Ιούνιος 2021 αρχείο

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Δωδεκανήσιος διεθνής αθλητής Φανούριος – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης από τη Λέρο του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη δύσκολη κατηγορία Μάστερ Α στον αγώνα του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής Ορεινής Ποδηλασίας 2021 που έγινε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στη περιοχή της Πετρούπολης Αττικής (Ποικίλο Όρος). Με το νέο αυτό μετάλλιο η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης έφθασε τα 4 μετάλλια το 2021 στα Τοπικά Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Αττικής.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Δωδεκανήσιος διεθνής αθλητής Φανούριος – Παναγιώτης Κοντογιωργάκης από τη Λέρο του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στη δύσκολη κατηγορία Μάστερ Α στον αγώνα του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής Ορεινής Ποδηλασίας 2021 που έγινε την Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στη περιοχή της Πετρούπολης Αττικής (Ποικίλο Όρος). Με το νέο αυτό μετάλλιο η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης έφθασε τα 4 μετάλλια το 2021 στα Τοπικά Πρωταθλήματα Ποδηλασίας Αττικής.

 Το εφετινό (το 2021) Τοπικό Πρωτάθλημα Αττικής Ορεινής Ποδηλασίας διοργάνωσε η ΕΠΟΣΚ σε συνεργασία με τους συλλόγους ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ και Π.Δ.Σ.  ΟΔΥΣΣΕΑΣ στη περιοχή της Πετρούπολης Αττικής (Ποικίλο Όρος). Σ’ αυτό η ομάδα μας συμμετείχε με τον αθλητή μας Φανούρη – Παναγιώτη Κοντογιωργάκη στη κατηγορία Μάστερ Α και τον αθλητή μας Κωνσταντίνο Γεωργαντά στη κατηγορία Ανδρών. Λόγω της προγραμματισμένης από τη προκήρυξη ώρας έναρξης του αγώνα στις δύο το μεσημέρι και της προβλεπομένης από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία επικράτησης καύσωνα ιδιαίτερα το μεσημέρι, απέσυραν την τελευταία στιγμή τη συμμετοχή τους από το Πρωτάθλημα οι αθλητές μας Γεώργιος – Αλέξανδρος Καββαδίας και Αργύριος Τζαννές. Επίσης και άλλοι αθλητές μας δεν συμμετείχαν τελικά στον αγώνα αυτό εξ αιτίας της θεσμοθέτησης και πρόβλεψης στη προκήρυξη πληρωμής παραβόλου συμμετοχής εκ ποσού 15 € με κατάθεση στο λογαριασμό της ΕΠΟΣΚ ανά δηλούμενο αθλητή και αθλήτρια ως απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτραπεί η συμμετοχή του στον παραπάνω αγώνα του Τοπικού Πρωταθλήματος.

Η διαδρομή του αγώνα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, είχε απόσταση 3.700 μ. και 142 μ. υψομετρικά.  Εκκίνηση  470μ. σε  χωματόδρομο,  ίσιο  και  ανηφορικό  κομμάτι, μετά   1650μ.  μονοπάτι  κατηφορικό  και  όλο  το  υπόλοιπο  χωματόδρομος  μέχρι  τον τερματισμό. Τελευταία 70μ. τερματισμό σε ίσιο χωματόδρομο. Ο αγώνας Πρωταθλήματος στη κατηγορία Μάστερ έγινε σε 6 στροφές αυτής της διαδρομής, τις οποίες ολοκλήρωσαν οι κορυφαίοι αθλητές στον αγώνα μεταξύ των οποίων και ο επίλεκτος Λεριώτης αθλητής του Σωματείου μας Φανούρης Κοντογιωργάκης, καθώς όσοι αθλητές καλύπτονταν στροφή ή ήταν εκτός ορίου χρόνου εξέρχονταν του αγώνα.

