“Άστραψε“ και πάλι έλαμψε και θριάμβευσε με πρωτιά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. 2018, ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πολύ μεγάλες ήταν οι εμφανίσεις και διακρίσεις στο ίδιο Πρωτάθλημα και των αθλητών μας Αλέξανδρου Γκαλέττι, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών, που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, καθώς και των αθλητών και αθλητριών μας Μανώλη Αναστασόπουλου, Βασίλη Μπουρίκα, Νικήτα Φράγκου, Χρήστου Χρόνη, Αναστασίας Παστουρματζή και Γιάννη Ψαρόπουλου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που επίσης εντυπωσίασαν (12 και 13/52018).

 “Άστραψε“ και πάλι έλαμψε και θριάμβευσε με πρωτιά και στους δύο αγώνες του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. 2018, ο κορυφαίος διεθνής αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πολύ μεγάλες ήταν οι εμφανίσεις και διακρίσεις στο ίδιο Πρωτάθλημα και των αθλητών μας Αλέξανδρου Γκαλέττι, Πολυζώη Ευαγγελόπουλου και Διονύση Ξένου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και του Α.Ο. Αετός Αθηνών, που ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, καθώς και των αθλητών και αθλητριών μας Μανώλη Αναστασόπουλου, Βασίλη Μπουρίκα, Νικήτα Φράγκου, Χρήστου Χρόνη, Αναστασίας Παστουρματζή και Γιάννη Ψαρόπουλου του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που επίσης εντυπωσίασαν (12 και 13/52018).

Ο Πατρινός αθλητής μας Λουκάς Καταπόδης, κορυφαίος Έλληνας αθλητής Ποδηλασίας, συνέχισε τη μεγάλη παράδοση που έχει δημιουργήσει με τις συνεχόμενες, αδιάκοπες αθλητικές διακρίσεις και θριάμβους του. Αποτελεί εν ενεργεία πρότυπο, ίνδαλμα και πολύτιμο «κεφάλαιο» για την Ελληνική Ποδηλασία και για το Σωματείο μας και γράφει μία ιστορία που είναι πολύ δύσκολο να ξαναγίνει. Καθώς κερδίζει τις νίκες όχι μόνο σε αγώνες Ποδηλασίας στην Ελλάδα, αλλά και σε διεθνείς αγώνες Ποδηλασίας του εξωτερικού και μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου.

Εντυπωσιακή όμως είναι για μία ακόμα φορά και η συνολική παρουσία και εικόνα των αθλητών και αθλητριών μας Ποδηλασίας στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2018 της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. Με  μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων αθλητών μας, με πρωταγωνιστικές εμφανίσεις των αθλητών μας και μεγάλες διακρίσεις τους και με καλή  οργανωτική  παρουσία  της  ομάδας  μας  Α.Ο.  Πήγασος  Κυψέλης  στο  Τοπικό Πρωτάθλημα με επικεφαλής το Πρόεδρο Δημήτρη Λιανό και το Γενικό Γραμματέα Γιώργο Κυριαζή.

Το Σάββατο 12/5/2018 διεξήχθη ο πρώτος αγώνας του Τοπικού Πρωταθλήματος στη Λεωφόρο Ιπποδρόμου της περιοχής Μαρκοπούλου Αττικής, που ήταν το αγώνισμα Ατομικής Χρονομέτρησης. Η εκκίνηση έγινε από την Λ. Ιπποδρόμου στο ύψος της δυτικής εισόδου της με διαδρομή κατεύθυνση προς Ιππόδρομο, αναστροφή στην είσοδο του Ιπποδρόμου και επιστροφή στο σημείο εκκίνησης, απόστασης γύρου 5,9 χιλιομέτρων. Οι Άνδρες και οι Μάστερς έτρεξαν 4 γύρους αυτής της διαδρομής, συνολικής απόστασης 23,6 χιλιομέτρων και οι Γυναίκες έτρεξαν 3 γύρους αυτής της διαδρομής συνολικής απόστασης 17,7 χιλιομέτρων. Ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης θαυμάστηκε για μία ακόμα φορά και κατέκτησε και πάλι εύκολα τη 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στη κατηγορία Μάστερ Β με χρόνο 29΄ 34΄΄. Στη κατηγορία Μάστερ Α διέπρεψε ο αθλητής μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. Αετός Αθηνών ο οποίος με χρόνο 32΄ 36΄΄ κατέκτησε τη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο και ευρισκόμενος σε συνεχή ανοδική πορεία αναμένεται να συνεχίσει και στους επόμενους αγώνες να είναι από τους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Στο βάθρο των νικητών της κατηγορίας Μάστερ Α ανέβηκε και ο διαρκώς εξελισσόμενος αθλητής μας Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ο οποίος με χρόνο 35΄ 45΄΄ κατέκτησε την 6η θέση. Στη κατηγορία Μάστερ Γ ο μεταλλιούχος Πανελληνίου Πρωταθλήματος αθλητής μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης πραγματοποίησε επίσης θαυμάσια εμφάνιση και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών επιτυγχάνοντας τον εξαιρετικό χρόνο 34΄ 38΄΄, με τον οποίο κατέκτησε τη 4η θέση. Ο Ζώης δείχνει συνεχώς με τις εμφανίσεις του ότι έχει ξεπεράσει ένα πρόβλημα της υγείας του, συνεχώς η απόδοσή του βελτιώνεται και σύντομα θα επανέλθει στη παλιά καλή φυσική του κατάσταση των μεγάλων διακρίσεων. Μάλιστα έχει ήδη προκριθεί μαζί με τον Λουκά Καταπόδη να αγωνισθεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών του 2018. Στη κατηγορία Γυναικών η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδος Αναστασία Παστουρματζή του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, παρά τις βεβαρημένες  υποχρεώσεις της, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και με χρόνο 33΄ 36΄΄ κατέκτησε τη 14η θέση. Στη κατηγορία Ανδρών διέπρεψαν επίσης οι αθλητές μας Νικήτας Φράγκος, ο οποίος με χρόνο 34΄ 20΄΄ κατετάγη 23ος επανερχόμενος σταδιακά στην πολύ καλή φυσική του κατάσταση και Χρήστος Χρόνης, ο οποίος με φερόμενο χρόνο 36΄ 20΄΄ κατετάγη 28ος,  πιστεύεται όμως ότι ο χρόνος του ήταν καλύτερος στη πραγματικότητα .

