Nέος συνεχόμενος εντυπωσιακός θρίαμβος του μόνιμου Πρωταθλητή Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πρωταγωνίστησε και κατέκτησε και πάλι μία ακόμα συνεχόμενη 1η Ποδηλατική νίκη, αυτή την φορά επικρατώντας και πάλι δίκαια στον Ποδηλατικό Αγώνα Αντοχής 86,1 χιλιομέτρων του Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Αττικής Δρόμου 2020, που έγινε στην Τανάγρα στις 29/8/2020.

Nέος συνεχόμενος εντυπωσιακός θρίαμβος του μόνιμου Πρωταθλητή Ποδηλασίας Λουκά Καταπόδη του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Πρωταγωνίστησε και κατέκτησε και πάλι μία ακόμα συνεχόμενη 1η Ποδηλατική νίκη, αυτή την φορά επικρατώντας και πάλι δίκαια στον Ποδηλατικό Αγώνα Αντοχής 86,1 χιλιομέτρων του Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Αττικής Δρόμου 2020, που έγινε στην Τανάγρα στις 29/8/2020.

 Ο Λουκάς, ήδη έχει κατακτήσει και εφέτος και τα 3 χρυσά μετάλλια και στα τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ποδηλασίας 2020, του Cyclocross και της Ατομικής Χρονομέτρησης και της Αντοχής της Ποδηλασίας Δρόμου. Στον αγώνα της 29/8/2020 υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και έντονος συναγωνισμός μεταξύ κορυφαίων αθλητών της Ποδηλασίας. Στο επίκεντρο όμως ήταν και πάλι ο Πρωταθλητής Λουκάς Καταπόδης, που πραγματοποίησε  μία ακόμα εντυπωσιακή εμφάνιση, αγωνιζόμενος και πάλι με την φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδος που επάξια ξανακατέκτησε. Δεν άφησε περιθώρια ν’ αμφισβητηθεί η ποδηλατική κυριαρχία του στην κατηγορία του Μάστερ 50+  (Γ και Δ). Έτσι με την νέα περίλαμπρη και δίκαιη νίκη του διεύρυνε ακόμα περισσότερο το ήδη τεράστιο πολυετές μοναδικό ρεκόρ, που κατέχει, της αδιάκοπης συνεχούς κατάκτησης της πρώτης θέσης και του χρυσού μεταλλίου σε όλους τους αγώνες Ποδηλασίας που συμμετείχε και συμμετέχει.

            Ο αγώνας Δρόμου Αντοχής του Πρωταθλήματος Αττικής Δρόμου 2020 έγινε το Σάββατο 29/8/2020 στην περιοχή Τανάγρας Βοιωτίας σε απόσταση 86,1 χιλιομ. σε κυκλική διαδρομή 21,52 χιλιομ. που οι αθλητές έτρεξαν σε 4 γύρους. Η διαδρομή ήταν Τανάγρα (εκκίνηση και τερματισμός) – προς Ασωπία – Ασωπία – προς Καλλιθέα – προς Άρμα – Άρμα (περιφερειακά) – προς Τανάγρα.

Στον  αγώνα  αυτό   σαν  χαρακτηριστικά  αναφέρουμε  ότι  η  ομάδα  μας  Α.Ο.

