16 Μαΐου 2016 αρχείο

Ο σκακιστής Στέλιος Χρυσομάλλης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης κατέκτησε τη 1η θέση και το Κύπελλο και στο 2ο εαρινό παιδικό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού 2016 που διοργάνωσε με επιτυχία ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΠΑΝΔΑ στις 24/4/2016.

Με πρωτεργάτες τους Στέλιο Δοκιμάκη και Κώστα Παπακυριακόπουλο ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συνέχισε τις επιτυχημένες σκακιστικές διοργανώσεις γρήγορου Σκακιού για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Μόνο μέσα στα δύο τελευταία χρόνια έχει διοργανώσει σκακιστικά τουρνουά γρήγορου Σκακιού για μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Μάρκου Κάτω Πατησίων (σε συνεργασία με το ΠΚ Αγίου Μάρκου), το Κύπελλο Χριστουγέννων 2015 στη Γκράβα (σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ), το Κύπελλο Πρωτοχρονιάς 2016 στη Φωκίωνος Νέγρη (σε συνεργασία με το Σύλλογο Πολιτών Κυψέλης) και το 2ο εαρινό παιδικό Κύπελλο 2016 στη Γκράβα (σε συνεργασία με τον ΟΠΑΝΔΑ), όλα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Τόσο στα προηγούμενα τουρνουά, όσο και στο τελευταίο που έγινε στις 24/4/2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΠΑΝΔΑ (Ταϋγέτου 60) ήταν μεγάλη η συμμετοχή νεαρών σκακιστών και σκακιστριών, άριστη διοργάνωση, ενώ δόθηκαν και θεαματικές μεγάλου ενδιαφέροντος σκακιστικές παρτίδες παρά το νεαρό της ηλικίας των συμμετεχόντων. Στο 2ο εαρινό Κύπελλο της 24/4/2016 συμμετείχαν και αγωνίστηκαν 30 σκακιστές και σκακίστριες που είναι αθλητές της ομάδας μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης ή προπονούνται σ’ αυτή. Θριαμβευτής στη γενική βαθμολογία και αυτού του τουρνουά είναι ο Στέλιος Χρυσομάλλης με 6 νίκες σε 6 αγώνες, διατηρώντας μέχρι σήμερα τη παράδοση που δημιούργησε σε αυτή τη σειρά των τουρνουά να κερδίζει τη 1η θέση και μάλιστα αήττητος. Στις επιμέρους κατηγορίες κατέλαβαν τις 3 πρώτες θέσεις μεταξύ μαθητών Λυκείων και Γυμνασίων οι : 1) Στέλιος Χρυσομάλλης, 2) Γιάννης Φίτσιος και 3) Κώστας Αγγελόπουλος και μεταξύ μαθητών Δημοτικών οι : 1) Δημήτρης Κάσιος, 2) Αλέξανδρος Τοναπετιάν και 3) Λεωνίδας Τομβασιάν. Πρώτη νικήτρια μεταξύ των κοριτσιών αναδείχθηκε η Θεοδώρα Τσιάκα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από το απόλυτο ρεκόρ του Στέλιου Χρυσομάλλη (6 νίκες σε 6 αγώνες) που νίκησε καθαρά χωρίς να  χρειασθεί  να  ληφθεί  υπόψη το  κριτήριο  ισοβαθμίας,  όλες οι  άλλες  θέσεις κρίθηκαν με το κριτήριο της ισοβαθμίας, λόγω της ισοβαθμίας των αθλητών στη τελική κατάταξη. Διαιτήτευσε με επιτυχία τους αγώνες αυτούς ο κ. Μιχάλης Σαμαρτζής. Παραθέτουμε στη συνέχεια την αναλυτική τελική κατάταξη όλων των σκακιστών και των σκακιστριών στο τουρνουά αυτό με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν, τα σχολεία και τις τάξεις που φοιτούν και το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσαν οι αντίπαλοι με τους οποίους αγωνίστηκε ο κάθε αθλητής, καθώς και φωτογραφίες από το 2ο εαρινό παιδικό Κύπελλο γρήγορου Σκακιού 2016. Αφίσα Γκράβα αγώνεσ 6-20162016.04.24Grava_Interim_Ranking_List CORECTED_Page_1

ok20160424_141725 (2) ok20160424_144039a ok20160424_155719a ok20160424_155759a ok20160424_155811a ok20160424_170740b ok20160424_174311a ok20160424_174533a

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2843

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το ομαδικό Κύπελλο Παίδων (- 14) Αττικής με 3 – 0,5 επί της αντίστοιχης ισχυρής ομάδας του Πανελληνίου Γ.Σ. (15/2/2016).

