Ο Δημήτριος Γαζέτας του Π.Ο. Χανίων Τάλως θριάμβευσε μετά από μεγάλη μάχη στον εφετινό ποδηλατικό αγώνα «Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας – Επετείου ΟΧΙ», απόστασης 16,1 χιλιομέτρων που διοργάνωσε με Πανελλήνια συμμετοχή και τεράστια επιτυχία ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στην Πάρνηθα την Δευτέρα 28/10/2019. Βελτίωσε τον χρόνο του στον αγώνα αυτό, τερματίζοντας πρώτος με 33΄ 53΄΄ και κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία του (Ανδρών), καθώς και στην γενική κατάταξη του αγώνα. Διακρίθηκαν και πάλι οι αθλητές του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και ιδιαίτερα ο Γιάννης Ψαρόπουλος, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ με χρόνο 50΄ 44΄΄ και ο Μανώλης Αναστασόπουλος, ο οποίος κατέκτησε την 7η θέση στην δύσκολη με έντονο συναγωνισμό κατηγορία Μάστερ Β με χρόνο 41΄ 34΄΄, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο αθλητής μας Πέτρος Καρκαλούσος που αγωνίζεται στην κατηγορία Ανδρών. Διακρίθηκε επίσης ιδιαίτερα και ο αθλητής Μάρκος Δρακόπουλος του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ με χρόνο 50΄ 33΄΄. Πρώτος νικητής μεταξύ των ανεξαρτήτων αθλητών ο Παναγιώτης Τζιωτάκης με τον πολύ καλό χρόνο 38΄ 53΄΄, έναντι του περσινού νικητή Δημήτρη Γιακουμάκη που με χρόνο 41΄ 54΄΄ (καλύτερο από πέρσι) κατέκτησε τη 2η θέση.

Ο Δημήτριος Γαζέτας του Π.Ο. Χανίων Τάλως θριάμβευσε μετά από μεγάλη μάχη στον εφετινό ποδηλατικό αγώνα «Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας – Επετείου ΟΧΙ», απόστασης 16,1 χιλιομέτρων που διοργάνωσε με Πανελλήνια συμμετοχή και τεράστια επιτυχία ο Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης στην Πάρνηθα την Δευτέρα 28/10/2019. Βελτίωσε τον χρόνο του στον αγώνα αυτό, τερματίζοντας πρώτος με 33΄ 53΄΄ και κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία του (Ανδρών), καθώς και στην γενική κατάταξη του αγώνα. Διακρίθηκαν και πάλι οι αθλητές του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης και ιδιαίτερα ο Γιάννης Ψαρόπουλος, ο οποίος κατέκτησε την 6η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ με χρόνο 50΄ 44΄΄ και ο Μανώλης Αναστασόπουλος, ο οποίος κατέκτησε την 7η θέση στην δύσκολη με έντονο συναγωνισμό κατηγορία Μάστερ Β με χρόνο 41΄ 34΄΄, ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο αθλητής μας Πέτρος  Καρκαλούσος  που  αγωνίζεται  στην  κατηγορία  Ανδρών.  Καλή εμφάνιση έκανε και ο αθλητής μας Πολυζώης Ευαγγελόπουλος, ο οποίος όμως είχε πρόβλημα τεχνικής βλάβης στο ποδήλατό του. Διακρίθηκε επίσης ιδιαίτερα και ο αθλητής Μάρκος Δρακόπουλος του Σωματείου μας Α.Ο. Αετός Αθηνών, ο οποίος κατέκτησε την 5η θέση στην κατηγορία Μάστερ Γ με χρόνο 50΄ 33΄΄. Πρώτος νικητής μεταξύ των ανεξαρτήτων  αθλητών ο Παναγιώτης Τζιωτάκης με τον πολύ καλό χρόνο 38΄ 53΄΄, έναντι του περσινού νικητή Δημήτρη Γιακουμάκη που με χρόνο 41΄ 54΄΄ (καλύτερο από πέρσι) κατέκτησε τη 2η θέση.

