Ιούνιος 2022 αρχείο

Νέο συνεχόμενο Μετάλλιο κατέκτησε ο Διεθνής Αθλητής μας Τριάθλου Σπυρίδων Γκοτζιάς του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δίαθλο – Τριάθλου Ανδρών (Κολύμπι, Τρέξιμο) 2022, που διοργάνωσε με επιτυχία και πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών η Ε.Ο.ΜΟ.Π. την Κυριακή 5/6/2022 στην Λούτσα Αττικής, πραγματοποιώντας μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση.

Νέο συνεχόμενο Μετάλλιο κατέκτησε ο Διεθνής Αθλητής μας Τριάθλου Σπυρίδων Γκοτζιάς του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δίαθλο – Τριάθλου Ανδρών (Κολύμπι, Τρέξιμο) 2022, που διοργάνωσε με επιτυχία και πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών η Ε.Ο.ΜΟ.Π. την Κυριακή 5/6/2022 στην Λούτσα Αττικής, πραγματοποιώντας μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ο Σπύρος Γκοτζιάς με την τεράστια ιστορία που έχει γράψει στο αγαπημένο του άθλημα, το Τρίαθλο, συνεχίζει να καταπλήσσει και να πρωταγωνιστεί με τις εμφανίσεις του και τις επιδόσεις του σε όλους τους αγώνες του Τριάθλου και  ταυτόχρονα είναι ο παλαιότερος εν ενεργεία και εκ των κορυφαίων αθλητών του Τριάθλου. Συγκεντρώνει τον γενικό θαυμασμό όλων στο άθλημα.

Ο αγώνας έγινε στην περιοχή Αλυκές Αρτέμιδος Αττικής (Λούτσα) μπροστά από το Γήπεδο Αρτέμιδος και περιελάμβανε Κολύμβηση στη θάλασσα σε απόσταση 750μ. και Τρέξιμο 5.000μ. Συμμετείχαν πάρα πολλοί αθλητές και αθλήτριες. Στην Κατηγορία Ανδρών, παρά τον έντονο συναγωνισμό, ο Σπύρος Γκοτζιάς, πραγματοποιώντας μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση, κατέκτησε την τρίτη θέση και το Χάλκινο Μετάλλιο, ανεβαίνοντας και πάλι στο βάθρο των νικητών, με μεγάλη διαφορά από τους άλλους αθλητές που ακολουθούσαν. Ο χρόνος του Σπύρου Γκοτζιά στον αγώνα αυτό είναι 30΄ 44΄΄ 553, έναντι 24΄ 50΄΄ 357 του 1ου νικητή Παναγιώτη Μπιτάδου του Α.Σ. ΑΘΛΟΔΡΑΣΗ και 29΄ 56΄΄ 290 του 2ου νικητή Καμαρινού Γιάννη του Σωματείου Κωστέας Γείτονας.

Επικεφαλής των Επιτροπών των Αγώνων ήταν ο κ. Βελισσάριος Τρομπούκης και Αλυτάρχης της Αγωνόδικης  Επιτροπής ο κ. Γεώργιος Παυλίδης.

*  Ο  Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ συγχαίρει τον Σπύρο Γκοτζιά για την νέα του επιτυχία και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δίαθλο – Τριάθλου 2022.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5046

Η Ομάδα μας Χάντ-μπωλ του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ επανήλθε και πάλι πανάξια στην Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ με θριαμβευτική Νίκη 32 – 16 επί του ισχυρού Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ. Σύσσωμοι οι Αθλητές μας, οι Υπεύθυνοι του Τμήματος Χάντ-μπωλ, η Τεχνική Ηγεσία, η Διοίκηση και οι Φίλαθλοι της Ομάδας μας, που κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ,  πανηγύρισαν την νίκη και την Άνοδο Κατηγορίας (5/6/2022), αφού ήταν ο τελευταίος αγώνας της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος.

Η Ομάδα μας Χάντ-μπωλ του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ επανήλθε και πάλι πανάξια στην Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ με θριαμβευτική Νίκη 32 – 16 επί του ισχυρού Π.Ο.Κ. ΕΣΠΕΡΟΣ. Σύσσωμοι οι Αθλητές μας, οι Υπεύθυνοι του Τμήματος Χάντ-μπωλ, η Τεχνική Ηγεσία, η Διοίκηση και οι Φίλαθλοι της Ομάδας μας, που κατέκλυσαν το Κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ,  πανηγύρισαν την νίκη και την Άνοδο Κατηγορίας (5/6/2022), αφού ήταν ο τελευταίος αγώνας της τελικής φάσης του Πρωταθλήματος.

Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 5/6/2022 το απόγευμα (6 μ.μ. – 7.30΄μ.μ.) στο Κλειστό Γυμναστήριο του ΜΕΤΣ, στο οποίο ξαναπανηγυρίσθηκε και ξαναγιορτάστηκε η επάνοδος της Ομάδας μας στην Α2 Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης Ανδρών. Παρά την κρισιμότητά του, την παρουσία πολλών φιλάθλων, αλλά και γκρουπ οπαδών άλλων Ομάδων, καθώς ήταν ο τελευταίος αγώνας του Πρωταθλήματος και το αποτέλεσμά του επηρέαζε ανάλογα την βαθμολογική κατάταξη και των Ομάδων τους, στο πλαίσιο της κατάκτησης ή μη της μίας εκ των δύο θέσεων Ανόδου Κατηγορίας, ο αγώνας διεξήχθη με υποδειγματική Τάξη και Ασφάλεια. Αφού ο Πήγασος Κυψέλης φρόντισε παραδειγματικά και εξασφάλισε πλήρως την ομαλή και την ασφαλή διεξαγωγή του κρίσιμου με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον αγώνα, στην ομαλή διεξαγωγή του οποίου συνέβαλε και η παρουσία Αστυνομικής Δύναμης. Η  Άνοδος – Επάνοδος της Ομάδας μας στην Α2 Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης Ανδρών πανηγυρίσθηκε δεόντως από τους Πανάξιους Αθλητές μας, που βοήθησαν να γίνει και ένα θεαματικό με πολλά γκολ παιχνίδι, την Προπονήτριά μας Νατάσα Δημητρίου, τους Υπεύθυνους του Τμήματος (Παύλο Μπουλταδάκη, Σπύρο Κολαΐτη, Γιάννη Ξανθάκη), τους  Φιλάθλους μας,  που  αγκάλιασαν  και  συμπαραστάθηκαν  στις  προσπάθειες των  

Αθλητών  μας,  μεταξύ  των οποίων ήταν και πολλοί  παλαιοί Αθλητές μας που είχαν αγωνισθεί στην ομάδα μας ακόμα και πριν από 35 με 40 χρόνια (Ν. Τραπεζάρης, Σ. Αλούπης, Γ. Λέβας, Κ. Συρεγγέλας, κ.α.) και όσους εν ενεργεία δεν αγωνίσθηκαν στον αγώνα αυτό, καθώς και από σύσσωμο το Δ.Σ. του Σωματείου μας, που προσήλθαν και παρακολούθησαν τον τελευταίο καθοριστικό και νικηφόρο αγώνα του εφετεινού Πρωταθλήματος Χάντ-μπωλ. Το τελικό σφύριγμα της λήξης από τους άριστους διαιτητές στον αγώνα αυτό, ήταν εναρκτήριο του αγκαλιαστού κυκλικού πανηγυρικού χορού των πανάξιων Αθλητών μας και των πανηγυρισμών όλων των Πηγασιωτών στο ΜΕΤΣ. Οι παρευρισκόμενοι άλλωστε δεν χόρτασαν μόνο την Άνοδο. Χόρτασαν για μία ακόμα φορά εφέτος αγωνιστικότητα, αποφασιστικότητα, ευψυχία, ομαδικότητα, πλούσιο πανέμορφο Χαντμπολικό θέαμα, πολλά όμορφα γκολ και ευρείας έκτασης άνετη και δίκαιη νίκη με σκορ 32 – 16. Και το συγκινητικό φινάλε για τους Αθλητές μας Νίκο Ψαρρό και Αντώνη Πολίτη, τους Αντώνη Πολίτη και Νίκο Ψαρρό, που αγωνίσθηκαν και πιθανότατα έκλεισαν την αγωνιστική αθλητική τους καριέρα στο Χάντ-μπωλ στην Ομάδα μας, με υπερπολυετή προσφορά σε αυτήν. Με χαρακτηριστικά αγωνιστικά στοιχεία την μεγάλη τους αθλητική ικανότητα σε συνδυασμό με την αγάπη τους στην Ομάδα μας, το μεγάλο τους πάθος και την αυταπάρνησή τους μέχρι και στον νικηφόρο αγώνα της 5/6/2022 της Ανόδου – Επανόδου της Ομάδας μας στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Και η Ομάδα μας με Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. τους βράβευσε στον αγώνα αυτό για την υπερπολυετή προσφορά τους. Οι στιγμές ήταν πολύ συγκινητικές για όλους (συναθλητές, παράγοντες, φιλάθλους) και φυσικά και για τις Οικογένειές τους που στάθηκαν κοντά τους σ’ όλο αυτό το όμορφο και πολύχρονο αθλητικό ταξίδι τους, αλλά και στον τελευταίο αγώνα τους και την βράβευσή τους. Και οι δύο όμως αθλητές μας τους αποζημίωσαν και στον αγώνα αυτό με την υπέροχη εμφάνισή τους για μία ακόμα φορά και τα γκολ που  έβαλαν. Σαν αθλητές θα μας λείψουν. Τις βραβεύσεις στους δύο αθλητές έκαναν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτριος Λιανός και ο Δικηγόρος Γεώργιος Λιανός που με την επιτυχή νομική του υποστήριξη  ανέτρεψε την παντελώς εσφαλμένη απόφαση της Ο.Χ.Ε. να αγνοήσει τα άμεσα και έγκαιρα γνωστοποιηθέντα σ’ αυτήν και υποδεικνυόμενα 4 κρούσματα Κορωνοϊού σε Αθλητές μας και να οδηγήσει σε φερόμενη διεξαγωγή αγώνα (στα Χανιά) με μηδενισμό της Ομάδας μας και αφαίρεση ενός βαθμού, αντί της επιβεβλημένης αναβολής και του ορισμού νέας ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα. Κατά την  βράβευση των δύο αυτών

