Νέες διακρίσεις των αθλητών Ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα Αντοχής απόστασης 65 χιλιομέτρων του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής 2019, που έγινε στη περιοχή της Τανάγρας στις 16/6/2019. Ξεχώρισαν οι αθλητές μας Μανώλης Αναστασόπουλος με χρόνο 1 ώρα 47΄ 36΄΄ που έφερε ίδιο χρόνο με τον πρώτο αθλητή στη κατηγορία του (Μάστερ Β) και ο Γιώργος Πιστικός που κατέκτησε τη 5η θέση και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στη κατηγορία Μάστερ Δ. Συμμετείχαν στον αγώνα 8 αθλητές του Σωματείου μας και διακρίθηκαν όλοι.

Νέες διακρίσεις πέτυχαν οι αθλητές Ποδηλασίας του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα Αντοχής απόστασης 65 χιλιομέτρων του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Αττικής 2019, που έγινε στη περιοχή της Τανάγρας στις 16/6/2019. Ξεχώρισαν οι αθλητές μας Μανώλης Αναστασόπουλος με χρόνο 1 ώρα 47΄ 36΄΄ που έφερε  ίδιο χρόνο με τον πρώτο αθλητή στη κατηγορία του (Μάστερ Β) και ο Γιώργος Πιστικός που κατέκτησε τη 5η θέση και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών στη κατηγορία Μάστερ Δ. Συμμετείχαν στον αγώνα 8 αθλητές του Σωματείου μας και διακρίθηκαν όλοι. Ο αγώνας αυτός έγινε μετά από αναβολή από την αρχικά προγραμματισμένη ημέρα διεξαγωγής του, σε άλλο τόπο διεξαγωγής, αλλά και πάλι εκτός του νομού Αττικής. Θεωρούμε ότι είναι μεγάλο λάθος να διεξάγονται οι αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Αττικής σε άλλες περιοχές εκτός του νομού Αττικής, γεγονός μάλιστα το οποίο επιβαρύνει πολλαπλά και δημιουργεί πολύ σημαντικά προβλήματα (μετακινήσεων, δαπανών, κλπ) στα Σωματεία και στους αθλητές των Σωματείων – μελών της Ε.ΠΟ.Σ.Κ.

Στο παραπάνω εξ αναβολής αγώνα της Τανάγρας, πέραν των παραπάνω αναφερομένων προβλημάτων, υπήρξαν για την ομάδα μας και άλλα προβλήματα με κυριότερο την αναγκαστική αυτή τη φορά απουσία του κορυφαίου Έλληνα αθλητή Ποδηλασίας, πρωταθλητή Ελλάδος, Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος είχε έλθει από τη Πάτρα για τον προηγούμενο αγώνα Αντοχής που όμως ανεβλήθη. Άλλο πρόβλημα ήταν η μεγάλη ζέστη – καύσωνας που επικράτησε κατά τη διάρκεια του αγώνα σε δύσκολη μάλιστα διαδρομή με αρκετές ανηφόρες.

Από την ομάδα μας τη καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Μανώλης Αναστασόπουλος, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ήταν μέχρι το τέλος στη διεκδίκηση μεταλλίου. Τελικά ο Μανώλης κατετάγη 7ος στη κατηγορία Μάστερ Β με χρόνο 1 ώρα 47΄ 36΄΄, αυτή όμως η τελική θέση κρίθηκε με το σπριντ στα τελευταία μέτρα του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο ο πρώτος νικητής  στη κατηγορία Μάστερ Β, όσο και οι προηγούμενοι αθλητές από τον Μανώλη στην ίδια κατηγορία, αλλά και οι δύο επόμενοι αθλητές από τον Μανώλη ήταν όλοι στο ίδιο γκρουπ και έφεραν όλοι τον ίδιο χρόνο 1 ώρα 47΄ 36΄΄. Μεγάλη διάκριση πέτυχε και ο αθλητής μας Γιώργος Πιστικός ο οποίος κατέκτησε, μετά από δυνατή και συγκινητική εμφάνιση, την 5η θέση και ανέβηκε έτσι στο βάθρο των νικητών στη κατηγορία Μάστερ Δ. Είναι χαρακτηριστικό της ευψυχίας του Γιώργου ότι προέρχεται από ανάρρωση από πρόσφατο τραυματισμό στο πόδι του, ότι στο πρώτο Γύρο πήγαινε αρκετά καλύτερα, αλλά στη συνέχεια αισθάνθηκε σημαντικές ενοχλήσεις στο πρόσφατο τραύμα του και παρά ταύτα, υπερέβαλε εαυτόν και συνέχισε τον αγώνα, τερματίζοντας και ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών. Πολύ δυνατές εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι αθλητές μας Δημήτρης Πούλιας (στη κατηγορία Μάστερ Α), Αργύρης Τζαννές (στη κατηγορία Μάστερ Β) και Πολυζώης Ευαγγελόπουλος (στη κατηγορία Μάστερ Γ), οι οποίοι τερμάτισαν όλοι στο ίδιο γκρουπ με άλλους αθλητές, όλοι με χρόνο 1 ώρα 57΄ 54΄΄. Ο Ζώης Ευαγγελόπουλος κατέλαβε την 8η θέση στη κατηγορία Μάστερ Γ, ο Δημήτρης Πούλιας κατέλαβε τη 12η θέση στη κατηγορία Μάστερ Α και ο Αργύρης Τζαννές κατέλαβε τη 31η θέση στη κατηγορία Μάστερ Β, στην  οποία οι αθλητές από την 25η ως την 35η θέση τερμάτισαν στο ίδιο γκρουπ και με τον ίδιο χρόνο του Αργύρη. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν επίσης οι αθλητές μας Γιάννης Ψαρόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 15η θέση στη κατηγορία Μάστερ Γ με χρόνο 2  ώρες 13΄ 32΄΄, Κώστας Προκοπίου, ο οποίος κατέλαβε την 37η θέση στη δύσκολη κατηγορία Μάστερ Β και ο Πέτρος Καρκαλούσος, ο οποίος αγωνίσθηκε στη δύσκολη κατηγορία των Ανδρών. Σε όλους αξίζουν συγχαρητήρια για τις εμφανίσεις τους, ενόψει μάλιστα της πολύ δύσκολης διαδρομής σε συνδυασμό και με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του καύσωνα που επικράτησε κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4570

Αφήστε μια απάντηση