Θαυμασμός για τον κορυφαίο διεθνή αθλητή Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ που με μία νέα εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2021 της Κατηγορίας Μάστερς Γ. Αναδείχθηκε έτσι για μία ακόμα συνεχόμενη φορά Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ποδηλασία Δρόμου (του 2021 αυτή την φορά), αγωνισθείς με την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος με την οποία απέκτησε το δικαίωμα να ξανααγωνισθεί και το 2022. Διατήρησε έτσι τα «σκήπτρα» στην Ποδηλασία Δρόμου, διατηρώντας και επαυξάνοντας το σερί συνεχόμενων πρώτων νικών στο αγαπημένο του άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Eντυπωσιακές εμφανίσεις επίσης στο ίδιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πραγματοποίησαν και οι αθλητές μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος και Γιάννης Ματθαιάσος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ. Μάλιστα ο μεταλλιούχος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πολυζώης Ευαγγελόπουλος έφερε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μεταξύ όλων των αθλητών της κατηγορίας του Μάστερ Δ στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ Δ 2021, ενώ ο Γιάννης Ματθαιάσος έχασε την ευκαιρία μεταλλίου στον Αγώνα Αντοχής λόγω ατυχήματος σε σημείο της διαδρομής όπου λόγω επικινδυνότητας έγιναν αρκετές πτώσεις αθλητών και ατυχήματα. Πολλά τα παράπονα για κακή επιλογή διαδρομής και αρκετά τα ατυχήματα αθλητών κυρίως στον Αγώνα Αντοχής.

Θαυμασμός για τον κορυφαίο διεθνή αθλητή Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ που με μία νέα εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2021 της Κατηγορίας Μάστερς Γ. Αναδείχθηκε έτσι για μία ακόμα συνεχόμενη φορά Πρωταθλητής Ελλάδος στην Ποδηλασία Δρόμου (του 2021 αυτή την φορά), αγωνισθείς με την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος με την οποία απέκτησε το δικαίωμα να ξανααγωνισθεί και το 2022. Διατήρησε έτσι τα «σκήπτρα» στην Ποδηλασία Δρόμου, διατηρώντας και επαυξάνοντας το σερί συνεχόμενων πρώτων νικών στο αγαπημένο του άθλημα της Ποδηλασίας Δρόμου. Eντυπωσιακές εμφανίσεις επίσης στο ίδιο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πραγματοποίησαν και οι αθλητές μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος και Γιάννης Ματθαιάσος του Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ. Μάλιστα ο μεταλλιούχος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πολυζώης Ευαγγελόπουλος έφερε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο μεταξύ όλων των αθλητών της κατηγορίας του Μάστερ Δ στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερ Δ  2021, ενώ ο Γιάννης Ματθαιάσος έχασε την ευκαιρία μεταλλίου στον Αγώνα Αντοχής λόγω ατυχήματος σε σημείο της διαδρομής όπου λόγω επικινδυνότητας έγιναν αρκετές πτώσεις αθλητών και ατυχήματα. Πολλά τα παράπονα για κακή επιλογή διαδρομής και αρκετά τα ατυχήματα αθλητών κυρίως στον Αγώνα Αντοχής.

Οι αγώνες του εφετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος της Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς έγιναν στη Βόρεια Εύβοια το Σάββατο 17/7/2021 και τη Κυριακή 18/7/2021. Το Σάββατο 17 Ιουλίου έγινε ο αγώνας της Ατομικής Χρονομέτρησης σε απόσταση 13,16 χιλιόμετρα, δηλαδή 2 στροφές διαδρομής 6,58 χιλιομέτρων κάθε μία, που είχε ως εξής : ΕΚΚΙΝΗΣΗ/ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ : Νότια είσοδος Ιστιαίας (διασταύρωσης Ιστιαίας – Αγίου Γεωργίου) προς Ιστιαία βόρεια (αναστροφή στον κόμβο με Ιστιαίας – Αιδηψού). Τη Κυριακή 18 Ιουλίου έγινε ο αγώνας Αντοχής 85 χιλιομέτρων στη διαδρομή : Λουτρά Αιδηψού προς Ιστιαία (προεκκίνηση) – στροφή αριστερά προς Γιάλτρα (εκκίνηση αγώνα) – Γιάλτρα (περιφερειακή οδός) – Άγιος Γεώργιος Λιχαδάς – Λιχάδα – Κάβος (και 4 φορές κυκλική διαδρομή Κάβος – Άγιος Γεώργιος – Λιχάδα – Κάβος και τερματισμός στον Κάβο).

