Με τρεις συνεχόμενες νίκες στο Πρωτάθλημα μπάσκετ της Δ΄ Κατηγορίας ΕΣΚΑ Ανδρών 2015-2016 συνεχίζει ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης να είναι σε τροχιά ανόδου, διεκδικώντας την άνοδο Κατηγορίας δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας

Με κορυφωμένο στο έπακρο το ενδιαφέρον και μεγάλη αγωνία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Δ΄ Κατηγορίας Μπάσκετ Ανδρών της ΕΣΚΑ – 1ος Όμιλος στο οποίο μετέχει η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Ήδη μάλιστα έχουν διεξαχθεί είκοσι από τις είκοσι δύο αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και αρκετά ντέρμπυ θα διεξαχθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες θα κριθεί και η τελική κατάταξη. Με δεδομένο ότι η πρώτη ομάδα της κατάταξης στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ανεβαίνει απευθείας κατηγορία και οι τρεις επόμενες, που θα καταλάβουν δηλαδή τη δεύτερη ως τη τέταρτη θέση θα αγωνισθούν χιαστί σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο κατηγορίας με ομάδες που θα καταλάβουν αντίστοιχα την τέταρτη, τρίτη και δεύτερη θέση σε άλλο Όμιλο, είναι ολοφάνερη η μεγάλη σημασία που έχει η τελική θέση στη κατάταξη για τη κάθε ομάδα. Η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης είναι αυτή τη στιγμή μόνη της τρίτη στη βαθμολογία ένα μόλις βαθμό πίσω από τις ισόβαθμες στη πρώτη και δεύτερη θέση ομάδες ΑΣ Αστέρα Πατησίων και ΑΕ Εστία Φιλίας – Θησέας, από τις οποίες όμως αμφότερες έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας να έχει καλύτερη θέση από αυτές. Μετά από μια μικρή αγωνιστική «κοιλιά» που ακολούθησε λόγω των διακοπών των εορτών και των μειωμένων εκ του λόγου τούτου προπονήσεων συν τη διακοπή των αγώνων, που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν δύο πολύτιμοι βαθμοί από εύκολους θεωρητικά αντιπάλους, η ομάδα μας συνεχίζει δυναμικά και αποφασιστικά και θεωρείται περίπου βέβαιο ότι θα κερδίσει και τους δύο τελευταίους αγώνες με τη συμπαράσταση και των φιλάθλων μας, που θα δώσει στο Κλειστό Γκράβας με τις ισχυρές ομάδες ΠΑΟ Δάφνη Αθηνών και Νίκη Αθηνών. Από την άλλη πλευρά όμως, απώλειες βαθμών αναμένεται να έχουν οι υπόλοιπες ομάδες που διεκδικούν επίσης την άνοδο, καθώς αγωνίζονται μεταξύ τους σε αγώνες ντέρμπυ, όπως ο ΑΣ Αστέρας Πατησίων με τον τέταρτο Γ.Σ. Πατησίων (που θέλει να αποφύγει άλλη ήττα για να προκριθεί στα μπαράζ) και οι δύο ισόβαθμοι μέχρι τώρα πρωτοπόροι στη βαθμολογία ΑΕ Εστία Φιλίας – Θησέας και ΑΣ Αστέρας Πατησίων, που δίδουν αγώνα ντέρμπυ μεταξύ τους. Όλοι στην ομάδα μας έχουν αισιοδοξία, θέληση, πάθος και αποφασιστικότητα να αγωνισθούν σθεναρά για τους στόχους της ομάδας μας και την άνοδό της. Παραθέτουμε στη συνέχεια τα αποτελέσματα των τριών τελευταίων αγώνων της ομάδας μας:

* Στις 21/2/2016 ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση νίκησε δίκαια και για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα την μέχρι σήμερα πρωτοπόρο στη βαθμολογία ισχυρή ΑΕ ΕΣΤΙΑ ΦΙΛΙΑΣ – ΘΗΣΕΑΣ με ένα όμως μόνο βαθμό διαφοράς πλέον και μάλιστα αυτή τη φορά εκτός έδρας στο Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ με σκορ 54 – 50. Η ομάδα μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ήταν καλύτερη, προηγήθηκε στο ημίχρονο 34 – 19 και χαλάρωσε στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας όλους τους αθλητές της και δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στην ΑΕ ΕΣΤΙΑ ΦΙΛΙΑΣ – ΘΗΣΕΑΣ να μειώσει τη διαφορά στο τελικό σκορ 54 – 50.