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης για το ομαδικό Κύπελλο Παίδων (- 14) Αττικής με 3 – 0,5 επί της αντίστοιχης ισχυρής ομάδας του Πανελληνίου Γ.Σ. στον αγώνα του 2ου γύρου που έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας στις 15/2/2016. Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο σκακιστικό τμήμα του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης αποδίδει εμφανείς καρπούς και είναι φυσικό αποτέλεσμα οι διακρίσεις των νεαρών σκακιστών μας. Από τον Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης τις νίκες πέτυχαν οι Γιάννης Παπαδημητρίου και Γιάννης Ζαχαρόπουλος, ενώ οι αθλητές μας Νίκος Τραγουδάρας και Κώστας Αγγελόπουλος δέχθηκαν ισοπαλίες, επειδή ήδη είχε διαμορφωθεί νικηφόρο αποτέλεσμα για την ομάδα μας, χωρίς όμως η θέση τους να υστερεί. Όλοι οι σκακιστές μας απέδωσαν ωραίες σκακιστικές παρτίδες και υπάρχει στην ομάδα μας αισιοδοξία για ανάλογη  συνέχεια,  ενώ ολοφάνερη  είναι η  αγάπη τους  προς την  ομάδα και η  έγνοια τους για το τελικό κάθε φορά σε κάθε αγώνα αποτέλεσμα για την ομάδα μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2844

Εντυπωσίασαν οι Χριστόδουλος Καραδήμας και Αντώνης Καραδήμας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον αγώνα ατομικής Χρονομέτρησης του τοπικού πρωταθλήματος Ποδηλασίας Αττικής 2016 που διοργάνωσε η ΕΠΟΣΚ στο Μαρκόπουλο στις 14/5/2016.

Εντυπωσίασαν οι αδελφοί Χριστόδουλος Καραδήμας και Αντώνης Καραδήμας του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης στον αγώνα ατομικής Χρονομέτρησης του τοπικού πρωταθλήματος Ποδηλασίας Αττικής 2016 που διοργάνωσε η ΕΠΟΣΚ στο Μαρκόπουλο, το Σάββατο 14/5/2016. Οι νεαροί αθλητές μας, που είναι ηλικίας 10 και 8 ετών αντίστοιχα και αγωνίσθηκαν στη κατηγορία Μίνι μικρά αγόρια συμμετέχοντας για 1η φορά σε αγώνα, χωρίς να έχουν επαρκή αγωνιστική προετοιμασία και ποδήλατα κούρσας, επέδειξαν όμως μεγάλη μαχητικότητα, ικανότητα και σθένος, πέτυχαν αξιόλογο χρόνο στη διαδρομή του αγώνα για τη 1η συμμετοχή τους και χειροκροτήθηκαν κατά το τερματισμό τους.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2845

Μεγάλη επιτυχία του Α.Ο. Αετός Αθηνών που νίκησε για το Κύπελλο Σκακιού βετεράνων Αττικής 2016 τον ισχυρό Πανελλήνιο Γ.Σ. με 2 – 1.

Μετά από εντυπωσιακές σκακιστικές εμφανίσεις οι βετεράνοι σκακιστές του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών με επικεφαλής τον επανεμφανισθέντα Αλέξανδρο Μαθιόπουλο νίκησαν τον ισχυρό Πανελλήνιο Γ.Σ. με 2 – 1 για το Κύπελλο Σκακιού βετεράνων Αττικής 2016, στο 2ο γύρο που έγινε στην αίθουσα Σκακιού του Πανελληνίου Γ.Σ. στις 15/5/2016. Για τον Α.Ο. Αετός Αθηνών τις νίκες κατέκτησαν οι Αλέξανδρος Μαθιόπουλος και Γιώργος Γλύπτης.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=2846