 Ο θριαμβευτής του εφετινού παραδοσιακού αγώνα «Ανάβαση Φλαμπούρι Πάρνηθας – Επετείου ΟΧΙ», Δημήτριος Γαζέτας, με την πολύ καλή εμφάνισή του, την βοήθεια των πολύ καλών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην διάρκεια του αγώνα και την άρτια διοργάνωση, πέτυχε και νέο ρεκόρ διαδρομής με χρόνο 33΄ 53΄΄ έναντι χρόνου 34΄ 08΄΄ που κατείχε από πέρσι ο Σταύρος Κανελλόπουλος, βελτιώνοντας και τον δικό του χρόνο, καθώς ο Δ. Γαζέτας πέρσι ήταν 2ος με χρόνο 34΄ 19΄΄. Μεγαλύτερη βελτίωση πέτυχαν στους χρόνους τους ο 2ος εφέτος Θεόδωρος Πετρίδης (Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου) με χρόνο 34΄ 00΄΄, ο οποίος πέρσι ήταν 3ος στην ίδια κατηγορία Ανδρών με χρόνο 35΄ 31΄΄ και ο τρίτος εφέτος Αλέξης Κουντάκης (Π.Ο. ΖΕΥΣ) με χρόνο 35΄ 17΄΄, ο οποίος πέρσι ήταν 4ος με χρόνο 36΄ 46΄΄.

Ο αγώνας έγινε και πάλι με Πανελλήνια συμμετοχή και τεράστια επιτυχία από τον διοργανωτή Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης. Στον εφετινό αγώνα συμμετείχαν 61 αθλητές και αθλήτριες από 17 σωματεία (Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης, ΟΦΝ Ιωνίας, Α.Ο. Παραδείσου Αμαρουσίου, ΑΕΚ Αθηνών, Ζεύς Π.Ο., ΑΣ Άλφα Κ, Α.Ο. Ολυμπιακός Π.Χ., Π.Ο.Χ. Τάλως, Παναθηναϊκός Α.Ο., Γ.Ο. Λαμίας «Αθαν. Διάκος», ΠΑΣ Ερμής Μαρκοπούλου, Α.Ο. Αετός Αθηνών, ΑΠΟ Ακτίνα, Α.Ο. Θησέας, ΠΔΣ Οδυσσέας, Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός, Α.Ο. Διομήδης Άργος), καθώς επίσης και Ανεξάρτητοι αθλητές.

Από την αρχή του αγώνα έγιναν δυνατές και θεαματικές ποδηλατικές μάχες όλων των συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών, που συνέβαλαν στην επίτευξη καλών χρόνων. Τούτο  επιτεύχθηκε χάρη στη μεγάλη μαχητικότητα των αθλητών σε συνδυασμό με τις επικρατούσες κατά τη διάρκεια του αγώνα άριστες για την εποχή καιρικές συνθήκες και την άρτια διεξαγωγή του αγώνα, με τη πληρότητα της Αγωνόδικης Επιτροπής και την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων των μελών της. Αφού μάλιστα, αφενός όλη η διαδρομή του αγώνα είχε καθαριστεί προηγούμενα με φροντίδα του Σωματείου μας, ακόμα και από τα πιο μικρά χαλικάκια και αφετέρου υπήρξε άριστη κάλυψη του αγώνα από την Αγωνόδικη Επιτροπή και άριστη σήμανση της διαδρομής. Ταυτόχρονα ήταν πολύτιμη η παρουσία και συμπαράσταση της Τροχαίας και αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Ματθαίο Γιώτα, που προσήλθε από τη Τροχαία Ν. Ιωνίας, για τη πολύτιμη βοήθειά του, καθώς, στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων του, βοήθησε με άριστο και υποδειγματικό τρόπο στην ασφαλή διεξαγωγή και επιτυχία του αγώνα. Επίσης πολύτιμη για την επιτυχία του αγώνα ήταν η παρουσία, κάλυψη και βοήθεια ασθενοφόρου της Interamerican Βοήθειας σε όλη τη διεξαγωγή του αγώνα. Όλα αυτά συνετέλεσαν στην απολύτως ασφαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα. Το Σωματείο μας εκφράζει για το λόγο αυτό τις θερμές ευχαριστίες του στο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη, στη Διεύθυνση της Τροχαίας Νέας Ιωνίας, στην Interamerican Βοήθειας και στον κ. Γεώργιο Σκαρμούτσο, στον κ. Τάσο Τζερμπίδη, στο κ. Στέλιο Τσελεπή του καταστήματος OXYGEN, στο καταφύγιο Μπάφι, στο γιατρό κ. Χρόνη Χρονόπουλο, στον επίτιμο Πρόεδρο της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. κ. Αλέκο Κελόγλου και σε όλα τα μέλη της Αγωνόδικης Επιτροπής και στους φίλους του Σωματείου μας, για τη πολύτιμη βοήθειά τους στη πλήρη επιτυχία και του εφετινού Επετειακού και παραδοσιακού Ποδηλατικού αγώνα, που διοργάνωσε το Σωματείο μας για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν για την μαχητικότητά τους και τις όμορφες αθλητικές μάχες τους.

