Νοέμβριος 2021 αρχείο

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ κι’ αυτά

*  Στο Σκάκι η τοπική Ένωση ΕΣΣΝΑ δεν αποστέλλει καμία ειδοποίηση σε Σωματεία  – Μέλη της, όπως έχει υποχρέωση, ούτε καν με e – mail για τις προκηρύξεις Διοργανώσεων Αγώνων Σκακιού, για Σύγκληση  Γ.Σ. κλπ. Είναι η μοναδική Αθλητική Αρχή ανάμεσα σε όλες τις Αθλητικές Ομοσπονδίες και τις Αθλητικές Ενώσεις, η οποία ακολουθεί αυτήν την αξιοκατάκριτη και παράνομη τακτική και ξεχωρίζει για την αρνητική και κατακριτέα τακτική της.

*  Στην Χειροσφαίριση (Χάντ – Μπωλ ) η Ο.Χ.Ε. και οι Επιτροπές της (ΔΕΠ, ΚΕΔ) ανέβαλαν προγραμματισμένο αγώνα για την 2η Αγωνιστική (20 – 21/11/2021) του Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, στα Χανιά, μεταξύ Τοπικής Ομάδας των Χανίων και Ομάδας της Αττικής. Η αναβολή έγινε με υπαιτιότητα της Ο.Χ.Ε. μετά από αίτημα της Ομάδας της Αττικής που θ’ αγωνιζόταν στα Χανιά, χωρίς όμως να συντρέχει κανένας από τους λόγους που προβλέπονται στον Κανονισμό για περίπτωση αναβολής. Από αυτή την ενέργεια, για την οποία διαμαρτυρήθηκε και η Ομάδα μας που αγωνίζεται στον ίδιο Όμιλο, βλάπτεται η αξιοπιστία του Πρωταθλήματος. Καθώς την ίδια στιγμή που θα συνεχίζεται το Πρωτάθλημα και θα διαμορφώνεται η βαθμολογία, θα παραμένει ως εκκρεμότητα η διεξαγωγή αυτού του αγώνα με ό,τι αυτό συνάγεται. Παραθέτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματείου μας.

 

Προς
ΔΕΠ-ΟΧΕ

 Κύριε Πρόεδρε
     της  ΔΕΠ

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αναβολή του αγώνα β εθνικής ανδρών 1ος όμιλος 1ος Υποόμιλος μεταξύ των ομάδων Ιδομενέα Γαλατά – Ολυμπιακός Κερατσινίου προγραμματισμένο για το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και 18:00. 
Μια αναβολή μετά από αίτημα της φιλοξενούμενης ομάδας. 
Μια  αναβολή χωρίς να ανακοινωθεί το σκεπτικό αυτής. 
Μια αναβολή πέρα από τα συμφωνηθέντα στην τελευταία συνάντηση της ΔΕΠ με τα σωματεία Α2 γυναικών και Β εθνικής ανδρών. 
Μια αναβολή που πλήττει την αξιοπιστία του πρωταθλήματος από την 2η κιόλας αγωνιστική. 
Μια αναβολή αντίθετη στην προσπάθεια που υποσχεθήκατε προσωπικά ότι θα κάνετε για καλύτερα πρωταθλήματα. 
Μια αναβολή που είχε προαποφασιστεί και ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή. (σημείωση: η ΚΕΔ δεν είχε ορίσει διαιτητές για το συγκεκριμένο παιχνίδι από τα μέσα της εβδομάδας ενώ η ΟΧΕ το είχε κανονικά στο πρόγραμμα της μέχρι τις 19 Νοεμβρίου και το άλλαξε για 26 Νοεμβρίου!!!! όταν η ομάδα των χανίων αγωνίζεται 27 Νοεμβρίου στη Λαμία και 28 Νοεμβρίου στην Αθήνα). 
Μια αναβολή για την οποία κάποιος είναι υπεύθυνος. 
Μια αναβολή που κάνει το πρωτάθλημα αναξιόπιστο. 
Μια αναβολή που διώχνει ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν στα σωματεία. 
Μια αναβολή που γυρίζει το άθλημα 30 χρόνια πίσω. 
Μια αναβολή για την οποία έχουμε έννομο συμφέρον. 
Κύριε Πρόεδρε 
Επειδή πολλά ειπώθηκαν για αυτή την αναβολή τα οποία γνωρίζουμε μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες και λόγω του ήθους μας δεν μπορούμε να επικαλεστούμε, περιμένουμε την επίσημη τοποθέτηση σας. 
Έχουμε την διάθεση της συνεργασίας αλλά πάντα θα αναδεικνύουμε θέματα τα οποία  βλάπτουν το σωματείο μας. 
Κύριε Πρόεδρε 
Σαν άνθρωπος που έχετε υπηρετήσει το άθλημα από διάφορα πόστα και τώρα σαν πρόεδρος της ΔΕΠ δείξτε κάτι το νέο, το υγιές, το μέλλον. Μην γυρίζετε το άθλημα πίσω και εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια σας ματώνοντας οικονομικά. 
Τηρείστε την υπόσχεση σας. 
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια περιμένοντας απάντηση σας.


