3 Ιουνίου 2021 αρχείο

Ο διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, κατέκτησε δύο μετάλλια για την ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021 που έγιναν στο Τυμπάκι στις 15 και 16/5/2021.

Ο διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις, κατέκτησε δύο μετάλλια για την ομάδα μας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021 που έγιναν στο Τυμπάκι στις 15 και 16/5/2021. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Χανιώτης αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε, κατέκτησε και πάλι τα πρώτα μετάλλια για την ομάδα μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του έτους 2021, διατηρώντας την μακροχρόνια παράδοση της αδιάκοπης κατάκτησης μεταλλίων από την ομάδα μας στα αθλήματα της Ποδηλασίας. Ο Σπύρος Μαρκουλάκης διακρίθηκε ιδιαίτερα και εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά. Κατέκτησε με χρόνο 36΄ 32΄΄ 690 την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία C5, στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε το Σάββατο 15/5/2021 εντός της εγκατάστασης του αεροδρομίου Τυμπακίου στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης, σε απόσταση 20,1 χιλιομέτρων (3 γύροι) για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021. Κατέκτησε επίσης και πάλι την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία C5 και στον αγώνα Αντοχής, που έγινε την Κυριακή 16/5/2021 στο ίδιο μέρος (Τυμπάκι), σε απόσταση 73,4 χιλιομέτρων (11 γύροι) για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021 και για το Πανευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδηλασίας Φαιστός 2021, με χρόνο 1 ώρα 47΄ 42΄΄ 763.

 Πρέπει να επισημάνουμε ότι το μόνο θετικό (βοήθημα) για τον Σπύρο ήταν η παρουσία και η τεχνική βοήθεια του προπονητή του Σωματείου μας κ. Κώστα Γκρέκα. Ωστόσο οι επιτυχίες του Σπύρου ήλθαν μετά από πολλές ανυπέρβλητες δυσκολίες γι’ άλλους που ο Σπύρος τις ξεπέρασε στο μέτρο του δυνατού, χάρις στο πάθος του, την αγωνιστικότητά του και  την  αθλητική  αξία του.  Αφού  από αρκετών ετών έχει  διαπιστωθεί ιατρικά ότι πρέπει ν’ αγωνίζεται σε άλλη κατηγορία χειρότερης – μεγαλύτερης αναπηρίας και είναι σαφώς άδικο να εξακολουθεί να συναγωνίζεται ακόμα με αθλητές της κατηγορίας C5 που πλεονεκτούν διότι έχουν καλύτερη κατάσταση αναπηρίας, δηλαδή μικρότερη αναπηρία. Παρά όμως τις από ετών διαπιστώσεις του ιατρικού τιμ της Ομοσπονδίας και τις επισημάνσεις μας και το γεγονός ότι θεωρείται επανεξεταστέα η διεθνής αξιολόγησή του ως ριβιού, εξαναγκάζεται ο αθλητής μας ν’ αγωνίζεται από αρκετών ετών στην λάθος γι’ αυτόν δυσκολότερη κατηγορία C5. Ίσως αν ο προπονητής της Ομοσπονδίας, που είναι από το Ηράκλειο, επεδείκνυε ενδιαφέρον για την διεθνή επαναξιολόγηση του πολύ δυνατού Χανιώτη αθλητή μας Σπύρου Μαρκουλάκη, να τον είχε πολύτιμο αγωνιστικό αθλητή στην Εθνική Ομάδα, στην πραγματική αντίστοιχη αγωνιστική κατηγορία του, μετά από την διεθνή επαναξιολόγησή του. Αφού επί πλέον αντιμετωπίζει από τριμήνου περίπου ανυπέρβλητα εργασιακά προβλήματα, που επηρεάζουν αρνητικά την δυνατότητα της αγωνιστικής προετοιμασίας του. Αφού επί πλέον αναγκάσθηκε να διακόψει τελείως τις προπονήσεις του 10 τουλάχιστον ημέρες  πριν τους αγώνες, λόγω σοβαρής βλάβης του ποδηλάτου του και της αναμονής να έλθουν στα Χανιά τ’ απαιτούμενα ανταλλακτικά για την επισκευή του. Και αφού για μία ακόμα συνεχόμενη χρονιά επικράτησε η απόφαση να ξαναγίνει με την γνωστή τεράστια ταλαιπωρία το Πρωτάθλημα αυτό στο αεροδρόμιο Τυμπακίου του Νομού Ηρακλείου Κρήτης, με διαμονή των αθλητών και των αποστολών στην …. Χερσόνησο. Δηλαδή με ανάγκη να διανύουν όλοι καθημερινά 200 περίπου χιλιόμετρα για να μεταβούν από την Χερσόνησο στο Τυμπάκι (100 χιλμ) και μετά να επιστρέφουν στην Χερσόνησο (άλλα 100 χιλιόμετρα). Την Παρασκευή 14/5/2021 για προπόνηση, το Σάββατο 15/5/2021 για τον αγώνα ατομικής χρονομέτρησης και την Κυριακή 16/5/2021 για τον αγώνα αντοχής. Λες και δεν υπάρχουν καλύτερες λύσεις, όπως όταν γινόταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου στον ασφαλή περιβάλλοντα χώρο του Κωπηλατοδρομίου Σχοινιά Αττικής, ή στο Παλαιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού (Αττική). Σπύρο θερμότατα συγχαρητήρια γι’ αυτές τις επιτυχίες σου και το γεγονός ότι εκπροσώπησες και πάλι επάξια την ομάδα μας, παρ’ όλα μάλιστα τα παραπάνω προβλήματα τα οποία αντιμετώπισες σωρευτικά.

Κατά τ’ άλλα είναι σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι ξεκίνησε επί τέλους και πάλι, έστω και με εμπόδια, η επίσημη αγωνιστική δραστηριότητα με τήρηση και των κανόνων  υγιεινής. Ο  αθλητισμός συμβάλλει απόλυτα  θετικά τόσο  στη Σωματική  όσο και στην Ψυχική Υγεία. Και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει είτε με Σωματεία, είτε χωρίς Σωματεία (αφού τα αθλητικά Σωματεία ταλαιπωρούνται πολύ από τρίτους είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία, είτε από έλλειψη αγάπης στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, είτε από άλλους λόγους), αλλά πάντως με άθληση, όσο και αν στις ημέρες μας, πέραν της πανδημίας του Κορωνοϊού δοκιμάζεται με αρνητικές συνέπειες το αθλητικό αυτοδιοίκητο, με αθέμιτους περιορισμούς και παρεμβάσεις, παρά και τα διεθνώς κρατούντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξ αιτίας των προβλημάτων της πανδημίας του κορωνοϊού και του μακρινού εκτός Αττικής τόπου διεξαγωγής των αγώνων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου, στερήθηκαν την συμμετοχή τους σ’ αυτούς οι αθλητές μας Στ. Κοτζιάς, Κ. Κούτσιας, Ν. Παπαδάκης, Ι. Δεφίγγος και Π. Αμαριωτάκη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4867