Αύγουστος 2021 αρχείο

Για νέες επιτυχίες με την Εθνική μας Ομάδα Σκακιού Αθλητών με αναπηρία όρασης προετοιμάζονται οι κορυφαίοι Αθλητές μας Σκακιού Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ, που θ’ αγωνισθούν με την Εθνική Ομάδα στην 16η Ολυμπιάδα Σκακιού για Αθλητές με αναπηρία όρασης, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, στην Ρόδο, στο χρονικό διάστημα 16 – 27 Οκτωβρίου 2021.

Για νέες επιτυχίες με την Εθνική μας Ομάδα Σκακιού Αθλητών με αναπηρία όρασης προετοιμάζονται οι κορυφαίοι Αθλητές μας Σκακιού Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ, που θ’ αγωνισθούν με την Εθνική Ομάδα στην 16η Ολυμπιάδα Σκακιού για Αθλητές με αναπηρία όρασης, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, στην Ρόδο, στο χρονικό διάστημα 16 – 27 Οκτωβρίου 2021.  

Για μία ακόμα φορά αθλητές του Πήγασου Κυψέλης θα αγωνισθούν με την Εθνική Ομάδα της Πατρίδας μας σε Αθλητικούς Αγώνες του πιο υψηλού επιπέδου, όπως είναι οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες, οι Ολυμπιάδες και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Αυτή τη φορά θ’ αγωνισθούν δύο τουλάχιστον αθλητές μας στην 5μελή Εθνική Ομάδα Ελλάδος που θα συμμετάσχει στην 16η Ολυμπιάδα Σκακιού για Αθλητές με Αναπηρία Όρασης, η οποία θα γίνει στην Ρόδο, στο χρονικό διάστημα 16 ως 27 Οκτωβρίου 2021. Ήδη έχουν προκριθεί πανηγυρικά ν’ αγωνισθούν και πάλι με την πενταμελή Εθνική μας Ομάδα οι κορυφαίοι διεθνείς Αθλητές Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ  ΠΗΓΑΣΟΣ  ΚΥΨΕΛΗΣ, με βάση τις επιτυχίες τους στο τελευταίο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού Αθλητών Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων που έγινε το 2018. Οι ίδιοι έμπειροι αθλητές μας έχουν αγωνισθεί με επιτυχία με την Εθνική μας Ομάδα και στην Ολυμπιάδα Σκακιού που είχε γίνει στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου Κρήτης, αλλά και σε άλλες Ολυμπιάδες Σκακιού παλαιότερα με την Εθνική μας Ομάδα και σε άλλους διεθνείς αγώνες Σκακιού και υπάρχει αισιοδοξία ότι και αυτή τη φορά θα μας κάνουν περήφανους. Γι’ αυτό άλλωστε εντείνουν οι Δημήτρης Ντόβας και Αλέξης Μανάγιας εντείνουν την προετοιμασία τους. Ωστόσο υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχει τελικά με την 5μελή Εθνική μας Ομάδα στη 16η Ολυμπιάδα Σκακιού και η πολλάκις Πρωταθλήτρια Ελλάδος αυτού του αθλήματος στην Κατηγορία Γυναικών Αθηνά Λιβανοπούλου. Αθλήτρια επίσης του Σωματείου μας  ΑΣΑΜΕΑ  Πήγασος  Κυψέλης, η οποία είχε ατυχία το 2018, αλλά τα έτη 2019 και 2020 δεν έγινε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού της ΕΑΟΜΑμεΑ. Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Εθνική μας Ομάδα και στους Αθλητές μας στην 16η  Ολυμπιάδα Σκακιού 2021, αθλητών με αναπηρία όρασης, που θα γίνει στην Ρόδο, στις 16 ως 27 Οκτωβρίου 2021. 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4914

Ο διεθνής Χανιώτης αθλητής Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας και πάλι νέες εκπληκτικές εμφανίσεις, κατέκτησε τέσσερα (4) μετάλλια (όλα ασημένια) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2021, που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών (ΟΑΚΑ, Μαρούσι) στις 31/7 και 1/8/2021. Επέτυχε έτσι εκπληκτικό ατομικό ρεκόρ κατάκτησης τεσσάρων μεταλλίων σε μία μόνο διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος και έφθασε ήδη τα έξη (6) μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2021, μαζί με τα 2 μετάλλια που έχει κατακτήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021. Το Σωματείο μας με τα μετάλλια αυτά έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό μεταλλίων δέκα (10) στα μέχρι σήμερα διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2021.

