Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ελεύθερο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης ΑμεΑ 2018 (19/5/2018).

Με εντυπωσιακή εμφάνιση ο Μάριος – Γεώργιος Ψυχάλης του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα 50μ. ελεύθερο της κατηγορίας S – 8 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2018, που έγινε στις 19/5/2018 στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ο.Α.Κ.Α. Ο Μάριος παρουσιάσθηκε εφέτος πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τη περσινή του εμφάνιση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, ήταν εμφανέστατα καλύτερος από τους υπόλοιπους επίλεκτους αντιπάλους του της οκτάδας και κατέκτησε με άνεση και σημαντική διαφορά τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα αυτό με χρόνο 44΄΄. Έχασε μάλιστα την ευκαιρία να τριπλασιάσει τα χρυσά του μετάλλια στο Πανελλήνιο αυτό Πρωτάθλημα, καθώς από την έντονη υπερπροσπάθειά του στο παραπάνω αγώνα προκλήθηκε μεγάλος πόνος στον ώμο του και ο γιατρός του υπέδειξε να μη συμμετάσχει στους δύο άλλους αγώνες που είχε δηλωθεί, δηλαδή στα 100μ. ελεύθερο και στα 400μ. ελεύθερο, για να αποφευχθεί μεγάλη επιδείνωση του προβλήματος στον ώμο του. Έτσι έχασε με πολύ μεγάλες πιθανότητες έως βεβαιότητα δύο ακόμα χρυσά μετάλλια και στα δύο άλλα αγωνίσματα, καθώς δεν μπόρεσε ν’ αγωνισθεί σ’ αυτά, αφού αποδείχθηκε από το πρώτο ήδη αγώνισμα ότι ήταν πολύ καλύτερος αθλητής από τους άλλους αθλητές της κατηγορίας του. Η ομάδα μας πάντως ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης διατήρησε για μία ακόμα φορά τη καλή παράδοση να διακρίνεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, κυρίως με το χρυσό μετάλλιο του Μάριου – Γεώργιου Ψυχάλη, αλλά και με τις επιδόσεις και τις διακρίσεις του αθλητή μας Αλέξανδρου Παναγιώτου.

* Πολύ καλή ήταν για μία ακόμα φορά και η εμφάνιση του αθλητή Κολύμβησης του Σωματείου μας Αλέξανδρου Παναγιώτου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης. Ο Αλέξανδρος αγωνίσθηκε και διακρίθηκε για μία ακόμα φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, στο οποίο είναι ρέκορντμαν συμμετοχών από τη πλευρά του σωματείου μας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι αγωνίσθηκε στην δύσκολη  κατηγορία  S – 14,  στην  οποία  υπήρξε  και  η   πολυαριθμότερη  συμμετοχή αθλητών σε πολλές μάλιστα σειρές και συγκεκριμένα υπήρξε η συμμετοχή 37 συνολικά αθλητών αυτής της κατηγορίας. Ο Αλέξανδρος ήταν από τους πρωταγωνιστές της κατηγορίας του, έφερε χρόνο 41΄΄ 71 στα 50μ. ελεύθερο, 1΄ 35΄΄ στα 100μ. ελεύθερο και 3΄ 39΄΄ 35 στα 200μ. ελεύθερο της κατηγορίας S – 14, όπου κατέλαβε την 8η θέση.

*  Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης ΑμεΑ 2018 ξεκίνησαν το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 και ολοκληρώθηκαν τη Κυριακή 20 Μαΐου 2018. Έγιναν στο Κολυμβητήριο Ο.Α.Κ.Α. με επιτυχία και είχαν σαν χαρακτηριστικό τη συμμετοχή αρκετών νέων αθλητών και αθλητριών.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3916

Αφήστε μια απάντηση