Ωστόσο διοργανωτικά δεν αποφεύχθηκαν λάθη στον αγώνα  αυτό. Σημαντικότερο ήταν ίσως το γεγονός ότι δεν λειτούργησε καμπανάκι στη προτελευταία στροφή και η σημαία του τερματισμού παρέμεινε στην «ομπρελοθήκη». Αποτέλεσμα ήταν μερικοί αθλητές να τρέξουν περισσότερες στροφές. Μεταξύ αυτών ο αθλητής μας Διονύσης Ξένος έτρεξε 5 στροφές αντί για 4 και ο αθλητής μας Χρήστος Χρόνης έτρεξε 6 στροφές αντί για 4 (δεν ειδοποιήθηκαν έγκαιρα ότι τερματίζουν για να μη συνεχίσουν ν’ αγωνίζονται), ώστε υπάρχει και εύλογη αμφιβολία ότι ο τελικά καταγραφείς χρόνος για αυτούς τους αθλητές για τους 4 γύρους είναι ο πραγματικός και δεν γράφηκε κατ’ εκτίμηση, καθώς οι δύο αυτοί αθλητές περίμεναν ότι έφεραν καλύτερο χρόνο.

* Την Κυριακή 13/5/2018 διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας του Τοπικού Πρωταθλήματος, που ήταν το αγώνισμα Αντοχής. Η εκκίνηση και ο τερματισμός ήταν στη περιοχή της Πλάκας Κερατέας, στη διασταύρωση που παλιά λειτουργούσε η ταβέρνα «Ο  ΠΕΥΚΟΣ», 4,7 χιλιομ. από την Λ. Λαυρίου, φανάρι Πλάκας – Θορικού, με απόσταση γύρου 23 χιλιομ. Οι Μάστερς είχαν εκκίνηση στις 10.00΄ π.μ. και έτρεξαν 3 γύρους, συνολικής απόστασης 69 χιλιομέτρων και οι Άνδρες είχαν εκκίνηση στις 12.45΄ μεσημέρι και έτρεξαν 4 γύρους συνολικής απόστασης 92 χιλιόμετρα. Στον αγώνα αυτό ήταν υποδειγματική και  άριστη η κάλυψη της Τροχαίας για την ασφαλή διεξαγωγή του.