Αθλητών μας ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Δημ. Λιανός τους είπε τα εξής : «Σας ευχαριστούμε από Καρδιάς για την πολυετή πολύτιμη από Καρδιάς, αθλητική προσφορά σας στην Ομάδα μας. Σας ευχαριστούμε που βοηθήσατε και εφέτος στην Άνοδο – Επάνοδο της Ομάδας μας στην Α2 Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης Ανδρών. Σας Αγαπάμε. Σας Προσκαλούμε να Παραμείνετε κοντά στην Ομάδα μας και να Συνεχίσετε έστω από κάποιο άλλο πόστο».

Για τον αγώνα οι Αθλητές μας, πραγματοποιώντας από την αρχή εντυπωσιακή εμφάνιση, πήραν από το ξεκίνημα το προβάδισμα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τον τελικό νικητή. Έδειξαν από την αρχή την ανωτερότητά τους και την αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητά τους για την Νίκη και την Άνοδο Κατηγορίας. Κι ας είχαν απέναντί τους την ισχυρή Ομάδα Έσπερος Καλλιθέας. Από την αρχή οι Αθλητές του Πήγασου Κυψέλης πήραν το προβάδισμα στο σκορ και με συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό αύξαναν έκτοτε συνεχώς την υπέρ τους διαφορά μέχρι το τελικό σκορ 32 -16. Απέδωσαν όλοι ομαδικό, τεχνικό, γρήγορο και θεαματικό με πολλά γκολ Χάντ-μπωλ, που μόνο το Χάντ-μπωλ μπορεί να προσφέρει. Με την χαρακτηριστική αγωνιστικότητα και το πάθος τους, με περίτεχνους συνδυασμούς και αποτελεσματικότητα. Με μπροστάρηδες στον αγώνα αυτό τον σούπερ Μάριο Νικολάου και τον εξαιρετικό Δημήτρη Κοντογιώργο και σε πολύ καλή απόδοση επίσης τους Νίκο Ψαρρό και Αντώνη Πολίτη και όλους ανεξαιρέτως τους συναθλητές τους. Η νίκη του Πήγασου Κυψέλης, με αυτά τα δεδομένα ήταν και απολύτως δίκαιη και εύκολη και το τελικό σκορ 32 – 16 δίνει την πραγματική εικόνα του αγώνα. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι οι Αθλητές του Έσπερου Καλλιθέας παρουσίασαν καλό σύνολο, με ποιότητα και αγωνιστικότητα και προσπάθησαν το καλύτερο για την Ομάδα τους.

Η διακύμανση του σκορ του αγώνα ανά πεντάλεπτο: 5΄= 1 – 0, 10΄= 3 – 2, 15΄= 5 – 5, 20΄= 9 – 7, 25΄= 14 – 7, ημίχρονο = 17 – 7, 35΄= 18 – 10, 40΄= 21 – 11, 45΄= 23 – 12, 50΄= 24 – 13,  55΄= 28 – 14, τελικό σκορ = 32 – 16.

Οι διαιτητές του αγώνα κ.κ. Αχιλλέας Βήτας και Γεράσιμος Σκλαβενίτης πραγματοποίησαν ρεσιτάλ αρίστης διαιτησίας. Άψογος στα καθήκοντά του ήταν ο Παρατηρητής του αγώνα κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος.

Οι συνθέσεις των δύο Ομάδων:

Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ (Προπονήτρια Δημητρίου Αναστασία, Συνοδοί Μπουλταδάκης   Παύλος,   Κολαΐτης   Σπυρίδων   –   Ναπολέων,  Ξανθάκης  Ιωάννης) :

Φωτόπουλος Φώτιος, Ζυλί Τζουλιάνο – Παύλο, Σκλαβούνος Χρήστος 1, Κοντογιώργος Δημήτριος 10, Βασάλος Νικόλαος 1, Βασιλείου Θεμιστοκλής 1, Νεοχωρίτης Κοσμάς, Κωνσταντινίδης Σωκράτης, Σάρδης Γεώργιος 1, Παπαγιαννόπουλος Σταύρος, Νικολάου Μάριος 10, Σκληρός Βασίλειος 2, Βασιλείου Ελευθέριος, Ψαρρός Νικόλαος 4, Πολίτης Αντώνιος 2.

Π.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΕΣΠΕΡΟΣ (Συνοδός Σεϊντής Γεώργιος) : Αντωνιάδης Χρήστος, Αρβανιτίδης Στυλιανός 2, Πανταζής Σταύρος 6, Παναγόπουλος Ιωάννης, Ταυρόπουλος Στυλιανός 4, Καυκούλας Παναγιώτης 2, Παπάζογλου Χρήστος, Τοτάζι Ιωάννης 2, Τυμπάμπογλου  Ιωάννης.

