρατς (Scratch) σε απόσταση 15 χιλιομέτρων 60 στροφών στον οποίο και πάλι ήταν εντυπωσιακός, προσπέρασε τους άλλους ποδηλάτες και με πολύ δυνατό τρέξιμο υπερκάλυψε κατά 2 γύρους στα μέσα περίπου του αγώνα τον μαχητικό και ταλαντούχο Θεοδωρίδη του Σπάρτακου και κατέκτησε έτσι και πάλι δίκαια τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα αυτό.

Το Σωματείο μας πιστεύει απόλυτα ότι ο Σπύρος Μαρκουλάκης είναι μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική ποδηλασία ΑμεΑ, διεθνής από παλαιά και αν επαναξιολογηθεί διεθνώς και καταταγεί, όπως πιστεύουμε, στη Κατηγορία C4, θα προσφέρει πολλές ακόμα διεθνείς διακρίσεις και βαθμούς στη ποδηλασία ΑμεΑ. Υπάρχει κενό από τη κατάταξή του στη Κατηγορία C5 που έγινε στα χαρτιά μετά τη συγχώνευση των παλαιών Κατηγοριών Division και C και ενώ ήταν αξιολογημένος διεθνώς στη Κατηγορία Division 3, βρέθηκε ξαφνικά στη Κατηγορία C5. Το Σωματείο μας είχε ζητήσει από το γιατρό της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Κυρλιγκίτση την επαναξιολόγησή του και μετά από ενδελεχή εξέτασή του, ο κ. Κυρλιγκίτσης τον κατέταξε στη Κατηγορία C4. Ωστόσο για να ισχύσει αυτή η Κατηγορία για το Σπύρο χρειάζεται να υπάρξει νέα διεθνής επαναξιολόγηση, αφού όταν υπάρχει διεθνής αξιολόγηση, υπερισχύει εκείνη, με τη διαφορά όμως ότι ποτέ δεν έγινε διεθνής αξιολόγηση για το Σπύρο για τη Κατηγορία C5 παρά μόνο για τη παλαιά Κατηγορία Division 3. Το Σωματείο μας εμμένει στο να επανυποβάλλει αιτήματα στην Ε.Α.Ομ.Α.μεΑ. για τη διεθνή επαναξιολόγηση με φροντίδα της των διεθνών αθλητών μας Σταμάτη Κοτζιά και Σπύρου Μαρκουλάκη, πράγμα που, αν γίνει, θα συνεισφέρει πολλές πρόσθετες διεθνείς διακρίσεις και βαθμούς στην Ελληνική Ποδηλασία Α,μεΑ.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις βραβεύσεις του Σπύρου Μαρκουλάκη.

WP_20160206_19_05_35_Pro - Copy WP_20160206_19_07_04_Pro - Copy WP_20160206_19_07_18_Pro

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2671

Αφήστε μια απάντηση