Εντυπωσίασαν οι σκακιστές μας Δημήτρης Ντόβας και Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ σε διεθνές τουρνουά Σκακιού που έγινε στη Καβάλα από τις 5 ως τις 11/8/2018.

Εντυπωσίασαν οι σκακιστές μας Δημήτρης Ντόβας και Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ σε διεθνές τουρνουά Σκακιού που έγινε στη Καβάλα από τις 5 ως τις 11/8/2018. Οι εμφανίσεις των διεθνών σκακιστών μας (με την Εθνική Ομάδα Σκακιού Τυφλών) και οι επιδόσεις που πέτυχαν να συγκεντρώσουν από 3 βαθμούς ο καθένας τους σε αυτό το πολύ δύσκολο διεθνές τουρνουά Σκακιού έλαβαν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τα εξής γεγονότα: Πρώτον, διότι ήταν οι μόνοι σκακιστές από τους συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν πρόβλημα τυφλότητας και μάλιστα ολικής. Δεύτερον, στο διεθνές αυτό τουρνουά συμμετείχαν σκακιστές πολύ υψηλού σκακιστικού επιπέδου. Τρίτον, οι σκακιστές μας είχαν τον ίδιο ακριβώς χρόνο σκέψης με τους αντιπάλους τους, χωρίς κανένα προνόμιο χρόνου, παρά το πρόβλημα της τυφλότητας που έχουν και το οποίο απαιτεί περισσότερο χρόνο για τη κατανόηση των θέσεων των κομματιών στη σκακιέρα. Τέταρτον, ο ίδιος ο Δημήτρης Ντόβας ζήτησε και συμμετείχε σε ένα γκρουπ με ισχυρούς σκακιστές, που έφθαναν τα 1800 έλο και παρά ταύτα ήταν πολύ ανταγωνιστικός με την γνωστή μαχητικότητά του.

Η σκακίστριά μας Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πρωταθλήτρια Ελλάδας Γυναικών, κατέκτησε στο τουρνουά αυτό 3 βαθμούς με 4 ισοπαλίες και 1 νίκη.

Ο διεθνής σκακιστής μας Δημήτρης Ντόβας του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε επίσης 3 βαθμούς με 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι και οι δύο σκακιστές μας έκαναν σπουδαίες σκακιστικές εμφανίσεις που εντυπωσίασαν και έχασαν την ευκαιρία, κυρίως από πίεση χρόνου, να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερους βαθμούς σε σκακιστικές παρτίδες που είχαν διαμορφώσει καλές θέσεις.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3988

Αφήστε μια απάντηση