22 Ιουνίου 2021 αρχείο

Πρωταθλητής Κέντρου στη Ποδηλασία Δρόμου αναδείχθηκε και πάλι με άνεση και για το 2021 ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πραγματοποιώντας δύο νέες εκπληκτικές εμφανίσεις θριάμβευσε για μία ακόμα συνεχόμενη φορά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της ΕΠΟΣΚ, της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε στην Μαλακάσα και στον Αυλώνα στις 12/6/2021 και της Αντοχής που έγινε στην Τανάγρα στις 13/6/2021, κατακτώντας και στους 2 αγώνες την πρώτη θέση και πάλι στην κατηγορία του. Συγκεντρώνοντας έτσι τον γενικό θαυμασμό διεύρυνε περισσότερο το πολυετές σερί που ο ίδιος κατέχει, της συνεχούς κατάκτησης της πρώτης θέσης σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας που συμμετέχει επί σειρά πολλών ετών. Εντυπωσίασαν επίσης με τις εμφανίσεις τους στους ίδιους αγώνες και οι επίλεκτοι αθλητές μας Γιάννης Ματθαιάσος, Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, Αναστασία Παστουρματζή και Γιάννης Ψαρόπουλος. Οι αθλητές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αυτό το Τοπικό Πρωτάθλημα 3 μετάλλια, τα δύο χρυσά με τον Λουκά Καταπόδη και ένα χάλκινο (στην ατομική Χρονομέτρηση) με τον Ζώη Ευαγγελόπουλο. Με μία επίσης εντυπωσιακή εμφάνιση ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης είχε θριαμβεύσει μία εβδομάδα πριν (6/6/2021) και στον αγώνα Ποδηλασίας Αντοχής στα Ιωάννινα.

Πρωταθλητής Κέντρου στη Ποδηλασία Δρόμου αναδείχθηκε και πάλι με άνεση και για το 2021 ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πραγματοποιώντας δύο νέες εκπληκτικές εμφανίσεις θριάμβευσε για μία ακόμα συνεχόμενη φορά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της ΕΠΟΣΚ, της Ατομικής Χρονομέτρησης που έγινε στην Μαλακάσα και στον Αυλώνα στις 12/6/2021 και της Αντοχής που έγινε στην Τανάγρα στις 13/6/2021, κατακτώντας και στους 2 αγώνες την πρώτη θέση και πάλι στην κατηγορία του. Συγκεντρώνοντας έτσι τον γενικό θαυμασμό  διεύρυνε περισσότερο το πολυετές σερί που ο ίδιος κατέχει, της συνεχούς κατάκτησης της πρώτης θέσης σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας που συμμετέχει επί σειρά πολλών ετών. Εντυπωσίασαν επίσης με τις εμφανίσεις τους στους ίδιους αγώνες και οι επίλεκτοι αθλητές μας Γιάννης Ματθαιάσος, Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, Αναστασία Παστουρματζή και Γιάννης Ψαρόπουλος. Οι αθλητές μας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησαν σε αυτό το Τοπικό Πρωτάθλημα 3 μετάλλια, τα δύο χρυσά με τον Λουκά Καταπόδη και ένα χάλκινο (στην ατομική Χρονομέτρηση) με τον Ζώη Ευαγγελόπουλο. Με μία επίσης εντυπωσιακή εμφάνιση ο κορυφαίος διεθνής αθλητής  μας Λουκάς Καταπόδης είχε θριαμβεύσει μία εβδομάδα πριν  (6/6/2021) και στον αγώνα Ποδηλασίας Αντοχής στα Ιωάννινα.

Ήταν αντίξοες οι συνθήκες των αγώνων αυτών για όλους τους αθλητές. Καθώς ακολούθησαν μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αναστολής των αγώνων και αποχής από αθλητική δραστηριότητα λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, έγιναν σε περιοχή που απέχει μακριά από το Κέντρο, με επιβάρυνση δηλαδή και αυξημένων δαπανών μετακίνησης και διοδίων και με θέσπιση από την Ε.ΠΟ.Σ.Κ. υποχρεωτικού παραβόλου για την συμμετοχή του κάθε αθλητή σε κάθε αγώνα. Είναι βέβαιο μάλιστα ότι όλοι αυτοί οι λόγοι συνετέλεσαν στον περιορισμό του αριθμού των συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών στους αγώνες.

