Μετά από συγκλονιστικό αγώνα Χαντ-Μπωλ στο Ναύπλιο (19.2.2012) ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης πέτυχε μεγάλης σημασίας εκτός έδρας νίκη επί του γηπεδούχου Α.Ο. Αλκυών Δρεπάνου με σκορ 24 -23 και προκρίθηκε έτσι ν’ αγωνισθεί «χιαστί» με ομάδα του άλλου Ομίλου στα μπαράζ για την άνοδο (επάνοδό του) στην Α2 Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης. Ο Πήγασος Κυψέλης ήταν καλύτερος, διατήρησε τη πρωτοπορία στο σκορ και νίκησε δίκαια. Ο Α.Ο. Αλκυών Δρεπάνου με αυτή την ήττα αποκλείσθηκε από τα μπαράζ ανόδου. Οι 2 πρώτες ομάδες στη βαθμολογία Πήγασος Κυψέλης και Καματερό θα αγωνισθούν μεταξύ τους στην έδρα του Πήγασου στο Μετς στη τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, σε αγώνα «ντέρμπυ», διότι ο νικητής θα καταλάβει τη 1η θέση και ο ηττημένος τη 2η για να αγωνισθούν «χιαστί» με τις 1η και 2η ομάδες του άλλου Ομίλου σε αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Χειροσφαίρισης.
21 Φεβρουαρίου 2012 αρχείο
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=849
Φεβ 21 2012
Ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Πολιτεία 25 – 23 ο Α.Ο. Αετός Αθηνών, πανηγύρισε όμως την άνοδό του στη Β΄ Εθνική Κατηγορία
Σε αγώνα γκραν γκινιόλ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ο Α.Ο. Αετός Αθηνών ηττήθηκε στη Πολιτεία από τον τοπικό Α.Ο. Πολιτείας 25 -23 (19.2.2012) χωρίς αυτό να τον εμποδίσει να πανηγυρίσει την άνοδο. Οι αθλητές των 2 ομάδων αγωνίσθηκαν με πάθος, όμως οι γηπεδούχοι παρουσίασαν υπέρμετρη σκληρότητα στο παιγνίδι τους με σχετική ανοχή των διαιτητών και εύνοια στο γηπεδούχο, αφού έδειξαν περισσότερα δίλεπτα στον Αετό. Από τον Αετό δεν χρησιμοποιήθηκε ανεξήγητα ο παρευρισκόμενος Βαγγέλης Παπαϊωάννου που είναι η ψυχή της ομάδας και θα ήταν πολύτιμη η συμμετοχή του για τη νίκη. Κατά τα άλλα δεν υστέρησε κανείς αθλητής του, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή του προπονητή της ομάδας Κώστα Γεμελιάρη που μετά τη λήξη του αγώνα άνοιξε σαμπάνια στα αποδυτήρια για τον εορτασμό της ανόδου της ομάδας για πρώτη φορά στη Β΄ Εθνική Κατηγορία. Απομένουν τώρα δύο μόνο αγωνιστικές για τη λήξη του Πρωταθλήματος και την οριστικοποίηση και μαθηματικά της ανόδου με τις ομάδες Α.Ο. Θρίαμβος και Γ.Σ. Σαλαμίνας. Η συνάντηση με το Γ.Σ. Σαλαμίνας θα γίνει στη Σαλαμίνα. Χρειάζεται προσοχή και σ’ αυτούς τους αγώνες, αλλά αναμένεται ότι εκτός απροόπτου θα έρθει η νίκη για τον Αετό και στους δύο αυτούς αγώνες. Η μόνη πικρή γεύση που μένει στον Αετό είναι η απώλεια της ευκαιρίας να κατακτήσει μόνο με νίκες το Πρωτάθλημα, κάτι που ως τώρα έχει πετύχει μόνο ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης.
Φωτογραφίες από τον αγώνα:
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=848
Φεβ 21 2012
«Γλυκιά» ήττα του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης στο σκάκι από τον Α.Σ. Λαυρίου στο Λαύριο 5 – 3
Σε όμορφη ζεστή ατμόσφαιρα έγινε ο αγώνας Πρωταθλήματος Σκακιού Β΄ ΕΣΣΝΑ στο Λαύριο (19.2.2012) ανάμεσα στον Α.Σ. Λαυρίου και τον Α.Ο. Πήγασο Κυψέλης που έληξε με σκορ 5 – 3 υπέρ της τοπικής ομάδας, η οποία πλέον βρίσκεται με το «ένα πόδι» στην άνοδο στην Α΄ Κατηγορία ΕΣΣΝΑ. Και οι 2 ομάδες ήθελαν τη νίκη για λογαριασμό τους και κατέβηκαν με ισχυρές συνθέσεις. Έγιναν δυνατές σκακιστικές μάχες στις οποίες συνολικά επικράτησε το Λαύριο. Ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης δεν ξεχνά τη πολύτιμη βοήθεια που πρόσφεραν αγωνιζόμενοι στον Πήγασο μέχρι πριν 2 χρόνια οι εξαιρετικοί σε σκακιστική ικανότητα και ήθος Λαυριώτες σκακιστές Σωτήρης Δελαβέκουρας, Δημήτρης Σιαμίδης, Ηλίας Διάκος και η Σταματίνα (Τούλα) Κόκκορη – Σιαμίδη, οι οποίοι επανήλθαν σε ομάδα του Λαυρίου, την οποία ενισχύουν οι ίδιοι και τη βοηθούν στην εκπαίδευση και συμμετοχή πολλών νέων και άξιων σκακιστών από το Λαύριο. Τα αποτελέσματα φαίνονται και η άνοδος της ομάδας τους που φαίνεται ότι θα έλθει, οφείλεται στη προσπάθειά τους. Ο Πήγασος τους ευχαριστεί για τη παλαιότερη βοήθεια στην ομάδα, τους συγχαίρει για τη νίκη τους και τους εύχεται καλή συνέχεια. Τις νίκες για το Πήγασο πέτυχαν ο Πλάτων Μενίσογλου, ο Θάνος Κουρεμένος, ενώ έφεραν ισοπαλίες ο Ηλίας Αδαμίδης (με το Σωτήρη Δελαβέκουρα) και ο Γιάννης Μαρής.
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=846
Φεβ 21 2012
1ος στη Ποδηλασία ο Λουκάς Καταπόδης του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης
Στο 1ο αγώνα Ποδηλασίας του 2012, που διοργάνωσε ο ΠΕΠΑ (σιρκουΐ 40 χιλιομέτρων) επρώτευσε στη κατηγορία του ο Διεθνής Ποδηλάτης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Λουκάς Καταπόδης. Στη πρώτη του συμμετοχή μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, ο αδελφός του Φάνης Καταπόδης, ποδηλάτης επίσης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης τερμάτισε 5ος στη κατηγορία του (Α΄ Κατηγορία), αφού πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση. Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο Άρης Μπότσαρης του Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, αφού τερμάτισε μέσα στο πρώτο γκρουπ των αθλητών, αλλά καθώς κλείστηκε στο σπριντ του τερματισμού κατέλαβε τελικά την 13η θέση. Στη κατηγορία γυναικών η Νίκη Χέμμινγκς του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης πραγματοποίησε επίσης θαυμάσια εμφάνιση και κατέκτησε τη 3η θέση και το Χάλκινο μετάλλιο. Φωτογραφίες από τον αγώνα αυτό υπάρχουν στην ιστοσελίδα μας, όπως επίσης και στην ιστοσελίδα του Λουκά Καταπόδη ( http://lkatapod.gr/ ).
Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=843

















