Κυριάρχησε και πάλι κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, και στους δύο αγώνες της Ατομικής Χρονομέτρησης και της Αντοχής του εφετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ που έγιναν στα Χανιά στις 22 και στις 23 Ιουνίου 2019. Μετά από νέα αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε και πάλι όλους τους αντίπαλους αθλητές, ξαναεπαναλαμβάνοντας τον θρίαμβό του, και κατέκτησε δίκαια την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του Μάστερ Β και στους δύο αγώνες όσο και στην Γενική Κατάταξη όλων των Κατηγοριών. Διατήρησε έτσι τα «σκήπτρα» στο άθλημα και διεύρυνε και άλλο το ανεπανάληπτο και ιστορικό ρεκόρ των συνεχόμενων νικών του στην Ποδηλασία Δρόμου.

Κυριάρχησε και πάλι κατά κράτος στα πάντα ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, και στους δύο αγώνες της Ατομικής Χρονομέτρησης και της Αντοχής του εφετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ που έγιναν στα Χανιά στις 22 και στις 23 Ιουνίου 2019. Μετά από νέα αυτοκρατορική ποδηλατική εμφάνιση κατανίκησε και πάλι όλους τους αντίπαλους αθλητές, ξαναεπαναλαμβάνοντας τον θρίαμβό του, και κατέκτησε δίκαια  την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο τόσο στην κατηγορία του Μάστερ Β και στους δύο αγώνες όσο και στην Γενική Κατάταξη όλων των Κατηγοριών. Διατήρησε έτσι τα «σκήπτρα» στο άθλημα και διεύρυνε και άλλο το ανεπανάληπτο και ιστορικό ρεκόρ των συνεχόμενων νικών του στην Ποδηλασία Δρόμου.

Ο αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, με τις νέες αυτές θριαμβευτικές νίκες του, ανανέωσε στην πράξη για μια ακόμα φορά το δικαίωμα να φορά σε όλους τους αγώνες του έτους την Φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας Ποδηλασίας Δρόμου, αυτή τη φορά και του 2019.  Έχοντας πολύτιμα Εφόδια την αστείρευτη αγάπη του – πάθος για την Ποδηλασία, την άριστη Αγωνιστική Αξία του και Προπονητική Τεχνογνωσία του, την ασύγκριτα μεγάλη του Θέληση, Αποφασιστικότητα, Πίστη, Μεθοδικότητα και Αποδοχή θυσιών προς χάριν του αγαπημένου του Αθλήματος, αλλά και την στήριξη της Οικογένειάς  του. Το Σωματείο μας  είναι  υπερήφανο  για τον Λουκά,  ο οποίος,  πέραν των άλλων, είναι ο μόνος  μέχρι σήμερα Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας που έχει κερδίσει Μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Αυτό το πέτυχε πριν λίγα χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών της Αυστραλίας, όπου μάλιστα είχε μεταβεί μόνος του χωρίς να έχει συνοδό για παροχή τεχνικής βοήθειας. Και ο Λουκάς είναι η μεγάλη Ελπίδα της Πατρίδας μας να ξανακερδίσουμε με τον Λουκά δεύτερο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2019 κατηγορίας Μάστερς Ανδρών οι συνθήκες ήταν αντίξοες για τον Λουκά. Τι όμως και αν αγωνίσθηκε να διατηρήσει τους τίτλους του απέναντι στην αφρόκρεμα της Ελληνικής Ποδηλασίας από όλη την Ελλάδα. Τι και αν αγωνίσθηκε τελείως μόνος του από την ομάδα μας, χωρίς άλλους αθλητές μας για να συνεργασθεί, αλλά και χωρίς προπονητή ή συνοδό έστω να τον συνδράμει τεχνικά σε μία δύσκολη διαδρομή, με έντονο συναγωνισμό και με καύσωνα, όπως άλλωστε τότε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αυστραλίας. Αγόγγυστα και υποδειγματικά έδωσε για μια ακόμα φορά τις μάχες του και στους δύο  αγώνες, ξαναθριάμβευσε και μας έκανε υπερήφανους για τις νέες περίλαμπρες και μεγαλειώδεις επιτυχίες του. Ο διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης συνεχίζει να γράφει με χρυσά γράμματα τη δική του εντυπωσιακή για τα Ελληνικά δεδομένα πολύτιμη Αθλητική Ποδηλατική Ιστορία τεράστιων συνεχόμενων Αθλητικών επιτυχιών και να προσφέρει, μεταξύ άλλων, «μεθύσι» υπερηφάνειας και ευτυχίας στο Σωματείο μας για τα εντυπωσιακά και ανεπανάληπτα Αθλητικά του επιτεύγματα. Του αξίζουν θερμότατα συγχαρητήρια για τη σιδερένια του θέληση, τους συνεχόμενους αθλητικούς θριάμβους του, την αστείρευτη αγάπη του και τις θυσίες του στο άθλημα της ποδηλασίας του, τις τεράστιες γνώσεις του στο άθλημα και την αποφασιστικότητά του.

* Ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2019 της Κατηγορίας Μάστερς Ανδρών έγινε το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, το μεσημέρι και ήταν ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης απόστασης 18 χιλιομέτρων στη διαδρομή : 

Εκκίνηση//Τερματισμός : Βουκολιές (Επαρχιακή οδός Βουκολιές – Ταυρωνίτης), Κουλκουθιανά, Νερατζιά, (Γέφυρα Σιριλίου Δεξιά), Σιρίλι (Δεξιά), Μετόχι Σιριλίου, Νεριανά, Νιο  Χωριό (Δεξιά), Βουκολιές (Χ 2 στροφές). Ο Λουκάς Καταπόδης ήταν για μια ακόμα χρονιά ο ταχύτερος όλων και αναδείχθηκε  Πρωταθλητής Ελλάδας 2019 στο Αγώνισμα της Ατομικής Χρονομέτρησης για όγδοη μάλιστα συνεχόμενη χρονιά. Έφερε και πάλι τον καλύτερο χρόνο από όλους τους Αθλητές όλων των Ομάδων όλων των Κατηγοριών και συγκεκριμένα έφερε χρόνο 23΄ 06΄΄ 355, δηλαδή έτρεξε τον αγώνα με μέση ωριαία ταχύτητα 46.733,02. Με αυτό τον χρόνο ο Λουκάς Καταπόδης κέρδισε τόσο την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του Μάστερς Β, αλλά και την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς 2019.

* Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 έγινε ο Αγώνας Δρόμου Αντοχής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2019 των κατηγοριών Μάστερς σε απόσταση 93 χιλιομέτρων. Ο Αγώνας αυτός είχε Εκκίνηση και Τερματισμό την Παλαιοχώρα και διαδρομή : Παλαιοχώρα, 5 στροφές σιρκουΐ  δεξιά νέος οικισμός, (Επαρχιακή  Οδός Παλαιοχώρα – Στροβλές), Δεξιά Τσαλιανά, Σαρακήνα, Χόνδρος, (Δεξιά Τοποθεσία «Αφτερόλακος»), (Επαρχιακή οδός Στροβλές – Πλεμενιανά), Αλιγοί, Ψαριανά, Δρυς, Πλεμενιανά, (Δεξιά Επαρχιακή οδός Κάντανος – Παλαιοχώρα) Γρηγοριανά, Καλλιθέα – Κακοδίκι, Βλιθιάς, Παλαιοχώρα ( Χ 2 στροφές).

Για μια ακόμα φορά και στον αγώνα αυτό αναδείχθηκε μεγαλόπρεπα το ψυχικό και το αγωνιστικό μεγαλείο του Λουκά, που αγωνίσθηκε και πάλι μόνος χωρίς τεχνική ή άλλη βοήθεια. Ο Λουκάς όμως με την θέληση, την καρδιά, την ικανότητα και το πείσμα του πρωταθλητή, κυνήγησε από την αρχή την νίκη παρά τις αντίξοες συνθήκες, υπερβάλλοντας και τον εαυτό του ακόμα, έφθασε και «ξεκόλλησε» από το προπορευόμενο γκρουπ με ένα ακόμα αθλητή άλλης κατηγορίας, από τον οποίο επίσης ξεκόλλησε προς το τέλος του αγώνα και τερμάτισε για μία ακόμα φορά μόνος του πρώτος θριαμβευτής όρθιος στο ποδήλατο με τα χέρια σηκωμένα από το τιμόνι του ποδηλάτου του για να πανηγυρίσει την νέα μεγάλη επιτυχία  του. Πολύ καλός ο χρόνος του και στον αγώνα αυτό είναι 2 ωρ. 21΄ 02΄΄ (μουαγιέν  39.565,114 μ. ανά ώρα) και με αυτόν κατανίκησε όχι μόνο τους αθλητές της κατηγορίας του (Μάστερ Β) στην οποία κατέκτησε για μία ακόμα φορά τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο, αλλά κατέλαβε και τη πρώτη θέση στη γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών Μάστερς.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι η επαινετή φίλαθλη αθλητική συμπεριφορά των κ.κ. Γιώργου Λεβεντάκη, Γιώργου Παγούνα και Παναγιώτη Μαρεντάκη προς τον διεθνή   αθλητή   μας  Λουκά   Καταπόδη.   Επίσης   συγχαίρουμε   τον   προπονητή   κ. Παναγιώτη Μαρεντάκη για το σημαντικό έργο του στην ομάδα Ποδηλασίας του Π.Ο. Τάλως Χανίων, η οποία παρουσίασε συγκροτημένο σύνολο και σημείωσε σημαντικές επιτυχίες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς 2019.

Θερμότατα συγχαρητήρια στον Λουκά για τις νέες μεγάλες επιτυχίες του. Ο Θεός να τον έχει υγιή και γερό για να καμαρώνει τις επιτυχίες του, που μπορεί να φέρουν και νέο μετάλλιο για την Πατρίδα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4573

Αφήστε μια απάντηση