* Ο αγώνας της Ατομικής Χρονομέτρησης για το Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής 2021 έγινε το Σάββατο 12 Ιουνίου 2021 στην περιοχή του Αυλώνα Αττικής. Συγκεκριμένα στην εξής τοποθεσία – διαδρομή : Νότια Βοηθητική Παράλληλη οδός της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Σταθμού Εξυπηρέτησης ΣΕΙΡΙΟΣ (εκκίνηση/τερματισμός) – Προς Αυλώνα – Είσοδος Αυλώνα (Χοιροστάσια) – Αναστροφή – Προς Σείριος, Απόσταση Γύρου 11,84 χιλιομ. Στις Κατηγορίες  Γυναικών και Μάστερ που συμμετείχαν οι αθλητές μας η απόσταση του αγώνα ήταν 23.680 μέτρα, δηλαδή δύο στροφές της παραπάνω διαδρομής (11.840 μ. Χ 2). Ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης αγωνίσθηκε και πάλι με τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος και διατήρησε τα σκήπτρα με μία ακόμα άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Κατέκτησε επάξια και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 33΄ 45΄΄ 96, τόσο στην κατηγορία του (Μάστερ Γ) όσο και στην ενιαία κατάταξη των κατηγοριών Μάστερ Γ και Δ. Στον ίδιο αγώνα εντυπωσίασε και ο αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος, ο οποίος μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε  την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του Μάστερ Δ με χρόνο 39΄ 13΄΄ 54, δείχνοντας έτοιμος να διεκδικήσει και εφέτος ένα ακόμα μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ατομικής Χρονομέτρησης. Η κορυφαία  αθλήτριά  μας  Αναστασία  Παστουρματζή,  πρώην Πρωταθλήτρια Ελλάδος, πραγματοποίησε επίσης πολύ καλή εμφάνιση και διακρίθηκε ιδιαίτερα στην κατηγορία Γυναικών με χρόνο 43΄ 19΄΄ 34. Διακρίθηκε επίσης και ο εξαίρετος αθλητής μας Γιάννης Ψαρόπουλος, ο οποίος με πολύ καλή εμφάνιση κατέλαβε την 7η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ με χρόνο 45΄ 33΄΄ 38.

*  Ο αγώνας της Αντοχής για το Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής 2021 έγινε την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 στην περιοχή της Τανάγρας Βοιωτίας, Συγκεκριμένα στην εξής τοποθεσία – διαδρομή :  Τανάγρα (εκκίνηση.τερματισμός) – προς Ασωπία – Ασωπία – Προς Καλλιθέα – Προς Άρμα (περιφερειακά) – Προς Τανάγρα, Απόσταση Γύρου 21,52 χιλιομ. Στις Κατηγορίες Μάστερς και Γυναικών, που συμμετείχαν οι αθλητές μας, η απόσταση του αγώνα ήταν 86,1 χιλιόμετρα, δηλαδή 4 στροφές της παραπάνω διαδρομής (21,52 χιλ. Χ 4). Ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης διατήρησε για μία ακόμα φορά τα  σκήπτρα με μία ακόμα άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Κατέκτησε επάξια και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2 ωρ. 15΄ 22΄΄ στην κατηγορία του Μάστερ Γ. Διακρίθηκαν ιδιαίτερα στον ίδιο αγώνα η κορυφαία αθλήτριά μας Αναστασία Παστουρματζή στην κατηγορία Γυναικών, η οποία κατέλαβε την 6η θέση επί συνόλου 15 αθλητριών και ο συνεχώς ανερχόμενος αθλητής μας Γιάννης Ματθαιάσος στην Κατηγορία Μάστερ Β, ο οποίος με χρόνο 2 ωρ. 18΄ 15΄΄ κατέλαβε την 14η θέση σε 51 αθλητές, αλλά από ατυχία έχασε την ευκαιρία να παραμείνει στο πρώτο γκρουπ και να διεκδικήσει μετάλλιο. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος στην Κατηγορία Μάστερ Δ.

* Θρίαμβος του Λουκά Καταπόδη και στον Ποδηλατικό Αγώνα των Ιωαννίνων (6/6/2021)

Ασταμάτητος ο Πρωταθλητής Λουκάς Καταπόδης, θριάμβευσε και στον ποδηλατικό αγώνα Αντοχής που έγινε στις 6/6/2021 (μία εβδομάδα πριν το Τοπικό Πρωτάθλημα) στα Ιωάννινα απόστασης 130 χιλιομέτρων. Έγινε στην διαδρομή Ιωάννινα – Χιονοδρομικό Κέντρο Ανήλιο με συμμετοχή 80 αθλητών όλων των κατηγοριών Μάστερς, με διοργανωτή τον Π.Ο. Ιωαννίνων. Ο κορυφαίος διεθνής αθλητής  μας  Λουκάς  Καταπόδης  αστραποβόλησε  και  στον  αγώνα  αυτό  και με μία ακόμα  εντυπωσιακή  εμφάνιση κατέκτησε άνετα την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 2 ώρες 51΄, τόσο στην κατηγορία του, όσο και στην Γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4872