*  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ αναφέρουμε ότι στην αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 η Ομάδα μας Χάντ-μπωλ Ανδρών έδωσε συνολικά 18 αγώνες στο Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, σημειώνοντας 11 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες. Στην επίθεση σημείωσε 479 γκολ, έχοντας την καλύτερη επίθεση σε όλη την Ελλάδα και σε όλους τους Ομίλους της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας, στην οποία συμμετείχαν 22 Ομάδες.

*  Ήδη από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2021 – 2022 ο στόχος της Ομάδας μας Χάντ-μπωλ ήταν η Άνοδος Κατηγορίας. Δηλαδή η Επάνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης Ανδρών. Καθώς ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης είναι από τις ελάχιστες Ελληνικές Ομάδες Χάντ-μπωλ που ξεκίνησαν στο πρώτο επίσημο Πρωτάθλημα Χάντ-μπωλ το 1980 με έδρα το τότε ανοικτό Γήπεδο του Πανελληνίου Γ.Σ., έχοντας διαγράψει έκτοτε ανελλιπείς συμμετοχές με ένδοξη χαντομπολική ιστορία και παρουσία επί 43 συνεχή χρόνια στα Πρωταθλήματα Χάντ-μπωλ με πολλές εκατοντάδες Αθλητών Χάντ-μπωλ που ο καθένας τους έβαλε το μικρό ή μεγαλύτερο λιθαράκι του στην ιστορία της Ομάδας μας, πολλές διακρίσεις και εύλογες φιλοδοξίες για ανάλογη συνέχεια στο άθλημα αυτό. Ανεξάρτητα αν κάποιοι αγνοούν ή δεν σέβονται την ιστορία μας για δικούς τους λόγους.

Είναι γεγονός ότι η Άνοδος δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε δεδομένη, καθώς έπρεπε να κατακτηθεί αρχικά μία από τις τέσσερεις πρώτες θέσεις στην αρχική φάση του Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας με όλες τις Ομάδες και στη συνέχεια να κατακτηθεί μία από τις δύο πρώτες θέσεις Ανόδου στην νέα σειρά διπλών αγώνων της τελικής φάσης μεταξύ των 4 πρώτων Ομάδων. Την άνοδο όμως, διεκδικούσαν και άλλες ισχυρές Ομάδες, όπως ο Έσπερος Καλλιθέας, ο Ολυμπιακός Κερατσινίου, ο Ιδομενέας Γαλατά Χανίων, ο Α.Ο. Πολιτεία, η Λαμία και ο Δίας Μοσχάτου. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το αντιμετώπισαν με απόλυτη επιτυχία οι πανάξιοι Αθλητές μας με ενότητα, αγάπη και συνεργασία, με δύναμη, ικανότητα και αποφασιστικότητα και με τη κατάλληλη διαχείριση λόγω των πολλών προβλημάτων από απουσίες βασικών αθλητών κυρίως λόγω τραυματισμών και άλλες αιτίες, όπως ασθένειες και κρούσματα Κορωνοϊού. Δίπλα τους ακριβώς στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Παύλος Μπουλταδάκης, ο Έφορος Χειροσφαίρισης κ. Σπύρος Κολαΐτης και ο κ. Γιάννης Ξανθάκης. Βοήθησαν μεταξύ άλλων ν’ αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο τρόπο οι αποθεραπείες των τραυματισθέντων αθλητών μας, η κατάλληλη αναπλήρωση των εκάστοτε απόντων αθλητών, οι παντοειδείς κραδασμοί εξ αιτίας των εμποδίων και των προβλημάτων από την άνιση σε βάρος της Ομάδας μας μεταχείριση της αρμόδιας αθλητικής αρχής του αθλήματος και από τις εσφαλμένες αποφάσεις της, για την διόρθωση των οποίων και την εν τέλει τήρηση των αυτονοήτων η Ομάδα μας αναγκάσθηκε να τρέχει και να επιβαρυνθεί και με πρόσθετα επί πλέον έξοδα. Στις χαρές πάντως από την Άνοδο δεν συνεχίζουμε αυτή την πράγματι πονεμένη αναφορά παραπόνων, με την ελπίδα ότι στο μέλλον θα έχουν κατανόηση, σωστότερη αντιμετώπιση προς την Ομάδα μας οι υπεύθυνοι της αθλητικής αρχής του αθλήματος. Εκείνο πάντως που πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουν είναι ότι πρέπει η αθλητική αρχή του Χάντ-μπωλ να ενδιαφερθεί, να κατανοήσει, να επανεξετάσει και ν’ αναλάβει και σημαντικό έστω μέρος των τεράστιων δυσβάστακτων για τα Σωματεία – μέλη της δαπανών τέλεσης των αγώνων, τα οποία κάλυπτε παλαιότερα η ίδια και εδώ και μερικά χρόνια έχει μετακυλίσει εξ ολοκλήρου στις Ομάδες. Τις δαπάνες για τους Διαιτητές, για την Γραμματεία των Αγώνων, τις εκτός έδρας δαπάνες μετακινήσεων των Διαιτητών, τα έξοδα μετακινήσεων των Ομάδων σε μακρινές αποστάσεις κλπ, κλπ. Καθώς μάλιστα οι περισσότερες Ομάδες στερούνται εσόδων τουλάχιστον στην Β΄ Εθνική Κατηγορία Χάντ-μπωλ. Και ενώ άστοργα επιλέγει π.χ. να διαιτητεύουν στους αγώνες της Κρήτης διαιτητές από άλλη Περιφέρεια, μολονότι υπάρχουν Κρήτες διαιτητές και να επιβαρύνονται  έτσι οι Ομάδες και με επί πλέον δυσβάστακτες δαπάνες και για την μετακίνηση αυτών των εκτός Κρήτης διαιτητών και ενώ επίσης επιλέγει ακόμα π.χ. να ορίζει υποχρεωτική και β΄ Φάση αγώνων Πρωταθλήματος (που η Ομάδα μας δεν έχει συναινέσει για τους παραπάνω οικονομικούς λόγους), με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται οι Ομάδες να πραγματοποιούν εκ νέου δυσβάστακτες κοστοβόρες δαπάνες μετακίνησης των  πολυμελών  αποστολών τους  π.χ. από  Αθήνα  σε Χανιά  με επιστροφή  ( όπως  εν  προκειμένω )  και  αντιστρόφως (για  την  Ομάδα  των  Χανίων).