Στον αγώνα των Μάστερς γρήγορα ξεχώρισε – ξεκόλλησε το «φαβορί» του αγώνα Λουκάς Καταπόδης του Πήγασου μαζί με τρεις άλλους αθλητές, που όλοι τους (η τετράδα) ακολούθησαν ξέφρενο ρυθμό. Οι υπόλοιποι αθλητές όλων των Κατηγοριών Μάστερς διασπάστηκαν σε μικρότερα ή μεγαλύτερα γκρουπ ή έτρεχαν μεμονωμένα, στην δύσκολη διαδρομή με σημαντικές και δύσκολες ανηφόρες, κατηφόρες και ίσιωμα στην Λ. Λαυρίου. Για τον Λουκά όλα κύλησαν φυσιολογικά, αναμενόμενα και ευχάριστα. Στον τελευταίο γύρο και στα τελευταία χιλιόμετρα, μόλις άρχισε η τελευταία ανηφόρα, ο Λουκάς δυνάμωσε τόσο πολύ που ξέφυγε από όλους τους άλλους αθλητές, οι οποίοι δεν είχαν τη δύναμη να τον ακολουθήσουν. Έτσι τερμάτισε πρώτος, μόνος  του,  τον αγώνα, με  σηκωμένα  φθάνοντας στο τερματισμό τα χέρια του  όρθιος στο ποδήλατο για την νέα νίκη του, επιτυγχάνοντας χρόνο 1 ωρ. 43΄ 17΄΄ και κερδίζοντας έτσι και αυτό το χρυσό μετάλλιο. Ο Λουκάς είναι πρώτος τερματίσας όχι μόνο στην Κατηγορία του (Μάστερ Β), αλλά και στην γενική κατάταξη όλων των κατηγοριών ΜΑΣΤΕΡΣ. Έδωσε χαρά και υπερηφάνεια για μία ακόμα φορά στην ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, καθώς και στη σύζυγό του και στις κορούλες του που παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με καμάρι την προσπάθειά του. Πάρα πολύ ανεβασμένος στον αγώνα αυτό ήταν και ο αθλητής μας Μανώλης Αναστασόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ο οποίος έφερε για την ομάδα μας τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μετά τον Λουκά, που είναι 1 ώρα 47΄ 24΄΄ και με τον οποίο κατετάγη 17ος στην δύσκολη και με μεγάλη συμμετοχή κατηγορία Μάστερ Β.

Στην κατηγορία Μάστερ Α διακρίθηκαν ιδιαίτερα οι κορυφαίοι στην κατηγορία αυτή αθλητές μας Αλέξανδρος Γκαλέττι του Α.Ο. ΑΕΤΟΣ Αθηνών, που κατέκτησε την 7η θέση με χρόνο 1 ώρα 48΄ 00΄΄ και Βασίλης Μπουρίκας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που κατέκτησε την 8η θέση με χρόνο 1 ώρα 48΄ 15΄΄, καθώς και ο Διονύσης Ξένος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που κατέκτησε την 13η θέση με χρόνο 1 ώρα 56΄ 00΄΄. Και οι 3 αυτοί αθλητές μας είναι σε ανοδική πορεία, ιδιαίτερα μάλιστα οι δύο πρώτοι που μας  έχουν συνηθίσει από τα προηγούμενα χρόνια σε μεγάλες διακρίσεις τους και όλοι επανέρχονται σε καλή φυσική κατάσταση.

Στην κατηγορία Μάστερ Γ πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση οι αθλητές μας Πολυζώης (Ζώης) Ευαγγελόπουλος και Γιάννης Ψαρόπουλος του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Είναι και οι δύο σε ανοδική πορεία καλύτερης αγωνιστικής απόδοσης χάρις στις συστηματικές προπονήσεις τους. Ιδιαίτερα όμως ο Ζώης, που είναι σε στάδιο αγωνιστικής επανόδου μετά την αποθεραπεία του, εντυπωσίασε με την απόδοσή του και μάλιστα στο 3ο γύρο του πολύ δύσκολου αγώνα με τις πολλές ανηφόρες, στον οποίο προσπέρασε αρκετούς αθλητές. Ο Ζώης Ευαγγελόπουλος κατέλαβε την 13η θέση με χρόνο 1 ώρα 59΄ 27΄΄ και ο Γιάννης Ψαρόπουλος κατέλαβε την 16η θέση με χρόνο 2 ώρες 00΄ 39΄΄.

Στην επίσης δύσκολη κατηγορία των Ανδρών που έγινε σε 4 γύρους συνολικής απόστασης 92 χιλιομέτρων και είχε τη πολυπληθέστερη συμμετοχή αθλητών, συμμετείχε ο εξαίρετος αθλητής μας Χρήστος Χρόνης. Ο Χρήστος επίσης με τις συστηματικές προπονήσεις του βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή του και μολονότι έτρεχε τον περισσότερο αγώνα Αντοχής σαν Ατομική Χρονομέτρηση, τρέχοντας δηλαδή μόνος του, έφερε στη πολύ αυτή δύσκολη διαδρομή χρόνο 2 ώρες 37΄ 22΄΄ και κατετάγη 42ος ξεπερνώντας στη κατάταξη πάρα πολλούς άλλους εγνωσμένης αξίας αθλητές της κατηγορίας Ανδρών.

Όλοι οι αθλητές μας και η αθλήτριά μας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την αγωνιστικότητά τους και τις επιδόσεις τους, καθώς όλοι τους τερμάτισαν κανονικά σε πολύ καλή σειρά, τη στιγμή μάλιστα που πολλοί άλλοι αθλητές και αθλήτριες άλλων ομάδων εγκατέλειψαν στους παραπάνω αγώνες ή κλείστηκαν στροφή ή βγήκαν από τον αγώνα λόγω ορίου χρόνου στον αγώνα Αντοχής. Ήταν μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση των ομάδων μας στη Ποδηλασία.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τους παραπάνω αγώνες και τις απονομές των επάθλων.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3908

Αφήστε μια απάντηση