Στο Διεθνές τουρνουά Σκακιού της Καβάλας ( 5/8 – 11/8 ) δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν οι διεθνείς σκακιστές μας Δημήτρης Ντόβας και Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης.

Στο Διεθνές τουρνουά Σκακιού της Καβάλας, που θα γίνει από την Κυριακή 5 Αυγούστου μέχρι και το Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν οι διεθνείς σκακιστές μας Δημήτρης Ντόβας και Αθηνά Λιβανοπούλου του ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης.

Είναι γνωστό αφ’ ενός ότι στο μεγάλο αυτό διεθνές Σκακιστικό τουρνουά συμμετέχουν κορυφαίοι Σκακιστές και Σκακίστριες, Έλληνες και ξένοι χωρίς να  έχουν κανένα πρόβλημα όρασης. Αφ’ ετέρου ότι οι δύο παραπάνω αθλητές μας που είναι ΑμεΑ, λόγω αναπηρίας ολικής τυφλότητας, είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας Σκακιού ΑμεΑ, διακρίνονται μόνιμα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Σκακιού Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων και μάλιστα η Αθηνά Λιβανοπούλου είναι και η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Σκακιού Τυφλών στην κατηγορία Γυναικών. Εκτός από τους δύο παραπάνω αθλητές μας δεν πιθανολογείται ότι θα συμμετάσχουν στο διεθνές τουρνουά Σκακιού της Καβάλας άλλοι αθλητές ΑμεΑ.

Εν όψει των παραπάνω δεδομένων αναμένεται με ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον η παρουσία και οι αγωνιστικές σκακιστικές επιδόσεις των δύο σκακιστών μας σε αυτό το διεθνές τουρνουά ανάμεσα σε ισχυρούς κορυφαίους σκακιστές και σκακίστριες. Οι αθλητές μας πάντως ευρίσκονται σε καλή σκακιστική κατάσταση.

Σημειώνουμε ότι το τουρνουά αυτό θα γίνει σε 9 αγωνιστικές, εκ των οποίων 2 ημέρες θα γίνουν από 2 αγώνες και τις υπόλοιπες 5 ημέρες θα γίνεται από ένας αγώνας σκακιού.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=3985

Αφήστε μια απάντηση