2 χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο αθλητής Γιώργος Μπιρμπίλης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2021, που έγινε στο Κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ στις 2 και 3/7/2021. Πραγματοποιώντας θαυμάσιες εμφανίσεις αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην Κατηγορία του ( S – 10 ) και ανέβασε σε 4 τον αριθμό των μέχρι σήμερα μεταλλίων της Ομάδας μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2021.

2 χρυσά μετάλλια κατέκτησε ο αθλητής Γιώργος Μπιρμπίλης του Σωματείου μας ΑΣΑΜΕΑ ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2021, που έγινε στο Κλειστό Κολυμβητήριο ΟΑΚΑ στις 2 και 3/7/2021. Πραγματοποιώντας θαυμάσιες εμφανίσεις αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στην Κατηγορία του ( S – 10 ) και ανέβασε σε 4 τον αριθμό των μέχρι σήμερα μεταλλίων της Ομάδας μας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ  2021.

 Με τα νέα αυτά μετάλλια συνεχίσθηκε η πολυετής εντυπωσιακή παράδοση του ΠΗΓΑΣΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ με συνεχείς διακρίσεις των αθλητών μας σε όλα τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της Κολύμβησης και με την κατάκτηση σ’ αυτά πολλών μεταλλίων, αλλά και άλλων διακρίσεων. Μάλιστα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία οι εφετινές διακρίσεις, επειδή έγιναν παρά τις αυξημένες σημαντικές αντιξοότητες από το κλείσιμο Γυμναστηρίων και Κολυμβητηρίων λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες (καύσωνας, κλειστά Κολυμβητήρια, περιορισμοί λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού), δήλωσαν συμμετοχή στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης ΑμεΑ 2021 26 Αθλητικά Σωματεία με 184 Αθλητές και Αθλήτριες και μάλιστα ήταν έντονος ο συναγωνισμός. Η ομάδα μας συμμετείχε με τρεις αθλητές, τους Γιώργο Μπιρμπίλη, Αλέξανδρο Παναγιώτου και Βασίλη Ψυχογιόπουλο. Ενώ όμως ο Β. Ψυχογιόπουλος είχε πάρει κατάταξη σε κατηγορία ( S – 10 ) και ήταν έτοιμος ν’ αγωνισθεί, αποκλείστηκε από την αγωνόδικο επιτροπή, καθώς του απαγορεύθηκε ν’ αγωνισθεί με επίδεσμο σε σημείο τραύματος αλλά και χωρίς τον επίδεσμο. Ο έμπειρος αθλητής μας Αλέξανδρος Παναγιώτου αγωνίσθηκε και διακρίθηκε στην δύσκολη κατηγορία S – 14 με την μακράν μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών και τερμάτισε με χρόνο 46΄΄ 10 στον αγώνα 50μ. ελεύθερο, όπου ήταν 2ος στην σειρά του και με χρόνο 1΄ 49΄ 57 στον αγώνα 100μ. ελεύθερο.

Ο  πρωταθλητής Ελλάδας 2021 της κατηγορίας S – 10 Γιώργος Μπιρμπίλης υπερέβαλε τον εαυτό του και μεγαλούργησε παρά τις προαναφερθείσες αντίξοες συνθήκες (κλειστά κολυμβητήρια για προετοιμασία και καύσωνας). Απέδειξε ότι έχει τεράστιες αγωνιστικές δυνατότητες και μεγάλο πάθος για διάκριση, χαρακτηριστικά που διακρίνουν τους πρωταθλητές και ήταν μόλις η 2η συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης. Το χαρακτηριστικό είναι ότι και στους 3 αγώνες που συμμετείχε έφερε καλύτερους χρόνους από πέρσι (το 2020), που είναι όλοι ατομικά του ρεκόρ. Και μάλιστα μολονότι ο περσινός πρωταθλητής της κατηγορίας S – 10 στα 50μ. και στα 100μ. ελεύθερο έφερε κι αυτός καλύτερο χρόνο στα 50μ. ελεύθερο, ο Γιώργος τον ξεπέρασε όπως και όλους τους άλλους αθλητές και κατέκτησε δύο θριαμβευτικές νίκες. Συγκεκριμένα ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής Κολύμβησης το 2021 στην κατηγορία S – 10  Γιώργος Μπιρμπίλης θριάμβευσε με χρόνο 31΄΄ 050 στον αγώνα 50μ. ελεύθερο, έναντι χρόνου 31΄΄ 420 του δεύτερου αθλητή στον αγώνα αυτό Στέφανου Ιωαννίδη ( Σωματείο Μέγας Αλέξανδρος). Στον ίδιο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2020 είχε πρωτεύσει ο Στέφανος Ιωαννίδης με χρόνο 31΄΄ 67 (εφέτος βελτίωσε το χρόνο του με 31΄ 420) και ο πρωτοαγωνιζόμενος τότε αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης είχε έλθει δεύτερος με χρόνο 32΄΄ 930. Συντρίβοντας εφέτος το ατομικό του ρεκόρ με χρόνο 31΄ 050, κατέκτησε πανάξια την πρώτη θέση και απέδειξε την ανοδική αγωνιστική πορεία του. Ο αγώνας αυτός έγινε την Παρασκευή απόγευμα 2/7/2021.