Ο διεθνής Χανιώτης αθλητής Ποδηλασίας Σπύρος Μαρκουλάκης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης, πραγματοποιώντας και πάλι νέες εκπληκτικές εμφανίσεις, κατέκτησε τέσσερα (4) μετάλλια (όλα ασημένια) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2021, που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών (ΟΑΚΑ, Μαρούσι) στις 31/7 και 1/8/2021. Επέτυχε έτσι εκπληκτικό ατομικό ρεκόρ κατάκτησης τεσσάρων μεταλλίων σε μία μόνο διοργάνωση Πανελληνίου Πρωταθλήματος και έφθασε ήδη τα έξη (6) μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ του 2021, μαζί με τα 2 μετάλλια που έχει κατακτήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου 2021. Το Σωματείο μας με τα μετάλλια αυτά έφθασε ήδη τον διψήφιο αριθμό μεταλλίων δέκα (10) στα μέχρι σήμερα διεξαχθέντα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2021.

Ο αθλητής μας Σπύρος Μαρκουλάκης είχε προετοιμασθεί κατάλληλα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2021 και είχε και την τεχνική βοήθεια του Προπονητή Παναγιώτη Μαρεντάκη, τον οποίο ευχαριστούμε. Έχει όμως την ατυχία να εξακολουθεί για χρόνια να καθυστερεί η επιβεβλημένη επαναξιολόγησή του για αλλαγή αγωνιστικής κατηγορίας, όπως έχει διαπιστωθεί από κλασιφάϊερ (classifier) της ΕΑΟμΑμεΑ, και εξαναγκάζεται ακούσια να συνεχίζει να συμμετέχει στην δυσκολότερη αγωνιστική κατηγορία C5 με εντονότερο συναγωνισμό, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο Σπύρος διακρίνεται και σε αυτήν.

Το Σάββατο 31/7/2021 το πρωΐ ο Σπύρος αγωνίσθηκε στο σπριντ, όπου κατέλαβε την δεύτερη θέση με χρόνο 15΄΄ και στον αγώνα 1.000μ., όπου κατέκτησε και πάλι την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 1΄ 37΄΄ 032 (πρώτος ο Σ. Βαβαρούτσος και τρίτος ο παλιός αθλητής μας Λ. Ανέστης).

Την Κυριακή το πρωΐ 1/8/2021 ο Σπύρος Μαρκουλάκης αγωνίσθηκε στον αγώνα 4000μ. pursuit κόντρα στον έμπειρο αθλητή Λουκά Ανέστη. Ο Σπύρος νίκησε στον αγώνα αυτό επιτυγχάνοντας χρόνο 6΄ 30΄΄ 640 έναντι χρόνου 7΄ 49΄΄ 250 του Λουκά Ανέστη. Τελικά όμως με το χρόνο 6΄ 30΄΄ 640 κατέκτησε την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα 4.000μ.  pursuit. Ακολούθησε ο θεαματικός αγώνας SCRATCH, 60 στροφών, απόστασης 15 χιλιομέτρων, με συμμετοχή όλων των αθλητών από όλες τις κατηγορίες. Ο  Σπύρος Μαρκουλάκης στον αγώνα αυτόν αστραποβόλησε και ήταν ο πρωταγωνιστής συνεχώς από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Ήταν συνεχώς μπροστά σε όλη την διάρκεια του αγώνα δίνοντας ξέφρενο ρυθμό και μεγάλη ταχύτητα στον αγώνα. Μόνο ένας άλλος αθλητής μπόρεσε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό του, κάνοντας μικρές «αλλαγές» στις τελευταίες στροφές. Ενώ οι άλλοι αθλητές εγκατέλειψαν, και συνέχισαν οι δυό τους μέχρι τον τερματισμό. Τελικά ο Σπύρος ήλθε δεύτερος μόλις στο σπριντ του τερματισμού, κατακτώντας την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο και στον αγώνα αυτό, στον οποίο έχασε την πρώτη θέση, επειδή κυρίως βιάστηκε και ξεκίνησε πρόωρα το τελικό σπριντ. Ωστόσο με τη νέα αυτή επιτυχία κατοχύρωσε την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και του ασημένιου μεταλλίου και στον αγώνα Para Omnium, με βάση τη συμμετοχή του και τις θέσεις τερματισμού του και στα 4 αγωνίσματα του σπριντ, των 1.000μ., των 4.000μ. pursuit και του SCRATCH. Έτσι έφθασε ο Σπύρος στην νέα μεγάλη του επιτυχία να κατακτήσει για πρώτη φορά 4 μετάλλια στο ίδιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Σπύρο μπράβο, συγχαρητήρια για την μεγάλη επιτυχία σου.