Η αφετηρία του αγώνα ήταν 1.500 μέτρα περίπου πριν από το χώρο στάθμευσης του   τελεφερίκ   Πάρνηθας  ( μετά  από   τις  ταβέρνες  της  Λεωφόρου  Πάρνηθας )  με διαδρομή προς τη κορυφή – μέσω Αγίας Τριάδας – και ο τερματισμός ήταν στη συμβολή της αμαξωτής οδού ασφάλτου με το καρόδρομο προς το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Αθηνών (Μπάφι). Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.00΄π.μ. ακριβώς. Ο αγώνας έγινε και εφέτος για την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ, με Πανελλήνια συμμετοχή (εκτός από τα Σωματεία της Αττικής συμμετείχαν και επίσημοι ποδηλάτες (Σωματείων) από πολλές περιοχές της περιφέρειας, όπως από τη Λαμία, τη Ρόδο, τη Κόρινθο, τα Χανιά, το Άργος, τη Καρδίτσα, κ.α.) στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων, Εφήβων, MASTERS A, B, Γ και Δ και Γυναικών, ενώ έγινε και αγώνας ανεξαρτήτων (Όπεν). Τον αγώνα διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης με άριστη διοργάνωση και διεξαγωγή και απόλυτη σωστή κάλυψη όλης της διαδρομής, όπως προαναφέραμε. Επίσης το σωματείο μας είχε φροντίσει τη πλήρη κάλυψη όλου του αγώνα με προπομπούς, κριτές διαδρομής, «σκούπα», σταθερούς κριτές, σήμανση και κάλυψη όλων των υπαρχουσών διασταυρώσεων και χιλιομετρικές ενδείξεις όλης της διαδρομής.

Πριν  την εκκίνηση του  αγώνα και στις  απονομές έγινε αναφορά για την σημα-σία και την σημαντικότητα της Εθνικής επετείου του ΟΧΙ. Η αναφορά αυτή έγινε τόσο λόγω της ημέρας (28η Οκτωβρίου) εξ αιτίας της γιορτής της σημαντικής Εθνικής Επετείου, όσο και λόγω του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος αγώνας γίνεται για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ. Συγκεκριμένα πριν την  εκκίνηση του αγώνα, έγινε αναφορά στην Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, για την οποία διεξήχθη ο Πανελλήνιος Διασυλλογικός Ποδηλατικός αγώνας και αναφέρθηκε  ότι : «Ο σημερινός αγώνας που διοργανώνει ο Πήγασος Κυψέλης έχει και αθλητικό και εθνικό σκοπό. Ο αθλητικός είναι η αγωνιστική άμιλλα των ποδηλατών στην όμορφη τοποθεσία της Πάρνηθας, στον παραδοσιακό αγώνα. Ο Εθνικός είναι η συμμετοχή στον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ, με την οποία τιμάμε αφ’ ενός τη συγκεκριμένη επέτειο του ΟΧΙ του Ελληνικού Έθνους σε εχθρό και πολυπληθέστερο και με ισχυρότερα όπλα, που επιβουλεύτηκε την Ελευθερία, την Ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την τιμή της Πατρίδας μας.

Επίσης με την επέτειο αυτή τιμάμε και γενικότερα την αντίστασή μας, την αντίσταση των Ελλήνων, σε κάθε ξένη επιβουλή σε όλο το πέρασμα των χιλιετηρίδων. Η Εθνική Αντίσταση για χάριν επίτευξης της Ελευθερίας απαιτεί θάρρος, τόλμη, γενναιότητα και θυσίες, η ελευθερία όμως είναι γλυκιά και τα αξίζει όλα αυτά.

Πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από την αυτοθυσία των πατέρων μας και των παππούδων μας που σαν σήμερα πριν 79 χρόνια όλοι μαζί σύσσωμοι με Εθνική ενότητα ξεκίνησαν και αγωνίστηκαν με κίνδυνο της ζωής τους σε ψηλότερα βουνά και πολύ δυσκολότερες τότε καιρικές συνθήκες, σε χιόνια και πάγους, για χάριν των ιδανικών της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας, που μας έχουν εξασφαλίσει οι προπάτορές μας.

Ευχαριστούμε  όλους τους αθλητές, τους παράγοντες, τα Σωματεία και τους φίλους που τίμησαν και τιμούν με την παρουσία τους τον αγώνα και βοήθησαν στη διεξαγωγή του.

Καλούμε ιδιαίτερα τους νεώτερους να αισθανθούν τη μεγάλη και ιερή κληρονομιά της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού και τις αρετές και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει, να συγχωρήσουν εμάς τους μεγαλύτερους στα χρόνια για τα λάθη μας και ν’ αγωνισθούν και αυτοί για την άξια συνέχιση της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας, στη σημερινή μάλιστα εποχή που είναι δυσκολότερος αυτός ο αγώνας, ακόμα και σε ειρήνη, αφού οι εχθροί και περισσότεροι είναι και πολλές φορές δρουν καμουφλαρισμένα και δόλια.

ΖΗΤΩ  Η  ΕΠΕΤΕΙΟΣ  ΤΟΥ  ΟΧΙ

ΖΗΤΩ  Η  28Η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  1940

ΖΗΤΩ  Η  ΕΛΛΑΔΑ»

Όλοι οι  αθλητές σύσσωμοι και οι παρευρισκόμενοι αναφώνησαν τα ζήτω  μετά την  ολοκλήρωση αυτής της αναφοράς.

 Όσον αφορά την διοργάνωση και το αγωνιστικό μέρος του αγώνα αξίζει να σημειωθεί για μία ακόμα φορά ότι υπήρξε άριστη οδοσήμανση και χιλιομετρική της διαδρομής και του τερματισμού του αγώνα και πλήρης εντυπωσιακή κάλυψη του αγώνα από την Αγωνόδικη Επιτροπή, που συνετέλεσε στην άριστη και ασφαλή διεξαγωγή του, καθώς μάλιστα δεν παρεμβλήθηκαν αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα στους αθλητές. Οι δυνατές προσπάθειες όλων των αθλητών σε συνδυασμό με το όμορφο τοπίο της Πάρνηθας προσέφεραν όμορφο θέαμα. Η Αγωνόδικη Επιτροπή με επικεφαλής την έμπειρη Αλυτάρχη Μαρία – Σοφία Λιανού, διεθνή Κριτή Ποδηλασίας, η οποία αρίστευσε για μία ακόμα φορά και τους Ανέστη Λουκά, Παντελή Μανδώνα, Στέλιο Χρυσομάλλη, Μαρία Κοτζιά, Δημήτρη Μητσιώνη, Παντελή Μανώλογλου, Παρασκευά Σταθόπουλο κ.α., βοήθησαν, μαζί με τους Αλέκο Κελόγλου, Γεώργιο Κυριαζή, Στέλιο Τσελεπή, Στέλιο Δοκιμάκη, Μαριάννα Κλειδοπούλου, Ειρήνη Τζερμπίδη, Δημήτρη Λιανό και τον Παραολυμπιονίκη αθλητή Ποδηλασίας Δρόμου Σταμάτη Κοτζιά, στην αψεγάδιαστη διεξαγωγή του αγώνα, τη ταχεία έκδοση των αποτελεσμάτων και στα αθρόα συγχαρητήρια προς τον διοργανωτή σύλλογο. Εκτός από τα μέλη της Αγωνόδικης Επιτροπής, σημαντική για την μεγάλη επιτυχία του αγώνα ήταν και η παρουσία και η συμβολή μεταξύ άλλων του κ. Τάσου Τζερμπίδη με τη τοποθέτηση για μία ακόμα φορά προστατευτικής τέντας. Το Σωματείο μας ευχαριστεί θερμά για τη βοήθειά τους και στον αγώνα αυτόν τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Πατούλη, την Interamerican Βοήθειας, την Τροχαία Νέας Ιωνίας, τον κ. Τάσο Τζερμπίδη και τον κ. Αλέκο Κελόγλου. Επίσης ευχαριστεί και όλους όσους συμμετείχαν στην Αγωνόδικη Επιτροπή, ή βοήθησαν στην επιτυχία του αγώνα, καθώς και όλους τους αθλητές και τα Σωματεία που συμμετείχαν στον αγώνα. Στη διοργάνωση βοήθησε σημαντικά και ο γιατρός του αγώνα κ. Χρόνης  Χρονόπουλος, τον οποίο επίσης ευχαριστεί το Σωματείο μας.