Με αθλητικους χαιρετισμούς 
Μπουλταδακης Παύλος 
Αντιπρόεδρος 
Εκπρόσωπος του σωματείου

*  Στην Ποδηλασία η Ε.Ο.Π., ενώ εξακολουθεί να διοργανώνει Τοπικά  και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας και για τις ηλικιακές κατηγορίες Μάστερ για τις οποίες διεξάγονται και διασυλλογικοί αγώνες, εξακολουθεί να αρνείται ότι η συμμετοχή των Αθλητών αυτών των Κατηγοριών προσμετράται στην αθλητική δραστηριότητα των Σωματείων όπως και όλων των άλλων αθλητών και αθλητριών όλων των υπολοίπων Κατηγοριών, όσον αφορά τη θεμελίωση δικαιώματος συμμετοχής με ψήφο των Σωματείων στις Γ.Σ. της Ε.Ο.Π. Μολονότι μάλιστα συμβαίνει αυτή η δυσμενής διάκριση σε βάρος των Αθλητών και Αθλητριών των κατηγοριών Μάστερς, οι αθλητές αυτοί βαρύνονται (σε σχέση με τους αθλητές των άλλων κατηγοριών) με αυξημένα παράβολα προς την ΕΟΠ για την έκδοση και την ανανέωση των ετησίων Δελτίων τους ΕΟΠ, καθώς και με αυξημένα (διπλάσια) παράβολα για την Μεταγραφή τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4966

Σημαντική επιτυχία για την Ομάδα μας Χειροσφαίρισης Ανδρών Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ είναι η εκτός έδρας ισοπαλία 23 – 23 στον αγώνα με την γηπεδούχο ισχυρή ομάδα Α.Ο. Πολιτεία που έγινε στις 21/11/2021 για το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης Ανδρών.

Σημαντική επιτυχία για την Ομάδα μας Χειροσφαίρισης Ανδρών Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ  είναι η εκτός έδρας ισοπαλία 23 – 23 στον αγώνα με την γηπεδούχο ισχυρή ομάδα Α.Ο. Πολιτεία που έγινε στις 21/11/2021 για το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Χειροσφαίρισης Ανδρών. Μάλιστα η Ομάδα μας, παρά τις σημαντικές ελλείψεις της στον αγώνα αυτό λόγω κυρίως τραυματισμών, προηγήθηκε λίγο πριν τη λήξη με 23 – 22 και ισοφαρίσθηκε στο τέλος με κτύπημα πέναλτυ. Ωστόσο και με το αποτέλεσμα αυτό διατηρήθηκε σε τροχιά πρόκρισης για την τελική φάση για Άνοδο, που θα αποτελέσει την δίκαιη ανταμοιβή για τις άοκνες προσπάθειες των αθλητών, των προπονητών και των υπευθύνων του τμήματός μας Χειροσφαίρισης. Η όλη μάλιστα προσπάθεια της Ομάδας μας ενισχύεται σημαντικά και από την επιστροφή του παλαιού «αρχηγού» της Νίκου Ψαρρού, με την γνωστή χαρακτηριστική αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα, ευψυχία και αποτελεσματικότητα, χάρις στα οποία αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ του αγώνα με 7 γκολ.