Ο επίλεκτος διεθνής αθλητής μας στην Ορεινή Ποδηλασία Φανούρης Κοντογιωργάκης διακρίθηκε για μία ακόμα φορά και στον αγώνα αυτό για τις πλούσιες αγωνιστικές ικανότητές του και το πάθος του στην Ορεινή Ποδηλασία, ξεχώρισε με τους πρώτους αθλητές από τον 1ο Γύρο, συνέχισε πολύ δυνατά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα παρά μάλιστα τον αφόρητο καύσωνα που επικράτησε στη διάρκεια του αγώνα και τελικά με την εντυπωσιακή του εμφάνιση κατέκτησε δίκαια και άνετα το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 1 ώρα 20΄ 07΄΄ και με πολύ μεγάλη διαφορά από τον τέταρτο και τους επόμενους αθλητές της κατηγορίας του. Απέδειξε έτσι τις πλούσιες αγωνιστικές δυνατότητές του στο άθλημα αυτό και το λαμπρό μέλλον που τον περιμένει, εφόσον συνεχίσει με την ίδια ένταση την προετοιμασία και τις προσπάθειές του. Έδειξε έτοιμος για νέα μεγάλη διάκριση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας 2021 που θα γίνει στην Ξάνθη. Του αξίζουν συγχαρητήρια. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο έμπειρος αθλητής μας Κωνσταντίνος Γεωργαντάς, ο οποίος όμως δυσκολεύτηκε από τον αφόρητο καύσωνα και την έλλειψη επαρκών αγώνων και προπονήσεων λόγω κυρίως της πανδημίας του Κορωνοϊού.

 Ακολουθούν φωτογραφίες από την επιτυχημένη εμφάνιση του Φανούρη Κοντογιωργάκη στον αγώνα αυτό.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4882

Πρωταθλητής Κέντρου στη Ποδηλασία Δρόμου αναδείχθηκε και πάλι με άνεση και για το 2021 ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πραγματοποιώντας δύο νέες εκπληκτικές εμφανίσεις θριάμβευσε για μία ακόμα συνεχόμενη φορά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της ΕΠΟΣΚ, της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε στην Μαλακάσα και στον Αυλώνα στις 12/6/2021 και της Αντοχής που έγινε στην Τανάγρα στις 13/6/2021, κατακτώντας και στους 2 αγώνες την πρώτη θέση και πάλι στην κατηγορία του. Συγκεντρώνοντας έτσι τον γενικό θαυμασμό διεύρυνε περισσότερο το πολυετές σερί που ο ίδιος κατέχει, της συνεχούς κατάκτησης της πρώτης θέσης σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας που συμμετέχει επί σειρά πολλών ετών. Εντυπωσίασαν επίσης με τις εμφανίσεις τους στους ίδιους αγώνες και οι επίλεκτοι αθλητές μας Γιάννης Ματθαιάσος, Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, Αναστασία Παστουρματζή και Γιάννης Ψαρόπουλος. Οι αθλητές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αυτό το Τοπικό Πρωτάθλημα 3 μετάλλια, τα δύο χρυσά με τον Λουκά Καταπόδη και ένα χάλκινο (στην ατομική Χρονομέτρηση) με τον Ζώη Ευαγγελόπουλο. Με μία επίσης εντυπωσιακή εμφάνιση ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης είχε θριαμβεύσει μία εβδομάδα πριν (6/6/2021) και στον αγώνα Ποδηλασίας Αντοχής στα Ιωάννινα.

Πρωταθλητής Κέντρου στη Ποδηλασία Δρόμου αναδείχθηκε και πάλι με άνεση και για το 2021 ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πραγματοποιώντας δύο νέες εκπληκτικές εμφανίσεις θριάμβευσε για μία ακόμα συνεχόμενη φορά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της ΕΠΟΣΚ, της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε στην Μαλακάσα και στον Αυλώνα στις 12/6/2021 και της Αντοχής που έγινε στην Τανάγρα στις 13/6/2021, κατακτώντας και στους 2 αγώνες την πρώτη θέση και πάλι στην κατηγορία του. Συγκεντρώνοντας έτσι τον γενικό θαυμασμό  διεύρυνε περισσότερο το πολυετές σερί που ο ίδιος κατέχει, της συνεχούς κατάκτησης της πρώτης θέσης σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας που συμμετέχει επί σειρά πολλών ετών. Εντυπωσίασαν επίσης με τις εμφανίσεις τους στους ίδιους αγώνες και οι επίλεκτοι αθλητές μας Γιάννης Ματθαιάσος, Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, Αναστασία Παστουρματζή και Γιάννης Ψαρόπουλος. Οι αθλητές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αυτό το Τοπικό Πρωτάθλημα 3 μετάλλια, τα δύο χρυσά με τον Λουκά Καταπόδη και ένα χάλκινο (στην ατομική Χρονομέτρηση) με τον Ζώη Ευαγγελόπουλο. Με μία επίσης εντυπωσιακή εμφάνιση ο κορυφαίος διεθνής αθλητής  μας Λουκάς Καταπόδης είχε θριαμβεύσει μία εβδομάδα πριν  (6/6/2021) και στον αγώνα Ποδηλασίας Αντοχής στα Ιωάννινα.