Οι νικητές αθλητές και αθλήτριες ατομικά και ομαδικά έχουν κατά κατηγορία ως εξής :

Ατομικό Ανδρών  : 1) Γαζέτας Δημήτριος (Π.Ο.Χ. Τάλως) 33΄ 53΄΄. 2) Πετρίδης Θεόδωρος (Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου) 34΄ 00΄΄. 3) Κουντάκης Αλέξιος (ΖΕΥΣ Ποδηλατικός Όμιλος) 35΄ 17΄΄. 4) Παναγιωτόπουλος Παύλος (Α.Ο. Ολυμπιακός Π.Χ.) 36΄ 28΄΄. 5) Χρυσικόπουλος Νικόλαος (Α.Π.Ο.  Ακτίνα)  37΄ 15΄΄. 6) Τριομμάτης  Μιχάλης (Ο.Φ.Ν.  Ιωνίας)  37΄ 47΄΄.

Ο καλύτερος Νέος Άνδρας που βραβεύτηκε επιπλέον ως 1ος νικητής Νέος Άνδρας είναι ο Κουντάκης Αλέξιος (ΖΕΥΣ Ποδηλατικός Όμιλος) 35΄ 17΄΄, ο οποίος κατέλαβε τη 3η θέση στην ενιαία κατάταξη Ανδρών – Νέων Ανδρών και στον περσινό αγώνα είχε αγωνισθεί με τα χρώματα του Π.Ο. Καρδίτσας και είχε καταλάβει πάλι τη 1η θέση ως Νέος Άνδρας με χρόνο 36΄ 46΄΄ και τη 4η στην ενιαία κατάταξη Ανδρών – Νέων.

 Πρώτος νικητής στο Ατομικό Εφήβων αναδείχθηκε ο Θεμιστοκλής Ετζιρίδης  (Ο.Φ.Ν. Ιωνία) με τον πολύ καλό χρόνο 38΄ 01΄΄, ο οποίος κατέλαβε την 7η θέση στη γενική κατάταξη Ανδρών – Εφήβων.

Πρώτη νικήτρια στο Ομαδικό Ανδρών – Νέων αναδείχθηκε η Ομάδα Ο.Φ.Ν.  Ιωνίας  (Τριομμάτης Μιχάλης, Κακλαμάνος Μιχάλης, Γκουχατσαι Κενεντ) βαθμοί  23. 

Πρώτη νικήτρια στο Ατομικό Γυναικών αναδείχθηκε η Μαρία – Ιωάννα Γιαμπάνη (Γ.Ο. Λαμίας «Αθαν. Διάκος») με χρόνο 42΄ 35΄΄ ,  συντρίβοντας τη  περσινή της επίδοση στον ίδιο αγώνα που ήταν  46΄ 40΄΄.

 Οι νικητές στις κατηγορίες Μάστερ είναι οι εξής:

Ατομικό Μάστερ Α : 1) Βιτζιλαίος Στέφανος (Α.Σ. Άλφα Καλ.) 37΄ 29΄΄. 2) Διονυσόπουλος Γρηγόριος (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 42΄ 12΄΄. 3) Τσαγκούρης Φώτης (Π.Α.Σ. ΕΡΜΗΣ Μαρκοπούλου) 43΄ 16΄΄. 4) Γκαλέττι Αλέξανδρος (ΖΕΥΣ Ποδηλατικός Όμιλος) 43΄ 46΄΄. 5) Καπετάνιος  Δημήτριος (Γ.Ο. Λαμίας «ΑΘΑΝ. ΔΙΑΚΟΣ») 44΄ 24΄΄. 6) Κασομούλης Νικόλαος (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 44΄ 45΄΄.