Με εύστοχο πέναλτυ στην εκπνοή, η Πολιτεία υποχρέωσε σε ισοπαλία τον Πήγασο Κυψέλης ( φωτο ), με σκορ 23-23.

Ωραίο παιχνίδι, με την Πολιτεία να έχει ( σχετικό ) έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο μέρος και τον Πήγασο να αντιδρά αποτελεσματικά στην επανάληψη σε μία ανοικτή σε κάθε αποτέλεσμα αναμέτρηση.

Σκλαβούνος, Αναγνώστης, Βεντούρης έλειψαν από τον Πήγασο ενώ Πολίτης και Παχάκης προφυλάχθηκαν σε μεγάλο βαθμό ( αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών ) ώστε να μην λείψουν από τη συνέχεια και την διαδικασία
διεκδίκησης συμμετοχής της ομάδας τους στην τετράδα των πλέϊ οφφ.

Τα πεντάλεπτα : 2-2, 4-3, 7-5, 8-5, 11-8, 13-11 ( ημίχρονο ), 15-14, 17-17, 19-18, 19-20, 21-21, 23-23.

Διαιτητές : Καρυδάκης-Γιακαλής.

ΠΟΛΙΤΕΙΑ : Θεοδώρου, Τηνιακός 5, Ρουμελιώτης 1, Στεφανίτσης 7, Μουρελάτος 5, Ζέρβας, Κάτρης 2, Δουνάκης, Κωνσταντέλλος 1, Τερλεμές, Ξηρός, Βασιλείου 2.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ : Φωτόπουλος, Ε.Βασιλείου, Θ.Βασιλείου 3, Νεοχωρίτης, Δρέλλας 4, Σάρδης, Παχάκης, Παπαγιαννόπουλος 2, Κωνσταντινίδης 4, Βασσάλος 1, Ψαρρός 7, Πολίτης 2.

Η Ομάδα μας Χειροσφαίρισης του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα με τον Α.Ο. Πολιτεία.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4959

Ισοπαλία 3 – 3 της Ομάδας μας Σκακιού του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα της 21/11/2021 με την αντίστοιχη Ομάδα του Α.Σ.Ο.Π. Πετρούπολης «ΔΙΑΣ» για το Ομαδικό Κύπελλο Σκακιού «Σπύρος Μπίκος 2021».

Ισοπαλία 3 – 3 της Ομάδας μας Σκακιού του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στον αγώνα της 21/11/2021 με την αντίστοιχη Ομάδα του Α.Σ.Ο.Π. Πετρούπολης «ΔΙΑΣ» για το Ομαδικό Κύπελλο Σκακιού «Σπύρος Μπίκος 2021». Η αντίπαλη Ομάδα Σκακιού του Α.Σ.Ο.Π.  Πετρούπολης «ΔΙΑΣ» παρουσιάσθηκε ισχυρή στον αγώνα αυτό. Εν τούτοις η Ομάδα μας Σκακιού του Πήγασου Κυψέλης, η οποία στα πλαίσια της καλύτερης  προετοιμασίας της  για το επερχόμενο  Πρωτάθλημα Σκακιού κατέρχεται με εναλλασσόμενη σύνθεση, αντιμετώπισε με μεγάλη μαχητικότητα τον ΑΣΟΠ  Πετρούπολης «ΔΙΑΣ». Ιδιαίτερα πάντως εντυπωσιακές ήταν οι εμφανίσεις και οι νίκες των Σκακιστών μας Στέλιου Χρυσομάλλη στην 2η σκακιέρα, Κώστα Παπαδημητρίου στην 3η σκακιέρα και Γιάννη Φίτσιου στην 4η σκακιέρα. Καθώς μάλιστα όλοι οι Σκακιστές μας αγωνίζονται με ήθος, μαχητικότητα και Ομαδικό πνεύμα, αναμένεται καλύτερη συνέχεια για την Ομάδα μας Σκακιού.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4960

Νέα νίκη της Ομάδας μας Καλαθοσφαίρισης Εφήβων του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΥ Κυψέλης, η οποία στον αγώνα της 20/11/2021 για το πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Εφήβων νίκησε δίκαια την αξιόμαχη Ομάδα Κιβωτός του Κόσμου Α.Σ.Κ. με 51 – 48.