Παραμένει λοιπόν εύλογο τα εξής ερώτημα: Αν η αθλητική αρχή του Χάντ-μπωλ πλήρωνε η ίδια, όπως παλαιότερα, χρηματικά ποσά για αυτές τις μετακινήσεις για την τέλεση των αγώνων Πρωταθλήματος, χωρίς όμως να υπάρχουν επαρκή κονδύλια στον προϋπολογισμό της για αυτή την αιτία, θα επέλεγε και θα όριζε τέτοια 2η φάση με δυσβάστακτες εκ νέου μετακινήσεις; Εφ’ όσον λοιπόν δεν έχει επέλθει κάποια κόπωση και υπάρχει ενδιαφέρον για τα Σωματεία – μέλη της, ας το ξαναδεί για ν’ αποφευχθεί το στράγγισμα και η οικονομική εξόντωση των Σωματείων –  μελών της. Επισημαίνουμε άλλωστε ότι οι δύο πρώτες Ομάδες της κανονικής διάρκειας του Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας (της φάσης με την συμμετοχή όλων των Ομάδων και με δύο γύρους) ήταν η Ομάδα μας και ο Ολυμπιακός Κερατσινίου, δηλαδή οι ίδιες ακριβώς που κατέλαβαν τις δύο προνομιούχες θέσεις Ανόδου Κατηγορίας και στην Β΄ και τελική Φάση του Πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας. Για περισσότερους αγώνες ας γίνονται και άλλοι αγώνες ή τουρνουά μεταξύ κοντινών τοπικά Ομάδων. Η επανεξέταση, η διόρθωση και η ορθή επίλυση αυτού του προβλήματος θα δώσει τεράστια οικονομική ανάσα σε όλα τα Σωματεία και περισσότερη δύναμη για την συνέχεια στο άθλημα. Απόλυτα εύλογες σκέψεις, σαφείς, καλόπιστες και καλοπροαίρετες προτάσεις. Και για να μην νομισθεί ότι αυτά είναι τα μόνα προβλήματα που αντιμετώπισε και εφέτος το τμήμα μας Χάντ-μπωλ  και ως τώρα το Σωματείο μας τα αντιμετωπίζει μόνο του, αναφέρουμε με την ευκαιρία ότι τα δύο τελευταία χρόνια αφαιρέθηκαν ειδικά οι γραμμές Χάντ-μπωλ από τα δύο μοναδικά ανοικτά γήπεδα Χάντ-μπωλ του Δήμου Αθηναίων – ΟΠΑΝΔΑ (στα οποία γίνονταν προπονήσεις και επίσημοι αγώνες Πρωταθλημάτων Χάντ-μπωλ των ηλικιακών τμημάτων) από τα πάρα πολλά ανοικτά γήπεδα που διαχειρίζεται ο ΟΠΑΝΔΑ και σε όλα παραμένουν οι γραμμές για το Μπάσκετ. Ενώ επίσης μας είχε παραχωρηθεί για την Ομάδα μας Χάντ-μπωλ Ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2021 – 2022 μόνο μία εβδομαδιαία προπόνηση σε καθημερινή και μία δεύτερη ημέρα Σάββατο στο Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ, παρά το αίτημά μας στον ΟΠΑΝΔΑ για πλήρη σειρά προπονήσεων, κατάσταση πάντως που βελτιώθηκε λίγο το τελευταίο διάστημα με παραχώρηση μίας ακόμα προπόνησης Χάντ-μπωλ. Η Διοίκηση του Σωματείου μας κινείται με νόμιμες διαδικασίες προς τον ΟΠΑΝΔΑ για την διόρθωση και την βελτίωση αυτής της όχι καλής κατάστασης για το υψηλό επίπεδο  του  Τμήματος  Χάντ-μπωλ του  Σωματείου  μας  και  έχουμε  βάσιμη πεποίθηση  ότι η  κατάσταση  αυτή θα διορθωθεί. Το πεδίο πάντως είναι ελεύθερο στην αθλητική αρχή του αθλήματος, εάν ενδιαφέρεται και επιθυμεί να βοηθήσει προς χάριν του Χάντ-μπωλ, να παρέμβει έστω και τώρα προς τον ΟΠΑΝΔΑ για την επίλυση αυτών των θεμάτων που απασχολούν το Τμήμα Χάντ-μπωλ του Σωματείου μας.