Το Σάββατο 3/7/2021 το πρωΐ ο αθλητής μας Γιώργος Μπιρμπίλης αγωνίσθηκε στον αγώνα 100μ. πρόσθιο της Κατηγορίας SΒ – 9, όπου συνέτριψε και πάλι το ατομικό του ρεκόρ με χρόνο 1΄ 43΄΄ 27 έναντι του χρόνου 1΄ 46΄΄ 52 που είχε φέρει πέρσι στον ίδιο αγώνα. Δυστυχώς ο αθλητής μας έχασε από καθαρή ατυχία ένα ακόμα μετάλλιο και στον αγώνα αυτό, καθώς κρίθηκε ότι στην «στροφή» έκανε τεχνικό λάθος και ακυρώθηκε, ενώ με το χρόνο του ήταν μέσα στα 2 πρώτα μετάλλια.

Το Σάββατο όμως 3/7/2021 το απόγευμα ο αθλητής μας επανήλθε δριμύτερος στον 3ο και τελευταίο αγώνα των 100μ. ελεύθερο στην κατηγορία S – 10  και με αποφασιστικότητα κατέκτησε και πάλι την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα αυτό, με χρόνο 1΄ 12΄΄ 90, που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ, έναντι χρόνου 1΄ 14΄΄ 00 του  δεύτερου και στον αγώνα αυτό  Στέφανου Ιωαννίδη. Είναι  χαρακτηριστικό επίσης το γεγονός ότι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης του 2020 είχε πρωτεύσει ο Στέφανος Ιωαννίδης με χρόνο 1΄ 13΄΄ 81, με δεύτερο τον Γιώργο Μπιρμπίλη που έφερε τότε χρόνο 1΄ 16΄΄ 39. Ο Γιώργος όμως με την ευψυχία του και το πλούσιο αγωνιστικό ταλέντο του συνέτριψε εφέτος το ατομικό του ρεκόρ κατά 3,5 δευτερόλεπτα και κατέκτησε πανάξια την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο και στον αγώνα αυτό, γράφοντας ένδοξη ιστορία για τον ίδιο και την ομάδα μας. Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Οι αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης 2021, με τις παρούσες μάλιστα συνθήκες, σημείωσαν σε γενικές γραμμές επιτυχία. Ωστόσο έλειψε εφέτος οποιαδήποτε ανάρτηση καταστάσεων στο Κολυμβητήριο, τόσο για τις σειρές αγώνων με την ώρα εκκίνησης και με τα ονοματεπώνυμα κάθε αθλητή στην κάθε σειρά, όσο και η ανάρτηση των αποτελεσμάτων, που να εμφανίζονται και οι βραβευμένοι κατά αγώνισμα και αγωνιστική κατηγορία για να ενημερωθούν έγκαιρα για την βράβευσή τους. Καθώς στις σειρές των αγωνιζομένων είναι τώρα ανάμεικτες οι αγωνιστικές κατηγορίες των αθλητών. Είναι σωστό στο επόμενο πρωτάθλημα να μην υπάρξει αυτή η παράλειψη.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις παραπάνω επιτυχίες του αθλητή μας Γιώργου Μπιρμπίλη.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4883

Αφήστε μια απάντηση