Νέα νίκη της Ομάδας μας Καλαθοσφαίρισης Εφήβων του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΥ Κυψέλης, η οποία στον αγώνα της 20/11/2021 για το πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Εφήβων νίκησε δίκαια την αξιόμαχη Ομάδα Κιβωτός του Κόσμου Α.Σ.Κ. με 51 – 48. Οι νεαροί Έφηβοι Καλαθοσφαιριστές του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με εξαίρεση το 3ο δεκάλεπτο και έφθασαν δίκαια στην νίκη. Έτσι, μαζί και με την Ομάδα μας Ανδρών  στην Καλαθοσφαίριση, πραγματοποιούν εφέτος όμορφες αθλητικές εμφανίσεις και επιτυγχάνουν νικηφόρα αποτελέσματα.

Η  διακύμανση του σκορ :  10΄ = 11 – 8, ημίχρονο = 31 – 23,  30΄ = 37 – 37, τελικό σκορ = 51 – 48.

Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ( προπονητής Παντελής ) :  Κωστόπουλος  20,  Ζατσάϊ  13, Λάμε  10,  Κύρκο  8,  Γεωργίου,  Σπάχο, 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4961

Την 2η θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτριά μας Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου του Πήγασου Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας ΑμεΑ 2021, που έγινε στο ΟΑΚΑ στις 6/11/2021.

Την 2η θέση και το Ασημένιο Μετάλλιο κατέκτησε η αθλήτριά μας Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου του Πήγασου Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας ΑμεΑ 2021, που έγινε στο ΟΑΚΑ στις 6/11/2021. Η έμπειρη και ικανή αθλήτριά μας Παναγιώτα Σαρηγιαννίδου πραγματοποίησε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση και στο εφετεινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας και με το εφετεινό ασημένιο της μετάλλιο αύξησε κατά ένα την ήδη πλούσια συλλογή της μεταλλίων στο αγαπημένο της άθλημα της Τοξοβολίας. Το αγώνισμά της είναι η Τοξοβολία στην Κατηγορία Γυναικών και ο στόχος στον οποίο σημαδεύει είναι στα 70 μέτρα. Σε μία χρονιά, που ήταν κλειστά τα Γυμναστήρια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ελλιπής εξ αυτού του λόγου η προετοιμασία της, η Παναγιώτα κατάφερε μία ακόμα σημαντική διάκριση και της αξίζουν θερμά Συγχαρητήρια. Θερμά Συγχαρητήρια αξίζουν και στην Άξια προπονήτριά της Κυρία Κλέμη Διαμαντοπούλου.

Με την νέα αυτή επιτυχία της Π. Σαρηγιαννίδου η Ομάδα μας έφθασε ήδη τα 11 Μετάλλια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2021, παρά μάλιστα τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλοι οι αθλητές από τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Παρατίθενται φωτογραφίες από τη συμμετοχή και τη νέα διάκριση της Παναγιώτας  Σαρηγιαννίδου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τοξοβολίας του 2021.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4950

Περηφάνεια στον Πήγασο Κυψέλης για τη συνέχιση της αδιάκοπης παράδοσης συμμετοχής και διακρίσεων των αθλητών μας σε Ολυμπιάδες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Τιμώμενοι εφέτος οι αθλητές μας Σκακιού Δημήτριος Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας, που αγωνίσθηκαν βασικοί στην τετραμελή Εθνική Ομάδα Ελλάδος στην Ολυμπιάδα Σκακιού Αθλητών με Αναπηρία Όρασης 2021 που έγινε στη Ρόδο (16/10/2021 – 27/10/2021).