Ατομικό Μάστερ Β : 1) Γεράκης Κώστας (Παναθηναϊκός Α.Ο.) 37΄ 50΄΄. 2) Ζαχαριάδης Ευριπίδης (Α.Ο. Θησέας) 38΄ 31΄΄. 3) Παπαδόπουλος Ευριπίδης (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 39΄ 29΄΄. 4) Κούλης Μαρίνος (Α.Σ. ΑΛΦΑ Κ.) 39΄ 56΄΄. 5) Πετρίδης Μαρίνος (Α.Σ. ΑΛΦΑ Κ.)  40΄ 48΄΄. 6) Πέτσας Ανδρέας (Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός) 41΄ 08΄΄.

Ατομικό Μάστερ Β Γυναικών: 1) Μελή Νικολέτα (Π.Α.Σ. ΕΡΜΗΣ Μαρκοπούλου) 51΄ 43΄΄. 2) Πολυχρονοπούλου Καλλιόπη (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 57΄50΄΄.

Ατομικό Μάστερ Γ : 1) Ιωσήφ Δαλέζιος (Α.Ο. Διομήδης Άργους) 39΄ 29΄΄. 2) Τζίτζικας Δημήτρης (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 39΄ 52΄΄. 3) Μαυρογιάννης Μάριος (Π.Α.Σ. Ερμής Μαρκοπούλου) 45΄ 26΄΄. 4) Γαλαίος Νικόλαος (Π.Ο.Χ. Τάλως) 48΄ 26΄΄. 5) Δρακόπουλος Μάρκος (Α.Ο. Αετός Αθηνών) 50΄ 33΄΄. 6) Ψαρόπουλος  Ιωάννης  (Α.Ο. ΠΗΓΑΣΟΣ Κυψέλης) 50΄ 44΄΄. 

Ατομικό  Μάστερ  Δ :  1) Φωτόπουλος  Γεώργιος  (Ο.Φ.Ν.  Ιωνίας)  46΄ 15΄΄. 2) Κυριαζόπουλος Ευθύμιος (Ο.Φ.Ν. Ιωνίας) 52΄ 41΄΄. 3)  Δαμιανός Ποτετζάγιας  (ΑΕΚ) 57΄ 12΄΄. 4) Χρήστος Χρυσικόπουλος (Α.Π.Ο. Ακτίνα) 57΄ 40΄΄. 5) Τζερμπίδης Αναστάσιος (Γ.Ο. Λαμίας «ΑΘΑΝ. ΔΙΑΚΟΣ») 1 ώρα 17΄ 28΄΄.

Ομαδικό Μάστερς: 1) Α.Σ. ΑΛΦΑ Καλλιθέας  βαθμοί 16. 2) Ο.Φ.Ν. Ιωνίας βαθμοί 23. 3) ΑΕΚ  βαθμοί  40.

Οι βαθμοί στη κατηγορία Μάστερ προκύπτουν από την γενική (ενιαία) κατάταξη της κατηγορίας.

Οι νικητές της κατηγορίας  Ανεξαρτήτων (Όπεν)  Ανδρών: 1) Τζιωτάκης Παναγιώτης 38΄ 53΄΄. 2) Γιακουμάκης Δημήτριος   41΄ 54΄΄. 3) Παυλόπουλος Ανδρέας 46΄ 18΄΄. 4) Νάσσος  Αδριανός  48΄ 08΄΄. 5) Αντωνόπουλος Γιώργος  50΄ 44΄΄. 6) Κωστόπουλος Σταύρος 58΄ 00΄΄.

Πρώτη νικήτρια της κατηγορίας Ανεξαρτήτων (Όπεν)  Γυναικών αναδείχθηκε η Καραντάμογλου Νεφέλη 55΄ 31΄΄.        