Οι συνθήκες τέλεσης και των 2 αγώνων ήταν αντίξοες, αφ’ ενός από το γεγονός ότι κατά τη διάρκειά τους επικρατούσε καύσωνας που δυσκόλεψε τις προσπάθειες όλων των αθλητών, αλλά αφ’ ετέρου και διότι οι αγώνες έγιναν με κακή επιλογή διαδρομής και σε λάθος τόπο και χρόνο. Καθώς έγιναν στις 17 και 18 Ιουλίου, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, σε πυκνοκατοικημένη και τουριστική – παραθεριστική περιοχή με σημαντική κίνηση και περιορισμένη ασφάλεια για τους αθλητές. Μάλιστα τη τελευταία στιγμή άλλαξε η διαδρομή στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης μάλλον από υπόδειξη των Αρχών. Αναφέρθηκαν παράπονα αθλητών ότι ο Αγώνας της Ατομικής Χρονομέτρησης έγινε σε μία διαδρομή 3 περίπου χιλιομέτρων που δεν ήταν κατάλληλη. Καθώς ο δρόμος του αγώνα ήταν στενός, ανάμεσα σε χωράφια, με στροφές και  στον ίδιο  δρόμο πήγαιναν  και  επέστρεφαν οι  αθλητές.  Επί πλέον στο σημείο της αναστροφής υπήρχαν αρκετά χαλικάκια και δεν είχε καθαριστεί από αυτά ο δρόμος για τους αθλητές στο σημείο της αναστροφής, πράγμα επικίνδυνο. Αναφέρθηκαν παράπονα ότι στον Αγώνα Αντοχής ένα τμήμα της διαδρομής περνούσε δίπλα σε παραλία με λουόμενους από τη μία πλευρά και καταστήματα φαγητού και καφετέριες από την άλλη πλευρά με συχνή διέλευση πεζών. Το άλλο τμήμα της διαδρομής ήταν στο βουνό, με στενό δρόμο, πολλές στροφές και χωρίς να έχει διασφαλισθεί πλήρως η μη διέλευση οχημάτων εκτός αγώνα. Στον αγώνα αυτό όμως συνέβησαν και αρκετά ατυχήματα και τραυματισμοί από πτώσεις αθλητών, ένας μάλιστα σοβαρότερα, καθώς και σημαντικές ζημιές σε αθλητικό ποδηλατικό υλικό. Κύρια αιτία υπήρξε, εκτός των άλλων, η υπάρχουσα συσσώρευση αμμοχάλικου και πετρών σε κατηφορικό σημείο της διαδρομής με αριστερή στροφή πριν από ένα γεφυράκι. Που προφανώς είχαν μεταφερθεί και συσσωρευτεί με τις βροχές του χειμώνα από χείμαρρο που μεταφέρει τα όμβρια νερά κοντά στο γεφυράκι. Από το αμμοχάλικο αυτό σε κατηφορική αριστερή στροφή προκλήθηκαν αρκετά ατυχήματα με πτώσεις και τραυματισμούς αθλητών και ζημιές σε πολλά ποδήλατα. Ένας πεσμένος αθλητής που τραυματίσθηκε σοβαρότερα από πτώση στο σημείο αυτό και περίμενε για πάρα πολλή ώρα το ασθενοφόρο για να μετακινηθεί, είχε την ατυχία να υποστεί την πτώση και άλλων αθλητών πάνω του, καθώς δεν υπήρχε έγκαιρη προειδοποίηση – ενημέρωση από κριτή στους επερχόμενους με ταχύτητα αθλητές, λόγω της κατηφόρας, για το υπάρχον πρόβλημα στο σημείο αυτό της διαδρομής. Καθυστέρηση υπήρχε και στο σέρβις αποκατάστασης ποδηλάτων από τα ατυχήματα. Ένα λάθος ακόμα στην διοργάνωση ήταν που δόθηκε η εκκίνηση στην κατηγορία Μάστερ Δ μετά τις 11, πράγμα που ήταν επικίνδυνο για την υγεία των αθλητών, καθώς εκείνη την ώρα το θερμόμετρο έδειχνε θερμοκρασία 38ο Κελσίου.