Ήταν αντίξοες οι συνθήκες των αγώνων αυτών για όλους τους αθλητές. Καθώς ακολούθησαν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αναστολής των αγώνων και αποχής από αθλητική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, έγιναν σε περιοχή που απέχει μακριά από το Κέντρο, με επιβάρυνση δηλαδή και αυξημένων δαπανών μετακίνησης και διοδίων και με θέσπιση από την Ε.ΠΟ.Σ.Κ. υποχρεωτικού παραβόλου για την συμμετοχή του κάθε αθλητή σε κάθε αγώνα. Είναι βέβαιο μάλιστα ότι όλοι αυτοί οι λόγοι συνετέλεσαν στον περιορισμό του αριθμού των συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών στους αγώνες.

* Ο αγώνας της Ατομικής Χρονομέτρησης για το Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής 2021 έγινε το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Συγκεκριμένα στην εξής τοποθεσία – διαδρομή : Νότια Βοηθητική Παράλληλη οδός της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης ΣΕΙΡΙΟΣ (εκκίνηση/τερματισμός) – Προς Αυλώνα – Είσοδος Αυλώνα (Χοιροστάσια) – Αναστροφή – Προς Σείριος, Απόσταση Γύρου 11,84 χιλιομ. Στις Κατηγορίες  Γυναικών και Μάστερ που συμμετείχαν οι αθλητές μας η απόσταση του αγώνα ήταν 23.680 μέτρα, δηλαδή δύο στροφές της παραπάνω διαδρομής (11.840 μ. Χ 2). Ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης αγωνίσθηκε και πάλι με τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος και διατήρησε τα σκήπτρα με μία ακόμα άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Κατέκτησε επάξια και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 33΄ 45΄΄ 96, τόσο στην κατηγορία του (Μάστερ Γ) όσο και στην ενιαία κατάταξη των κατηγοριών Μάστερ Γ και Δ. Στον ίδιο αγώνα εντυπωσίασε και ο αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος, ο οποίος μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε  την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του Μάστερ Δ με χρόνο 39΄ 13΄΄ 54, δείχνοντας έτοιμος να διεκδικήσει και εφέτος ένα ακόμα μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ατομικής Χρονομέτρησης. Η κορυφαία  αθλήτριά  μας  Αναστασία  Παστουρματζή,  πρώην Πρωταθλήτρια Ελλάδος, πραγματοποίησε επίσης πολύ καλή εμφάνιση και διακρίθηκε ιδιαίτερα στην κατηγορία Γυναικών με χρόνο 43΄ 19΄΄ 34. Διακρίθηκε επίσης και ο εξαίρετος αθλητής μας Γιάννης Ψαρόπουλος, ο οποίος με πολύ καλή εμφάνιση κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ με χρόνο 45΄ 33΄΄ 38.

*  Ο αγώνας της Αντοχής για το Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής 2021 έγινε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στην περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας, Συγκεκριμένα στην εξής τοποθεσία – διαδρομή :  Τανάγρα (εκκίνηση.τερματισμός) – προς Ασωπία – Ασωπία – Προς Καλλιθέα – Προς Άρμα (περιφερειακά) – Προς Τανάγρα, Απόσταση Γύρου 21,52 χιλιομ. Στις Κατηγορίες Μάστερς και Γυναικών, που συμμετείχαν οι αθλητές μας, η απόσταση του αγώνα ήταν 86,1 χιλιόμετρα, δηλαδή 4 στροφές της παραπάνω διαδρομής (21,52 χιλ. Χ 4). Ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης διατήρησε για μία ακόμα φορά τα  σκήπτρα με μία ακόμα άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Κατέκτησε επάξια και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2 ωρ. 15΄ 22΄΄ στην κατηγορία του Μάστερ Γ. Διακρίθηκαν ιδιαίτερα στον ίδιο αγώνα η κορυφαία αθλήτριά μας Αναστασία Παστουρματζή στην κατηγορία Γυναικών, η οποία κατέλαβε την 6η θέση επί συνόλου 15 αθλητριών και ο συνεχώς ανερχόμενος αθλητής μας Γιάννης Ματθαιάσος στην Κατηγορία Μάστερ Β, ο οποίος με χρόνο 2 ωρ. 18΄ 15΄΄ κατέλαβε την 14η θέση σε 51 αθλητές, αλλά από ατυχία έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στο πρώτο γκρουπ και να διεκδικήσει μετάλλιο. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος στην Κατηγορία Μάστερ Δ.