H πλήρης αναλυτική κατάταξη όλων των αθλητών και αθλητριών όλων των κατηγοριών έχει ως εξής για τις κατηγορίες Ανδρών – Νέων – Εφήβων (με ενιαία μικτή κατάταξη), Γυναικών, Μάστερ Α και Β (με ενιαία μικτή κατάταξη), Μάστερ Γ και Δ (με ενιαία μικτή κατάταξη), καθώς και του αγώνα Ανεξαρτήτων (Όπεν)  :

Οι απονομές των επάθλων στους νικητές έγιναν μέσα στο καταφύγιο Μπάφι σε ισόγεια αίθουσα, που διαμορφώθηκε όμορφα και προσφέρθηκε την ημέρα εκείνη από τη Διεύθυνση του Καταφυγίου μαζί με τσάϊ για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του αγώνα. Πριν τις απονομές ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Δ. Λιανός αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διεξαγωγή και την επιτυχία του αγώνα, με πρώτους τους αθλητές για τη συμμετοχή τους και την αγωνιστικότητά τους, καθώς και τα Σωματεία που συμμετείχαν και τους εκπροσώπους τους. Ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κ. Γεώργιο Πατούλη, με παρόντα τον εκπρόσωπό του στον αγώνα κ. Θρασύβουλο Λαδόπουλο, για την πολύτιμη και πάλι συμβολή – βοήθειά του για την διάθεση ασθενοφόρου για την κάλυψη του αγώνα από την Interamerican Βοήθεια, καθώς και την Interamerican Βοήθεια και τον κ. Γ. Σκαρμούτσο για τον ίδιο λόγο, αναφέροντας επίσης ότι επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι ο κ. Γ. Πατούλης είναι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία, που αγαπά να βοηθά και να προσφέρει στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και γι’ αυτό αγαπιέται. Ευχαρίστησε επίσης την Τροχαία Ν. Ιωνίας, τον επίτιμο Πρόεδρο της ΕΠΟΣΚ κ. Αλέκο Κελόγλου, τον γιατρό του αγώνα κ. Χρόνη Χρονόπουλο, όλα τα μέλη της Αγωνόδικης Επιτροπής και τα μέλη και τους φίλους του Σωματείου μας που βοήθησαν στην επιτυχία του αγώνα, τους κ. Τάσο Τζερμπίδη, Στέλιο Τσελεπή του καταστήματος OXYGEN, τον κ. Παντελή Αϊβατίδη και τους υπεύθυνους του Καταφυγίου ΜΠΑΦΙ για τη βοήθειά τους. Από τη πλευρά του ο κ. Θρασύβουλος Λαδόπουλος εκπρόσωπος στον αγώνα του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Ψηφιακής Πολιτικής, μετέφερε τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ και συνεχάρη τους αθλητές και τα Σωματεία που συμμετείχαν στον αγώνα και το Σωματείο μας για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχή διεξαγωγή του. Απονομές στους νικητές έκαναν ο κ. Θρασύβουλος Λαδόπουλος, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Σ.Κ. κ. Αλέκος Κελόγλου, ο κ. Τάσος Τζερμπίδης, ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου μας, η Αλυτάρχης του Αγώνα, εκπρόσωποι Σωματείων και άτομα που βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Παρατίθενται φωτογραφίες από πριν την εκκίνηση του αγώνα, από τη διεξαγωγή του αγώνα αυτού, τους τερματισμούς και από τις απονομές, οι οποίες παραχωρήθηκαν στο Σωματείο μας από τον κ. Στέλιο Δοκιμάκη, τον οποίο το Σωματείο μας ευχαριστεί.

*  Με την ευκαιρία της τέλεσης του αγώνα ποδηλασίας ανεξαρτήτων (Όπεν) ο Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης προσκαλεί όσους ανεξάρτητους αθλητές επιθυμούν να ενταχθούν ως αθλητές στο Σωματείο μας, να επικοινωνήσουν με το Σωματείο μας μέσω του e-mail : aopigasos@gmail.com  για να εκφράσουν την επιθυμία τους και για πληροφορίες.

* Σημαντικές διακρίσεις συνεχίζει να επιτυγχάνει ο αθλητής Ποδηλασίας Γιάννης Ψαρόπουλος του Σωματείου μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης. Στον Ποδηλατικό αγώνα «Ανάβαση Πόρτο Γερμενό Κιθαιρώνα» 10ο Έπαθλο Σπύρος Παπαγιάννης που διοργάνωσαν τα Σωματεία Π.Ο. Κρόνος Νίκαιας και Π.Ο. Μάνδρας στις 26/10/2019, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων, αγωνίσθηκε και κατέλαβε την 6η θέση στη κατηγορία Μάστερ Γ με χρόνο 1 ώρα 28΄ 16΄΄.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4641

Αφήστε μια απάντηση