Μεταξύ των ατυχημάτων το πιο σημαντικό  για την εξέλιξη του αγώνα ήταν αυτό που προκλήθηκε λόγω πτώσης και μεγάλης ζημιάς του ποδηλάτου του προπορευόμενου Λουκά Καταπόδη στον αγώνα Αντοχής από προηγηθείσα πτώση άλλου ποδηλάτη του γκρουπ, άλλης κατηγορίας, ακριβώς μπροστά του, το οποίο είχε αποτέλεσμα την μεγάλη ζημιά του ποδηλάτου του Λουκά που τον εμπόδισε να συνεχίσει. Μολονότι ήταν ήδη μέχρι τότε το απόλυτα ακλόνητα φαβορί για τη πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα Αντοχής της Κατηγορίας Μάστερ Γ. Καθώς μετά από υπέροχο αγώνα μέχρι το σημείο του ατυχήματος είχε ξεκολλήσει ήδη με πολύ μεγάλη διαφορά από όλους τους υπόλοιπους αθλητές της Κατηγορίας του Μάστερ Γ και εκινείτο πλέον προς τον τερματισμό μαζί με μερικούς αθλητές άλλων κατηγοριών, χωρίς ουσιαστικά αντίπαλο της κατηγορίας του, έτοιμος και σίγουρος για ένα ακόμα θρίαμβο. Για ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο στη πάμπλουτη συλλογή του των χρυσών μεταλλίων, το  οποίο αυτή τη φορά στερήθηκε χωρίς να ηττηθεί από κανένα, αλλά από ατύχημα και τη ζημιά του ποδηλάτου του. Ωστόσο ο Λουκάς με τη νίκη του και το χρυσό μετάλλιο στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου  Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Μάστερς που έγινε το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, διατήρησε δίκαια και πάλι τα σκήπτρα και τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας Ποδηλασίας Δρόμου, με την οποία θα αγωνίζεται πάλι και τον επόμενο χρόνο.

Oι νικητές του αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2021 στην Κατηγορία Μάστερς Γ του Λουκά :  1) ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ (ΑΟ  ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ)  17:45.59 2) Πασχαλόπουλος Πασχάλης (ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ) 17:47.35 3) Τζαβέλλας Αθανάσιος  (ΠΑΣ  ΠΗΝΕΙΟΣ)  18:02.63 4) Ποντίκης  Χρήστος  (ΑΣ  ΑΛΦΑ  ΚΑΛ.)  18:31.84 5) Ρόζος  Κων/νος  (ΠΟ  ΠΑΤΡΩΝ)  18:58.84  6) Βιτζηλαίος  Κωνσταντίνος  (ΑΣΡ  ΕΛΑΦΟΣ)  19:31.84.

Εξαιρετικές ήταν οι εμφανίσεις και των αθλητών μας Πολυζώη Ευαγγελόπουλου, ο οποίος επέτυχε το δεύτερο καλύτερο χρόνο στην κατηγορία του Μάστερ Δ στον αγώνα της Ατομικής Χρονομέτρησης με 20΄ 53΄΄ 34, και του Γιάννη Ματθαιάσου, ο οποίος έχασε την ευκαιρία μεταλλίου στον Αγώνα Αντοχής, λόγω ατυχήματος, πτώσης και ζημιάς του ποδηλάτου του στο ίδιο σημείο που ήταν πεσμένος ο σοβαρά τραυματισθείς αθλητής και είχε πτώση και ο Λουκάς Καταπόδης από προηγηθείσα πτώση άλλου ποδηλάτη μπροστά του. Ο μαχητικός αθλητής μας Γιάννης Ματθαιάσος, παρά τον τραυματισμό του και τις σημαντικές ζημιές του ποδηλάτου του που προκλήθηκαν στο σημείο αυτό, κατάφερε με σημαντική πάντως καθυστέρηση να το επισκευάσει και να συνεχίσει με πάθος και να τερματίσει τον Αγώνα Αντοχής με καλή σχετικά σειρά με χρόνο 2 ωρ. 23΄ 41΄΄, χάνοντας όμως από την ατυχία του την ευκαιρία της κατάκτησης μεταλλίου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4909

Αφήστε μια απάντηση