 Όλα πάντως τα παραπάνω αναφερθέντα πάσης φύσεως προβλήματα δεν πτοούν, αλλ’ αντίθετα χαλυβδώνουν περισσότερο τους Αθλητές μας Χάντ-μπωλ, τους Υπεύθυνους του Τμήματος, την Διοίκηση, την Τεχνική Ηγεσία και όλους τους Φιλάθλους μας και υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για ακόμα καλύτερη συνέχεια αντάξια της Πολυετούς Λαμπρής Ιστορίας Χάντ-μπωλ της Ομάδας μας, με την κοινή προσπάθεια Όλων.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5045

Νέα σημαντική διάκριση του αθλητή μας Βασίλη Ψυχογιόπουλου, κορυφαίου αθλητή Σκοποβολής του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής που έγινε στις 21 και 22 Μαΐου 2022 στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Ελευσίνα.

Νέα σημαντική διάκριση του αθλητή μας Βασίλη Ψυχογιόπουλου, κορυφαίου αθλητή Σκοποβολής του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής που έγινε στις 21 και 22 Μαΐου 2022 στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Ελευσίνα. Ο Βασίλης Ψυχογιόπουλος έκανε εξαιρετική εμφάνιση, παρουσιάσθηκε ανεβασμένος σε επίδοση στο δύσκολο άθλημα, καθώς βελτίωσε την ατομική του επίδοση και αγωνίσθηκε και διακρίθηκε στο αγώνισμα Ρ1 – αεροβόλο πιστόλι, της κατηγορίας SH1 Ανδρών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Σκοποβολής 2022. Μολονότι μάλιστα στον αγώνα αυτό υπήρξε η πολυαριθμότερη συμμετοχή αθλητών και έντονος συναγωνισμός μεταξύ των αθλητών, ο Βασίλης Ψυχογιόπουλος κατέλαβε θέση μέσα στην πρώτη 15άδα της τελικής κατάταξης. Συγκεκριμένα κατετάγη αμέσως μετά τον Θεόδωρο Χωραφιάρη του Σωματείου ΠΑΣΥΠΚΑ Σπάρτακος που είχε επίδοση – αποτέλεσμα 396. Ο αθλητής μας Βασίλης Ψυχογιόπουλος είχε επίδοση – αποτέλεσμα 376 και κατετάγη αμέσως μπροστά από τους αξιόμαχους αθλητές Σκοποβολής τον Γεώργιο Στεφανάτο του Σωματείου ΑΣΑΜΕΑ Θερμαϊκός που είχε επίδοση – αποτέλεσμα 356 και τον Σπυρίδωνα Λαχανά του Σωματείου Άκμων Ιωαννίνων που είχε επίδοση – αποτέλεσμα 336, καθώς και από άλλους αθλητές. Ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συγχαίρει θερμά τον αθλητή μας Βασίλη Ψυχογιόπουλο και τον προπονητή του κ. Θεόδωρο Κοτταρά, για τη σημαντική διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής 2022.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5044

Με νέα μεγαλειώδη εμφάνιση αναδείχθηκε και πάλι με άνεση Πρωταθλητής Αττικής στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής και για το 2022 ο Διεθνής Αθλητής μας Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πραγματοποιώντας και νέα εκπληκτική εμφάνιση θριάμβευσε για μία ακόμα συνεχόμενη φορά και με χαρακτηριστική άνεση και στο εφετινό Τοπικό  Πρωτάθλημα που έγινε και πάλι στην Τανάγρα για την Ποδηλασία Δρόμου Αντοχής στις 22/5/2022. Εξακολουθεί να συγκεντρώνει έτσι τον γενικό θαυμασμό διευρύνοντας περισσότερο το πολυετές σερί που ο ίδιος κατέχει, της συνεχούς κατάκτησης της πρώτης θέσης σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας που συμμετέχει επί σειρά πολλών ετών, και έχοντας στην δική του συλλογή και το μοναδικό Ελληνικό Μετάλλιο σε Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου. Εντυπωσίασαν επίσης με τις εμφανίσεις τους στον Αγώνα του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της 22/5/2022 και οι αθλητές μας Γιάννης Ματθαιάσος, Φώτης Βλάχος, Αναστασία Παστουρματζή και Θεόδωρος Ζήκας. Από τους αθλητές των άλλων ομάδων εντυπωσίασε με την εμφάνισή του ο Γιώργος Νίνης του Α.Σ.Κ. Άλφα, ο οποίος πρωταγωνίστησε με τον Λουκά Καταπόδη και αναδείχθηκε με μεγάλη άνεση Πρωταθλητής Αττικής στην Κατηγορία του.