Πήγασος Κυψέλης αγωνίσθηκε επίσημα για πρώτη φορά με την νέα της πανέμορφη αθλητική εμφάνιση της ACTION BIKES και της V.N.C. Vacation Network Corporation. Επίσης ότι εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησαν σ’ αυτόν η πρώην Πρωταθλήτρια Ελλάδος Αναστασία Παστουρματζή του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, η οποία εντυπωσίασε και με την αγωνιστική της εμφάνιση και με την νέα αθλητική της εμφάνιση. Αγωνιστικά θύμισε την παλαιά Πρωταθλήτρια, διότι ήταν πολύ ανεβασμένη. Πάρα πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο πρώην μεταλλιούχος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πολυζώης (Ζώης)  Ευαγγελόπουλος του Α.Ο. Πήγασου Κυψέλης, που τον πρόδωσε όμως ο υπερβολικός καύσωνας, που επικράτησε στην διάρκεια του αγώνα. Συμμετείχε η αφρόκρεμα της Ποδηλασίας με επικεφαλής τον Λουκά και έγιναν δυνατές και εντυπωσιακές μάχες μεταξύ των αγωνιζομένων αθλητών από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Στην κατηγορία του Λουκά αγωνίσθηκαν 28 ποδηλάτες.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι ότι την μεγάλη προσπάθεια των αθλητών μας παρευρέθησαν και παρακολούθησαν από το Σωματείο μας ο Πρόεδρός μας κ. Δημ. Λιανός και ο Γεν. Γραμματέας μας κ. Γιωρ. Κυριαζής. Επίσης παρακολούθησαν τον αγώνα και καμάρωσαν και χειροκρότησαν τους γονείς τους οι δύο υπέροχες κορούλες του Λουκά Καταπόδη και της Αναστασίας Πατουρματζή. Ατυχία θεωρείται η ματαίωση εφέτος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου στο οποίο ο Λουκάς θα διεκδικούσε τo 2o μετάλλιo στην Ιστορία της Ελληνικής Ποδηλασίας. Καθώς η Ελληνική Ποδηλασία έχει μέχρι σήμερα ένα μόνο Ελληνικό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου, αυτό που κατέκτησε πριν μερικά χρόνια στην μακρινή Αυστραλία ο Πρωταθλητής μας Λουκάς Καταπόδης. Και με την περίοδο φόρμας που διανύει ο Λουκάς, ήταν μία ευκαιρία να αγωνισθεί για την κατάκτηση και νέου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το Τοπικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας στην Τανάγρα παρακολούθησε εκ μέρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ο κ. Αλέκος Τσιρακίδης, που έκανε και απονομές.

Οι 10 πρώτοι νικητές: 1) ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ ΛΟΥΚΑΣ (Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ) 2 ωρ. 18΄ 30΄΄ Πρωταθλητής Αττικής 2020. 2) Γκίνης Γιώργος (Παναθηναϊκός)  2 ωρ.  18΄ 30΄΄. 3)  Παπουτσάς  Ελευθέριος (ΠΤΣΠ  Πόρτο Λεόνε) 2 ωρ. 18΄ 30΄΄. 4) Ποντίκης Χρήστος (ΑΣ ΑΛΦΑ) 2 ωρ. 18΄ 30΄΄. 5) Μεσσήνιος  Θανάσης (Παναθηναϊκός)  2 ωρ.  25΄ 37΄΄. 6) Μπαλάσκας  Παναγιώτης (ΑΟ  Αίολος)  2  ωρ.  28΄  28΄΄.  7)  Καλλιμάνης   Παναγιώτης   (Παναθηναϊκός)   2  ωρ.   31΄ 55΄΄.   8) Γεωργόπουλος  Ανδρέας  (ΑΕΚ)  -1  Γύρο.  9)  Κατσιλιέρης  Κωνσταντίνος  (ΑΕΚ)  -1  Γύρο.  10)  Τριανταφυλλίδης Βασίλειος  (ΑΕΚ)  -1  Γύρο. 

Παραθέτουμε φωτογραφίες από τον αγώνα αυτό.

Στις 30/8/2020 διοργάνωσε ο Π.Ο. Ζεύς ποδηλατικό αγώνα ανάβασης στην Πάρνηθα σε απόσταση 12 χιλιομέτρων. Από την ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης συμμετείχαν οι αθλητές μας Γιάννης Ψαρόπουλος, ο οποίος κατέλαβε την 14η  θέση στην ενιαία κατάταξη Μάστερ Γ και Δ με χρόνο 43΄ 52΄΄, μετά από ικανοποιητική εμφάνιση και ο Γιώργος Πιστικός, ο οποίος αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα. 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4808

Αφήστε μια απάντηση