* Θρίαμβος του Λουκά Καταπόδη και στον Ποδηλατικό Αγώνα των Ιωαννίνων (6/6/2021)

Ασταμάτητος ο Πρωταθλητής Λουκάς Καταπόδης, θριάμβευσε και στον ποδηλατικό αγώνα Αντοχής που έγινε στις 6/6/2021 (μία εβδομάδα πριν το Τοπικό Πρωτάθλημα) στα Ιωάννινα απόστασης 130 χιλιομέτρων. Έγινε στην διαδρομή Ιωάννινα – Χιονοδρομικό Κέντρο Ανήλιο με συμμετοχή 80 αθλητών όλων των κατηγοριών Μάστερς, με διοργανωτή τον Π.Ο. Ιωαννίνων. Ο κορυφαίος διεθνής αθλητής  μας  Λουκάς  Καταπόδης  αστραποβόλησε  και  στον  αγώνα  αυτό  και με μία ακόμα  εντυπωσιακή  εμφάνιση κατέκτησε άνετα την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2 ώρες 51΄, τόσο στην κατηγορία του, όσο και στην Γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4872

Εντυπωσίασε και πάλι ο διεθνής αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και θριάμβευσε για μία ακόμα φορά μεταξύ των αθλητών της Κατηγορίας του (Μάστερ Γ) με χρόνο 2 ωρ. 47΄ 12΄΄ 95, στον 43ο Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας», που διοργάνωσε την Κυριακή 30/5/2021 ο Π.Ο. Πατρών στην διαδρομή Πάτρα – Καλάβρυτα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ευρεία και με καλή παρουσία και χρόνους τερματισμού ήταν η συμμετοχή στον αγώνα αυτό και των άλλων αθλητών του Σωματείου μας (Ι. Ματθαιάσος, Δ. Γκάτσης, Α. Πολύζος, Μ. Κούλης).

Εντυπωσίασε και πάλι ο διεθνής αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και θριάμβευσε για μία ακόμα φορά μεταξύ των αθλητών της Κατηγορίας του (Μάστερ  Γ) με χρόνο 2 ωρ. 47΄ 12΄΄ 95,  στον 43ο  Ποδηλατικό Γύρο «Θυσίας», που διοργάνωσε την Κυριακή 30/5/2021 ο Π.Ο. Πατρών στην διαδρομή Πάτρα – Καλάβρυτα για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Ευρεία και με καλή παρουσία και χρόνους τερματισμού ήταν η συμμετοχή στον αγώνα αυτό και των άλλων αθλητών του Σωματείου μας (Ι. Ματθαιάσος, Δ. Γκάτσης, Α. Πολύζος, Μ. Κούλης). Ο Λουκάς ηγήθηκε των προσπαθειών των αθλητών μας και έδειξε έτοιμος να συνεχίσει την πανέμορφη αθλητική ιστορία των συνεχών θριάμβων του. Παρά μάλιστα την μακρά αναγκαστική διακοπή των αθλητικών αγώνων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, που επηρέασε αρνητικά όλους τους αθλητές.

Ο αγώνας έγινε εφέτος με μεικτή – ενιαία συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλες τις αγωνιστικές κατηγορίες (Άνδρες, Γυναίκες, Μάστερ) και όχι ξεχωριστά βάσει των εκδοθέντων ανά κατηγορία δελτίων τους ΕΟΠ για το 2021. Μόνη διάκριση το φύλο και η ηλικιακή τους ταξινόμηση. Έτσι δημιουργείται η εύλογη απορία γιατί, αφού π.χ. θεωρήθηκαν όλοι Άνδρες ή Γυναίκες και κανείς Μάστερ, δεν συνυπολογίζονται όλοι και όλες ανεξαρτήτως στο δικαίωμα ψήφου των Σωματείων, αλλά όσοι έχουν εκδώσει δελτία Μάστερ για το 2021 εξαιρούνται από το συνυπολογισμό στο δικαίωμα ψήφου των ομάδων τους. Στην ενιαία Γενική Κατάταξη των αθλητών όλων των κατηγοριών ξεχώρισαν οι επίλεκτοι Άνδρες αθλητές Γιώργιος Μπούγλας του Π.Σ. Κρόνος Νικαίας (30 – 34) και Νίκος Δράκος του Γ.Σ. Διαγόρας Ρόδου (19 – 29) οι οποίοι κατέλαβαν την 1η και την 2η θέση αντίστοιχα της Γενικής Κατάταξης, μετά από μεγάλη μάχη που κρίθηκε   κυριολεκτικά  πάνω   στο  νήμα   και  με  τον  ίδιο  χρόνο   αμφότεροι  2  ώρες  39΄ 01΄΄ 90.