            Με νέα μεγαλειώδη εμφάνιση αναδείχθηκε και πάλι με άνεση Πρωταθλητής Αττικής στο Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Αντοχής και για το 2022 ο Διεθνής Αθλητής μας Ποδηλασίας Λουκάς Καταπόδης του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πραγματοποιώντας και νέα εκπληκτική εμφάνιση θριάμβευσε για μία ακόμα συνεχόμενη φορά και με χαρακτηριστική άνεση και στο εφετινό Τοπικό  Πρωτάθλημα που έγινε και πάλι στην Τανάγρα για την Ποδηλασία Δρόμου Αντοχής στις 22/5/2022. Εξακολουθεί να συγκεντρώνει έτσι τον γενικό θαυμασμό διευρύνοντας περισσότερο το πολυετές σερί που ο ίδιος κατέχει, της συνεχούς κατάκτησης της πρώτης θέσης σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας που συμμετέχει επί σειρά πολλών ετών, και έχοντας στην δική του συλλογή και το μοναδικό Ελληνικό Μετάλλιο σε Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου. Εντυπωσίασαν επίσης με τις εμφανίσεις τους στον Αγώνα του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου της 22/5/2022 και οι αθλητές μας Γιάννης Ματθαιάσος, Φώτης Βλάχος, Αναστασία Παστουρματζή και Θεόδωρος Ζήκας. Από τους αθλητές των άλλων ομάδων εντυπωσίασε με την εμφάνισή του ο Γιώργος Νίνης του Α.Σ.Κ. Άλφα, ο οποίος πρωταγωνίστησε με τον Λουκά Καταπόδη και αναδείχθηκε με μεγάλη άνεση Πρωταθλητής Αττικής στην Κατηγορία του.

            Ο Αγώνας έγινε κι εφέτος στην Τανάγρα με πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών, αθλητριών και Σωματείων Ποδηλασίας από την Αττική και την Περιφέρεια. Από την Περιφέρεια συμμετείχαν τα Σωματεία Ποδηλάτες Χίου, με επικεφαλής τον παλαιό αθλητή μας Θεοφάνη Κυδώνη και Ν.ΠΟ Χαλκίδας. Στην κατηγορία Μάστερ που αγωνίσθηκε ο Λουκάς η απόσταση ήταν 86,1 χιλιόμετρα και συγκεκριμένα 4 στροφές της διαδρομής 21,52 χιλιομέτρων. Με εκκίνηση και τερματισμό στην Τανάγρα και διαδρομή προς Ασωπία, Ασωπία, προς Καλλιθέα, προς Άρμα, Άρμα (περιφερειακά), προς Τανάγρα. Συμμετείχαν στο Τοπικό Πρωτάθλημα πολλοί επίλεκτοι αθλητές και πολλά Σωματεία, όπως ο Περικλής Ηλίας κ.α. Ο Λουκάς όμως για μία ακόμα φορά αστραποβόλησε. Ήδη πριν ακόμα συμπληρωθούν οι δύο από τις 4 στροφές του αγώνα ξεκόλλησε από το πολυάριθμο πρώτο γκρουπ επίλεκτων αθλητών μαζί με τον εκ των κορυφαίων αθλητών Γιώργο Νίνη. Οι δυό τους συνεργάσθηκαν άψογα και με επιτυχία στην μεγάλη προσπάθειά τους να ξεκολλήσουν από τους άλλους αθλητές, να διατηρήσουν και να αυξήσουν το προβάδισμά τους και χάρις στις μεγάλες δυνατότητες και την εμπειρία τους κατέκτησαν και αυτή την εντυπωσιακή και περίλαμπρη νίκη. Τερμάτισαν θριαμβευτικά μαζί οι δυό τους μόνοι πρώτοι, και κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια, ο καθένας στην κατηγορία του, με χρόνο 2 ώρες, 18΄ 05΄΄ 37, πολύ μπροστά από τους άλλους αθλητές όλων των κατηγοριών Μάστερ και μάλιστα σφράγισαν την συνεργασία και τον θρίαμβό τους στον τερματισμό τους, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου, σηκωμένα ψηλά δίπλα – δίπλα. Δύο πανάξιοι Πρωταθλητές σε πανάξιο Θρίαμβο. Ο Λουκάς Καταπόδης στην ενοποιημένη κατηγορία Μάστερ Γ και Δ και ο Γιώργος Νίνης στην κατηγορία Μάστερ Β.

            Ο Λουκάς Καταπόδης είναι ο μακράν κορυφαίος Αθλητής Ποδηλασίας με συνεχόμενες αδιάκοπες κατακτήσεις της Πρώτης Θέσης στην Κατηγορία του σε όλους τους αγώνες που συμμετέχει επί πολλά χρόνια, γεγονός που είναι και μονότονο και ευχάριστο. Είναι μάλιστα και παραμένει ο μοναδικός Έλληνας Αθλητής Ποδηλασίας που έχει κατακτήσει Μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, στο  Περθ   Αυστραλίας   το   2016,    όπου   διεξήχθη   τότε   το   Παγκόσμιο   Πρωτάθλημα

Ποδηλασίας Δρόμου Ερασιτεχνών. Είναι μάλιστα ακόμα εν ενεργεία και διεκδικεί να ξανακατακτήσει κι άλλο Μετάλλιο για την Πατρίδα μας σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν έχει την παραμικρή υποστήριξη από την Αρχή του αθλήματος σε αυτές τις Εθνικές Προσπάθειές του. Δυστυχώς όμως δεν έχει ούτε καν τον οφειλόμενο Σεβασμό στο πρόσωπό του σαν Αθλητής που δόξασε και δοξάζει την Ελλάδα, στις αγωνιστικές του προσπάθειες ακόμα και σαν νικητής πολλών διεθνών αγώνων που συμμετέχει.