Με τις νέες αυτές διακρίσεις και τα 4 νέα μετάλλια του Σπύρου Μαρκουλάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας ΑμεΑ 2021, ο ΑΣΑΜΕΑ Πήγασος Κυψέλης έφθασε μέχρι σήμερα να έχει κατακτήσει διψήφιο αριθμό μεταλλίων, δέκα (10), στα μέχρι σήμερα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του έτους 2021. Εκ των οποίων τα 4 είναι χρυσά με τον αθλητή μας Γιώργο Μπιρμπίλη, που κατέκτησε 2 χρυσά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης (χάνοντας και 1 ακόμα ασημένιο από ακύρωση) και 2 χρυσά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου, τα 4 είναι ασημένια με τον αθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Πίστας και τα 2 είναι χάλκινα με τον αθλητή μας Σπύρο Μαρκουλάκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου. Αναμένεται ότι ο αριθμός των μεταλλίων θα αυξηθεί για την ομάδα μας, στα επόμενα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του 2021, αν και όταν διεξαχθούν.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4908

Θαυμασμός για τον κορυφαίο διεθνή αθλητή Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ που με μία νέα εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2021 της Κατηγορίας Μάστερς Γ. Αναδείχθηκε έτσι για μία ακόμα συνεχόμενη φορά Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ποδηλασία Δρόμου (του 2021 αυτή την φορά), αγωνισθείς με την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος με την οποία απέκτησε το δικαίωμα να ξανααγωνισθεί και το 2022. Διατήρησε έτσι τα «σκήπτρα» στην Ποδηλασία Δρόμου, διατηρώντας και επαυξάνοντας το σερί συνεχόμενων πρώτων νικών στο αγαπημένο του άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Eντυπωσιακές εμφανίσεις επίσης στο ίδιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πραγματοποίησαν και οι αθλητές μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος και Γιάννης Ματθαιάσος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ. Μάλιστα ο μεταλλιούχος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πολυζώης Ευαγγελόπουλος έφερε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μεταξύ όλων των αθλητών της κατηγορίας του Μάστερ Δ στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ Δ 2021, ενώ ο Γιάννης Ματθαιάσος έχασε την ευκαιρία μεταλλίου στον Αγώνα Αντοχής λόγω ατυχήματος σε σημείο της διαδρομής όπου λόγω επικινδυνότητας έγιναν αρκετές πτώσεις αθλητών και ατυχήματα. Πολλά τα παράπονα για κακή επιλογή διαδρομής και αρκετά τα ατυχήματα αθλητών κυρίως στον Αγώνα Αντοχής.

Θαυμασμός για τον κορυφαίο διεθνή αθλητή Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ που με μία νέα εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2021 της Κατηγορίας Μάστερς Γ. Αναδείχθηκε έτσι για μία ακόμα συνεχόμενη φορά Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ποδηλασία Δρόμου (του 2021 αυτή την φορά), αγωνισθείς με την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος με την οποία απέκτησε το δικαίωμα να ξανααγωνισθεί και το 2022. Διατήρησε έτσι τα «σκήπτρα» στην Ποδηλασία Δρόμου, διατηρώντας και επαυξάνοντας το σερί συνεχόμενων πρώτων νικών στο αγαπημένο του άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Eντυπωσιακές εμφανίσεις επίσης στο ίδιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πραγματοποίησαν και οι αθλητές μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος και Γιάννης Ματθαιάσος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ. Μάλιστα ο μεταλλιούχος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πολυζώης Ευαγγελόπουλος έφερε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μεταξύ όλων των αθλητών της κατηγορίας του Μάστερ Δ στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ Δ  2021, ενώ ο Γιάννης Ματθαιάσος έχασε την ευκαιρία μεταλλίου στον Αγώνα Αντοχής λόγω ατυχήματος σε σημείο της διαδρομής όπου λόγω επικινδυνότητας έγιναν αρκετές πτώσεις αθλητών και ατυχήματα. Πολλά τα παράπονα για κακή επιλογή διαδρομής και αρκετά τα ατυχήματα αθλητών κυρίως στον Αγώνα Αντοχής.