Από την ομάδα μας αστραποβόλησε και θαυμάστηκε για μία ακόμα φορά ο διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, ο οποίος ξεχώρισε έτοιμος και για νέους θριάμβους. Και οι άλλοι όμως αθλητές μας, που αγωνίσθηκαν με την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, είχαν πολύ καλή αγωνιστική παρουσία, ιδιαίτερη αγωνιστικότητα και τερμάτισαν τον αγώνα σε καλούς χρόνους. Κατά σειρά τερματισμού μετά τον Λουκά τερμάτισαν οι αθλητές μας Γιάννης Ματθαιάσος (40 – 44) με χρόνο 3 ώρες 08΄ 22΄΄ 93, ο Δημήτρης Γκάτσης (45 – 49) από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας με χρόνο 3 ώρες 39΄ 44΄΄ 85, ο Ανδρέας Πολύζος (40 – 44) με χρόνο 3 ώρες 53΄ 17΄΄ 02 και ο Πατρινός Μανώλης Κούλης (45 – 49) με χρόνο 3 ώρες 56΄ 21΄΄ 53. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές μας και στην εκπρόσωπο – συνοδό του Σωματείου μας στον αγώνα αυτό κυρία Μαρία Βασίλη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4869

Ο διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, κατέκτησε δύο μετάλλια για την ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021 που έγιναν στο Τυμπάκι στις 15 και 16/5/2021.

Ο διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, κατέκτησε δύο μετάλλια για την ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021 που έγιναν στο Τυμπάκι στις 15 και 16/5/2021. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Χανιώτης αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, κατέκτησε και πάλι τα πρώτα μετάλλια για την ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του έτους 2021, διατηρώντας την μακροχρόνια παράδοση της αδιάκοπης κατάκτησης μεταλλίων από την ομάδα μας στα αθλήματα της Ποδηλασίας. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης διακρίθηκε ιδιαίτερα και εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά. Κατέκτησε με χρόνο 36΄ 32΄΄ 690 την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία C5, στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε το Σάββατο 15/5/2021 εντός της εγκατάστασης του αεροδρομίου Τυμπακίου στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης, σε απόσταση 20,1 χιλιομέτρων (3 γύροι) για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021. Κατέκτησε επίσης και πάλι την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία C5 και στον αγώνα Αντοχής, που έγινε την Κυριακή 16/5/2021 στο ίδιο μέρος (Τυμπάκι), σε απόσταση 73,4 χιλιομέτρων (11 γύροι) για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021, με χρόνο 1 ώρα 47΄ 42΄΄ 763.