            Ο Γιώργος Νίνης είναι ένας εκ των κορυφαίων εν ενεργεία Ελλήνων αθλητών Ποδηλασίας. Σε μία μάλιστα εποχή που δοκιμάζονται οι αρχές, τα ήθη και οι αξίες είναι από τους ελάχιστους που ξεχωρίζουν όχι μόνο για την αγωνιστική τους αξία, αλλά και για την εντιμότητά τους, το ήθος τους και την αγάπη τους να λένε και να στηρίζουν την αλήθεια, ακόμα και αν αυτό βλάπτει τα συμφέροντά τους, πράγμα που δύσκολα το συναντά κανείς στην εποχή μας και αυτό κάνει τον Γιώργο ξεχωριστό. Ο  Γιώργος Νίνης είναι υπέρμαχος και της αλήθειας και της αρχής του « Ευ αγωνίζεσθαι » και ότι οι νικητές πρέπει ν’ αναδεικνύονται μέσα στους αγωνιστικούς Χώρους, καθαρά με ίδιους και ίσους όρους και κανόνες για όλους. Και πάντως η αλήθεια πάντοτε λάμπει και δεν μπορεί να κρυφτεί.

            Ο Αθλητισμός, η αγωνιστικότητα, η άσκηση και το ήθος είναι μέρος της Παιδείας, της Σωστής Εκπαίδευσης από την Αρχαιότητα. Και οι Λουκάς Καταπόδης και Γιώργος Νίνης είναι παραδείγματα προς μίμηση.

            Οι 10 πρώτοι στην ενοποιημένη κατηγορία Μάστερ Γ και Δ : 1) ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ (Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 2 ωρ.  18΄ 05΄΄ 37, 2) Σακέλλης Ευάγγελος (ΑΕΚ) 2 ωρ. 18΄ 37΄΄ 65, 3) Κεφάλας Οδυσσέας (ΑΣΚ Άλφα) 2 ωρ. 19΄ 38΄΄ 14, 4) Κολοτούρος Θεόδωρος (ΟΦΝΙ) 2 ωρ. 19΄ 38΄΄ 64, 5) Γέμελος Ηλίας (Ποδηλάτες  Χίου) 2 ωρ. 21΄ 55΄΄ 45, 6) Δαλέζιος Ιωσήφ (ΟΦΝΙ) 2 ωρ. 21΄ 56΄΄ 92, 7) Μασσάλας Τριαντάφυλλος (Π.Τ.Σ.Π. Πόρτο Λεόνε) 2 ωρ.  21΄ 57΄΄ 42, 8) Βορρίας Νικόλαος (Ποδηλάτες Χίου) 2 ωρ.  21΄ 58΄΄ 65, 9) Κατσιλιέρης Κων/νος (ΑΕΚ) 2 ωρ. 27΄ 49΄΄ 91, 10) Βενέτης Γεώργιος (Α.Σ. Αίολος) 2 ωρ. 30΄ 15΄΄ 41.

            Στην κατηγορία Μάστερ Β κυριάρχησε πρώτος νικητής ο Γιώργος Νίνης του ΑΣΚ Άλφα με χρόνο 2 ωρ. 18΄ 05΄΄ 40. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο νικητής του Γύρου Σαλαμίνας αθλητής Γιάννης Ματθαιάσος του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης που τερμάτισε με χρόνο 2 ωρ. 21΄ 55΄΄ 44  μέσα στην πρώτη 10άδα αυτής της

Κατηγορίας με πολυάριθμη συμμετοχή αθλητών και ήταν μέσα στο δεύτερο προπορευόμενο γκρουπ. Πολύ καλή εμφάνιση στην ίδια Κατηγορία έκανε και ο αθλητής μας Θεόδωρος Ζήκας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης.

            Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στην πρώτη του επίσημη  συμμετοχή σε αγώνες ποδηλασίας και ο αθλητής Φώτιος Βλάχος του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με χρόνο 2 ωρ.  58΄ 27΄΄ 17, που αγωνίσθηκε στην κατηγορία Μάστερ Α.

            Πολύ καλή εμφάνιση έκανε επίσης, για μία ακόμα φορά, η παλαιά Πρωταθλήτρια Ελλάδος στην Ποδηλασία Αναστασία Παστουρματζή, αθλήτρια του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, που αγωνίσθηκε στην κατηγορία Γυναικών.

* Παραθέτουμε φωτογραφίες από τον αγώνα του Τοπικού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας της 22/5/2022.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=5037