Το σκορ ανά δεκάλεπτο με δεύτερη την ομάδα μας : 10 – 22 (10΄), 19 – 34 (20΄), 35 – 47 (30΄), 50 – 54 (τελικό σκορ).

Καλή η διαιτησία των Κονταράτου, Χριστοδούλου.

Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (προπονητής Κων. Τσιαφούτης): Χρυσανθακόπουλος 11 (2 τρίποντα), Καλογερόπουλος Α. 11, Τσίγκος 8, Μπεστιτζάνος 8, Βακάλης 7, Τσιρόπουλος 4, Λαμπίρης Ε. 3 (1 τρίποντο), Γιαννακάς 2, Καλογερόπουλος Δ., Λιακόπουλος, Εζεμπουΐρο , Κωνσταντακόπουλος.

* Στις 28/2/2016 ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ πραγματοποιώντας εκπληκτική και θεαματική εμφάνιση νίκησε δίκαια και εύκολα τον ισχυρό Α.Ο. ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ με σκορ 70 – 54 στο Κλειστό Γυμναστήριο Γκράβας. Η ομάδα μας είχε την ευκαιρία να αγωνισθεί πιο ελεύθερα χρησιμοποιώντας όλους τους αθλητές της στον αγώνα αυτό.

Καλή η διαιτησία των Ρηγόπουλου, Κουντουρά.

Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (προπονητής Κων. Τσιαφούτης): Χρυσανθακόπουλος 26 (4 τρίποντα), Μπεστιτζάνος 11, Γιαννακάς 7 (1 τρίποντο), Βακάλης 7, Τσιρόπουλος 6, Καλογερόπουλος Α. 4, Τσίγκος 4, Καλογερόπουλος Δ. 3, Εζεμπουΐρο 2, Λιακόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Μπούρμπο.

* Στις 4/3/2016 ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση νίκησε δίκαια τον αξιόμαχο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΓΣ, αυτή τη φορά εκτός έδρας στο Κλειστό του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΣ. Ανέλαβε από την αρχή τη πρωτοπορία στο σκορ και διατήρησε μέχρι το τέλος τον έλεγχο χωρίς να διακινδυνεύσει σε κανένα σημείο του αγώνα, δίνοντας την ευκαιρία της συμμετοχής σε όλους τους αθλητές του.

Το σκορ ανά δεκάλεπτο με δεύτερη την ομάδα μας : 13 – 22 (10΄), 25 – 43 (20΄), 45 – 54 (30΄), 56 – 63 (τελικό σκορ).

Καλή η διαιτησία των Ζανίδη, Αναστασόπουλου.

Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (προπονητής Κων. Τσιαφούτης): Τσιρόπουλος 14, Βακάλης 12, Χρυσανθακόπουλος 9 (1 τρίποντο), Μπεστιτζάνος 8, Τσίγκος 6, Καλογερόπουλος Α. 5 (1 τρίποντο), Εζεμπουΐρο 4, Καλογερόπουλος Δ. 2, Μπούρμπο 2, Κωνσταντακόπουλος 1, Γιαννακάς, Λιακόπουλος.

* Παραθέτουμε τη μέχρι σήμερα βαθμολογία του πρωταθλήματος μετά την διεξαγωγή της 20ής αγωνιστικής.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Δ1 ΑΝΔΡΩΝ(5)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2743

Αφήστε μια απάντηση