Οι αγώνες του εφετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς έγιναν στη Βόρεια Εύβοια το Σάββατο 17/7/2021 και τη Κυριακή 18/7/2021. Το Σάββατο 17 Ιουλίου έγινε ο αγώνας της Ατομικής Χρονομέτρησης σε απόσταση 13,16 χιλιόμετρα, δηλαδή 2 στροφές διαδρομής 6,58 χιλιομέτρων κάθε μία, που είχε ως εξής : ΕΚΚΙΝΗΣΗ/ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Νότια είσοδος Ιστιαίας (διασταύρωσης Ιστιαίας – Αγίου Γεωργίου) προς Ιστιαία βόρεια (αναστροφή στον κόμβο με Ιστιαίας – Αιδηψού). Τη Κυριακή 18 Ιουλίου έγινε ο αγώνας Αντοχής 85 χιλιομέτρων στη διαδρομή : Λουτρά Αιδηψού προς Ιστιαία (προεκκίνηση) – στροφή αριστερά προς Γιάλτρα (εκκίνηση αγώνα) – Γιάλτρα (περιφερειακή οδός) – Άγιος Γεώργιος Λιχαδάς – Λιχάδα – Κάβος (και 4 φορές κυκλική διαδρομή Κάβος – Άγιος Γεώργιος – Λιχάδα – Κάβος και τερματισμός στον Κάβο).

Οι συνθήκες τέλεσης και των 2 αγώνων ήταν αντίξοες, αφ’ ενός από το γεγονός ότι κατά τη διάρκειά τους επικρατούσε καύσωνας που δυσκόλεψε τις προσπάθειες όλων των αθλητών, αλλά αφ’ ετέρου και διότι οι αγώνες έγιναν με κακή επιλογή διαδρομής και σε λάθος τόπο και χρόνο. Καθώς έγιναν στις 17 και 18 Ιουλίου, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, σε πυκνοκατοικημένη και τουριστική – παραθεριστική περιοχή με σημαντική κίνηση και περιορισμένη ασφάλεια για τους αθλητές. Μάλιστα τη τελευταία στιγμή άλλαξε η διαδρομή στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης μάλλον από υπόδειξη των Αρχών. Αναφέρθηκαν παράπονα αθλητών ότι ο Αγώνας της Ατομικής Χρονομέτρησης έγινε σε μία διαδρομή 3 περίπου χιλιομέτρων που δεν ήταν κατάλληλη. Καθώς ο δρόμος του αγώνα ήταν στενός, ανάμεσα σε χωράφια, με στροφές και  στον ίδιο  δρόμο πήγαιναν  και  επέστρεφαν οι  αθλητές.  Επί πλέον στο σημείο της αναστροφής υπήρχαν αρκετά χαλικάκια και δεν είχε καθαριστεί από αυτά ο δρόμος για τους αθλητές στο σημείο της αναστροφής, πράγμα επικίνδυνο. Αναφέρθηκαν παράπονα ότι στον Αγώνα Αντοχής ένα τμήμα της διαδρομής περνούσε δίπλα σε παραλία με λουόμενους από τη μία πλευρά και καταστήματα φαγητού και καφετέριες από την άλλη πλευρά με συχνή διέλευση πεζών. Το άλλο τμήμα της διαδρομής ήταν στο βουνό, με στενό δρόμο, πολλές στροφές και χωρίς να έχει διασφαλισθεί πλήρως η μη διέλευση οχημάτων εκτός αγώνα. Στον αγώνα αυτό όμως συνέβησαν και αρκετά ατυχήματα και τραυματισμοί από πτώσεις αθλητών, ένας μάλιστα σοβαρότερα, καθώς και σημαντικές ζημιές σε αθλητικό ποδηλατικό υλικό. Κύρια αιτία υπήρξε, εκτός των άλλων, η υπάρχουσα συσσώρευση αμμοχάλικου και πετρών σε κατηφορικό σημείο της διαδρομής με αριστερή στροφή πριν από ένα γεφυράκι. Που προφανώς είχαν μεταφερθεί και συσσωρευτεί με τις βροχές του χειμώνα από χείμαρρο που μεταφέρει τα όμβρια νερά κοντά στο γεφυράκι. Από το αμμοχάλικο αυτό σε κατηφορική αριστερή στροφή προκλήθηκαν αρκετά ατυχήματα με πτώσεις και τραυματισμούς αθλητών και ζημιές σε πολλά ποδήλατα. Ένας πεσμένος αθλητής που τραυματίσθηκε σοβαρότερα από πτώση στο σημείο αυτό και περίμενε για πάρα πολλή ώρα το ασθενοφόρο για να μετακινηθεί, είχε την ατυχία να υποστεί την πτώση και άλλων αθλητών πάνω του, καθώς δεν υπήρχε έγκαιρη προειδοποίηση – ενημέρωση από κριτή στους επερχόμενους με ταχύτητα αθλητές, λόγω της κατηφόρας, για το υπάρχον πρόβλημα στο σημείο αυτό της διαδρομής. Καθυστέρηση υπήρχε και στο σέρβις αποκατάστασης ποδηλάτων από τα ατυχήματα. Ένα λάθος ακόμα στην διοργάνωση ήταν που δόθηκε η εκκίνηση στην κατηγορία Μάστερ Δ μετά τις 11, πράγμα που ήταν επικίνδυνο για την υγεία των αθλητών, καθώς εκείνη την ώρα το θερμόμετρο έδειχνε θερμοκρασία 38ο Κελσίου.