 Πρέπει να επισημάνουμε ότι το μόνο θετικό (βοήθημα) για τον Σπύρο ήταν η παρουσία και η τεχνική βοήθεια του προπονητή του Σωματείου μας κ. Κώστα Γκρέκα. Ωστόσο οι επιτυχίες του Σπύρου ήλθαν μετά από πολλές ανυπέρβλητες δυσκολίες γι’ άλλους που ο Σπύρος τις ξεπέρασε στο μέτρο του δυνατού, χάρις στο πάθος του, την αγωνιστικότητά του και  την  αθλητική  αξία του.  Αφού  από αρκετών ετών έχει  διαπιστωθεί ιατρικά ότι πρέπει ν’ αγωνίζεται σε άλλη κατηγορία χειρότερης – μεγαλύτερης αναπηρίας και είναι σαφώς άδικο να εξακολουθεί να συναγωνίζεται ακόμα με αθλητές της κατηγορίας C5 που πλεονεκτούν διότι έχουν καλύτερη κατάσταση αναπηρίας, δηλαδή μικρότερη αναπηρία. Παρά όμως τις από ετών διαπιστώσεις του ιατρικού τιμ της Ομοσπονδίας και τις επισημάνσεις μας και το γεγονός ότι θεωρείται επανεξεταστέα η διεθνής αξιολόγησή του ως ριβιού, εξαναγκάζεται ο αθλητής μας ν’ αγωνίζεται από αρκετών ετών στην λάθος γι’ αυτόν δυσκολότερη κατηγορία C5. Ίσως αν ο προπονητής της Ομοσπονδίας, που είναι από το Ηράκλειο, επεδείκνυε ενδιαφέρον για την διεθνή επαναξιολόγηση του πολύ δυνατού Χανιώτη αθλητή μας Σπύρου Μαρκουλάκη, να τον είχε πολύτιμο αγωνιστικό αθλητή στην Εθνική Ομάδα, στην πραγματική αντίστοιχη αγωνιστική κατηγορία του, μετά από την διεθνή επαναξιολόγησή του. Αφού επί πλέον αντιμετωπίζει από τριμήνου περίπου ανυπέρβλητα εργασιακά προβλήματα, που επηρεάζουν αρνητικά την δυνατότητα της αγωνιστικής προετοιμασίας του. Αφού επί πλέον αναγκάσθηκε να διακόψει τελείως τις προπονήσεις του 10 τουλάχιστον ημέρες  πριν τους αγώνες, λόγω σοβαρής βλάβης του ποδηλάτου του και της αναμονής να έλθουν στα Χανιά τ’ απαιτούμενα ανταλλακτικά για την επισκευή του. Και αφού για μία ακόμα συνεχόμενη χρονιά επικράτησε η απόφαση να ξαναγίνει με την γνωστή τεράστια ταλαιπωρία το Πρωτάθλημα αυτό στο αεροδρόμιο Τυμπακίου του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, με διαμονή των αθλητών και των αποστολών στην …. Χερσόνησο. Δηλαδή με ανάγκη να διανύουν όλοι καθημερινά 200 περίπου χιλιόμετρα για να μεταβούν από την Χερσόνησο στο Τυμπάκι (100 χιλμ) και μετά να επιστρέφουν στην Χερσόνησο (άλλα 100 χιλιόμετρα). Την Παρασκευή 14/5/2021 για προπόνηση, το Σάββατο 15/5/2021 για τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και την Κυριακή 16/5/2021 για τον αγώνα αντοχής. Λες και δεν υπάρχουν καλύτερες λύσεις, όπως όταν γινόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στον ασφαλή περιβάλλοντα χώρο του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά Αττικής, ή στο Παλαιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού (Αττική). Σπύρο θερμότατα συγχαρητήρια γι’ αυτές τις επιτυχίες σου και το γεγονός ότι εκπροσώπησες και πάλι επάξια την ομάδα μας, παρ’ όλα μάλιστα τα παραπάνω προβλήματα τα οποία αντιμετώπισες σωρευτικά.

Κατά τ’ άλλα είναι σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι ξεκίνησε επί τέλους και πάλι, έστω και με εμπόδια, η επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα με τήρηση και των κανόνων  υγιεινής. Ο  αθλητισμός συμβάλλει απόλυτα  θετικά τόσο  στη Σωματική  όσο και στην Ψυχική Υγεία. Και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει είτε με Σωματεία, είτε χωρίς Σωματεία (αφού τα αθλητικά Σωματεία ταλαιπωρούνται πολύ από τρίτους είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία, είτε από έλλειψη αγάπης στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, είτε από άλλους λόγους), αλλά πάντως με άθληση, όσο και αν στις ημέρες μας, πέραν της πανδημίας του Κορωνοϊού δοκιμάζεται με αρνητικές συνέπειες το αθλητικό αυτοδιοίκητο, με αθέμιτους περιορισμούς και παρεμβάσεις, παρά και τα διεθνώς κρατούντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξ αιτίας των προβλημάτων της πανδημίας του κορωνοϊού και του μακρινού εκτός Αττικής τόπου διεξαγωγής των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, στερήθηκαν την συμμετοχή τους σ’ αυτούς οι αθλητές μας Στ. Κοτζιάς, Κ. Κούτσιας, Ν. Παπαδάκης, Ι. Δεφίγγος και Π. Αμαριωτάκη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4867