Μεγάλης βαθμολογικής αξίας νίκη κατέκτησε η Ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με 4,5 – 3,5 επί του ισχυρού Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων στον αγώνα Σκακιού της 11/2/2024, στην Γκράβα για το Τοπικό Πρωτάθλημα Σκακιού Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2024.

Μεγάλης βαθμολογικής αξίας νίκη κατέκτησε η Ομάδα μας Σκακιού του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με 4,5 – 3,5 επί του ισχυρού Α.Ο. Απόλλων Βριλησσίων στον αγώνα Σκακιού της 11/2/2024, στην Γκράβα για το Τοπικό Πρωτάθλημα Σκακιού Α΄ Τοπικής Κατηγορίας Αττικής 2024.

Από το ξεκίνημα κιόλας έγιναν πολύ δυνατές, ενδιαφέρουσες και θεαματικές σκακιστικές παρτίδες με περίτεχνους σκακιστικούς συνδυασμούς και στις οκτώ σκακιέρες του αγώνα. Η εξέλιξη το σκορ ήταν συγκλονιστική και συνετέλεσε να κορυφωθεί το ενδιαφέρον και να διατηρηθεί έτσι αμείωτο μέχρι και την ολοκλήρωση του αγώνα στη πρώτη σκακιέρα, στην οποία αγωνίσθηκε ο Σκακιστής μας Παναγιώτης Σιφωνιός. Στο μεταξύ είχαν ολοκληρωθεί οι αγώνες σε όλες τις υπόλοιπες σκακιέρες και το ως τότε διαμορφωμένο σκορ ήταν ισόπαλο 3,5 – 3,5.

Πρώτος ολοκλήρωσε την σκακιστική παρτίδα του με άνετη νίκη ο Σκακιστής μας Γιάννης Φίτσιος στην τρίτη Σκακιέρα. Νίκη με όμορφες σκακιστικές επινοήσεις και περίτεχνους συνδυασμούς, που διαμόρφωσε το 1 – 0. Ακολούθησαν δύο νίκες μετά από όμορφες σκακιστικές παρτίδες της Σκακίστριάς μας κυρίας Άννης Παπαθεοδώρου στην Γυναικεία Σκακιέρα και του νεαρού Σκακιστή μας Ανδρέα Κάντζιου στην Παιδική Σκακιέρα, που σε συνδυασμό με ήττα νεαρού σκακιστή μας στην 7η σκακιέρα διαμόρφωσαν το σκορ σε 3-1 υπέρ της ομάδας μας. Μία ισοπαλία του έμπειρου Σκακιστή μας Κώστα Παπακυριακόπουλου στην 4η Σκακιέρα με ισχυρό αντίπαλο διαμόρφωσε το ως τότε σκορ σε 3,5 – 1,5 υπέρ της Ομάδας μας. Ακολούθησε μικρό χαλάρωμα των Σκακιστών μας στις Σκακιέρες 2η και 5η με ήττες, που διαμόρφωσαν προσωρινά το ως τότε σκορ στο ισόπαλο 3,5 – 3,5. Στο σημείο αυτό ο Αρχηγός της Ομάδας μας στον αγώνα αυτό Παναγιώτης Σιφωνιός, που  ήταν ο μόνος που συνέχιζε ν’ αγωνίζεται, ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του. Ήταν σαφώς καλύτερος και δεν άφησε περιθώρια αντίστασης στον πολύ καλό πάντως αντίπαλό του, γνωρίζοντας ότι με το  αποτέλεσμα του αγώνα του  διαμόρφωνε  το τελικό σκορ. Νίκησε  δίκαια  και καθαρά και μαζί με την δική του νίκη νίκησε και η Ομάδα μας συγκεντρώνοντας το νικηφόρο αποτέλεσμα 4,5 – 3,5. Το οποίο είναι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας για την Ομάδα (μέχρι τον επόμενο αγώνα της) για την συνέχεια του Πρωταθλήματος Σκακιού.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους Σκακιστές μας και τις Σκακίστριές μας που αγωνίσθηκαν, για την προσήλωση, την αγωνιστικότητά τους και την μεγάλη επιτυχία τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5356

Αφήστε μια απάντηση