Περηφάνεια στον Πήγασο Κυψέλης για τη συνέχιση της αδιάκοπης παράδοσης συμμετοχής και διακρίσεων των αθλητών μας σε Ολυμπιάδες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Τιμώμενοι εφέτος οι αθλητές μας Σκακιού Δημήτριος Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας, που αγωνίσθηκαν βασικοί στην τετραμελή Εθνική Ομάδα Ελλάδος στην Ολυμπιάδα Σκακιού Αθλητών με Αναπηρία Όρασης 2021 που έγινε στη Ρόδο (16/10/2021 – 27/10/2021). Ο Δημήτριος Ντόβας και ο Αλέξης Μανάγιας κέρδισαν «με το σπαθί τους» την συμμετοχή τους στην Εθνική μας Ομάδα Σκακιού, με βάση το κριτήριο της κατάταξής τους στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού της ΕΑΟμΑμεΑ, στο οποίο είχαν εκπροσωπήσει επάξια  για μία ακόμα φορά το Σωματείο μας μαζί με την επίσης κορυφαία αθλήτριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου, με τις εντυπωσιακές και πάλι εμφανίσεις τους. Χάρις στην εξαιρετική Σκακιστική Ικανότητά τους έχουν αγωνισθεί και άλλες φορές με την Εθνική Ομάδα Ελλάδος σε Ολυμπιάδες Σκακιού Ατόμων με Αναπηρία όρασης και πάντοτε πρωταγωνιστούν με την μαχητικότητά τους και την σκακιστική τους ικανότητα. Στην τελευταία Ολυμπιάδα Σκακιού 2021 που έγινε στη Ρόδο, συνέβαλαν στην ευπρόσωπη παρουσία της Εθνικής μας Ομάδας και σε επιτυχημένες εμφανίσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η θριαμβευτική νίκη της Εθνικής μας Ομάδας επί της αντίστοιχης Εθνικής Ομάδας του Καναδά, με σκορ  3 – 1.

Είναι σημαντικό για τον Πήγασο Κυψέλης να διατηρεί την μακροχρόνια παράδοση κορυφαίων διακρίσεων των Αθλητών μας σε πολλά αθλήματα. Ξεχωρίζουν οι συμμετοχές και οι διακρίσεις Αθλητών μας σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε Παραολυμπιακούς Αγώνες και σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Όπως η 9η θέση του Ανέστη Λουκά στην Ποδηλασία Πίστας στην Παρολυμπιάδα της Αθήνας το 2004, η 6η θέση του  Σταμάτη Κοτζιά στην  Ποδηλασία Δρόμου στην Παραολυμπιάδα  του Πεκίνο το 2008 και η 8η θέση του ίδιου  στην  αντίστοιχη του Λονδίνο  το 2012, η  4η θέση  του Βασίλη Ντούνη στην Ξιφασκία με Αμαξίδιο στην Παραολυμπιάδα του Ρίο Βραζιλίας το 2016 και η 3η θέση με το χάλκινο μετάλλιο του Λουκά Καταπόδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών που έγινε πριν 4 χρόνια στην Αυστραλία και είναι διαχρονικά το μοναδικό μέχρι σήμερα Ελληνικό Μετάλλιο στην Ποδηλασία Δρόμου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Δεν υπολείπονται οι Αθλητές μας και σε άλλες μεγάλες διεθνείς διακρίσεις, όπως η κατάκτηση της 1ης θέσης σε πολλούς διεθνείς Ποδηλατικούς Γύρους στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό από τον αθλητή μας Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη και οι κορυφαίες διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα από τους αθλητές μας Σταμάτη Κοτζιά, Βασίλη Ντούνη, Λουκά Καταπόδη, Παναγιώτη Μπάρλα, Σπύρο Μαργέλλο κ.α. Με εκατοντάδες νίκες και μετάλλια επίσης πολλών Αθλητών μας και στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα πολλών αθλημάτων. Και αισιοδοξούμε γι’ ανάλογη συνέχεια, παρά τις αντιξοότητες.

 Στην φωτογραφία εικονίζονται οι Αθλητές μας Σκακιού Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας, τρίτος και τέταρτος αντίστοιχα από αριστερά, σε αγώνα με την Εθνική μας Ομάδα Σκακιού στην Ολυμπιάδα Σκακιού Αθλητών με Αναπηρία Όρασης 2021, που έγινε στη Ρόδο.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4949