Μεταξύ των ατυχημάτων το πιο σημαντικό  για την εξέλιξη του αγώνα ήταν αυτό που προκλήθηκε λόγω πτώσης και μεγάλης ζημιάς του ποδηλάτου του προπορευόμενου Λουκά Καταπόδη στον αγώνα Αντοχής από προηγηθείσα πτώση άλλου ποδηλάτη του γκρουπ, άλλης κατηγορίας, ακριβώς μπροστά του, το οποίο είχε αποτέλεσμα την μεγάλη ζημιά του ποδηλάτου του Λουκά που τον εμπόδισε να συνεχίσει. Μολονότι ήταν ήδη μέχρι τότε το απόλυτα ακλόνητα φαβορί για τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα Αντοχής της Κατηγορίας Μάστερ Γ. Καθώς μετά από υπέροχο αγώνα μέχρι το σημείο του ατυχήματος είχε ξεκολλήσει ήδη με πολύ μεγάλη διαφορά από όλους τους υπόλοιπους αθλητές της Κατηγορίας του Μάστερ Γ και εκινείτο πλέον προς τον τερματισμό μαζί με μερικούς αθλητές άλλων κατηγοριών, χωρίς ουσιαστικά αντίπαλο της κατηγορίας του, έτοιμος και σίγουρος για ένα ακόμα θρίαμβο. Για ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη πάμπλουτη συλλογή του των χρυσών μεταλλίων, το  οποίο αυτή τη φορά στερήθηκε χωρίς να ηττηθεί από κανένα, αλλά από ατύχημα και τη ζημιά του ποδηλάτου του. Ωστόσο ο Λουκάς με τη νίκη του και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου  Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς που έγινε το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, διατήρησε δίκαια και πάλι τα σκήπτρα και τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας Ποδηλασίας Δρόμου, με την οποία θα αγωνίζεται πάλι και τον επόμενο χρόνο.

Oι νικητές του αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2021 στην Κατηγορία Μάστερς Γ του Λουκά :  1) ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ (ΑΟ  ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ)  17:45.59 2) Πασχαλόπουλος Πασχάλης (ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) 17:47.35 3) Τζαβέλλας Αθανάσιος  (ΠΑΣ  ΠΗΝΕΙΟΣ)  18:02.63 4) Ποντίκης  Χρήστος  (ΑΣ  ΑΛΦΑ  ΚΑΛ.)  18:31.84 5) Ρόζος  Κων/νος  (ΠΟ  ΠΑΤΡΩΝ)  18:58.84  6) Βιτζηλαίος  Κωνσταντίνος  (ΑΣΡ  ΕΛΑΦΟΣ)  19:31.84.

Εξαιρετικές ήταν οι εμφανίσεις και των αθλητών μας Πολυζώη Ευαγγελόπουλου, ο οποίος επέτυχε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στην κατηγορία του Μάστερ Δ στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης με 20΄ 53΄΄ 34, και του Γιάννη Ματθαιάσου, ο οποίος έχασε την ευκαιρία μεταλλίου στον Αγώνα Αντοχής, λόγω ατυχήματος, πτώσης και ζημιάς του ποδηλάτου του στο ίδιο σημείο που ήταν πεσμένος ο σοβαρά τραυματισθείς αθλητής και είχε πτώση και ο Λουκάς Καταπόδης από προηγηθείσα πτώση άλλου ποδηλάτη μπροστά του. Ο μαχητικός αθλητής μας Γιάννης Ματθαιάσος, παρά τον τραυματισμό του και τις σημαντικές ζημιές του ποδηλάτου του που προκλήθηκαν στο σημείο αυτό, κατάφερε με σημαντική πάντως καθυστέρηση να το επισκευάσει και να συνεχίσει με πάθος και να τερματίσει τον Αγώνα Αντοχής με καλή σχετικά σειρά με χρόνο 2 ωρ. 23΄ 41΄΄, χάνοντας όμως από την ατυχία του την ευκαιρία της κατάκτησης μεταλλίου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4909