Με νέα σημαντική εκτός έδρας νίκη 2,5 – 1,5 επί της ισχυρής ομάδας «Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας» για τον 6ο και προτελευταίο γύρο του ομαδικού πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων κάτω των 16 ετών Αττικής 2018, που έγινε στις 9/12/2018, η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Α διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Στον αγώνα με την «Ένωση ΣπάρτηςΜικράς Ασίας» που έγινε στη Ν. Ιωνία, η ομάδα μας κατέκτησε δίκαια τη νίκη,καθώς οι σκακιστές μας απέδωσαν για μία ακόμα φορά περίτεχνο Σκάκι, ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί και καλύτεροι. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οιαδελφοί Κώστας και Γιάννης Παπαδημητρίου στη 3η και στη 4η σκακιέρα, ενώ πολύτιμη ισοπαλία με τον ισχυρό αντίπαλό του έφερε στη 1η σκακιέρα ο σκακιστής μας Νίκος Τραγουδάρας. Δεν υστέρησε σε απόδοση ο Κώστας Καμούδης.

Με νέα σημαντικήεκτός έδρας νίκη 2,5 – 1,5 επί της ισχυρής ομάδας «Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας»για τον 6ο και προτελευταίο γύρο του ομαδικού πρωταθλήματος Σκακιού Παίδων κάτω των 16 ετών Αττικής 2018, που έγινε στις 9/12/2018, η ομάδα μας Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Α  διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η θέση στη τελική κατάταξη του πρωταθλήματος για την ομάδα μας θα κριθεί στη τελευταία αγωνιστική που θα γίνει στις 16/12/2016 με αντίπαλο οπωσδήποτε ισχυρή ομάδα, αφού το πρωτάθλημα διεξάγεται με το ελβετικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «ΈνωσηΣπάρτης Μικράς Ασίας» διατηρεί από πολλών ετών μία ισχυρή νεανική σκακιστικήομάδα χάρις στον οργανωτή και πρωτεργάτη κ. Νίκο Χατόγλου. Παράλληλα όμως είναι πολύ γνωστή για την ευαισθησία και το μεγάλο έργο που επιτελεί για τα πάτρια θέματα και ιδιαίτερα για την πολυπληθή περιοχή της Σπάρτης Μικράς Ασίας μεμεγάλο πολιτισμό, ιστορία και θρησκευτική παράδοση, στα πλαίσια της οποίας μάλιστα τίμησε πριν 15 περίπου χρόνια τον Οικουμενικό Πατριάρχη που έκανε Θυρανοίξια επαναλειτουργίας Ορθόδοξου Χριστιανικού Ναού της περιοχής αυτής.

 * Σημαντική νίκη κατέκτησε και η ομάδα μας Παίδων Σκακιού κάτω των 12 ετώνγια το ομαδικό πρωτάθλημα Αττικής 2018, επιβληθείσα με άνεση 3 – 1 τηςαξιόμαχης ομάδας Σ.Ο. Αμπελοκήπων, στον αγώνα της 6ης αγωνιστικήςπου έγινε στις 9/12/2018. Τις νίκες για την ομάδα μας κατέκτησαν οι Μάριος Γαστουνιώτης, Ανδρέας Κάντζιος και Αλέξανδρος Σαμπαζιώτης.

 * Τέλος, νέα επιτυχή εμφάνιση που συνοδεύτηκε από νίκη κατέκτησε οσκακιστής μας Γιώργος Χατζηαντωνάκης, αγωνιζόμενος με την ομάδα μας Σκακιού Α.Ο. Πήγασος Κυψέλης Β, στον αγώνα της 6ης αγωνιστικής με την αξιόμαχη ομάδα Τρεις Αστέρες. Στον αγώνα αυτό η ομάδα μας έχασε τουλάχιστον σίγουρη ισοπαλία στη συνολική βαθμολογία, καθώς ο σκακιστής μας Μινά  Γκομπριάλ έχασε την ευκαιρία της νίκης από στιγμιαία αβλεψία του, μολονότι είχε σκακιστική υπεροπλία μέχρι τότε με διαφορά κομμάτι υπέρ του.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://www.aopigasos.gr/?p=4159

Αφήστε μια απάντηση